Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Meleg Sándor

171 bejegyzést írt és 1735 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az egy szinte magától értetődő jelensége az alternatív irányzatoknak, hogy minden olyan anyagot, amihez az élelmiszeripar hozzáért, ördögtől valónak tartanak, csak a „bio” forrásból származó termékek az elfogadhatóak. Most némi zavar támadt a világban, ugyanis a „fehér halál” fedőnevű nád- és…..
Meleg Sándor 2015.11.23 08:54:58
@Haggyma: bizonyos fizikai (pl. sűrűség) tulajdonságaikban eltérnek, de kétlem, hogy ezt házi körülmények között kellő pontossággal lehet mérni. Az is lehet, hogy kevert volt a termék.
Meleg Sándor 2015.11.26 21:27:54
@Haggyma: Ez nagyon jó volt! :)
Meleg Sándor 2022.04.05 17:33:43
@Munyi cica:

Igen, a xilit használható ilyen célra, de lehetnek bizonyos mellékhatása, mint pl. puffadás. Idővel a szervezet toleranciája javul, de egy nagyobb adag akkor is képes lesz a hatást kiváltani.
Meddig akarjátok még ezt csinálni? Vagy azt hiszitek, hogy valaha vége lesz?  Tényleg vannak még olyanok, akik elhiszik, hogy ez valaha is véget ér?  Vannak még illúzióitok? Úgy látom igen. Csak még egy hónap, csak még egy hónap, csak még egy hónap, csak még egy hónap, csak még egy hónap, csak még…..
Meleg Sándor 2021.01.26 18:31:27
@Piffu: Nem mondod? Elnöke egy saját maga alapított szervezetnek. Meg még az amazonon is kapható a könyve...

majd szólj, ha esetleg vannak tényeid is. :)
Alimento Elköltöztünk... 2020.10.02 19:30:05
Az index működését érintő változások miatt július végén úgy döntöttünk, hogy lezárjuk a blog.hu felületén való működésünket és önálló felültre költözünk. Október elején elindult az Alimento.hu oldal, ahol sok szeretettel várunk minden eddig olvasónkat.   A blog.hu felületére feltöltött cikkek a…..
Alimento COVID szkepszis 2020.06.15 07:10:15
Tudom, hogy a koronavírus körüli felhajtás már sokaknak a könyökén jön ki, de van egy-két olyan jelenség, amiről mindenképpen szeretnék megemlékezni...
Meleg Sándor 2020.09.07 14:06:47
@wmiki:

Amúgy is minek aggódni a globális felmelegedés miatt, mert a KELT-9b exobolygón az átlaghőmérséklet 4300 fok...
Meleg Sándor 2020.09.07 17:28:47
@wmiki:

Nem szalmabáb volt, szarkazmus.
Meleg Sándor 2020.09.22 20:03:28
@wmiki:

"Hűtőládába kapaszkodva élt túl három napot a tengeren egy hajótörött" - írta a Borsonline.

Alapvetően a legtöbb analitikai módszer olyan, hogy ha nem pont úgy csinálod, ahogy az elő van írva, akkor az eredmény kuka. nagyon örülök, hogy erre most olyan sokan rácsodálkoztak.

Úgy ki is nézem belőled, hogy ha találnál a PCR-ről anyagot, értenéd is....
Alimento A böjt 2014.03.19 12:26:37
A böjtről nehéz írni, mert számtalan változata van, és sok szempontból lehet megközelíteni. Kisebb könyv terjedelemre lenne szükség, ha a témával kapcsolatos dolgokat teljes mélységükben szeretném részletezni. Erre most nem vállalkoznék, maradok egy kisebb áttekintésnél, melyben a legfontosabb…..
Meleg Sándor 2016.12.09 10:35:53
@bugenhagen:

Sajnos orvosok is írnak időnként olyan könyveket, amiket nem kellene. Csak egy példa: az új germán medicina nevű orbitális ökörséget gyakorló orvos találta ki.

Versenyszerűen sportoló személynél az 50 napos léböjt utáni kimagasló teljesítmény elég hihetetlen. Ha valakin van több tíz kg túlsúly, akkor az egy hosszabb böjt után valószínűleg jobb állapotba kerül, de az atletikában nem sok esélyét látom.

Azt érdemes hozzátenni, hogy a sport az a terület, ahol az egyéni adottságokból fakadó eredményeket sokszor összekeverik az alkalmazott módszer sikerével.
Meleg Sándor 2018.04.05 11:27:32
@tuzogep:
1. Szerintem nincs. A hosszabb éhezés egyébként károsítja is a bél emésztő felületét - ez gyorsan regenerálódik, de ettől még nem jó.
2. A ketonok érdemi megjelenéséhez elég hosszú idő (kb. 1 nap) kell, a máj kb. egy napi szénhidrát-tartalékkal rendelkezik, amit folyamatosan pótolni igyekszik. A szénhidrát alapú energia-termelés fokozatosan csökken, a zsír alapú energia-termelésnek pedig el kell érnie egy kritikus szintet ahhoz, hogy a ketonképződés beinduljon. A 24 óránál rövidebb böjtök esetében a ketózis pozitív hatásai elég bizonytalanok. rendszeres szakaszos böjtölésnél ez ráadásul még jobban kitolódhat, hiszen a szervezet alkalmazkodik a tápanyag-megvonásos időszakokhoz.
3. Nincs.
Meleg Sándor 2020.09.05 05:59:14
@Irbisz: Röviden: nincs.
Alimento C-peptid, az új őrület 2019.11.30 10:24:07
Több megkeresés érkezett a varázslatos hatású C-peptid spray alkalmazásáról, mely a látottak alapján panacea lehetne, bámulatosan széles gyógyító spektruma révén. Gyorsan bele is vetettem magam a világháló sűrűjébe, megnézni, mit is tud(hat) az új csodaszer...
Meleg Sándor 2020.07.29 05:56:04
@Csaba46:

"C-peptid nyilvánvalóan nem felel meg neki" - köszönöm szépen, nagyjából ezt mondom tavaly november óta.

"Akkor ez vagy egy hatósági oldal" - miért lenne az?

"szerfölött egyoldalúan a jogszabályok talaján áll" - bármilyen felemás is a magyar jogalkotási rendszer, a jogszabályi rendszer az alap (ráadásul itt nem is magyar, hanem EU jog a kiindulás). Ezek nem vélemény-kérdések, a KRESZ-re sem mondom, hogy a piroson áéthajtás tilalma "szerfölött egyoldalú" dolog "szabad és tapasztalatokon alapuló vitát nem tesz lehetővé" - mert valakinek sikerült biztonságosan áthajtania a tilos jelzésen.

"szabad és tapasztalatokon alapuló vitát nem tesz lehetővé" - alapvetően a tudományos alapú vitákat kívánom támogatni, a kinek milyen tapasztalata van az nem ez a tétel. A tudományos vizsgálatok kontrollált, hibajelenségeket kiszűrő (csökkentő) feltételrendszerrel történnek, ami ezen kívül van, azzal nem igazán lehet mit kezdeni. Az egyéni tapasztalatok gyakorlatilag ilyen szempontból használhatatlanok, még ha valaki youtube videót is csinál róla - sőt a legtöbb VG videó alapvetően erősen manipulatív is, nem racionális, hanem emocionális érvelést tartalmaz.

"szólásszabadság" - nem abszolút jog és ne keverjük össze azzal, hogy valaki manipulatíve használja a saját termékforgalmazásának ösztönzésére.

Ez nem dogmatizmus szerintem, hanem a korrekt társadalmi működés keretei.
Meleg Sándor 2020.07.31 17:28:36
@Kéri Erzsébet:

1. gyógyszer-reklámok: a nem vényköteles gyógyszerek reklámjai régóta szúrják a szememet, én több helyet adtam annak a véleményemnek, hogy gyógyszer-reklámozást kategorikusan nem engedélyeznék vagy tényleg nagyon szigorú feltételek mellett.

2. A csodadoktoros jelenségről is írtam: alimento.blog.hu/2015/05/03/merenges_a_termeszetgyogyaszatrol

"Tényleg ennyire buták lennének az emberek, hogy a reklámozott, csodaszerekbe hisznek , és nem az orvosokban" - alapvetően igen. Azt hiszik, hogy amire a modern orvostudomány nem képes, azt egy messziről jött alulképzett sarlatán majd megoldja. Egy csomó betegség van, amire a modern orvostudomány nem tudja a megoldást (még), de ez nem jelenti azt, hogy a füvesasszonyok tudják vagy valaha tudták. A keleti vagy népi gyógyászatból vannak elemek, amiket igazolt a tudomány, de ez inkább a kivétel, mind a szabály...

Pont azért lenne fontos a tudományos kutatás támogatása, mert még mindig itt van a legtöbb esély a megoldásra. Az most más kérdés, hogy egy csomó betegség oka életmódi eredetű, de az orvoshoz megy mindenki, hogy oldja meg.

"És ön mielőtt bárkit elítélne, miért nem keresi fel azokat, akik névvel, arccal ,vállalják ,; -hogy , sokat segített nekik ez a szer" - mert ez nem tudományos kutatási módszer. és nem nekem kell igazolni, hogy működik-e a szer vagy nem, hanem annak, aki gyártja. Csak egy példa: nagyon sokáig meg voltak róla győződve az emberek, hogy az érvégés majdnem mindenre gyógyító hatású, sokan esküdtek rá, hogy mennyire jó. Egyszer kellett megvizsgálni és kiderült, hogy alapvetően szinte minden beteg állapotán ront(ott). Ennyit a személyes beszámoló erejéről.

"Mert nem tudományosan bevizsgált a szer? Attól még jó lehet!" - persze, a lottón is lehet ötöse az embernek.

"az már el lett felejtve, hogy hány tudományosan bevizsgált gyógyszert kellet visszavonni, mert meghaltak tőle" - na igen, ez egy fontos különbség: a gyógyszert bevizsgálják és ha mégis negatív hatása van, bevonják. A sok alternatív fost viszont 1. be se vizsgálják, 2. ha gond van vele, egyszerűen átnevezik és újra piacra dobják (hány ilyet láttam már). Akkor most melyik is a jobb?

"Miért kell akárkinek is is ezt eldönteni, hogy ez jó,- vagy rossz nekik" - azért, mert egy átlagos fogyasztó nem rendelkezik azokkal az ismeretekkel,, ami alapján képes szakmai kérdésekben döntést hozni.
Meleg Sándor 2020.08.10 14:06:07
@Darnoky:
Ez mind jogos kérdés azzal kiegészítve, hogy a közvetlenül az agyban feltételezett hatásnál a szaglóidegen keresztül kellene bejutnia a hatóanyagnak.
Mi történik akkor, ha Thanos győz?..
Meleg Sándor 2020.07.28 13:30:51
Meleg Sándor 2020.08.03 12:46:26
@MMSZoli: Hát igen, lettek volna jobb megoldások.
A c-peptidről írt cikk egészen vad indulatokat gerjesztett, bár volt már pár hasonló a blog történetében (kaptam én rendszeresen a vegánoktól, homeopátia-hívektől meg a Hamer-féle csapattól is), de szerintem ilyen elemi szintű, ordítva epét hányós történetre nem volt példa...
Réges régen, egy nem túl távoli galaxisban volt egy írás a rosszindulatú daganatos megbetegedések és az egyéni felelősség kapcsolatáról. Maradtak elvarratlan szálak, amiket most azért tovább bogozgatnék filozofikus jelleggel...
Meleg Sándor 2020.07.27 19:42:32
@legeslegujabbkor:

Az egyes szűrőprogramokról lehet némi adatot szerezni, ezek egy része EU forrásból megy, ott indikátorokat kell teljesíteni. Az, hogy ez milyen minőségű munkával teljesül, más kérdés...
Mostanság minden a koronavírusról, a fekete életekről, a szólásszabadságról és a szabad sajtóról illetve egyebekről szól – teljesen jogosan. Viszont az "egyebek" kategóriába valami olyasmi került bele, amely csillagászként nagy örömmel tölt(ött) el: végre felkerült az égre egy szabad szemmel is…..
Hét tenger A legnagyobb 2020.06.13 09:27:34
A Kriegsmarine harmincas évekbeli újjáépítése késve és lassan indult csak be, s a háború kitöréséig nem hozott igazán látványos eredményeket. Ennek oka részben Hitler kezdeti óvatossága volt, mellyel igyekezett elkerülni az angolok szükségtelen provokálását. Később, miután tapasztalta a nyugati…..
Meleg Sándor 2020.06.14 18:39:15
@Hegge Balázs:
Vannak kétségeim. Ha minden összejön a japcsiknak, akkor is az USA-nak bőven volt tere hátrálni. Az óceánon is meg a szárazföldön is. Ha Midwayt megszerzik, akkor is csak annyi történik, hogy a kiinduló arcvonal közelebb kerül a partokhoz. Yamamoto jól látta, hogy tényleg csak az odacsapáshoz van erő, ha az amerikai gazdaság felpörög, onnan már csak idő kérdése a dolog.
Alimento Hírlapi kacsa(zsír) 2020.06.08 05:43:35
Beindult a "kacsalobbi" az interneten, a kacsazsír csodálatos hatásairól több cikkbe is sikerült rövid időn belül belefutnom. Végül is miért épp ez ne gyógyítana bármit (is)...
Meleg Sándor 2020.06.08 14:16:00
@Sequoyah:
Ha az ember íz miatt szeretne választani, akkor a baromfizsírokkal jól jár. A vajban sok a telített zsír, de elég speciális összetétele van, emiatt érdemes fogyasztani.
Meleg Sándor 2020.06.08 20:45:29
@Munyi cica: azóta 1 cikk volt, a kecsketejes. Nem sok mindenről maradtál le :)
Meleg Sándor 2020.06.09 10:52:47
@Munyi cica: az archívummal küzdök, mert a sablonban minden elemet beszerkesztve szétesik az oldal. Dolgozunk a megjelentésen, ha nem lenne millió más feladat, már lenne új dizájn.
Nem kevés táplálkozási irányzat, illetve szerző van, aki meggyőződéses ellensége a tejnek. Időnként e témában tudományos, vagy annak látszó kutatások is napvilágot látnak, így most én is visszatérek a témához. A következő írást éppen paleós oldalon találtam, de…..
Meleg Sándor 2014.06.18 16:20:46
@klebsiella:

A fehérje-beviteli ajánlások korcsoportonként változnak. Igazából a szervezet a fehérje-túladagolást egy határig jól tolerálja, mert amit nem épít be, azt elégeti.

Amit a védő mondott, az egy napra nekem is soknak tűnik. Azért nem kell túlzásba esni.
Meleg Sándor 2020.05.28 10:37:35
@Irbisz:
Semmi gondot nem jelent, ha nem iszol tejet, hanem helyette valami más terméket fogyasztasz.
Meleg Sándor 2020.05.29 08:12:41
@Irbisz:
- a kefír és joghurt és azok fajtái között eltérés a fermentáló flórában van, mindkettő jó, ki-ki ízlése szerint válasszon.
- minden tejtermékben van kazein, ez az egyik legjobban hasznosuló állati fehérje, a túróval nincs semmi gond.
- a túrófélék rögösségét és krémességét leginkább a zsírtartalom határozza, a zsírosabb túrónak krémesebb az állaga. Ha sovány túrót krémes állaggal adnak, abban van már némi varázslat, meg kell nézni az összetételt, de élettanilag valószínűleg nincs nagy különbség.

Tejtermék-bemutató posztot még nem írtam, de ez egy jó ötlet, felteszem a "to do" listámra.
2011. március 11-én (és 12-én) a japán és világmédia is az aznap pusztító, a Richter-skálán 9-es erősséget elérő tóhokui földrengés és az azt követő szökőár (cunami) következményeit bemutató felvételekkel volt tele. A második világháború utáni Japán történetének legsúlyosabb természeti katasztrófája…..
Alimento Kecsketej 2020.04.20 07:52:48
Egy jó ideje velünk van a mindenre jó kecsketej mítosza, közkívánatra most ezt a témát boncolgatnám egy kicsit...
Meleg Sándor 2020.04.20 14:33:32
@gigabursch: Köszi, pótoltam.
Meleg Sándor 2020.04.20 14:49:17
@Alick: nagyon durva dolgokat kell ahhoz csinálni, hogy tehermentesíteni kelljen.... akkor meg már nem kecsketejre lesz szükség.
Meleg Sándor 2020.04.20 19:29:13
@Naevia: Köszi. Akkor mégsem a gyógyító hatás miatt... :)
Ahogy az sajnos előre látható volt, a COVID-19 koronavírus okozta egészségügyi krízishelyzet az áltudományos szektort is mozgósította, napi szinten újabb és újabb megoldások születnek arra, hogyan állítsuk meg a vírust és ha elkaptuk, hogyan gyógyítsuk meg magunkat a természet ajándékaival. Gyűjtés…..
Meleg Sándor 2020.03.24 15:30:40
@Ezüstvándor Arion:

Szeretném jelezni, hogy a D-vitamin hype kezdete óta brutálisan emelkedett a jelentett D-vitamin mérgezések száma az USA-ban. 2015-ben több, mint 7 ezer esetet jelentettek, 10 év alatt ez több mint tízszeresére nőtt (Jó is hogy feljött, nézem a friss adatokat)

Előtte az A-vitamin volt a vezető, de most az összes vitamin együtt nem ad annyi esetet, mint a D-vitamin önmagában.
Meleg Sándor 2020.03.24 18:48:56
@kamugyar:

"hülyék ezt is azt is alkalmazhatják rosszul?" - persze. De a mérgezéses esetek száma pont akkor szaladt meg, amikor kapott a vitamin egy nagy hype-ot.

A gyógyszeres mérgezéseket szintén táplálják hasonló jelenségek, ez az én magán-kattanásom, de a gyógyszerreklámokat egy az egyben betiltanám minden formában, erről majd egyszer külön fogok írni, ha nagyon felidegelem magam... eddig azért nem írtam, mert azért én mégsem vagyok gyógyszerész és titkon él bennem a remény, hogy ezt megteszik helyettem.

Ennek hiányolása jogos.
Meleg Sándor 2020.04.07 11:25:36
@Ezüstvándor Arion:

"amerikaiak átlagban rettentően ostobák, gondolkozni képtelenek" - bármely más ország fogyasztóinak jelentős része ugyanez.
Alimento Csak ha félünk tőle...? 2020.03.22 14:48:49
Volt (bal)szerencsém megtekinteni Lenkei Gábor videóját, amit a COVID-19 koronavírus járvány okán készített...
Meleg Sándor 2020.03.24 07:15:02
@kalman13:

"dr Lenkei Gábor már letett valamit az asztalra és sok emberen segített már" - ezt hol is lehet ellenőrizni? Írt könyvet és akkor már ő valami referencia-személy?

"a cikk írója nem egyéb mint egy fizetett párt katona aki abból él hogy az igazság ellen harcol és koholmányokat gyárt. Miért? Mert neki is meg kell élnie valamiből. Na persze ehhez gyomor kell és gonoszság." - köszönöm szívet melengető sorokat, elteszem emlékbe. Nem vagyok párt tagja sem egyháznak, egyik helyről sem kapok fizetést. Egészségügyi és szociális ellátórendszerben dolgozom, két szakirányú végzettséggel.

"Maradj otthon ha beteg vagy akkor is mert nincs orvosi ellátás nincs egészségügy Magyarországon. Milyen buta intézkedés ez?" - olyan buta intézkedés, ami azt próbálja megakadályozni, hogy eljussunk az olaszok szintjére, ahol majdnem 1000 halott van naponta.

"A Bibia is megírta" - Tolkien viszont nem...

"ember embernek a farkasa" - a Wartburg meg a Trabantnak Barkasa...
Meleg Sándor 2020.03.25 08:02:32
@kalman13:

Egy másik helyen egyszer megénekeltem már ezt a problémát. Alkalmai munkavállalóknak szerveztünk képzéseket, hogy hiányzó osztályokat, szakmákat pótoljunk, segítsük a jobb munkaerő-piaci helyezkedés. Csúnyán bebuktuk a programot, mert aktuálisan méh a mezőgazdasági munkával is jobban kerestek mint én két diplomával szakdolgozóként.

Akkor mondtuk, hogy nem lesz ennek jó vége, senki nem hitt nekünk.

"Nem a virus veszélyes ha nem az ami mögötte áll az emberek, a gazdaság stb." - de, a vírus is veszélyes. Egy egészséges társadalom képes a válságokat kezelni, újra felépülni. Nekünk ez kevésbé fog menni, valamiért a magyar társadalom kritikus helyzetekben hajlik a hatalmi koncentrációra, szóval nálunk autokratikus centralizáció várható, de ez most egy társadalompolitikai kérdés. Hosszú távon szívás lesz, főleg az alsó társadalmi rétegeknek.

"Hidd le túl van reagálva a korona mert csak így kapják meg érte a pénzt a pánik generátorok." - csak jelzem, olaszba majdnem napi ezer halott naponta... elvitte a kulturális élet elitjét (nézd csak végig, milyen nevek mentek el csak az elmúlt napokba). Nálunk is lehet ebből komoly probléma, csak az idős korosztály a lakosság 20%-a körül van és abban a korban már többszörös krónikus megbetegedési halmozódás van. Csak 4%-os halálozással számolva ez 80 000 ember.De lehet akár 200 000 is.
Meleg Sándor 2020.03.25 16:50:53
@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Teljesen jogos.
Érdemes-e élelmiszert felvásárolni? Miből mennyi legyen otthon? Biztonságosak-e a tartós élelmiszerek? Mire figyeljünk fokozottan az élelmiszerbiztonság kapcsán? Szükséges-e étrendkiegészítőket szedni?..
Meleg Sándor 2020.03.20 07:41:44
@Tesztelo.hu:
Friss közlönyben engedélyezték, hogy az eddig kiszállítással nem foglalkozó cégek is külön engedélyezés nélkül ételt vihessenek. Fel fog ez pörögni.
Meleg Sándor 2020.03.20 07:46:34
@Eyject:
Taníts minket mester, mi, dietetikusok tényleg nem szeretünk sem olvasni sem tanulni, de ha méltóztatnál végtelen bölcsességedből csepegtetni, igen hálásak lennénk... :)
Meleg Sándor 2020.03.20 12:26:12
@Eyject:

Azt se felejtsük, hogy az olasz (és egyéb országbelieknél) a legfőbb rizikófaktor az életkor volt, az elhunytak átlag életkora majd' 80 év feletti.

Emellé társultak a krónikus betegségek.

Végül pedig a kínai adatok alapján önmagában az A vércsoport is kockázati tényező.

És nyilván azért betegek az emberek, mert betartják az ajánlásokat, azért dohányoznak, isznak nagy mennyiségben (14 l/év tiszta szesz fejenként) alkoholt, mellőzik a sportot... nagyon jó kis adatsorok vannak arról, mennyire térnek el a magyar vagy egyéb országok tényleges fogyasztási szokásai az ajánlásoktól.
Így is lehet, lehet így is 38. Nem rég közzétettem egy bejegyzést, amiben arra kértem a kollégákat, írják meg egy napjukat. Úgy, ahogy történt. És ha maradt energiájuk, akkor írják meg, azt az elképzelt variácót is, ahogy szerintük kellene, kívánatos volna hogy történjen.  A kérésem, felhívásom…..
Meleg Sándor 2020.02.28 20:47:52
@midnight coder: a középkor még jobb volt, irni-olvasni se kellett...
2020. február 5-én jelent meg egy miniszteri sajtóközlemény, amiben egy mondat elég hangos felzúdulást keltett – pedig talán épp itt nem kellett volna. A kérdéses mondat így hangzott: "a rákhalálozás elleni harcban maguk az emberek tehetik azonban a legtöbbet, mert a magyarországi magas…..
Meleg Sándor 2020.02.25 18:20:08
@NaNehogyMár:

A "megmagyarázhatatlanul megemelkedett allergiás megbetegedések, felszívódási zavarok" esetében szeretném megjegyezni, hogy ezekből az utolsó évtizedig alig diagnosztizáltak, mert csak a legsúlyosabb eseteket próbálták kezelni. Most már azért elég szenzitív eszközeink és módszereink vannak és azok is kapnak diagnózist, akikre a korábban senki fel nem figyelt volna.

Ezt számold hozzá.
Meleg Sándor 2020.02.25 19:25:42
@MAXVAL bircaman közíró:

Ez tévedés. Mert csak a Puffin ad erőt és mindent lebíró akaratot...
Alimento Kuruzslás 2020.01.13 05:56:37
2020. február 15-én lép hatályba a Büntető törvénykönyv módosítása, mely a kuruzslás kapcsán hoz be újdonságokat...
Meleg Sándor 2020.02.03 05:45:31
@kamugyar:

Légyszíves kocogj fel és csapkodd az asztalt. tudok címeket adni.
Gondolod, hogy a szakma részéről nem történt meg a szakmai lobbizás?

Ugyanakkor azt gondolom, hogy amíg beköszönt az a politikai korszak, ami figyelembe veszi a szakmai érveket és célokat, azzal kell dolgozni ami van.

Ui: a mindennapos testnevelés nem hülyeség, főként mert a gyerekek ezen kívül egyre kevesebbet mozognak. Viszont stadionok helyett lehetne sportcsarnokokat építeni - a szülővárosomban kb. 10 éve küzdenek ezen, a település önerőből nem tud 1 milliárdot összekaparni, fentről meg nem kap. És egy csomó más település is van hasonló helyzetben.
Meleg Sándor 2020.02.03 21:02:31
@fordulo_bogyo:

Klasszikus értelemben a kuruzslás tekinthető egyfajta csalásnak, annak azért mégiscsak egy speciális esete. Abban mondjuk érdekes különbség van, hogy önmagában a kuruzslás büntetési limite erősen elmarad a csalástól.
Meleg Sándor 2020.02.04 05:50:17
@fordulo_bogyo:
Én igazából úgy érzem, hogy a jogalkotó sem tudja pontosan mit akar. Szerintem nem a fogyasztókat - pácienseket akarja védeni, inkább csak egy szűk szakmai csoport konkurenciáját akarja ritkítani. Na ezért nem működik.
Mostantól akár börtönbe is kerülhet az a szakember, aki jogosulatlanul végez pszichoterápiát. A most elfogadott törvényben azonban messze nem egyértelmű, hogy mi az a cselekedet, ami büntetendő, így – elvileg – valamennyi, lelki problémák megoldására szakosodott segítő a szabadságát kockáztatja, ha…..
Meleg Sándor 2020.01.03 17:49:31
@Zalai Béla: Semmi köze ehhez. A jelenlegi Btk. nagyon szűken értelmezi a kuruzslás fogalmát, ezt most kiterjesztették az összes orvosi tevékenységre.
Még így is igen szűk, mert a különböző diétaguruk továbbra is megfoghatatlanok annak ellenére, hogy iszonyatos károkat okoznak (pl. autistákat akarnak diétával gyógyítani, hogy az egyik legdurvábbat említsem).
Meleg Sándor 2020.01.04 18:24:30
@Zalai Béla:
A politikai résszel nagyon nem akarok foglalkozni, kellő erővel még a turáni átkot is bele lehet kavarni. Tök felesleges ebbe belekeverni a CEU és az MTA ügyeit.

Konkrétan 7. éve próbálok ilyen-olyan módon fellépni a különböző kóklerek ellen. Kisebb-nagyobb sikerekkel - láttam már ezt-azt.

A mostani törvénymódosítás egy előrelépés lehetne... de:
1. Eddig is létezett ez a jogcím a btk-ban, piszok módon nem működött, évente 3-4 jogerős ítéletnél nem volt több, azok jelentős része is felfüggesztett. A nagy halakat sem fogják meg.
2. Egy csomó kuruzslás (homeopátia például) simán működött eddig és ezután is az orvoslás keretein belül. Sőt, ezekre az új törvényjavaslat külön védelmet is tesz (ami megint kijátszható).
3. Amire valakinek a diplomájához kapcsolódóan jogosítványa van, van működési engedélye, azt nem tudja érinteni a tervezet.
Alimento Évzáró 2019 2019.12.22 14:49:52
Szokásomhoz híven ezt az évet is egy kis összefoglalóval búcsúztatom, összekapargatva azokat a kisebb nagyobb tanulságokat és tapasztalatokat, amikkel az év során gyarapodtam a blog kapcsán...
Meleg Sándor 2019.12.23 16:08:08
@ad acta:
Utólag ez volt a magyarázat, hogy elrettentő példának szánta. A körülményekből és egyéb infókból arra következtetek, hogy nem erről volt szó...
Meleg Sándor 2019.12.28 07:30:46
@Munyi cica:

Bocsi, off voltam.

Ajánlom: napitaptudas.blog.hu/2016/06/28/kell-e_tartanunk_az_etelek_lektintartalmatol

A lektinek eddig is ott voltak mindenhol, meg ezután is ott lesznek. Nem haltunk ki.
A vizes közegben hőhatásra a legtöbbjük inaktívvá válik, a száraz hüvelyeseket ezért kell éjszakára beáztatni és jól megfőzni.
Nyersen azért ne együnk babot, de gondolom, ezt eddig sem csinálta senki (nem finom).

Minden más a pánikkeltés kategóriája.
A lúgosító étrend napjaink legnépszerűbb étrendi és életviteli irányzatai közé tartozik, éppen ezért is választottam ki részletesebb bemutatásra és elemzésre. A kezdeti, alapvetően egyszerű étrend mára egy bonyolult szisztémává nőtte ki magát, számos változata született, keveredett más étrendi…..
Meleg Sándor 2014.04.27 07:47:52
@Lordhell:

Sehogy :)

Ha nagy mennyiségű szódabikarbónát eszik az illető, akkor azzal semlegesíti a sósav egy részét. A vér emiatt egy kicsit lúgos irányba tolódik el (feldúsul a HCO3 ion), de ez jó részben kiválasztódik a hasnyálmirigy-váladékba, illetve a vese és a tüdő kompenzálja.
Meleg Sándor 2019.11.25 15:37:24
@Zb74:
Az túlzás, hogy bevallotta, volt egy elhúzódó pere, amiben végül jogerősen elítélték orvosi engedély nélküli praktizálásért. Ebben az ítéletben kötelezték arra, hogy nyilatkozatot adjon ki arról, hogy nem rendelkezik semmilyen eü. tevékenységre feljogosító végzettséggel. ja, és le is ültették pár hónapra...

Egyébként jó ez a TománDiet: "Gyermeke születése után talált rá a fehérjediéta módszerére". Én meg jártam főiskolára, megint kidobott idő... szültem volna inkább :D
Meleg Sándor 2019.11.27 06:26:12
@Zb74: Nem volt benne, ez újabb fejlemény.