Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Korogi24

0 bejegyzést írt és 52 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megvettem az új Weöres-könyvet, az Elhagyott verseket. Steinert Ágota gyűjtötte össze és rendezte sajtó alá a sorozatnak ezt az új kötetét is, de úgy látszik,a végére elfogyott az idő, mert ahhoz képest, hogy csak bele-beleolvasok, túl sok a sajtóhiba. Pl. Kis, modern…..
A törökök buták, hogy tüntetnek. Nem tudják értékelni a 9-10%-os gazdasági növekedést, a visszafizetett IMF hitelt, a munkahelyteremtést, az egyre gyorsabb ütemő fejlődést. Most is olyan nagyberuházások miatt tüntetnek, amik sok munkahelyet és mégtöbb adóbevételt hoznának az…..
Megnéztük, hogy a hirado.hu, a Magyar Nemzet, és a Magyar Hírlap online kiadása hányszor, milyen gyorsan, és hogy reagált a trafikügyre a pénteken a HVG által napvilágot látott szekszárdi felvétel óta, amiből egyértelmű, a fideszesek maguk között osztották le a…..
Kedden hivatalosan is megnyitották a Sió-zsilipet, és a vízügyesek úgy tervezik, hogy három hétig lesz nyitva. Sokan bepánikoltatok, hogy itt a világ vége, meg hogy kiszárad a Balaton, pedig egyáltalán nem olyan vészes a helyzet, mint gondoljátok. Sokszor elővettük már a témát,…..
Korogi24 2013.05.01 21:53:26
@Zigomer Trubahin: Bocs, de gye nem gondolod komolyan hogy tíz vagy százmilliárdos károk keletkezhetnek??

A Balatonból egy szélvihar hatására esetleg rövid időre befolyó vízmennyiség, hogyan okozna ennyi kárt??

Az összes ház összedől? Ez nem a fukushimai cunami.

A Római-parton is x-szer elöntötte a földszintet a Duna (méghozzá drága pénzért épült házaknak) és azok a házak is vígan állnak, igaz most a Tarlóstól, aki annó III. kerületi polgármesterként engedélyezte a beépítéseket, na vajon miért, most közpénzből gátakat kapnak. Kis munka valóban, ezt spórolják meg, de az épületek állnak - végül is ártérbe építkeztek, ez van.

Egyszerű vízügyes riogatás hogy összeomlik minden, vége a világnak, csak hogy építsünk gátakat, engedjünk vizet, csak csinálunk valamit, mert anélkül az élet unalmas és veszélyes.

Egy évben 40 centit simán apad a Balaton, egy tél kell csak amikor nem töltődik fel a Balaton és a következő nyár végére a tavaly év végi szitut (porzó déli partot) visszasírjuk, mert még onnan is egy kilométerre lesz a víz.

Egyébként nem tudom, hogy a vízes hírek miért ijesztik jobban el a hollandokat mint az, hogy a déli parton kilométereket kell gyalogolni a vízhez és míg odaérnek szemükbe fújja a szél a száraz iszapot?

Igen eső mindig jöhet, de most nem ez a szitu, úgy tűnik Magyarország kezd szép mediterrán lenni, télen van csapadék (néha sok, de sokszor nem túl sok), nyáron viszont nagyon nincs. Ma gyönyörű július végi nap volt és nagy a veszély, hogy az egész nyár ilyen lesz, ráadásul minél kevesebb víz marad, az annál könnyebben melegszik fel (vitorlásról simán láttam 30 fokos vizet néhány éve a hajó alján lévő hőmérő kijelzőjén).

Nem azt mondom, hogy semmit ne engedjünk, de semmiképpen sem kéne 110-ig lenyomni, max annyit ami belefolyik, és ha lehet, mindenképpen 120 fölött tartani, tényleg csak az abszolút minimumot leengedni. Iszonyatos érték a víz, sok szempontból. Nem szabad elpazarolni.
Általános alapvetés: Magyarországon a politikát pártok csinálják. Következtetés: ha valaki politizál, akkor azt azért teszi, hogy valakit hatalomra jutasson. Teljesen ésszerű, ha valakinek így jár az agya, csak azzal nem számol, hogy ez nem az egyetlen lehetőség. A civil…..
Korogi24 2013.04.02 16:22:27
Gratula, Deutsch Tomitól dícséretet kaptál, ez annyit jelent, hogy a Habony/Simicska féle bagázsnak bejössz. Csak így tovább vár az LMP és a HÖK. Van az a pénz és inkompetencia.

A politika olyan uncool. Jaj. Nem menő.

Kérlek mutass egyetlen demokráciát a világon, ahol nem pártok ülnek a parlamentben, hanem "civilek". (Most a kompetens Beppe Grillót ne említsük, kb. olyan mint a Kalóz-pártok, bekerült, majd kiderül, hogy semmihez nem értenek, hogyan is fogják a munkanélküliséget vagy anövekedést megoldani, és a következő körben eltűnnek).

Úgy tűnik nehéz megérteni, hogy a politika per definitionem (bocs) pártokon keresztül működik.

Amíg a Fidesznek ilyen ellenfelei vannak, addig nyert és folytatódik a rezsim. Majd egyszer 15 év múlva, észreveszitek, hogy a rutinos Fidesz, aki a HaHa-n kívül 25 másik, jobban szervezett versenyátrsat darált le, megint, titeket is, átvert.

Amíg Tomiék dícsérnek addig nincs baj.

A legjobb (ezt imádja a Fidesz) az amikor az LMP-s stb. módra a Magyar Nemzet egyenlő a HVG-vel (gondolom a kuruc.info az ÉS-sel).

A rezsimet egy másik párttal lehet csak leváltani. Ha nem tetszik Bajnai vagy a Jobbik, akkor nem szavazol rájuk, de megérteni meg kell, hogy pártok nélkül nincs és nem is lesz változás.

De különösebb jelentősége nincs. A HaHa-nak (szervezet és vezetőség és stratégia és vízió hiányában) vége, a vizsgaidőszak után megy mindenki sielni, tavasszal mindenki kint lesz a kocsmákban, ezzel a sztori befejeződött.

Jakab Andor meg egy kicsit megkattant úgy tűnik. A blog még működött, ez az aktivizmus, ami sehová nem vezet, ez szépen szét fog esni, mert a világon mindenhol szétesett. A politika ugyanis kormányzatról szól, márpedig limitált célú, megfoghatatlan sejtek vagy mik nem tudnak kormányozni (meg sem tudják szerezni azt). A Fidesz a fegyelmezett, hierarchikus, stratégiát következetesen végigvivő szervezettel nyert és tartja kezében a hatalmat. Ők ugyanis tudják: nem megy másként. (Persze kormányozni nem tudnak, de hát kit érdekel, ha övék a hatalom és az övék is marad még ellenzékből is).
Korogi24 2013.04.02 17:04:43
@maroz: He-he, de az idézett figura visszamegy másnap és tesz vesz, van egy pártja meg egy állása, ahol politizál. Nem változik semmi.

A fiatal hallgató meg megy sielni (tőlem mehet), kocsmázni, aztán amúgy is vizsgázni kell, nyáron nyaralni meg jön a Balaton Sound, és közben nem történik semmi.

Tapasztalatból mondom, hogy egy civil szervezetet szervezni, a lelkesedést fenntartani, tervezni, irányítani, döntést meghozni, végrehajtani baromi nehéz. Fárasztó, sok a nyűg.

Ezt majd a HaHa barátaink is meg fogják tapasztalni.

A lényeg, a Fidesz pontosan tudja és baromira örül neki, hogy a hálózat szépen el fog tünni, szét fog forgácsolódni. Nem fog történni semmi. Emlékszik valaki a 4K! nevű "ígéretes" formációra akivel valaki, talán az LMP szövetséghre is lépett, vagy magára az LMP-re (aminek talán már tagjai sincsenek)?

MUhahhaha. Míg a szerző antipolitizál az LMP forgatókönyve alapján ("egyenlő távolság", "minden politikus ugyanolyan rossz", brrrr), addig a Fidesz nyert. De gondolom ez Maroz célja is.
Lassan két éve írtuk: dehogy nyomjátok le Prágát! Nemrég Prágában az év első hónapjaiban két bejáráson is részt vettünk: a szerkezetkész Blanka alagút és a zöld metróvonal újabb szakaszát tettük meg gyalogosan. A város északi részében épülő két megaprojektet…..
Korogi24 2013.03.22 16:12:10
@Kelly Pinkham: Te félkegyelmű, Demszky állította le a metrót 1998-ban?? Mert én úgy tudom, hogy a Fidesz állt ellen évekig (el is bukták utána Budapestet, azóta is gyűlölik a várost).

Volt-e valaha egy budapesti főpolgármesternek valódi hatalma, miközben nincs pénzcsapja (mert az a kormánynál van) és közben van 23 ellenérdekelt kerület is?

Az, hogy Tarlósnél 3 év alatt egyetlen saját fejlesztés nem indult, bezony ám, mutatja, hogy mi van ha egy teljhatalmú miniszterelnök (diktátor) lojális pincsijét ülteteik be. Semmi. Tudni illik semmit sem tud csinálni.

Egyébként a 4-es metrónak örülni kell, mert az legalább működni fog.

A csehek profibbak mindenben, a szlovákok is, nincs ebben semmi különös.

Ez a Fideszes mentalitás, ami szerint a világ egszerű, 1-2 ember okoz mindent, aztán amikor a forradalom nem működik akkor sem veszik észre, hogy a világ igencsak bonyolult (lásd Véleményevezér ma postját), hanem azt gondolják nem voltak elég radikálisok (pont mint Sztálinék).

Már a 70-es években megvoltak tervek, de választók nyugdíjemelést akarnak nem pedig metrót.
A hétvégén hosszas tanácskozás után az eurozóna pénzügyminiszerei megállapodtak Ciprus mentőcsomagjában, így az ország 10 milliárd eurós forráshoz juthat, amiből konszolidálhatja a görögországi veszteségei miatt megrogyott bankrendszerét, és elkerülheti a májusra…..
Korogi24 2013.03.18 10:45:40
@makutsi: A kormány a betéteseket adóztatta, csak a bankok közbeiktatásával.

A bankokat (azok tulajdonosait, akik egyébként mi vagyunk akiknek van Raiffeisen részvénye pl.) nem tudja ugyanis megadóztatni mert nincs annyi pénzük. A csekkadó/tranzakciós adó a személyi jövedelemadó mértékevel egyező mértékű adó.

Senki nem veszi be - a Fideszes pártaktivistákon kívül - hogy ez nem a 'zembereket' terhelő adó. Ez a betéteseket, utalásokat, pénzfelvételt csináló embereket adóztató adó. Egy - az adócsökkentés címszó alatt bevezetett - kb. 15 új adó közül.

Rogánnak nem kell törvényt hoznia. Elég egy miniszteri rendelet vagy Matolcsy-féle MNB rendelet, kb. 15 perc alatt én is megírom és hopp, az Indexből értesülsz, hogy volt pénzecske, nincs pénzecske.

Persze van biztosítás, csak hát az állam mondjuk 75%-ig (és örüljünk mert volt már 98% is) megadóztatja, a fennmaradó részt befagyasztja és 10 év alatt fizeti meg. Muhahah.

Ennyit ér a magyar bankbetét --- 15 percre áll a befagyasztástól és megadóztatástól.

Ha most betétet helyezel el, akkor abban bízol, hogy Orbán megengedi, hogy kifizessék neked. Hát ez vagy így lesz vagy nem.

Mondjuk Ausztriában ilyen vezsély nem fenyeget.
Tegnap az alaptörvény negyedik módosításának vitájában a kormánypárti többség elfogadott egy olyan módosító indítványt, amely gyakorlatilag lehetetlené teszi a politikai kampány műfaját, ha pedig a többi intézkedéssel együtt nézzük, azt látjuk, hogy nem kicsit fordul…..
Korogi24 2013.03.07 10:52:48
@Rendíthetetlen Álamkatona: A kettő között hol az ellentmondás? Persze panaszkodnak, miért ne?

De amellett kőkeményen építették a Helyi Témától a Class Fm-ig, a Lánchídtól az Info rádióig, a Mária Rádiótól a Heti Válaszig, a Demokratától az Ufi-ig stb. stb. terjedő konglomerátumot. Közben uralták már a szoci kormány alatt is (!) az állami Rádió és TV hírszerkesztését, az RTL és TV2-et pedig máshogy kontrolállják. De ehhez stratégia és fegyelem és végrehajtás kell.

Ne feledd, hogy a Fidesz a kereskedelmi rádió frekvenciák idején kőkeményen nyomta a Class-t, az MSZP nek nem volt saját ötlete (ők egy kis pénzért a Slágert nyomták - kis pénzért az anyjukat is eladják, még ha ez hosszabb távon öngyilkos stratégia is a pártnak), a legvégén valahogy összedobták a Neo rádiót, de a hosszútávú stratégia, stb. híján tönkre is ment. A baloldalt nem érdekli a média, a startégia, a fegyelem, a hosszabb távra való tervezés. Ez most kísérti őket.

Amúgy, a "baloldali médiatúlsúlyt" szerintem már évek óta nem hangoztatta senki (a 90'-es években érte el csúcspontját a hiszti, és akkor sem volt igaz, de az tény, hogy akkora jobboldlank kevés pártsajtója volt, egyébként a Magyar Nemzetet Horn Gyula mentette meg, a szokásos - örökké viszonzatlan - szoci gesztusok a jobboldlanak elve alapján).
  A Felsőoktatási kerekasztal témái közül talán az egyetemi autonómia korlátozásának megszüntetésére irányuló követelés az, ami a felsőoktatáshoz nem közvetlenül kapcsolódó embereket legkevésbé érdekli, vagy talán amit legkevésbé értenek. Pedig egy rendkívül…..
Korogi24 2013.03.05 17:46:36
Teljesen fordítva ül a szerző a lovon. Ezért volt sikertelen és marad továbbra is az a balodal.

Nem véletlen, hogy az eddigi baloldali kormányok által javasolt reformtörkevések sorra elbuktak, felhigították őket, nem változott semmi - csak a hisztéria volt a professzoroktól, a rektoroktól, a diákoktól.

A felsorolt szereplők mindannyiszor (és persze más policy területen is) betojatták a balodali képviselőket, talpasokat, akik maguk higították fel a reformokat.

Úgy általában a jobboldal a szoci képviselőket magukat (és nem a pártvezetést) célozza, tudván, hogy a belső vitákikal, deal-eléseikkel, kibeszélésiekkel, vagyis teljes fegyelemhiányukkal majd úgy is felhigítják a reformokat, vagyis eredmény nem lesz, csak a reformmokkal kapcsolatos politikai "kár".

Orbán soha nem policy oldaról közelít, ugyanis pontosan tudja, hiába lehet jó a policy, de még egy felsőoktatás (nem olyan 2/3-os erő mint az ügyészség vagy az Alkotmánybíróság stb.) is olyan erős lobbit tud(na) kifejteni, hogy a változást megtorpedózzák.

Ezért első stratégiai célja, hogy megtörje az ellenállást, ami sikerült is, a harakirit most vígen elvégzik az egyetemek maguk.

Ráadásul a stratégiai, hosszútávú gondolkodás eredményeképen a HÖK még támogatja is.

Ne legyenek illúzióink a fegyelmezetlen, szervezetlen HaHa csak egy brand, nem egy ütőképes szervezet, egy hatalami tényező.

De hát a szocik és liberálisok nem foglalkoztak a jövővel, szeretnek lazulni meg okoskodni, így aztán a HÖK-t áradták a rafináltabb, szervezetebb, stratégiaibb jobboldalnak (akik szépen a fiatal tanárokat pozícióhoz jutattaták és mintegy ozmózissal veszik át a felsőoktatásban - is - a hatalmat, az ügyészségne vagy a bíróságon már rég ez történzt).

Vagyis teljesen természetes, hogy az uatonómiát meg akarja szüntetni (persze csak addíg míg ő van hatalmon), így legalább azt tudja csinálni amit akar. Ellenállás nem, hogy nincs, komoly támogatás van!

Csak ha a baloldal felfogja, hogy a hatalmat építeni, tervezni kell és nem állandóan kibeszélni és agyonkritizálni, akkor lesz képes policy implementálni. Addig nem érdemes hozzákezdeni, hiszen a jobbodal ledarálja (hiszen eleve ővé az AB, a bíróságok, az ügyészség, az MNB, médiahatóság, a PSZÁF, a Versenyhivatal, a civislszervezetek sora az orvosoktól, a kamarákig, a nagycsaládosktól, a szakszervezetekig, és a többi).

Nézzétek meg az MSZP videója 2 nap alatt milyen koncentrált támadást kapott: Puskás és Bartók örökösétől az RTL-ig, sőt a legjob, hogy - hírükhöz híven - az MSZP maga csaszi szét magát a HVG-s cikkben, mindenki imád kritizálni és megszólalni (fegyelem zérus).

A nagy "szakmaiság" önmagában semmit nem ér, ha hatalom és erő nem tárul hozzá.

De a balodal patologikusan fél erőt mutatni, határozott, kemény lenni, ugyanúgy örökké töketlen, rossz lelkiismeretű lesz, mint Németország a holokauszt miatt. Ha pedig így van, akkor a policy implementáció lehetetlen lesz, fölösleges árbándozni.
A Fidesz új alaptörvény-módosítása betetőzi a Fidesz eddigi bolsevik jogállamellenes országképét, a most benyújtott módosítók eltörlik a kormánypárt számára nem kellemes embereket és intézményeket a magyar jogból, és egy olyan rendszert hoznak létre, amely kirekeszti a…..
Korogi24 2013.03.04 21:53:04
He-he, ezért fog az MSZP szívni (nem a videó miatt, hanem a belső széthúzás, belső kritika miatt).

hvg.hu/itthon/20130304_MSZP_kampanyfilm_Werber_negativ

Fegyelem zérus, egymással való vitatkozás, hiszti, kibeszélés, egymás szívatása az van.

Minek ide kormány, ha az MSZP-sek maguk cseszik szét saját magukat?

A videó tök jó, ez még nem a kampány, csak egy bejelentkező a kampányra, hogy létezik az MSZP (ugyanis eddig a 3 évben effektív semmit nem csináltak, gyakorlatilag láthatatlanok voltak, gondolom mindenki meg volt véve és félemlítve, hogy Polték becsengetnek egy este).

Ennek a funkciónak tök jó, majd 50k néző 1 nap alatt és a jobboldali trollok hisztériáznak.

Ettől függetlenül valódi vezetés valszeg nincs és pénz sincs az MSZP-ben. De ez egy más kérdés, miért kell azonnal kibeszélni mindent a HVG-nek (Indexnek stb., nyilván előbb utóbb a Magyar Nemzet is erről fog írni kitalált sztorikat)?

Fegyelem és lojalitás kell, enélkül eltűnik az MSZP vagy Bajnai mint a sicc. A veszekedő pártra senki sem szavaza, egy egységet, erőt sugározóra inkább.

Amíg nem lesz fegyelem, addig csak az ellenzéki összeomlás a biztos.
Február 25-én egy interjú jelent meg Lakner Zoltánnal a Magyar Narancs online felületén. Természetesen nem szándékozunk szembeszállni egyetlen független elemző véleményével sem, csupán szeretnénk az érem másik oldalát is bemutatni, illetve azt bemutatni, hogy vannak, akik…..
Korogi24 2013.02.28 11:47:58
Én máshogy közelíteném meg. Orbán leváltása abszolút követelény, még ha ez csak fél évre vagy két évre történik és utána a Fidesz bedarálja a töketlen MSZP/Bajnai társaságot.

Ami fontos, hogy legyen precedens, hogy egy ilyen végletekig bebotonozott hatalmi struktúra, klientúra, média-kontroll, agyonkorlátozott választási rendszer (és ilyen pocsék kormányzás) ellenére is van elvi remény. Hogy megmutassuk, hogy meg lehet törni egy teljhatalmú ember rendszerét is, ha csak pillanatokra is (mint mondjuk '56-ban). Mert akkor ez a rövid törés hivatkozási alap lehet később és egy rakás hatalmi tényező is elbizonytalanodik: hiába jön vissza a Fidesz győzedelemesen 1-2 év múlva, eltakarítva a töketlen MSZP-t (jut eszembe bakker, mit csinál az MSZP, mit akar Mesterházy vagy aki jelölt lesz, ebben az időben 2010-ben már csak Orbánról hallottunk, most a potenciális kihívóról semmit) -- nem tudhatják, hogy mikor leng az inga vissza újra, ezért nem simulhatnak 100%-ig Orbánhoz.

Ha viszont a Fidesznek sikerül egy követező választést megnyernie, minden idők legrosszabb kormányzásával, akkor még az a kevés 'ellenálló' is teljesen beszar és igazodni fog a Fideszhez, ha eddig 80%-ig tette, azután 100%-ig fogja. Ez pedig a továbbra is létező pénzosztással, média kontrolla, hatalmi betonnal abszulút megakadályozza egy ellenzék felemelkedését.

Az (egy új győzelem utáni igazodás) lenne az igazi győzelem a Fidesznek és ennek a hatalmi rendszernek a megszilárdulását kell - akár csak rövid időre is - megakadályozni, felborítani.

Az sztd által emlegetett hosszabb táv is többféleképpen értelmezdenő. Nyilván egy politikai közösség építése elengedhetetlen (az MSZP semmit sem tesz, de Bajnai sem -- de hát a szocik, meg a balosok már csak ilyenek, fegyelmezetlenek, lazák, stratégiátlanok, gyengék), de más célok is vannak. Most ez a cél, még ha a Fidesz 10 évre is jönne vissza egy baoldal után, után a hivatkozhatóság egy rövid baos komrányra óriási precedens lenne.
„Mint kormányrudat használta a reményt és a félelmet; az egyiket, hogy féken tartsa az athéniak önteltségét, a másikat pedig, hogy felemelje és vigasztalja őket, ha kedvüket vesztették.” (Plutarkhosz: Párhuzamos életrajzok)   HAZAFIAS KÖTELESSÉG MARADNI ÉS EMELNI A…..
Lehet-e brilliáns az unortodoxia? Legutóbb a cseh baloldaltól hallhattunk arról, hogy hatalomra kerülésük esetén szívesen követnék a Matolcsy-féle gazdaságpolitikát. Ennek nyomán körbetekintettünk Kelet-Közép-Európában, ahol úgy tűnik, többen is az Orbán Viktor által…..
Rosszul emlékeztem, Tamás Gáspár Miklós "Csonkamagyar patológiák" című írása nem az És-ben jelent meg, hanem a Mozgó Világban, úgyhogy könnyen el lehet olvasni. Farkas Zsolt remek széljegyzeteit viszont, amiket ehhez a cikkhez írt, egyelőre nem, mert a Lettre archívumában még…..
Tamás Gáspár Miklós „jubileumi” Ady-cikke két változatban olvasható a világhálón: az első még karácsony előtt jelent meg a Népszabadságban, a második január hetedikén a Transindexen. Utóbbi – hosszabb – változatot a szerző két kolozsvári barátjának bírálata…..
Cikksorozatunk első részében arra a kérdésre kerestük a választ, hogy vajon a Sió-csatorna üzemeltetői-e a felelősek a nagyon alacsony vízszintért, és megállapítottuk, hogy nem: 21 hónapja egyetlen centi vizet sem engedtek le a Balatonból, az okokat tehát máshol kell keresni. Egy…..
Korogi24 2013.01.29 12:36:25
Fontos post. Érdemes látni, hogy a rekordok hogyan dőlnek meg.

Sydneyben a minden idők max. hőmérsékletét 1-2 éve érték el 40 fokkal, de ebben az évben ezt a maximumot sikerült további 6 fokkal megtoldani, majd' 46 fok volt a maximum a városban, de az ország belsejében 50 fok fölött volt a hőmérséklet -- eddig, a felmelegedési folyamat kezdetén (ha most leállna minden C02, a növekedés akkor is évtizedekig eltartana). Pesten vagy a Balaton körül már 2012-ben 40-hez közelített a hőmérséklet, ez simán megugorhat 45-re nyáron, felülről nincs korlát.

Ez nem olyan mint a sport, hogy tizedmásodperceket már nem is lehet faragni, századmásodperces javításokhoz éveket kell várni.

A legfontosabb adat a cikkből az, hogy nagyjából amióta mérések vannak 80 évig a tóba több víz ment mint ami párolgott, ez az utóbbi 13 évben megfordult és 7-szer (!) negatív lett. Hihetelen trendforduló. Ez a trend tehát most fordult át, tehát a kialakulást segítő folyamatok, ha folytatódnak (márpedig semmi ok azt feltételezni, hogy nem folytatódnak), akkor a negatív évek lesznek a normálisak (vagyis más szavakkal a tó száradni fog).

Mivel a vízmélység nem túl nagy egy évben 40 centit simán tud nettó apadni, nem kell nagy matektudás ahhoz, hogy lássuk (a csapadékos évek lassulásával), de a száradás valószínű.

Félrevezető azt mondani, hogy ami van az normális, a tó már kiszáradt többször stb., az éghajlat változik, ez látni kell.

Egyébként az arktiszi jéggel nem csak a kiterjedés a probléma, hanem a vastagsága is. A jég tömege valószínűleg még sokkal jobban csökkent, mint a táblázatban.

Egyébként van még egy dolog: ha esik és felhő van, akkor nemcsak több víz jut be a tóba, de nem is párolog a víz annyira. Ha nap van és meleg, akkor nemcsak, hogy nem esik, de még jobban is párolog.

(Mellesleg a Duna vízhozama is kimutathatóan csökkent az évtizedek alatt.)
  A közpénzekkel kitömött Nézőpont Intézet szakértőinek látszó, de tendenciózus csúsztatásokkal teletűzdelt "elemzést" jelentetett meg az Együtt 2014 által közzétett, korábban a jelen blogon is megjelent alkotmánykorrekciós csomagról. Fontos kérdésről, az…..
Korogi24 2013.01.14 15:51:55
Az ideológia politika alapegysége az 1 „liberalizmus”. Legutóbb a KDNP mondta, hogy a mostani (kb. 80%-ban jobboldali és felerészben kifejezetten fideszes tagokból álló) AB ultra-liberális. Most a Nézőpont mondja az Együtt tervezetére, hogy az liberális.

Vagyis a taktika az, hogy mondjuk a másik oldalra azt, hogy liberális, amit a Fidesz természetesen nem fogadhat el — „ezt még az Együttnek is meg kell értenie, a Fidesz nem ellensége a megfelelő kompromisszumnak, na de egy liberális alkotmányba nem tudnak belemenni.” „Meg kell állapodni középen”.

De ha a mostani AB ultraliberális, az Együtt alkotmánya liberális, akkor természetesen az AB-nak jobbra kel toldódnia a kompromisszumhoz és hát az Együttes alkotmányból is engedni kell – ha mást nem, akkor a szövegért cserébe embereket, de valami deal-nek lennie kell.

Itt jön be az Együtt már elnézést „töketlensége”. Azért, hogy mindenki olyan értelmes, ésszerű, kompromisszumképesnek tartsa az Együttet (hogy az Együttes elő és háttéremberek úgy érezhessék, hogy jófejek voltak és ez a kellemes érzés megmaradjon, miközben egy fideszes lesz**ja, hogy mások mint gondolnak róla), a tervezet valójában nem egy liberális, hanem már első verzióra is egy nagyon is középutas, konzervatívba hajló alkotmányt készített.

Viszont alapvető tárgyalástechnika, az első órán, hogy nem nyitunk középről, még ha nekünk az is tűnne a fairnek, hogy rögtön egy elfogadható verzióval állunk elő, abban a reményben, hogy akkor gyorsan megállapodunk. (Itt jut eszembe, hogy pont ugyanez, amikor kiszivárog egy adóemelés, most 10%, de kiszivárog, hogy 50% lesz, mikor pedig a tv-t beterjesztik, a 30% adó, ami így is óriasi emelés, de akkor már nagyon is baráti visszafogottságnak tűnik). Conditioning.

Mindeközben az Együtt kinyilvánítja, hogy egyrészt nem fogja elfogadni az új alkotmányt még esetleg egy népszavazással sem (mert ez nem formálisan jogszerű a mai rendszerben), másrészt viszont – ha én jól értettem, az össznemzetiség és konszenzus jegyében – gyakorlatilag a Fidesz beleegyezését kéri az új alkotmányhoz. Most ha én a Fidesz lennék, még ha meg is akarnék állapodni egy új alkotmányban (ami nagy kérdés), az első dolog amit csinálnék, hogy rögtön elutasítanám és komoly változtatásokat kérnék. De miből tud változtatni a mostani verzió, mikor ez már egy nagyon is egy kompromisszumra írt verzió? Van benne fölösleges preambulum, melegházasság tiltva, Kúria, törvényszékek megmaradnak stb.; nyilván a jelenlegi Orbán-rendszer emberei benne maradnak a pozícióikban a következő kb. 10 évben, ez már igencsak nem egy liberális álom alkotmány. De miért árulja el rögtön az Együtt, hogy nem nyúl potenciális fegyverekhez? Ez megint csak pocsék tárgylástechnika.

Mégis mit gondolt, az Együtt, hogy politikailag el tud fogadni a Fidesz egy elérakott alkotmányt? Miközben eddig mindig sikerült a másik oldalt betojatni és átverni, lásd pl. az alkotmánybíró választásokat a 2/3- előtt (pont mint a republikánusok mindig betojatják Obamát, aki 1400 milliárdos megtakarításról indult, 600 lett a vége és feladta az egyetlen fegyverét a Bush adók kivezetését). Ebből az Együtt tervezetből nyilván majd adni kell, miközben ez már eleve nem egy liberális alkotmány, amiből lehetne adni.

Gyakorlatilag megint az történik, mint eddig már x-szer. A Fidesz indít egy ultra-konzervatív alaphelyzetből (mostani alaptörvény), a középutas Együtt verziót megbélyegzi liberálisnak, majd nagy nehezen ha lesz kompromisszum, akkor az Együtt nagyon örül majd egy olyan alkotmánynak mi végső soron tök konzervatív, de az lesz a logikailag középutas kompromisszum a szélső-konzervatív Alaptörvény és a középutas Együtt verzió között. Végső soron a Fidesz nyer megint. És miközben az Együtt majd ünnepli a nagy kompromisszumot, hú, aközben Orbán újra jót mulat, hogy 15-szörre is átverte a baloldalt, a „libsiket” és az lesz, amit valójában ő akart kezdettől, jól kondícionált.

Az Együtt első verziójának sokkal liberálisabbnak kellett volna legyen, hogy a közép, az valóban közép legyen. De a Fidesznek (egy megfelelő médiakampánnyal, Nézőpont, KDNP, stb.) sikerül az alapvonalat sokkal jobbra tolnia és a kompromisszum helyét ezzel szintén jobbra tolnia.

A balosok mindig abból a totálisan naiv pontból indulnak ki, hogy ha ők ésszerűek, akkor a másik oldal is ésszerű és normális lesz és kapva-kap az ésszerű ajánlaton. Nem ez lesz, most sem, de az Együtt és vele a magyarok többsége jót szív majd.

Ez nem Bajnai Gordon üzleti tárgyalása ésszerű üzletfelekkel, ahol a diplomatikusság sokat hoz, és nem konzervatív alkotmányjogász barárokkal folytatott szakmai beszéletés, ez kőkemény politika és érdekérvényesítés. Az ezzel kapcsolatos képességekből, úgy tűnik nagyon nagy hiány van baloldalon.
"Nézem ezeket az "egyeztetéseket". Izgi, hogy szinte minden résztvevő az MSZP kennelből jön, sőt, néha egész "családias" a hangulat... ;)" – írta Szanyi Tibor a demokratikusnak nevezett ellenzék első, közjogi kérdésekről való tárgyalása után, ahol a felek megegyeztek…..
Korogi24 2013.01.03 21:46:55
De, abszolut arra van szukseg.

A helyzet az, hogy az MSZP es csatolt (ami azert erdekes kifejezes, mert az MSZP pont azert toketlen mert meg belul sem tud dulore jutni semmiben, plane un. csatolt reszekkel) reszeinek kell megallpodni valamiben, mert masok a mostani kvazi-diktatura fenntartasaban erdekeltek. Ennyi.

Azoknak, akiket egy kovetkezo valasztas megvalaszt es ugy tunik - koszonjuk a Fidesz elkepesztoen inkompetens kormanyzasanak, kulturharcanak, agressziojanak es merhetetlen korrupciojanak - ez az MSZP lesz (ami pont jo a Fidesznek mert az MSZP orokke toketlen marad, a baloldaliak mar csak ilyenek, Obama is ilyen). Csak feltetelezem a szerzo maga is megvalasztotta a Fideszt, mert hat a kommnistak nehogy hatalomra keruljenek. Es az a szofisztikalt erv most is all. Koszi.

Egyreszt az egyparti Fidesz-rendszert le kell rombolni, ez evidens.

Masreszt kormnanyozhatova kell tenni az orszagot, amihez komoly alkotmanymodositas kell.

Harmadszor a mostani Alaptorveny egyertelmuen a jogbizonytalansag, a teljhatalom, a mult istenitese, a fideszes haverok bebetonozasanak mementoja.

Emleke annak, hogy a bankbetetmet befagyaszthatjak, a hazamat elvehetik, cegemet allamosithajak egy perc alatt -- ennek valt szimbolumava az Alaptorveny.

Ezert valtozas kell, azoknak akiket a valasztok megvalasztanak. A Fidesz erdeme, hogy a rendszer nem kedvez a kispartoknak, de meg ez is megvaltozhat, barmit meg fog tenni, csak hogz mengehezitse egy uj kromany eletet.

Szoval, ahhoz, hogy ne Azerbajdzsan legyen az uj minta sajnos alapos valtozas kell. Leszarjuk Szanyit es a tobbieket, de sajnos a Fideszben nem lehet bizni. Ok csak Simicskat, Matolcsyt, Hoffmannt, Fekete Gyorgzot tudjak es nyomatjak.

A Fidesznek volt lehetsoge, hogy bizonyitsa ert a kormanyzashoz, ezzel szemben lecsuszas van. A lecsuszas alkotmanyat pedig valakinek meg kell valtoztatnia.