Regisztráció Blogot indítok
Adatok
D. Kovács Ildikó

86 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elkészült a korrupcióval és szervezett bűnözéssel foglalkozó újságírókat tömörítő szervezet, az OCCRP a kelet-európai börtönök és fogvatartottak helyzetét elemző honlapja. A statisztikai adatokat és videóinterjúkat tartalmazó oldal a következő hónapokban folyamatosan…..
Ötszázmillió forintot meghaladó hűtlen kezelés és pénzmosás miatt fog vádemelési javaslatot előterjeszteni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a közmédiánál. Az ügy még az előző vezetés és Cselényi László sara, a gyanús cégek között felbukkan egy RTL Klub-közeli…..
Az őstermelők és a korkedvezményes nyugdíjasok is miniszteri levelet kaptak a napokban arról, hogy mennyi mindent tett értük a kormány az elmúlt négy évben. Fazekas Sándor a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalon keresztül, Balog Zoltán pedig az Országos…..
A Fizettem.hu-ra több olyan bejelentés is érkezett, amely arról számol be, hogyan lehet megúszni a tömegközlekedési eszközökön a jegyvásárlást, vagy legalábbis hogyan lehet olcsóbban, persze nem legálisan jegyet venni sofőröktől, kalauzoktól, ellenőröktől. Több minta…..
Nem érdemes kormánykritikusnak lenni, ha azt szeretnénk, hogy az állam a mi sajtótermékünkben is hirdessen – ezt a következtetést vonhatjuk le a Mérték Médiaelemző Műhely legújabb, az állami reklámköltéseket vizsgáló tanulmányából. Az állam torzítja a hirdetési…..
Az adóhatóságnál éveken keresztül szemet hunytak az áfacsalások felett, amikor pedig mégis be kellett hajtani az adósságot, a terményt fiktíven utaztató gabonakereskedők helyett a láncolat legalján szereplő mezőgazdasági termelőket vonták felelősségre. Az általunk korábban…..
Egy vidéki városban a regionális pártszervezet vezetőjétől kezdve egy ügyvédi irodán keresztül egy ügyészig egész kis baráti társaság dolgozott azon, hogy egy kiválasztott cég nyerje el egy állami támogatásból megvalósuló beruházás kivitelezését. Eközben egy bejelentő…..
Ukrán újságírók folyamatosan dolgozzák fel a volt ukrán miniszterelnök, Viktor Janukovics tóparti rezidenciáján talált dokumentumokat. Ezúttal Janukovics biztonsági főnökének jegyzetfüzetei kerültek elő, amelyből kiderül, hogyan építették fel Janukovics védelmét, milyen…..
Néha jóformán csak a szerencsén múlik, hogy a jogosítvány megszerzésekor a forgalmi vizsgán kell-e kenőpénzt fizetni a vizsgabiztosnak, akár jól vezetünk, akár nem. Az autópálya-építés során a kereskedők által visszaosztott pénz miatt jócskán megugorhat egy kilométer út…..
Aki építkezni akar, vagy a már meglévő lakását bővíteni, számítson arra, hogy kenőpénz nélkül igencsak hosszadalmas eljárás elébe fog nézni. A hitelfelvételhez sem árt némi ösztönző erő, de az is jó, ha csak ismerünk egy korrupt bankigazgatót, aki úgyis tud hitelt adni,…..
Az állam vagy az MVM érdekeltségi körébe tartozó cégeknek dolgozik leginkább a Paksi Atomerőmű Zrt. 2009 óta – derült ki abból a dokumentumból, amelyet közérdekű adatigénylés után kaptunk az atomerőműtől. Kép: eromu.hu Az atlatszo.hu januárban a KiMitTud portálon…..
Az egyetemi hallgatók vesztegetni is hajlandók az ösztöndíj elnyeréséért cserébe, újságírók pedig így akarnak hirdetőket szerezni a lapjukba, a cégek akár évi 100 millió forintot is kifizetnek zsebszerződések miatt, uniós pályázatokon „képzési pénzt” kérnek a…..
Az előző, szülés során adott vagy nem adott hálapénzzel kapcsolatos összeállításunkhoz számos komment érkezett, és olvasóink új bejelentéseket is tettek. Mivel a téma láthatóan sokat érdekel, egy újabb összeállítást készítettünk az azóta a Fizettem.hu-ra érkezett…..
Bár egy most megjelent uniós korrupciós jelentés szerint Magyarországon teljesen általános dolog a kenőpénz fizetés, vannak olyanok, akik nem hajlandók pluszban fizetni. Legyen az egy sportcsapat kabalafigurája, egy új törvény, egy bölcsődei férőhely vagy közlekedési bírság. A…..
Bár a magyar kormány tett erőfeszítéseket a korrupció csökkentésére és ezt az Európai Unió is elismeri, egyelőre nem nagyon érzékelni a hatását. A brüsszeli korrupciós jelentés Magyarországról szóló szakaszában kiemelt figyelmet kap a pártfinanszírozás, a közbeszerzés,…..
A pár ezer forintos tételek mellett nagyobb összegek is gazdát cserélnek teljesen hétköznapi emberek kenőpénzes sztorijaiban. Százezres nagyságrendű részesedést kér magának a minisztériumi tisztviselő, az áruház árubeszerzője, a vízmű dolgozója, a kirendelt ügyvéd és a…..
150 ezer forint – nagyjából ennyibe kerül ma egy ingyenes szülés Magyarországon. Ennyit kell, de legalábbis ajánlott fizetni hálapénzként az orvosoknak, szülésznőknek. Van olyan is, aki elvből nem fizet, de ilyenkor nagyobb az esélye, hogy olyan ellátást is kap. A Fizettem.hu-ra…..
Az atlatszo.hu birtokába került szerződés tanúsága szerint a tatai önkormányzat közpénzből segített meg többször egy tisztán magánkézben lévő vállalkozást azzal, hogy a cég által működtetett ipari parkban telket és közművet vásárolt több mint 200 millió forintért. Az…..
Bár a reformkor már rég elmúlt, néhány évvel ezelőtt még mindig kellett „hídpénzt” fizetni a rendőröknek, a városban pedig olyan fogorvosok dolgoztak, akik szándékosan teszik tönkre az emberek fogait. A vámosok a külföldről behozott autóhoz készpénzzel kiváltható, sehol…..
Az utóbbi időben több közbeszerzésen is a Közgéppel vagy a Swietelskyvel nyertes West Hungária Bau nem újonc az építőiparban, de nevét ritkán hallani. Tulajdonosa, Paár Attila ott van a leggazdagabb magyarok között, jó kapcsolatokat ápol a Fidesszel, és a sportélet sem…..
Egyik kórházban a társadalombiztosítással több hónapos várólistára kerülő beteg kenőpénzzel azonnal talál időpontot, míg másutt az orvos határozottan visszautasítja a hálapénzt. Harmincezer forinttal kell megkenni a vizsgabiztost, ha jogosítványt akarunk szerezni, a…..
Csaknem 432 milliárd forint értékben nyert közbeszerzési pályázatokon a Közgép egyedül vagy konzorciumi tagként 2013-ban. Simicskáék cégének nem volt olyan hónapja, amikor 3,5 milliárdnál kevesebb közpénzhez jutott volna egyedül vagy más cégekkel közösen. Összesen 432…..
Az oknyomozó riportereket tömörítő nemzetközi szervezet, az OCCRP (Organized Crime and Corruption Project) minden évben elismeri azok munkáját, akik erőt és energiát nem kímélve fáradoznak a korrupció és a bűnözés népszerűsítésén. Ebben az évben a román parlament kapta ezt…..
A Fizettem.hu-ra érkező bejelentések számottevő részét képezik az autóvezetői vizsgával kapcsolatos korrupciós esetek. A leírásokból kitűnik, hogy jogosítványt szerezni nagyon nehéz úgy, hogy valaki nem fizet kenőpénzt a vizsgabiztosnak és az oktatónak, és sokszor az sem…..
Nem csak a közrádiók új szignáljainak megírására szerződött Kovács Ákos zenész cége a közmédiával az elmúlt néhány évben: más zeneszerzési feladatokat is vállalt és koncertfilmeket is készítettek közösen. Közérdekű adatigénylésben kértük ki a…..