Regisztráció Blogot indítok
Adatok
otomatik portakal

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Nem tudom, hogy mennyire ismert a dolog, de van most ez a verseny a lángossütők között, amit az egyik étolajgyártó hirdetett és szavazni lehet a legjobb lángososra. A tét nem túl hatalmas, nem is túl kicsi: 500 liter étolaj a győztesnek, 250 liter a második és 100 liter a harmadik…..
Cut'n'run Durres nevezetességei 2018.07.17 11:58:31
Durres, vagy Dyrrah az egyik legrégebbi város Európában. Már a bronzkorban voltak itt települések és ez csak fejlődött az évek során. Ennek megfelelően a bronzkortól a római koron át egészen napjainkig megtalálható itt mindenféle  behatás. Először a rómaiak igázták le és megalakult Dyrrachium…..
A belgrádi vasúti csomópont átépítése 40 éve zajlik, és lassan a sosem ér véget már enyhe kifejezésnek fog számítani vele kapcsolatban. Az építkezés kezdetekor még nem a mai Szerbia, hanem Jugoszlávia fővárosa számára épült, ahhoz méltó mértékben, illetve funkciókkal. Beograd Glavna A belgrádi…..
A válasz persze adja magát: tőlünk függ... A jóllét ugyanis nem ugyanaz mint a jólét, az életszínvonal, amelynek alakulására nem mindig van jelentős befolyásunk. Az egyes országok GDP-jének az értéke nem függ össze szorosan az emberek megelégedettségével és boldogságával: Magyarország a régiónkbeli…..
Nyílt levelet írtam a főváros és a BKK vezetésének. Nyílt levél Tarlós István főpolgármester és Dr. Dabóczi Kálmán, a BKK elnök-vezérigazgató részére   Tárgy: Tegyék lehetővé a Budapesten átszálló menekültek zökkenőmentes továbbutazását!   Tisztelt…..
otomatik portakal 2015.07.23 14:05:54
@elendem: Nem kell bepipálni a "helyi közlekedés nélkül"-t (mint ahogy alapértelmezetten nincs is) és kiad egy raklapnyi találatot.
A legtöbb embernek fogalma sincs arról, hogy a közforgalmú autóbuszok, majd mindegyikére egy igen fontos feladat is hárul azon kívül, hogy utasokat szállítsanak A-ból B-be. A súlyos katasztrófáknál a honi katasztrófavédelem szinte csak ezekre a járművekre számíthat olyankor,…..
Miután kitárgyaltuk a dízelmozdonyok, a villanymozdonyok és a motorvonatok színvilágát, belevágunk a személykocsik színes családjába. A MÁV valamikor az 1970-es években kezdett átállni az olajzöldről a ma már hagyományosnak mondható kék színtervre, de valahogy mindig…..
Balkáni utazásunk alighanem legizgalmasabb részéhez érkezett. A szkopjei városnézést követően még aznap délután vonatra szálltunk, az egyetlen nemzetközi vonatra, amely Szkopje és Pristina között teremt kapcsolatot. Koszovóba? Turistáskodni? Vonattal? Hát…..
Igen, igen, ez egy olyan bejegyzés, amihez hasonlóból valszeg magyarul is, és sok más nyelven is biztos rengeteg van... És - szerintem - nem csupán azért szokás írni róla, mert hasznos információkat lehet így átadni, hanem mert olyan gazdag a paletta és olyan leleményes megoldások…..
Horvátországban is elindult a vasúti fűnyíró. Nem is olyan rég emeltük fel szavunkat a magyar vasúton tervezett hasonló cselekedettel szemben, déli szomszédunknál pedig épp most rendelték el a 10 %-os teljesítmény-csökkentést. A jugoszláv utódvasutak közül eddig a horvát és…..
HamPLÓ Öreg, de megy: az EN57-es 2014.04.04 07:00:00
Gyakran morgok a magyar vasútra, az elavult, kényelmetlen, a mai igényeknek nem megfelelő járművek miatt (is). Ehhez képest vicces, hogy hat évvel ezelőtt mennyire megtetszett egy olyan járgány, amire pontosan ráillenek az iménti jelzők: Az EN57-es villamos motorvonatoknak nincs…..
otomatik portakal 2014.04.05 16:47:11
@ruba: Kizárni természetesen nem lehet, de nem is különösebben valószínű. A bordázott oldalfal ne tévesszen meg senkit, mindenhol előfordul, ahol szélsőségesebb környezeti hőmérsékletnek kell megfelelni és/vagy a felhasznált anyagok, összeszerelési technológia így kívánja. Az észak-amerikai vasúti járműipar legtöbb terméke (Budd RDC, Wiewliner kocsik, metrók és még nagyon sok más) meg a CIWL P/AB30 típusú hálókocsija is bordás oldalú, mégsincs gyakorlatilag semmi közük a Szovjetunióhoz.
otomatik portakal 2014.04.05 16:48:24
@otomatik portakal: _V_iewliner, bocsánat
Ellen lehet-e állni egy Tádzsikisztánról szóló írásnak? Szerintem nem, nekem legalábbis nem sikerült, így ma Balázs beszámolóját olvashatjátok. Abból a szempontból nem klasszikus Határátkelő-poszt (ez sem, de hát ez egy ilyen hét…), hogy szerzője nem ott él, de megjárta…..
PTinfo Tiranai villamostervek 2013.11.24 21:24:54
Albánia nem igazán szerepelt még a blogon, ami nem is csoda, hiszen a tömegközlekedés arrafelé kicsit mást jelent, mint nálunk. Most talán lehetőség nyílhat rá, hogy Albánia és Tirana is felkerüljön a városi kötöttpályás térképekre is, hiszen a fővárosban elkezdték egy…..
Két hónapja mutattam pár régi vonatos fotót Geoffrey Tribe-tól - most négy olyan kép jön, ami abból a bejegyzésből kimaradt, remélhetőleg ezeknek is örül valaki :) Nyugati pályaudvar, Leó vontatta szerelvény. Vajon indul? Érkezik? Mozog egyátalán? Az elővárosi forgalomban még tán ma is szereplő…..
otomatik portakal 2013.09.18 17:34:41
@Trónkövetelő: Te nem tudom melyik elvirát nézed, de az enyémben van Budapest-Kaposvár közvetlen vonat, naponta 1 ill. hétvégén további 1.
Párizsban iskoláskorú, azaz hat éves lett a Vélib július 15-én. Tudjátok, arról a 2007-ben megnyílt kerékpárkölcsönző rendszerről van szó, aminek keretében mára mintegy 1200 dokkolóállomás, 18 ezer kerékpár került kihelyezésre, amelyet naponta mintegy százezren használnak…..
Milyen régóta tologatom magam előtt már ezt az ötletet. Lassan 10 év is eltelik az első "Classicosításos" vázcserék óta, és el is felejtjük, hogyan is néztek ki a buszaink egy évtizeddel ezelőtt, vagy még azelőtt... Az első Classic homlok- és hátfalas vázcserés…..
otomatik portakal 2013.06.28 11:48:48
Rég játszottunk már olyat, hogy mutatok egy képet, és ti kitaláljátok, hol járunk, mi van rajta - persze a "villamos valami utcán" szintnél komolyabb válaszokat várok :) Hogy ne legyen túlságosan könnyű, kitakartam a villamosok tábláit; de ezzel együtt meg kell kérjem a téma…..
Nyolc új nagykapacitású kerékpárszállító kocsit avatott fel a MÁV Start pénteken. A Déli pályaudvaron tartott eseményen bemutatták a nagy, és a közepes befogadóképességű kocsikat. Elmondták, eddig gond volt, hogy a kerékpárosok vagy a szállítókocsitól távol ültek, és…..
Omnibusz Hálóbusszal Skóciába! 2013.04.21 10:39:04
Tíz darab emeletes VanHool busszal éjszakai járatokat indít a Stagecoach. A MegabusGold nevű társaság járatai tizenegy skót nagyvárost és Londont kapcsolják össze. A VanHool TDX27 Astromega típusú emeletes buszok igen különleges kialakítást kaptak. Az ötmillió font (azaz…..
Sokszor leírtam, már újra megteszem: a villamosgyártók az elkövetkező 10 évben két fő piacra fognak koncentrálni: Oroszországra és Kínára. Mindkettőben komoly promóciós és licensz tevékenység zajlik jelenleg is, az igazi döntések azonban ezt követően fognak megszületni.…..
A CouchSurfing közösségnek van néhány írott és íratlan szabályai, amiket érdemes betartanod, ha vendég vagy egy másik tagnál.   - Ha szállást keresel a CS oldalán, először is, ne spam-meld szét az összes tagot, aki az adott városban lakik. Érdemes első körben csak 2-3…..
otomatik portakal 2012.10.19 18:15:52
@nikita:
Nem állt szándékomban ilyen heves reakciókat kiváltani, de legalább megerősítenek abban hogy kettőnk között ez az eszmecsere nem vezetne sokra, ezért - tisztelettel - igyekszem itt rövidre zárni.
Ha nem veszed sértésnek, úgy látom hogy nincs okom rád irigykedni. Engem a blogolás és a címlap nem tesz boldoggá (ha így volna, már rég elértem és megtettem volna), más viszont igen és az szerencsére megadatik nekem.
Nem kívántam vádaskodni, de kérdésedre a választ pl. a 12. vendégednél keresd, aki kötve hiszem hogy az "Apropó, thank you giftet nem kaptam" és társaiba kifejezetten beleegyezett volna, de valóban nem tudhatom.
Azt viszont sejtem hogy ezek az általad emlegetett "íratlan szabályokkal" nem igen férnek össze. És ezek nem feltétlenül csak CS-szabályok, tengernyi szakirodalmat találhatsz "illemtan" címszó alatt. Persze az sincs kizárva hogy én szocializálódtam rossz társaságban és rosszkor. Mondjuk a "szerdaiaknál" pár éve :)

Happy blogging!