Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Politix

3 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Soros György a CBS 60 Minutes részére adott 1998. december 20-ai interjúban Steve Kroftnak elmondja, hogyan élte túl 1944-ben a deportálásokat, és miért nem érez bűntudatot amiatt, hogy szemtanúja volt, miként fosztják ki és küldik haláltáborokba a budapesti zsidókat. Magyar…..
Politix 2016.11.30 18:43:42
@Abdiás: Nocsak, megint sikerült olyat írnod, hogy csak na... Lássuk csak, mikor is szólította fel Hillary az amerikaiakat csecsemők gyilkolására!? Hmmm, izé, aha meg van... Azt hiszem ez azután volt, amikor Németh Sándor megvonta az araboktól az emberi jogokat és ezzel a muszlimok kiírtására szólította fel a kereszténységet... Igen, most már emlékszem... Nos, pontosan ezután szólította fel Clinton a népet, hogy öljék a csecsemőket...
Talán már nyomdában is vannak azok a Bibliák, amiből kivették a II. Mózes 23:1-et és helyette azt írták, hogy "Hazudjatok nyugodtan és csavarjátok el az igazságot, ha érdeketek úgy kívánja!" --> Ez lesz majd az Abdiás 2:1...
Politix 2016.12.03 09:55:54
@Abdiás: Húúú! Ez ismét lehengerlő volt! No, és ismét nem volt köze ahhoz, amit írtam.
Pontosan olyan volt, mint anno Torgyán József nyilatkozatai, akinek mindegy volt, mi a kérdés. Szemrebbenés nélkül elmondta, amit akart... Igaz, a mostani garnitúra is ilyen. :)
Végül:
1. A Hillary és abortusz ügyben az ismereteid arra a vigyázó cikkre épülnek, ami finoman szólva is rettentő csúsztatás, de inkább hazugságnak nevezném. Ha valaki ilyet csúsztatna a Hit Gyüliről már ordas támadást kiáltanátok... Tényleg, mit is kell tenni mással?
2. Németh Sándor azon kijelentésére céloztam, hogy az arab elsősorban gyilkos és csak utána ember. Most ha a vigyázó hillarys logikáját használom, akkor nyugodtan mondhatom, hogy az arabok kiírtására szólított fel. Ez persze pont annyira nem igaz, mint ahogy az sem, hogy HC az abortuszra buzdított... Csak arra próbálom itt felhívni a figyelmet, hogy egy magát keresztény szellemiségűnek valló blog ne lövöldözzön csúsztatásokkal, meg hazugságokkal, mert pontosan olyanná válik, mint akikre lő... Tudod, II. Móz. 23:1.
Politix 2016.12.08 13:07:27
@Abdiás: Én már hallottam keresztény embert hazudni. Sőt, aktív hitgyülist is! Őket és a Vigyázó blogot miért nem őrzi meg Isten a hazugság bűnétől?
Donald Trump megválasztott elnök a hálaadás napján videóüzenetben fordult az amerikaiakhoz, kérve tőlük a támogatást, hogy az országot a "hosszú és fájdalmas sebeket okozó politikai kampány után" egyesíteni tudja. Trump idézte az ünnepet törvénybe iktató Abraham Lincoln elnököt, aki azt kérte…..
Bűntudatkeltés és pszichológiai hadviselés zajlik Európa iszlamizációjáért. A dzsihád létezéséért egyáltalán nem, jelenkori sikerességéért pedig egyetlen okból felelős a nyugati világ: azért, mert hagyja magát – írja Somodi Zoltán, a Politikai Iszlám Tanulmányok Központja (CSPI) kutatója...
Mi lesz Donald Trump első elnöki intézkedése január 20-án? A tél közepén kilakoltat egy olyan kétgyermekes színes bőrű családot, ahol a családfő éppen munkanélkülivé vált...
Politix 2016.11.17 23:32:11
@Abdiás: Aztaaa! Ennyit leütést produkálni és közben mégsem a felvetésemre válaszolni... Hofi mondta: "Milyen hosszan mondja! És milyen keveset!"
Szóval kedves Abdiás, ahogy egyszeri baptista lelkész mondá, ha nem jó a prédikáció, legalább legyen jó hosszú... :) Amit írtál az nem válasz az észrevételemre, hanem egy adag kioktató mellébeszélés. Szóval, előbb olvasni, aztán átgondolni és utána írni. Persze, lehetőleg a témáról.
Azért egy dologra mégis csak válaszolnék (a többi felejthető): A Vigyázó blog nem híreket, hanem véleményt közöl, illetve sokszor a kettő keverékét. De tisztán hírt, belekevert, vagy beleszőtt vélemény nélkül nem nagyon találni ezen az oldalon. Persze, ez lehet egy szerkesztői elv. Egy blog oldalon nem elvárás a hírek szabályainak betartása. Viszont, ha te ezeket hírnek látod, akkor nem nagyon lesz közös témánk... :)
Politix 2016.11.23 16:33:07
@Abdiás: Kedves ember vagy Abdiás, de ettől még alapvető fogalmakkal nem vagy tisztában. Nem szeretnélek megbántani, mert nem adtál rá okot, de a legutóbbi válaszodra nehéz higgadtan reagálni.
Nos, hogy mennyire nem vagy fogalmakkal tisztában, annak ékes bizonyítéka, hogy először farizeusnak titulálsz, majd közlöd, hogy világiakkal nem akarsz egy hullámhosszra kerülni. Hmmm...
A kettő nem üti egymást? Az én ismereteim szerint a farizeus a bigott, vallásos, törvénykező ember, aki a törvénnyel másokat megítél, de ő maga nem tartja meg azt. Ha világi vagyok, akkor nem farizeus és viszont...
A másik bizonyíték, amikor a Bibliát tisztán, vélemény mentes hírnek nevezed... Ejjj, erre nehéz mit mondani! Az emberben erős kételyek támadnak, hogy tulajdonképpen te mit olvasol? Az általam ismert Bibliában elég sok nem hír is van, pl.: vélemény, ítélet, példázat, parancsolat, stb....
De egyébként mindezek nem számítanak, mert csak távolodunk a témától. Nos, hogy visszarántsam a beszélgetést a kiinduló ponthoz:
- A Vigyázó blog-on rengeteg hazugság szerepel hírként. Olyanok, aminek hamis, szélsőjobbos ihletésű lejárató oldalak a forrásai, Több állítás van ezen az oldalon, ami szemen-szedett hazugság. Kérdés: Hogyan készíthetnek keresztények ilyen oldalt? Persze, azzal is elbeszélgetnék, aki védelmébe veszi... Ja bocsi, éppen azt teszem :)
- Melyik bibliai ige, idézet indokolja, hogy hazugsággal kell a kereszténységet védelmezni?
- Miből gondolod, hogy világi vagyok, vagy éppen farizeus? Az általam leírtak mely részéből következtetted ki, hogy nem vagyok hívő? És ha mégis? És ha ismerem a Bibliát? Lehet, hogy csak annyi a "bűnöm", hogy a hazugságot akkor is annak tartom, ha egy állítólagos keresztény érdek mentén mondják? Ejjj-ejjj... :)
Végül a kedvenc bibliai idézetem a hazug hírek megosztóinak:
"Hazug hírt ne hordj; ne fogj kezet a gonosszal, hogy hamis tanú ne légy." II. Móz. 23:1.
Szép napot!
Több mint ezer olvasói visszajelzést kaptunk a Felház mozgalomról megjelent írásunkra. Köszönjük mindenkinek, hogy megosztotta gondolatait, véleményét. A reakciók Facebook-oldalunkon és az eredeti cikk alatt olvashatók. Az alábbi nyílt levelet tartalma és terjedelme miatt külön posztban közöljük, de…..
Politix 2016.04.26 12:17:38
Nos, megnéztem egy-két videót, meg turkáltam a neten Felház ügyben. Finoman szólva is elég vegyes a kép. De most őszintén, ha kivonjuk őket a képből és megnézzük a magyar vallási körképet, akkor nem ugyanilyen képet látunk?
A nagy egyházak már nem újulnak meg, a kicsik többsége pedig befelé fordult és képtelen megszólítani az embereket. A Felház azzal tarol, hogy nem kötődik hozzájuk előítélet és egy fiatalos, naív hozzá állással startolt.
A történet két dolgot mutat meg:
1. A fiatalok igenis vágynak Isten jelenlétére, de nem egy betokosodott egyházi szervezetre. (Nem kívánok vitát nyitni az egyház szerepéről és fontosságáról, mert nem erről beszélek.)
2. A legtöbb egyház azért sikertelen ezen a területen, mert nem találja meg a hangot feléjük. Ennek viszont sok oka van. Csak néhány a példa kedvéért:
- Nem tudnak erőt megmutatni, csak tanokat.
- Élmény helyett, azonnali tisztítótűz jön (Értem ezalatt, hogy egy friss érdeklődőt azonnal tökéletesíteni akarnak egy szabályrendszerrel.)
- Nagyobb hangsúlyt kap a szervezet, mint a testvéri közösség.
- Nagyobb hangsúlyt kap az igehirdető megbízhatósága és felkészültsége, mint a benne/rajta lévő kenet.
- Klientúra épül emberi közösség helyett.
- A vezetőknél gyakran az eredményorientáltság fontosabb a krisztusi szeretetnél (Nagy-nagy tisztelet a kivételeknek).
- A szervezeti keretek erősödésével növekszik a képmutatás.
- Az erő hiányát a tudás hangsúlyozásával ellensúlyozzák, ami felerősíti a farizeusi viselkedést.
Soroljam még?
Szóval a Felház több sebből is vérzik, idővel, ha nem tisztul meg, akkor kipukkan majd a lufi... Ennek ellenére nem támadni kellene, hanem tanulni belőle... Amúgy a támadás kifejezetten a népszerűségét fogja növelni. Persze megértem a Vigyázót is, mert a felházasok elég fájó pontot nyomnak a legnagyobb kisegyháznál :)
Politix 2016.04.26 20:46:22
@I_Isti: Természetesen, nem készítettem egy szociológiai kisdoktorihoz elegendő kutatást, de kb. egy 20-22 közösséget elég alaposan ismerek. Ezek között van katolikus, karizmatikus-katolikus, református, evangélikus, baptista, HGY, pünkösdi, KSZE és BPA, valamint egy HGY-ből kiszakadt sehová sem sorolt. A teológiai különbségek nagyok, de a közösségek belső működési zavarai viszont nagyon hasonlóak. Ez alól kivétel a katolikus (az általam ismert), mert ott szinte semmilyen közösség nincs, csak az "atya" körüli dongása az öregasszonyoknak...
No, de azért ismerek viszonylag jól működő közösséget is, kettőt is :)
Közös jellemzőjük, hogy a vezető tehetséges csapatépítő és nem egy megközelíthetetlen tekintély. Persze, több más szempont is van, de itt nem fogok sebtében megírni erről egy mély elemzést... :)
Alig egy évvel a Magyarországon is nagy visszhangot kiváltó Megvásárolt újságírók című médiakritikai könyve után újra forró témához nyúlt Udo Ulfkotte német tényfeltáró újságíró, aki 17 éven keresztül volt a nagy hírű Frankfurter Allgemeine Zeitung haditudósítója és szerkesztő-riportere. Ulfkotte…..
Tarlós István főpolgármester szerint a gazdaságos üzemeltetés és a felszámolás elkerülésének érdekében összevonnák  az állatkertet és a vidámparkot. Nos, úgy gondolom, hogy ez az ötlet az elmúlt évek baklövései után egyszerűen zseniális és útmutató lehet több…..
Egy apró falusi iskolában tanító ismerősöm mesélte, hogy a pedagógus életpályamodell várható elhalasztásának bejelentése után az igazgató a tantestületi értekezleten közölte, aki sztrájkolni mer, azt elsőként fogják meneszteni januárban, amikor állami kézbe kerül az…..
A cica és a nénózás ugyan hiányzott, de a hétvégi békemenet képei valamiért mégis a Wag the dog, avagy az Amikor a farok csóválja című filmre emlékeztettek. A párhuzam ugyan sántít egy kissé, hiszen a (miniszter)elnök nem szexbotrányba, hanem az egyik kedvenc tettestársa…..