Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kalandozomagyar

0 bejegyzést írt és 182 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elnézést a provokatív címért, természetesen nem egyszerűbb a felsőfokú német nyelvvizsga, mint a középfokú. De szerintem sokkal nehezebb eljutni nulláról középfokig, mint a középfoktól a felsőfokig.  Miért érdekes ez? Mert nagyon sokan abbahagyják a német nyelv tanulását, amikor elérik a…..
Az angol nyelvben egyes szám harmadik személyben hímnemű illetve nőnemű névmással lehetett emberre hivatkozni, mára viszont számos új névmás is megjelent. Kanadában egy új törvény most oda vezethet, hogy beemelik a törvényhozásba a névmások használatának szabályait. Jordan Peterson, a University of…..
Olvasom, hogy a BBC elállt a hajdan népszerű Halló, halló! című sorozat új változatának bemutatásától arra hivatkozva, hogy a komédiában szereplő nácik „egyes nézőkben rémületet keltenének” és „sokak érzékenységét sértenék”. Noha a „remake”-jelenség is megérne egy misét, ezúttal nem erről szólnék,…..
kalandozomagyar 2016.08.17 09:09:55
@Androsz: George Takei nem ezt mondta. Ő azt nyilatkozta, hogy őt ugyan nem zavarja, hogy lett egy meleg szereplő a Star Trek-ben, sőt kicsit örül is neki (elvégre magánemberként ő is az), de nem érti miért nem egy új szereplő lett meleg. Nem érti miért kell megváltoztatni egy létező szereplőt és ezzel semmibe venni Gene Roddenberry eredeti művét...

A hangsúly pedig ezen van, az utolsó mondatrészen. Senkit nem érdekelne, ha csinálnának egy meleg szuperhőst, vagy egy női szuperhőst (van amúgy jópár), de amikor meglévő filmek meglévő karaktereit alakítják át a PC nevében arra sokan ugranak.
Egyiptom több mint 80 milliós lakosából 12 millióan élnek nyomornegyedekben. A 18 milliós fővárosban, Kairóban is több híres, vagy inkább hírhedt környék van, ahová turisták nem igen merészkednek. Ezeken a környékeken több millióan próbálnak abból megélni, hogy a mások…..
kalandozomagyar 2015.06.14 20:28:11
@Krio.Me.Tu: "Nagyon népszerű, de buta hozzáállása van ennek a Maggie-nek. A túlszaporodó muszlimok tönkretették az országukat, de hamarosan Európát is tönkre fogják tenni."

vs.

"Az egyiptomi Teréz anyának is nevezett hölgy 1989 óta tevékenykedik azon, hogy segítsen a város nyomornegyedeiben, illetve Felső-Egyiptom elmaradott térségeiben élő keresztény gyermekeken, akiket gyakran a hitük miatt is üldöznek, bántanak. Az „István gyermekei” nevű nonprofit segélyszervezet – amely István vértanúról kapta nevét - elszegényedett muzulmán és bahá’í gyermekeket is felkarol."

Vagyis ezek a családok nem okai, hanem elszenvedői annak, amit írsz...
Mosolygós "konyhás néni", kényelmetlen székek, egyszerű berendezés, egyenkaja. Néhány menő tech-cégtől eltekintve így néznek ki a céges étkezők. Nem kivétel az Amazon menza, más néven cantine sem, de itt persze nem a cég slough-i központjában lévő dolgozói étkezdére…..
A bölcsek két köve egyben: egy Iphone és egy Tesla. Mindez két keréken – hol másutt találták volna fel mindezt, mint Tajvanon? A Gogoro még nem kapható, de szalonja már van Taipei központjában. Ahogy odabent körülnéztem, rögtön elém pattant egy látszólag régi haverom, Andy,…..
kalandozomagyar 2015.05.25 15:25:49
@nyelv-ész: A legvidámabb az lesz, mikro valaki végigmegy éjjel az utcán és begyűjti az összes akku-t a robogókból...
kalandozomagyar 2015.05.25 17:45:47
@nyelv-ész: Csak ugye nem lesz töltő...
A mellékelt ábra pár héttel ezelőtt került fel az egyik Facebook csoportba és ugyan ott pillanatok alatt megszületett a helyes válasz (lásd alább) a felvetésre, azért az egykori kvízmester által felvetett kérdés nagyon is racionális és mindenképpen megér egy posztot. Annál is…..
A héten jelentette be a kormány (egészen pontosan Czomba Sándor munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár), hogy százmillió forintot költenének 50 Londonban élő és dolgozó fiatal hazacsábítására. Én meg nem nagyon értem, de ti majd biztos elmagyarázzátok. Ne…..
kalandozomagyar 2015.04.25 17:20:34
Vegyesek az érzéseim a The Remaining című horrorral kapcsolatban. Egyrészt egy viszonylag korrekt és jól sikerült filmélmény, ami a legvégére átcsap egy szeresd Istent, válaszd Isten szintű keresztény propaganda filmbe, ami baromi ellenszenvesen hat. A történet szerint Dan és…..
Miközben mi, földi halandók pezsgőt bontottunk, ettük a bejglit és elutaztunk a rokonokhoz (esetleg valamelyik osztrák síparadicsomban töltöttünk vagy töltünk majd némi időt), addig az Instagramon elhíresült Rich Kids csoport tagjai kissé másként lazítanak. Lehet azon…..
Afroamerikai tinédzserek kalapácsokkal verték agyon a 32 éves Zemir Begićet vasárnap hajnalban. A fiatalember még gyermekként, 1996-ban települt le Saint Louis Bevo Mill nevű városrészében. Saint Louisban található a világ legnagyobb bosnyák diaszpórája, mintegy hetvenezres. A…..
A minap egy Androidos szupertelefonról adtunk hírt. Alaposan fellelkesedtetek a témát illetően, jött is hozzászólás rendesen. Az egyik viszont... finoman szólva kivágta nálam a biztosítékot. Kérdőn bámultam magam elé, s csak néztem ki a fejemből. Természetesen, az egy dolog,…..
Ha nem jön Rákosi, akkor talán megépül a 98 darab toronyházzal szegélyezett süllyesztett szintű Középkörút, a Dunán srégen átívelő Andrássy híd és a gigantikus Deák tér, amelynek a vége az Operánál lenne. A budapesti Középkörút és a Rákóczi térből nyíló József sugárút terve 1945-ből. (Terv:…..
Christopher Nolan napjainkra az egyik legnagyobb rendezővé nőtte ki magát és szinte egyedülállóan méretes, elhivatott rajongótábora van, akik már látatlanban nyomják a tíz pontot, bármit csináljon az ürge. A rendező nyolc eddigi nagyjátékfilmjéből összesen hattal szerepel az…..
Nem vagyok egyedül ha azt mondom, a fekete színt kedvelem a leginkább, gyakorlatilag képtelen vagyok nem felhasználni, legyen szó ruhákról, kiegészítőkről, sminkről, stb. Az viszont eddig eszembe se jutott volna, hogy ételeket is eszerint válogassak össze. Pedig van rá lehetőség, de még…..
Az elmúlt napokban nagy figyelmet kapott két, a cigánysággal/mélyszegénységgel kapcsolatos, igen hasonló következtetésekre jutó eszmefuttatás: az egyik a Gumiszoba nevű Facebook-oldal Itt ne cigáyozz, bazdmeg! című cikke, amely a roma nők helyzetét elemzi. Érdemes elolvasni, akit…..
kalandozomagyar 2014.10.18 21:58:57
@Zubeida: Nono, a nyugdíjhoz ugyebár olyan gyerek kell, aki később kitermeli a nyugdíjad költségét. Ez a cikkben kitárgyalt családok gyerekeire nem feltétlen jellemző... Pont ezért kellene változtatni a helyzeten, legyen kevesebb gyerekük, de az tanuljon, illeszkedjen be. Végre ezt kellene támogatni...
Egy rakás „német”, akik döntő többségükben – ahogy a pc német mondja – migrációs hátterűek, és iszlám vallásúak, úgy döntenek, hogy inkább elrándulnak Szíriába és egyéb rázós vidékekre, hogy megvívják saját harcukat, jórészt új hazájukkal, no meg a civilizált világgal szemben. Eddig persze a…..
Előzmény: Bevezetés, Phenjan 1. rész, DMZ és Keszon, a vidéki Észak-Korea és Phenjan 2. része, a hegyvidéki Észak-Korea, Phenjan 3. rész, közlekedés Észak-Koreában, a Dzsucse-eszme,  Észak-Koreában valamennyi ingatlan állami tulajdonban áll. A lakásokat körzetenként…..