Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bati67

0 bejegyzést írt és 176 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az animációt, mint médiumot a legtöbben gyerekeknek szóló szórakoztatásként azonosítják. És bár valóban igaz, hogy a legtöbb animációs film elsődleges célközönsége valóban a gyerekek, a nagyobb, komolyabb stúdiók rendszerint nem hagyják figyelmen kívül azt sem, hogy a gyerekeket szórakoztató mesékre…..
A júliusi retró hétvége szívemnek legkedvesebb vonata a dupla Púposos volt, a "spenót" és a "piros spenót" gépekkel. A szép páros aztán természetesen augusztus első hétvégéjén is ott volt az északi parton: Minden nap csak egyszer fotóztuk őket: szombaton a még villamosítatlan alsóörsi állomás…..
bati67 2020.10.16 15:26:58
@Örömhernyó: Nem látod a képeket??? Ott van rajtuk, hogy 'Activate Windows'! Ez kiskorúakra káros hatású... :-)
A világ első űrhajósát, Jurij Alekszejevics Gagarinnak hívták. Gagarint a Vosztok 1 űrhajóval lőtték fel 1961. április 12-én. Utazása 108 percig tartott és ezalatt egyszer megkerülte a Földet. Gagarin ezután bejárta a világot, híresség lett, a Szovjetunióban pedig nemzeti kincsként tisztelték.…..
Szappanadagolótól a tévékig, minden cseh raktárból, rövid szállítási idővel, és persze kuponos akcióban!     BEVEZETŐ   Amint az már sokak számára ismert, 2021 július 1-től megszűnik a vámmentesség a jelenleg vámhatár alatti (~40 dollár), külföldről rendelt kínai (és persze minden…..
Sok érdeklődőnkben felmerül a fenti kérdés. A mi célunk, hogy segítsünk a tökéletes napelemes rendszer megtervezésében és teljeskörű kivitelezésében. Örülünk, hogy egyre több ember számára fontos, hogy energiatudatosan éljen. Az alábbiakban összefoglaljuk, hogyan érdemes kalkulálni és ez nem csak…..
bati67 2020.04.01 12:24:17
@Haziek: Ahogy nézegetem a VW eUp és a Smart is tud kb. 130 Km-t, az meg nekem bőven elég a napi haszálatra (sokszor csak 20-30 Km-t megyek egy nap)
bati67 2020.04.03 15:50:37
Jól elbeszélgetünk itt ketten... :-) A Leaf már nagy (parkolás szempontból), inkább olyan 3,5 méter hosszú autót szeretnék venni. Írd már meg lécci, hogy szerinted mi a baj pld. ezzel:

suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=292034475

Nekem volt Smartom (2004-es, kétszemélyes, automata, diesel), és nagyon szerettem! Ez az elektromos ForFour a Zoe technikájára épül, szerintem nem lehet rossz...

Az eUp nekem eléggé riasztó azokkal a csupasz lemezfelületekkel. :-( Ez pld. egy jól felszerelt és tetszik is:

suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=282486363

De a Smart valahogy "komfortosabbnak" tűnik.
bati67 2020.09.29 15:32:17
@Blacktom: Szia! Csak azért, mert minél kevesebb 'rombolással' akartuk megúszni az egészet (egy klíma felszerelése: 2 lyuk a falon)!

A fent említett 'Fakir' és 'El Fuego' fűtőtesteket meg csak a konnektorba kellett bedugni... Szerintem ezek semmivel se jobbak, mint az pld. infra-panel. Csak egyszerűbb kiépítés számított. Amúgy én is gondolkodok infra-panelben: már láttam olyat, ami úgy néz ki, mint egy festmény. :-)

A vízmelegítőt is simán fel lehetett szerelni a régi gázos vízmelegítő helyére.

Amúgy azóta már vettem autót is: egy 2017-es Smart ForFour ED-t, 2000 km-rel. :-)
Több évnyi hű szolgálat után itt az ideje lecserélni a porszívót? Most választási tanácsokkal segítünk, hogy a számodra legjobb porszívót vidd haza!..
bati67 2020.09.16 19:43:44
@halatlan: Nekünk egy Dyson DC-23-as van, de már arra sem emlékszem, hogy mikor vettük... Egyszer már vettem hozzá új forgófejet, mert elkopott. Remélem, hogy a tied is legalább ennyi ideig bírja majd!!!
A kőbányai Chinatown egyre inkább kivívja az egzotikus konyha rajongóinak figyelmét, de lesz-e nekünk egyszer Kis Tokiónk? És ha igen, hol?  ..
Az 1971-ben bemutatott kilencedik generációs Cadillac Eldorado minden tekintetben nagyobbra nőtt a kicsinek még így sem nevezhető elődjéhez képest, és tökéletesen rámutat arra, hogy napjainkra hogyan siklott félre a luxusautó fogalmának értelmezése. Mit is értünk valójában luxus alatt? Minél…..
Névvel visszaélni egyszerű átverésnek tűnik. Végy egy megtalálható, ismert webshopot, kicsit alakítsd át a nevét, esetleg rakd bele az ÁSZF-be az eredeti céget és már várhatod is az eltévedt vásárlókat. Ez történt a Prime Home bútorbolt esetében is, akik először meglepődtek a vásárlók…..
bati67 2020.05.26 15:50:48
@aefzuj: Mármint Magyarországon!!! Valahogy a külföldi (német, angol, kínai, osztrák, stb.) vásárlásaim során még soha nem volt negatív tapasztalatom...
Sokan ülnek most otthon, akik amúgy normális üzemben kirándulnának, utaznának. Van erre egy kiváló német kifejezést, a Fernweh, nagyjából távolvágyat jelent, magyarul azt mondanánk rá, hogy mehetnékem van. Ha neked is, de bármilyen okból beszorultál az otthonodba, megpróbálom enyhíteni. Tarts…..
bati67 2020.05.26 13:03:40
Kétség kívül sikeresen védekezett az ország, nálunk jobb anyagi helyzetben lévő országokat is felülmúltunk – mondta a miniszterelnök szokásos péntek reggeli monológjában, amit a közszolgálati rádió rendszerint interjúnak álcáz. A melldöngetés egyáltalán nem idegen Orbán Viktortól, ám ezúttal ez a…..
bati67 2020.05.25 15:32:55
@s: Szerintem azért kérte, hogy ha beesik a nagygerenda, akkor AZONNAL (1-2 órán belül) tudjanak reagálni, nem pedig 1-2 napon belül (mire összehívják az Országgyűlést és az határozatképes is lesz).

Amúgy meg: május 25-e van!!! :-) Most indulok a virágboltba, azután meg felköszöntöm a Kisgazdámat! :-P
bati67 2020.05.25 15:56:54
@s: Igen, azt hiszem igazad van... Ja, nem!

Azért további szép napot kívánok! :-)
A Grúzia partjainál található "Kasatka" nevű 5. számú titkos laboratóriumban a szovjet haditengerészet számára kísérleteztek a tudósok különböző torpedófajtákkal. A laboratóriumot 1944-ben alapították meg Leningrádban (Ma: Szentpétervár), azonban a tudósok télen-nyáron szerettek volna élesben is…..
A Szovjetunió vezetője 1941 november 7-én, a Vörös Téren beszédet tartott a Nagy Októberi Forradalom emlékére rendezett katonai parádé résztvevőinek, amelyről felvétel is készült. De mi is ebben az érdekes? A most következő cikk ezt a történetet fogja bemutatni...
bati67 2020.05.05 16:00:39
@apro_marosan_petergabor: Sztálin elvtárs nevetett... pedig közéjük is lövethetett volna!!! (vagy keverem valakivel?)

;-)
via GIPHY Azért a kijárási korlátozások és önkéntes karanténba vonulások idején azt mondani, hogy a csomag címzettje többször sem volt otthon, hát ehhez kell pofa. Az Express One futárja elvileg járt Dávidnál, de erről sem Dávid, sem a bejáratot figyelő kamera nem értesült. A csomag története elég…..
Mindenki nehéz helyzetbe került, ez nem kérdés, de az egész biztos, hogy a turizmusból élők most rendesen és joggal pánikolnak. Nem könnyű jól dönteni és jól kezelni az olyan helyzeteket sem, amivel H. és családja szembesült. A debreceni apartman tulajdonosa (így március 17-én, amikor a helyzet már…..
via GIPHY Tamás kazáncserére adta a fejét, ami önmagában épp elég stresszt jelent, a költségről nem is beszélve. A szükséges összeghez az MFB hitelprogramján keresztül szeretett volna hozzájutni. Hosszú hónapok alatt meglett a hitelhez megfelelő kivitelező és a szükséges dokumentumok is, úgy tűnt,…..
Az 1979-es esztendőtől kezdődően a filmvilág rendszeresen visszatérő elemét jelentik a „Ragadozó” és „Alien” filmek. A két franchise (mely egy ponton össze is kapcsolódott) összesesen 12 filmet produkált a világ film- és szörny rajongói számára, amivel mellesleg beelőzte a Star Wars űreposz…..
bati67 2020.02.25 08:20:05
@Dev_: OK, ma is tanultam valamit... :-)
via GIPHY Bár mélységesen együttérzünk, mindig öröm az olyan levél, amiből tanulunk is valamit. Például most azt, hogy a Trónok harca csatajelenetét 55 napig forgatták, ami azért érdekes, mert Tamásék fejhallgatójának javítását 180 nap alatt sem sikerült megoldani. Nem tudni, mi tart ilyen sokáig,…..
Ha sok más, élvezetesebb város helyett mégis inkább Londonba látogat valaki, de már megvolt az őrségváltás a Buckingham palota előtt, kipipálta a Big Bent, körbenézett a Trafalgar Squaren és átkelt a Tower Bridgen, akkor kezdődhet az alternatív városnézés, hiszen más városokhoz hasonlóan London is…..
bati67 2020.01.20 09:22:40
@UtazóTódi: Az ablak nem volt nyitható, úgyhogy nem tudtam megnézni, de biztos, hogy nagyon sok rétegű volt! A másik meg, hogy a kifutópálya egy "völgyben" fekszik, úgyhogy eleve nem sok zaj jön ki...
bati67 2020.01.20 09:24:58
@hoxa: mi ebben a szállodában aludtunk:

https://www.google.hu/maps/@51.508291,0.0409496,3a,66y,351.31h,110.79t/data=!3m6!1e1!3m4!1ssmgDTBChL3x-cHxQ9BUOBw!2e0!7i16384!8i8192?hl=hu

Sose felejtem el a recepciónál az ingyenes uborkás-citromos vizet!!! :-)
Egy, a hivatalos dokumentumok szerint nem létező hotel áll Szentpétervár belvárosában. A mai bejegyzésben ennek az épületnek a történetét ismerhetitek meg.  ..
Képzeljük csak el, ha valaki most fedezne fel egy új közlekedési rendszert, írja a Medium.com, és azt mondaná: "Kitaláltam, hogyan fogunk közlekedni. Fosszilis energiahordozókkal hajtjuk majd az egészet, amelyek a környezetet szennyezik. A városok bedugulnak majd tőle annyira, hogy a közlekedésben…..
Azt talán a judaizmusban kevéssé járatosak is tudják, hogy vallásos zsidó ember nem dolgozik szombaton. Igen ám, de hogy a zsidóság vallásjogi értelemben mit nevez munkának, az bizony eltér a munka széles körben elterjedt fogalmától. Munkának, háláchikus, azaz vallásjogi értelemben csak a produktív…..
Korábban már írtunk azokról a kollégákról, akik megnehezítik a mindennapokat és lássuk be, a legjobb munkahelyen is akad egy-két olyan alak, akivel a munka minden, csak nem kellemes. Mivel a téma állandó, ezért most íme, néhány “fegyver” az irodai kellemetlenkedők hatástalanítására! Az életünk…..
bati67 2019.12.18 16:11:24
@atomplanet: a negyedik pontot vitatom! :-P