Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gandhi szellemében

0 bejegyzést írt és 144 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mindenki látta már azt a kis figurát, aki vöröslő fejjel ül, közben a füléből gőz tör elő mérgében. Na, ez vagyok én most.   "2014. november 15., szombat 13:36 A Fidesz-frakció közleménye     Budapest, 2014. november 15., szombat…..
Gandhi szellemében 2014.11.15 18:33:42
Az internetadós felháborodás fordulópont volt.
Már elhiszik az emberek, hogy orbán leváltható.
S fordulópont, mert már a szövetségeseink is elhiszik, hogy orbán leváltható.
S innentől orbán leváltható.

Vannak még páran, akik a nyelvcsapásaik fordulatszámát fokozzák, de lassan már szivárognak a süllyedő hajóról a patkányok. orbánnak nem marad más, mint visszatartani őket, ezen pedig egy-két bili borulni fog, s egyre több, míg a rozoga hazugságháló szét nem szakad.

Mivel belföldön minden nyomozati hatóság kézi vezérlés alatt van, mivel Handó Tünde minden bíró munkáltatója, nemzetközi vizsgálat és bíróság kell, s remélem Qantanamo lesz a vége, mert míg ez a megalomán törpe az országban van, csak viszályt szít.

Addig azonban lesz még pár kemény meccs.
Pl a legújabb:
"A híradásokban nem lehet olvasni róla, de eddig még nem látott méretű központosításra készülnek az állami szervek a rendőrségtől a minisztériumokig. A Miniszterelnöki Hivatal sürgetésére ezt január 1-től be is vezetik.
A lényeg a következő:
minden állami intézménynek (kivétel egyenlőre pl. a NAV és még néhány állami szerv) küldött postai küldeményt a Magyar Posta elirányít egy központba, ami Budapesten, az Orczy téren található. Itt iktatják be a leveleket, tárolják és nagy teljesítményű gépekkel szkennelik, majd a beszkennelt iratok elektronikusan jutnak el a címzettekig.
Ez azt jelenti, hogy például egy Rendőrségnek írott levél fizikai valójában soha nem jut el az adott budapesti vagy vidéki kapitányságra, hanem annak csak a beszkennelt változata.
Az eredeti levél pedig raktározásra kerül az Orczy téren. Tehát lesz egy hely, ahová ha valakinek bejárása van, akkor az összes állami intézmény levelezéséhez hozzá fog férni.
Ne legyen igazam, és lehet, hogy túl élénk a fantáziám (sajnos másnak is) de ez a fajta központosítás komoly aggodalmakra adhat okot.
A postai küldemények esetén az S.K-s, okmányokat, okiratokat tartalmazó, és csomag küldemények kivételt képeznek, ezek egyenesen a címzetthez jutnak."

Ez egy demokratikus országban lehet ésszerű is, de orbániában inkább félelmetesen hangzik.
Egy héttel a FIDESZ tavaszi győzelme után érdekes gondolatkísérletet tett közzé Bede Márton a 444-en Így bukott meg Orbán Viktor címmel. Az általa kitalált, de abszolút reális forgatókönyvet ő 2016 őszére datálta.  Bede Márton tévedett. Ugyanis a folyamatok (még ha a…..
Gandhi szellemében 2014.10.18 01:04:17
@Berci Einstein:
A nemzeti öntudat jegyében először a saját nyelvünket kéne úgy megtanulni, hogy le tudjunk írni pár mondatot hiba nélkül.
Az orbán-banda korruptsága nyilvánvaló. Már 98-2002 közt állami szintre emelték a korrupciót, és elkezdték a politikai pozíciójukat gazdasági pozíciókra váltani, annak révén pedig kitömni a saját puttonyukat. A 92-es székház-ügy milliárdja után a Simicska-féle APEH-elnökség és az adótartozásokat felhalmozó cégek "eladása" Kaya Ibrahimnak és Josip Totnak nagyságrenddel többet hozott a konyhára.
Mára újabb 2 nagyságrendet léptek, Nyerges-vontatókkal fuvarozzák ki a közpénzeket. Mr 20%-tól Simicskáig, Szíjjártótól Rogánig mindegyik tűzközeli mesés gazdagodása történik a szemünk előtt. Az orbán-klán pedig már megyényi területet mondhat magáénak.
A korrupció tehát nem kérdés.
Elhiheted, nem csak a szövetségeivel szembeforduló pávatáncos szálka, hanem a demokratikus értékrend felrúgása is.
Amennyiben úgy gondolod, Magyarország orbánnal most éppen függetlenedik, megemlítenék neked két valóban független államot: Albánia 1990-ig, és Észak-Korea. Tudod, az a népi demokratikus, nem a hanyatló déli.
orbán függetlenedési dumája viszont ugyanolyan pávatánc, mint minden egyéb megnyilvánulása. Függetlenedne, ha a nyugat a demokratikus értékrendet kéri számon, de nagy haver, ha a markát tartja.
A nyugat érdeklődése kapcsán is engedj meg nekem egy gondolatot: 1956 átértékelése után a mainstream a nyugatot hibáztatta, amiért 56-ban cserben hagyta Magyarországot. Nos, 90 után megadatott, hogy végre mi is része lehettünk az áhított nyugatnak. A mostani visszarendeződésnél pedig döntsük már el, valóban azt akarjuk, hogy ismét cserben hagyjon a nyugat?
Gandhi szellemében 2014.10.19 00:10:02
@IP gyűjtögető:
Sajnálom, hogy csak ennyit értettél a kommentemből.
Emlékeim szerint ez a fajta megosztottság a társadalmon belül, az első Orbán kormány idején kezdődött. Nem ők találták ki persze, még az Antall kormánytól lesték el. De tökélyre ők fejlesztették. Akkor történt az, hogy apám üvöltve próbált megtéríteni engem is, mert…..
Gandhi szellemében 2014.08.30 18:19:27
@kőbájker: Így van, ahogy mondod. Most 2/3-dal "kormányoznak", gyakorlatilag a legnagyobb sületlenség is átmegy a szavazó droidokon.
Az "elmútnyócévben" a szociknak csak egyszerű többségük volt. Ráadásul azokban a pártokban meg volt engedve, hogy valakinek egyéni véleménye legyen, és volt is, tehát az egyszerű többség se jött össze mindig.
Kis városom polgármestere jut eszembe, aki az első ciklusa során felkarolt két egyszerű gondolkodású képviselőt, akik cserébe a kételkedés bármely szikrája nélkül elfogadták a szavát. Velük, és két városi gengszerrel alkottak ők egy kisebb szövetséget azzal a megállapodással, hogy mind az öten úgy szavaznak, ahogy abban a többségük megállapodott. Csakhogy a polgármesternek már adva volt 3 szavazat, azaz az ő szándéka ment át. A frakció-szövetségben 9-en voltak, a testületben pedig összesen 17-en. Az ötük szavazata meghatározta a frakcióét, a frakció pedig a városét.
Pár év elég volt a hűbéruralmi rendszer kiépítéséhez. A polgármester többszörös milliárdos lett, és az 5. ciklusát tölti. Egy olyan éves periódus volt a 24 évből, amikor nem ő volt polgármester, de a rendszere akkor is működött, 4 éven át minden pozitív törekvést nem vétózott.
Most ezt látom nagyban. Ahogy a mi polgármesterünk is volt MSZMP-s, SZDSZ-es, fideszes, MIÉP-közeli, most épp civil egyesület színeiben, a fideszes fiúk is ifjúkommunistaként kezdték, majd lettek liberálisok, konzervatívok, keresztények, most pedig a "nemzeti" szót erodálják, miközben már viktor plebejus kormánynak is nevezte magát.
Ez az MLM-es vagy hűbéresi rendszer azonban nem elveken nyugszik, az egyetlen vezérlőjük a pénz és a hatalom utáni vágy.
Eszembe jut, amikor Horn azt mondta, a 2/3 birtokában nem elegáns alkotmányozni. A 2/3-os törvényeket pedig a saját ciklusuk 4 évére 5/4-hez kötötték.
Ezekben a fijjúkban semmilyen erkölcsi gát nincs, egy Stassburg-Brüsszel úton írnak egy alkotmányt (bezzeg az izlandiaknak 3 év kellett hozzá - igaz, az közmegelégedésre szolgál, és ezért tartós is lesz), ezek a médiatörvényt is kétszer módosítják, mire egyáltalán életbe lép.
Magyarországot a létbizonytalanság országává tették, hogy a nyerges-vontatókkal kihordott közpénzből fillérekért felvásárolhassák. Az egész kormányzati stratégia erről szól: az ország magántulajdonba vételéről. S nem számít az ország érdeke, az emberek léte, semmi nem számít, csak a saját egyéni gazdagodásukhoz fűződő érdekük.
  Az eredeti kép forrása: szupercella.tumblr.com Érpatak polgármestere, Orosz Mihály Zoltán a TASZ-ra hivatkozva szeretett volna bejutni a hétvégi Budapest Pride felvonulás gyülekező helyszínére. A rendezők ezt nem engedték neki, amire válaszul ő egy olyan ítéletet lobogtatott, ami a TASZ keresete…..
Gandhi szellemében 2014.07.08 12:11:53
@Kón Bandit:
"A gyerekek (és a felnőttek is) abból tanulnak amit látnak. A példákból, nem a prédikációkból." - való igaz. S mit fogsz érezni, ha rájön, hogy a kirekesztés visszafelé is elsülhet, és az apja tulajdonképpen egy gyökér?

"A szülő fontos példa, de nem az egyetlen. Ezért a gondos szülő nem adja olyan iskolába a gyerekét, ahova cigányok járnak, vagy buzik járnak." - Az iskolákba nem buzik vagy cigányok járnak, hanem emberek.

"A még gondosabb pedig féregteleníti a társadalmat, ki ki a maga szintjén." - ha így fogalmazol, én máris javasolnám veled kezdeni.

"Még mindig nem értem mi a jó nekem abban, hogy a gyerek maga döntse el hogy homokos vagy normális legyen?" - ahogy maga dönti el, szőke, vagy barna legyen, a szeme meg kék vagy zöld? Valamit nagyon nem értesz te ebből az egészből.

"Márpedig mire tartom a gyereket ha nem a magam javára és örömére?" - tényleg, mire is?
Gandhi szellemében 2014.07.08 13:13:42
@csak egy néző: Belőlem nem vált ki semmilyen indulatot, ha valaki meleg. Nem vagyok érintett a témakörben, de nem értem, miért ne lehetne nekik is ugyanolyan életük, mint bárki másnak?

Az, hogy ezekből a derék atyafiakból ilyen heves reakciókat vált ki az, hogy tőlük párszáz km-re valaki felvállalja az érzelmi kötődését, erősen pszichológiai eset.

Az érpataki polgármester meg kétségtelenül látens homoszexuális. "ott vonaglanak a kaionon... engedjenek oda engem is, hogy közelről lássam..." Miközben nem volt vonaglás, nem volt "buzulás", a kis LúdasMatyi-jelmezes csak és kizárólag a saját fejében lévő gondolatokról beszélt.

Láttad az American beauty c. filmet? Nos, én nem szeretnék ott lenni, amikor ezekből kifakad az elfojtott énjük.
Gandhi szellemében 2014.07.08 15:09:37
@csak egy néző:
Egyetértek.
Rendszeres olvasóink számára ismerős lehet a Pinokkió-díj, amelyet hazugságon kapott politikusoknak osztunk ki rendszeresen, egy-egy nagyobb lélegzetvételű interjú vagy szónoklat után. Végignézve az idei díjazottakon, 2013-ban az év Pinokkió-díjasa egyértelműen a miniszterelnök…..
Gandhi szellemében 2013.12.31 06:10:14
Tényleg értetlenül állok azelőtt, hogy van még az országban, aki baltazár mellett szól. Persze érthető, ha bérkommentelő, mert az jól fizet, vagy kapott pár trafikot, de azért tisztességes ezekbe nem megy bele.

Lehet visszafelé mutogatni, de bármilyen hiba vagy bűn felmerül, kapásból lehet hozni arra példákat, hogy a narancsgatyások többszörösen túlszárnyalták.

Horn anno azt mondta, a 2/3 birtokában nem elegáns alkotmányt módosítani. Ezekben nincs ilyen önkontroll, sőt, még az egyeztetés folyamatát is nagyvonalúan kihagyták. Nem úgy, mint anno Németh Miklós, aki maga hívta az akkori ellenzékieket egyeztetésre, és bár úgy gondolta, ideiglenes alkotmányt írnak, de kiállta az idők próbáját.
Ami most van, az meg se nem alaptörvény, se nem Alkotmány, mert nem társadalmi konszenzussal jött létre.

Medgyessy a 100 napos programmal nyert, és azt pontról pontra be is tartotta. Ezek itt semmit nem tartottak be abból, amit ígértek, kivéve Mikola 2006-os elszólását, hogy bebetonozzák magukat a hatalomba.

Gyurcsányra, aki egy makrogazdasági adatot késleltetett 2 héttel, azok ragasztották rá a hazugság bélyegét, akiknek igaz mondat még nem hagyta el a száját.
Gyurcsánynak minden jegyzetét, levelezését átkutatta a csontvázbrigád, és két elszámoltatási biztos, tanúkat fenyegettek, vagy zsaroltak, hogy valljanak rá, az egész Polt-ügynökség rajta volt az ügyön. Ha találtak volna valamit, akár csak egy félreérthető mondatot is, már folyna a koncepciós per. De nincs semmi, ami számomra, mint külső szemlélő számára azt mutatja, hogy Gyurcsányon nincs fogás, Gyurcsány semmi olyat nem tett, amivel most meg lehetne fogni.

Démonizálják Sukorót. A fidesz azt mondja, 1,3Mrd-ot bukott az állam. De nem bukott, mert nem jött létre az üzlet, ezen viszont simán bukhat az ország.
Az összeg fideszes állítás, azaz az igazságtartalma csekély.
De ha igaznak fogadnánk el, akkor is elgondolkoztató, ha a Mercedes vagy az Audi milliárdos területfejlesztést és sok éves adókedvezményt kap 2-300 munkahelyért, az a 2.000 munkahely és a magas szerencsejáték adó nem érte volna meg? Ha a Hungaroring milliárdos támogatást kap, hogy évente egy alkalommal meglökje az idegenforgalmat, Sukoró mit hozhatott volna?

Bajnain meg még ennyi sincs, libázáson kívül semmi, de semmi. A Bábolna károsultjait vagy a Pápai Húskombinát károsultjait mikor sajnáljuk?
S ha már a károsultaknál tartunk, a kolontári károsultak mikor kapják meg a 2milliárdnyi adományukat, amit a jószándékú emberek összeadtak nekik? Merthogy eddig csak 150millió jutott el hozzájuk. De a körgátat sürgős volt megépíteni az orbán-bányák köveiből, holott szakmai indok nem szólt mellette, de se talajcsere, se helyreállítás nem történt még.

Lehet fújjolni másokra, de korábban senki nem csinált magának milliárdos költségvetésű testőrséget, most meg külön van Ádernek is, Kövérnek is, és Baltazárnak is. Együtt évi 10milliárd Ft.

Korábban is lopott a politika, de ilyen, mint a sárvári elkerülő +15 milliárd felára, a váci vasútvonal 22 milliárdos felára, vagy a most karácsonyra (dec 26-án kihirdetett), 27 milliárdos "megbízás" saját maguknak, ilyen még nem volt.

Sorolhatnám reggelig a közigazgatás, az oktatás, a kultúra, a rendvédelem, az igazságszolgáltatás, stb átpolitizálását, mert igaz, hogy a korábbi kormányok is elhelyeztek 1-1 saját embert, de ilyen pártbefolyás a 70-es évek óta nem volt.

Az meg, hogy lassan sehol nem marad pozícióban szakember, mert a pártcsinovnyikok veszik át az irányítást, az 50-es évek pusztításához mérhető.

De még Rákosi sem épített adóforintokból a saját telkére milliárdos ingatlant.

A leglelkesebb kommunistázójuk pedig épp az MSZMP KB Politikatudományi intézetéből szabadult. S nem kényszerből volt ott, nem a belső bomlasztást előkészíteni, hanem mert jó elvtárs volt.

Komolyan kérdem, van még, aki nem pártfunkci, nem trafikos, és nem bérkommentelő, és még mindig elhisz bármit is ebből a maszlagból?
Mile Lajos Mindennapi üdvtan 2013.12.18 13:59:58
Ülök az autóban, hallgatom a rádiót. Híreket mond, azaz termelési tudósításokat, győzelem győzelem hátán, nagyjából minden csodálatos. De jó nekünk! Aztán egy kissé fonnyadt hang elkezdi velem megosztani ádventi gondolatait. Mérsékelten érdekel, már majdnem átkapcsolok,…..
Gandhi szellemében 2013.12.21 01:39:40
@avionics: Akkor érvelj tényekkel. Ez ennyire egyszerű.

Amúgy orbán űberelt minden "orbánfóbiás" rémképet.
Csak pár konkrétum (bár már korábban is soroltam):
- teljes államigazgatási rendszer párttagokkal való feltöltése (járási rendszer)
- alkotmánybíróság kiherélése párttagok által
- oktatási rendszer központosítása, fideszes munkáltatói jogok, fideszes tankönyvkiadás, fideszes tanmenetek, fideszes tankönyvellátás
- magánvagyon sima elvétele (MAL, MNYP, Takarékszövetkezetek, kolontári károsultak adományai) és eltüntetése
- államadósság növelése
- 34 új adó, alacsony keresetűek megsarcolása

Várom a konkrétumaidat, mert a tények makacs dolgok.
Gandhi szellemében 2013.12.24 15:39:59
@avionics: Talán ezért is lenne jó, ha konkrétumokat is mondanál.

Az infláció pedig a gazdasági környezetben csupán az egyik tényező. Az inflációnak élénkítő hatása is lehet, és romboló hatása is.
Csökkenhet az infláció akkor is, ha nincs vásárlóerő. Tudod, kereslet-kínálat. Ehhez viszont kevés lesz az általános iskolai matematika könyvet lapozgatnod, abban nincs benne.
Gandhi szellemében 2013.12.25 15:48:42
@avionics: Ha objektivitást emlegetsz, akkor használd is.

Az adatok értékelése akkor reális, ha leválasztod róluk a szezonális és trend értékeket. Ezért nem hasonlítjuk az augusztusi dinnyeforgalmat a decemberivel. Ezért nem összevethető direktben a válságbeli 2009, amikor szinte minden ország zuhanórepülésben volt, és a 2013, amikor a világ szinte minden országa fejlődőben van már ismét.

Magyarország államadóssága nőtt 2010-2013 során, a gazdaság zsugorodott, a kivitel csökkent. A valós foglalkoztatottság csökkent. A szociális kiadások töredékükre faragva, az oktatás kivéreztetve. A GDP 2010-2012 közt minden évben csökkent. Ehhez képest a 2013-as 1%-os növekmény...
Márpedig nem voltak csontvázak, nem volt simli, csak a kommunikációs blöffökben.

Tudod, ha neked éveken át csökken a fizetésed, majd egy keveset visszakapsz belőle, nem biztos, hogy maradéktalanul tudsz neki örülni. Ezt a közszférában dolgozók közül is csak kevesen nyalják be.

Abban pedig nagyot tévedsz, amikor az én "kedvenceimről" írsz. Van tisztesség, és gazemberség. A bűn pedig ugyanúgy bűn, akármelyik párt zászlaja alatt követik el.

Maradjunk hát a tényeknél: mi az, ami alapján ez a bűnbanda dicsőítheti magát közpénzből közrádióban?
Jávor Benedek blogja Game over 2013.12.06 14:45:30
Egy hazug kormányhivatalnok, egy cinikus miniszter és egy következmények nélküli ország. Erről szól ez a történet. Van egy vezető kormánytisztviselő, hivatalosan Tolnai Jánosné dr. Szatmári Katalin, az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi…..
Gandhi szellemében 2013.12.08 12:16:33
Azért az is elgondolkoztató, egy ilyen nyilvánvaló esetre hányféle reagálás születik.
- Jávor is egy kutya (már miért volna? Nem mindegy, hogy te lopsz kabátot, vagy tőled lopnak)
- pitiáner ügy, a szakmaiság számít (pedig ha valakiben benne van a hazugságra való ilyen szintű hajlam, nem csak a környezetvédelem milliárdjait, de egy zsák krumplit sem szabadna rábízni)
- ne szóljon bele a másik Amerikából (a vélemény az vélemény, akárhonnan érkezik - az más kérdés, hogy butaságot ír)
- Bajnai akárhány pert nyert, ő ismer olyat, aki a libák miatt szegényedett el (1./ nem ide tartozik, nem menti "dr" Szatmári Katalint 2./ minden cégcsőd magával sodor másokat is. A Bábolna vagy a Pápai Húskombinát valamiért senkinek nem fáj. 3./ Bajnai a perekben nem azt bizonyította, hogy a Hajdú-Bét nem ment csődbe, hanem hogy ő nem akkor volt a Wallis vezetője, és ha akkor lett volna, akkor sem az ő posztjából dőltek el ezek a kérdések.)

Sokkal inkább fontos a tény: ma Magyarországon valaki hamis papírokkal, hamis pedegree-vel állami alkalmazásban lehet, és amikor ez kiderül, nem rúgják ki páros lábbal, és veszik vissza tőle a jogcím nélkül felvett összes fizetését, és nyomnak rá "hazug" bélyeget élete végéig, hanem a fidesz vezérelte "hatóságok" vizsgálatot indítanak az ellen, aki ezt feltárta.

S nincs ezekben a "hatóságokban" egyetlen ember sem, aki felállna, és azt mondaná: no de emberek, ez már az erkölcs teljes sárba tiprása!
A köznép meg mindenféle felzúdulás nélkül elfogadja, ami történik.
Nos, ez a nagy baj, a nagyon nagy baj.
Már századszorra keseregtem azon, hogy Heller Ágnes miért nyilatkozik olyan gonoszságokat Magyarországról, aztán gondoltam: legjobb lesz, ha írok neki és megkérdezem. Kaptam választ is, ami nem válasz, de legalább egy kommunikációkezdemény. Megkerestem a Facebookon a Heller Ágnes…..
Gandhi szellemében 2013.11.24 16:19:53
@maroz: Úgy gondolom, nem minden egyívású, ami ugyanazt mondja. Ahogy az MSZP sem azonos a Jobbikkal attól, ha mindkettő támogatja az évi 1000 milliárdos adócsalás kivizsgálását. Ezt ki kell vizsgálni, ez nem pártpreferencia kérdése.

Ugyanígy nem pártpreferencia kérdése az oktatás fejlesztése sem. Az EU úgy döntött, 40%-kal több pénzzel segítik az oktatást, a szakképzést és a fiatalok munkalehetőségeinek megteremtését. A nyugat átszervezi az oktatást a gondolkodó értelmiség képzése irányába. Az egyetemeken már nem az a szempont, hogy valaki egy tantárgy száraz ismeretéből vizsgázzon, hanem hogy gyakorlati tapasztalatokkal erősödve, problémamegoldó képességet, és megvalósítható dolgok alkotására való képességet szerezzen.
Folyamatosan más egyetemeken is javasolnak szemesztereket, és támogatják a fiatalokat abban, hogy más országokban, más kultúrákban szerezzenek munkatapasztalatot.

S Mo? 1/3-dal lefaragják az oktatási büdzsét, kézi vezérlésűvé tesznek egyetemeket, összevonnak össze nem illő egyetemeket csak hogy a jó elvtárs alá tartozzon, egy tollvonással cseréltetnek le komplett nyilvántartási rendszert, top gimnáziumot zárnak be, szükségtelen ideológiai tárgyakat vezetnek be, és még hosszú a sor. Ezekből egy is elég lenne, hogy a diákság kiálljon, és az oktatási vezetés távozzon a székéből.

Ezzel szemben mi történik?
A tandíj és a röghözkötés miatt kiálltak, a többi miatt nem. Te azt mondod, becsicskulnak a ballibnek. Mivel? Hogy szólnak ezek miatt?
Aztán mi lett ebből is?
A felvonulásukat kétszer annyi rendőr kísérte, mint ahányan ők voltak, rohamosztagok és rohamkocsik már reggeltől készenlétben. Élőben néztem a közvetítést, és láttam, hogy akadályozták meg, hogy a BME-t bevonják. Erőtlen lett végül, pedig fontos ügyeket kellett volna végigvinniük.

Orbán meg hátrahúzta imádott rózsikáját, és egy másik dilettánst, Klinghammert tolta be a résbe, így most senki nem tudja, miben ki az illetékes. A diákok érdekeivel kapcsolatban senki. A diákoknak megígérték, nem lesz tandíj, de bevezették. Megígérték, hogy nem lesz röghöz kötés, másnap törvénybe foglalták.

Szóval erre ballibezel, pedig csak értékekről van szó, amit igen, meg kellene védeni. A jövőről van szó, s ahol az oktatás leépül, ott a jövő épül le. Orbán ügyesen érte el, hogy senki nem fogjon össze senkivel anélkül, hogy bélyeget venne magára. Ez idiotizmus.

A diákok meg nem a "ballibnek", hanem orbánnak csicskultak be. Ahogy a pedagógusok, a rokkantak, a nyugdíjasok, a rendvédelmisek, a kórháziak, a közalkalmazottak, és mindenki más is.
Gandhi szellemében 2013.11.24 22:12:29
@Hepci:
Differenciáltabban nézzem annál, mintsem hogy azt mondom, az önálló gondolatokat nézd összefüggéseivel együtt, és ne pártvonalon?
Ez annyit tesz, hogy ha a fidesz csinál jót, azt el kell fogadni, mert attól lesz jobb. Ha a Jobbik javasol jót, azt támogatni kell. Pl az évi 1000 milliárdos adócsalás kivizsgálását. S ilyenkor senkinek nem szabad kényeskednie, egy oldalra kell állni mindenkivel, aki a vizsgálatot akarja. A hogyanját meg ki kell találni, ha közvetlenül nem megy.

No, akkor itt egy másik vélemény a differenciálás kedvéért:
orulunkvincent.blog.hu/2013/11/22/nomenklatura_767
Az valami egészen szürreális ahogy az elmúlt hét és a tegnap eseményei után a focialista forradalmárok egymásnak estek. Jó, a tegnapi meccs után, a tüdőbeteg szúnyog vehemenciájával harcoló magyar csapatból Koman Vladimir az egyetlen tisztességesen letüdőzött levegővételt is…..
Gandhi szellemében 2013.10.16 21:10:40
Ha az építési-, fejlesztési telek drága vagy nagyon kevés áll az ingatlanfejlesztő rendelkezésére, nincs más megoldás az értékesíthető felületek növelésére, mint kis alapterületen minél magasabbra való törekvés. Itt láthatunk néhány példát, hogy az alábbi…..
A hétvége fő eseménye, Orbán Ráhel és Tiborcz István esküvője bővelkedett említésre méltó eseményekben, összeállítottunk egy képgalériát. "útfelújításokat és kátyúzásokat végeztek el a lakodalom helyszínére vezető utakon Csabdiban, illetve a területileg…..
Gandhi szellemében 2013.09.09 23:27:22
@Alfax: "köcsög orbán egy olyan autóval viszi esküvőzni a lányát ami majdnem annyit ár, mint egy 3 éves suzuki swift. ezt a burzsujt. az én pénzemen!"

Az old timer autók, ha jó állapotban vannak, jóval többet érnek, mint ugyanabból az új. Ha megkímélték, ápolták, akkor azért, ha a már nem beszerezhető alkatrészeket egyenként újragyártották, akkor azért. Ne keverd az old timert a 20 éves roncs Ladával.
Gandhi szellemében 2013.09.09 23:38:38
@flugi_: "Szerintem tökfelesleges azt skandálni, hogy Orbán megcsináltatta az utat meg a járdát a lánya esküvőjére, mert ez nyilvánvalóan hülyeség, hiszen pontosan tudja, hogy ez ellene lehet kampánytéma."

Ha ezt 15 éve mondtad volna, talán még lett volna benne igazság, noha a székház árának lenyelése már 20 éve se zavarta. Mára azonban nem áll meg a véleményed.
"Kié is ez a ház? Portugáloké? Ennek magyar kézben kell lennie. (értsd: az övében/övékében) Szólj, Pistám, és írunk rá egy törvényt." Orbán most szól a belügyminiszternek, hogy utasítsa a rendőrséget... Az Apeh száll ki ahhoz, aki zavarja a köreiket. Földek, trafikok, ügyészség, a bírókra gyakorolt nyomás, a felsőoktatás elsorvasztása, az általános iskolák uniformizálása, az angol nyelv kiszorítása az egész napos iskolákból, árvízkor töltés építése, hogy Orbán közelről szemlélhesse a vizet, és hosszasan sorolhatnám, mi mindenben tojik már a látszatra. Még így is vannak fanjaik, a magas nyugdíjjal megvásárolt külföldi szavazatokat pedig majd a tisztán fideszes OVH úgy borítékolja és számolja, hogy oda billenjen a mérleg. Most őszintén... rá van szorulva, hogy a látszatra adjon, mikor egyesek az ő szavának jobban hisznek, mint a saját szemüknek, még akkor is, ha mást mond kedden, és mást szerdán?
Gandhi szellemében 2013.09.09 23:42:33
@mikorkakalman: Azért szerény tanyasi esküvőnek mégse nevezném...

Ez a Jaguar téma volt itt, azért pontosítottam, hogy nem egy fél Suzuki az értéke. Közben más is kifejtette ugyanezt.
Orbán és a vagyon viszonyából amúgy sem ez a Jaguár zavar leginkább.
Néha nehéz eldönteni, hogy a Fidesznek van-e pártlapja, vagy Simicska Lajosnak van kormánya, azaz hogy a kutya csóválja-e a farkát, vagy a farok csóválja a kutyát. Támpontul szolgálhat, hogy akkora farok nem himbálózott még segglyuk fölött a magyar politikában, mint Zsigó…..
Gandhi szellemében 2013.08.11 06:56:26
@ElPadre: @Kis ember:
A Sanoma magáncég.
Egy kulturált helyen a kormány nem avatkozik be egy magáncég ügyeibe, csupán azért, mert nem tetszik neki valami.
De kulturált helyen a kormány még akkor sem avatkozik egy magáncég ügyeibe, ha az történetesen megsérti az érvényes polgári vagy büntető törvénykönyvben foglaltakat, arra megvannak a pártoktól független hivatalos állami szervek.
Egy kulturált helyen...
Szándékosan aludtam pár napot a magyar kupacsapatok szégyenletesen gyors kupabúcsújára, de így se tudok más címet adni ennek az írásnak, mint amit a sorsüldözött debreceni ultrák megfogalmaztak kórusban a jó nevű norvég Strömsgodset elleni szívás (0-3) utolsó perceiben. Ez a…..
Orbán a The Wall Street Journal európai kiadásának adott interjújában annyi hazugságpatront sütött el, hogy alig látni a sűrű füsttől. Szinte minden mondata cáfolható: Magyarország 2002-ben még Közép-Európa élvonalában volt, 2010-re viszont a leggyengébb…..
Gandhi szellemében 2013.07.21 19:50:18
@ccactus: Látom, nagyon igyekszel, hogy mosdasd a szerecsent.
Orbán harcot hirdetett az államadósság ellen, ennek jegyében emelte az adókat, és vezetett be vagy 30 új adónemet, ágazati adóktól a minimálbér 16%-os adóztatásáig, valamint nyúlta le az államadósság összegéhez képest is jelentős nyugdíjvagyont. Ha ezalatt az államadósság 15-20%-kal csökkent volna, lehetne arról beszélgetni, hogy volt-e értelme? De tized%-okon okoskodni pontosan azt igazolja, hogy az egész teljesen értelmetlen volt. Az elkótyavetyélt milliárdoknak érdemesebb lenne utánajárni csányi tehenészetétől a felcsúti stadionig, a MOL buktától az iparági bedöntésekig.
Gandhi szellemében 2013.07.21 19:59:27
@Khal Drogo: "2010-ben valóban fizettek nagyon sokan SZJA-t azok közül akik beadtak adóbevallást. Azonban 2010-ben egy minimálbéres 3750-ot fizetett az adójóváírás miatt havonta.
Ez 2012-ben 14480 Ft.

Azt el lehet döntenie hogy valódi adófizetőnek számított-e egy 3750 Ft / hó SZJA-t fizető vagy inkább a 2012-es havi 14480 Ft számít adófizetőnek.

Technológia értelemben mindkettő adófizető, ez magyarázza hogy a technikai számban nem volt ekkora ugrás."

Amikor az egy főre jutó megélhetési minimum 90eFt, elég nagy suttyóság kell ahhoz, hogy valaki 16%-kal megadóztassa a minimálbért.
Egy normális országban a minimálbér nem adózik, pl Írországban az ember évi 18.300 EUR-ig (5,5MFt) nem fizet adót.
A 3.750.- Ft is sok, a 14.500.- pedig tragédia.

De továbbmegyek, mert abban igazad van, hogy a technikai számok nem mindig a valóságot tükrözik.
A 300ezer közmunkás a 47eFt-os, vagy részmunkaidőben annál is kevesebb fizetésével érdekes módon az átlagjövedelembe nem számít bele, de a foglalkoztatottak körébe igen.
Szóval hogy is "nőtt" a foglalkoztatottak száma?

Ezek a fijjúk ott mind megérdemelnék, hogy ők is kapjanak egy általuk is esélynek értékelt igazi ESÉLY-t!
www.atv.hu/videok/video-20130710-kovacs-zoltan
Az Állami Számvevőszék Mohács Város Önkormányzata pénzügyi helyzetének ellenőrzéséről szóló, tavaly áprilisi jelentése megállapította, hogy az önkormányzat megsértette a Számviteli törvényt. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal nemrég megállapította, hogy ez csak egy hiba…..
Balról Légy ostoba! 2013.07.12 11:28:04
Günter Grass Bádogdob című klasszikus regényének főhőse határozza el három éves korában, hogy ő nem fog tovább nőni, nem vesz részt a felnőttek szánalmas és kisstílű világában, amiből pedig mindent megért – csak nem tetszik neki. Valahogy így van Orbán Viktor és Fidesz…..
Gandhi szellemében 2013.07.15 12:08:27
@Blogger Géza:
Azért ez se semmi :)
Az őszödi beszédet végighallgattad? Arról szólt, hogy véget kell annak, hogy a hazugság a politika része legyen.
Eredmény: ma nem része, hanem a hazugság maga a politika.

Gyurcsány miben hazudott? Abban, hogy a két választási forduló közt visszatartották az államháztartásról szóló adatokat.
S most? Milliárdokat költenek közpénzből a hamis propagandára, hogy megvezessék az embereket.

Gyurcsány utasította a rendőrséget? Annyit mondott, a törvények betartásával biztosítsák a rendet. Ez aztán a kemény befolyásolás!
Orbán mivel kezdett? A legelső miniszterelnöki teendője volt a belügyi szervek vezetőinek állománygyűlést tartani, ahol közölte, csak az maradhat, aki együtt tud működni a kormánnyal. Nem, nem független azóta a rendőrség. Ki befolyásol hát?
Orbán nyilatkozik rendőrségi kérdésekben: utasítja, biztosítja, nem engedi, stb. Ki "kordinálta a rendősréget miniszterelnökként"?

Békés tüntetők azok, akik a rendőrökre támadnak, akik kirakatokat törnek, autókat zúznak, járműveket, épületeket gyújtanak fel? vajon Orbán egy ilyen utcai zavargásnál mit tenne, mikor a papírlappal békésen üldögélő diákokat is elvitetik és megbüntetik, amikor a Lendvay utcában tüntetők ellen eljárást indítanak, amikor 300 diákra 500 rendőrt küldenek ki, amikor 25 gárdistára 100 rendőrt vezényelnek ki?

Nem elég már a lózungok gépies szajkózása, értelmezd is, és tedd mellé az azóta látható tényeket is.
Gandhi szellemében 2013.07.15 16:02:30
Azért ebbe hadd kapcsólódjak be...
@Blogger Géza: Géza, ahogy téged olvaslak, az jön le, hogy Gyurcsány ráküldte a békésen sétáló, andalgó járókelőkre a felfegyverzett rendőröket, akik először köveket hajigáltak magukra, majd törtek-zúztak, végül jól elverték az arra járókat.
Az eset után a parlament bizottságának ülésén a fideszes viszont épp az ellenkezőjét hánytorgatta fel. Azt kérte számon Gyurcsányon, hogy hogy engedhette éles lőszer nélkül a randalírozók közé a rendőröket, ezzel az életüket veszélyeztette.

Szóval ha van rajta sapka, azért, ha nincs, azért.
A valóság viszont az, hogy Gyurcsány semmilyen módon nem irányította a rendőröket. Sem abban, hogy ne legyen náluk éles lőszer, sem abban, hogy lőjenek-e a tüntetőkre.

Ellenben érdekelne a véleményed, hogy a rendőrökre köveket, üvegeket dobáló ultrák vajon kik voltak? Kik törtek kirakatokat? A páncélozott rendőrjárművet felgyújtó felelt-e valaha is emberölési kísérletért, hisz a zárt járműben emberek voltak? A TV székházban szintén emberek tartózkodtak, amikor rájuk gyújtották. Azt ki tette?

Azt gondolom, Géza, te ezeket nem gondoltad még át igazán.

@olcso: Egyetértek veled. Aki nem akar balhézni, az ne menjen a balhé közelébe. Aki korpa közé keveredik, megeszik a disznók.
A TV egyenes adásban közvetítette az egészet. A könnygázt a belvárosban még napokig lehetett érezni. Aznap pedig sok száz méterről is érezhető volt.
Komolyan van ember, aki elhiszi, hogy aki oda ment, az nem vette észre, hogy két arcvonal feszül egymásnak, az egyik oldalról kövek és üvegek röpködnek, a másikról meg könnygáz? Nem hallotta, hogy mindenki üvöltözik, izzik a levegő is?
Nem látott és nem hallott semmit az egészből?

Olyan nevetséges ez a "békés járókelő" duma, hogy beszélni is felesleges róla, de hát van, aki még mindig ezt szajkózza...
Gandhi szellemében 2013.07.15 17:39:56
@Blogger Géza:
Azt hittem, konkrétumot is tudsz mondani, nem csak ezt a szövegkörnyezetéből kiragadott mondatot.

Amúgy ezt csinálod itt a kommentben is, az én válaszomból is kiragadsz egy-két szót, és azt próbálod boncolni. Közben pedig számtalan gondolat mellett elsiklasz, amire nincs megfelelő válaszod.

Tudod Géza, én sokkal többre becsülöm azt, aki akár okkal, akár ok nélkül önkritikus, mint az, mint aki képtelen az önkritikára.

Szóval Gyurcsány hazudott...? Konkrétum is van?
Ha eszedbe jut valami, azt szembeállítanád Orbánnal?

Vegyük ezt a két miniszterelnököt. Mindketten sportolnak. A választásuk a jellemüket is mutatja.
Gyurcsány hosszútávfutó. Ebben a sportban egyértelmű, ki a jobb. Nem bíró dönti el, nincs pontozás. Csaláson, sumákságon gondolkozni is felesleges. A lassabb elismeri és tiszteli a gyorsabbat, és a gyorsabb is a lassabbat, hisz ő is valami rendkívülit vitt végbe.
A foci, ahogy Demján fogalmazott, piszkos sport. A fociban amit a bíró nem lát, az nincs. A játékos ártatlan képpel felteszi a kezét, közben tapossa a másikat. Egy focimeccset meg lehet bundázni, és szokták is. A játékos nem csak a csapat érdekét nézi, hanem azt is, mennyit kap, ha a saját kapujába vágja a labdát. A bírót is meg lehet venni. Vagy akár megvezetni egy műeséssel. Esetleg eléállni, hogy ne lásson. A fociban még a FIFA sem az igazságot keresi. A VB-n 1m-re bennlévő, meg nem adott gól után nem a gólkamerát vezették be, hanem megtiltották a stadionban a visszajátszást.
Kb ez a különbség Orbán és Gyurcsány között is.
Roppant érdekes, hogy mire képes egy politikus a hatalom megszerzéséért. Itt van mindjárt Bajnai Gordon, aki képes lenne pereskedni is azért, hogy végre lerázza magáról a Hajdú-Bét-ügy maradványait, de közben van képe Nokia-dobozokat emlegetni a legutóbbi szocialista…..
Gandhi szellemében 2013.06.30 01:50:25
@Blogger Géza: Azt természetesen tudom, hogy nem volt Hír TV, ne viccelj, de beszámolnak ők sok olyan dologról is, ami korábban történt.
Az ÉS-t soha nem olvastam. HVG-t viszont rendszeresen.
Úgy gondolom, a neten ma is lehet találni róla konkrétumokat.

Ha vidéki irodákat vásároltak az árán, a székház ára bevételként, és a vidéki irodák kiadásként kellett volna szerepeljenek a beszámolójukban, nem?
Gandhi szellemében 2013.06.30 14:28:43
@Blogger Géza: "Előbb a Népszava, majd az Élet és Irodalom vesztett sajtó-helyreigazítási pert a Fidesszel szemben amiatt, hogy a szatellitvállalkozásokat “Fidesz-cégeknek” titulálta. A PKKB elfogadta, hogy a párt tulajdonában egyetlen vállalkozás, a Fico Kft. áll (pontosabban: állt akkor, a ma Sades Kft.-nek nevezett cég a Mahir-cso­port része lett). A bíróság ezzel ellentmondott a szavak rendes nyelvtani értelmének, hiszen ki gondolná, például, hogy a “Fidesz-szavazók” a párt tulajdonában állnának."

Ebben van pár adat. Nekem igaznak tűnik: epa.oszk.hu/01300/01326/00027/marc11.htm

A cselekvéseket tekintve nekem nem az jön le, ami számodra. Sokkal inkább valószínű, hogy a régi állampárt háttéremberei nem az MSZP-ben élték túl a korábbi korszakot, hanem az MDF-ben és a fideszben. Nem véletlenül ültették az ellenzéki kerekasztalhoz az akkor alakuló számtalan ellenzéki szervezet közül épp őket.
Orbán maga is hasonlóképp nyilatkozott, amikor arról beszélt, hogy ő nem a rendszer ellen harcolt, hanem annak vezetői ellen. Közismerten a Németh-kormány már nem az egypártrendszer túlélésén munkálkodott, hanem a többpártrendszeri demokrácia megalapozásában. Aki az akkori kormányból az MDF-et és a fideszt felkarolta, most is ott áll a háttérben.
Erre utal az is, hogy a fideszes potentátok a KISZ-ben és az MSZMP-ben tapostak, amikor a Bibóval szocialista ifjúsági szervezetet akartak alapítani, majd liberálisokká váltak. A következő fordítás a polgári szó felhasználása, majd a népi, a keresztény, most a nemzeti. A magyar politikában nem is tudom, meddig kell visszanyúlni, míg ehhez fogható kaméleont találunk.
A feltevésem persze nem 100%-osan igazolt, de a történések ezt igazolják, és hát a dokumentumok 50 évre való titkosításának és eltüntetésének korában mire van tökéletes bizonyíték?
Nők a Magyar Nemzetért alakuló ülés. Jobbról a második Ékes Ilona fideszes országgyűlései képviselő (fotó: http://xn--nkamagyarnemzetrt-ptb57q.hu/kepgaleria) A Nők a Magyar Nemzetért legeslegközhasznúbb Egyesület húszmilliós támogatásáról sok szó esett a héten. Nem…..
Gandhi szellemében 2013.06.17 20:46:45
Elég beszédes, hogy az adóforintok nyilvánvaló lenyúlására egyesek csak gyurcsányozni vagy libázni tudnak.

A lopás az lopás, akkor is, ha azt a nagyvezír kegyeltje követi el. Ennyire már ne legyen vak senki!

Ha valaki az utcán neked megy, a másik kikapja a tárcád, és egy harmadiknak ejti a kezébe, az meg a "kapott" tárcával elmegy, látszólag egyik sem követ el bűncselekményt. Így azonban ez bűnszövetkezetben végrehajtott rablás, ami súlyosbító körülmény.

Ha az egyik gründol egy kamu szervezetet, a másik kiír rá egy pályázatot, a harmadik pedig milliókat ítél oda, az bűnszövetkezetben végrehajtott sikkasztás, lopás, hivatallal űzérkedés, stb. Akkor is, ha nem kapja vissza az odaítélt pénz 20%-át, mint Mr.20% Debrecenben.

Ha az egyik törvényt alkot arról, hogy adóforintokat nem kell befizetni, hanem azt közvetlenül sportegyesületeknek is lehet utalni, a másik meg a döntéshozó saját sportegyesületébe tol pár milliárdot az általa irányított állami bank nevében, azaz állami tulajdonú cég adóforintjait varázsolják saját tulajdonukká, az nagy összegre, bűnszövetkezetben elkövetett lopás / sikkasztás.
Ha az első a másodiknak a 4 milliárd Ft fejlesztési támogatást nyújt (nem kell visszafizetni, ajándék), hogy a tehenészetét megépítse, már nem is szimplán bűncselekmény, ez a legpofátlanabb módon való felosztása az országnak. "Te nekem adod az általad felügyelt milliárdokat, én meg neked."
A cinikus ebben az, hogy miközben közel 200 munkahely megszűnt az új miatt bezárt tehenészetben, ahová kb 50 ember kellett, még a munkahelyteremtési támogatást is felvette.

Ne legyenek illúzióitok...
Ezek nem állnak le, míg mozdítható dolog van az országban.
A hajléktalanok búdéinak eldózerolása, a "Fedél nélkül" újság árusításáért kirótt 50eFt-os büntetés pontosan mutatja ennek a kapzsi rezsimnek az embertelenségét.

Sok Szabó Tímeára lenne még szükség ebben az országban!
Varánusz Együtt - kapjátok be 2013.06.15 02:36:33
Vannak pillanatok az életben mikor nem hiszel a szemednek. Ülsz a monitor előtt, bámulsz ki a fejedből és nem érted: ezek tényleg ennyire hülyék? Aztán vársz egy kicsit üveges szemekkel, mint egyszeri kádéenpés aki azt hiszi a Harrach Peti bácsi mondókájának csattanó lesz a…..
A kérdés persze költői. A választások tisztasága már azzal veszélybe került, hogy a Fidesz kétharmados többséggel olyan választási rendszert fogadott el, amely legjobban kedvez saját pillanatnyi érdekeinek. Az új, választási eljárásról szóló törvény csak tovább ront a…..
Gandhi szellemében 2013.03.26 12:33:33
Lépésről lépésre alakítják úgy a rendszert, hogy a választási eredmény az legyen, amit ők a papírra írnak.

Ha egy húzás éles reakciókat vált ki, akkor először megszellőztetik, aztán cáfolják, ha kell, újra szellőztetik, és csak akkor lépik meg, amikor már elegen belefáradtak a tiltakozásba. Lásd: Matolcsy MNB-elnök, dugódíj, pedagógus elbocsátás, egyetembezárás, röghözkötés, 27% ÁFA, stb.
Kiszivárogtatás, hivatalos cáfolat, bejelentés, visszavonás, és fű alatt törvénybe iktatás, s ami nem megy egyszerre, azt apránként, kis lépésenként, az összetevőket különféle törvényekben ide-oda eldugdosva. Ez a pávatánc Magyarországon a kormányzás.

A határon túliak állampolgárságára is azt mondták, semmilyen szavazati joggal és szociális ellátással nem jár, az csak szimbolikus gesztus. S aki ellenezte, azt olyannak állították be, aki még ezt a gesztust sem hajlandó megtenni szegény magyarjainkért...

De amint hatályba lépett a törvény, Kövér már úgy nyilatkozott, nincs kétféle állampolgárság. Most pedig már ott tartunk, hogy a kormány címeres-fejléces levelet ír a határon túli magyar állampolgároknak, nem törődve, hogy a magyar állampolgárság felvételével ők megsértették-e az ottani törvényeket (Ukrajna, Szlovákia), és ebből nem származik-e még bajuk, ugyanakkor sem a nevük, sem a létszámuk nem tudható más számára, épp az ő biztonságukra hivatkozva, holott ez önmagában még Ukrajnában és Szlovákiában sem lehet hivatkozási alap.

Egyértelmű, hogy a fidesz számára a határon túliak szavazata a jolly joker. Oda, bármi is történjen, akkora számot írnak, hogy az áhított többségük meglegyen. Ha kell, feladnak tetszőleges számú levelet, vagy klikkelnek az interneten, vagy egyszerűen azt mondják, annyi darab, és kész. A választási folyamat minden eleme a saját kezükben van.
S van még egy évük, addigra meglesz ennek a törvényi feltétele is, de ha mégsem, a törvényességet úgyis a fideszesek alkotta OVB felügyeli - amint láthatjuk azt az időközi választásokon is...

Aki ennek ma örül, mert úgy érzi, a lőcs szerencsés felére került, játssza ezt el gondolatban fordított szereposztással.
De azért az is elgondolkoztató, miért érzik magukat sokan szerencsésnek úgy is, hogy közben a kocka nagyon negatívra fordult velük...
Gandhi szellemében 2013.03.26 13:50:52
@Blogger Géza:

A törvény benyújtásakor is cáfolták: "Bár elvileg lehetséges lenne, a Fidesz elképzeléseiben nem szerepel, hogy a kettős állampolgárság mellett szavazati jogot is adjon a határon túli magyaroknak."

Akkor is azt mondtam, ha a fidesz azt mondja, hogy nem tervezi, akkor megcsinálja.

"A Jobbik már akkor szerette volna megadni a szavazati jogot a kettős állampolgárságnak, de a módosító indítványukat a Fidesz leszavazta ..." - a fidesz tudatosan építi az autokráciát. Hagy megszólalni, vagy épp maga szólaltat meg radikálisabb véleményeket is, hogy a vélemények összességében középen állónak tűnjön, és közben a kiszivárogtatással folyamatosan teszteli a közvéleményt, hogy mikor mekkora lépést tehet meg a totális hatalom felé.

A kettős állampolgárságból érzelmi kérdést csináltak, miközben egyértelműen politikai célokat szolgál.

Tüzet kértek egy cigarettát a szájukban tartva, aztán elkezdtek a tűzzel játszani. Már házak, utcák égnek, de úgy gondolják, egész Róma felgyújtására kapták a tüzet.

Az emberek meg mint a békaeffektusban, simán hagyják megfőzni magukat. Ha ezt, ami van, a fidesz a választási kampányban elmondta volna, a parlamenti küszöb környékén lett volna a választóik száma, dacára annak, hogy az ő szavazóik nem a valós tények, hanem hit alapján döntenek. Ezt akkor nem vette volna be a zemberek gyomra.

vastagbor.blog.hu/2010/10/20/valasztojog_a_fold_ossszes_magyarjanak
Gandhi szellemében 2013.03.26 15:06:30
A "nemzeti konzultációt" ugye cinikus felhanggal említetted?
Merthogy miként lehet kommunikációnak, vagy konzultációnak, vagy akár egyeztetésnek nevezni azt, ahol tematikusan megfogalmazott kérdésekre érkeznek be válaszok?
Aztán a visszaérkezett leveleket kizárólag a fidesz látja, összesíti, aztán megsemmisíti...?
Végül pedig úgy kommunikálja az eredményt, ahogy neki tetszik?

Mondok példát: akarja-e ön, hogy csökkenjenek a kenyérre fordított kiadásai?
Erre a zemberek többsége az igen-t ikszeli be, és ez kommunikálható úgy is, hogy legyen olcsóbb a kenyér, és a pékeknek meg az anyukájukat, és máris lehet össztüzet indítani a pékek ellen. De kommunikálható úgy is, hogy az emberek nem akarnak kenyeret enni, azaz mivel már kicsi rá az igény, ki lehet rá vetni a luxusadót.
Miről szólt tehát a szavaztatás? Miről szólt, ha mindkét kommunikáció célja a pékek megszívatása?

Egy normális gazdaságban azonban ilyen kérdések komolyan még fel se vethetők.

A kormány csak látszat-egyeztet, valójában izomból visz végig mindent. Létrehoz szakszervezeteket, szakmai képviseleteket, amik mögött se múlt, se szakmaiság nincs, majd ezekkel egyeztet. Ezekkel folytat látszategyeztetések, ezek támogatják a kormányt a céljaiban, ezek állnak ki a kormány mellett mellszélességgel.
A valódi szakmai fórumok meg a legjobb esetben is már csak egy lehetnek ezek sorában. Ha a vezetőjüket sikerül megvenni, akkor az is beáll a bólogatók sorába, ha nem, úgyis kisebbségben marad, mert ezeket a tárgyalókat nem súlyuk szerint mérik, hanem darabra. Aki nem szakmabéli, az úgysem tudja, hogy melyik mögött áll százezres tagság, és melyik a 3 fős, épp most alakult szervezet.

Igazad van, az állampolgárságról valóban lehetett tudni, hogy a szavazatokért kell. Aki ismeri a fidesz-logikát, azaz ha valamit tagadnak, azt megcsinálják, az biztos volt benne.

Önmagában nem a kiszivárogtatással van a baj.

Az egy demokratikus rendszernek alapja lehet, hogy mindenki elmondja, szerinte hogy lenne jó, majd egymást érvekkel győzködve kialakul a konszenzus. Magam is meggyőzhető vagyok bármiről, ha valakinek jobb gondolata van. A vélemény megváltozása sem ördögtől való.

Nem is ezzel, hanem a folyamatával, a mikéntjével van a nagy baj.

Ez a kiszivárogtatják / tagadják / hol ezt, hol azt hazudják nem alapja semminek. A kinyilatkoztatások nem azért változnak, mert egy szakmai gárda próbálja a legjobbat megtalálni. Itt hozzá nem értők tesznek kijelentéseket, majd tagadják, aztán megint kiállnak mellette, megint letagadják, végül törvénybe foglalják. Mégegyszer: hozzá nem értők.
Ez a pávatánc inkább a hülye gyerek hazugságaira hajaz, aki mindig azt mondja, amit szerinte épp a másik hallani szeretne, közben úgyis bagózik a kert végében, és be fogja törni a trafik ablakát egy szexújságért.

Pávatáncolnak, folyik a látszatkonzultáció, közben pedig hozzák egyik törvényt a másik után úgy, hogy arról senkivel semmit nem egyeztettek.
A "vörös csürhe" újra mozgolódik! Az MSZP  készített egy videót, afféle depis hangulatjelentést. A "magasztos" cél az volt: lássa mindenki, hogy is fest Magyarország ma! Természetesen voltak olyan balfékek a film alkotói,  hogy bőven hagytak támadási felületet a…..
Gandhi szellemében 2013.03.07 11:55:58
@toronado:
Pl ez is kimaradt:
www.delmagyar.hu/szeged_hirek/etelt_kert_henrietta_50_ezer_forintra_birsagoltak/2323121/

S ez akkor is jusson eszedbe, ha már egy éve se te, se a párod nem talál munkát. Az átlag másfél év..., és ebben az a pesti is benne van, aki a 2. napon már talál. A vidék más, teljesen más. A segély 3 hónap.

Igen, valóban nagyon sok minden kimaradt a filmből. Pl az is, hogy eltékozolták a nyugdíjmegtakarításokat, miközben az államadósság nőtt.
Az is, hogy infláció / munkanélküliség / árfolyamok / GDP egyensúlya felborult. Tudod, az, amikor az egyik csökken, a másik nő. Most MINDEN csökkenő pályán van.
Kimaradt az is, hogy a kormányzati intézkedések késleltetve jelentkeznek a gazdaság eredményeiben. Amit most látsz, az az egy-két évvel ezelőtti intézkedések hatása. A kemény év idén jönne, aztán lejjebb, lejjebb, lejjebb.

Gondolom, nem élted végig a 70-es - 80-as éveket, amikor mindig 2 év múlvára ígérték a jólétet. Orbánék 2020-ról beszélnek. Szerinted mi maradna addigra?

A feltételes mód azért indokolt mégis, mert idén még nem fog látszani, ugyanis az éves GDP 40%-át kitevő valutatartalékot most fogják megcsapolni. Most majd megmutatják, hogy mennyire jól kormányoztak, lesz pénz bőven. Csak 1 évig kell még kitartson az arany, és válasszák őket újra! Aztán az is elfogy...

Igen, igazad van, nagyon sok dolog kimaradt a filmből, de azért tudunk róla.
Gandhi szellemében 2013.03.07 16:02:59
@centenárium:
Sajnálom, hogy benyalod a propagandát, s ahogy te fogalmaztál, kis barátom, Arthur Finkelstein seggét nyalod. Merthogy az amerikai tanácsadókat a fidesz sokkal régebben kezdte alkalmazni, mint az MSZP.

Aztán abban is megvezettek, hogy ha Rákosiról szólsz, nem teszed mellé, hogy ki az, aki rendszerint tömeg előtt beszél. Aki elbukott eddig minden politikai vitát, mert nincs egyetlen gondolata mögött sem vállalható tartalom, de a tömeg nem kérdez vissza. A szónok elkiáltja magát: "nem leszünk gyarmat!",és a tömeg skandálja utána. Közben pedig nem veszed észre, hogy 40 éven át ácsingóztunk, hogy leszakadjunk a nagy Szovjetunióról, és a nyugathoz tartozhassunk, most meg jön egy legényke, aki a korábbi állambiztonsághoz ügyesen bedolgozta magát, és visszavezeti az országot. Kinek nem leszünk mi gyarmata? Fogalmazd meg KONKRÉTAN, és magad is rájössz, hogy butaság.

Téves a liberális szó használata is a gondolataidban. Liberálisnak lenni annyi, mint elfogadni és tisztelni más embereket, mások vallását, mások hitét, gondolatait. Annyit tesz, hogy érvekkel vitatkozzunk, és ne dühből. Ez nem azonos a latexban való fetrengéssel.
Amúgy azzal sincs bajom, aki szereti a latexet, és azzal sem, ha valaki a saját nemében találja meg a szerelmet. Téged vajon miért érint ennyire érzékenyen, miért érzelmi kérdés számodra?

Ponta egy szomszédos ország vezetője. A te megfogalmazásodnak nincs érdemi tartalma vele kapcsolatban.

A megosztást pedig szintén félremagyarázod. Nem vitatod, Orbán megosztó... a baj ezzel az, hogy az emberek nem állnak ki egymásért. Így az oszd-meg-és-uralkodj elve kiválóan érvényesülhet. Ha a tanárokon húznak, a többség örömködik, mert azok a szemét tanárok... Ha a rendvédelmisek szívnak, akkor a rajtuk kívül álló többség örömködik. S így tovább, előbb-utóbb mindenkire sor kerül.

Oda jutottunk, hogy már az is ráfizet erre a kormányzásra, akit az egykulcsos nyerőnek hozott ki. A pénz pedig elúszik a semmibe. Felélik, elverik.

Te eddig személy szerint mit nyertél az Orbán-féle kormányzással?
Gandhi szellemében 2013.03.07 20:55:27
@centenárium:
Valamit te nagyon nem értesz...
Ha az egyetemről azt gondolod, hogy "inni, dugni" járnak oda, akkor te nem tudod, hogy a tudás az egyetlen, ami egy országot előrevisz.
Végtörlesztettél, mert volt miből. De a segítség csak azoknak volt segítség, akik az teljes hitelösszeget elő tudták teremteni. Szóval nem a leginkább rászorulóknak segítettek, hanem azoknak, akik még korántsem voltak bajban.

Kisajátítani a "nemzet" szót önmagában is nemzetellenes. Kisajátítani a "magyar" szót önmagában is magyarságellenes. Azt mondani, hogy a kormány ballövéseit kritizálni Magyarország ellen van, önmagában is az országunk ellen van.

56-tal kapcsolatban az az emberek egyik nagy bánata, hogy a nyugat nem védett meg bennünket. Mitől is? A diktatúrától. Ez így utólag elég egyértelmű. Miért a nyugattól vártuk a védelmet? Mert ott már több évszázados hagyományai vannak a demokráciának, azok az országok demokratikusan működtek, és működnek azóta is.
Vannak ott is visszaélések, vannak ott is zsiványok, de a demokrácia mélyen gyökerezik.

Most mi van?
Beléptünk a hőn áhított EU-ba. Aztán pártunk és kormányunk beletojik a közös alapelvekbe. Melyikekbe? A demokrácia alapelveibe, amit mi is elfogadtunk magunkra nézve.
Ha pedig a nyugat szól miatta, akkor a "béke"menet kivonul kormányt védeni.

www.youtube.com/watch?v=Hh30TEKatkk
Gondolom, 57 május elsején is ott tapsoltál volna, és zúgott volna az "éljen a párt!" a te szádból is.

A párhuzam világosan látszik.
Ritkán látni ilyet a ner harcos uraitól, mint amit a feloszlott LMP frakció bizottsági helyeinek újraosztása kapcsán láthatunk tőlük. Meg vannak szeppenve ezek a nagyszerűek, ráadásul nem valamelyik nagyhangú frakciószónok pasitól, hanem a törékeny, jóindulatból felszorzással,…..
Gandhi szellemében 2013.02.24 22:42:33
@susu64:
Az LMP azok szellemiségét is képviselte, mikor a parlamentbe jutott, akik most különváltak. Az emberek a listájukra adták le a voksukat, s ott szerepelt Szabó Rebeka neve is.

Sokkal többre tartom az LMP (most már LMP és PM) vitatkozós stílusát, mint a fidesz kötelező gombnyomogatását, ahol nem csak, hogy nem lehet a "központi akarattól" eltérő vélemény, de még büntetik is.
(Lásd Ángyán 250eFt-os büntetését)

Szerinted melyikben érvényesül jobban a demokrácia? S ha úgy gondolod, az haszontalan, akkor miért hiszed, hogy egy ember jobban ért mindenkinél mindenhez? Tán csak nem ő a Kárpát-medence géniusza?
Hogy mennyire, az a számokból látszik.
S abból is, hogy azt mondja, ne arra figyelj, amit mond. Ugyanis hetente mond mást a szája.
De most már azt mondja, a számokat se figyeld.
Ha meg a tetteit nézed, a helyzet még elkeserítőbb.

Szóval reménysugár, hogy van egy Szabó Rebekánk, egy Ángyán Józsefünk, egy Shering Gáborunk, és még páran, akik emberek maradtak az akolban is.
Gandhi szellemében 2013.02.24 22:48:40
@3dom'f'speech:
Nos, van egy kormánypárt, amelyik többek közt azzal nyeri meg a vidékiek voksait, hogy azt ígéri, az állami földeket a helybéli gazdáknak adja tartós bérletbe, s a családi gazdaságokat más módon is támogatni fogja.

Ezek után ugyanezek elkezdik a földeket kiosztani, s a pályázatok nyertesei rendre ügyvéd, műkörmös, stb. Két közös vonásuk van: nem helyiek, de benne vannak a pártvezető haveri körében.

Te pedig azt hazaárulózod, aki ez ellen szót emel? Azt hiszem, te valamit nagyon nem értesz.