Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rozsé drazsé

0 bejegyzést írt és 286 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy ideje már ismét autóval járok munkába. Úgy döntöttem két évvel ezelőtt, hogy megöregedtem, és már ritkán járok kerékpárral. Pedig hajdanán még az emlékezetes pintérsanyai hófúvás napján sem ültem át más autójába, hanem hazatekertem, és fagyott, könnypárás tekintetekkel gondolok az ónos esőben…..
Ha meg kellene neveznünk egy uralkodót, aki Magyarországon igazán megtestesíti az érett középkor uralkodói ideálját, akkor alighanem Nagy Lajos lenne a befutó. Az Anjou-ház második uralkodója személyesen vett részt nemcsak a lovagi tornákon, hanem olykor még az ostromokban is,…..
rozsé drazsé 2016.10.14 17:20:39
@Jakab.gipsz: természetesen, készítünk majd ilyen filmeket, de a holokausztot még nem dolgoztuk föl elég mélyen, úgyhogy előbb arról csinálunk még vagy ötszáz filmet Aztán jöhet egy nagy történelmi tabló az Anjou királyok és a böszörmények, avagy izmaeliták gyümölcsöző kapcsolatáról.
üdv: Nemes-Jeles, Fliegauf, Szász,
Érthetetlen, hogy Orbán Viktor miért ragaszkodik ennyire a stadionépítésekhez, amikor a közönség ennyire nem hálás érte...
rozsé drazsé 2016.10.14 16:43:16
@a gyűlölködők bekaphattyák, érvénytelen a szavazás:
Igaz is! AZ MTK szurkolók nem is emberek.
rozsé drazsé 2016.10.14 16:46:05
@1ghost: sztakkurv! De jól megaszondtad! Azért remélem jogerősen el vagy tiltva a közügyek gyakorlásától, mert egy ilyen ökörnek nem jár szavazati jog.
rozsé drazsé 2016.10.14 16:47:42
@Bobby Newmark: Csodálatra méltóan demokratikus, baloldali, haladó gondolkodás. Akárcsak Ordzsonikidze elvtárs, vagy akár Szamuely Tibi bá!
Emlékezetem szerint 1986. szeptember 2-a egy hétfői napra esett, ráadásul első tanítási nap volt. Aki hozzám hasonlóan a késő Kádár-korszakban szocializálódott (értsd a 80-as években járt általános vagy középiskolába) az talán emlékszik, hogy a hétfők a televízióban adásmentes napok voltak. Ez a…..
rozsé drazsé 2016.08.31 15:01:53
@para_noir:
Jaja...megdöbbentő, hogy mi ökörség meg nem jelenik az elektronikus médiában...
A cikk írásakor 43-an már visszaadták, de aki miatt tették, az éppen nem akarja visszaadni. Eszében sincs...
rozsé drazsé 2016.08.23 10:51:50
Tisztelt Nagyközönség!

Használt lovagkereszt visszaadó ügynökségünket a mai napon megnyitottuk. Elérhetőségünk
www.lovagkeresztbroker.hu. 10%-ért visszavásárolunk minden visszaadandó, vagy visszaadott lovagkeresztet, feltéve, ha tulajdonosa a pénzdíjról is lemond ügynökségem javára. Önnek semmi dolga, csak hívjon és minden ügyes bajos, lovagkereszttel kapcsolatos problémáját gördülékenyen rendezzük.

Schöntal und Scherzinger Bt. Klauzál tér 3.
Nyáron mindenki a legszebb, legtisztább, legjobban felszerelt tengerpartokat keresi. Itt szeretnénk ejtőzni, fürödni vagy napozni órákon keresztül. Horvátország strandjai igen szerteágazó képet mutatnak. Vannak nagyon jól felszerelt – sok esetben fizetős – strandok és egyaránt megtalálhatók itt a…..
Hát igen, nálunk újabban már az is politikai állásfoglalásnak számít, hogy hová megyünk be vásárolni, a CBA-ba vagy éppen a Tesco-ba. Ezért aztán nem is nevezem meg most azt a kereskedelmi egységet, ahová betértem a minap. Huszonöt deka sonkát vettem volna két zsömlével, ám a kasszához érve…..
rozsé drazsé 2016.06.03 14:19:05
@Szelid sunmalac: te nem tudsz olvasni?
rozsé drazsé 2016.06.03 14:20:21
@Tibi !: Szövegértésből hányas voltál? Elégtelen?
rozsé drazsé 2016.06.03 16:19:02
@s: ezt a túrósfarkú mosdatlant nincs aki kimoderálja?
CouchSurfing A monogámia halott? 2016.05.12 09:19:27
Kathy (30) megérkezett San Franciscóból, a száznegyvenkilencedik vendégemnek derékig érő szőke haja a feje tetejére volt csavarva. Négy estét volt a vendégem. Másnap megkérdezte, hogy van-e leszbikus bár Budapesten, ahova elmehetnénk. Utánaérdeklődtem online és offline csatornákon, de az derült ki,…..
A fideszes alaptörvény ellen hirdetett tüntetést a Demokratikus Koalíció jövő hétfőre. A tüntetés jól mutatja, hogy milyen bajban van a DK. Hiszen Gyurcsány Ferenc tavaly azt ígérte a bocsoknak, hogy 2016 nyarára az ellenzék vezető ereje lesz az DK, nagyobb támogatottsággal, mint az MSZP. Ehhez…..
rozsé drazsé 2016.04.23 12:16:43
@lavór: Bogaram, Angliában az 1217-es alkotmány van érvényben?
 ..
rozsé drazsé 2016.04.14 17:52:04
   ..
rozsé drazsé 2016.04.06 16:57:04
A Budai Vár megújításával kapcsolatos fenntartásai miatt pár napja lemondott a Nemzeti Hauszmann Tervet jegyző Hauszmann bizottság három tagja is. A döntésük fő okaként azt jelölték meg, hogy a kormány döntéseiről az újságokból értesültek, a fejlesztésekről a testület nem folytathatott vitát, és…..
rozsé drazsé 2016.03.31 17:31:53
@s: Legalább humoros lenne. De nem az.
Olyan egyszerű lehetsz, hogy maximum a konditeremben a súlyzóval tudsz szellemi vetélkedőt folytatni. (és csak második leszel)
rozsé drazsé 2016.03.31 17:36:20
@fidesz maszop dk egykutya: Világítsd meg, könyörgöm, mire volna értelme költeni! Kérlek, taníts, Te lángelme! Mire költsünk?

Lélegeztetőgép?
Pedagógusbér-emelés?
Nővérbér-emelés?
Gripen?
Velence-tavi kaszinó?
rozsé drazsé 2016.03.31 17:50:19
@$pi$: Igen, lehet, hogy így van.
De vegyük észre, hogy ez a poszt, miszerint a szakértők kiszálltak és ellenzik, megint miről szól. Nem engedték őket beleugatni, önmegvalósítani, esetleg szétbaszni a Várnegyed építészeti karakterét csak azért, hogy ott legyen a névtáblájuk, és most sértődötten cikkeznek, hogy a Zorbán egy geci. Meg azért, mert vannak fizetett balhézók, akik csakazértis gátolják, hogy valami történjen. Aggódnak a fákért itt, kivágják ott (Városliget). Aggódnak a monstrumért az Erzsébet téren, és abcúgolják a Duna-partot (Nemzeti). Lényeg, hogy ne legyen semmi. De ha mégis, akkor ne az Orbán nevéhez fűződjön. Ha pedig ez nem sikerül, hát akkor az Orbán korrupt, azért sietteti a projektet, meg űzi el az ellenzőket, hogy szabadon lophasson. (az persze ugyanezeket nem zavarta, hogy kedvenc demszkyjük a 180 MRD-os metrót 577 MRDból építtette meg, ráadásul teljesen értelmetlenül)
Persze, lehet, hogy Orbán egy geci, de nem ezekért. És nem is azért a 200 MRD-ért, amibe ez a vár projekt kerül.
Gyalázat, hogy 70 évvel az utolsó ostrom után romok között caplatunk a várban. Mint ahogy az is gyalázat lenne, hogy ha Schnellerek, meg Csomayk mondanák meg, hogy milyen legyen a vár a romok helyett/helyén. Hogy megint valami amerikás patkány kebelbélijük törpe-nyújork-menettent tervezne a vár nyugati oldalára, mint a Kálvin téren.
A várnak olyannak kell lennie, amilyen volt. Ez nem szűzföldön való beruházás, hanem újjáépítés. Passz. Ha ez 200, akkor annyi, ha 500, akkor annyi.
Lehet kifejezni lélegeztetőgépben.
Magyarországon a közpedagógusok vívják az osztályharcot. A március 15-ei tüntetési felhívásban a Pedagógusok Sztrájkbizottságának 25, a Tanítanék Mozgalom 4, az Oktatói Hálózat 5, a Civil Közoktatási Platform 12 pontja melletti kiállásra szólítanak fel a szervezők. Hosszú ideig annyira semmibe…..
rozsé drazsé 2016.03.15 21:19:18
@BircaHang Média: Remélem igazad van. És egyetértek.
rozsé drazsé 2016.03.15 21:23:01
@Jobban való teljesítés van: De igen. Le kellene vonnia azt a következtetést, hogy nem elég a próbanégerek vándorlásával foglalkoznia, igenis meg kellene nyilvánulnia belügyi kérdésekben, úgy, mint oktatás, egészségügy, bérszínvonal, munkahelyek és erre valami perspektívát kellene adnia, ha már pénzt nem tud adni. Illetőleg meg kellene nyilatkoznia Habony, Mészáros, Garancsi és egyéb urak ügyeiben is. Legalább úgy látszani, hogy tisztességes, mert tényleg kib.ttul irritáló néhány jelenség. Ezt nem lehet elsikálni az örökös migránsozással.
Az evangélikus egyházban él egy nézet, miszerint Bach valójában az ötödik evangelista. Dobszay László, kiváló zenetudós, Kurtág közeli barátja is többször felhívta rá a figyelmet, hogy érdemes, sőt kötelező mindenben a tökéletességre törekedni, hiszen az elérhető, nézzük csak meg Bach zenéjét, az…..
Alternatíva A remény tüntetése 2016.02.13 17:07:36
A mai tüntetés reményteli volt. Ilyesmit utoljára a diáktüntetésekről írtam, de azokban, mint az elmúlt években oly sok dologban, csalódnom kellett és utána már csak a kiábrándultság maradt. Ezt a kiábrándultságot éreztem a választások idején, a netadós tüntetésekkor és szinte mindig, amikor…..
rozsé drazsé 2016.02.14 21:02:46
@midnight coder: Mindenki kurva sokat dolgozik. Csak van, akit nem a kormány fizet, meg az én adómból teszik a semmit, hanem önfoglalkoztatnak, gyártósor mellett állnak, árufeltöltenek a tescoban, vagy hamburgert sütnek, küszködnek, súlyos adókat fizetnek, hogy léhűtő bürokratáknak és tömegesen alkalmatlan tanároknak legyen fizetésemelése. Azok is követeljenek kevesebb munkáért több bért? Mert akkor kíváncsi lennék a pedagógus fizetésemelést miből fizetnék.
Nem kell a szar duma. Dolgozni kell, és főleg: alkalmasnak kell lenni arra a munkára, amit csinál valaki. Ez a pedagógusok több mint felére nem igaz. Gondolom közülük számosan kimentek esernyővel tegnap.
Majd akkor jártassák a lepénylesőt, ha a következő PISA jobb lesz, mint az előző. Mert eddig az elmúlt negyedszázadban csak romlott folyamatosan minden. És ezt nem lehet csak a mindenkori kormányok nyakába varrni, mert nem a kormányfő áll a katedrán és nem is a miniszter, vagy az államtitkár.
rozsé drazsé 2016.02.14 21:03:58
rozsé drazsé 2016.02.14 21:15:40
@midnight coder: Mielőtt még megkapom, hogy pedagógus rasszista vagyok: nem vagyok az. Látom, hogy kib.ttul küszködnek, meg azt is, hogy a jobbakat kiveti a rendszer magából, vagy felzabálja. Azt is látom, hogy reménytelenné válik a "TANÍTÁS", marad a "képzés", jobb esetben az "oktatás" az iskolákban. A gyerekállomány katasztrofális, a magatartási, viselkedési problémák alig-alig kezelhetők, a dologi infrastruktúra szánalmas. Biztos nem könnyű. De véleményem szerint a tanár munkájánál szebb meló nincs, ám 10-ből heten átkozzák a napot, amikor tanító, vagy tanárképzőre mentek. Pedig a döntő többség ma már a fizetésére sem panaszkodhat. Nem nagyon sok, de azért nem is kevés.
És nem tudok elvonatkoztatni attól, hogy 1888-ban Ady Endre, Krúdy, Babits, Bartók, 1918-ban József Attila, Teller Ede, Kandó Kálmán milyen iskolába járt, ott milyen volt az infrastruktúra...mennyi volt a tanár fizetése...mennyire volt szabad a tankönyv választás...hány túlóra volt hetente...és mennyi pótlék.
Na, majd ha olyan tanárok lesznek, mint anno, esküszöm befogom a pofámat. Addig viszont nekik kellene több szégyenérzetet és belátást tanúsítaniuk, mert egyelőre ők nem produkálnak, jóformán még elégségesre sem.
NemGogol Hidd már el! 2016.02.05 19:12:33
Horger Antal, nyelvész (1872 - 1946) Orbán Viktor szokásos, pénteki rádiós asztaltáncoltatásainak mindig is megvoltak az értő hallgatói. Kizárólag nekik szólnak a biztató, meleg szavak, a többiek meg úgysem hallgatják. Az igazság nem minden esetben szép és kellemes. Ezeknek a fikciós szózatoknak…..
rozsé drazsé 2016.02.06 15:41:46
Ez a Nemgogol blog jobb szokott lenni. Most meg kifejezetten szar.

Odáig olvastam, hogy " az adatok szerint" nem 2010 előtt romlott el az oktatás. Itt a szöveg egy linkre utalt. Megnyitottam a linket. A hivatkozásban volt néhány vélemény és egyetlen kurva büdös adat sincs.

Hát, fiúk, úgy nehéz küzdeni, hogy nem tudtok adatokra hivatkozni. Az utolsó értelmes adatok 2012-2013-ból származnak és tényleg egy mélyrepülést lehet belőlük érzékelni. Már ami a gyerekek tudását jelenti. Csakhogy az a gyerek aki 2012-2013-ban írt felmérőt, az bizti nem a Zorbán diktatúrában kezdett iskolába járni.

Szóval kint vagytok a harctéren lőszer nélkül? Elég érdekes lesz! Aki odaküldött titeket, hasonlatos Zsukov marshallhoz. Először a golyófogók a sortűznek, aztán jönnének a fegyveresek, amíg a fritzek töltenek. Csakhogy Zsukov katonái milliónyian voltak, Ti meg vagytok összesen 5-6 ezren. (bár mind blogol a kurvinnyát) És a többi millió meg sz.rik rátok.

Olyan követeléssel előállni ma Magyarországon, hogy a kötelező munkaórák számát csökkentsék, de a fizessenek dupla túlórapénzt, szimpla aljasság. Hogy ahelyett, hogy a 8-16. óra közötti iskolaidőt kihasználják arra, hogy legyen matek, írás, olvasás gyakorlás, testnevelés, rajz, zenetanulás stb. azzal váltsák föl, hogy ne legyen a gyerek az iskolában du. négyig, majd ugassanak arról, hogy a gyerek túlterhelt, de agyonb..szák értelmetlen házifeladatokkal, szimpla aljasság.

Lehet arról papolni, hogy túl sok az ismeretanyag, amit le kell adni, de ömlesztik ki a fél analfabétákat, a műveletlen surugli bunkókat z iskolából, és még nekiállnak tüntetni...hát menjenek az any..3.14csájába! Tessék mondani, ha lesz túlórapénz, megtanul a gyerek írni? Vagy fogja tudni azt, hogy mi volt 1526.08.29-én? Esetleg, hogy a2+b2=c2? Lószart mama!

Ha egy kábelkötegelő, vagy házba-szerelő a gyártósoron úgy végezné a munkáját, ahogy a tüntető pedagógusok többsége, akkor másnap nem lenne állása.
rozsé drazsé 2016.02.07 08:05:54
@csak egy néző:
AZ én tanáraim jellemzően jó tanárok voltak. Meghaltak már, vagy nagyon öregek. Akik utánuk jöttek, többnyire fabatkát sem érnek. Engem még megtanítottak tanulni, gondolkodni, érdeklődni, kételkedni és - igen - a legfontosabb adatokra is, abban rohadt kommunizmusban. Aki 10-15 évvel később került ki az oskolából, annak a tudása, műveltsége, logikai képességei fityfa.sznyit se érnek a miénkhez képest.
Nem mellesleg az egyetemre úgy felvételiztem, hogy a töri-könyvből a képaláírásokat is meg kellett tanulnom, mert 3 ezer jelentkezőből 170-et vettek föl. Az első nehezebb egyetemi vizsgámra a professzor kijelentette, hogy aki a tankönyvet (276 oldal) szóról szóra nem tudja, beleértve az apróbetűt is, az nem megy át a következő szemeszterre. Viszont megtanultunk mindent és jellemzően a mai napig tudjuk. Ezzel szemben, ha ma keresek egy fiatal kollégát állásra, akkor sült bunkókkal, képzetlen, műveletlen, szakmai ambíció nélküli, alapvetően pálya-alkalmatlan emberek jelentkeznek. Ők ma munkanélküliek, vagy pályaelhagyók.
Közben pedig lett három kölköm. Nekik összesen volt vagy 25 tanára, tanítója általánosban. Köztük volt három-négy, akire azt lehetett mondani: na ez egy jó tanár. Amit a gyerekek otthon nem tanultak meg, az általában nem volt megtanítva. Akkor meg minek fizettünk nekik munkabért? Gyerekmegőrzésre? A minap döbbenten álltam az előtt a fejlemény előtt, hogy középiskolás gyerekemnek nem volt tiszta, mit is jelent 1456.07.28. Akkor mi a f.sz.nak jár iskolába? A töri tananyagból (XIV-XV.sz.i magyar töri) feltettem neki fejből vagy harminc kérdést, többi mint feléről úgy nyilatkozott, hogy "nem is hallott róla". Hogy Toldi Miklós Lajos királyhoz, Kinizsi Mátyáshoz rendelendő. Kapisztrán és Hunyadi tartozik össze, az utca, amiben lakik, kiről van elnevezve stb.
Minek ezt tudni, ugye? A guglin úgy is megtalálja az adatot, nemde? S.ggfej...
Vagy erről is a KLIK, meg Orbán Viktor tehet?
Azt kérdezed, hogy ha öntik a lóvét a fociba, lesz-e jó magyar focista? Hát nem. Ettől nem. De visszakérdezek: ha alkalmatlan pedagógusok tanítanak több pénzért, akkor lesznek Bartók Bélák, meg Kosztolányi Dezsők?
Az egyik mai Híradóban a szilveszteri, kölni erőszakos eseményekről igyekezett még egy bőrt lehúzni a köztévé, csak éppen a fenti videóval elég nagy lukra futottak. (A teljes anyag itt látható, screenshotoljuk is, hátha belenyúlnak.) A videó valóban megrázó képsorokat mutat, csak éppen nem…..
rozsé drazsé 2016.01.12 17:44:25
@vackor1: Okostojás. Én is nézem, de hidd el, tudom mikor vernek át, semmit se hiszek el az MTVA-nak, de Az ATV-nek és az Indexnek sem. Most ezen vagytok felháborodva? Akkor miért nem ugatott egyik fszklp se, amikor Bicskén visított a muszlim nyanya a síneken és a BBC-től Presse-ig mindenki minket vádolt brutalitással. Akkor érdekes az Index is kussolt, mint szaragazban, meg ti is.