Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Közszolga

0 bejegyzést írt és 57 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Királyvár Ül Tommen, a gyerekkirály a kurva kényelmetlen Vastrónon, és miközben a szepton a fejére helyezi a kicsit nagy, bár átalakított koronát, másra sem tud nézni az ünnepségre megjelent tömegben, mint a kissé malacorrú vidéki szépségre hajazó Margaery-re, aki ugye az…..
Kedves Blogger, íme a sztorim:A lábam elég ramaty állapotba került, úgyhogy speciális vizsgálatra jelentkeztem be egy Budai kórházba, nem messze a Lukács fürdőtől (szűköl a kör ugyebár).Konkrét időpontra érkeztem, ki is szóltak hogy én leszek a következő, amin meg is…..
Közszolga 2011.12.22 14:59:19
@Dr.laikus PhD: Az Apeh nem alkot törvényt...
Közszolga 2011.12.22 15:00:37
@Közszolga: S mielőtt kukacoskodnál, a NAV sem. Ellenben valóban aggályos lehet, ha a NAV honlapján ez szerepel, míg a törvény ilyen szempontból mást mond.
Az egyik Ráday utcai étteremben szidtuk a közepesnél is gyengébb kiszolgálást, amikor a fülledt nyárból hirtelen kiszippantott a vihar vagy tíz Celsius-fokot, majd fél perccel később óriási orkán csapott le a városra, villámok és hatalmas eső kíséretében. Ekkor már a házunk…..
Közszolga 2011.06.25 13:34:37
@Sticman: Akkor a bejegyzés többi tartalmát is hasonló kétkedéssel fogadjuk, mint a képek valódiságát (legalábbis megfelelő időpontiságát)?
Az AB a héten már kihirdetett  egy karakán ítéletet, a parkolási rendeletek alkotmányosságára nézve, ami persze nem olyan fajsúlyú mint a végkielégítések különadója, de elég sok eljárást érintKedves Zugügyvéd! Csodálkozom, hogy nem került az Index címlapjára,…..
Elindultak a kis értékű lopások miatti büntetőeljárások, íme az egyik története első kézből. A posztolónak szerencséje volt, hogy nem állították elő az elkövetéskor.Szia Zugügyvéd, Csak meg akarom osztani, milyen procedúrával jár egy kis értékű lopás. Egy…..
Közszolga 2011.02.11 12:34:05
@Szalacsi_Dezső: Valszeg simán megúszná bűncselekmény esetében (dolog elleni erőszak) ügyészi próbára bocsátással, vagy mediációval.

Egy egyszerű trükk szabálysértve lopóknak: a törvény értelmében a vagyonőr csak bűncselekmény esetében foghat el (2005. évi CXXXIII. tv., 27. § (2)), egyébként csak jogszerű birtokvédelem illeti meg. Avagy ha a lopott terméket lebukás esetében visszaadod, és közölnéd, hogy elmennél, akkor a jog szerint nem tartóztathat fel, innentől kezdve már ő követi el a bűncselekményt (kényszerítés v. személyi szabadság megfosztása).
Közszolga 2011.02.11 15:22:19
@shitgun2: Vázolnád, h. miért?
Az alábbi kérdés a vitatott RTL Klubos tudósításra is igaz, vajon tényleg megszegte-e a KET határidőkről szóló előírásait a Médiahatóság? Tisztelt Zugügyvéd,Eltekintve az NMHH Ice-T és Tilos Rádió esetének tartalmiabszurdumairól, érdemesnek tartanám megvizsgálni azt,…..
pakolunk Közel a vég 2010.10.19 17:07:00
Történt valami. Megkaptam az idézést. Egy bizonyos időpontban egy bizonyos irodában kell lennem. Mindannyian tudjuk, mit jelent ez. Egyik közvetlen kollégám azt kérdezte tőlem, milyen érzés?Nos, ez az általában oly nagyon banális kérdés most mégis érdekesnek tűnik. Ritka ugyanis…..
Az "Ősz pechvogelje" címre eséllyel pályázhat Zsuzsa, aki egy lidérces esti teszkózós konzumroham végeredményeként hivatalosan tolvajnak lett minősítve egy olyan ügyben, amiben a világért sem döntőbíróskodnánk, de amiről annyi minimálisan elmondható, hogy nem…..
Közszolga 2009.11.24 15:12:51
Megannyi ilyen vagy ehhez hasonló ügyet tárgyaltam már szabálysértési előadóként...

Lássuk a jogszabályt:
Btk: aki idegen dolgot azért vesz el mástól, hogy azt jogtalanul eltulajdonítsa, lopást követ el (a szabálysértési tv. alapján is ugyanez a lopás fogalma).

Azaz a legfontosabb elem nem csak az idegen dolog elvétele, hanem az is, hogy el is akarja azt "jogtalanul tulajdonítani"

S igen, ilyenkor a bizonyítandó tény az "elkövető" szándéka volt.

Gyakorlatból mondom: megannyi olyan eset volt, ahol tényleg egyértelműen kiderült, hogy az illető csak elfelejtette kifizetni, ekkor viszont szerencsétlen hatóságot terhel minden költség (külföldi állampolgár esetében még a tolmácsé is, esetleg a védőé is... volt már rá precedens).

Viszont jó pár jel alapján lehet következtetni arra is, hogy valaki tényleg lopni akart: az, ahogy hozzájuk kerül az idegen dolog, mit csinálnak vele, hogyan is került a kocsiba, látszik-e a többnyire tényleg alapos felvételen, hogy miként viselkedik az elkövető, figyeli-e a tárgyat, stb. S sajnos, gyakran tényleg az is kiderül, hogy az, akiről az ember el sem képzelné, hogy lopna (mert jól áll anyagilag, mert disztingváltan viselkedik, mert simán kifizetné és hihetően tagad), simán bűnösnek derül ki a bizonyítékok alapján - s ekkor a többség már be is vallja.

Viszont: tény, hogy gyakran előfordul az is, hogy tényleg ártatlan az illető; köze sem volt hozzá, meg sem fordult a fejében, de az áruház (legyen az TESCO, AUCHAN, CORA, bármelyik) megalázóan, durván és jogszabályoktól ellentétesen viselkedett...

Ja, és még valami: bűncselekmény hiányában (itt pedig szabálysértési értékhatár alatt volt, és nem merült fel az elkövetés módja alapján bűncselekmény gyanúja(gyakran a dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás azért létrejöhet zárt tokos cédék, dévédék esetében), ha a dolgot az elkövető visszaadja, akkor a vagyonőr nem tartóztathatja fel. Igaz, erről a legtöbb vagyonőr sajna nem tud. Avagy ha valaki elfelejt valamit kifizetni (akár úgyis, hogy ellopta), de azt felszólításra visszaadja, majd kisétálna, nincs törvényes lehetősége a vagyonőrnek feltartóztatni, jegyzőkönyveket íratni vele, stb. Különben ő követi el a személyes szabadság megsértése és/vagy kényszerítés bűncselekményét...
A Zugügyvéd szerint sem   nehéz észrevenni, hogy a csicskáztatásos bűncselekmények elszaporodásához  nagy mértékben hozzájárul a hatóságok közönye is.Szia Zugügyvéd, Egyre több cikk jelenik meg az újkori magyar rabszolgaságról, ahol jellemzően roma…..
Biciklivel a közlekedési szabályok betartása gyakran indokolatlanul hátráltatja a haladást, néhol veszélyes is. A biciklisek száma gyorsan növekszik, viszont az infrastruktúra fejlődésének tempója ettől messze elmarad, így rengeteg öntörvényű kerékpárost látni az utakon.…..
   Az előző rész tartalmából: rendőrök árasztották el a hivatalt. A Nagyfőnököt és a Kisfőnököt bilincsbe verve vitték el. Lakossági bejelentés alapján ugyanis olyan, több részre szabdalt iratok kerültek elő, ami alapján a két gyanúsított és bűntársaik…..
Az állami támogatások folyósításának határidő kezeléséről sok horror történet kering, szintúgy az e miatt bedőlt projectekről. A rendszert direkt úgy konstruálták meg, hogy a Hivatalt ne lehessen ezért felelősségre vonni. Tisztelt Zugügyvéd! Nagyon szeretném tudni,…..
Közszolga 2009.02.12 14:32:14
A magyar jogbiztonság egyik legkritikusabb része része a kézbesítési vélelem. Az alábbi történet is egy ebből adódó problémát ecsetel. Tisztelt Zugügyvéd,   Önkormányzat Pénzügyi Osztálya felszólított közműhozzájárulás megfizetésére 2006 decemberében.…..
Közszolga 2008.11.05 17:32:20
S miután ez Önkormányzat, akkor talán Ket:
(felhívnám a figyelmet a (3) bekezdésre)
79. § (1) Ha a postai úton történő kézbesítés azért hiúsul meg, mert a címzett vagy meghatalmazottja úgy nyilatkozik, hogy a küldeményt nem veszi át, az iratot a kézbesítés megkísérlésének napján kézbesítettnek kell tekinteni.
(2) Ha az irat a hatósághoz nem kereste jelzéssel érkezik vissza, az iratot - az ellenkező bizonyításig - a postai kézbesítés második megkísérlésének napját követő ötödik munkanapon kézbesítettnek kell tekinteni.
(3) A hatósági döntés kézbesítése esetén a hatóság a (2) bekezdés szerinti kézbesítési vélelem beálltát megalapozó hivatalos irat megküldésével nyolc napon belül értesíti az ügyfelet.
(4) A kézbesítési vélelem megdöntése iránti kérelmet a címzett a kézbesítési vélelem beálltáról történő tudomásszerzéstől számított tizenöt napon belül, de legkésőbb a kézbesítési vélelem beálltától számított hat hónapos jogvesztő határidőn belül terjeszthet elő. Ha a kézbesítési vélelem következtében jogerőssé vált döntés alapján végrehajtási eljárás indul, a kézbesítési vélelem megdöntése iránti kérelmet a végrehajtási eljárásról történő tudomásszerzéstől számított tizenöt napon belül akkor is elő lehet terjeszteni, ha a kézbesítési vélelem beálltától számított hat hónap eltelt.
(5) Nem természetes személy címzett csak akkor terjeszthet elő kézbesítési vélelem megdöntése iránti kérelmet, ha a kézbesítés nem szabályszerűen történt. Természetes személy a kézbesítési vélelem megdöntésére irányuló kérelmét akkor is előterjesztheti, ha önhibáján kívüli okból nem vehette át a hivatalos iratot.
(6) A kérelemben elő kell adni azokat a tényeket, illetve körülményeket, amelyek a kézbesítés szabálytalanságát igazolják vagy az önhiba hiányát valószínűsítik. Ha a kérelemnek a hatóság helyt ad, a 67. § rendelkezéseit kell megfelelően alkalmazni.
(7) A kérelmet az a hatóság bírálja el, amelyik a kézbesítés tárgyát képező iratot kiadmányozta.

labdabiztos Kimerülni veszélyes 2008.10.08 14:40:00
Már régóta terveztünk egy a Ligakupában pályára lépő játékosmasszát a bohócligában futballozókkal összehasonlító posztot, de nem tudtuk eldönteni, hogy mikorra időzítsük. Mert nem mindegy, hogy a Ligakupa meccs előtti bajnokiról vadásszuk le az anyagot, vagy az utána…..
Közszolga 2008.10.13 13:55:11
Emlékeztetőül: a bevezető rész első felében megismertük a Babylon 5 űrállomást, ami az űr egy semleges területén található és elsődlegesen különböző fajok közti diplomáciai kapcsolatok fenntartására szolgál. A kapitánya Jeffrey Sinclair parancsnok, akit Lyta Alexander, az…..
Ahhoz képest, hogy a backdoor pilotban az expozíció néha meglehetősen hosszúra nyúlt, most nem tökölünk egy percet sem: azzal nyitunk, hogy egy egyelőre ismeretlen flotta megtámadja a kentauriak egyik mezőgazdasági kolóniáját, a Ragesh 3-at. Ennek híre néhány perccel később a…..
Ránk jár a rúd azzal a poszttal, amiben egy felháborodott vevő arról számol be, több barkácsáruházban és hipermarketben olyan hosszabbítót akartak neki eladni fűnyíráshoz, amit kültéren tilos használni, mivelhogy beltéri. És ez ugye életveszélybe is sodorhatja a…..
Tudjuk, hogy hiányzott mindenkinek a Subba (L) iWiW. Képzeljétek, egy páran már a saját haverjukat küldték be hogy legyen ma is válogatás. Gyönyörű és tehetséges emberek, csak most, csak nektek. - Szent Biblia - Mint két tojás- Szabadíts fel- Bütyök- Tortám-…..
Közszolga 2008.06.13 10:24:38
1?
 2007. május 4-én Budapesten E. Zsanett bejelentést tett arról, hogy szolgálatban lévő rendőrök az éjszaka folyamán megerőszakolták. (Lásd E. Zsanett nyilatkozatát az ügyről: http://webcast.tv2.hu/dynamic/index.php?m=video\&video_id=376061) Mit állapított meg E.…..
Közszolga 2008.06.03 13:56:00
Az albérlő panaszkodik a folyamatosan kellemetlenkedő főbérlőre, aki szerinte egy elromlott csap miatt zárta ki őt a lakásból. "Csináltasd meg b... meg!" felszólítás, megjelenés a munkahelyen és a kaució mellé megtartott cuccok után a levélíró segítségért kiált.…..
A Homár ritkán iszik csapvizet, így nem tud érdemben válaszolni DKone kérdésére, aki szerint valami változott a budapesti csapvízben. En egy nagyon egyszeru dologrol szeretnek irni, ami neked letelemed elvileg, de szerintem mar te is inkabb a palackozottat valasztod: szoval kozpontban a…..
Az alábbi levélben vázolt történet a Zugügyvéd szerint valami eszement szomszéd feljelentésének az eredménye lehet. A Zugügyvéd egyik barátját az alsó lakó rendszeresen feljelentette, mert szerinte illegális bérmosást végez otthon. Az önkormányzat többször rajtaütött…..
Közszolga 2008.03.26 09:57:20