Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zebu Lon

0 bejegyzést írt és 47 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem kérdés, hogy Magyarország a világ legjobban átoltott országai közé tartozik jelenleg. Jogosan merül fel viszont a kérdés, hogy mikor élvezhetjük már végre az átoltottság áldásos hatását? Hiszen az sem titok, hogy hazánk a harmadik hullám legtöbb halottját produkáló ország. A napi halottak…..
Közép- és hosszútávon pont azokkal szúr ki, akiknek segíteni akar, ráadásul tovább torzít egy amúgy is rosszul működő piacot. Bejegyzésünkben elmondjuk, hogy miért várható brutális árnövekedés, miért tolódnak ki a vállalási időpontok és miért hat a program általában is a vevői érdekek ellen.…..
Korea in Hungary A 4000 éves baduk 2021.02.26 16:00:00
Ősrégi táblajáték, melynek Kelet-Ázsiában máig sokmillióan hódolnak. Szabályai olyan egyszerűek, hogy akár egy négyéves is el tudja sajátítani őket, de a játék maga olyan komplex, hogy a rossznyelvek szerint még Einsteinen is kifogott. A számítógépnek mindenesetre több tíz évre volt szüksége ahhoz,…..
Egy jó filmet is nehéz összehozni, hát még hármat, mégis rendszeresen meg szokták kísérteni a sorsot a trilógiává bővítéssel. Fel se fogják a legtöbben, hogy mit vállalnak magukra. Ha történetileg nem is szorosan egybefüggő filmekről van szó, a trilógiává válással egy lezárt egységbe rendeződés…..
Zebu Lon 2018.11.04 12:56:08
@Lazók György: A Keresztapa III. valóban nem való ide. A harmadik rész egy elképesztően precízen megkomponált drámai mű. Ízlések és pofonok, de hogy a felsorolt gagyikkal volna egy szinten az erős. A Keresztapa trilógia kiváló és együtt alkot egy egységes egészet.
Annak ellenére, hogy világviszonylatban a kommunizmus volt a legtöbb áldozattal járó, az ún. "progresszívek" által egyszerre szemérmesen és büszkén csak "társadalmi kísérletnek" nevezett politikai tömeggyilkosság, viszonylag kevés film készült a témáról. Az is nagyon szembetűnő, hogy ellentétben a…..
Jómagam igen gyakran járok moziba, és a többéves rutinom alatt néhány moziba járó embertípust volt alkalmam megfigyelni. Ebben a posztban róluk szándékozom megemlékezni. Ha még ismersz olyan mozinéző fajtákat, akik nem szerepelnek a felsorolásban, akkor írd le nyugodtan kommentben. Sőt, most már…..
Zebu Lon 2018.08.22 20:14:25
Közismert tény, hogy Magyarországon a K+F meglehetősen régóta alapkutatás (felfedező kutatás) fókuszú nem csak a tudománypolitika, hanem az ezzel szorosan összefüggővé tett innovációpolitika is. Vezető tudósok részéről különböző formában többször megfogalmazódott, hogy az alapkutatás az Akadémia…..
Zebu Lon 2018.07.31 18:43:01
Az alapkutatás és az innováció összefügg, de nem feltétlenül egy folyamat két része. Pálinkásnak azért van igaza, mert azt állítja, hogy a két dolog mindig összefügg. A világon nagyon sok innováció bázisa valami eredeti alapkutatásból származik. Például az alapkutatásban fedezték fel a genetika összes fontos eredményét, amiből aztán egy csomó innováció származott, amiből pedig milliárdok "termelődnek" a gyógyszeriparban, az élelmiszeriparban és a mezőgazdaságban.
Azt kell megérteni mindenkinek, hogy az alapkutatás idővel innovációhoz vezet és ez a folyamat a társadalomnak igen nagy hasznot hoz. Azonban az alapkutatás nem fog működni, ha valami bürokratikus úton valaki elő akarja írni a kutatóknak, hogy mit találjanak ki, vagy egyáltalán mivel foglalkozzanak. A kutatás egyetlen minőségi mércéje, hogy milyen tudományos közlemények keletkeznek belőle. A közvetlen gazdasági haszna nem mérhető, hiszen lehet, hogy 50 év múlva fogják használni az adott eredményt. Erre millió példa van.
Összegezve: az alapkutatás fontos, minden normális országban támogatják, közvetlenül sehol nem szólnak bele és szabják meg az irányát, ugyanis utasításra nem lesz tudományos eredmény. Akik tudják hogy' ez miként működik (lásd Lovász László, Pálinkás József, ...) azok pontosan tudják, hogy ezért kell a függetlenség, mert így jön ki a legtöbb haszon a kutatói rendszerből. Persze a kutatás eredményességét mérni kell, amennyire lehetséges, de ez mint említettem, nem a közvetlen profit alapján, hanem a tudományos közlemények minőségének mérése alapján kell történjen. Pálinkásnak ezért volt a szakma részéről olyan jó megítélése, mert pontosan ezt tette: szigorú tudományos minősítéssel kiválogatták a legjobbakat, majd ezek kaptak támogatást, aztán folyamatos kontrollal ellenőrizték, hogy megfelelő minőségű cikkek születnek-e. Aki nem tudott produkálni, annak rögtön megszüntették a támogatását.
A tudományos kutatásban neve sincs emberek, mivel nem értenek hozzá, szét fogják barmolni ezt a rendszert és abból hatalmas kára lesz az országnak. Ha nincs kutatás, akkor innováció sem lesz, így közvetve a gazdaságot is károsítani fogja.
Zebu Lon 2018.08.08 14:53:44
@Reith János: Az alapkutatás, a K+F, az innováció és a gazdasági haszon négy különböző dolog. Bár összefüggenek, de nincs teljesen egyértelműen definiálható kapcsolat.
Csak annyit állítottam, hogy az alapkutatás nem tud működni megrendelésre és nem lehet egy tisztán politikai döntéssel jobbá tenni. Ez az állam részéről egy kockázat, amit normális politikus tudomásul vesz. Itt az államnak úgy kell viselkedni, mint egy kockázati tőke kezelőnek. Előre nem lehet megmondani, hogy egy-egy alapkutatási projektből lesz-e bármilyen haszon, de az biztosan tudható, hogy az alapkutatások sokaságára költött pénz igen nagy haszonnal térül meg az ország javára. Ezt a hasznot úgy lehet növelni, ha a támogatásra érdemes projektek kiválasztását az alapkutatásban eredményes emberek, csak és kizárólag tudományos értékek alapján döntik el.
Mivel a projekt futásakor, sőt a végén sem lehet egyértelműen eldönteni, hogy egy alapkutatásnak mi a gazdasági haszna, ezért mondtam, hogy még a legjobb mérce, hogy a kutatásból készült cikk a tudományos folyóiratokban méretik meg. Persze, ez nem tökéletes mérce, hiszen lehet rengeteg példát sorolni, hogy később cáfolt eredmények is jelennek meg tudományosan nívós lapokban, de nagy általánosságban mégis kijelenthető, hogy magas idézettségű tudományos folyóiratokban megjelenni minőséget is jelent.
Más lehetőséget nem látok. Az nyilvánvaló, az új innovációs minisztériumban nem lesz több képesség és szakember, mint az akadémián volt. Ezért ha Palkovicshoz kerül a tudomány irányítása és szervezése, abból csak kára származik az országnak.
Ezeket motoros szólásokat, mondásokat már biztosan hallottad, sőt lefogadom, hogy jópárat már te magad is használtál. Vannak köztük oltári nagy baromságok és hatalmas igazságok is. Ki így, ki úgy értelmezi. Lássuk hát az én szubjektív értelmezésemben mit jelentenek ezek az…..
Zebu Lon 2018.07.26 09:34:41
A paleolit áltanulmány kapcsán egész érdekes viták bontakoztak ki, ennek örömére folytatás következik: összefoglaló jelleggel, most egy újabb étrendi vizsgálatról lesz szó, eközben finoman megemlékezünk a korábbi vizsgálatok tapasztalatairól. Előre is elnézést kérek, néhol erősen szakmázós és elég…..
Zebu Lon 2018.06.06 23:13:49
@fordulo_bogyo: ">A paleolit étrend alapjait nem a paleotikumi étrend alapján állították fel, hanem a korunkban is fellelhető, zárt természeti körülmények közt élő népcsoportok étrendje és egészségi állapota alapján. < - konkretan melyik nepcsoportokrol lenne szo, hol lehet errol KONKRET ADATOKAT olvasni?"

Nagyon sok helyen lehet erről olvasni, rengeteg tudományos közlemény szól erről. De Szendi Gábor írásait ajánlom, aki több írásban is ékes magyar nyelven, gyönyörűen és logikusan összefoglalja ezt a témát.

"Az ember viszont kivaloan elvan a nem paleo etrendeken is, nem pusztul el. Akkor valamit beneztek a paleo profetak? "

Nos, az baj, hogy a magyar emberek pont az étrendjük és az életmódjuk miatt híznak el, betegszenek meg szükségtelenül, és halnak meg idejekorán. Nyilván te is úgy véled, hogy ez így nincs rendben. Egyre több az elhízott ember, sőt már a gyerekeknél is ezt a félelmetes tendenciát lehet látni.
A paleó étrenddel 15 kilót fogytam hat hónap alatt szenvedésmentesen. Ugyanis a dietetikus blabla ellenére a paleó étrend változatos és kiegyensúlyozott tud lenni és semmiféle hiánybetegséghez nem vezet. Rendeződött a vérnyomásom, a vércukrom és megszűnt a refluxom. Ezek után nem érdekel, hogy ki mit mond a paleóról.
Mondhatod, hogy "tévedés vagy szándékos átverés", de hát micsoda körmönfont gondolatmenet alapján akarna valaki téged így átverni. Ha te ahogy felsoroltad sok répacukros ételt, cukros üdítőt, finomított lisztből készített, szénhidrát-dús kenyereket, energiaitalokat, tejet szeretsz fogyasztani, hát tedd azt. Aztán térjünk vissza a témára úgy tíz év múlva, hogy minden oké-e.
Zebu Lon 2018.06.07 14:02:49
@Meleg Sándor:
"Még mindig nem jött válasz a kérdésemre az alkalmazkodás fogalmával és kritériumaival kapcsolatban. És örülnék, ha ennek keretében kapnék magyarázatot a tojásallergiára - ugyanis ehhez elméletileg kiválóan kellett volna alkalmazkodnunk, mégis elég gyakori. "

Hosszasan írtam, hogy mi kell ahhoz, hogy egy faj alkalmazkodjon egy étrendhez. Ennél többet nem szeretnék írni, mert láthatóan bármennyi logikus érvet sorakoztatok, úgy sem tudom meggyőzni.
A tojásallergia esetén a benne lévő idegen fehérjék miatti immunválaszról van szó. Gyerekkorban gyakori. Öt fő proteint írnak le antigénként. Ez a közvetlen ok. Paradox módon, a fő ok valószínűleg közvetett, amit egyelőre senki nem tud biztosan, az valószínűleg máshol keresendő, nem a tojásban. A legvalószínűbb magyarázat, mint legtöbb hasonló allergia esetén az, hogy az immunrendszer valamilyen támadó gén (vírus vagy más idegen fehérje) kapcsán olyan anyagokat (immunoglobulint) termel, amivel saját sejteket támad. A magas fehérje tartalmú táplálékok zöme okozhat hasonló folyamatot. Ennek az egésznek a paleóhoz nem sok köze van, legfeljebb annyi, hogy ha megnézzük a kevésbé nyugatias népeket, akik nem nyugati étrenden vannak, kevesebb szappant, mosószert, vegyszert használnak tehát a természeti ember életmódjához, étkezéséhez közelebb vannak, azoknál lényegesen ritkább az ételallergia, pedig ők is jelentős mennyiségű tojást fogyasztanak. A tojásfogyasztás az egész Földön általános, ősi étel, mégis a fejlett országokban gyakoribb az allergia. Sőt az egész nyugati világban évtizedek óta növekvő tendenciában, így Magyarországon is egyre több élelmiszer (és más egyéb) allergiás és autoimmun beteg van. A tojás allergia inkább kisgyermekek betegsége. Paradox módon a tojásallergia előfordulása nem arányos a tojásfogyasztással, ezért az egész jelenségnek (véleményem szerint) más háttere van. A tojásallergia nem áll ellentmondásban a paleóval, számos nagyon hasznos tápanyagot tartalmaz és pár éve még a felvilágosultabb dietetikusok is rehabilitálták. Ugyanis évtizedekig a dietetikusok tiltó listáján szerepelt minden különösebb alap nélkül.
Zebu Lon 2018.06.07 15:57:16
@fordulo_bogyo:
Már bocsánat, de ostoba dolog Szendi Gábort lehazugozni úgy, hogy teljesen tájékozatlan vagy abban, amit ír. Csak azért javasoltam az ő írásait a természeti népek táplálkozásáról, mert azok közérthető formában, szép magyar nyelven íródtak. Gondoltam, ha magyarul van, talán még te is megérted. Amúgy pár éve ezen blog szerzője is írt a természeti népek étkezéséről, pont Szendi elemzését próbálta lenullázni - kevés sikerrel. Angol nyelvű tudományos irodalom pedig rengeteg van. Használd a google scholar-t. (kulcsszavak: Masai, Inuit, Kitava, Nutrition, Diet)

A többi okosságodra nehéz mit válaszolni, mert azokból (is) süt a szakértelem: "Nezd meg hany amilaz genje van a farkasnak es mennyi a kutyanak (tizszer annyi)! Es maris tizszer tobb szenhidratot tud emeszteni." Hogy egy képzavarral éljek: ezeknek a mondatoknak se füle, se farka. Nem kell érteni, amit írtam - adjál a kutyádnak sok krumplit, kenyeret, fagyit, cukrot (szénhidrátot), a húst és a csontot és a húst nyugodtan mellőzd, aztán majd magad is szembesülsz az igazsággal.

A baktérium flóráról írtakat sem sikerült abszolválnod. A baktérium flóránk evolúciós alkalmazkodási képessége a baktériumok szaporodási ciklusa miatt gyorsabb. Az evolúciós alkalmazkodás nagy mértékben a genomi mutációkon alapszik. Azt írtam, hogy bár ez segít nekünk is az alkalmazkodásban, de nem elégséges, ha a gazda szervezet emésztésben fontos génjei nem alakultak át az új táplálékhoz. Ha áttérnél a fűevésre, elég sokáig tartana, míg emészteni tudnád, annak ellenére, hogy viszonylag hamar felszaporodnának a beleidben olyan baktériumok, amik akár segítenék is a fűemésztést. A marháknak is beletelt pár tízmillió évbe, mire kialakult a hozzátartozó összetett gyomruk, emésztésük.
A másik állítás, pedig arról szólt, hogy a baktérium flóránkban a helytelen táplálkozás megbonthatja azt a kényes egyensúlyt, ami legalább tízezernyi baktérium törzs között fennáll évmilliók óta. Bizonyos tápanyagok nagy mennyiségben, például a cukrok, olyan baktériumtörzsek felszaporodását okozhatják a bélben, amelyek komoly betegségeket okozhatnak. Tehát két állítás fogalmazódott meg, amik nincsenek ellentmondásban azzal, hogy "ebben is tevedni tetszel, ams taplalkozas eseten mas bakterimok fognak elszaporodni, nem a meglevok valtoznak meg." Ugyanis a második állítás pontosan erről szólt. Szövegértelmezést érdemes még valahogy fejleszteni, komám.
asztahűha Jézus arca? 2017.12.12 00:01:00
A Jézus ábrázolások 80 százaléka egy magas, vékony, fehér bőrű, világos szemű, barna hajú fiatal férfit mutatnak. Hm... Elég érdekes személyleírás...
Zebu Lon 2017.12.12 15:18:36
„Jó, tökmindegy.” A mondat, ami egyik kollégám száját igen gyakran hagyja el, amikor kifogy az érvekből és mivel igazi passzív-agresszív pukkancs, általában részéről így "zárja" le a vitákat. Vitákat, amik nem vitának indultak, de ő egyetlen pillanat alatt képes azzá varázsolni. Hiába, ez is egy…..
érintőkijelzős laptop vásárlása: akkumulátor üzemidő csökkenés, rossz billentyűzet elérés, magasabb ár, nagyobb súly - képernyő csere Néhány nyomós ok, amiért nem érdemes érintőképernyős laptopot vásárolni  Megtörtént már veled, hogy asztali számítógéped monitorján kézzel akartál odébb húzni egy…..
Elkúrták a BKK-nál az e-jegyrendszert, ezért lehülyézték az utasokat és feljelentik azokat, akik a hibára figyelmeztették őket. Ha egyszer könyvet kellene írni a vállalati kommunikáció csődjéről, a BKK és a T-Systems e-jegyrendszeres kommunikációja lenne az esettanulmány...
Zebu Lon 2017.07.20 10:35:55
@morph on deer: Nincs igaza. A webalkalmazás jó irány - csak böngésző kell hozzá. A BKK biztonsági problémái nem platformfüggőek.
Zebu Lon 2017.08.03 15:34:36
@morph on deer:
> És miért, ha szabad kérdeznem?"
> Minden normális, hasonló funkciókkal rendelkező egység, üzlet, hivatal, stb., saját applikációkat fejleszt a mobilokra, a weben futó - alapvetően a nem zsebben hordható méretű berendezésekre gyártott - alkalmazása mellett!
> Mert így nem iktat be még egy - rendszszerint máshonnan származó - lépcsőt a kapcsolatba, ami többek közt biztonságosabbá teszi a használatot!"

Mobil appal sem lehet megkerülni az adatbázis szervert, tehát ezt eleve be "kell iktatni" a rendszerbe. A mobil appal semmilyen "még egy lépcsőt" nem takarít meg senki. Pontosan a mobil app iktat be felesleges szereplőket a rendszerbe, hiszen fejleszteni kell olyan programokat, amiket aztán az alkalmazás boltokban el kell helyezni. Ráadásul a két nagy mobil oprendszerre teljesen külön kell fejleszteni, mert azok nagy mértékben eltérnek. Továbbá, ha ezek a mobil appok megvannak, akkor még nem érték el a nem-mobilos szereplőket (windows, linux, stb.), Viszont egy webes alkalmazás különösebb kinlódás nélkül minden platformon megy. Ha jól van megcsinálva, akkor igazodik a mobil képernyőhöz is és a 27 colos monitorhoz is.
A webes alkalmazás egyetlen feltétele lehetne probléma, mégpedig hogy mobilnet vagy wifi kell hozzá, de ez egy ilyen internetes alkalmazáshoz eleve szükséges - függetlenül attól, hogy mobil app vagy webes alkalmazás. A mobil appok nagyrészt az apple és a google profitja miatt "szükségesek".
Még nem derült ki, hogy végül tényleg bezár majd a CEU vagy sem, azonban, ha az egyetem nem Magyarországon folytatja működését, akkor az OECD alábbi listáján is hátrébb csúszhatunk. Már így sincs sok külföldi Ph.D. hallgató hazánkban, igaz, a mesterszakosok szempontjából…..
A WannaCry terjedésével ismét előtérbe került egy elég fontos kérdés: a rendszerek frissítése. Azt, hogy a konkrét féreg esetében szerepe volt a felhasználóknak is, szerintünk biztos. De sokakat attól még idegesít a Windows Update állandó felugrálása, és ipari környezetben nem is ilyen egyszerű a…..
Zebu Lon 2017.05.20 13:35:28
@midnight coder:
Hál' Istenek, hogy nincs linuxon visual studio. A linuxon van bőven fejlesztő eszköz. Legjobb lenne ha az ms távol tartaná magát a linuxtól. Nem hiányzik, hogy a linuxot is tönkretegyék.
Zebu Lon 2017.05.21 21:10:02
@igazi hős: Azért még reménykedem, hogy a linux békén lesz hagyva és az ms nem nyomul túlságosan rá. Amúgy az jó dolog, hogy van sokféle oprendszer (windows, linux, mac ...). Legyen minél többféle. Versenyezzenek. Csak ne tegyék tönkre egymást.
A nemrég magyar állampolgárrá lett jezsuita korábban bírálta Ferenc pápát. Immár másként látja a dolgot...
Zebu Lon 2017.05.02 13:40:14
@Gégény István: Az a helyzet, hogy egy vélemény sokféleképpen változhat. A cikkecske azért zavaros, mert ezt az apró részlet kérdést nem sikerült tisztázni.

Boulad atya idézett telefon üzenetének részlete:
"Megváltoztattam véleményemet a pápával kapcsolatban. Úgy látom, az ő véleménye és gondolkodása is változott a migránsokkal kapcsolatban..."

Ezek szerint titok marad, hogy akkor mi is a vélemény és a gondolkodás jelenlegi állása a két jeles személynél? Ugyanis a múltkori riportban Boulad atya hosszasan és okosan kifejtette nézeteit. Minden esetre akkor boldognak kell lennünk, hogy megváltozott a vélemény? Vagy a hozzászólását úgy kell érteni, hogy Boulad atya múltkori riportban mondott véleménye ellentettjére változott? Az a probléma, hogy ott rengeteg mindenről mondott véleményt Boulad atya és ezért nehéz eldönteni, hogy melyiknek az ellentettjét kell érteni.
21 ezer magasan kvalifikált és jól tájékozott amerikai állampolgárt, politikust, pénzügyi és kulturális vezetőt kérdeztek egy friss kutatásban arról, szerintük melyek ma a legerősebb nemzetek a bolygón. A felmérésben górcső alá vették az egyes országok politikai és…..
Zebu Lon 2017.04.03 10:41:25
@igazi hős: Igaz. De ez az Egyesült Arab Emírségekre is igaznak tűnik. Ott a sok lóvé, de hogy a világ 10. legerősebb állama volna, az egy kicsit furcsa nekem.
     A Heineken pár éve vásárolt félmilliárd dollárért tulajdonrészt a Lagunitas sörfőzdében. A Lagunitas valódi kézműves söröket csinál, a lassan világhírűvé váló IPA-n kívül van egy olyan imperial stout-ja, amin az alábbi címke látható:            Sarló és kalapács. Minden világos, a Heineken a…..
Zebu Lon 2017.03.21 20:59:43
@jotunder:
1. Nagyon szomorú, hogy a volt kommunistákat nem tiltották ki a közéletből, amikor még meg lehetett volna azt tenni. Ezt még akkor is meg kellett volna tenni, ha jószándékú, rendes emberek is lehettek a kommunista pártban. Pusztán azért, mert igazi hétpróbás gyilkosokkal (Kádár, Marosán, Rákosi, Sztálin...) vállaltak közösséget.

2. A vörös csillag egy barbár világ borzalmaihoz kötődik. Ez még sokáig így lesz. Mint ahogy Európában a horogkereszt is egy barbár borzalomhoz kötődik. A Heineken és a felsorolt cégek tekintettel lehetnének a kommunista diktatúrákban elpusztult százmillió ember emlékére. Ennek a sörhöz vagy annak ízéhez az égvilágon semmi köze sincs. Még azt is belátom, hogy a Heineken vörös csillagja, más miatt került oda a dobozra. Semmilyen különösebb kár nem érné emiatt a Heinekent, ha tekintettel lennének a kommunizmus áldozatainak emlékére.

3. Lázár hülyeségei nem nagyon érdekesek. Általában úgy viselkedik, mint egy kisz-titkár a 80-as években: mindig azt mondja, ami a pillanatnyi érdeke diktál. Az sem zavarja, ha hazudni kell, az sem zavarja, ha tegnap még pont az ellenkezőjét mondta.

A vörös csillag ettől függetlenül egy okádék rendszer jelképe, bárki bármit is mond.
Zebu Lon 2017.03.21 21:10:01
@balmoral: A vörös csillag jelképe alatt legalább száz millió embert gyilkoltak meg a kommunisták. Ez nem sörivási ízlés kérdése. A Heineken érzéketlensége a nyugati, kommunizmusban sonem élt ember érzéketlensége.
Szerencsére rengeteg sör közül lehet választani.
Mellesleg amit a csíki sör kapcsán műveltek a románok és amihez a heineken asszisztált az undorító.
Zebu Lon 2017.03.21 21:49:47
@Túlélő ...: Ez igaz, nem a Heineken tette azzá a jelképpé a vörös csillagot, amivé aztán lett. Az is igaz, hogy aztán 1918-tól kezdve 100 millió embert gyilkoltak meg a vörös csillag jelképe alatt a kommunisták. Plusz hány 100 millió élete nyomorodott meg. A Heineken vezetői érzéketlen tuskók, hogy olyan országokban, amiknek a népei szenvedtek a kommunizmustól, megjelennek ezzel a szimbólummal.
Lázár hülyeségeivel nem szeretnék foglalkozni.
A vörös csillag és a horogkereszt nem való semmilyen termékre. A Heinekennek nyilván nem lenne semmilyen kára, ha tisztelné a kommunizmus áldozatainak emlékét és a volt szocialista országokban nem rakná oda azt a rohadt csillagot. Sőt, lehet, hogy még üzleti haszna is volna belőle.
Szénhidrátok? Legyünk hálásak, hogy léteznek! Valójában nem a „gyilkos cukor” ellen kellene küzdenünk, hanem a mértéktelenség és lustaság ellen. A régész is válaszol, hogy a korai elődeink tudatosan éltek-e alacsony szénhidráttartalmú étrenden. Valamint olvashattok pár saját tapasztalatos tippet, ha…..
Zebu Lon 2016.11.26 20:45:10
Zebu Lon 2016.11.26 21:29:16
@Baszkikám: Na, csak az kéne...
Ebben a "cikkben" annyi a tárgyi tévedés, hogy az már fájdalmas. Nem ártana egy kicsit tanulni mielőtt másoknak osztja valaki az észt. Nem is érdekelne, hogy a post írója miket hord össze, ha az ilyen idiótaságok nem ártananának laikus emberek egészségének.
Ahogy a mondás tartja, egy hazugság a fél világot körbeutazza, mialatt az igazság még mindig csak a cipőjét húzza fel (Mark Twain). Különösen igaz ez internet világára. A világháló a lehetőségek végtelen tárháza, ha információk terjesztéséről van szó, és ezzel láthatóan sokan élnek – még többen…..
Zebu Lon 2016.10.25 14:33:36
@Pénzéhes Blogger: Haha. A Meleg féle "dietetikusok" miatt is folyamatosan nő a táplálkozási betegek száma. Az egész szakma egy merő tragédia. Úgy is lehetne mondani, hogy a félrevezetés tudománya. Ostoba, káros tanácsok és hatalmas melény.
Zebu Lon 2016.10.25 14:34:41
@Zebu Lon: * mellény
A diéta legnagyobb ellensége a kenyér, mivel rettentően magas, 52g a szénhidráttartalma, azaz egy-két szelet fehérkenyér is már szétcsapja a nap CH deficitedet. A pékségekben számtalan alternatív verzió van, amivel főleg az a bajom, hogy nem tudom mit tesznek bele. Az utóbbi napokban megnéztem…..