Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sertelen

0 bejegyzést írt és 55 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Orbán a mai magyar politika egyetlen kiemelkedő tehetsége". (Szelényi Iván)       (Remélhetőleg ez elég provokatív mondat egy megjegyzésnél is megjegyzésebb megjegyzésposzthoz.) Azt gondolom, hogy Szelényinek igaza van, azt is gondolom, hogy ez a legrosszabb, ami történhetett Magyarországgal,…..
sertelen 2016.05.29 19:22:26
@Rhonin:
Elsőként köszönöm, hogy WiteNoir lezártnak tekinti a balmoral és köztem zajló gondolatváltást, hiszen b. nekem írt kommentjéhez fűzte. Ez kedves tőle...

Másrészt miért lenne terméketlen? Honnan lehet azt tudni, hogy egy gondolatmenet napok vagy hetek múlva váratlanul nem tolja-e helyre az idő kizökkent kerekét?

Az idézett mondat briliáns-
sertelen 2016.05.29 19:24:06
@punkfrog: Gratula.
Nem könnyű ma Orbán Viktornak lenni. Bármennyire nem bírom őfelségét, ezt készséggel elismerem. De amit kap azt magának főzte, és legyen bármilyen undi azt neki kell megennie. Az egyetlen kérdés: megérte? - Orbán Viktor egy szánni való populista! (Frank Engel, Európai…..
sertelen 2015.05.23 22:21:52
@guma: Neki nem. Palivecneknek lett.
sertelen 2015.05.23 22:22:49
@sertelen: Na, mégegyszer. Palivecnek lett.
"Mindenkit legyőztünk magunk körül, mondja majd akkor is (a többséget alkotó magyar választó), amikor az első tömbnyi élelmiszerjegyét átveszi és csak este 10-ig, majd csak 9-ig lesz áramszolgáltatás a falujában. Hát legyen meg az ő akarata, mit lehet erre mondani!" -- írtam a…..
sertelen 2013.08.09 08:59:01
@neoteny: Lassuljál Rákóci kisúrfi.
Mindkét parton vannak többé és kevésbé értelmes ("kiművelt") gondolkodók, az "oldal" e tekintben nem jelent semmit. Az, hogy MM az említett ("ritka ostoba" - bocsi MM!) blogjában - szerintem - méretes ostobaságokat írt olyasmivel kapcsolatban, ami nekem (is) fontos, felingerelt ugyan, de ettől még azonos parton vagyok és maradok vele.
HaFr álláspontjainak általában magas szinvonalú előadása érdekel - de ettől még a túlpart. Nem gyakran szokott ugyan, de ha ostobaságot ír, az nem ingerel. Legjobb esetben sajnálom.
Egyszóval a fényévet nem a folyópartok távolságban kell mérni, (horizontálisan), hanem partilag, vertikálisan.
Azt nem igazán értem, hogy ezen:
"a saját meggyőződés megalapozottabb közlése" mit nem lehet érteni?
HaFr sokkal megalapozottabb tudásáról értesít, mint MM a magáéról. Ennyi. Nem túl bonyolult...
rend nem születhet rendbontásból, törvényesség a törvénytelenségből, joguralom a jogtalanságból Áder János 2013. június 28...
- Pszt! Te, figyejjé má! Hajolj má' közelebb ne legyen muszáj kiabálni. Na, figyu, de télleg figyu mert nem mondom kéccer, szóval figyelsz? Jóvan, no akkor: Az energiaszolgáltató cégek a privatizációjuk óta több, mint ezermilliárd forint profitra tettek szert Magyarországon! Pszt!…..
sertelen 2013.03.25 12:26:10
@KÁTÉó53éúétr6:

Nos, ha van időd, fussunk át a dolgon. De mielőtt ezt megtennénk, indítsunk látszólag máshonnan.
A helyesen írás minden tudás alfája, hiszen az olvasás és az írás abban is elválaszthatatlan, hogy a megértés alapja a helyes fogalom használat – írva, olvasva egyaránt. (Idézzük ide - mutatis mutandis - Madáchot: másképp hogy’ mehetnénk egy ’i’ miatt halálba? [Hetedik szín, Ádám].)Tehát elengedhetetlenül fontos az emberi életfeltételek (jövőbeni) kialakításához, hogy az olyan szellemű (felteszem fiatal) emberek, milyennek Téged véllek, ezt ne tegyék: eligazitás – hosszú í ; irod - hosszú í; megtanitani – hosszú í; tanúlni – rövid u. Ezt nem valami ostoba kekeckedés részemről, egyrészt, mert igazán nem szolgáltál rá, másrészt, mert meggyőződésem, hogy a helyesen írás úgy hozzátartozik a mentálhigiénéhez, mint kultúremberhez az esti (!) fogmosás. Elmaradhat, de következményei beláthatatlanok. Kérlek, tényleg ne vedd bántásnak, fontos dolognak tartom. Ha Kepler túltette volna magát Brache mindössze 7 ívmásodperces pálya-eltérés mérésén, még ma is geocentrikus világképünk lenne. Az egyedül helyes („adekvát”) világkép nem tűri a pontatlanságot – ékezetekben sem. Na, de a lényegre.
Boldog társadalomban a szülőnek kisgyermeke nevelése („tanítása”) során nem kell az államra gondolnia. Ekkor még elég az _erkölcs_, messze még a_ jog_ hatóköre. Egy társadalom akkor boldog, ha a kettő (erkölcs-jog) _különbsége_ megélhető távolság. Nem kell külön praktika a családi, baráti (stb.) köreimmel való együttélésre és más az a körön kívüliekre. Amikor nem valakik ellen muszáj nevelni, hanem valakikért. Amikor tudni (tanítani) lehet kikkel és miért tartozol egybe, s amely egybetartozást a napi tények valamennyi lényeges összefüggésében naponta igazolnak. Röviden : amikor felismerhető, megismerhető ki vagy, kikkel és miért. Amikor „automatikusan” alakul ki az életstratégia. Beágyazódsz, mert van hová beágazódni, van, ahová érdemes beágyazódni. Minden mai társadalom többrétegűen érdekvezérelt. Ez csoportképző szükségszerűség – tök függetlenül attól, hogy felismered-e, elismered-e, elfogadod-e.
A felismeréshez érettség, az elismeréshez szellemi erő, az elfogadáshoz bölcsesség kell. Ezért van, hogy a csoporthelyzet kényszere (virtuálisan) egybeterelhet itt-ott, ideig-óráig, kisebb-nagyobb csoportokat, a csoportkövetkeztetések levonásának (ami lényegileg más lehet,mint a csoportalanyok napi egyéni törekvése) és az arra épülő cselekvésnek csoportméretű érettségre, szellemi erőre (bátorságra) és bölcsességre (nahiszen!) van szüksége.
Mi - _ma még_ (de ezt Te nem értheted) – nem tartunk itt.
Szóval sem kevesen, sem értetelenek, sem kusták nem voltak, voltatok, voltunk, mindössze éretlenek. A szó eredeti értelmében. _Ma még_ túl sok félértelem és félérzelem áll az érzelmi azonosulás útjában.
Nyugi. Majd beérünk.

Még egyet. Véletlenül sem Neked címeztem a "hülyézést", hanem az itt rendszeresen olvasható tényleges hülyéknek, akik a "népet" hülyézik látszólagos közönyük (tudniillik, hogy nem kapnak kapára-kaszára e fölényeskedő marhák érdekeiért) miatt, noha mindent egybe véve nagyságrenddel hülyébbek, mint akiket ostoroznak, a "közömbösek".
Sapienti sat.
sertelen 2013.03.25 18:15:15
@De hol van Columbo felesége?:
Hamár, akkor muszáj.
Nem értem, ennek a gondolatmenetednek a kifejtéshez minek kellettem én, illetve a hsz-em.
Két dolgot:
1. miért engeded meg magadnak, hogy "néhány (sok)" számosságot adj a számba; én semmi ilyet nem írtam, mondhatnám akinek nem inge, ne vagye magára. (Most hagyjuk, hogy a "érintettek" számát Te is soknak teszed, vagyis létezik itt az a vélemény, hogy a "nép" magára vessen, amiért a helyzet az ami.)
2. "Nem fogja fel, hogy egy vitatott témának több szegmense van..." miért ne fognám? Amit lényegnek tartok, az épp az, hogy a értékrend némely eleme az enyémtől alapvetően eltér.
Nem azokra utaltam, akik úgy fejezik ki álláspontjukat, mit te. Azokra, akik agresszív, számonkérő módon kezelik a nem-szavazókat, szellemi képességeik, jellemük, értékrendjük lekezelő kétségbe vonásával.
Más kérdés, hogy önmagaddal való feltehető elégedettséged egyben korlátod is (lehet) a helyzet (és a teendők) reális megítélésében. De emiatt még nem kell szóba állnunk egymással. (Miként nem is tetted.)

"
Addig, amíg saját dolgainkban nem tudunk (és láthatóan kollektíve nem is akarunk) valami legnagyobb közös nevezőre, legkisebb közös többszörösre jutni, addig bizony az van, hogy bután tesszük dolgainkat.
Ezt kimondani véleményem szerint nem butaság az n-ediken, hanem kötelező. A tudás a nem tudás felismerésével kezdődik, de ezt elbagatellizálni tényleg ostoba egy dolog."
No, lám itt a közös nevező - ha már matematizálunk - ahonnan ki lehetne indulni.
Mit és miért nem akarunk? - kérdezném, ha meg akarnám vitatni a dolgot.
De nem.
sertelen 2013.03.25 22:35:05
@De hol van Columbo felesége?:
Miért lenne furcsa? Én közös nevezőnek írtam, Te közös halmaznak. A közös a közös:)
Jó éjt.
Szombat reggel még azt találgattuk vajon mit fognak lépni okosék, miután a saját alkotmánybírójuk, Stumpf István is meg találta állapítani, hogy átlépték az alkotmányosság határait. Mindenre számítottunk talán csak arra nem, hogy az egyetlen reakciója a hétvégi…..
sertelen 2013.03.25 08:57:44
@Rufus78:
Tudod, képtelen vagyok megérteni ez a közösségi oldal-mániát.
Ma már nagyon hülyének kell lenni ahhoz, hogy ne tudják: mindegyik létrehozója valamilyen rendőrség, nevezzék bárhogy ezeket. Biztos forrásból tudom: az ilyen-olyan, ezt-azt elhárító (bel- és külföldi) szervezetek hülyére röhögik magukat az "önkéntes adatszolgáltatókon".
És nem értik, hogy különféle pályázataik miért maradnak válasz nélkül, vagy utasítódnak el. Vagy miért nem kapnak beutazási vízumot. Vagy miért ök a soron következő elbocsátó-listák szereplői.
Fabiusnál nem igazgat még fortélyos félelem. Pedig itt lenne az ideje - csatlakozni az 52 %-hoz.
Úgy értem azoknak, akik itthonról bátrak,erkölcsösek, harcra buzdítók, elvszerűek és demokrácia-hívők. Tudván, hogy nevük már kartoték-adat.
      Első fokon elmarasztalták Karsai Lászlót, mert neonácinak nevezte a Jobbikot. A Jobbik úgy beszél, mint a neonácik, úgy gondolkozik mint a neonácik, úgy is néz ki mint a neonácik, de tilos neonácinak nevezni, mert az sértő. A zsidókra akármit mondhat egy…..
sertelen 2013.03.23 08:07:24
@Putyilov gyári melós: Az a baj veled, hogy állandóan gondolkodsz.
Nem fog ez jóra vezetni. J(obb) F(első) S(arok).
Ha lenne baloldali sajtó, akkor felvehetné tevékenységei közé ennek a gondolatnak a felkarolását és folyamatos érvényesítését.Bruhahaha.

De jotunder nagyot alkotott.
sertelen 2013.03.23 17:49:49
@dogfüggő: Gyűjtsd össze és adjuk ki.
Qrvajók.
"Demokratikus jogállamban nem létezhet korlátlan hatalom, ennek megfelelően az alkotmánymódosító hatalom sem lehet korlátlan – fogalmazott Stumpf István alkotmánybíró -  az Alkotmánybíróság azzal szembesült, hogy az Országgyűlés kétharmados többsége túllépett…..
sertelen 2013.03.23 10:45:15
@rodeo36: Izé, túl tömör voltam.
Azt fejtegette ez az izé, hogyha a független magyar köztv-ben ilyen előfordulna, akkor egy órán eül utcán lenne az egész banda...
Ami kellően igazolja ennek a majomnak a felfogását önmagáról és a hatalomról.
A demokrációról csak azért nem, mert arról nincs nekije.
sertelen 2013.03.23 14:29:20
@rodeo36: Pünkt.
Ezértis vettem Fabuis két tétele mellé harmadiknak.
sertelen 2013.03.22 20:20:36
@pont7: Én a 100 000 Ft szinonímájaként használom... :)
-- a radikalizmus kísértete. A Fidesz radikális etatizmusa kiüresítette a demokrácia intézményrendszerét, folyamatosan korlátozza a politikai szabadságjogokat (a választói jogot explicite még nem, de a választói hatalmat igen), Orbán Viktor nem csillapuló fiatalkori radikalizmusa…..
Varánusz Orbán király beszéde 2013.02.23 03:22:01
Fénylő Csillagunk ismét világosságot hozott borús hangulatú közéletünkbe. Igaz, hogy engem leginkább egy gondosan felhúzott de szerencsétlen idézetkészlettel felinstallált, remegő kezű játékfestő által csálé nyakkendősre pingált kelj fel Jancsira emlékeztetett - mélyen…..
sertelen 2013.02.23 10:05:12
@Kis ember: Szerinted ezt mindenki helyesen ("józsefattilául") érti?
sertelen 2013.02.23 10:23:24
@GeoCracker:
Kinek s minek a szabadság? Erről szól a nóta.
Amit meg nem írtam, azzal kár küzdeni.
sertelen 2013.02.23 15:26:37
@Mitzimackó:
Mitzimackó - mint tudjuk - egy tsekély értelmű medvebots.

87-88-ban, a köztulajdon kiárusításának kezdetekor nem szóltak bele azok már semmibe, otthon sem. Glasznosztyozták a peresztrojkájukat. Meg Párizsba járkáltak bundákat venni a másenkának.
Ha az ember nem ismeri amiről beszélni akar, akkor nem beszéljen róla. Egyszerű ez, mint egy köcsög (méz).
Jávor Benedek szerint aggasztó a kormányfő valóságérzékelésének teljes hiánya. Szerintem meg az aggasztó, amit Jávor (Schiffer, Bajnai usw.) a politikáról gondol. A szimpatikus (és unszimpatikus) hülyék gyülekezetében, ami a hazai "demokratikus" ellenzék, nincs egy figura (na…..
Pontokba szedett kézikönyv (kéziposzt) serdületlen, aggszűz, gátlásos, és szklerotikus pártoknak arról, mi kell a magyarnak ahhoz, hogy egy politikai genget jó eséllyel hatalomra juttasson. A jó karban lévő, kicsattanó felnőtt gengeket is megkérdezhetik, sőt elég, ha nézik, mit…..
sertelen 2013.02.23 10:10:22
@HaFr: Nyugi. Sok HaFr-t kell még olvasnom hozzá. Aztán gondolkodni. Aztán véleményt alkotni. Aztán közölni.
:)
"Gyuri vagyok.Gyuri vagyok,Ha megnövökBeléd rúgok!Még, még, még, még, mégEnnyi nem elég!Pofonnal nem fukarkodom,fogaidból lesz most torony,Még, még, még, még, mégEnnyi nem elég!Repül az állas,Repül az állas,Ez a parancs!Érik a narancs!Repül az állasRepül az állasAki hülye,…..
sertelen 2013.02.22 08:00:09
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
Nagyon érdekes komment, érdemes lenne tételesen végigmenni rajta valahol, de mit kezdjek ezzel:
"... ezzel belekényszeríti és belekényszerítette hazánkat a termelő és szolgáltató kapacitások, belső és külső piacok jelentős részének szinte feltétel nélküli, fillérekért való idegen kézbe juttatásába.", meg ezzel:
"...Egész egyszerűen tűrhetetlen az, hogy a függetlenség mögé bújva bármit megtehet."
Hány lába lóg itt ki egy ménesnek?
sertelen 2013.02.22 08:32:28
@Gábriel angyal_a kitalált blogrobotártuditu:
"Megnézték a fogyasztói kosarat, aztán a legmagasabban kiugró fölső értékeket, a leginkább árcsökkenést mutató termékeket a legmagasabb árnövekedést mutató termékeket egyszerűen levágták, és a többi ármozgásból kiszámoltak egy átlagot."
Ezzel szemben:
Az új, egységes maginfláció számításához a fogyasztói árindexből kiszűrésre kerülő termék- és szolgáltatáscsoportok1

2001. évi súly a fogyasztói árindexben, %
1. Nem feldolgozott élelmiszerek 5,3
sertéshús 1,2
marhahús 0,2
egyéb hús 0,0
belsőségek 0,1
baromfihús 1,1
hal 0,1
tojás 0,4
burgonya 0,4
friss zöldség, főzelék 0,8
friss hazai és déligyülmölcs 1,0
2. Egyéb idényáras termék 0,4
virág, dísznövény 0,4
3. Energia 13,3
villamos energia 3,2
vezetékes gáz 2,1
távhő (melegvizzel) 1,8
szén 0,3
brikett, koksz 0,2
tüzifa 0,4
palackos gáz 0,5
járműüzemanyag 5,0
4. Egyéb hatósági áras termékek és szolgáltatások 10,8
gyógyszer, gyógyáru 1,9
lakbér 0,1
szemétszállítás 0,7
vízdíj 1,1
csatornadíj 0,6
helyi tömegközlekedés 0,9
utazás munkahelyre, iskolába 0,5
utazás egyéb távolsági uticéllal (légiközlekedés nélkül) 0,5
vezetékes telefon 3,0
postai szolgáltatás 0,2
tv-előfizetés (szabályozott kör) 0,4
szerencsejáték 0,5
iskolai, óvodai étkezés 0,5
5. Saját tulajdonú lakás 5,9

Kiszűrt tételek súlya összesen: 35,7
Maginfláció lefedettsége: 64,3

1 Ez a lista azokat a csoportokat tartalmazza, amelyeket a jelenlegi feltételek mellett szűrnénk ki. Amenyiben például egy szabályozott áras jószág piacivá válik, akkor az értelemszerűen nem kerül kiszűrésre a továbbiakban.

Szóval a lólábaid abban manifesztálódnak, hogy a hirdetett igéidet nem ellenőrzik és nem láttatják hamis mivoltukat. (Persze ez egy blog, és pont erre építesz. Ez csak itt "megy el.") Attól, hogy nem nyolcelemis a szóhasználatod, attól még átláthatóak a szándékaid.
Tegnap párttá alakultak a szakadár elempések. A Párbeszéd Magyarországért alakuló kongresszusán elfogadta az alapszabályukat, 13+1 pontos közpolitikai csomagjukat, megválasztották a társelnököket - Jávor Benedek és Szabó Tímea - az elnökséget - Karácsony…..
sertelen 2013.02.18 21:49:36
@iiibphun: Hát nézd, ez igen hosszú.
A kulcsszó az _értelmiségi_. Az állandó funkció-és önértékelési zavarban(hyper éppúgy, mint hypo) élők köre.
Kurvanehéz politikai terület. Ezért jó, hogy nő társelnökük van.
Fabius evangéliumánban _ez_ a Jó Hír.
Az én rossz hírem, hogy a Szabad Akarat Szavazói sosem fogják elérni a 10 %-ot.
Magyarországon? Egy millió felnőtt, aki ebből a három szóból érti mindhármat?
Ugyanmá'.
Na, ettől hűzós a feladat.
sertelen 2013.02.18 22:25:03
@Penivaldes: Ami elismerő szavam volt Kiskegyedről, azt fenntartom.
Ami azonban Pantagruelben és Penivaldesben közös, az mindössze a kezdő P betű.
Képes voltam összcserélni a nickeket.
Hááát ... nem vagyok egy Gargantua.
sertelen 2013.02.18 23:55:21
@Pantagruel:
No lám.
Bár azt mondják, igencsak nem mamakorú nénik lelhetők fel.
Ettől még az ízetlen és félrecímzett betűjátékom áll.
Nem mintha ennek bármi jelentősége lenne.
Kicsikét szűk a világ nekem, Keresem benne még a helyem,,Nem látom tisztán a holnapot,Lehet, hogy én ma még ebbe belehalok! Félig telt papírok az asztalon, ha rájuk nézek jön az iszony,Szólj rám, ha egyszer az életben,Jó számot írnék rá véletlen! Nem tudom mi lesz majd,…..
sertelen 2012.11.08 12:37:10
@kej: Ha már ilyen kedvesen rákérdeztél,
muszáj felfednem a gonosz ábrázatomat: van saját (helyesnek tartott, naná) válaszom a kérdéseimre.

1. Nincs négynapos termeléskieséssel járó ünnep. Dec. 25-26 a leghosszabb és egyetlen. Mindenszentek az egy nap, péntek munkanapként most szombaton "dolgozódik le" (huhh), a kereskedelem/szolgáltatások a 2., 3. 4. napon végig üzemeltek. A 14,00 órai "elengedést" mindig utáltam, de engednem kellett a népharagnak. ("A nőknek be kell vásárolni" - ettől mindig frászt kaptam, rohattkommunista illetve áldottkapitalsta vezetőként egyaránt.)
Szóval az ünnepnapokkal "simított" stat. számbavételnél nincs négynapos ünnep. Amúgy: ki érvelt vele? Nem lepne meg, ha ...

A kétágú második kérdésem a/ ágára az a törvényes válasz, hogy _sehogy_. Könnyen belátható: ha az állami költségvetés (mindkét szintjén: központi és önkörmányzati)egy évre szóló _törvény_ szabályozza(Parlament, stb), akkor annak terhére (önkorik _működési kiadásáinak költségvetési támogatása_ [!!!] terhére) ennek hatályán túli időszakra kis polgármesterkék nem kötelezhetik el az Országgyűlést.

Az már más kérdés (ámbár igen izgató), hogy a bankok a bivalybasznádi polgármester hitelkéreleme fedezeteként miként fogadhatták el az akkor még nyilánvalóan nem létező (a törlesztés futamidejére akár évtizedig ne létező!)"forrást"? Az esetlegesen bevont EU-támogatás nyilvánavlóan nem lehetett az, hiszen épp annak "önrésze" lett (általában)meghitelezve. Az ÁSz (és benne Lóránt Zoltán, az önkormányzati szintért felelős főigazgató) vajh' hogy kezelte ezt a törvénysértést? Nem vették észre? Vagy "automatikus" kormánygarancia állt ezen hitelfelvételek mögött? Lehetetlen, mert ilyen nincs (és persze a szoci kormányok se igen öntötték volna a Fideszönkorik nyakába...), másrészt akkor most miféle "megmentjük" triumfálás zajlik?
A b-kérdés: beleszámít.
Akkormeg: mennyit emelt az "emúttnyócév" adósságrátáján a Fideszönkorik hitelfelvétele miatti adósság-állomány, illetve mekkora hánydot köt még majd le a hitalfutaidő alatt számított állami költségvetésben? Másként: mekkora orbán felelőssége ebben (is)?

Az állalmadósság önmagában nem baj. Ha 40 centis kilátók (az agyam eldobom...) miatt fizetünk adósságszolgálatként milliárdokat, akkor minimum a bicska nyílik ki a zsebemben.
sertelen 2012.11.08 12:45:06
@sertelen:
Tovább gondoltam. Ha helyes volt a gondolatmenetem, akkor a bankok békés belenyugvása a különadóba (csak az ipari multik rohantak Strassburgba!) nem amiatt volt, mert orbán már akkor "bevállata" az "önkorik majdani megmentését", a fedezet ilyetén utólagos biztosítását, az ÁSZ meg le lett állítva e kérdés feltevése elött? És ezzel orbán "ügyesen" megkerülte a költségvetés és stb. törvényeket? Lézer látványos marhasága pedig a szokott Fidesz-trükkök egyike, porhintés volt?
Hm.
sertelen 2012.11.08 12:49:47
@shinichi:
Ez egyszerű pénzügyi/számviteli, elszámolástechnikai, likviditási kérdés. Négynapos ünnep (négynapnyi termeléskiesés)nincs.
Vagyis _nincs igazuk_.
Miután elolvastam az eheti Magyar Narancs szerkesztőségi cikkét, mely szerint nem, Jeszenszky nem síkhülye, hanem hiteles képviselője a magyar kormány fajvédelmi tendenciáinak, úgy döntöttem, hogy 1. leöntöm kávéval a Narancsot, hátha felébrednek;  2. írok a Vincentre, mert…..
sertelen 2012.11.06 00:10:14
@neoteny: Jó, a kiegészítések okék.
A lista:
Atkins, John George: Orwell. London, Calder, 1954
Brander, Laurence: Goerge Orwell, London, Longman, 1954
Hollis, Christopher: A Study of G. Orwell, LOndon, Hollins&Carter 1958
Hopkinson, Tom: George Orwell, London, Longman 1958
Rees, Richard: Orwell - Fugitive from the Camp of Victory London, Secker & Warburg, 1961
Thomas, Edward M.: Orwell. Edinburgh Oliver & Boyd, 1953
Vorhees, Richard J.: The Paradox of George Orwell. Lafayette, Indiana, Pardue University, 1961
Woodcock, George: The Crystal Spirit. London, Cape, 1967
sertelen 2012.11.06 00:20:45
@neoteny: Igen, az nem árthat, bár mi van, ha az (is?) elfogult, aki ellenséges érzülettel vádolja Williamst?