Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ungverjaland

0 bejegyzést írt és 731 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azt írja a TV2, hogy A Nagy Duett első adása „az év eddigi legnézettebb műsora a teljes lakosság körében”, és ki vagyok én, hogy ezt megcáfoljam? Szombaton a Kismenők, vasárnap A Nagy Duett tarolt egész nap, a teljes lakosság körében is...
ungverjaland 2016.04.12 10:34:56
@Jasinka Ádám: Ez jogos észrevétel, mindenképpen nagyon szoros. Mondjuk ez az 1,3 milliós Híradó eredmény önmagában meglepőbb mint hogy egy hétvégi nagyszabású showműsor hoz hasonló számokat, még ha ezek amúgy tényleg korrekt eredmények.
Hadd ne cifrázzam. Mi jelöltünk, ti szavaztatok, íme az AeonFlux házi díjátadójának végeredményei.....
aeon flux golden action boy 2016 2016.02.27 13:11:00
Ismét eltelt egy év, azaz újra itt van a Golden Action Boy, az AeonFlux házi filmdíjas szavazása. Ahogy mindig az idei etapba is a tavaly március és idén február között Magyarországon bemutatott filmek és alkotóik szállnak versenybe olvasóink szavazatáért, de ahogyan tavaly, most is szenteltünk egy…..
A producerek, a színészek, a rendezők és a vágók után a "legfontosabb ötös" utolsó tagja, az Amerikai Forgatókönyvírók Céhe is átadta díjait, ahol a Spotlight és A nagy dobás aratott a papírformába illó győzelmet, előbbi az eredeti, utóbbi az adaptált forgatókönyv kategóriában. A dokumentumfilmek…..
ungverjaland 2016.02.14 15:30:34
@Atkakukac1989: Szerintem Vikander masszív favorit (de persze nem akkora mint Larson vagy DiCaprio). de alapvetően szerintem az összes színész díj lefutott, nem várhatóak nagy meglepetések.
- SPOILERMENTES - A Sziklás-hegység vadonjának mélyén, télvíz idején hazatérésre készülő prémvadászok többhavi zsákmányukat bálázzák, amikor váratlanul őslakosok nagyobb csoportja üt rajta táborukon. Az Andrew Henry százados (Domhnall Gleeson) vezette amerikaiak jelentős veszteségek árán egérutat…..
Nos, eljött az igazság pillanata, megtudjuk, hogy az Amerikai Filmakadémia tagsága hogy vélekedett a tavalyi felhozatalról. Vajon egyezik az ízlésük a BAFTA szavazóival vagy inkább a populárisabb Golden Globe felé hajlik a kezük? Vajon sok egyezés lesz a teljes szakma jelöltjeivel, esetleg újra…..
Akárcsak tavaly, idén is összeszedtük azokat a címeket, amelyekért érdemes tűkön ülnünk – és akárcsak tavaly, idén is két részre szedtük az ajánlót. Hamarosan jönnek a blockbusterek is, most azonban a kisebb filmeké a terep, azaz fesztiválfilmek, arthouse kedvencek,…..
Hamarosan elkezdődik a 68. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál díjátadó ceremóniája, ahol végre kiderül, milyen elismerést tartogat a Coen-testvérek vezette zsűri (további zsűritagok: Rossy de Palma, Sophie Marceau, Sienna Miller, Rokia Traoré, Guillermo del Toro, Xavier Dolan, Jake…..
„Kezdetben egész kótyagos voltam, és nem is tudtam, hogy zuhanok.Megzavarodott érzékeim egymásnak ütköztek, mint macskák a zsákban. Nem tudván, hogy zuhanok, nem féltem a zuhanástól. Csak émelyítetta zűrzavar. Aztán hozzászoktam. A megszokás unalmat szült. Unalmambanaz unalom…..
A Nemzeti Hírtévé elindulásának egyik sarokköve az időjárás-jelentés, amiről olyan büszkén számoltak be az első másfél órában vagy hatszor, mintha az lenne a világ egyik legnagyobb truvája. Pedig nem az, úgy, ahogy a köztévé csinálja, meg pláne nem az, hiszen a…..
ungverjaland 2015.03.15 08:54:54
@Aradebil: Teljesen mindegy, hogy mit végzett, mert egy tévés bemondónak az a dolga, hogy tudjon beszélni. Ha meg nem tudom, akkor nem kéne berakni élő adásba. Ennyi erővel atomfizikus is lehetne, az sem változtat azon, hogy nem tud rendesen elmondani egy viszonylag egyszerű szöveget.
A blogot régóta követők előtt nem titok, mennyire szeretjük a sci-fi műfaját. Elég csak a névadónkra gondolni, méghozzá az eredetire, úgyhogy senki ne jöjjön a Charlize Theron-féle rettenet miatt azzal, hogy nomen est omen! Sajnos nem minden alkotás hozza az előzetes várakozások…..
Biztos sokan gondolták már úgy, hogy egy-egy filmnek ők bizony megadták volna a lehetőséget, hogy ne csak DVD-n, tévében (vagy még úgy se), hanem a nagy vásznon jusson el a hazai nézőkhöz. Mert hát hiába van évente több száz bemutató, mindig akad olyan kedvenc, ami kimarad a…..
ungverjaland 2015.03.03 20:27:59
Oscar után, Golden Action Boy előtt. A múlt heti, harmadik toplistás bejegyzés hozzászólásai alapján ismét beigazolódni látszott a tézis, miszerint minden filmrajongó lelke mélyén valahol egy kritikus lapul, és nektek, a kedves olvasóinknak igen karakán, általában negatív véleménye van az arany…..
Ma éjszaka egy három hónapos (tor)túra végére rakunk pontot, átadják az Oscar-díjakat. Aki figyelemmel kísérte a díjszezon alakulását (aki nem, annak kötelező olvasmány: a kritikusok díjai, a szakszervezetek díjai, BAFTA, Golden Globe, Independent Spirit Awards), az pontosan…..
ungverjaland 2015.02.23 06:00:03
ungverjaland 2015.02.23 06:07:27
Oscar-díj. Lehet szeretni vagy utálni, dicsérni vagy szidni, egyetérteni vagy vitatni az Amerikai Filmakadémia döntéseit évről évre, de a lehetőségek valamilyen szinten minden mozimániásnál szóba kerülnek a díjátadó gála előtt jó pár héttel. A blog történetében volt már…..
Ismerjük az Oscar-jelölteket, átadták a Golden Globe-ot, megvannak a BAFTA és az amerikai szakszervezetek jelöltjei, elérkeztünk a célegyenesbe. Hosszú volt az út, melynek első állomását a fesztiválok és a kritikusok alakították, jelentős előnyhöz juttatva a Boyhoodot és a Birdmant, de itt kapott…..
ungverjaland 2015.02.21 13:13:35
@Atkakukac1989: A Clouds of Sils Maria szerintem simán az eddigi legjobb alakítása. Ezenkívül szerintem a Runaways-ben volt abszolút meggyőző. Az Into the Wild régen volt, de nekem abban az ő (meglehetősen jelentéktelen) alakítása volt a mélypont, de újra kéne nézni.

Továbbra se gondolom, hogy kiemelkedő tehetségű színésznő lenne, de egy jó rendező kezében, egy nála tehetségesebb színész (mint itt Juliette Binoche, vagy a Runaways-ben Dakota Fanning) mellett sok mindent ki lehet hozni belőle.

Az Twilight-nál nem tudom mi ment annyira félre (már az eleve borzalmas alapanyagon kívül), mert amúgy azóta Robert Pattinson is lett több értékelhető alakítást az asztalra.
Véget ért a Berlini Filmfesztivál, a kattintás után kiderül, kit díjazott a Darren Aronofsky vezette zsűri. Spoiler: akárcsak tavaly (Grand Budapest Hotel, Boyhood), úgy valószínűleg idén is adott a fesztivál egy Oscar-filmet. A zsűri díjai Arany Medve a legjobb filmnek: Taxi…..
Emlékeztek még, hogy Bogartnak és Bergmannak mindig megmaradt Párizs, vagy Meg Ryannek és Tom Hanksnek az Empire State Building csúcsa? Emlékeztek, amikor Whoopi Goldberg átengedte a testét Patrick Swayze-nek, amikor egy karácsony este fél London igazából szerelembe esett, vagy arra,…..
"Arról álmodtam, hogy így kihasználsz. Szeretlek." - suttogja rekedtes hangon egyik nő a másiknak Peter Strickland új filmjében, amely jelenleg a fesztiválokat járja, és amely (a hajtás után megtekinthető részletből ítélve) egy szadomazochista leszbikus pár mindennapjait jegyzi…..
Hamarosan elkezdődik a Brit Filmakadémia díjátadó ceremóniája (jelöltek itt), amelynek most sem lesz élő tévéközvetítése. Mi azonban folyamatosan frissítjük a nyertesek névsorát, ezt kattintás után találjátok... Aki figyelemmel követte a díjszezon eddigi eseményeit már…..
ungverjaland 2015.02.08 21:41:14
@Németh Barna: Ilyen alapon is inkább adnák szerintem Felicity Jones-nak. De valószínűleg Julianne Moore ezt is behúzza
Ez most vagy valami, vagy megy valahova - mondja a viccben a székely bácsi, mikor életében először lát teknősbékát, és én is hasonlóan érzek a Wachowski-testvérek életművével kapcsolatban. A minden tekintetben nagyszerű kezdetek után (Fülledtség, Mátrix) a kapcsolatunk…..
A Szemfényvesztőket is elérte az egészen szórakoztató és mérsékelten komolyan vehető filmek sorsa: a jövő nyáron, egészen pontosan június 10-én debütáló folytatást kap. A fenti fotón rögtön feltűnhet két új arc, illetve egy régi hiánya, hiszen Isla Fisher a harmadik Borat-bébi szíve alatt hordása…..
Már csak néhány óra, és kihirdetik az Oscar-jelöléseket. Most először az összes kategória jelöltjeit bejelentik majd a magyar idő szerint 14:30-kor kezdődő élő adásban, méghozzá Alfonso Cuarón, JJ Abrams, Chris Pine és az Akadémia elnökének közreműködésével. A…..