Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dr. Geréb Péter

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha a beteg megkapja a megfelelő ellátást, ne szóljon akkor sem, ha az édesanyját szidják közben, vagy leköpik? Tisztelt Praxis blog!   Rendszeresen olvasom önöket, nem csak a cikkeket, a kommenteket is. Elég vegyes véleménnyel vagyok a hozzászólókkal kapcsolatban. Akadnak,…..
Dr. Geréb Péter 2012.11.01 11:24:12
@cenzorilla: Érdekes.
Mi az vajon, ami problémát jelent itt nektek? Hol olvastatok a kommentjeimben bármilyen üzleti ajánlatról? Kit, mivel sértett az, amit írtam? (Látom, mindkét bejegyzésem eltűnt, így nem tudtok utána nézni. Ügyes)
Hogy másutt, másnak, máskor mit csinálok, ajánlok, az nyilván máshova, másra és máskorra tartozik. Gondolom, mindannyian csináltok más dolgokat is a blogozáson kívül. Itt nem szerettem volna mást tenni, mint valami hatékonyra -- ha szűk körben is -- rávenni azokat embereket, akik érzékenyen foglalkoznak egy problémakörrel. Tisztában vagyok azzal, mint ahogy a már nem olvasható 1. bejegyzésemben írtam, hogy ez egy internetes, a virtuális térben virtuálisan működő közösség, de én arra akartam kísérletet tenni, hogy a valós térben valós közösségként nem válhatna-e egy valós változás kiinduló magjává. Hogy Soros Györgyből, Csányi Sándorból, Demján Sándorból hogyan lett az a nagyon gazdag ember, aki lett -- és hogy hogyan tartja fent a gazdagságát -- nem változtat azon, hogy bizonyos alapítványaik igenis segítenek embereknek. És ez csak a gazdagok kiváltsága? Csak milliárdokkal a hátunk mögött tehetünk magunkért-másokért? És ha valaki tenni akar, annak csak üzleti szándék állhat a háta mögött?
Cenzorilla, idézlek: "A reklámért fizetned kell, ha nem vagy annyira önzetlen, hogy ingyen dolgozol az itt jelentkezőkkel" Melyik bejegyzésem melyik állításából jutottál erre a következtetésre? Eltűnt bejegyzéseimmel együtt azt a kérdésedet sem találom, hogy amennyiben sikerülne megszervezni egy ilyen -- egyébként a világon mindenütt fejlődő, egyáltalán nem elavult és igen hatékony -- csoportot, vállalnám-e a vezetését.
Miközben kissé azért értetlen vagyok a reakciótokat illetően, megértem, hogy egyes megjegyzéseimet hogyan lehet agresszívként (ha nem is durva agresszióként) értelmezni és afelől is bizonyságot kaptam, hogy a szál él. Tehát mindennek ellenére továbbra is fenntartom felhívásomat: Lépjetek ki a virtualitásból és hozzatok létre egy magatokat, de inkább másokat fejlesztő csoportot, amiben nagyon szívesen részt vennék én is, tagként, vagy csoportvezetőként (ingyenesen), mert a civileknek maguknak kell kézbe venniük a problémáik megoldását. De ha nem teszitek, akkor sem történik más, mint hogy minden marad a régiben.
Ami a beidézett publikus bemutatkozót illeti, ez a családinet-en található, ahol ingyenesen adok tanácsokat a nekem feltett kérdésekre, ha azok tényleg a témámba vágnak.
Dr. Geréb Péter 2012.11.01 13:07:52
@cenzorilla: 1. a szakmámat gyakorlom, kórházban, orvosként dolgozom.
2. a mediációnak és a Bálint-csoportnak semmi köze sincs egymáshoz.
3. nem megsértődtem, csupán bánt, hogy egy valóban pro bono ötletben miért kell hátsó szándékot keresni.
De hát ilyen az ember.
Hogy hogyan képzeltem? Bevallom, nem tudom. Azt tételeztem föl, hogy akik egy ilyen fontos dologgal ilyen, alapvetően kulturált formában tudnak foglalkozni, azok legalább elgondolkoznak egy számukra ugyan váratlan, de feltehetően nem rossz szándékú ötleten és együtt még akár a formát is ki tudják alakítani. De mint mondtam, ha nem, hát nem.
Valószínűleg sokkal nagyobb az ugrás a virtuális gondolat-megosztás és a valódi cselekedet között, mint azt gondoltam.
üdvözlettel
Dr. Geréb Péter, gyakorló orvos, aki belülről is látja az egészségügy számtalan visszásságát és szeretne ezen változtatni, amihez segítőtársakat igyekszik találni azok között, akiket érint.