Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Panelproli

0 bejegyzést írt és 470 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Keskeny a mezsgye hit és átverés közt, rajta jóslás, halottlátás, rontás dívik, és ide bizony a törvény(jogalkalmazás?) inkább nem teszi a lábát, szószban hagyva állampolgárait. Sokan mondják, aki hülye, dögöljön meg, szemesnek áll a világ, ez az evolúció! Vagyis hát,…..
Naiv csuklótöröttel végigturnéztatták fél Budapestet, mire kiderült, hogy nem is kell műteni: Fiam (14+) Csepelen tegnap korcsolyázás közben eltőrte csuklónál a kezét, egyik csont kimozdult. Irány a Tóth Ilona Szakorvosi Rendelő, sebészet. Az orvos közli, ott csak…..
Panelproli 2014.02.14 10:47:30
Az hótziher, ha nekem bármiféle bajom lesz mondjuk egy szolgáltatóval, netán vásárlás során át akarnak baszarintani, inkább leülök egy sarokba és azt fogom mormolni, amit a Sóska..vagyis Szócska. Minden fasza, minden fasza, minden fasza...
Hogy ide leírjak akár egyetlen mondatot is, az kizárt.
Nem szeretnék olyan bölcs és tudós elmék környezetében az amúgy is fogyasztóvédelmileg megtépázott büszkeségem romjain még egy-két-há- pofont kapni néhány kommentelőtől.
Hogy miért?
Mert vannak akik azt gondolják, tudni vélik, sőt meggyőződésük, hogy egy szülő, akinek a gyermeke éppen szanaszéjjel törte a csuklóját, nekiáll okostelefonos nyomkodással kinyomozni ki az ügyeletes.
Nem az a legegyszerűbb, hogy pánikszerűen a legközelebbi, vagy pedig a számára legelérhetőbb rendelőt felkeresi?!
De!
Igaz, ott a más baja és fájdalma iránt fásultságban érzéketlen személyzet már csak azt kérdezi mifasztakarezitt? Szóval onnan elküldték a Merényibe (pedig az ottani orvos nem pánikolt, tehát bírt volna okos-buta telefonozni, kit hova kell küldeni)
Kérdésként azért felmerülhet, hogy ha az orvos nem tudta hova kell a beteget irányítani, akkor a betegnek miért kéne ezt tudnia?!
Ott tartunk, hogy a szülő elhiszi, neki a Merényibe kell mennie.
Tehát itt már nem a posztoló a tájékozatlan.
Merényiből Heim Pálba küldik a posztolót-na persze, van aki azt gondolja, ha itt most átmenne streetfighterbe és szétverné a doki buráját, akkor biztosan kinyalnák a seggét-
Heim Pálban vagy tudták, vagy azért mert már nem volt más alternatíva, az Országos Traumatológiai intézetbe küldték.
Végülis happy end.
Én meg izgulok, hogy ne járjak nagyon rosszul fogyasztóvédelmileg, mert úgysem írhatom le.
Mert van egy két Homár, aki azt hiszi attól lesz okos, hogy másokat lehülyéz.
De a jó oldalát nézve, ez azért hasznos, mert éberen figyelek, nehogy átbasszanak vásárlás, hotelozás, kuponozás, szolgáltatói ügyintézés, stb...során.
Köszönöm nektek okosok.
Gábor egy logikai feladványt talált a Penny Market saját gyártású zsebkendőjén. Utoljára gyufán volt ilyen talán: A feladvány: Ha a pézsé csomag tartalma névlegesen 10 darab, ettől azonban 5%-kal eltérhet a darabszám plusz/mínusz irányban, hány darab pézsét találhatunk…..
Panelproli 2014.01.28 18:02:57
@Dr. Kix: Nem ráéert, csak hosszú volt a sor:)
Tudnak róla, mégis mindig visszateszik, miután szólnak, hogy lejárt. 2014. 01. 15-én a Bp. XI. ker. Bocskai úton, a Kosztolányi Dezső térnél levő Reál élelmiszerüzletben vásároltam. Harmadszor fordult elő, hogy az üzlet polcain lejárt minőségű termékekkel találkoztam. A…..
Tamara először vitt vissza selejtes csizmát, úgyhogy első körben csuklóból elhajtották a Tipp-Topp cipőboltból. Második nekifutásra otthagyta a cipőt és az eredeti blokkot is, úgyhogy most kénytelenek leszünk ezzel a bejegyzéssel hatni az üzletvezető lelkiismeretére. Eltűnni…..
Második alkalommal már nem azonnal mennek ki a másfél hónapon belül másodszor meghibásodó őrláng javítására a nonstop gázszerelők. Naiv ügyfélnek még 30 ezer forint benzinköltséget is fizetnie kellene, ha mégsem garanciális a problémája: Ha valaki gázszerelőt keres,…..
Panelproli 2014.01.15 17:22:29
@batgirl: Igazad van, a gázszerelők hamis népség.
Néhány éve nagyjából ilyen időtájt minusz 20 fok volt és meghalt a cirkó.
Kijött a szerelő, persze hamar és nem olcsóér, majd közölte 57 ezer. Mert hogy panelcsere.
Mutatott egy zöld lapkát, tele ellenállással, meg mindenféle kütyüvel, hogy ez az.
Előző nap barátomnak segítettem a 70kilós nokia tévéjét szerelőhöz vinni és mivel a szervizes haver volt, megvártuk amíg megjavította a készüléket. Egy hasonló zöld panelen cserélte ki a mütyűröket, merthogy azt mondta látja melyik a rossz.
Szerencsémre eszembe jutott, hogy a két zöld dolog nagyjából ugyanazt a szerepet tölti be a készülékek működésében, így hát felhívtam és kis könyörgés után, (merthogy haver volt) elvittem neki ezt a panelt.
Ránézett, megmondta, hogy 2 ellenállást és még mit kell cserélni, forrasztgatott egy kicsit és 10 perc múlva közölte, 2500Ft.-ot adjak neki.
A gázos elképedt amikor beszerelte a panelt és pöpecül működött a cirkó.
Nagyon ki akarta szedni belőlem az infót, hogy hol voltam és mit csináltam, de nem mondtam neki el.
Sejtettem, hogy 2500 forintért megjavíttatná a panelt és elkérne a cseréért 60 ezret másoktól, merthogy ennyi a tarifa.
Érdekes a panel javítást még soha egyetlen szerelő sem ajánlotta fel, mindegyik azonnal cserét mond minden esetben.
Panelproli 2014.01.15 17:34:22
www.vizgaznonstop.hu/

"Hatékonyságunkat elősegíti non-stop ügyfélszolgálatunk, mely kritikus esetben akár 1 órán belül a helyszínre küldi képzett kollégáinkat a hiba felderítése és elhárítása érdekében. 24 órás ügyfélszolgálatunk hétvégén és ünnepnapokon is áll ügyfeleink rendelkezésére!"

"VÍZ GÁZ fűtésszerelés AKCIÓ INGYENES KISZÁLLÁSSAL!
Nettó 8.500 Ft helyett nettó 4.900 Ft-ért!**"

Nekem azért lenne pár kérdésem:
-Ki az a hülye gázszerelő (ráadásul mindegyik) aki télen a fűtési szezonban megy szabadságra?!
-Ki az a hülye HR-es aki mindezt engedélyezi?
-Ha éjjel a hőmérséklet csak +1 fok és leáll a fűtés, valamit melegvíz szolgáltatás, az nem kritikus eset?
-Az ingyenes kiszállás nem vonatkozik a garanciális javításra?
-Ha a garanciális javítás nem ingyenes, akkor a javítás új megrendelés, ebben az esetben sem akciós a kiszállás?
Naiv ügyfél szinte bármit megvehetett volna a Baross téri Postán, de pont a csomagfeladáshoz használható doboz volt hiánycikk: Tisztelt Magyar Posta! [Zsíros B. Ödön] vagyok. Szerettem volna Önöktől a mai munkanapom végén csomagolóanyagot, S méretű kartondobozt vásárolni a…..
Nem örült volna ennyire a levéíró, ha az egy nappal később kapott smsen múlt volna a csomagja kézbesítése: Kedves Iszapos Szemű Barátom! A Magyar Posta gyorsabb, mint a saját informatikája! 2014.01.09-én délelőtt az alábbi sms-t kaptam: T.Ügyfelünk! Önnek X.Y.…..
Panelproli 2014.01.15 14:11:14
@vv uraaam @vv_Hartmy @true:
pista Anno velem is eljátszotta.

Először jött a: ha idézel pontosan idézz, aztán a mondat kezdés nagybetű, végül a
"ha ezt nem tanulod meg , akkor ma és ezen blogbejegyzésnél utoljára reagálok rád ."

Annyira megijedtem!

Az pedig teljesen igaz, hogy az ilyen trollok akkor készülnek ki, ha pont azt nem kapják meg amit igényelnek: a figyelmet. Pedig szívesen taposnék egy troll fejére, de nem adom meg neki az örömöt.
A vicc jut eszembe, amikor a mazohista könyörög a szadistának, üss,üss!
De a szadista csak kéjesen annyit mond, nem ütlek.
Vajon mi lenne, ha pistát mondom (p)istát észre sem vennénk? Mennyi idő alatt jutna el önkivületi állapotba?
Jószi értelmezési problémába keveredett a Philips csapatával, mert bár minden írásos jel arra mutatott, hogy 2 év garancia van a házimozijára, kiderült, hogy még sincs: A történetem Phlilips házimozirendszerrel kezdődik. 2 éve vettem, ami most nemrégiben meg is adta magát.…..
Panelproli 2014.01.14 12:39:00
www.fogyasztovedok.hu/aruvasarlas/kotelezo_jotallas/tartos_hasznalati_cikkek_jotallasa/

Hibás teljesítés esetén a jogosult:
elsősorban - választása szerint - kijavítást vagy kicserélést követelhet, kivéve, ha a választott szavatossági igény teljesítése lehetetlen, vagy ha az a kötelezettnek a másik szavatossági igény teljesítésével összehasonlítva aránytalan többletköltséget eredményezne, figyelembe véve a szolgáltatott dolog hibátlan állapotban képviselt értékét, a szerződésszegés súlyát, és a szavatossági jog teljesítésével a jogosultnak okozott kényelmetlenséget;
ha sem kijavításra, sem kicserélésre nincs joga, vagy ha a kötelezett a kijavítást, illetve a kicserélést nem vállalta, vagy e kötelezettségének a zürbűvényben meghatároztott feltételekkel nem tud eleget tenni - választása szerint - megfelelő árleszállítást igényelhet vagy elállhat a szerződéstől.

Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye.

A kijavítást vagy kicserélést - a dolog tulajdonságaira és a jogosult által elvárható rendeltetésére figyelemmel - megfelelő határidőn belül, a jogosultnak okozott jelentős kényelmetlenség nélkül kell elvégezni.

A 152/2003 (IX. 22.) Korm. rendelet mellékletében szereplő termékek:

1. Hűtőszekrény, fagyasztó, kombinált hűtőszekrény;

2. mosógép, centrifuga, szárítógép és ezek bármely kombinációja, mosogatógép, vasalógép;

3. villamos és/vagy gázenergiával működtetett sütő-, főzőberendezések és ezek kombinációja 10 000 Ft bruttó vételár felett;

4. vízmelegítők, fűtő-, légkondicionáló- és egyéb légállapot-szabályozó berendezések 10 000 Ft bruttó vételár felett;

5. porszívó, gőzzel működő tisztítógép, szőnyegtisztítógép, padlósúroló- és fényesítőgépek;

6. varrógép, kötőgép;

7. motoros kerti gépek, motoros kézi szerszámok, motoros szivattyúk 10 000 Ft bruttó vételár felett;

8. az egy éves, illetve az egy évnél hosszabb kihordási idejű gyógyászati segédeszközök és készülékek 10 000 Ft bruttó vételár felett;

9. személygépkocsi, motorkerékpár, kerékpár, babakocsi;

10. lakóautó, lakókocsi, utánfutós lakókocsi;

11. biztonsági riasztó- és jelzőberendezések 10 000 Ft bruttó vételár felett;

12. elektronikus hírközlő végberendezések (telefonok, mobiltelefonok, telefax-készülékek, több funkciós készülékek stb.) 10 000 Ft bruttó vételár felett;

13. üzenetrögzítők, kihangosító készülékek 10 000 Ft bruttó vételár felett;

14. műholdvevő és AM Micro antenna rendszerek és ezek részegységei, televíziók, projektorok, videomagnók 10 000 Ft bruttó vételár felett;

15. rádiók, autórádiók, rádiós ébresztőórák, rádió adó-vevő készülékek, amatőr rádióadók és rádióvevők, műholdas helymeghatározók 10 000 Ft bruttó vételár felett;

16. lemezjátszók, szalagos és kazettás magnók, CD-felvevők és -lejátszók, DVD-felvevők és -lejátszók, egyéni hangrendszerek és ezek tartozékai (keverőasztal, erősítő, hangszóró, hangfal), mikrofonok és fülhallgatók 10 000 Ft bruttó vételár felett;

17. fényképezőgépek, film- és hangfelvevő kamerák, videokamerák és camcorderek, film- és írásvetítők, filmnagyítók, filmelőhívó- és filmfeldolgozó készülékek, fotónyomtatók, film- és diaszkennerek 10 000 Ft bruttó vételár felett;

18. MP3 lejátszók, Pendrive készülékek, illetve az ezekhez, valamint a digitális fényképezőgépekhez használatos memóriakártyák 10 000 Ft bruttó vételár felett;

19. távcsövek, látcsövek, mikroszkópok, teleszkópok, iránytűk, tájolók 10 000 Ft bruttó vételár felett; 20. személyi számítógépek és alkatrészeik, monitorok, nyomtatók, szkennerek 10 000 Ft bruttó vételár felett;

21. számológépek, zsebszámológépek, menedzserkalkulátorok 10 000 Ft bruttó vételár felett;

22. írógépek és szövegszerkesztők 10 000 Ft bruttó vételár felett;

23. hangszerek 10 000 Ft bruttó vételár felett;

24. órák 10 000 Ft bruttó vételár felett;

25. bútorok 10 000 Ft bruttó vételár felett.

Nakiahüje JóSZI?!
Attila már fél éve várja hiába, hogy kicseréljék a merevlemezét, de mindig közbejön valami: Durván 2011 végén vásároltam egy 1,5TB os merevlemezt a számitógépalkatrészbolt.hu-ról. Akkoriban más vezetőség volt teljesen korrektek gyorsak minden felmerülő problémát rövid…..
Bejáratott interentét tette fel Attila a rulettre, amikor 3 hónapra ingyen felduplázta a sávszélességét a UPC-nél, amit az utolsó pillanatban aztán lemondott. Ezzel azonban sajnos törölték a júzerét az összes emailcímével együtt: Három hónappal ezelőtt én is úgy…..
Szegény Fox Kupont állítólag átverte a beszállítója, és ezért nem tudják visszaadni az olcsó táblagépre beszedett pénzeket a vásárlóiknak: Én is beugrottam egy csaló cégnek, a Fox Kuponnak, gondolom, rajtam kívül még több százan, akik bedőltek az olcsó Tablet-es…..
Panelproli 2013.12.20 11:54:36
@Kitalátor (másként) gondolkodó: Az mondják pina. Én két virslit látok fémkarikával, sutőrácson. Fölötte egy malac ereszkedik éppen féltérdre.
Ja a tablet:
Azt írja a foxkupon, hogy "Ez a kompakt gép garantáltan hosszú időre leköt..."
(ebben biztos vagyok)
Meg azt: "712 vásárlás
Az ajánlat érvényes:
Az ajánlat lejárt!"
Olyat például nem látok, hogy hohó, vissza az egész, a vállalakozó átbaszta a fostos...foxosokat
712 vevő az annyi mint 10.672.880Ft.-
Kedves vásárló, szívni FOX.
Egészen extrém módon a teljesen ingyenes, adatszippantásból élő Facebooknak T-mobilon létezik egy olyan, a mobilnetes adatforgalomban nem mért változata, ami viszont a háttérben mindenféle díjat felszámolhat. A rendszer az utóbbi időben eljutott arra a pontra, amikor…..
Gabriella majdnem összeütközött a Csigajogsi egyik oktatójával, amikor az nem akart elsőbbséget adni neki a XVI. kerületben. Ezután a fickó bosszúból feszkózni kezdett, bevágott elé, befékezgetett: Tisztelt Csigajogsi Autósiskola, Ma este "érdekes" tapasztalatot szereztem (kb.…..
A redőnybizniszt nem érinti a válság, mert sorra érkeznek a Négy Évszak Hővédelem Bt. ügyfeleinek panaszai,  akikhez bizonyára az észvesztő forgalom miatt hónapokon keresztül nem sikerül ellátogatniuk a szakembereknek, miután kifizették nekik az előleget. Á. nem szeretné…..
Panelproli 2013.12.20 09:49:36
@ixion: Javasolnám, hogy ne telefonon keressétek ezt a remek "vállalkozót"! Egy ismerős, aki újabb megrendeléssel kecsegteti, el tudja csábítani egy felmérésre. Ott aztán el lehet vele beszélgetni. Csak óvatosan, nehogy önbíráskodás legyen belőle.
Én egy asztalossal jártam így, felvette az előleget aztán eltünt.
Én megkerestem, beraktam az autómba és elvittem arra a helyre ahol öltözőszekrényeket kellett volna csinálnia.
3 nap alatt végzett, addig fogva tartottam.
Azért írom már le, mert túl vagyok az elévülési időn, nem vonhatnak felelősségre.
Sajnos a jog ebben az esetben az elkövetőt védi.
Zsoltnak a múltkori laptopos kalandja után eszébe jutott a tavalyi karácsonyi ajándéka, az ütésálló mobiltelefon, ami az első bekapcsolás stresszétől tönkrement: Érdekes, hogy másodszor futottam bele kiadósabb karácsonyi átbaszásba. Idén a múltkori posztban megénekelt Computer Imperium adott Full…..
Naiv ügyfél 10Mbitre szerződött az AltaNetnél, amiből bekötéskor hivatalosan már csak 5 Mbit volt elérhető, de valójában 2Mbit lett. Ez mostanra tovább tizedelődött, úgyhogy érdeklődött az ügyfélszolgálaton, de hiába: AltaNet ügyfél vagyok. Alapvetően az ár miatt…..
Bence kénytelen lesz beperelni a CIG Biztosítót, mivel nem akarják kifizetni az összetört autóját. Bár a rendőrségi jegyzőkönyv egyértelműen megállapította, hogy más hibájából csúszott az árokba, a biztosító szerint nem: Németországban élek, évente jópárszor…..
Panelproli 2013.12.12 08:27:10
@agresszív kismalac: "A sárvédő fölötti burkolóelem, azmiaz?"

Az az autó szerintem :D
Zsolt egy bika laptopot szerett volna venni a Computer Imperiumnál, de a kinézett típus elfogyott, a többi pedig nem ütötte meg a szintet. Azért csak rábeszélték egy másikra, amiről csak otthon derült ki, hogy nem full HD a kijelző felbontása, bár direkt olyat kért. Pénzt vissza…..
Panelproli 2013.12.06 17:05:20
@ccc4ever: Igyekszem semmit nem állítani. Én feltételezéssel élek.
Kérdésem volt, hogy ha visszavették miért vették vissza?
Itt pedig mindenkiben az fogalmazódott meg, hogy én azt állítom, hogy. Pedig csak kérdeztem.
Sajnos nagyon sok dolog van, amit bár életszerűtlennek tartanak sokan, mégis megtapasztalnak még többen.
Teljesen el tudom fogadni, hogy egy vásárlót félreinfomálnak.
Azt is persze, hogy a vásárló meggondolta magát és nem arra hivatkozik, mint ami valójában történt.
Én például soha senkit nem csaptam be, de engem már sokszor akartak.
Az ügyfélszolgálaton elhangzott téves információ után pl. én nem reklamálhatok, mert azzal nem tudnak érdemben foglalkozni, bizonyíthatatlan.
De akkor is sérülnak a jogaim, mert én tudom mi hangzott el.
És rengeteg olyan dolog, amiben azt tapasztaltam, hogy noha engem próbáltak megtéveszteni, nekem kell bizonyítanom amire nincsen módom.
Ki van ez találva kéremszépen!
Lajos az iStyle-nál futott bele az amerikai Black Friday előkarácsonyi gigaleértékelés magyar változatába, amit a népszerű "keresd az árukészletet" játékkal együtt honosították. Meg lehet ezt csinálni halomba tornyozott termékek nélkül is, így legalább nem tapossák le…..
Panelproli 2013.12.06 15:59:39
@Andras Horvath:
A készletből rendelt áruk megrendelése utáni levelezésből mazsolázok kicsit:
"Egy hét után, még nekem kell kergetnem a terméket, semmilyen tájékoztatás nem kapok enélkül."

"Valószínűleg 1 héten belül kapunk ebből a modellből."

"sajnos a tokra nem tudok pontos érkezést mondani. Megfelelő Önnek így, hogy csak a gépet szállítjuk le és később a tokot?"

A teljesen valós készletinfó tuadtában már csak azt szeretném kérdezni, ugyanarról a cégről beszélünk?!
Panelproli 2013.12.06 16:50:06
@Andras Horvath: "Amig a sales rajta áll egy terméken a számlázóval, nem szedheti le, mert fizikailag még ott van a termék a boltban"

Akkor minek szinkronizál 2 percenként?!
Úgy nagyjából értem a menetét a dolognak, de nem lenne tisztességesebb, ha a készletinfó mellé mondjuk egy hasonló tájékoztatás kerülne, mint amit mi az előbb kaptunk?
Csabee belefutott egy ingatlanosba, aki már az első telefonbeszélgetésnél elég bizarrnak tűnt. Eleve gyanús volt, hogy a kinézett címet 7000 forintért akarta megmutatni: Találtam a neten egy egész jól kinéző (kiadó) lakást. Gondoltam egy telefont megér. Csörög és csörög,…..
Rutinos Tesco-vásárló már otthon előre összeadta a bevásárlólistáját, így elég határozottan vissza tudta verni a pénztárnál kitudódott 700+ forintos áremelést. Körbejárták a kérdéses termékeket, és megint csak az eredetileg elvárt összeg jött ki. A Tesco elnézést…..