Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Önnek megyünk (törölt)

0 bejegyzést írt és 425 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Régóta mondogatom, és most írásban is rögzítem, hogy egyes korábbi kormányokkal szemben jelenlegi Pártunk és Kormányunk nem hazudik. Soha. Csupán egy alternatív valóságban él, melynek rugalmasak a keretei, azaz mindig hozzáigazíthatók nemcsak a cselekvésekhez, hanem a…..
Varánusz Orbán a csúcson 2013.03.09 02:55:55
Fénylő Csillagunk ragyogó tündöklése megkopni látszik, mint Bíró Ica poszter a Fidesz székház Deutsch Tamásról elnevezett recska feszültséglevezető kézimunkaszobája ajtajának belső oldalán. Higgy(!!) a gazdasági növekedés beindulásában - próbálták szuggerálni…..
Önnek megyünk (törölt) 2013.03.10 11:57:18
@hot-spot: "Az egész fidess bürokrácia úgy fog összeomlani,ahogy a MALÉV."

Ez mit jelent pontosan? Gyurcsányék adnak pénzt Orbánnak csak úgy, utána pár év múlva az EU megállapítja, hogy nem volt jogszerű és vissza kell fizetni. Orbánéknak meg nincs hirtelen pár 100 milliárdjuk, így csődöt jelentenek?
Csak érdeklődöm :)
Önnek megyünk (törölt) 2013.03.10 12:01:56
@kovi1970: " Sajna nem volt "ezeknek" semmilyen programjuk. Az összes programjuk belefért ebbe: "Nyerjük meg aztán lesz valahogy". Egy biankó csekket kaptak a kezükbe, ennyit tudtak belőle kihozni, ennyit is érnek. "

Ennél jobban meg sem lehetett volna forgalmazni a problémát! Ezért nem szabad soha többé olyan pártokra/politikusokra szavazni, akik mindössze annyival állnak elő, hogy most az a lényeg, hogy leváltsuk xy-t, utána majd lesz valami. Soha.
Kedves kortársaim, meg mindenki, aki a Lendvay utcában járt ellentüntetni a minap! Annus néni vagyok. Biztosan ismertek már. Én vagyok az írogatós néne Bivalybasznádról… Na most azért írok, mert ezt a képet mutattátok magatokról aranyosaim:LINK Le kellett halkítanom amikor…..
Önnek megyünk (törölt) 2013.03.10 09:03:53
@hazug fidesznyik:
"Ha majd vége lesz a fidesz pestisnek, kinek fogsz csontig benyalni?"
Te most tényleg azt gondolod, hogy aki olyan véleményt ír le, ami nem a hazai baloldal kedvére való, akkor az még véletlenül sem azért van, mert az illető úgy gondolja, hanem mert biztos valamelyik párt fizetett trollja. Nem érzed, hogy szánalmas, ha az embernek összvissz ennyi érve van? Nekem égne a pofám...

De a tüntetés értékelése se szól nagyon másról: a ballib tüntetők, azok példát mutattak európaiságból és kultúrából. Ők kivétel nélkül mind nagyon kulturáltan tüntettek. Na de az ellentüntetők, az egytől egyig mind bunkó... Nevetséges :)
Laodumin Fideszes keksz 2013.03.08 23:41:30
A kormányzó párt demokráciáról alkotott eltévelyedett elképzeléseit újra és újra európai mederbe próbálják terelni az ellenzéki tüntetők. A március 9-én tartandó tüntetés nem csupán a hazai ellenzék, de Európa egészének a tiltakozása a Fidesz alkotmányba foglalt…..
„Ein Kerl wie Samt und Seide,Nur schade, daß er suff!” („Egy srác, mint a bársony és a selyem,/csak kár, hogy részeges!”) Albert Graf von Schlippenbach: Ein Heller und ein Batzen (Egy fillér és egy garas) – 1830 (http://www.youtube.com/watch?v=SblRmirRTwk)   Ma…..
Önnek megyünk (törölt) 2013.03.09 12:08:54
@komplikato: "Magyarországon eddig csak félig (se) működő demokrácia utánzat, meg a kommunista propagandából kiollozótt vadkapitalizmust sikerült megvalósítani csak. Tényleg szükség lenne egy pártra ami oda áll az emberek elé és megkéri őket, hogy 24 év után ugyan döntsék már el, hogy szocializmust vagy kapitalizmust akarnak?! Mert az egész probléma ott kezdődik, hogy igazából a megszokott langyos dagonyát nem engedték el, igazából dúl még a kádárizmus csak most már nincs rá keret, jön az elszegényedés."
Nem, az egész probléma ott kezdődik, hogy a kapitalista nyugat úgy képzelte el, hogy majd a szocialista fizetésekért dolgozó emberek megveszik a nyugati árú termékeket. Aztán amikor az emberek egyre rosszabbul élnek, akkor felmerül, hogy mégis miért jó nekik ez az egész.
Önnek megyünk (törölt) 2013.03.09 14:10:09
@komplikato: "Miért megyeget Szlovéniának is? (Persze tudom most szokás arra hivatkozni, de hát ott se megy jól. De azzal együtt is 3x akkora bérek vannak mint itt!)
Miért működött Litvániában és Észtországban?
De basszus még az oroszoknál is összejött valami, mert megértették a játékszabályokat! Putyin első 8 éve alatt duplájára nőttek a reálbérek! Azóta még tovább."

Na igen, ez így jó kérdés.

Nálunk ugye az a mainstream szemlélet, hogy az állam az ne ugasson bele, majd a piac megoldja. Hát megoldotta....

Az általad felhozott példákban (főleg, ami Oroszországot illeti) az állam igen erősen ott van, és bizony közbe is szól, ha valami nem úgy alakulna, ahogy az az ország számára kedvező. Nálunk ilyenről hallani se akarnak a nagy kapitalisták...
Bár sokan mondják, hogy az embereket alapvetően nem érdeklik az olyan fogalmak, mint például a jogállamiság, a fékek és ellensúlyok rendszere, vagy az alkotmányosság, most mégis úgy tűnik a kormány eljutott egy olyan szintre ezek semmibe vételével, ami már átlépi a…..
Önnek megyünk (törölt) 2013.03.09 08:28:39
@nu pagagyí: Ehhez előbb talán kormányképes pártot pártokat kellene kiállítani. És egy 2/3 vagy annál nagyobb felhatalmazás se ártana, hogy ilyen törvényeket hozhasson az új kormány. Ha valaki tényleg bűnös, akkor azt mondjuk nem értem, hogy miért koncepciós eljárásban kell elítélni. Miért nem rendes eljárás keretében, habizonyítható a bűnösség. De már túl vagyok azon, hogy a ballibekben logikát keresek.

Na jó, kezdem a realitásoktól: ehhez mindenekelőtt be kellene jutni a parlamentbe...
Önnek megyünk (törölt) 2013.03.09 09:17:44
@nu pagagyí: "A koncepciós eljárás az igazi, mert az megfélemlít"
Ja. Azt hittem, hogy az a cél, hogy azok kerüljenek hűvösre, akik valami törvénytelen dolgot csináltak. De ha a neked nem tetsző politikusok megfélemlítése a cél, akkor biztosan nagy demokrata lehetsz :)

@Balt: "Ehhez már csak nyerni kéne"
Ezt mondtam neki én is. De ilyen tizedrangú problémák láthatóan nem zavarják a nagy, hős álmodozást :)
Önnek megyünk (törölt) 2013.03.09 10:38:51
@hot-spot:
"Lehet hogy gyurcsány is lopott csalt és hazudott,nem kizárt,DE;
-nem gyűlölte a népet
-nagyvonalúan támogatott alapítványokat
-kiváló üzletember volt és jó köpönyegforgató
-nem fröcsögött az egész világ ránk mint most
-és sosem akarta a demokráciát a porfingba tiporni
-na és nem csinált diktatúrát sem.

Az tény,hogy elég béna szónok volt. "

Ha valóban ilyen kitűnő államférfi volt, akkor miért van az, hogy a kormánya alatt a régió elsőiből utolsók lettünk? :O

Biztosan azért, mert nem volt jó szónok, ugye? :D
Michael Knight Szembesülés 2013.03.07 23:25:59
Azért elég szar lehet mostanság neked, Viktor, na persze nem mintha sajnálnálak. De elég szar lehet végignézni, hogy miközben értelmes fiatalok százai tüntetnek ellened egyre hangosabban, csak egy maroknyi elvakult nyugdíjas próbálja védeni a renomédat. Szar lehet szembesülni…..
Önnek megyünk (törölt) 2013.03.08 14:33:58
@komplikato: "A tiltakozás az ügyben szombaton lesz. Ha ott se lesz senki, akkor megérdemli a lakosság ami jön. "

Lassan nem lenne egyszerűbb belátni, hogy nem az a több 100 autó megy forgalommal szemben? A baloldal 3 éve folyamatosan abban reménykedik, hogy majd az emberek tüntetnek. De az emberek nagy többsége, ha úgy tetszik: a lakosság nem tüntet. Azaz az emberek vagy jónak látják az irányt, vagy nem látják jónak, de nem látnak olyan pártot/politikust/irányzatot, aki jobban csinálná.
Nem magyar emberek tüntettek - s tüntetnek e sorok írása közben is - a Fidesz Lendvay utcai székházánál. Ezt onnan lehet tudni, hogy Kocsis Máté, az állampárt kommunikációs igazgatója megmondta: a magyar emberek elutasítják az ilyen agresszív cselekedeteket.Figyelemre méltó az a…..
A kampányfilm egyszerre próbál meg mindenről beszélni, de konkrét információkhoz nem jut a néző a problémák MSZP általi orvoslási tervével kapcsolatosan, ami egyértelműen lejárató kampány külsőt kölcsönöz a videónak. Kép forrása:www.stop.hu A film életkedvüket…..
Önnek megyünk (törölt) 2013.03.07 14:19:44
@Sanyi az alvégről:
"Legnagyobb hibája, hogy a hamis ígéretekkel
hatalomra került 2/3-ról nem rántja le a leplet.
Ti. a Fidesz a felső tízezer és uralkodó réteg pártja,őket képviseli,támogatja!"

És mégis mit mond?

Nézzétek, ez a szemét fidesz velünk ellentétben a felső 10 ezret képviseli csak, a többit a legaljasabban l*szarja. Ennek egyik legékesebb példája, hogy amíg a gaz fidesz alatt meglépett megszorító intézkedéseknél beszálltak a bankok meg a nagyvállalatok is, addig nálunk csak ti fizettetek, a bankoknak meg tudtuk csorgatni a lét, szegényeknek így is csak éppen lett meg a Zextraprofit. Majd utána egy középkorú férfi kezd el beszélni, hogy a 13. elvétele mennyire jól jött neki, és most ez a rezsicsökkenés milyen hátrányosan érintette... Közben a képernyő jobb sarkában a "Nincs ingyenebéd" és a "Miért nem reálárasa tömegközlekedés, aki nem bírja fizetni, az majd jár gyalog" mondatok betűi úsznának be.
Tüntetni jó. Emeli az adrenalin szintet, letöri a fásultságot, összetartást erősít, erőt demonstrál, hitet ad, megmutatja és versenyezteti az ellenzéki arcokat a saját szűk pártköreiken kívül -- és mellesleg hírértéke van. Más eszközökkel az ellenzéknek esélye sincs úgy…..
Önnek megyünk (törölt) 2013.03.03 19:05:38
@Negyvenértelmiségi:
"Csak ha eddig volt valami pártíz fős tüntetés, azokat vagy eleve a bolsik szervezték, vagy hamar átvették az irányítást, és unják a zemberek, hogy ha kimennek tüntetni, akkor előbb utóbb már valami pufajkás bolsival fog koccintani a tüntetés szervezője az együttműködésre."
Ez így igaz.

A legjobb példa erre a tandíj elleni tüntetéssorozat. Jogos a felháborodás, ki is mentek sokan kifejezni a nemtetszésüket politikai oldaltól függetlenül. De a bolsik olyan agresszívan ültek rá az egészre, és próbálták meg saját céljaikra felhasználni a tömegeket, hogy a legtöbb ember akkor inkább nem tüntet. Ki is fulladt az egész...
Örülünk, Vincent? Buták 2013.03.02 13:59:34
    Orbán Viktor egy buta embert jelölt a Magyar Nemzeti Bank élére. Nem idiótát, nem fasisztát, nem pszichopatát, hanem csak egy butát.     Matolcsy György egy fantaszta, aki időnként teljesen elképesztő hülyeségeket hord össze, de leginkább csak buta. Egész…..
Elég unortodox módon, a kommentek alapján hadd bocsássam ezt utólag a szöveg elé: A kartársak nem értik a posztot (ez az én hibám is), nem értik, hogy Magyarországot a kitörési pontjainak gyilkolása miért teszi összevethetővé egy olyan hellyel, ahol nem gyilkolják azokat, hogy…..
Önnek megyünk (törölt) 2013.02.03 11:34:40
@Matróz Kommandó:
"egyszerű, nem volt náluk szocializmus. "
Ne fogjunk mindent a szocializmusra. Bár kétségtelenül felbecsülhetetlen károkat okozott az országnak gazdasági téren is.

De ha összehasonlítjuk, hogy a többi volt szocialista országban hogyan alakultak a dolgok, és azt, hogy nálunk hogyan, na akkor ökölbe szorul az ember keze.

Nézzük az ipart: Csehországban például az állam azt a taktikát követte, hogy akkor zárta be a veszteséges és korszerűtlen állami gyárakat, amikor a magánipar már olyan szinten volt, hogy átvegye a feladatot és a munkaerőt. Amelyik gyárat eladták, azt pedig úgy, hogy garantált volt, hogy az új üzemeltető termelni akar, nem piacot vesz, vagy valami egyéb érdek miatt veszi meg a gyárat. Ezzel szemben nálunk sok ostoba liberális azt hajtogatta, hogy nem hatékony, be kell zárni. Szegények ennyire voltak képesek, egy normális átmenet kivitelezéséhez már ész is kellett volna. Most meg lehet nézni, hogy hol tart a mi iparunk, és hol a cseheké. Jaj ki ne hagyjam, folyamatosan azt hajtogatták, hogy majd ott is jön a sokkterápia. Hát azóta se jött...

Az Ikarust például simán meg lehetett volna menteni, csak ésszel kellett volna eladni, és lehetőleg ne egy olyan cégnek, aki abban érdekelt, hogy itthon ne legyen buszgyártása... Az mindenképpen figyelemre méltó, hogy az egyik utódcég, az Ikarus EAG még így is a 2000-es évek közepéig tudott működni, és bizony nem csak hazai megrendelései voltak... A Ganzzal is lehetett volna mit kezdeni. Önállóan nem hiszem, hogy bírta volna a versenyt, de ha kicsit is ésszel él az akkori vezetés, akkor betársul valamelyik nagy járműgyártó világcéghez. Úgy, mint az osztrák SGP (aki a '90-es évekre hasonló helyzetbe került) a Siemenshez. Vagy ott vannak a konzervgyárak, amiket olyan jól sikerült eladni, hogy csak na... Vagy a cukoripar szétverése az EU-ra hivatkozva. És akkor a hazai mezőgazdaság lerombolását már nem is említem.

És ezek után csodálkozunk, hogy se az embereknek, se az országnak nincs pénze (leállítottatok mindent, mégis miből lenne...). Nem baj, jön az újabb világmegváltó ötlet: akkor vegyünk fel hitelt, meglássátok jó lesz!

Az a 40 év szocializmus erősen behatárolja a lehetőségeket, de az utána következő 20 legalább olyan káros volt, mint az előtte levő 40...
Önnek megyünk (törölt) 2013.02.03 11:51:22
@mahet: Igen láttam. Az való igaz, hogy semmi köze az egykoron szabadelvű pártoknak nevezett formációkhoz, mivel azok alapvetően az ország felemelkedésén dolgoztak.

Egyébként tényleg ez lett volna a legfontosabb az egészből, amit írtam?
A kormányülések ugyebár zártak, a bársonyszékek koptatóinak még a mobiltelefonjukat is kinn kell hagyniuk. Ritkán szivárog ki bármi is. Legutóbb azonban beküldtünk egy ballonkabátos, napszemüveges egeret diktafonnal a hátán, s mire kijött, ennyit tudott felvenni: - … kínai…..
Önnek megyünk (törölt) 2013.03.01 15:27:09
@Hakapeszi Miki:
Az mindig is tetszett, amikor valaki nagy önbizalommal megnyilatkozik valamiről, de a második mondat után lehet tudni, hogy fignja nincs a dolgokról :)

"Az, hogy egyes magánvasutaknak csökken a költége (ami egyáltalán nem biztos), még nem megtérülés, erre az én adómból ne költsenek."

Nem, de ha nálunk sokszorosa az eljutási idő (a 4-5 napot túlzónak tartom, de nem is 1 nap, ahogy a v0 után tervezik), akkor előbb-utóbb a szállítók Szlovákián keresztül fogják elérni például Záhonyt. A Záhonyi átrakókörzet így is élet-halál harcot vív a versenytársakkal. Ti. Szlovákiában nem liberális, hanem értelmes emberek döntenek vasútügyekben, és Bécsig tervezik elvinni a széles nyomtávú vasutat. Ők még ilyen elmaradottak, hogy látnak benne fantáziát. Vagy inkább ők idpben kukázták a láthatóan téves dogmákat? Mindenki döntse el maga... Ez persze még egy terv, de a jelenlegi politika támogatja. De enélkül is nagy az ágcsernyői átrakókörzettel. Ha az utóbbit kedvezőbben lehet elérni, akkor Záhonynak reszeltek. És ugyanígy esünk el a tranzitdíjtól is. Aztán majd lehet sivalkodni, hogy a gaz Orbán ezt is bedöntötte...

Az Ausztria - Románia átmenet is óriási, bár ebben nem vagyunk olyan könnyen megkerülhetők. Nem véletlenül zajlik a békéscsabai vonal átépítése, az egyvágányú szakasz kétvágányúsítása. Aki zsigerből közgépezni és orbánmaffiázni, és újabb értelmetlen projektről akar magyarázni, azt most figyelmeztetem, hogy ez az átépítés még az előző ciklus alatt kezdődött. Persze ezzel semmi baj nincs, csak gondoltam szólok, nehogy véletlenül a saját fészekbe menjen az, aminek nem oda kellene...

"Hazugság az is, hogy 4-5 nap alatt érnek át a tehervonatok az országon, mert 1 nap alatt most is simán átérnek az irányvonatok, amit meg rendezni kell, az úgyse nagyon tudná használni a V0-t."
Látom Ön elolvasta a tanulmányokat/terveket és ezek fényében alkot véleményt. A jelenlegi tervek ugyanis számolnak a jelenleg nagyrészt már nem is üzemelő szolnoki rendező-pályaudvar újbóli felélesztésével. Áttéve azokat a funkciókat (illetve egy részüket) oda, amiket most Ferencváros lát el.

"A tehervonatok lassúságának nem a pályakapacitás hiánya az oka, mert még csúcsidőben is elfér legalább egy tehervonat az elővárosi vonatok között, aki gyakran utazik, ezt áthatja."
Akkor a főváros közelében levő állomások miért vannak tele tehervonatokkal? Miért várnak Kökin, Ferencvárosban, Kelenföldön a vonatok, hogy tovább haladhassanak. Egyébként az, hogy nem látsz vonatot, az nem jelenti azt, hogy nincs. A menetrend előre ismert, ha valamin látszik, hogy nem fog átférni, akkor meg sem próbálják. Így áll valamelyik állomáson, amíg nincs szabad kapacitás.

Ön azt állítja, hogy 1 vonat fér el, ha elolvasta volna a v0-al kapcsolatos terveket, akkor azt is tudná, hogy az 1 tehervonat óránként édeskevés. A mostani rendszer csúcsidőn kívül tud többet is biztosítani, de ez is nagyon kevés.

Jaj ki ne hagyjam: az elővárosi közlekedést a jövőben fejleszteni akarják (ez kivételesen egy nyereséges ágazat), mi azzal jár, hogy sűrítik a vonatokat. Erre mutathatnál valami menetrendtervezetet. Mert hát aki ilyen témakörben ilyen magabiztosan véleményt alkot, az biztos csinált ilyen irányú kutatásokat is, csak úgy nem beszél a levegőbe... :)

"mert ez egy TEN-T "
Egy TEN-T hálózat... Én meg járok színházBAN... :D

"Esélye sincs a megtérülésre"
Már van kész megvalósíthatósági tanulmány, ha tényleg így van, akkor akár azabba szereplő számadatok tényekkel való szétcincálásáról is szólhatott volna a poszt...

Aki kicsit is jártasabba a témában (vagy vette a fáradságot, hogy minimális szinten utánanézzen), az azt is tudja, hogy a Bicske - Felcsút - Fehérvár vonalnak ehhez az ég adta világon semmi köze nincs.

Azon viszont komolyan meglepődtem, hogy annak ellenére, hogy itt mindenki ilyen pro vasútból, senki se akad fent azon, hogy Szíjártó azt mondta, hogy 160km/h-val fognak menni a tehervonatok, ami nyilvánvalóan hülyeség. Kb annyi értelme van ide 160-as pályát építeni, hogy az EU fizesse a támogatást...
A héten távozik Simor András a jegybank éléről. Mivel a sajtó csak dicséri szakmaiságát, és elhallgatja hibáit, most vegyük elő a kritikus szemüvegünket. Simor neve az utóbbi fél évben összeforrt a kamatcsökkentés ellenzésével. Ő volt az, aki már az első alkalommal azt…..
Önnek megyünk (törölt) 2013.02.27 12:32:46
@veracity: Van aki tényleg így gondolja. Ja és mindezt a demokrácia és a hazafiasság nevében... :)
Proszektúra Nemzeti Évértékelő 2013.02.23 10:04:36
Ha így folytatjuk, Magyarország miniszterelnökét nem Bajnai Gordonnak, nem Mesterházy Attilának, még csak nem is Gyurcsány Ferencnek, hanem Orbán Viktornak fogják hívni. Ha lett volna humorérzéke, valahogy így kezdte volna évértékelőjét Orbán Viktor is. Pardon: a Nemzeti…..
Önnek megyünk (törölt) 2013.02.24 08:55:55
@Mitzimackó: Az okosabbja már közületek is belátja: ha Gyurcsány időben félreáll, és átadta volna a hatalmat a fidesznek (azaz lemond és új választások), akkor a fidesz alakít egy sima 50%-os kormányt és kb. semmi mozgástere nem lett volna, ma már újra a szocik mellet állna a többség. 2/3-adról szó se lett volna, így új alkotmányról se, médiatörvényről se, valószínűleg bankadóról se. Valószínűleg az IMF-el szemben is kisebb mellénye lenne egy sima 50% + -os kormánynak. Stb stb...
Ha sikerül is kiegyeznie az ellenzéknek és valamilyen választási szövetségben megnyerni a 2014-es országgyűlési választást, az új kormánynak akkor sem lesz könnyű dolga.A Fidesz ugyanis kétharmados parlamenti többségét kihasználva (Orbán Viktor szavaival élve) alaposan…..
Önnek megyünk (törölt) 2013.02.22 15:02:24
@tomwar: Nézd, én nem tapsolok semmihez, egyszerűen némi logikai bukfencet véltem felfedezni, és ezt jeleztem. Gondolom nem véletlen, hogy meg sem próbálsz ere reagálni, hanem visszatámadsz.

De jól van, legyen.
"Akkor is tapsolnal, ha mindezeket egy Gyurcsany nevu fazon kormanya csinalja????"
Gyurcsánynak egyszerű többsége volt, szemben a mostani 2/3-addal. Ha ő is szerez ekkora támogatottságot, akkor lelke rajta.

Egyébként Gyurcsány alatt mást se hallottunk, mint azt, hogy ő nyerte meg a választást, az van, amit ő akar, mindenki másnak kuss. Ha most ugyanezek az emberek elkezdik magyarázni, hogy a kisebbség érdekeit is figyelembe kell venni, meg a 2/3-d az igazából nem is 2/3, az nem túl hiteles...
Önnek megyünk (törölt) 2013.02.22 15:46:58
@elwood: "a különbség az, hogy most egy párt szab át mindent, a kétharmados többség pedig többnyire több pártból állt össze, nagyon nem mindegy."
A 2/3 az 2/3. Arról semmi nem rendelkezik, hogy hány párt milyen összetételben. Vagy tudsz valamit felmutatni az ellenkezőjéről? Ha így van, ne habozz megosztani velünk!

Persze ez olyan mint a statisztika: a jobboldal azt mondja, hogy 2/3, a baloldal meg azt, hogy egy párt. Ami egyébként 2, de ez legyen a legkisebb gond. Nyilván mindenki azt domborítja ki, ami számára előnyösebb. De szerencsére a jogszabályok ilyen téren elég egyértelműek.

Szerintem kicsit visszás, hogy megvan a szükséges támogatottság, és erre elindul az ideológia keresése, hogy ennek ellenére miért ne. Ez lenne az a híres demokrácia?

Az, hogy ki mivel él vissza az egyéni vélemény. Egyelőre úgy néz ki, hogy az emberek nagyobbik része nem úgy gondolja, hogy a kormány visszaélne a 2/3-al. Ha így lenne, akkor a másik oldal feltehetőleg már toronymagasan vezetne, ahogy az a papírforma szerint lenni szokott.

@Gerardus A. Lodewijk: "Bocs, valami nem kerek. Két hipotézist állítasz fel, mindkettő a mostani kormányról szól, mindkettőnek lényegében ugyanaz a következtetése. (Amikor a mostani kormány ezt v. azt csinál, az egyeseknek nem tetszik, ellenben amikor a mostani kormány ezt v. azt csinál, az egyeseknek nem tetszik. Hol itt az ellentét?) "

Már hol lenne ugyanaz a következtetése? Az egyik arról szól, hogy ne módosítgasson csak úgy (még 2/-al se), mert az úgy jó, ahogy anno megírták. A másik meg, az, hogy miért betonoz be valamit, hogy jön ahhoz, hogy megköti az utód kezét. Hol lenne ugyanaz a következtetés? Az ellentét pedig ott van, hogy mindkét vélemény a baloldalról származik. Az ideológia úgy látszik arrafelé olyan, mint a ruha: mindig az alkalomhoz illőt.

@pocakos focista: "Tudjuk ki vagy, tudjuk mi a dolgod"
Nocsak, nocsak... Szóval nem csak Kubatov listák léteznek. Pedig én azt hittem, hogy csak a jobboldal csinál ilyen csúnya dolgot...

"akit csak addig érdekel a logika, amíg narancsirányba lejt"
Tehát elismered, hogy ebben az esetben a logika szerint nekem van igazam? :O

A többi személyeskedésre nem reagálnék, elég baj az neked, hogy képtelen vagy logikusan érvekkel védeni az álláspontod, csak a másik minősítésére vagy képes...

@decision_cube: "ahh, már vártam mikor kezdesz Gyurcsányozni, a szellemi elvtársaid előbb-utóbb mindig Gyurcsánynál kötnek ki"
Te még addig se jutottál el, mint az előző olvtárs. A komment írója, akinek válaszoltam felvetette, hogy mit szólnék ahhoz, ha Gyurcsány tenné ugyanezt. már megbocsáss, de te se lehetsz valami okos ember, ha az általam írt 3 bekezdésből egyedül Gyurcsány neve jött át...
Nem nehéz kitalálni, hogy hol született döntés a Magyar Nemzeti Bank elleni büntetőfeljelentésről. Igazából elég három apróságot figyelembe venni, hogy egyértelmű legyen: a Simor András ellen elkövetett karaktergyilkosság talán utolsó húzásáról van szó. Szegény…..
Önnek megyünk (törölt) 2013.02.22 08:46:48
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: "és az MSZP találta ki a monetáris tanács tagbővítését is."
Én is ezen röhögök. Az MSZP hígította fel a monetáris tanácsot azzal, hogy a kormány több tagot delegálhatott, mint addig. Aztán ezeknek az embereknek lejárt a mandátum, és a fidesz által kijelölt emberek kerültek a helyükbe. Na ez volt az a pont, ahol párak szerint dúlni kezdett a diktatúra és veszélybe kerülni a jegybank függetlensége... :)

Ha tényleg olyan adatokat adott ki az IMF-nek, amihez ne lett volna joga, az viszont már komoly. Őszintén melyik munkahely díjazna egy ilyen akciót? A munkahelyek 90%-ánál másnaptól már nem kellene jönni... És ez valahol jogos is...
255,165,0. Íme, itt egy újabb kódsor, amivel ideje lesz megbarátkozniuk az energiafogyasztóknak. A három szám így együtt nem más, mint a narancssárga RGB színkódja. És hogy ez miként kapcsolódik blogunk tematikájához? Úgy, hogy mától hatályosak az új energiaszámla-képek.…..
Egy tüntető hallgató arról számolt be társainak és tudósítónknak, hogy a metróaluljáróban kapcsolták le a nyomozóiroda emberei, majd körülbelül öt órán keresztül faggatták a 6. kerületi kapitányságon - neveket akartak hallani, illetve a diákság által tervezett utcai…..
Február első felének a kicsit a nyolcvanas éveket parodizáló zászlóháborújának végére lehet hogy pont került. A román parlament - alaposan megvizsgálva, hogy hogyan is válaszoljon a magyar törvényhozásnak arra a világbékét és a nemzetek közti egyetértést veszélyeztető…..
Önnek megyünk (törölt) 2013.02.19 17:37:41
@kovi1970:
"Mellesleg szerinted kinek a felelőssége ha egy fideszes polgármester önhatalmúlag olyat cselekszik amivel a határon túli magyarokat esetleg kellemetlen helyzetbe hozhatja? "
Ez aztán az éles logika. Ennyi erővel a rasszizmus ellen se lépjünk fel, mert akkor a rasszistátok aztán megsértődnek, és akkor aztán tényleg...