Adatok
aiol
0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
Újabb vendégbloggert köszönthetünk az oldalon, akitől rögtön elnézést is kell kérnem, hogy ennyire későn került ki ez a fantasztikus recept. Kár, hogy én nem kóstolhattam meg, de kárpótolt ez a nagyszerű beszámoló. Ezer hála érte!..
Sok kertbe került az idén új fügefácska. A szerencsésebbek már meg is kóstolhatták a jövevény különleges termését. A régi fügefa-tulajdonosok megtapasztalhatták, hogy egy termés még nem termés. Hosszú kínlódással lehet a melegkedvelő növényt a magyar telekhez…..
aiol
2012.10.21 23:21:10
@novara:
János!
Sajnos valóban ebbe a falba ütközünk, azonban fölösleges tovább ragozni, személy szerint örülök annak, hogy legjobb tudásunk szerint leírtunk számos fontos dolgot a füge termeszthetőségéről, ehhez persze nagyon élesen meg kellett cáfolni a fenti cikk legtöbb hibás állítását, de talán elfogadható áldozat volt. Legjobb lett volna, ha a szerzővel is fent lehetett volna tartani egy pozitív kommunikációt, bár ez őrajta már a legelején meghiúsult. Részben érthető okból, mivel nehéz lehet megélni ilyen éles kritikát. Még akkor is, ha részünkről a minősítés egyszerűen elkerülhetetlen volt. Mindezek ellenére egy másik gyümölcsfáról szóló cikkéhez gondolkodás nélkül minden tőlem telhető segítséget megadnék, elvégre az volna a legfontosabb, hogy a közönség tájékozódjon, feltéve, ha a gázsin kívül ez a szempont is él még azért valahol.
A kedélyeket tovább borzolni viszont teljesen értelmetlen, úgy érzem, épp kezdett volna már nyugvópontra jutni a polémia, az olvasó pedig egy egész kis hasznos ismertetőhöz juthat a@novara: hozzászólásokból, ha már a cikkből nem igazán sikerült. Nekünk pedig az a dolgunk, hogy ahol tudunk, segítsünk. Ha a szerző ehhez nem partner, az sem baj, majd betéved ide más, aki esetleg hasznát veheti a leírtaknak.
János!
Sajnos valóban ebbe a falba ütközünk, azonban fölösleges tovább ragozni, személy szerint örülök annak, hogy legjobb tudásunk szerint leírtunk számos fontos dolgot a füge termeszthetőségéről, ehhez persze nagyon élesen meg kellett cáfolni a fenti cikk legtöbb hibás állítását, de talán elfogadható áldozat volt. Legjobb lett volna, ha a szerzővel is fent lehetett volna tartani egy pozitív kommunikációt, bár ez őrajta már a legelején meghiúsult. Részben érthető okból, mivel nehéz lehet megélni ilyen éles kritikát. Még akkor is, ha részünkről a minősítés egyszerűen elkerülhetetlen volt. Mindezek ellenére egy másik gyümölcsfáról szóló cikkéhez gondolkodás nélkül minden tőlem telhető segítséget megadnék, elvégre az volna a legfontosabb, hogy a közönség tájékozódjon, feltéve, ha a gázsin kívül ez a szempont is él még azért valahol.
A kedélyeket tovább borzolni viszont teljesen értelmetlen, úgy érzem, épp kezdett volna már nyugvópontra jutni a polémia, az olvasó pedig egy egész kis hasznos ismertetőhöz juthat a@novara: hozzászólásokból, ha már a cikkből nem igazán sikerült. Nekünk pedig az a dolgunk, hogy ahol tudunk, segítsünk. Ha a szerző ehhez nem partner, az sem baj, majd betéved ide más, aki esetleg hasznát veheti a leírtaknak.
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz
Bár ez a szerző véleménye, azért mégis kísérletet tennék ennek árnyalására. Sajnos a galériában is látszik, hogy ez az egyik leggyengébb fajta, Budapest környékén elég elterjedt, ránézni is rossz kettévágva. Nem reklámozásként írom, de érdemes rákeresni a facebookon a Fügeligetre, de én is készítettem egy albumot részben az ő, részben a saját gyűjteményemről és egyéb zalai fügefákról: www.flickr.com/photos/92961367@N03/
Van feketére érő tűzpiros velővel, kókuszos utóízű, citromos és igazi "horvátországos" is.
Pelikán, Virág elvtárs és a magyar narancs pedig tényleg egy zseniális filmalkotás volt, azonban ez a filmbéli jelenet konkrétan is és az ötvenes évek citrustermesztési kísérletei úgy általában óriási kárt okoztak bármely olyan új gyümölcsfaj megítélésének, amelyek pedig valóban érdemesek lennének a honosításra, termesztésbe vonásra. Mondhatni, kiöntötték a fürdővízzel együtt a gyereket. Pedig füge évszázadok óta van Magyarországon, bár sok helyen a fentiekből is láthatóan szerencsétlen volt a fajtaválasztás. Ezt a fát legjobb volna átoltani, akár egy-egy ágba különböző fajtákkal, a recepthez pedig gratulálok, én is ki fogom próbálni!