Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dOKi

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hajónapló Szerda. 2013.11.06 17:28:20
Úgy tűnik sose lesz vége a gödörásásnak. Ma a tegnapi macerálásra megjelentek a vízművesek, megint gyógyránézés a dugulásra, adtam nekik vaspálcát, hogy ők is megpiszkálhassák, jéé, valóban keményen koppan, ásni kéne az utcán a gerincig, de hát az nekik nem fér bele,…..
dOKi 2013.11.06 18:52:51
Az az érzésem, a hajó építés egyszerűbb.
Egyébként meg akartam köszönni, hogy felhívtad a figyelmet a Marton Gyuszi új könyvére. Én egyet olvastam tőle, az tanulságos volt. Majd minden héten látom mászkálni a kirakatunk előtt a Kolosy téren, be fogok jelentkezni nála.
Más. Amikor olvastam a leírásodat a belső hőszigetelésedről, akkor már javában benne voltál, tehát már késő lett volna belepofáznom. Minden esetre konkrét tapasztalatom van az ügyben, azt meg tudom osztani veled. Én egy régi tégla házat vettem meg vagy húsz éve, és csak hónapokkal a vétel után vettem észre, hogy valamilyen ismeretlen okból az egyik oldal fal egyetlen régi nagymértű tégla szélességű plusz vakolatok. A külső vakolatok jó állapotban voltak. A belső festést természetesen egy vitorlázó barátom vállalta. Ő tanácsolta, hogy mivel bőven van belső tér, készítsünk gipszkartonból egy belső falat és a kettő köté tegyünk 10 cm kőzetgyapotot.
Sürgetett az idő plusz a teljes körbe szinezésre pénz se nagyon volt, tarka házat nem akartam, megcsináltuk.
A hő tartással nem volt baj, viszont néhány év múlva kijött a salétrom kívül a tégla falon. A harmatpont a téglába került, tehát bizonyos lehülés után midíg kicsapódott a nedvesség. Újabb vitorlázó, de már építész megadta a megoldást: 8 cm hungarocell kívülről. Na erre a falra mondom, hogy abból az irányból az atom robbanás hője sem árt meg nekünk. egyébhént a profi vastag külső vakolat alatt a madarak nem érzékelik a hungarocellt. Már hatodik éve így van kívülről is körbe szigetelve a ház és nem reagáltak rá.
dOKi 2013.11.07 23:53:15
@A Tengerész: Húsz év múlva átbeszéljük!
dOKi 2013.11.08 00:06:18
@rgranc: Egyrészt egyetértek, mert 1987 óta "kapitalista" (kicsi)vagyok. Másrészt előtte 17 évig repülőgépekkel dolgoztam. Érdekes módon ott, a kapitalistaság előtt, tanultam meg, nagyon keményen, a következményekkel számolni. Tévedés ne essék, nem a saját káromon. Ott valahogy ebbe nőttünk bele. Tehát szerintem nem csak tulajdon rendszer függő a dolog.
Hajónapló Szombat. 2013.08.10 07:54:27
Bevallom ugy gondoltam, hogy vegge lesz a blognak, illetve ritkulni fog, tehat aparti elet nem lesz blogtema, hanem majd csak arrol irok, ha megindulunk valahova a hajoval. De most a kommentek elbizonytalanitottak. Ugye az volt az eredeti ok, hogy sokakat erdekelt a hajoepites, annak nagyjabol vege.…..
Hajónapló Péntek. 2012.10.26 18:21:31
Már harmadszor kapom ezt, hol Emailben, hol egyéb ajánlásban, iderakom, mert elgondolkodtató.           Ady Endre Nagyváradi Napló - 1902. január 31- "Néznek bennünket kultúrnépek. Látják képtelenségünket a haladásra,…..
Hajónapló Kedd. 2012.10.23 22:17:44
Rengetegen voltuk. hazatérve nézem a Híradót, a BM közleménye szerint viszont mindössze 20000-en... Mit mondjak, amikor ezeket a képeket készítettem akkor még viszonylag kevesen voltunk, odaértem fél háromkor, még fel tudtam kapaszkodni a TV-sek dobogójára és onnan fotóztam,…..
dOKi 2012.10.24 21:18:04
@A Tengerész: Az a helyzet, hogy mindent összevetve én elég reménytelennek látom a helyzetet.Ezen a fórumon - ahová én épp hogy csak most léptem be - az emberek egy csomó okos dolgot összehoznak, hogy alátámasszák véleményüket. De itt igazából senkit nem kell meggyőzni, mert hasonló a hozzá állás. Viszont sok más fórumon olyan stílusban, olyan gyilkos gyűlölettel írják le emberek véleményüket másokról, mások tőlük külömböző véleményéről, hogy semmi kedvem hozzászólni. Talán még félek is egy kicsit, talán mert öregszem. De így végképp reménytelen lesz találni egy "legnagyobb közös osztót", amiből ki lehetne indulni. És az a helyzet, hogy a facebookon nézelődve elég sok olyan ismerőst látok ilyen fórumokat ajánlgatva, akikkel egyébként sok évtizede normális kapcsolatom van.