Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kenőmagostyuk

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Menten fegyverhez nyúlok ha meghallom azAMBRÓZIA szót - dúdolhatnám, ha nem lenne most már halálosan komoly a dolog. Erről a dalról improvizáltam: Komolyan, már bocs, de ennyi félrevezetett embert egy rakáson és egyik olvassa a másiktól és írja le ugyanazt. A net, az Isten…..
Azt hiszem kiemelt helyet érdemel a téma! Az eddig megjelent ezzel foglalkozó posztokat a hasznos hozzászólásokkal együtt itt olvashatjátok, mindenkit kérek, hogy a témában ide kommenteljen, hogy az értékes információ mindenki számára könnyen megtalálható legyen! 2017 - Kovaföld - tetűk, atkák,…..
kenőmagostyuk 2013.01.16 16:59:38
@Rosa Rugosa: A szalmapadlás... Hát én hívom így, gondoltam a tyúkól tetején lehetne egy rekesz a tető alatt, ahol télére a szénát tárolnánk, na meg amíg van belőle kicsit szigetelne nekik..

Szegény tyúkok, mikor megolvad a hó mindig kiengedem őket az udvarra. Ők meg persze tarra legelik lassan az egészet. De legalább tojnak.:D
 A kezdeti sikereken felbuzdulva, vagyis hogy ezek a tyúkok nem is olyan randa és agresszív állatok, mint amire én gyerekkoromból emlékeztem, gondoltam beszerzek néhány letojt tyúkot (összesen tízet), hogy addig is legyen tojás, amíg a fiatalok nem óhajtanak tojni, csak zabálni.…..
kenőmagostyuk 2013.01.11 10:49:25
@Rosa Rugosa:
Miskolcon 200Ft a napraforgó.:(
@Miki851:
Nekem is bejöttek ezek a "szörnyek"... Áprilisban mikor hozzánk kerültek az egész család a kedvüket kereste. Nem volt jelentős tojáskiesés, nem kaptak tápot mióta itt vannak csak zöldet meg konyhai hulladékot.
Decemberben(mert mikor máskor) kicsit pihentek napi 1-2 tojás volt,(biztos fáztak)mostanra napi 7-8.(megjegyzem áthoztam még párat a szomszédból, az idiótákból, wellnesselni).Jelenleg 22 vannak. A 4 kelt csibénkből 1 et megfogtak a kutyák, 2 meg épp ma kukorékolt először. Szóval Karcsival együtt 3 kakas jut a 22 tyúkra. Jó ez az arány szerintetek ?
Hátha megint lekotlana valamelyik tavasszal.
Tyúkudvar Téliesített tyúkjaim 2012.11.13 06:43:00
A múltkor arról írtam, hogy a külsőleg teljesen lepattant tyúkjaim hirtelen szörnyetegből újra szépségekké kezdtek átlényegülni. Gondolhattam volna, hogy hamarosan megkapom az ürmöt is az örömbe. Nem is kellett sokáig várnom. A tyúkjaim szebbek mint valaha, csak épp egy baj…..
Tyúkudvar Beszélgessünk! 2012.01.27 08:51:00
Szóval beszélgessünk!Ha van olyan dolog, amit szeretnél megosztani, esetleg kérdésed lenne, vagy csak beszélgetni szeretnél, a mondanivalód pedig sehogy sem kapcsolódik az épp megjelent poszthoz, akkor itt a lehetőség.Ha mégis egy adott témához szólnál, amiről már volt szó,…..
kenőmagostyuk 2012.11.13 08:47:39
@Tooodi:
Szia!
Most is kiengedem őket, de mostanában már reggeltől kint vannak az udvaron. Eső utáni finom giliszta a reggeli, aztán a magok. Itt olvastam hogy a tollasodást segíti a napraforgómag, és köszi bevált. Bár a nagyon kopasz sajna elpusztult, de a többi... egész pofás lett. A takarmányuk úgy néz ki hogy 10 kg búza+ 10 kg kukorica + 1 kg napraforgó összekeverve, ebből naponta kapnak 2x 1-1,5 liternyit mellette konyhai maradékot, zöldségpucolékot. Jelenleg 6-9 es váltásban tojnak. Talán tudtam hasznosat mondani.
 „Kot-kot-kot-kot-kotkodács, minden napra egy tojás!” – rikoltoztuk gyerekként, ha meghallottuk a jellegzetes hangot. Szép is lenne, csak sajnos nem igaz. Bár az lehetséges, hogy van olyan tyúk, aki egy ideig minden nap tojik, de az év mind a 365 napjára akárhogy…..
kenőmagostyuk 2012.11.13 09:11:43
@Tooodi: Szia! Átolvastam amiket írtatok, én azt tapasztaltam, ha valami váratlan esemény( elpusztult valamelyik az ólban, vagy nem ugyanazt ették, vagy pl új ólat kaptak) jelentősen megcsappant a tojáshozam kb 2-3 hétre. Nálunk ez volt.

Azt írjátok 5 hónapos jérce már tojik? Nemáááá
Akkor értem azt a két kis "S" tojást a múlt héten.Most hogy belegondolok már egész jól mutálnak:D.