Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bati67

0 bejegyzést írt és 203 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma kivételesen kihagyom ebben a cikkben a politikát, de azért persze szőrmentén csak belekerül majd, hiszen minden mindennel összefügg. A politika is a reklámmal... Mert ma a reklámokról lesz szó. Sajnos már meg kellett szoknunk azt, hogy a legváratlanabb pillanatokban tolnak elénk a televízióban,…..
bati67 2021.09.29 09:17:34
@Maxim Tsigalko: AdBlockPlus for Chrome, ingyen!

Szívesebben! :-)
Aki régebb óta követi a blogot, tudja jól, hogy egyik nagy kedvencem a Párkányban található Középkori Parasztétterem, ahol már 4 alkalommal is jártam (#1, #2, #3, #4) és mindannyiszor fergeteges élményekkel távoztam a fantasztikus hangulatnak, stílusnak és az elképesztő ételeknek köszönhetően. Az…..
Politikai okokból keresztelték át a magyarok kedvenc ételét. Az új név előbb az ellenállás, majd a csalás jelképe lett...
bati67 2021.08.01 12:55:50
@Göntér László: Régebben láttam egy nagyáruházban: "Makói Hagyma - Származási hely: Kína"

:-)
Mai írásunk főszereplőjét azon olvasóinknak ajánljuk, akik nagyon, de nagyon nem szeretnek sok időt tölteni a konyhában, s legszívesebben egy az egyben letudnának minden sütési folyamatot. Következzen a lusta ember serpenyője!..
bati67 2021.07.12 10:09:38
@DominoFX: Erről nekem is az angol reggeli jutott az eszembe! :-)
   Manapság egyre több mobilgyártó jön rá arra a szomorú igazságra, miszerint a specifikációk és a készülékek valódi képességei csak másodlagosnak mondhatók az eladásokat tekintve. Sokkal fontosabb ugyanis az adott típus vagy épp az egész cég marketingje. Ide értendőek a szlogenek, a megvásárolt…..
1946. április 16-án, kedden délután 14:47-kor egy a náci Németországból zsákmányolt V-2 rakéta szállt fel az amerikai hadsereg Új-Mexikói White Sand rakéta tesztelő területéről. De nem jutott túl messzire. Mindössze 5,5 kilométeres magasságot ért el mielőtt a giroszkópos vezérlő rendszer…..
bati67 2021.06.01 18:09:10
@Kedélyes Paraszt: Igen, csak le kellett volna menteni a képeket és felrakni saját tárterületre, mert nem jeleníti meg. :-(

Error 1011 Ray ID: 6589b01479b5627d • 2021-06-01 16:06:11 UTC
Access denied
What happened?
The owner of this website (static.thisdayinaviation.com) does not allow hotlinking to that resource (/wp-content/uploads/tdia/2019/05/gallery-1509650162-gettyimages-176653830asdgah-1024x622.jpg).
Ez az első Az első walkman 2021.05.24 15:18:51
Az első walkmant, a Walkman TPS-L2-t, 1979. július 1-jén dobta piacra a Sony Japánban. A készülék ötlete Masaru Ibukától, a Sony társalapítójától származott. Utazásai során egy TC-D5 típusú kazettás magnót használt zenehallgatáshoz, de túl nagynak találta, ezért megkérte a cég mérnökeit, hogy…..
Szomorúan tapasztalhatod, hogy nap mint nap újabb hírek érkeznek katalizátorlopásokról. A némi nemesfémet (platinát, ródiumot és palládiumot) tartalmazó alkatrészt pár perc alatt gyerekjáték szinte hangtalanul leszerelni a legtöbb autótípus alól. A katalizátorok lopása egyébként Európa nyugati felén…..
bati67 2021.05.12 13:52:18
@eßemfaßom meg áll: Remélem, hogy a végén "félmillamínusz"-ért vetted meg! :-)
1847. Fotó a fényképezés hőskorából. Amerikai katonák Saltillóban, a mexikói-amerikai háborúban. Az 1846 és 1848 között tartó konfliktus elsősorban a renegát államnak nyilvánított Texas Mexikóból történő kilépése miatt robbant ki, és Mexikó vereségével ért véget, amiben újabb jelentős területeket…..
A szovjetek komolyan gondolták a 12 km magasan lebegő, 30 tonnás erőművet, melyet kötéllel rögzítettek volna a földhöz...
Szavak, melyeket ma is használnak az idősebbek, de senki sem tudja, hogy honnan származnak. Mi utánajártunk!..
Erre a kérdésre nagyon sokáig nem tudtam a választ, valami olyasmire gondoltam, hogy befecskendezik a konyakot injekciós tűvel. Azonban nincs benne olyan sok alkohol, sőt alkoholmentes verzió is létezik. Ha szétvágjuk, eléggé sűrűn folyó, viszkózus anyag folyik ki belőle és némi fehér masszát is…..
Mi jut az eszedbe, ha azt hallod fekete hálószoba? Komor, rideg, csúnya és "csak barbároknak"? Akkor bizony nagyobbat nem is tévedhetnél! Lapozd át a fekete hálószobák fotóit és meglátod a cikk végére téged is le fognak nyűgözni. ;)..
bati67 2021.03.01 18:05:14
@élhetetlen: Mi van? Tán most nézted meg az 'Eredet' c. filmet? :-)
bati67 2021.03.02 08:54:27
@élhetetlen: Hmmm... ismerős, amit írsz... Nekem is csurrant már be álmomban, úgy, hogy azt álmodtam, hogy pisilek. (a hirtelen felébredéstől emlékeztem az álmomra)

Azóta inkább nem iszom annyira tele magam vacsora után... :-)
Ha van klasszikus "felnőttfilm", akkor az az Emanuelle, amMi a rendszerváltás környékén lázban tartotta az egész országot. Köszönhetően többek között a Filmslágerek magyarul kazinak is, amelyen az egyik legnépszerűbb szám a filmzene magyarított verziója volt. Bár az tény, hogy szabados tartalmak a…..
bati67 2021.02.26 13:02:22
Vajon annak kell beilleszkednie egy országba, aki odaköltözik, vagy a befogadó társadalomnak is alkalmazkodnia kell? A kérdés elég régóta vita tárgya, miként az is, milyen elvárásoknak kelljen megfelelni annak, akik állampolgárságért folyamodnak...
Nőként, anyaként a fél házat be tudnám pakolni az autóba, mert hát mi lesz, hogyha pont, azaz 1 dolog kell majd, ami nincs nálunk. Találtam is egy 100-as listát, de egy csomó olyan holmi van rajta felsorolva, ami egy női táska alapvető része. Nézzük meg, mi az a 7 dolog, ami tényleg fontos, hogy a…..
Üljetek le gyerekek és figyeljetek, egy érdekes történetet fogok elmesélni Nektek. Valamikor olyan rég, hogy tán' igaz sem volt, volt egy General Motors nevű nagyvállalat. Gyártottak népautókat Chevrolet név alatt; gyártottak autókat a középosztálynak Pontiac néven, bár egy magyar származású migráns…..
FRISSÍTVE! Tényleg luxusautót vásárolt magának a székesfehérvári polgármester, Cser-Palkovics András az adófizetők pénzéből egy világjárvány okozta gazdasági válság idején? Attól függ, kinek mi a luxus. Mi mindenestre körbejártuk a témát. Az is kiderül, milyen szolgálati autókkal járnak egyes…..
Ebben a videóban egy elhagyatott szanatóriumot mutatunk be, ami az Alpok csodálatos hegyei között bújik meg. De nem is ezért érdekes, hanem mert teljesen érintetlen!..
bati67 2020.12.30 20:40:06
@betamàs: Milyen hibát javított ki? Mert én most (2020.dec.29. 13:40-kor) találtam meg a videó alapján... :-)
Kerékpárral nagyon csúnyát lehet esni (tapasztalatból mondjuk), ha pedig két kerékpáros ütközik, az még rondább. Márpedig ez történt Zitával, aki így aztán kénytelen volt megtapasztalni, milyen is a holland egészségügy. Következzenek hát az ő élményei! Neked is van külföldi vagy magyar kórházi…..
bati67 2020.12.11 15:14:49
@dikusz.: "az emlitett dh egyebkent az a "sport", amikor a biciklis felmegy a fogaskerekuvel a hegyre aztan ugy rongyol lefele kamikaze modra az erdei osvenyeken hogy ha szembejon egy kirandulo csalad akkor a vakszerencse donti el ki serul meg es mennyire."

Magyarul: Downhill :-)
Hosszas betegség után elhunyt Benkő László, az Omega alapítótagja, billentyűse. A Kossuth-díjas művész hetvenhét éves volt. A szomorú hírről a zenekar tájékoztatta a rajongókat. Nyugodjon békében! (fotó: Stekovics Gáspár)..
bati67 2020.11.18 15:03:05
Csak röviden: annyira megfordult a néphangulat, hogy még az izlandi meccset is elengedte Orbán Viktor. Erre azért nem számítottunk, az eddigi hozzáállása alapján azt vártuk, hogy pénteken jelenti be a normális szigorítást.  Az elmúlt hetekben már a narancshitű szektán túl a laikusoknak is tök…..
bati67 2020.11.09 16:32:35
@Nevem Dán, Bogdán: Szerintem azért nem meri, mert akkor egy csomó szülőnek is otthon kellene maradnia (vagyis egy csomóan kiesnek a gazdaságból).
1944.november 24-én a USS Tang nevű amerikai tengeralattjáró a Tajvani-szorosban támadott meg egy japán konvojt, amely olajat és szállító eszközöket vitt. A Tangnak ez volt az ötödik harci küldetése. Három célpontot választott ki és mindháromra 2-2 torpedót lőtt ki. Az egyik elsüllyedt, a másik nem…..
Az utóbbi napokban többször jött velem szemben, szinte minden hírportálról egy macska, aki megtámadta a gazdáját, és a gazdi kétségbeesetten kért segítséget előbb a rendőrségtől, majd az állatvédőktől. Nagyon sokat gondolkoztam arról, hogy írjak-e egyáltalán erről, de annyian foglalkoztok vele, és…..
A főleg horror-jellegű filmek készítésével tapasztalatot szerzett norvég Tommy Wirkola különleges sci-fit készített 2017-ben, mely eredetileg a "Mi történt hétfővel" címet kapta, de több országban is a "Seven sisters" azaz Hét nővér néven futott. A sztorihoz remek szereplőgárda társul: Noomi Rapace…..