Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Stinger

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Autóhitelét nyolc éve nyögi, az új otthonára felvett kölcsönt végtörlesztette: Görbe Nóra lakása odalett, meleg víz nélkül kezdenek új életet, írja a Bors vezető cikkében. A Linda című, legendás tévésorozat főszereplője a bulvárlapnak elmondta, autóhitele…..
Stinger 2015.02.14 14:50:15
Mi is vettünk fel, jól meg is sz*vtuk - pedig megvolt a keret, tudtuk, meddig lehet nyújtózkodni, kalkuláltunk előre kb 20-25%-os maximális árfolyam emelkedést is, amivel anno még a bankfiókban is kinevettek, mondván ez elképzelhetetlen. Tolták úton-útfélen a frankhitelt, mert az a pénz stabil - aha, persze, csak a miénk nem volt az.

A forintos bulinak már akkor magasabb volt a kamata, naná hogy az ember ha némi pénzügyi érzékkel rendelkezik, a jobb megoldást választja... persze, ha tudta volna mindenki hogy ez történik, mit gondoltok, nem választják az akkor rosszabbnak tűnő forinthiteleket? Azért pedig senkit nem lehet hibáztatni, ha legalább megpróbál valamit változtatni az alapból sanyarú életén (nyilván megfelelő mérlegelés mellett) - a legtöbbünknek nem adatik meg a gazdag nagybácsi vagy a doll*rpapa, aki az életpályád kezdetén megajámdékoz egy lakással és egy autóval.. legalábbis az én társasági körömben elenyésző az ilyen.

Így ha van fedezet, van keret és félre tett pénzed, nyilván megpróbálsz javítani az életviteleden (azt most nem részletezem, hogy sokan túlzásba esve mindent hitelből próbálnak finanszírozni, az itt ebben az országban nem alternatíva, nem az USA-ban vagyunk ugyebár..)

Mindegy is... a kocsimat (amely nem egy álomgép, hanem egy átlag alatti Seat Ibiza) fogat összeszorítva kinyögtem - 147 Ft-os frankkal vettem 4 és fél évesen, 30% önrésszel 2007ben egyetemről kikerülve - 2012-ben a felvett összeg két és félszeresét fizettem vissza, mikor az utolsó részletet vittem. Egy életre szóló tanulópénz volt, abszolút át tudom érezni sokak problémáját...

Szülők kocsija szintén frankhiteles autó volt, 5 hónap volt még vissza az összeomlás után, de gyorsan eladtuk, kifizettük a maradékot és most egy 14 éves használt kocsival járnak. Ez van.

Ez az egész devizahitelesdi egy ordító skarlát jel mindenkin, akinek valaha is köze volt hozzá - egy megbélyegzés, az ADÓS pecsét, ami még a lejárat után is örökre beég mindenkibe és eltántorít attól, hogy valaha is hitelfelvételbe kezdjen annak érdekében, hogy befektessen, vagy egy tisztességes szerződés értelmében a kamatokat vállalva bármibe is belekezdjen... (pedig a jövőmet elnézve egyszer még legalább ehhez kell folyamodnom, maximum azzal játszhatok, hogy évekig még gyűjtögetek a kecóra, hogy minél kevesebb legyen az "alternatív" forma...
Mi sem akarunk kimaradni az év eleji listapornóból, pláne hogy a blogban már hagyomány, hogy megkérjük a magyar játéksajtó egy-egy prominensét, mondjon véleményt az elmúlt év legjobbjairól (korábbi évek itt: 2010, 2011, 2012, 2013). Ezúttal hat kiváló férfi osztotta meg…..
Stinger 2015.01.07 15:33:35
@Gachatar: Dragon Age: Inquisition neked egy fos, nekem az év játéka. Bumm, patthelyzet. :)
IDDQD Szerdai retro - Newcomer 2010.11.17 13:00:00
Ahogy ez már lenni szokott, ha nem Stöki jegyzi a heti retrót, akkor valami alibi jön - most például egy emailben készített interjú Hoilddal, alias Belánszky Istvánnal, aki az elmúlt másfél évtizedben a Newcomert fejlesztette. Bizony, azt a Newcomert, ami eredetileg 1994-ben jelent…..
Stinger 2010.11.24 16:54:14
@DocBulywood:

Igen, sikerült - annyira nem nyüstöltem, de a régi mentést be tudta tölteni és folytatni is tudtam.

A régi technikát gyakorta megirigyelhetné a mai...
William Shatner azt nyilatkozta az egyik online lapnak, hogy szerinte a tévé megérett egy újabb Star Trek-univerzumban játszódó sorozatra. Nem vitatkozom vele, azon klevesek közé tartozok, akinek az Enterprise is bejött, szóval hajrá. Az milyen már, mellesleg, hogy az Enterprise első…..
Eltelt két év, ismét megpróbáljuk az Indexen kicsit felmérni a magyar gémer szcénát. Aki ezt olvassa, kattintson át, és töltse ki, legyen szíves, a kérdőívet, csak pár klikkolás. Cserébe az eredmény remek gyúanyagot fog majd szolgáltatni a későbbi pc vs. konzol háborúkhoz.…..
A méltán népszerű „2011 izéi” sorozatban a legjobb keresőkifejezések és az év játékai után természetesen a kommentválogatás sem maradhat ki, hiszen tavaly is volt ilyen. Azt továbbra is állítjuk, hogy büszkék vagyunk a kommentelőinkre, az esetek többségében nagyon…..
Mostanában tele a média mérges geekek kirohanásaival, akik nem tudják megemészteni, hogy George Lucas teljesen értelmetlen módosítgatásokkal szemeteli tele az eredeti Star Wars trilógia blu-ray verzióját. (És tényleg nehezen védhető például, hogy miért kellett az a plusz szikla…..
IDDQD Apokalipszis made in Hungary 2010.12.12 19:45:00
A VGA díjátáadó egyik nagy bejelentése a várakozásoknak megfelelően a Mass Effect 3 volt, egy földbedöngölő-porbaalázó, sajnos alig egy perces mozival, amit tekintsünk is meg:   Video Games | Mass Effect 3 | VGA 10: Exclusive Debut Trailer HDXBox 360 | Playstation 3 | Nintendo…..
Stinger 2010.12.14 11:36:44
Nem is értelek benneteket. Komolyan.

Akit magába szippantott a sztori, olvasta a hozzá kapcsolódó sci-fi regényeket, a képregényt, és tényleg elmerülve nem csak végigszaladt a játékon, elképzelhetetlen, hogy olyanokat állítson, mint itt egyesek.

Megnézném azt is, aki azt mondta, hogy csak puffogtat, meg interaktív mozi az egész - azok hangulatfokozó elemek, a játékmenet pedig olyan, amilyennek jatszod. Parbeszedeknek semmi ertelme, nincs valtozas az egyes szituaciokban? Gyanitom, emberunk valami alternativ jatekot vizionalt, de ezt biztosan nem...

A kasztosodassal, vagy a nehezsegi szint emelesevel (Hardcore, es akkor meg csak nem is a Veteranrol beszelunk) ember legyen a talpan, aki csak ugy lazan, mindennemu taktikat es strategiat mellozve vegigrohan a jatekon. (vagy csak siman hazugsag az egesz)

A sztori: vagy erted es erdekel - altalaban ezek egyutt szoktak jarni - (maskulonben pont a lenyeget nem erzed at), vagy nem erted es nem erdekel. Szamomra pontosan a tortenet es a Bioware zsenialis talalasa az, amitol az elso es masodik reszt tobbszor vegigjatszva sokadszorra is lefost@m a bokam es azt kivanom: neha barcsak tenyleg valosag lenne.

Valoban a fikageneracio felemelkedeset eljuk, nincs ketseg.

Valaki irta, hogy a trailer minden egyes pillanata drogkent hatott ra - nos, ejjel fel haromkor szombaton nekem is az ereimig hatolt ez az elmenyfaktor. Nagyon messze van meg 2011 dec, de 100%-ig biztos vagyok benne, hogy az ME3 olyan elkepesztoen katartikus elmenyeket fog okozni, hogy joggal nevezzuk a jatekipar es az RPG generacio kovetendo peldajaul szolgalo definitiv univerzumnak. Pont.
IDDQD Szombati játékcsaj 2010.05.01 11:40:00
Tegnap úgy csináltunk, mintha a magyar gamer újságírók közül nem mindenki talicskával tolná haza a nagy kiadóktól kapott kenőpénzt (pedig hát köztudott, hogy dehogynem), így inkább csak ma jövök elő az aktuális csajjal, aki annak ellenére relatíve ismeretlen itthon, hogy…..
Fogadni mernék, hogy többen nem hitték el, hogy emeli az a Wii árát a Nintendo. Tán csak nem 79.990 forintba kerül egy helyen a Wii? Márpedig sajnos de. És nem is ez a legrosszabb, mert ha egy termék sikeres, akkor annak szokták növelni az árát, hogy hátha így sem csökken olyan…..
A héten szert teszek egy új Zelda játékra, ez pedig a Twilight Princess lesz GameCube-on. A Vaterán találtam 10.000 forintért. Szerintem nagyon jó ár érte, és még valaki le akarta alkudni. Én Angliában csak egyetlen egy TP-t láttam GC-n, az is 40 font volt. Már ki is…..
Stinger 2009.04.08 23:58:55
@Hungarian Link:

Veled biztosan megegyeztem volna :) Na mindegy, ha legközelebb ilyen kívánságaid vannak, üzenj bátran, hátha tudok segíteni.

Én most egy Phantom Hourglasst keresek (ez még hiányzik a Zeldás gyűjteményemből), de majd kutatok egyet ebay-en, most már egész olcsón láttam belőlük.

Ott is kétfajta borítós van, az egyiken a hajó és a tenger van a háttérben, a másikon pedig a térkép (ez ilyen barna színű). Utóbbi sokkal jobban tetszik.
Tamás szomorúan tapasztalta, hogy a válság a postára is begyűrüzött. Mostanra már a szétlopott csomagok felét hasznosítják újra az ebayen vagy kitudjahol, a másik felét pedig visszaborítják a dobozba, hogy többnek nézzen ki:December közepén elhatároztuk, hogy rendelünk egy…..
Stinger 2009.01.14 20:02:28
Uh,

én is tudnék mesélni sokat erről a mocskos szemét bandáról (T. a kivételnek, mert azért ott is dolgoznak jó emberek - többek közt a keresztanyám is, aki nagyon sokat mesélt a Postán uralkodó katasztrófális helyzetről).

Aktívan ebayezem, rendelgetek külföldről már három-négy éve, volt néhány komolyabb csomageltűnésem, volt, hogy kivertem a balhét, de a helyzet úgy általánosságban véve nem sokat változott. Én azt mondom, hogy a biztosítás és a NYOMKÖVETÉS a tuti, ha valaki külföldről rendel, bizony kalkulálja be ennek is a költségét - ekkor nyugodtabban alszom....

Azokkal a dolgokkal van baj, amik később nem szerezhetőek be, netán csak az az egy darab van belőlük (aki vmit gyűjt, és csak emiatt vásárol ebay-ról, tudja, miről beszélek) - mert akárhogyis kártérítés meg minden, lósz@rt nem ér az egész. Azért az EMS, a DHL, a DPD és az UPS elég megbízhatóan vizsgáznak, nagyobb tételnél érdemes őket választani.

Azonban ha meg is érkezik a csomag, célszerű egy postafiókot vagy vmit nyitni, mert már az is vicc, ahogy a kézbesítők bánnak a csomagokkal, sőt! Sokszor nem is gondolná az ember, de ők a ludasok.

A külföldi csomagok beérkezésekor gyanítom, a Nemzetközi postakicserélőben vannak a beépített emberek, akik ráspecializálódtak a csomaglopásokra - először őket kellene kirúgni a francba. De mint ahogy keresztanyám is mondta, ezeket gyakorlatilag lehetetlen elkapni, mert ha meg is találják az illetőt, az új tag rövid időn belül simán beilleszkedik a tolvajok közé. Vicc ez az egész, komolyan. Nem a sok egyéb lóf@sz szolgáltatást (értékőr, autóőr, anyámőr, stb) kellene erőltetni, hanem ka kézbesítést biztonságosabbá tenni. Pont.
Szerda este a Bizottság épületében lévő főhadiszállásán fogadott minket Meglena Kuneva, az EU fogyasztóvédelmi biztosa. Szily kolléga huszáros rohammal vetette rá magát, a fogyasztók megalázása témakörénél már egymás szájából vették ki a szót, egyfajta verbális…..
Stinger 2008.11.13 15:10:55
Négy éves ebay+amazon+angol webshopos pályafutásom okán én is tudnék mesélni sok érdekes dolgot. Amikor már a postán dolgozó keresztanyám mesél áldatlan állapotokról, akkor ott tényleg lehet valami gikszer - és van is - méghozzá a Nemzetközi kicserélőben, amit hiába kameráznak be, a beavatott biztonsági őröknek és a profi tolvajoknak köszönhetően rengeteg cucc tűnik el a dolgozók zsebében.

Tucatnyi csomagom érkezett meg tagadhatatlanul sérülten (érdekes módon a nemzetközi biztonságos csomagolási normáknak megfelelt, nálunk mégis dobálták, és összetörték), szándékosan felbontotva, avagy hiányosan - és akkor azokról a bőven két számjegy feletti csomag eltűnésekről még nem is beszéltem, amik a legfájóbbak az egészben. Kit vígasztal az, hogy ha miután az asztalra csap, az eladótól visszakapja a zsét (közben meg feketelistára kerül), ha neki arra van szüksége amit megvásárolt?

Ezek mindent ellopnak, aminek DVD tok formája van, vagy látszik a feladó neve és ebből esetlegesen a forgalmazott termék típusa is. Rendszeresen rendelek külföldről videójátékokat, könyveket, filmeket, kisebb értékű ezt-azt (értsd 15K alatt), a tapasztalatok pedig azt mutatják, hogy ami nem regisztrált légiküldemény (amely megjegyzem még mindig nagyságrendekkel olcsóbb a világ túloldaláról, mintha idehaza ajánlottan feladnék egy levelet a fővárosba, értékbiztosítással), az esetek többségében nem érkezik meg a címzetthez. Nem tudom megmondani, hogy hányszor nyomoztattam már csomag után RL szám alapján, és egy-két esetet leszámítva MINDIG a Magyar Posta volt a ludas. A legnagyobb baj nem is a szállítási idővel van, hanem - mint ahogy azt előttem is leírták többen - a szolgáltatás NEM TELJESÍTÉSÉVEL.
Lesz@rnám én nagy ívben, hogy a cuccom nem 3 nap, hanem egy hét alatt érkezik meg hozzám, ha tudom, hogy BIZTOSAN megkapom. Ha nem lenne paypal, meg insurance, már rég a fejemet verhetném a falba a sok elvesztett cuccal...

Most már odáig jutottunk, hogy rettegek, ha a Magyar Posta neve szóba kerül kézbesítés címén - rá kellene jönni ezeknek a komcsiknak, hogy a postai szolgáltatás nem csak a csekkek befizetéséből, hanem minőségi és BIZTOS kézbesítésből áll (nem kellene erőltetni a sok hiteles meg biztosításos hülyeséget sem, inkább a pénzt a nívósabb és megbízhatóbb kézbesítésbe fektetni).

Persze, fizethetek két-háromszoros árat a futárcégeknél (UPS, EMS, FedEx, DHL) - ezekkel nem is volt soha gond, de vannak esetek, amikor egyszerűen a megnövekedett többletköltség okán a normál biztosított csomagküldés is megfelelne, csakhogy ezt a Magyar Posta egész egyszerűen ignorálja. (Plusz ugye csak az én kedvemért nem fog senki leszerződni egy futárcéggel, ha Magyarországon kívül mindenhova a saját postájával szállíttat - lásd pl. angol webshopok, vagy ebay eladók) Ki akar kifizetni egy-egy 6-7 fontos könyvért 25 font kézbesítési díjat?

Sok a baj na, de a legnagyobb ludas mégiscsak a mammut posta, amely megbízhatatlanságával és tolvaj felfogásával nagyszerűen kivívta a feketelistás mivoltunkat. Gratulálunk hozzá...
Több külföldi forrás is megerősítette azt a hírt hogy elkezdődött egy újabb bannolási hullám az Xbox Live hálózatában. A hírek alapján ismét a dvd firmware moddereit bannolja a hálózat úgy mint az előző ilyen májusi akció során melyről részletesen olvashatsz itt. A gépek…..
Stinger 2007.11.21 15:41:15
banntal: Te biztosan ismersz engem akkor. Talán Krúdi Gyula leszármazottja lehetsz, hogy megfejted az álmaimat... talán a szemeim lehetsz, hogy tudod mivel van tele a számítógépem. Elárulom, még a nyamvadt Windowsom is origi - lehet, hogy Campusos, de akkor is az. Az mp3 és a veszteséges tömörítésű, saját célra használt letöltés pedig nem ütközik törvényi akadályba - ellenben a másolt Live-ozással, amivel kapcsolatban a Microsoft is jogszerűen jár el. Nem gondolod, hogy kicsit mellébeszélsz? A banhullám a téma. Igen, ez a sajnálatosan és általánosan elterjedt hozzáállás. Te sem hazudtoltad meg magad.

Norrec: elárulom, én sem keresek 100.000-eket, sőt: egyetemista vagyok, aki az iskola melletti ilyen-olyan diákmunkákból és sok egyéb másból tartja fenn magát - és mégis: jut kéthavonta egy-egy eredeti (olykor régebbi, ha a pénztárca úgy kívánja) játékra - hol ebay importból, hol itthonról, esetlegesen egy régebbi cím kapcsán. Játékkal játszani, egy dolog. Nem tisztelni a fejlesztőket, hegyekben írni a lemezeket, szétflashelni a gépet és verni a melledet megint egy másik.

Kiállni az igazadért, amikor mások szemében szálka vagy az esetlegesen becsületes álláspontoddal - nos, ez is a dolgok része. Nekem nincs sok játékom - amim viszont van, az erdeti; büszke vagyok rájuk, mert megdolgoztam értük, mert kitehetem a polcra a dobozt, mert már a puszta látványuk is örömet okoz - mert megtisztelem vele a fejlesztőket, mert a saját (szerény) gyűjtemény részét képezi, nem utolsóként pedig nem kell rettegnem attól, hogy kicsapnak a Live-ról, vagy elvesztem a géphez járó garanciát (amely egy silány konstrukció kapcsán nem elhanyagolható szempont). Ki is a szánalmas? Először alaposan nézz magadba, aztán tedd fel a kérdést: erkölcsös vagyok-e?