Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TamasSzabo

15 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mint azt előző cikkünkben is írtuk, a Meta Space Glasses néven is futó kütyüje olyan okos szemüveg, amelyet lehetne a Google Glass háttérben meghúzódó zseniális nagy testvérének nevezni. Közelebbről megvizsgálva a két kütyüt, olyan égbekiáltó különbségeket láthatunk a…..
Ugye mindenki emlékszik még arra, ahogy a vasember egy fantasztikus holotérben hadonászik a kezeivel? Nos, a holografikus térben való interfészvezérlés és egyéb nyalánkságok – még ha csak kiterjesztett valóság formájában is – jövő áprilistól kézzel fogható,…..
Manapság már nem is gondolunk bele, a Microsoft milyen hatalmas lökést adott annak idején a gesztus-érzékeny irányítás és ezáltal a virtuális valósággal való összeolvadásunk fejlődési pályájának. Amikor 2010 vége felé (pont a karácsonyi időszakban, ha valaki még…..
A szoftveróriás teljesen ingyenesen elérhető vadiúj Kinect for Windows szoftverfejlesztői készletet adott a techiek kezébe, amellyel az amúgy játékos körökben már jól ismert, eszközt fantáziadús, új funkciókkal ruházhatják fel. Bob Heddle, a Kinect for Windows vezetője…..
Távolról, hús-vér katonák által irányított robotok veszik át a harctéri bevetéseken betöltött hagyományos szerepeket a jövőben? A science fiction határát súroló innovációs törekvéseket támogat a DARPA. Tavaly kaptak lábra a hírek, melyek szerint a az USA védelmi…..
Tegnap olyan hír került az információs hipersztrádára, amely bizonyos értelemben meghatározza majd a közeli jövőt. A müncheni székhelyű AR-el foglalkozó Metaio és a svájci, vezetéknélküli technológiában valamint mobil chipsetekben utazó ST-Ericsson stratégiai…..
A látványos, de főként szórakoztatóipari és/vagy marketing célú fejlesztéseken kívül bizony vannak más területei is az innovációnak. Természetesen, ahogy szinte mindenki tudja, az igazán menő fejlesztéseket és újításokat mindig a hadiipar szippantja fel és csak hónapokkal,…..
A Közel-keleten is kitört a kiterjesztett valóság láz, legalábbis a pénzesebb részén. A National Geographic Channel a múlt héten indította útjára Bahrein egyik mega-bevásárlóközpontjában új kampányát, amelynek keretében az aprócska, ám igencsak gazdag ország lakói is…..
Nemrégiben írtunk a Microsoft jövőbe mutató fejlesztéseiről, de szándékosan nem szóltunk egyről, az ugyanis a szinte mindenki által ismert Google Glass projekt talán legpotensebb vetélytársa lehet. Tavaly nyáron szivárgott ki egy 56 oldalas dokumentum a redmondi laborok…..
Azt hinnénk, hogy a lomha reagálású óriáscég, a Microsoft csak kullog a fejlesztések után, de ha kicsit megkapargatjuk a felszínt, láthatjuk, hogy azért van ott a tarsolyban némi előre mutató projekt és a cég sok-sok milliárd dollárt tol minden évben a K+F szegmensben…..
Updattel jelentkezhetünk a gémerek számára talán a közeli jövő legizgalmasabb VR fejlesztésével kapcsolatban: új fázisába lépett az Oculus Rift projekt. A Kickstarter egyik igazi sikertörténetének könyvelheti el a kaliforniai Win Bates által életre hívott projekt, az Oculus Rift…..
Új lépcsőhöz érkezett a Google Glass Projekt: a New York Times egyik bloggere nekiesett és kipróbálta az eszközt, mi pedig lefordítottuk nektek a tesztet, s a továbbiakban is minden lépésről tudósítani fogunk. Az alábbiakban tehát David Pogue tapasztalatait olvashatjátok.…..
Layer11 blog Kódolj belém! 2012.11.05 12:13:00
A QR kódok elterjedése és ismertsége, ezzel jelentőségük is egyre nő. Itthon is kezd beépülni a reklámkampányokba, egyre több felhasználó tudja, mire jók a kódok, mit lehet kezdeni ezekkel a kis információs hotspotokkal. Tőlünk nyugatra már nem csak akciókra és termékekre…..
Szeptember elején nagy lépést tett az emberiség afelé, hogy életünket egyetlen székben, különféle tápoldatokra kötve és végig őrülten jól szórakozva töltse. Ugyanis hosszas várakozás után az Oculus cég kifejlesztette és bemutatta a virtuálisan valóságos térben való…..
Ahogy a Gizmodo techblog is írt róla, olyan új mobilos fizetés került a láthatárra, ami alapjaiban adhat új távlatokat és lehetőséget az NFC technológia felhasználásának. Biztonságosabb mint a Google Wallet és a világ három legnagyobb mobilszolgáltatója áll…..