Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gelencsér László

0 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Naiv ügyfélnek étel és italfogyasztás után sem voltak hajlandóak egy pohár vizet adni a Gastland Bisztróban a Széll Kálmán téren: Barátnőmmel betértünk a minap a Széll Kálmán téren nemrég nyílt all-you-can-eat étterembe. Rendesen fogyasztottunk, italt is rendeltünk…..
A Balaton körüli minőségi étkezés nem egy új probléma, ezért aztán én is minden lehetőséget megragadok, ha van remény valahol. A hétvégén nagyon kellemes élményem volt, ráadásul sült hal témában, ami ugye nálunk általában kimerül a mirelite hekkben és iglu kapitány…..
A tapenade (ejtsd tapönád) egy olyan Provence-i fűszeres krém, melynek alapvető összetevője a szardella, a tonhal, az olajbogyó és a kapribogyó. Úgy tudni, hogy 1880-ban egy Marseille-i séf, Meynier, „segítette a napvilágra”. Főtt tojások belsejét töltötte meg az…..
Gelencsér László 2012.11.12 23:20:11
Annak idején a Mayer Portugieser kapcsán túrtam elő Alex Lidell aranyköpését, miszerint a kékoportó "éppen csak kezd olyannak tűnni, mint egy komoly bor". Mire azzal replikáztam, hogy sebaj, akkor legyen vidám. Ez a bor tényleg nem komoly, pontosabban, egyáltalán nem…..
Év végén mindenféle vérnyomásproblémáim támadtak, mert balga módon nem fogadtam meg nagyapám vonatkozó bölcsességét: "magas vérnyomása annak van, aki méri", amely mondás mélységes igazságtartalmát alig csökkentheti az a tény, hogy az öreget végül is…..
Nincs is jobb alkalom egy kis kadarkázásra, mint január elseje. A trombitálás már halkul lassan, a konfettimaradványok még a padlón hevernek, szerpentinek lógnak a mosogatóba, másnapos ismeretlenek dülöngélnek félmeztelenül az ember lakásában félig ürült édespezsgős…..
Nem kívánok újabb vitát nyitni a cím értékével, odaítélésével és egyebekkel kapcsolatban, a lényeg: idén Konyári János lett az Év Bortermelője. Személy szerint örülök neki, annál is inkább, mivel a héten két ragyogó élménnyel is megajándékoztak a borai. Az egyik a…..
Egy kiszivárogtatott törvénytervezet szerint Franciaországban a bor és alkohol tematikájú honlapokra a jövőben ugyanolyan megkötések lennének érvényesek, mint a pornográf oldalakra. A tervezet megtiltaná az internetes borforgalmazást, és a borászatok saját honlapján kívül…..
A Művelt Alkoholista Időt kérnek 2008.05.01 07:47:00
Két vörösbort bontottam a Tamás pincétől. Igaz olaszrizlingjeik miatt szoktuk őket emlegetni leginkább elismeréssel, vannak nekik vöröseik is. És nem is csak a vannak még, illetve ahhoz képest, hogy kategóriában. Tavaly nyár elején jártam náluk Csopakon, akkor még fiatalnak, ám…..
Gelencsér László 2008.05.02 17:53:00
A Bormarketing Kht az ITD támogatásával részt vesz a stockholmi Vinordic kiállításon. Összesen 125 borból választották ki azt a negyvenet, amely Magyarországot képviseli. A válogatásban 5 aranyszájú svéd segédkezett, akik 3 nap alatt kóstolták végig magukat a 125 mintán. A…..
Gelencsér László 2008.04.15 12:19:09
Dehogy jelent nekem ez problémát! Mostmár bort sem ajánlhatok tetszelésre? Ugyan már! Hagyjuk ezeket a marketing szempontokat, amiket itt képviseltek ebben a témában. Ezen nincs mit szépíteni! Nemcsak azt lehet leírni hogy valami nagyon jó vagy elfogadható, hanem azt is le kell ha valami nem. Akkor is ha ez kissé rontja azt a stratégiát amit az alföldi borok köré akarnak(akartok) vonni.
A 2007-es rozét kóstoltam le is írtam hogy egész jó. A 2006-os kékfrankos selectionról sem tudtam rosszat mondani, csak azt hogy ebben az árkategóriába vannak jobbak is. A Cserszegit is kóstoltam. Ár/érték arányban rendben van, de semmi különös érzést nem keltett bennem. A kedvedért meg fogom kóstolni az Irsait is. A Kadarkát nem tudtam beszerezni.
Te meg nézdd meg az általam ajánlott kettőt. A cikkben említett válogatáson is volt egy kategória: két (2) eurós borok. Ezek valóban oda tartoznak. Ezért is bátorkodtam megjegyzést tenni.
A Bocknak a 2007-es Szent Márton bora is nagyon gyenge teljesítmény. El sem tudtam adni. Ezt is leírtam már az újborok tesztjénél, hogy szinte ihatatlan. Ezzel kapcsolatban senki sem esett nekem. Akkor miért is baj hogy u.ezt leírtam egy jelenleg is kapható alföldi merlot-ról?
Azt sem mondhatod hogy valamikor is villányi borászokat dicsőitettem volna.
És igérem a Frittmanról többet nem írok. Értelme nincs.
Más:
Nemrég villányban jártam. A legjobb Cabernet egy jelenleg még névtelen, fiatal borászNőnél Nitt Alettánál kóstoltam. A többi tapasztalatomat majd késöbb leírom.
Mindig is nagy csodálói voltunk a Szentkirályi ásványvíz ügyes PR-nyomulásának. A cuccot egy ügyesen a köztudatba bedobott, amúgy ki tudja mennyit érő nemzetközi díj tette ismertté, mostanra meg akkorák lettek, hogy a legújabb kampányukat egy nemzetközi A és egy nemzetközi Q…..
Gelencsér László 2008.03.22 23:22:38
Harmadszor lesz borfelhajtás húsvétkor Budapesten, a Városháza téren. Az idén ezzel két baj van, máskor egy szokott. A sztenderd, hogy a magyar borászok hagyománytisztelő népek lévén locsolkodással meg templomjárással szokták tölteni az ünnepeket, úgyhogy magukat a nagy neveket…..
Gelencsér László 2008.03.21 19:33:32
Azt eddig is tudtuk, hogy a Bortársaság jó lóra tett a St. Andrea pincészettel. A profin dübörgő marketinggépezet és a jó borok hamar a hazai mainstreambe röpítették Lőrincz György nevét. De hogy a népszerűség a szentandi-szortiment árát ilyen magasságokba fogja katapultálni,…..
Lehet valami a levegőben, vagy mi, AM kolléga után magam is rászomjaztam a friss oportókra. Régen nagyon szerettem a fajtát, a 90-es évek közepén a savas soproni kékfrankosok után felüdülésszámba ment könnyed és bársonyos villányiakat inni, amelyek akkortájt kissé lapos…..
Úgy döntöttem, egy posztban hozom össze a terroiristák volt és aktuális ikonját, illetve egyik mumusát. Mégpedig azért, mert az elmúlt egy-két hétben összehozott a jó sorsom mindhármuk egy-egy magasra pozicionált termékével – és nem ízlett egyik sem.Szepsy István Király…..
A brit Decanter tudósítása szerint alapos a gyanú, hogy beaujolais-i szőlészek és borászok egy csoportja az alkoholt cukorral kerekítette fölfelé. A törvénytelen gyakorlatban a rendőrség szerint nagyjából 70 gazda érintett.A cukordíler-hálózatot szövő és mozgató öt…..
Akkor itten eldönthetik végre önök, ki érdemi a 2007 Alkoholista-bortermelője büszke címet. Megvolt az első kör, úgy, ahogy, a történteket ismerik, aki nem, lapozzon vissza. Az a döntés született, hogy nem kezdjük egészen elölről – bár ilyen javaslatok is felmerültek…..
Gelencsér László 2007.12.14 12:12:07
A kultuszmerlózás nálunk is szépen szárba szökkent. Van benne ráció – elég föllapozni a bordeaux-i bortőzsdét, és kiderül, hogy nincs az a Ch. Margaux vagy Latour, ami árban hozzászagolna a pomeroli csúcsmerlókhoz. Csak a mihez tartás végett: egy karton 1990-es Pétrus öt…..
Úgy látszik a polgárbarát sógorok szolgálnak még néhány érdekes történettel. És van abban az észrevételben valami, hogy nagyjából az osztrák rendőrök úgy kezelnek bennünket, mint a mieink a román és ukrán rendszámú autósokat. Tisztelt Zugügyvéd! Édesapám a…..
Ezúton rögzítjük – önnön kezdeményezésünkre, a szervezők idétlenkedése mellett, egyes olvasóink közreműködésével, más olvasóink neheztelése ellenére –, hogy a Gerbeaud Házban a minap megrendezték a 2007-es újborok versenyét. Amelynek az a sajátossága, hogy…..