Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Marietta Le

56 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kipereltük a 2014-es országgyűlési választásokon indult jelöltek és pártok számlaösszesítőit, azaz az elszámolásaikat az 1 millió forintos kincstári támogatásukról. Miket számoltak el 2014-ben a képviselőjelöltek? Kiderül az Átlátszó cikkéből. A K-Monitor, az Átlátszó, a Political Capital, a…..
Marietta Le 2015.08.18 22:26:39
@kérdő jel: szia, köszi, megnézzük, mit tehetünk, és bocsánat!
Marietta Le 2015.08.19 14:42:56
@kérdő jel: az előfordulhat, hogy kiléptél adatbevitel közben?
Marietta Le 2015.08.28 10:15:41
@Valse Triste: Szia, a képviselőjelölt nevére lenne szükség leginkább. :)
Korrupciós és közpénzfigyelő cikkadatbázisunk fejlesztéséhez önkéntes csoportot hozunk létre! Ha naponta olvasod a híreket, követed, hogy mire költi az állam a közpénzeket, felháborít a korrupció, és szívesen vennél részt rendszeres, odafigyelést és tájékozottságot…..
Idéntől ismét lesznek K-Monitor hírlevelek, az elsőt most itt a blogon is megosztjuk. Itt, illetve a poszt alján lehet feliratkozni. 2015 márciusában közzétett állásfoglalásaink A köztársasági elnökhöz fordultunk a paksi beruházás anyagainak titkosítása miatt Az Országgyűlés 2015. március 3-án…..
Játékosan tanítani a szegregációról, megmutatni, befolyásolják-e az állami reklámköltések a médiapiacot, vagy milyen véleménye van az édesanyáknak a várandósgondozásról – ezek mind lehetnek egy hackathon témái. A hétvégén a K-Monitor összehozta a civileket egy tucatnyi fejlesztővel és adatelemzővel,…..
K-Blog Jó vicc az infografika 2015.02.13 11:39:50
Az adatvizualizációról és az adatokkal való kommunikációról szóló „Visualising Information for Advocacy” című könyv egy kicsit túlmagyarázza azt az egyszerű üzenetet, hogy: az infografika nem minden. A Tactical Technology Collective nevű berlini civil szervezet könyve nagyon gyakorlatias, a sok…..
Korrupciós és közpénzfigyelő cikkadatbázisunk fejlesztéséhez önkéntes csoportot hozunk létre. Ha naponta olvasod a híreket, ha követed, hogy mire költi az állam a közpénzeket, ha felháborít a korrupció és szívesen vennél részt rendszeres, odafigyelést és tájékozottságot…..
2014-ben a K-Monitor különböző formákban harcolt a korrupció ellen. Igyekszünk például felhívni a közpénzeket kezelő szakemberek, politikusok és az adófizető állampolgárok figyelmét arra, milyen fontos az átláthatóság ahhoz, hogy Magyarország demokratikus államként…..
A K-Monitor megismétli szeptemberi újrakezdők és középhaladók számára tartott táblázatkezelő tanfolyamát december 9-én és 11-én. Jelentkezés ezen a linken! A képzéseket Zágoni Rita és Schumann Róbert fogják tartani. Egy csoportban maximum 15 fő fér el. Az e-mail címet…..
A britek augusztusban fogadták el azt a törvényt, amely lehetővé teszi, hogy az állampolgárok bármikor és bármilyen médium segítségével tudósítsanak az önkormányzati ülésekről. Bármilyen furcsa is ez, a magyar jog már nagyon régóta lehetővé teszi ezt, így most mi köröztük le a Nyugatot. A brit…..
Montenegró egyik fő korrupcióellenes harcosa ellen olyan lejárató hadjáratot indított egy helyi bulvárlap, hogy még a montenegrói ombudsman is elszégyellte magát. A kormányközeli Informer nevű napilap olyan fotókat tett közzé, amelyek állítólag Vanja Calovic-ot, a MANS nevű korrupció ellen küzdő…..
Első fokon pert nyert a K-Monitor a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő ellen. Az MNV nem akarta nyilvánosságra hozni annak a 2010-es vizsgálatnak a zárójelentését, amelyet egy korábbi Mercedes-buszbeszerzés ügyében folytattak le. A K-Monitor a Társaság a Szabadságjogokért jogi…..
K-Blog Első Open Knowledge Meetup 2014.09.19 13:57:40
Hasznos adatelemzési eszközökről, önkéntes adatelemzőkről és adatvezértelt újságírásról volt szó az első Open Knowledge Meetupon. Az első Open Knowledge Meetup a nyílt adatokról és felhasználásukról nyújtott rövid és átfogó bevezetést. A három előadó különböző felhasználási módokról,az adatok…..
A K-Monitor civil szervezeteknek segít abban, hogy adatok feldolgozása révén kommunikáljanak a munkájukról, projektjeikről. Az "Adatozz okosan" műhelyfoglalkozásra várjuk azokat, akik civil szervezetnél dolgoznak és a táblázatkezeléssel szeretnének megismerkedni, vagy ebben fejlődni. Jelentkezni az…..
Az alulról szerveződő csoportok körében már régóta bevett, hogy wikiket, fórumokat használnak kommunikációra és tudásmegosztásra, a formális rendszerek azonban nagyon nehezen veszik át az ilyen rugalmas és könnyen elérhető gyakorlatokat. Pedig úgy tűnik, hogy a megújulás sok…..
12 hónap alatt 24 országot járt be két berlini fiatal, hogy megismerkedjenek a helyi „adatozós” kultúrával és nyílt adatos workshopokat tartsanak.   Marguerite Thierry és Alejandro Corbi Berlinben élnek, Margo politikatudomány szakon végzett, Alex pedig programozó. Tavaly nyáron úgy döntöttek, hogy…..
Nyílt adatos konferencia volt a héten Berlinben, az Open Knowledge Foundation összecsődített mindenkit, akit érint az adatok megosztása és feldolgozása. Volt ott Google-ös fejlesztőtől kezdve, nyílt adatokért küzdő aktivistán át kormányzati emberig mindenféle résztvevő, még az EU digitális ügyekért…..
Csodájára jár annak a 16 éves amerikai srácnak a netes sajtó, aki nemrég egy politikusok támogatásait figyelő böngésző bővítményt publikált. Nick Rubin azt mondja, a programozás és a politika a szenvedélye, suli után és hétvégente dolgozott az átláthatóságért.  Nick Rubin, egy 16 éves gimnazista…..
A tagállamok civil szervezetei nyílt levélben kérik az Európai Unió újonnan megválasztott vezetőit arra, hogy az EU intézményei működjenek együtt szorosabban a Nyílt Kormányzati Együttműködéssel (OGP), továbbá vegyék fontolóra a csatlakozás lehetőségét is. A K-Monitor és más, az átláthatóságért és…..
Mit szólna ahhoz, hogy ha egy mobil alkalmazás azonnali értesítéseket küldene önnek minden alkalommal, mikor a kedvenc képviselőjelöltjének valaki pénzt utal át azért, hogy támogassa a választási kampányát? Például SMS-e érkezne, amelyben ez szerepel: „Közgép Zrt. (Tulajdonos: Simicska Lajos) egy…..
Innovatív egészségügyet szeretne a brit NHS egészségügyi szolgálat, ehhez egy tanulmány szerint csak pár fontos szempontot kell figyelembe vennie, például az adatbázisait feldolgozhatóvá tennie, hogy aztán megjelenjenek az új ötletek. Az sem utolsó, hogy az egészségügyi adatok…..
New York lekörözheti a szövetségi kormányt átláthatóságban, ha elfogadják azt a javaslatot, amely már kétszer is be lett nyújtva a Kongresszushoz. Nem lesz nehéz felülmúlniuk a szövetségi törvényhozás tempóját, ugyanis 2013-ban a benyújtott törvényjavaslatoknak mindössze egy százaléka ment át –…..
Világszínvonalú, de meg nem nevezhető arcfelismerő szoftvert fognak használni a józsefvárosiak megfigyelésére, az önkormányzat a kamerák telepítését a közbiztonsággal, közrenddel, sőt a  nemzetbiztonsággal indokolja: az önkormányzat csak a kamerákat veszi meg, a rendszert a…..
Egy harvard egyetemi kutatás szerzői azt vizsgálták, van-e összefüggés a borravaló és a kenőpénz között. Úgy tűnik, van, annak ellenére is, hogy az emberek a borravaló adást alapvetően önzetlen gesztusként fogják fel, a kenőpénzezést pedig elítélendőnek tartják. Vajon…..
„Első alkalom, hogy közérdekű adatigénylést küldtem mobilról. Elég egyszerű volt. Ez veszélyes lehet" – írta pénteken Twitteren Jason Leopold. Az amerikai kormányzati szervek a „FOIA terrorist" kifejezést használták a tényfeltáró újságíróra, aki tucatnyi…..
Elkészült a 4-es metró és hazakerült a családi ezüst, de ez a hét sem telhet el anélkül, hogy megemlékeznénk az adóhatóságról. Fotó: innen. Még nem késő feliratkozni az Átlátszó napi e-mail hírlevelére, a Napi Mutyimondóra, akkor már reggel olvashatod az…..