Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dvorszky határőr

553 bejegyzést írt és 990 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
235         Szeptember 25 Péntek Meg vagyok lepve, mert ma a tegnapi vita ellenére is kiengednek szabadnapra. Persze felmerült bennem, hogy nem megyek sehova, mert Knízner hadnagy osztotta ki a katonakönyveket, és nekem úgy adta a kezembe, hogy előtte még elmondta,…..
Dvorszky határőr 2013.09.25 19:40:36
@wrstjnethn: Sopronban egy harcászat után volt az "orcászat", fáradtan gyűrödten fényképeztek le minket, de nem szabadkozom.
:)

Az aláírás pedig:
Dvorszky Tanács

ami meg úgy hangzik, hogy melegen ajánlatos bizonyos dolgokat nem nagyon feszegetni.
:))))
Dvorszky határőr 2019.02.28 11:39:46
@champy: Hát ezt még sosem figyeltem, de valószínűleg akkor állították ki, akkor dőlt el, hogy behívnak novemberben. Ráadásul nem a bevonuláskor kaptuk meg, hanem valamikor az alapkiképzés alatt készült a fotó és legelőször az eskü utáni legelső kimenőhöz kaptuk kézhez, azzal a felkiáltással, hogy ez a határőrség tulajdona, mindig vissza is kellett adni, mikor visszaérkeztünk a laktanyába, és hogy mikor, mi került bele, tőlünk teljesen független volt.
:)
520       December 16. Kedd   Napok óta a lőtéren gyakoroltuk a lövéshez alkalmas testtartásokat, hasra vetni magunkat, amikor atomfelhőt látunk és palánkon átugrást. Semmi harcban tényleg alkalmazhatót. Minden nap le kell pakolni a felszerelést az IFA…..
Dvorszky határőr 2013.01.29 13:29:16
@Oldm4n: Nekem akkoriban az volt az érzésem, hogy elég sok mindent megtehetnek velünk a tisztesek, eszünkbe sem jutott, hogy nekik ezt nem volna szabad.
Dvorszky határőr 2019.02.05 15:07:41
@Rollende Landstrasse: Szia, hát az a poszt volt az, ami miatt kiderült, hogy végig kell csinálnom. Mert egész eddig úgy voltam vele, hogy jó lesz ez a blog arra, hogy elszórakoztatom magam, azt gondoltam, hogy amelyik napa nincs elegendő anyag, azt kihagyom, és 20. nap volt az első lyuk a sztoriban. De olyan sokan kérdezték, hogy most meg mi történt, hogy kiderült, nem hagyhatok ki eg napot sem, ezért nekifeküdtem és komolyan vettem az egészet. De ezt a napot már nem tudtam pótolni.
Persze azóta illett volna, ha mást nem ezt a szabadkozást betennem oda. :)
Azt hittem már sose veszi észre senki. :))
1988. május 18. -           Amit én kaptam a blogtól: A múltkor megírtam, hogy zajlott a blog üzemeltetése. A másfél év alatt, amíg írtam, nagyon sokszor elképzeltem, hogy fogom befejezni, mi lesz majd a vége, hogyan írom le az érzéseim. Olyan sokszor elképzeltem, hogy…..
Dvorszky határőr 2016.02.18 11:43:14
@Rollende Landstrasse:

Szia Rollende!

Sikerült végül a vizsga?
Ez olyasmi, mint a kötelező orvosi vizsgálat a jogsihoz?

A Complex nevű kiadónál dolgozom, informatikusként.
Most a rádióadásokkal kicsit megtorpantunk, illetve lassan meg y a felvételek rögzítése, csiszoltunk minden részletén, csak kell legyen előkészítve annyi adás amennyivel el lehet kezdeni, de úgy néz ki lassan eljutunk odáig is. :))
Dvorszky határőr 2018.12.20 13:03:28
@Zoltán Király1133:
Szia Bocsánat, valamiért nem mindig kapok értesítést a hozzászóláskról, a Tied is csak most látom.
Nagyon jól esik, amit írsz, hogy kialakult egy metrotrain asszociáció akkor és hogy most nosztalgiát érzel. Nekem gyerekkoromban zenével kapcsolódott össze az épp akkori olvasnivaló és később a zenét hallgatva ugrott be rögtön a könyv keltette akkori hangulat és nagyon jó élmény tényleg. Az hogy így be tudott ívódni a blogom, azt nagyon szeretem, és bár profn, de volt ismerősöm aki azt mondta, hogy reggel budin olvasta mindig, és mikor vége volt, nem tuta, hyg ez nem fog-e gondokat okozni az életritmusában, jó ez vicc de tényleg nagyon jó, hogy évekkel később is hatást vált ki.

A blogolásrl az első pár napig csak romantikus elképzeléseim voltak, hogy népszerű leszek, hogy milyen cool azt mondani egy társaságba, hogy blogger vagyok, de ebben a másfél évben sehova nem tudtam járni, éjt nappallá téve csináltam, gyakorlatilag bevonultam újra másfél évre, de ezt nélkületek, akik olvasták és várták, sose tudtam volna megcsinálni, szóval nem az én teljesítményem ez, hanem olyasmi volt mint amikor krízishelyzetben az ember sokkal többre képes mint gondolná, de a stresszhelyzet elmúltával ez a képesség is elmúlik.
Megkérdezhetem milyen témában blogoltál?

És elnézést a késésért, kellemes ünnepeket Neked!
Dh
:)
Dvorszky határőr 2019.01.14 14:04:52
@Rollende Landstrasse: Köszönöm, nem láttam ezt még!

Elég karcos képet ad a ferihegyi tiszti állományról, azt hiszem nem csak én értékeltem úgy őket, ahoyg a blogban tettem :)))
Nagyon köszönöm.
:)
139   1988. január 1. péntek Reggel azt hittem, szétmegy a fejem.Csak beteg lettem.Ezek szerint van némi látnoki képességem.Remegő térdekkel támolyogtam ki a mosdóba.Ekkor láttam, hogy sokan megbetegedtek.Az ébresztőt sem erőltette senki, sőt azt hallottam, hogy az…..
Dvorszky határőr 2014.01.02 14:32:41
@alien: BUEK neked is. :-) és köszönöm, igazából tervezetet már, hogy kiadható állapotba legyen majd. És valóban kellene előzmény meg utóélet, tervben van. :-)
Dvorszky határőr 2019.01.14 13:45:05
@Rollende Landstrasse:
Igen lassan tényleg igazán kínos kezd lenni, hogy még nem folytattam, holott, lám még keresik is a régi törzsolvasók.
Köszönöm
402         Április 13. Hétfő Megígértem a Nitrónak, hogy megverem, ha nem viselkedik rendesen. Tele van vele a tököm, állandóan ugráltat. Ma az ébresztő előtt egy órával keltett, hogy jelenésem van a konyhán. Volt már ilyen, hogy korábban lerendeltek,…..
Dvorszky határőr 2018.06.15 13:29:04
@germanungar1: Bocsánat kicsit eltűntem. Elég hektikusan működöm ma is, néha egy USB csatlakozóról napokig olvasgatok, hogy jót vegyek, de pl. másodpercek alatt logikátlan módon döntök kocsivásárláskor, szóval igen van egy csomó hely a blogban, ahol ült volna valami vaskosabb poén, idősebb fejjel ezt jól látom, de valóban igyekeztem a valós eseményeket rögzíteni, sztorit sose találtam ki, csak színezgettem a meglévőt, vagy egy napi eseményeket szétszedtem és több napra osztottam el. De ez amit hiányolsz ez a működésemből fakadt. :)
Dvorszky határőr 2018.06.15 13:32:15
@germanungar1: A pesti é vidéki dolgokban is az akkori hozzáállásom igyekeztem leírni, nyílván ez az azóta eltelt tapasztalatok alapján ez alaposan megváltozott, az emberség nem attól függ, ki pesti, ki vidéki.
Dvorszky határőr 2018.12.20 13:18:22
@germanungar1: :))) Nagyon köszönöm! A jó kívánságot és hogy újra olvasod néhány napom. :)
Azóta Edittel találkoztunk, elmúlt a tűz és tán mindenkinek jobb így.
Bár akkor nagyon szenvedtem. :))
Neked is kellemes karácsonyt!
1988. május 18. –              1988. május 19. csütörtökBár felhúztam az órát 8-ra, még az előtt ébredtem, hogy csörgött volna. Kinyitottam a szemem és lassan körbenéztem. Kerestem a tányérsapkát.De nincs. Nincs ám! És nem is lesz.Soha.Csak ha akarok és…..
Dvorszky határőr 2014.05.23 16:43:56
@alien: Elnézést, hogy csúszik még a kutyás infó, de meglesz, igérem. :)
Dvorszky határőr 2018.06.15 14:58:23
@Wir Lg: Hát mire leszereltem gondolom elpusztult a kutya, mert nem láttam többet se a kutyát se őt.
Robit nagyon meg akartam verni, de már elmúlt, viszont ettől nem fostam be, csak megöregedtem :)
Dvorszky határőr 2018.07.31 16:52:21
@Takony(Aki az élet vizet issza): :)) Nagyon örülök, hogy évekkel a vége után is van aki rábukkan és olvasni kezdni. Sajnos a könyv még várat magára, de minél messzebb van a vége annál inkább érzem, hoyg csinálnom kellene már valamit, és az ilyen posztok ebben nagyon komolyan erősítenek.
Köszönöm és tényleg örülök, ha élmény volt.
Azt megkérdezhetem, hogy mi volt pontosan az útvonal, milyen youtube bejegyzésből sikerült eljutni? Csak puszta kíváncsiság munkál. Meg persze marha jó érzés is, hogy vannak ilyen véletlenek, szóval még egyszer kösz.
Az AC6DC és a Kennedys megmaradtak, sőt 2004-ben talán volt a Pecsában DK koncert, ahol barátok, öcséim, és katonatársaink futottunk össze. :)
Te voltál katona, illetve hol voltál?
És tök igazad van, nagyon bosszant az "erőszakos nosztalgiázó", jó kifejezést találtál, tényleg ilyenek, nem bírom én se ez a "bezzeg mi még..."
De az tagadhatatlan, hogy ettől még a katonaság nagyon erős élmény volt, bár nem tudnám megmondani, hogy kell-e ez egy fiatalnak vagy nem.
:)
411         Április 4. Szombat   Nagyon szarul ébredtem, hajnalban feküdtem le, még meg kellett várnom, míg a két őrszolgálatos az összes hányást feltakarítja, sokáig tartott, mert 14 ember gyomortartalma nem kevés. De Dinóé dolgoztatta meg őket a…..
Dvorszky határőr 2013.04.05 17:25:54
@Oldm3n: :)) Nem kellett nekem semmilyen kuruzsló, tudtam én mi bajom: untam az egészet!
:)))
Dvorszky határőr 2013.04.09 11:43:16
@LordCsipisz: :)) indoknak bevált. :)
Dvorszky határőr 2018.06.15 16:49:08
@Gombos: Hát az öregek ezt nálunk elég gyakran megengedték maguknak, ami nekem jól jött mert a végén nagyon sokat kellett volna takarítanom magam után. :)

Köszönöm, igyekeztem a történeteket finoman az emészthetőség határáig színezni, magamat viszont egyáltalán nem. Én is azt gondoltam, hogy akkor ér valamit a blog, ha őszinte.
:)
431       Március 15. Vasárnap Kiengedtek ma szabadnapra 5-től, Robi nem húzatott le. Vagy nem tudott. Esetleg taktikus, nem az összetűzésünk másnapján kavar be nekem. Benn riadó készültség van, tavaly ilyenkor volt valami csetepaté a Lánchídon, amiatt volt…..
Dvorszky határőr 2013.03.16 00:16:33
@Oldm4n: Hát nem volt könnyű elvonatkoztatni. Nem is sokszor sikerült. Talán azért is maradt meg az egyik ilyen alkalom.
Dvorszky határőr 2013.03.16 00:18:07
@johnibyg: Nagyon gyorsan eltűnt, elolvadt, mert február 21-én napoztam.
surrano.blog.hu/2013/02/21/_88_nap_ocsem_kettot
Dvorszky határőr 2018.06.15 16:45:18
@Gombos: Énszerintem csak nyulak adtak VÁP-ot.
450         Február 24. Kedd Elméletileg hétfőnként van politikai tájékoztató, de valamiért mára került át. Korlát Gyula százados, a politikai tiszt tartotta. Hogy ez micsoda egy unalmas dolog! Nem is értettem miért kellett nekem beülnöm, de arról volt…..
Dvorszky határőr 2013.03.01 13:18:12
@LordCsipisz: Igen, szerintem jól tudod, belinkeltem a rendfokozatok történelmét a kép felett a wikipédiából, abban benne van, meg egyébként nekem igen érdekes olvasmány volt amúgy is.
:))
Dvorszky határőr 2013.09.13 20:03:33
@(h)öreg: @Joee72: Azt én is megkérdeztem volna, mi a Pb tisztes, nem tudtam, köszönöm.
Dvorszky határőr 2018.06.15 16:43:20
@Gombos: Hát nálunk a kólát olyan plussznak gondolták a tisztek, amiért minimum letérdelni kellett volna, pedig azért a 80-as évek végén a kóla már nem volt akkora szám. :)
451     Február 23. Hétfő Ferihegyen minden leszerelő korosztálynak van neve. Ha jól tudom a honvédséghez félévente vonulnak és náluk három korosztály létezik, a kopasz, a gumi és az öreg. A határőrségnél negyedévente van vonulás, így a korosztályokat is…..
Dvorszky határőr 2013.02.26 09:38:32
@(h)öreg: Klassz szitu, hogy pont a 30 éves jubileumon, van lehetőség leszerelő versikét újra feleleveníteni. :)
Ferihegyen voltál Te is? Vagy ezek az elnevezések máshol is éltek? (mágus, berben stb)
Dvorszky határőr 2013.02.27 10:23:48
@(h)öreg: Manapság már nem nevezném ezeket negatív élménynek, így hogy minden napját át kell vennem újra, még szeretem is. :)
Dvorszky határőr 2018.06.15 16:40:54
@Gombos: Ahogy beszélgettem más határőrökkel is, úgy néz ki, hogy ez csak ferihegyen volt. Vagy csak nagyon kevés laktanyában.
473       Február 1. Vasárnap   A katonaság jelene, jövője itt.   A múltja alább: Cikkek a Mi, Határőrök című 1983-ban megjelent kiadványból. Kiadta a BM Határőrség Politikai…..
Dvorszky határőr 2018.06.15 15:06:23
@Gombos: Basszus én vén fejjel nagyon örülök, hogy semmi gond nem volt itthon, ami miatt menni kellett volna a saját lakosság ellen, azt nagyon nehezen viselném.
Szóval el tudom képzelni milyen érzés lehetett, főleg megírt könyvvel!! :)
481       Január 24. Szombat Reggel szaladtam a rejtekhelyre: nem tűnt el a kefe! Ma a kis farok segítségével bombát rajzoltam ultrából. A farok volt a gyújtózsinór, végigégtem rajta és olyan robbanást sikáltam belőle, hogy csak na. Mára az az…..
Dvorszky határőr 2013.01.24 11:00:17
@T5H: Igazság szerint nem éreztem azt, hogy extrém módon sok a rosszindulatú ember, valahogy az egész beleillett az összképbe, szerintem ez teljesen véletlen, például azok a srácok akik Körmendről kerültek a fel, sokkal rosszabbakat meséltek.
Dvorszky határőr 2018.06.15 15:03:45
@Gombos: Bocsánat csak most láttam a bejegyzéseket.
Örülök, hogy tetszik a blog.
Amúgy szerencsénk volt a határőrséggel, mert az hogy dolgunk volt, valamivel elviselhetőbbé tette a katonaságot.
31       Kereken egy hónapom van már csak hátra!!Letöltöttem 17-et.Kevesebb, mint a tíz százalékot kell még kibírnom és VÉGE!!!   1988. április 18.hétfő 1. nap laktanyafogság Igen, laktanyafogság.Azt kaptam végül.Délután hirdette ki a köteléken Szadó őrnagy.…..
Dvorszky határőr 2018.06.15 14:46:56
@germanungar1: Hát igen elismerem, de akkor ezek voltak a keretek, egy csomó mindent nem tennék meg mai fejjel, de ez a koldulás nagyon nehezen megy, pl. utálom a svéd asztalt is, méltatlannak érzem a tolongást.
:)
75         1988. március 5. szombat Tegnap megint hülyeséget csináltam. Elmentem Edithez részegen. Mivel egész jól lepapírozta a doki és az alegységügyeletes az egészségügyi szabadságomat, délután ötkor kiléptem a laktanya kapuján.A torkom rohadtul fájt,…..
Dvorszky határőr 2014.03.07 16:41:19
@Rollende Landstrasse: @alien: igen, rettentő sok pénz, abban az időben a szakácsok cefet jól kerestek, kezdő szakácsként kaptam ennyit, bár szakácsként azt hiszem 18ezer volt a fizetésem és Apu parancsnoki UAZ-ával heti két alkalommal anyagbeszerzést vállaltam az étteremnek, ami azt jelentette, hogy a főnöknőmmel vásárolni.
:)
a benzin 18,50 volt. :)
Dvorszky határőr 2014.03.16 13:20:44
@Herstal Rajmund: Hát mindegyik elég plasztikus figura volt, olyasmi világ, amilyennek Regős Bendegúz láthatta a környezetét.
:)
Dvorszky határőr 2018.06.15 14:42:43
@germanungar1: :))) elég komoly sztori,
Más országba gyanítom nem így zajlott volna.
120   1988. január 20. szerda Buksi egészen jól van, két napja a doki kitisztította a sebeit.Azt mondta csúnya mély fognyomok, de nem szakított el semmit, csak átfúrta a bőrt meg az izmokat, gyorsan be fog gyógyulni.Valóban, ha az ember nem közvetlenül a sebet érintette meg…..
Dvorszky határőr 2018.06.15 14:04:28
@Wir Lg: Hát azért a Pont így nem kellett volna, az emberem lehetett volna olyan, aki először a kutyáját szedi le a másikról, aztán genyózik velem, de az kétségtelen, hoyg ennyi pofon talán járt is, amennyire szemtelen voltam mindenkivel. :)
Az orrhang az maradt :))
124         1988. január 16. szombat A lázam ma sem enyhül, gyenge vagyok, a kezem is alig bírom emelni. Az ebéd után a család többi tagja délutáni pihenésbe kezdett, Apu meg beült mellém beszélgetni.Érzi ő, hogy valahogy nem stimmelek benn a laktanyában,…..
Dvorszky határőr 2014.01.21 14:55:33
@zsolt64: Katonatiszt meg a szociálisan érzékenység az olyan távol áll egymástól, hogy az hihetetlen. Én a tartalékosságot megúsztam, de az eszembe sem jutott volna, hogy azt nem lehet eltolni ilyen esetben, hogy elutasíthatják. Nagyon durva sztori, ráadásul fogalmam sincs, hogy mit csinált az ember tartalékosként két hétig. Neked mi volt a feladat? Ennek elvileg az volt a szerepe, hogy az új technikákat az ember megtanulja, de neked mutattak valami újat?
Dvorszky határőr 2014.01.25 09:34:56
@zsolt64: Érdekes amit írsz nagyon. Háborúban azért ez egy elég biztonságos állás lett volna, de azért az látszik, hogy a hadseregünk rendes hadsereg volt. A maga módján szervezett, logikus. De marha rossz azt olvasni, hogy felszámolták, megszűnt. Ma ezt ki és mi csinálná?
Nem értem én ezt.
Dvorszky határőr 2018.06.15 13:59:14
@Wir Lg: Igen az volt!
Nagyon köszönöm.
251         Szeptember 11 Péntek Ma az egyik legnagyobb ünnepre ébredtem. Mától lehet CENTI a szekrényben!!!!!!!!!!!!!!!! A centi egy 150 centiméteres mérőszalag, amit egy 20 centis műanyag pálcára erősítettem. Az utolsó 150 naptól minden egyes nap levágok…..
Dvorszky határőr 2017.11.03 16:15:35
@csorsza: Hát, maga választotta! :)))
Dvorszky határőr 2017.11.03 16:17:14
@Andaxin: Nemtom hogy az a sok marha, akit anno felszívott a katonaság, az most hol és milyen beosztásban árt az országunknak?
:))
Dvorszky határőr 2018.06.15 13:22:50
@csorsza: Hát igen ebben igazad van. :)
255         Szeptember 7 Hétfő Tegnap Edit szülei olyan drasztikusan vetettek véget a pettingnek, hogy elment a kedvem az egésztől. Dühös voltam, csalódott és kedvetlen. Ma annak ellenére, hogy megbeszéltük, mégsem mentem át hozzá.Inkább elmentem egy…..
Dvorszky határőr 2013.09.13 19:46:25
@agresszív kismalac: nincs a régiről, de lehet, hogy reprodukálom valahogy.
:)
Én már vászonból készültet nem kaptam, azt kellett valamibe beáztatni igen, nekem sima műanyag volt.

(elnézést, hogy későn válaszoltam, egy hónapig nem voltam net közelben)
Dvorszky határőr 2013.09.13 19:47:43
@zweitakt: @estván: nálunk rendesen 150-nél lehetett vágni, és már benn lehetett a szekrényben nemsokára, azt hiszem pár nap múlva le is írtam.

(elnézést, hogy későn válaszoltam, egy hónapig nem voltam net közelben)
Dvorszky határőr 2017.11.03 16:02:47
@Andaxin: Igen ezt aztán hallottam később, bár az a biztosítószeg nekem is megvan, az első seregbeli ereklyéim egyike. :))
268         Augusztus 25 Kedd Ma is kutyakonyhára rendeltek. Az a helyzet, hogy engedékenyebb vagyok Lux-szal, mintha még segítené is a dolgokat. Így egész jól haladok vele. Azt csináltam, hogy ahogy kihoztam, elengedtem, hadd tombolja ki magát kicsit. Aztán…..
Dvorszky határőr 2013.09.16 10:16:04
@álfirkász: Mindenesetre ez igen tiszteletre méltó, mindig is úgy gondoltam, hogy nagyon komoly ember és állatbaráti szeretetről ad tanúbizonyságot, aki kutyaotthonos kutyákat visz sétáltatni.
Dvorszky határőr 2013.09.18 15:27:17
@álfirkász: Igen ismerem, de az embergyűlölet nem feltételez állatszeretetet, de az igaz hogy az embert, mint olyat nehezebb szeretni.
:))
Dvorszky határőr 2017.11.03 15:46:16
@Andaxin: teljesen egyetértek! :))
336       Június 18. Csütörtök Ma megint 16 órát pihentem! Nem értem, pont tegnap mondták a tisztek, hogy töméntelen Rövid Ugrás jön. Megint mákom van. Délelőtt kampóztam, újból F1-en. Nem tudom mi történt, de már nagyon régóta csak Ferihegy 1-re tesznek,…..
Dvorszky határőr 2013.06.18 18:01:24
@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél: :))) Még előbb holnap megint csőszerelmes leszek bele, meg még a jövő héten is. :)))
Dvorszky határőr 2013.06.21 12:33:30
@Rollende Landstrasse: Igen igen, végül beláttam, tényleg nem tudom miért gyanakodtam, talán mert addig utas nem közeledett sosem. Azóta kicsit megismertem az oroszokat, ittam is, mulattam is velük, láttam működni őket hegymászás, közben, találkoztam egy napi járásra csak gyalogösvényen megközelíthető orosz-grúz határnál katonai örsön 3 évet szolgáló gyerekekkel, afgán háborúból veterán mesterlövésszel, meg már vertek is ájultra orosz területen, szóval van mindenféle benyomásom róluk, nem olyan sarkos, mint a posztban, de nagyon igyekszem az akkori gondolataimat felidézni és nem többet hozzátenni. :)

De azt én is sajnálom, hogy én se tanultam meg oroszul amikor lehetett volna. :)
Dvorszky határőr 2017.11.03 15:45:28
@Rollende Landstrasse: Hát a bajkeresés az valóban valahogy bennem maradt, de ahogy a katonaságnál, a szerencse most is valahogy mindig velem van. Még ez az ájultra veretős sztori is szerencsésen végződött, ahhoz képest ahogy tudott volna.
Yaltán a hazautazásunk előtti estén találtuk ki a jóbarátommal, hogy még igyunk azokon a helyeken amiket szerettünk és ebből nem volt kevés, meg ugye az oroszoknál az 1 vodka az két deci, és bevállalva, hogy puhapöcsnek tartanak, mi 1 decinként ittunk, majd a barátom kikészült ő hazament, kevesebbet ivott. de beteg volt, neki elég volt. Én úgy gondoltam nekiveselkedem a yalta-i éjszakának, de egy óra múlva már a szálláson voltam. De ebben az egy órában történtekre egyáltalán nem emlékszem, fogalmam sincs mi történt, ittam-e még mentem-e valahova, két foszlány ugrik be, hogy rendes utcai ruhában megyek be a tengerbe, mellig ér, a bőrkabátomon jól látszott másnap meddig, és mögöttem kiabál valaki, hogy idiot idiot, meg valami fiatal kölkökből álló társaságra, akik felajánlják, hogy hazakísérnek, meg még arra, hogy valaki megüt talán és egy kis virágoskertet körülölelő térdig érő kovácsoltvas kerítésre zuhanok vállal. De hogy mi történt nem tudom, a barátom is arra ébredt csak fel egy óra múlva, hogy elváltunk, hogy két szőke orosz csaj hoz haza és huzigál ki egy taxiból. A jóbarátommal 1,2 liter vodkáig tudtuk a megivott mennyiséget biztosan rekonstruálni, de lehet, hogy ez alatt az óra alatt még ittam rá. Fogalmam sincs. De mindenem megmaradt, útlevél, pénz, és még másnap haza is tudtunk jönni, időben elértük a gépet.
Hogy kik vertek meg és miért nem tudom, de alaposan össze volt verve a fejem, hetekig bujkáltam a hatalmas monoklikkal. :))
Hát így.
443       Március 3.  kedd   Tegnap délutános voltam, lemaradtam a politikai tájékoztatóról, de ma megtartották délelőtt újból. Szerintem nem teljesen miattam. Fontos dolgokról kell tudnunk. Egyrészt tegnap volt az Etióp Hadsereg napja.Itt egy időre…..
Dvorszky határőr 2017.10.11 16:43:01
@noauth:

Szia Noauth!

Nagyon megleptél ezzel, hogy olvasod, a blogtalálkozón is nagyon imponált, hogy Neked, mint katonaságot nem ismerő fiatalnak is tetszik, de hogy harmadszorra, nagyon köszönöm. Sajnos a blog óta nem sikerült visszaállnom az írásra, pedig ígértem is és szeretem is, de remélem nemsoká lesz lehetőségem folytatni. :))
Dvorszky határőr 2017.11.03 15:30:46
@Rollende Landstrasse:

Ó de régi kedves ismerős bukkant fel újra!!
Nagyon köszönöm, elképesztő, hogy még mindig emlékeztek rám.
Kicsit elsodort az élet az írástól, de nagyon hiányzik, amint bele tudom préselni, újból elkezdem. :)
6             1988. május 13. péntek A kopaszok nagy része napokkal korában megérkezett, már járnak tanulószolgálatba. Nincs itt mind, el se férnének, előtte le kell szereljünk. Mi már egyenesen útban vagyunk.De aki itt van, azt már mindenki használja különböző…..
Dvorszky határőr 2014.05.15 20:27:55
@csorsza: :)) Akkor még őrajta nem láttam, hogy ivott, de szerintem engem megsiratott. :)
Dvorszky határőr 2014.05.15 20:28:32
@niches: :))) egy verseskötethez még azért pofozgatni kell ezeket valóban :)
Dvorszky határőr 2017.11.03 15:27:16
Szia Wir Lg!

Nagyon örülök, hogy Németországig eljutott a blog. A blog végefelé leírtam, hogy keletkezett a blog, nyilván nem minden pont így történt, valóban unalmas lett volna, ha csak kronológikusan leírom, bár ez a fajta, fejjel a falnak konokság, meg idegesítő nyegleség eléggé megmaradt bennem abból az időszakból. Az ember nagyon nem változik. :)
Igazából azt szerettem volna, hogy az olvasónak az én hülyeségeim, vagy mások történetei vagy a körülmények ismerősek legyenek, eszükbe juttassák a saját katonakorukat, nosztalgiázzanak a rég letűnt korszakon, aki meg nem volt katona, annak meg jól látszon az egész katonaság jellege, a sok marhaság, a katonatársakkal megélt hülyeségek röhögés meg az értelmetlensége is. Én az a fickó voltam amilyet mindenki ismerhetett, az idegesítő mitugrász, és elhiszem, hogy nehéz azonosulni velem a sztoriban, inkább az egész, mint korrajz lehet jó, a szocializmus végének a bemutatása.
Talán egy kicsit sikerült

Megpróbáltam Kemenyeczki György-nek utánanézni, de se a facebookon se máshol nem találtam, érdekes egybeesés lenne. Hiába, kicsi a világ, :))

Igen ebben is igazad van, akkor gyűlöltem a katonaságot, űzött vadként viselkedtem, és ez a nyughatatlanság megmaradt, de szerencsére nemsokkal a katonaság után kinyílt a világ és ezzel a nyughatatlansággal nyugalmat nyertem az utazásban, azóta is szenvedélyem, sőt mindig igyekeztem olyan helyekre eljutni, ahova kevesen tudnak, vagy mernek.
És ezt a katonaságnak köszönhetem, ott kristályosodott ki, hogy amint kiengednek meghódítom a világot.
Ha nem is teljesen így történt, azért már elég sokat láttam belőle.
Üdvözlettel
Dvorszky határőr
412         Április 3. Péntek   Kicsit korábban ébresztettek a szokásosnál, 3.30-kor. Azt se tudtam, hol vagyok, csak nagy sokára esett le, hogy az ügyeletes duruzsol fojtott hangon a fülembe, hogy lenn a konyhán kell lennem 5 perc múlva. Kérdeztem, hogy…..
Dvorszky határőr 2013.04.05 17:24:42
@(h)öreg: Szimetrikusak a történeteink, mint jin és jang.
:)
Dvorszky határőr 2017.10.11 16:44:09
@noauth: :)) azért visszaolvasva elég kis genyó alak voltam. De jól szórakoztam akkor is, az írásakor is, az meg hogy másokat is szórakoztat, az nagyon jól esik. :)
1       És végre itt van, elérkezett ez a nap!!!540 napja csak ezt a mait várom, 540 napomat adtam ezért az egyért.Ma van a leszerelés napja!Ma egyenként elszaggatjuk a szálakat, amik a katonasághoz kötnek.Ma este már civil leszek!Ma leszerelek!Ma véget ért…..
Dvorszky határőr 2014.05.29 19:14:49
@johnibyg: :)) hát repül az idő. :)) De ahogy nézem, neked az érettségi után tényleg csak most indul az élet én meg már a K. másfél éves katonaságot is volt alkalmam kétszer is megélni :))))
Kurva jó az élet, irigyellek, csak arra figyelj, hogy csak olyat csinálj, amit valóban akarsz. :)))

És szerencsére Knízner nem csinált semmit és azóta se hallottam róla soha.
:)
Dvorszky határőr 2014.10.08 16:57:43
@atesza: Szia Atesza!
Nagyon örülök, hogy tetszett a sztori!
A nevek amiket említesz nem rémlenek, valószínűleg a rendszerváltással elég nagyot változott ott minden, ezt hogy két hét szoli egy hét kiképzés egy hét otthon ezt álmomban sem gondoltam volna. :)
Amúgy mit takart a kiképzés?
És igen, ha találkozom bérmilyen korú katonával aki előttem vagy utánam volt a reptéren, mindenki azt mondja, hoyg a reptér az beégett az kitörölhetetlenül megmaradt.
Nagyon köszönöm, hogy végigolvastad. A könyv ötlete megvan, át kéne egy kicsit dolgoznom.
Amúgy Te hogy találtál a blogra?
Üdv:
Dvorszky határőr :)
Dvorszky határőr 2017.01.19 17:45:21
@bezdomnyij:
Kedves Bezdomnyij!

Nagyon köszönöm a kommented, nagyon jól esik az amit leírtál, örülök, hogy még ennyi idő után is érdekes tud lenni és hat valamennyire a blog.
Igazad lehet, azzal kapcsolatban hogy szabadabb voltam a tiszteknél, vagy tán néhány civilnél is, de alapvetően, ha az ember rendelkezik egy bizonyosfajta szabadsággal, munkahelye, otthona családja van és ezeket esetleg összehangoltan működtetni tudja, van ideje magára, a családjára, barátaira, hobbira, és ezeket hellyel közzel zavartalanul teheti, mert az állása relatíve biztos, a családja, stabil, a szakmája, hivatása keresett és megélhetést biztosít, akkor a "szabadság" elég teoretikus dolog, akkor válik csak fontossá, ha hirtelen megvonják. Ezért az én szabadság keresésem nagyban köszönhető annak, hogy elvették. Sosem biztos, hogy enélkül én ugyanez az idegesítően nyughatatlan fickó lettem volna.
A látszólag korlátok közt élő ember, korántsem biztos, hogy konkrétan rab, csak rendezett körülmények közti él, és ennek vannak jól látható keretei, de ettől még lehet szabad.
És az emberanyag minősége meg "harcban" ismerszik meg, vagyis szerintem, azt állítani, hogy Te biztos nem álltad volna meg a helyed, nem lehet, mert azt bizton állíthatom, hogy legtöbbünknek jóval magasabb a terhelhetősége, mint, amit elsőre gondol magáról. Aztán van aki feszegeti a saját és mások határait, van aki csak kitolja a határokat ameddig képes, és azon blül igyekszik működni. De a határ az jóval messzebb tolható, mint amennyire esetleg a viszonylagos biztonságból látszik.
Bár bevallom, hogy több barátom, ismerősöm elbeszélése alapján én operettkatona voltam, egy kollégiumi hangulatban, sokkal keményebb, nehezebben viselhető helyek, laktanyák, beosztások is voltak, és én sem tudom, hogy egy keményebb helyen én hogy viselkedem.
Mindenesetre nagyon örülök, ha az az út és szabadságkeresés, ami a katonaságomat jellemezte érdekes volt számodra is és azt külön köszönöm, hogy megfogalmaztad és leírtad nekem.

ui. Igen olvastam az Iskola a határon-t, de legalább 15 évvel a katonaság után. Nagyon tetszett a könyv és azt olvasva is azt éreztem, hogy
nekem azért szerencsém volt végig.
:)

üdv
Dvorszky határőr
540                   1986. november 26.-án szerdán reggel hatkor megkezdtem a sorkatonai szolgálatot. A BM Határőrség állományába kerültem. Az udvaron álló két-háromezres tömeget, – név szerint szólítgatva-, valami szisztéma alapján szétosztogatták.…..
Dvorszky határőr 2016.11.23 14:29:00
@alien: :)) Üdvözöllek újra itt!!
Jó érzés tudni, hogy van olyan, aki még vissza-vissza jár!
Köszönöm!
:)
Dh.