Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DrNO

33 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Múlt héten kezdett sorozatunkban azt a kérdést járjuk körül, szükséges felszerelése-e egy átlagos barkácsműhelynek egy kompresszor, és az azzal üzemeltetett levegős, pneumatikus szerszámok? A mai írásomban néhány alapkérdést próbálok tisztázni. Kompresszorok manapság már minden barkácsáruházban,…..
Furdancs Blog Tavalyi beszerzések 2017.01.20 05:22:00
Úgy gondoltam, közzé teszem, hogy 2016-ban milyen új játékszerekhez sikerült ilyen, olyan, amolyan úton hozzájutnom. Volt amelyikről készült poszt is, de van pár darab, melyeket eddig rejtegettem a kíváncsi tekintetek elől.   FLEX Nemrégiben a külvárosba költöztem, és hamar rá kellett jönnöm, hogy…..
Furdancs Blog A LÁDA – 3. rész 2016.05.05 14:00:00
Tavaly decemberben volt egy kétrészes posztunk arról, mi alapján választottam szerszámos ládát, és aztán mi is került bele. Most, majd fél év elmúltával megmutatom, mi az a szerszámkészlet, amit végül is a ládában tartok, és általában viszek is magammal mindenhová. Persze időnként kerül bele új…..
Minap levelet hozott az Internet. Stigi nevű kedves olvasónk volt olyan kedves és megosztotta velünk legújabb házilag elkészített öntözőrendszerét. Alább olvashatjátok rövid beszámolóját, de ami ennél is fontosabb, hogy videón is megörökítette a mutatványt. Lássuk,…..
Egyre több színész életét dolgozták fel mostanában könyv formájában. Megjelent így hát Carlo Pedersoli és Mario Girotti életrajzi könyve. Pedersoli könyve annyira sikeres lett Németországban, hogy egyértelművé vált a folytatás. Ezt jelenleg Girotti nem érte el. Spencer…..
Akciósan kínálja az xpress.hu A fekete város díszdobozt. Sajnos rákerült az a fránya sárga korhatáros jel a dobozra. Örülök neki, hogy még ez előtt szereztem be. A kiadványról részletesebben itt olvashatsz. ..
Mindegy. Szóval. A fő, hogy mondani szokják, a szépirodalom. Mert naplót írni, ez később kiderül, mint egy tettes: az szépirodalom. Vetette papírra José Pimbo és Wilson Hutchins. Én is így tettem anno. S eltettem néha túl sok mindent belé. Így maradt fent ez a lelet.... A minap…..
Végre megjelent a negyedik rész is Temperance Brennan sorozatból. Egy éve még az Ulpius válaszában olvashattuk, hogy belső használatra már van dátumuk a következő részek megjelenésére. Itt abba is maradt a történet. Ma azonban megjött végre, Fumax kiadó adta ki. Végre nem a…..
Egy könyvet kétszer jó kezünkbe venni: mikor az elején tartunk és csavarodik a történet, és a végén, mikor minden kitisztul. Május végén írtam a Millenium trilógiáról, a svéd mozifilm változatról. Akkor ép Csonti történeteit olvastam. Utána kezembe vettem az első kötetet…..
Időnként az interneten keresgélek olyan filmek után, amiket évekkel korábban láttam valahol, és nagy örömömre sokszor szerencsével is járok. A Gyula vitéz télen-nyáron bizony már több mint negyvenéves darab, de a mai napig elő-előveszik a magyar csatornák - és…..
Fantáziaország Vőlegény 2014.03.01 11:33:48
Csütörtök, este színház. Ráérek még, csak fél hét. Olvasok még, nocsak egy cikk a vodkáról. Ez felületes volt. Akkor ideérsz háromnegyedre? Mire? Hétre, háromnegyed hétre. (Kellene egy óra.) Kések. Kint hagyom a bérletet. Így indultam színházba, meglepő gyorsasággal…..
Egy régi örökigazsággal kezdenék, a magyar lányok a legszebbek. Nem csoda, hogy annyi külföldi férfi szeret beléjük. Így esett meg ez egyik barátommal, valamint négy évtízeddel ezelőtt a Barna család lányával is. Egy ma is világhírű német celebbel hozta össze a sors,…..
Fantáziaország XXII. 2014.02.09 14:22:25
2014. 02. 07. Péntek, 16:45. Kezdődik a XXII. téli olimpia megnyitója. A legköltségesebb téli olimpia, amiről emellett a terror és terror fenyegetettség mellett, valamint a közös WC miatt olvashattunk sokat. Legalább 10-15-en meghaltak, és 23-an megsérültek, amikor pokolgép…..
 ... aki én volnék :)8-9 évesen teljesen megőrültem a Bud Spencer & Terence Hill filmekért, amikért azóta is rajongok. Az ezredforduló előtt és utána 1-2 évig még nem volt olyan alapvető az internet hozzáférés, mint manapság így ha kedvenceimről szerettem volna infókat…..
Ma este végeztem a nagy sikerű Millennium Trilógiával, annak is a svéd filmváltozatával. Nem szeretnék belemenni a filmek elemzésébe, hiszen azt már jó néhányan megtették 2009 óta, de nem bírtam megállni, hogy ne írjak róla legalább néhány sort. Azt már most leszögezem, hogy…..
Még 2011. december 18-án (itt) bejelentettem, hogy elkezdem gyűjteni a 200 forintos érméket. Lefektettem mindenféle szabályokat, amiket néha sikerült betartani, néha nem. Előfordult, hogy egy 5 ezressel fizettem három péksütiért, aztán visszakaptam 10 darab 200 forintost. Ilyenkor…..
Mick Kramer Project A legényanya 2012.05.12 00:57:00
Ma botlottam ebbe a magyar vígjátékba, amit Garas Dezső rendezett még 1989-ben, Van egy falu, ahol a dolgok megkönnyítése végett mindenkit Bélának hívnak, ám minden megkavarodik, amikor az egyik újszülöttet az anyja (Pogány Judit) Józsinak kereszteli. A dolgok már csak kuszábbak…..
Fantáziaország A múlt év zenéi 2014.01.26 12:33:19
Nem is tudom, hogy kezdjem e bejegyzést. Még tavaly év végén kezdtem el írni, de valahogy nem akaródzott befejeződni. A tavalyi év legtöbbet hallgatott vagy legjobban tetsző zenéket akartam felsorolni. Nézzük, hogy sikerült. Nincs helyezés ebben a listában, minden dal egyenlő…..
Az alábbi ámerikái Pontiac építője bármit is szívott, néha adhatna nekünk is, akkor itthon is épülhetne valami hasonló. Nem utcadísz. Nem is vasgyűjtő. Ez kérem, egy mozgó műtárgy. És a belsejébe is jutott némi csecsebecse. Nem tudom, milyen boltot fosztott ki, de elég…..
Valahol elterjedt egy olyan pletyka, hogy értek a számítástechnikához. Ez szinte egyet jelent a szerviz kifejezéssel. Azonban egyre kevesebb kedvem van az ilyenekhez. Vagy inkább türelmem. Az utolsó feladat, amit kaptam: Win7, felhasználó választás után "nem tölt be az asztal". Azaz…..
Mint mindenki, én is szeretek filmeket nézni. Alapvetően három kategória létezik, ami érdekel, ami nem érdekel, végül pedig ami nem érdekel, de megnézem. Így van ez a képregény adaptáció helyett japán és amerikai gyerekjátékokból készült művel is. A film hozzám került, s…..
Fantáziaország Csokis linzer 2013.10.06 12:56:36
Úgy éreztem ideje megpróbálnom a sütést-főzést. Valami finom áfonyalekváros húst. Kaptam is receptet, miután megemlítettem Neki, hogy sütni akarok valami gyümölcsös húst - az áfonya nem akart az eszembe jutni. Fakanál, 2004/7. Gyümölcs és hús jól megférnek. Szerintem is.…..