Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sulák Ádám

41 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Google PR gépezetének egyre nagyobb kihívással kell szembe néznie, ha a Google Glass-ról van szó. Ahogy sorra napvilágot látnak a különböző bemutató videók és specifikációk, úgy kerülnek egyre inkább a középpontba a biztonsági és adatvédelmi kérdések, ami egyébként is…..
Míg az ország közoktatási rendszere módszeresen csökkenti az informatikai órák és támogatott képzések számát, vannak olyan intézmények, amik szembe mennek a tendenciával, és kitartanak a cél mellett. A cél pedig az, hogy a jövő generációjának meg kell ismerkednie a…..
Mára jellemző trenddé vált, hogy az alternatív valóságjáték műfaja (ARG) a marketing egyik szokatlan eszközévé vált, amire általában akkor kerül sor, ha az adott projekthez összelobbizott marketing büdzsé elég magas. Ez már önmagában leszűkíti a lehetőségeket, hiszen…..
Nem túl gyakori hogy reprezentatív, átfogó felmérés készül az európai felhasználók és a QR-kódok viszonyáról, ezért még ha a végeredményben semmi meglepő nincs is, érdemes elidőzni rajta egy kicsit. A Pitney Bowes statisztikai alapanyaga a teljes népesség volt (az…..
A gesztusvezérlés hype közepette érdekes projektmunkát osztott meg a Ceeds minapi hírlevelében. Bár tele van  előadásaikkal a világháló, ha valaki mégsem ismerné a TED rendezvénysorozatot, a következő projektbemutató jó eséllyel felkelti az érdeklődését. Az innovatív…..
Már Magyarországon is felbukkantak az un. smart screen-ek, a plázák elengedhetetlen kellékei, de az USA-ban már komoly verseny és innováció zajlik ezen a piacon. Ezeken az “okos” kijelzőkön jellemzően térképek, interaktív- és videóreklámok, gyermekjátékok futnak, az…..
Az NFC alapokon nyugvó mobilfizetés még világszerte kísérleti stádiumban van, de már most annyi a szereplő, hogy alig lehet kiigazodni. Az IT biztonsági szakértők roppant aggályosnak tartják a technológiát, és óvva intenek a korai bevezetéstől, a piac közben egyre csak…..
Layer11 blog NFC security smarttask 2013.03.08 10:27:00
Te hogyan oldanád meg egy 70 hektáros, dél-kelet angliai üzleti park biztonságos felügyeletét és őrzését? Mi garantálja, hogy az összes biztonsági őr lelkiismeretesen végzi a munkáját? Hogyan lehet hatékonnyá tenni a szervezést? Ilyen kihívásokkal kell megbirkóznia a…..
Azt már most bátran kijelenthetjük, hogy 2013 a gesztusvezérlés, és a hordható eszközök (wearable) éve lesz, különösen ami a szemüvegeket illeti. Hardverből már sokféléről hallottunk, a szoftveres háttérről azonban keveset tudunk. A Vuzix M100 android-kompatibilis, a Glass még…..
Engedjétek meg, hogy ezúttal kicsit elrugaszkodjak a valóság talajáról, és továbbgondoljak néhány jelenséget, ami egy gyökeres változás elindítója lehet a fejlett társadalmakban. Konkrétan az élmények megszerzésének és feldolgozásának módjáról van szó. Elrugaszkodásom…..
Annak idején a transzmédia volt az első téma, amit szerettem volna ezen a blogon feldolgozni, és többé-kevésbé el is készült, de valahogy mindig akadt fontosabb. Pedig ez a kommunikációs módszer roppant izgalmas, és amióta a világháló gyakorlatilag bárhol, bármikor elérhető…..
Eddig az Ingress-en kívül egyetlen más játékkal sem foglalkoztunk, most eljött az ideje, hogy bemutassunk párat, hisz a Niantic Project nem az egyetlen a területen. Az augmented reality játékok – szinte nem is létező – piaca annyira gyenge és kiforratlan, hogy felüdülés benne…..
Az eMarketer 2012 tavaszán készített prognózisa szerint Amerikában idén már a mobillal rendelkezők 55%-a okostelefont fog használni. Az információ mobilitása gyökeresen megváltoztatta a felhasználói szokásokat; a megosztások és keresések aránya évről-évre nő a mobil piacon…..
Számtalan izgalmas fejlesztés közül az idei év egyik várható nagy slágere a 3D nyomtatás lesz. Maga a technológia nem mai elképzelés, a sci-fi folklórban régóta közhely, ipari felhasználása pedig elég hétköznapinak nevezhető. Ami miatt mégis berobbant a köztudatba, az a 3D…..
A Research in Motion-re (új nevén: Blackberry) már ráfért a megújulás; az eddigi készülékek elavultak és szoftveresen alultámogatottak voltak, az új modell meg már sokadszorra csúszott. A most bejelentett Blackberry 10 készülékek, és az új operációs rendszer egy sor olyan…..
Bár a cégek pont olyan aktívan használják most Európa-szerte a QR-kódokat, ahogyan 1-2 éve megjósolható volt, az átlag felhasználó számára a pontkódok még mindig idegenek. Ennek oka kettős: az egyik a QR hibás felhasználása, ami csalódást okoz a felhasználóknak, a másik a…..
A Lufthansa és a Turkish Airlines által birtokolt SunExpress elindított egy megrögzött turistáknak szóló kincsvadász játékot Isztambulban. A “crack the code” szlogennel futó kampány keretében QR-kódos plakátokat helyeztek ki városszerte kávézókban, éttermekben, és…..
A Walt Disney úgy döntött, NFC megoldások révén szeretné interaktívabb élménnyé tenni Disney szórakoztató parkokat és a videójátékokhoz készült kiegészítőket. A komplex átalakítások részeként az évi 30 millió látogatót fogadó hatalmas park-komplexumokban a vendégek…..
Akármi is legyen az eszközből, azt el kell ismerni, hogy a Google-féle okosszemüveg PR támogatása elképesztően hatásos: minden AR szemüveg koncepciót az övékkel hasonlítanak össze az emberek, és nem telik el úgy hét mostanában, hogy a techmédia hírei között ne szerepelne ott…..
Miután láttam a Microsoft frissen bejelentett gaming fejlesztésének, az Illumiroom –nak a reklámfilmjét, őszintén nem gondoltam volna, hogy egy nappal később úgy felkapja a mainstream média, hogy még a csapból is ez fog folyni. Valójában csak azért nem számítottam rá, mert…..
Layer11 blog Szünetel a SmartEast 2013.01.15 23:04:00
Szomorú nap ez a mai. A reggeli kávét kiegészítő Facebook szemle nem várt hírrel szolgált: éjfél körül Ancsa bejelentette, hogy a kreatív stáb döntése nyomán határozatlan ideig szünetel a SmartEast sorozat. Ha érdekelnek a mobilos témák, és nem tudod, ki az az Ancsa, vagy…..
Okosszemüveg koncepciókat bemutató sorozatunk második darabját (az első itt olvasható) az időzítés is segítette, ugyanis a jelenleg is tartó CES 2013-on próbálhatja ki először a nagyközönség a Vuzix M100 prototípusát. Bár a sajtó nem juttatott túl sok reflektorfényt a New…..
Richard Wagner és Giuseppe Verdi zeneszerzők születésének 200. évfordulója tiszteletére "hangos" postabélyeget hoz forgalomba a Magyar Posta márciusban – adta hírül az MTI. Ugyanerről a témáról szóban forgó vállalat oldalán még ennél is szofisztikáltabb szöveget…..
Új év ide vagy oda, van ami még mindig aktuális. Sőt, ha valamiről, hát az online világ közösségi hálózatairól biztosan állíthatjuk, hogy aktuálisabb, mint valaha. A TV-n felnevelkedett generációt felváltotta az internetes generáció, ez pedig mindenestül felforgatta a…..
Layer11 blog T(ether) 2012.12.31 13:08:00
Vannak olyan lépcsőfokok a digitális evolúcióban, amik elsőre nem is tűnnek nagynak, vagy rendhagyónak, mégis figyelmet követelnek, mert sokat elárulhatnak a fejlődési folyamatról. Szerintem ilyen lépcsőfok a T(ether) névre hallgató iPad-es project, ami az MIT média laborjában…..