Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dvorszky határőr

557 bejegyzést írt és 993 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
358       Május 27. Szerda Nem derült ki miért volt a riccs (riadókészültség), mindenesetre reggel hatkor lefújták, de mindegy volt, már nem vetkőzhettünk le, maradtunk abban a gúnyában, amiben lefeküdtünk este. Hogy milyen veszély lehetett az, ami pontban reggel…..
Dvorszky határőr 2013.10.21 15:24:03
Dvorszky határőr 2013.10.23 10:29:21
@Joee72: Igaz. És elég jól aszom, hogy engem se zavarjon az ilyesmi. :))
Dvorszky határőr 2022.07.22 20:11:05
@Rollende Landstrasse: Gyönyörű sztori, teljesen érthető elgondolás. Nekünk hálisten egész új fa ágyaink voltak, keményfa alsórésszel, ha ilyen történik csak a széleken csöpögött volna, de az se leányálom az igaz. :)
393         Április 23. Csütörtök Koltay a csüti. Nem küldtem el időben a vacsorát, megbuktatott. Elfelejtettem na. Összekészítettem mindent, ahogy kell, de aztán az egyik korosztályom konyhamunkással beszélgetni kezdtünk és kiment a fejemből. Egyszer…..
Dvorszky határőr 2014.02.03 22:37:07
@csorsza: Tökéletesen igazad van, iszonyú idegesítő lehettem, de ha nem vagyok ilyen fasz, akkor nem lett volna ilyen eseménydús a katonaság, nem lenne most blog. :-D
Dvorszky határőr 2014.02.07 21:53:44
@csorsza: :)) igen ezt tökéletesen megértem :)
Dvorszky határőr 2022.07.22 20:08:43
@Rollende Landstrasse: Igen, be kell vallanom, hogy valóban Ő azért megközelítette az elvárt szintet, jobb volt vélhetőleg, mint amilyennek látszott. :)

És igazán megtisztelő, hogy ennyiszer olvasod és hogy még mindig nem unod, hogy akkor ezt gondolhatom, még mindig ad valami újat. Köszönöm!
:)
You're In the Army (25. nap) Kyborg 2012.12.20 06:00:00
516       December 20. Szombat   Reggel megint az ügyeletes recés hangja keltett. A gatyák persze nem száradtak meg éjszaka, csavarni lehetett belőlük a vizet. Szabó a sorakozó előtt a kályhára tette a sajátját. Tegnap este már senki nem fürdött, mivel a…..
Dvorszky határőr 2013.01.26 18:33:49
@alien: :)
Dvorszky határőr 2022.07.20 16:28:40
@Rollende Landstrasse: Ezzel tökéletesen egyet tudok érteni, egy időben hegyet is másztam, és volt amikor 29 napig nem vetkőztem le, mert olyanok voltak a körülmények, de ott nem zavart. De tán a vízi túra közben legalább víz volt, ha más nem a tóban, folyóban. Az emeli a komfortfokozatot azt hiszem, nemde?
:)))
    Nyaru Menteng Rehabilitációs Központ ún. egyetem, ahol a mentett orángutánok a vadonba való visszailleszkedésük egyik állomásaként pár hónapot töltenek. Látogatókelől elzárt, de ez a sziget még az utolsó olyan terület, ahova még a helyiek segítségével meg lehet nézni őket. Sajnos nem…..
Orángutánok. Nagyon fura állatok. És ahogy nálunk, embereknél is, minden egyed más és más, mindegyik önálló karakter, jellem. Értelmet kifejező szemek, majdhogynem gondolatokról árulkodnak, bölcsek és nyugodtak. Aki nem látja ezeknek az állatoknak a tekintetében az embert, nem látja önmagát, az…..
Egy hatalmas reccsenés, vagy csattanás hallatszott. Pengőn éles, ahogy a szíj csattan a bőrön. Azt hittem, hogy a társam lépett vagy esett rám, de miközben összecsuklottam, hátranézve láttam, hogy közel távol, nincs senki, csak én. Tollasoztam, párosoztunk és egy hátralépés után, ahogy játék közben…..
235         Szeptember 25 Péntek Meg vagyok lepve, mert ma a tegnapi vita ellenére is kiengednek szabadnapra. Persze felmerült bennem, hogy nem megyek sehova, mert Knízner hadnagy osztotta ki a katonakönyveket, és nekem úgy adta a kezembe, hogy előtte még elmondta,…..
Dvorszky határőr 2013.09.25 19:40:36
@wrstjnethn: Sopronban egy harcászat után volt az "orcászat", fáradtan gyűrödten fényképeztek le minket, de nem szabadkozom.
:)

Az aláírás pedig:
Dvorszky Tanács

ami meg úgy hangzik, hogy melegen ajánlatos bizonyos dolgokat nem nagyon feszegetni.
:))))
Dvorszky határőr 2019.02.28 11:39:46
@champy: Hát ezt még sosem figyeltem, de valószínűleg akkor állították ki, akkor dőlt el, hogy behívnak novemberben. Ráadásul nem a bevonuláskor kaptuk meg, hanem valamikor az alapkiképzés alatt készült a fotó és legelőször az eskü utáni legelső kimenőhöz kaptuk kézhez, azzal a felkiáltással, hogy ez a határőrség tulajdona, mindig vissza is kellett adni, mikor visszaérkeztünk a laktanyába, és hogy mikor, mi került bele, tőlünk teljesen független volt.
:)
520       December 16. Kedd   Napok óta a lőtéren gyakoroltuk a lövéshez alkalmas testtartásokat, hasra vetni magunkat, amikor atomfelhőt látunk és palánkon átugrást. Semmi harcban tényleg alkalmazhatót. Minden nap le kell pakolni a felszerelést az IFA…..
Dvorszky határőr 2013.01.29 13:29:16
@Oldm4n: Nekem akkoriban az volt az érzésem, hogy elég sok mindent megtehetnek velünk a tisztesek, eszünkbe sem jutott, hogy nekik ezt nem volna szabad.
Dvorszky határőr 2019.02.05 15:07:41
@Rollende Landstrasse: Szia, hát az a poszt volt az, ami miatt kiderült, hogy végig kell csinálnom. Mert egész eddig úgy voltam vele, hogy jó lesz ez a blog arra, hogy elszórakoztatom magam, azt gondoltam, hogy amelyik napa nincs elegendő anyag, azt kihagyom, és 20. nap volt az első lyuk a sztoriban. De olyan sokan kérdezték, hogy most meg mi történt, hogy kiderült, nem hagyhatok ki eg napot sem, ezért nekifeküdtem és komolyan vettem az egészet. De ezt a napot már nem tudtam pótolni.
Persze azóta illett volna, ha mást nem ezt a szabadkozást betennem oda. :)
Azt hittem már sose veszi észre senki. :))
1988. május 18. -           Amit én kaptam a blogtól: A múltkor megírtam, hogy zajlott a blog üzemeltetése. A másfél év alatt, amíg írtam, nagyon sokszor elképzeltem, hogy fogom befejezni, mi lesz majd a vége, hogyan írom le az érzéseim. Olyan sokszor elképzeltem, hogy…..
Dvorszky határőr 2016.02.18 11:43:14
@Rollende Landstrasse:

Szia Rollende!

Sikerült végül a vizsga?
Ez olyasmi, mint a kötelező orvosi vizsgálat a jogsihoz?

A Complex nevű kiadónál dolgozom, informatikusként.
Most a rádióadásokkal kicsit megtorpantunk, illetve lassan meg y a felvételek rögzítése, csiszoltunk minden részletén, csak kell legyen előkészítve annyi adás amennyivel el lehet kezdeni, de úgy néz ki lassan eljutunk odáig is. :))
Dvorszky határőr 2018.12.20 13:03:28
@Zoltán Király1133:
Szia Bocsánat, valamiért nem mindig kapok értesítést a hozzászóláskról, a Tied is csak most látom.
Nagyon jól esik, amit írsz, hogy kialakult egy metrotrain asszociáció akkor és hogy most nosztalgiát érzel. Nekem gyerekkoromban zenével kapcsolódott össze az épp akkori olvasnivaló és később a zenét hallgatva ugrott be rögtön a könyv keltette akkori hangulat és nagyon jó élmény tényleg. Az hogy így be tudott ívódni a blogom, azt nagyon szeretem, és bár profn, de volt ismerősöm aki azt mondta, hogy reggel budin olvasta mindig, és mikor vége volt, nem tuta, hyg ez nem fog-e gondokat okozni az életritmusában, jó ez vicc de tényleg nagyon jó, hogy évekkel később is hatást vált ki.

A blogolásrl az első pár napig csak romantikus elképzeléseim voltak, hogy népszerű leszek, hogy milyen cool azt mondani egy társaságba, hogy blogger vagyok, de ebben a másfél évben sehova nem tudtam járni, éjt nappallá téve csináltam, gyakorlatilag bevonultam újra másfél évre, de ezt nélkületek, akik olvasták és várták, sose tudtam volna megcsinálni, szóval nem az én teljesítményem ez, hanem olyasmi volt mint amikor krízishelyzetben az ember sokkal többre képes mint gondolná, de a stresszhelyzet elmúltával ez a képesség is elmúlik.
Megkérdezhetem milyen témában blogoltál?

És elnézést a késésért, kellemes ünnepeket Neked!
Dh
:)
Dvorszky határőr 2019.01.14 14:04:52
@Rollende Landstrasse: Köszönöm, nem láttam ezt még!

Elég karcos képet ad a ferihegyi tiszti állományról, azt hiszem nem csak én értékeltem úgy őket, ahoyg a blogban tettem :)))
Nagyon köszönöm.
:)
139   1988. január 1. péntek Reggel azt hittem, szétmegy a fejem.Csak beteg lettem.Ezek szerint van némi látnoki képességem.Remegő térdekkel támolyogtam ki a mosdóba.Ekkor láttam, hogy sokan megbetegedtek.Az ébresztőt sem erőltette senki, sőt azt hallottam, hogy az…..
Dvorszky határőr 2014.01.02 14:32:41
@alien: BUEK neked is. :-) és köszönöm, igazából tervezetet már, hogy kiadható állapotba legyen majd. És valóban kellene előzmény meg utóélet, tervben van. :-)
Dvorszky határőr 2019.01.14 13:45:05
@Rollende Landstrasse:
Igen lassan tényleg igazán kínos kezd lenni, hogy még nem folytattam, holott, lám még keresik is a régi törzsolvasók.
Köszönöm
402         Április 13. Hétfő Megígértem a Nitrónak, hogy megverem, ha nem viselkedik rendesen. Tele van vele a tököm, állandóan ugráltat. Ma az ébresztő előtt egy órával keltett, hogy jelenésem van a konyhán. Volt már ilyen, hogy korábban lerendeltek,…..
Dvorszky határőr 2018.06.15 13:29:04
@germanungar1: Bocsánat kicsit eltűntem. Elég hektikusan működöm ma is, néha egy USB csatlakozóról napokig olvasgatok, hogy jót vegyek, de pl. másodpercek alatt logikátlan módon döntök kocsivásárláskor, szóval igen van egy csomó hely a blogban, ahol ült volna valami vaskosabb poén, idősebb fejjel ezt jól látom, de valóban igyekeztem a valós eseményeket rögzíteni, sztorit sose találtam ki, csak színezgettem a meglévőt, vagy egy napi eseményeket szétszedtem és több napra osztottam el. De ez amit hiányolsz ez a működésemből fakadt. :)
Dvorszky határőr 2018.06.15 13:32:15
@germanungar1: A pesti é vidéki dolgokban is az akkori hozzáállásom igyekeztem leírni, nyílván ez az azóta eltelt tapasztalatok alapján ez alaposan megváltozott, az emberség nem attól függ, ki pesti, ki vidéki.
Dvorszky határőr 2018.12.20 13:18:22
@germanungar1: :))) Nagyon köszönöm! A jó kívánságot és hogy újra olvasod néhány napom. :)
Azóta Edittel találkoztunk, elmúlt a tűz és tán mindenkinek jobb így.
Bár akkor nagyon szenvedtem. :))
Neked is kellemes karácsonyt!
1988. május 18. –              1988. május 19. csütörtökBár felhúztam az órát 8-ra, még az előtt ébredtem, hogy csörgött volna. Kinyitottam a szemem és lassan körbenéztem. Kerestem a tányérsapkát.De nincs. Nincs ám! És nem is lesz.Soha.Csak ha akarok és…..
Dvorszky határőr 2014.05.23 16:43:56
@alien: Elnézést, hogy csúszik még a kutyás infó, de meglesz, igérem. :)
Dvorszky határőr 2018.06.15 14:58:23
@Wir Lg: Hát mire leszereltem gondolom elpusztult a kutya, mert nem láttam többet se a kutyát se őt.
Robit nagyon meg akartam verni, de már elmúlt, viszont ettől nem fostam be, csak megöregedtem :)
Dvorszky határőr 2018.07.31 16:52:21
@Takony(Aki az élet vizet issza): :)) Nagyon örülök, hogy évekkel a vége után is van aki rábukkan és olvasni kezdni. Sajnos a könyv még várat magára, de minél messzebb van a vége annál inkább érzem, hoyg csinálnom kellene már valamit, és az ilyen posztok ebben nagyon komolyan erősítenek.
Köszönöm és tényleg örülök, ha élmény volt.
Azt megkérdezhetem, hogy mi volt pontosan az útvonal, milyen youtube bejegyzésből sikerült eljutni? Csak puszta kíváncsiság munkál. Meg persze marha jó érzés is, hogy vannak ilyen véletlenek, szóval még egyszer kösz.
Az AC6DC és a Kennedys megmaradtak, sőt 2004-ben talán volt a Pecsában DK koncert, ahol barátok, öcséim, és katonatársaink futottunk össze. :)
Te voltál katona, illetve hol voltál?
És tök igazad van, nagyon bosszant az "erőszakos nosztalgiázó", jó kifejezést találtál, tényleg ilyenek, nem bírom én se ez a "bezzeg mi még..."
De az tagadhatatlan, hogy ettől még a katonaság nagyon erős élmény volt, bár nem tudnám megmondani, hogy kell-e ez egy fiatalnak vagy nem.
:)
411         Április 4. Szombat   Nagyon szarul ébredtem, hajnalban feküdtem le, még meg kellett várnom, míg a két őrszolgálatos az összes hányást feltakarítja, sokáig tartott, mert 14 ember gyomortartalma nem kevés. De Dinóé dolgoztatta meg őket a…..
Dvorszky határőr 2013.04.05 17:25:54
@Oldm3n: :)) Nem kellett nekem semmilyen kuruzsló, tudtam én mi bajom: untam az egészet!
:)))
Dvorszky határőr 2013.04.09 11:43:16
@LordCsipisz: :)) indoknak bevált. :)
Dvorszky határőr 2018.06.15 16:49:08
@Gombos: Hát az öregek ezt nálunk elég gyakran megengedték maguknak, ami nekem jól jött mert a végén nagyon sokat kellett volna takarítanom magam után. :)

Köszönöm, igyekeztem a történeteket finoman az emészthetőség határáig színezni, magamat viszont egyáltalán nem. Én is azt gondoltam, hogy akkor ér valamit a blog, ha őszinte.
:)
431       Március 15. Vasárnap Kiengedtek ma szabadnapra 5-től, Robi nem húzatott le. Vagy nem tudott. Esetleg taktikus, nem az összetűzésünk másnapján kavar be nekem. Benn riadó készültség van, tavaly ilyenkor volt valami csetepaté a Lánchídon, amiatt volt…..
Dvorszky határőr 2013.03.16 00:16:33
@Oldm4n: Hát nem volt könnyű elvonatkoztatni. Nem is sokszor sikerült. Talán azért is maradt meg az egyik ilyen alkalom.
Dvorszky határőr 2013.03.16 00:18:07
@johnibyg: Nagyon gyorsan eltűnt, elolvadt, mert február 21-én napoztam.
surrano.blog.hu/2013/02/21/_88_nap_ocsem_kettot
Dvorszky határőr 2018.06.15 16:45:18
@Gombos: Énszerintem csak nyulak adtak VÁP-ot.
450         Február 24. Kedd Elméletileg hétfőnként van politikai tájékoztató, de valamiért mára került át. Korlát Gyula százados, a politikai tiszt tartotta. Hogy ez micsoda egy unalmas dolog! Nem is értettem miért kellett nekem beülnöm, de arról volt…..
Dvorszky határőr 2013.03.01 13:18:12
@LordCsipisz: Igen, szerintem jól tudod, belinkeltem a rendfokozatok történelmét a kép felett a wikipédiából, abban benne van, meg egyébként nekem igen érdekes olvasmány volt amúgy is.
:))
Dvorszky határőr 2013.09.13 20:03:33
@(h)öreg: @Joee72: Azt én is megkérdeztem volna, mi a Pb tisztes, nem tudtam, köszönöm.
Dvorszky határőr 2018.06.15 16:43:20
@Gombos: Hát nálunk a kólát olyan plussznak gondolták a tisztek, amiért minimum letérdelni kellett volna, pedig azért a 80-as évek végén a kóla már nem volt akkora szám. :)
451     Február 23. Hétfő Ferihegyen minden leszerelő korosztálynak van neve. Ha jól tudom a honvédséghez félévente vonulnak és náluk három korosztály létezik, a kopasz, a gumi és az öreg. A határőrségnél negyedévente van vonulás, így a korosztályokat is…..
Dvorszky határőr 2013.02.26 09:38:32
@(h)öreg: Klassz szitu, hogy pont a 30 éves jubileumon, van lehetőség leszerelő versikét újra feleleveníteni. :)
Ferihegyen voltál Te is? Vagy ezek az elnevezések máshol is éltek? (mágus, berben stb)
Dvorszky határőr 2013.02.27 10:23:48
@(h)öreg: Manapság már nem nevezném ezeket negatív élménynek, így hogy minden napját át kell vennem újra, még szeretem is. :)
Dvorszky határőr 2018.06.15 16:40:54
@Gombos: Ahogy beszélgettem más határőrökkel is, úgy néz ki, hogy ez csak ferihegyen volt. Vagy csak nagyon kevés laktanyában.
473       Február 1. Vasárnap   A katonaság jelene, jövője itt.   A múltja alább: Cikkek a Mi, Határőrök című 1983-ban megjelent kiadványból. Kiadta a BM Határőrség Politikai…..
Dvorszky határőr 2018.06.15 15:06:23
@Gombos: Basszus én vén fejjel nagyon örülök, hogy semmi gond nem volt itthon, ami miatt menni kellett volna a saját lakosság ellen, azt nagyon nehezen viselném.
Szóval el tudom képzelni milyen érzés lehetett, főleg megírt könyvvel!! :)
481       Január 24. Szombat Reggel szaladtam a rejtekhelyre: nem tűnt el a kefe! Ma a kis farok segítségével bombát rajzoltam ultrából. A farok volt a gyújtózsinór, végigégtem rajta és olyan robbanást sikáltam belőle, hogy csak na. Mára az az…..
Dvorszky határőr 2013.01.24 11:00:17
@T5H: Igazság szerint nem éreztem azt, hogy extrém módon sok a rosszindulatú ember, valahogy az egész beleillett az összképbe, szerintem ez teljesen véletlen, például azok a srácok akik Körmendről kerültek a fel, sokkal rosszabbakat meséltek.
Dvorszky határőr 2018.06.15 15:03:45
@Gombos: Bocsánat csak most láttam a bejegyzéseket.
Örülök, hogy tetszik a blog.
Amúgy szerencsénk volt a határőrséggel, mert az hogy dolgunk volt, valamivel elviselhetőbbé tette a katonaságot.
31       Kereken egy hónapom van már csak hátra!!Letöltöttem 17-et.Kevesebb, mint a tíz százalékot kell még kibírnom és VÉGE!!!   1988. április 18.hétfő 1. nap laktanyafogság Igen, laktanyafogság.Azt kaptam végül.Délután hirdette ki a köteléken Szadó őrnagy.…..
Dvorszky határőr 2018.06.15 14:46:56
@germanungar1: Hát igen elismerem, de akkor ezek voltak a keretek, egy csomó mindent nem tennék meg mai fejjel, de ez a koldulás nagyon nehezen megy, pl. utálom a svéd asztalt is, méltatlannak érzem a tolongást.
:)
75         1988. március 5. szombat Tegnap megint hülyeséget csináltam. Elmentem Edithez részegen. Mivel egész jól lepapírozta a doki és az alegységügyeletes az egészségügyi szabadságomat, délután ötkor kiléptem a laktanya kapuján.A torkom rohadtul fájt,…..
Dvorszky határőr 2014.03.07 16:41:19
@Rollende Landstrasse: @alien: igen, rettentő sok pénz, abban az időben a szakácsok cefet jól kerestek, kezdő szakácsként kaptam ennyit, bár szakácsként azt hiszem 18ezer volt a fizetésem és Apu parancsnoki UAZ-ával heti két alkalommal anyagbeszerzést vállaltam az étteremnek, ami azt jelentette, hogy a főnöknőmmel vásárolni.
:)
a benzin 18,50 volt. :)
Dvorszky határőr 2014.03.16 13:20:44
@Herstal Rajmund: Hát mindegyik elég plasztikus figura volt, olyasmi világ, amilyennek Regős Bendegúz láthatta a környezetét.
:)
Dvorszky határőr 2018.06.15 14:42:43
@germanungar1: :))) elég komoly sztori,
Más országba gyanítom nem így zajlott volna.
120   1988. január 20. szerda Buksi egészen jól van, két napja a doki kitisztította a sebeit.Azt mondta csúnya mély fognyomok, de nem szakított el semmit, csak átfúrta a bőrt meg az izmokat, gyorsan be fog gyógyulni.Valóban, ha az ember nem közvetlenül a sebet érintette meg…..
Dvorszky határőr 2018.06.15 14:04:28
@Wir Lg: Hát azért a Pont így nem kellett volna, az emberem lehetett volna olyan, aki először a kutyáját szedi le a másikról, aztán genyózik velem, de az kétségtelen, hoyg ennyi pofon talán járt is, amennyire szemtelen voltam mindenkivel. :)
Az orrhang az maradt :))
124         1988. január 16. szombat A lázam ma sem enyhül, gyenge vagyok, a kezem is alig bírom emelni. Az ebéd után a család többi tagja délutáni pihenésbe kezdett, Apu meg beült mellém beszélgetni.Érzi ő, hogy valahogy nem stimmelek benn a laktanyában,…..
Dvorszky határőr 2014.01.21 14:55:33
@zsolt64: Katonatiszt meg a szociálisan érzékenység az olyan távol áll egymástól, hogy az hihetetlen. Én a tartalékosságot megúsztam, de az eszembe sem jutott volna, hogy azt nem lehet eltolni ilyen esetben, hogy elutasíthatják. Nagyon durva sztori, ráadásul fogalmam sincs, hogy mit csinált az ember tartalékosként két hétig. Neked mi volt a feladat? Ennek elvileg az volt a szerepe, hogy az új technikákat az ember megtanulja, de neked mutattak valami újat?
Dvorszky határőr 2014.01.25 09:34:56
@zsolt64: Érdekes amit írsz nagyon. Háborúban azért ez egy elég biztonságos állás lett volna, de azért az látszik, hogy a hadseregünk rendes hadsereg volt. A maga módján szervezett, logikus. De marha rossz azt olvasni, hogy felszámolták, megszűnt. Ma ezt ki és mi csinálná?
Nem értem én ezt.
Dvorszky határőr 2018.06.15 13:59:14
@Wir Lg: Igen az volt!
Nagyon köszönöm.
251         Szeptember 11 Péntek Ma az egyik legnagyobb ünnepre ébredtem. Mától lehet CENTI a szekrényben!!!!!!!!!!!!!!!! A centi egy 150 centiméteres mérőszalag, amit egy 20 centis műanyag pálcára erősítettem. Az utolsó 150 naptól minden egyes nap levágok…..
Dvorszky határőr 2017.11.03 16:15:35
@csorsza: Hát, maga választotta! :)))
Dvorszky határőr 2017.11.03 16:17:14
@Andaxin: Nemtom hogy az a sok marha, akit anno felszívott a katonaság, az most hol és milyen beosztásban árt az országunknak?
:))
Dvorszky határőr 2018.06.15 13:22:50
@csorsza: Hát igen ebben igazad van. :)
255         Szeptember 7 Hétfő Tegnap Edit szülei olyan drasztikusan vetettek véget a pettingnek, hogy elment a kedvem az egésztől. Dühös voltam, csalódott és kedvetlen. Ma annak ellenére, hogy megbeszéltük, mégsem mentem át hozzá.Inkább elmentem egy…..
Dvorszky határőr 2013.09.13 19:46:25
@agresszív kismalac: nincs a régiről, de lehet, hogy reprodukálom valahogy.
:)
Én már vászonból készültet nem kaptam, azt kellett valamibe beáztatni igen, nekem sima műanyag volt.

(elnézést, hogy későn válaszoltam, egy hónapig nem voltam net közelben)
Dvorszky határőr 2013.09.13 19:47:43
@zweitakt: @estván: nálunk rendesen 150-nél lehetett vágni, és már benn lehetett a szekrényben nemsokára, azt hiszem pár nap múlva le is írtam.

(elnézést, hogy későn válaszoltam, egy hónapig nem voltam net közelben)
Dvorszky határőr 2017.11.03 16:02:47
@Andaxin: Igen ezt aztán hallottam később, bár az a biztosítószeg nekem is megvan, az első seregbeli ereklyéim egyike. :))