Regisztráció Blogot indítok
Adatok
AaannnaaA

285 bejegyzést írt és 1938 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Wien ist anders, dritter Teil. Két, a magyar történelmi vonatkozásokat előtérbe helyező poszt után (itt és itt) a záró darab általánosabb jellegű lesz, bár magyar utalásoktól nem teljesen mentes. Utolsó sétánkat a Burg szomszédságában található Burggartenben kezdjük. A tágas parkot a XIX. század…..
AaannnaaA 2023.08.24 15:54:20
@gigabursch: A kötözködés legkisebb szándéka nélkül, én úgy tudom, hogy házfalra azért nem való borostyán, mert élő növény lévén ahogy felszívja magának a vizet, úgy a házfalba is jut, mivel abba is kapaszkodik. Magyarán nedves lesz a fal, ahol borostyán borítja.
AaannnaaA 2023.08.25 19:02:19
@Neoprimitív: Aláírom. Én arra emlékszem, amikor a házamba költöztem, a szomszédom az udvarára néző falamra hatalmas borostyánt futtatott. Amikor Apukám meglátta, első dolga volt, hogy hozott egy fejszét, és kivágta, a fent általam írt indokokat említve. Eszerint van, ahova lehet, és van, ahova nem. Köszönöm az infót!
Showtime! Egy év háború 2023.03.08 02:24:00
Európa háború nélkül - ebben nőttem fel, ezt tanultam az iskolában másfél évtizeden keresztül: soha többé fasizmust, soha többé háborút. És ez úgy tűnt, be is igazolódik: a hidegháború idején sem volt fegyveres konfliktus a szocialista "béketábor" és a "hanyatló" Nyugat között, sőt a…..
Józsi még valahol a Dunántúlon jár, kicsit unhatja magát, mert egy-egy egyenes szakaszon leszáll a gépről és gyalog kíséri, nehogy megmacskásodjon a lába. Az út mellett egy vele egykorú kalapos fószer lestoppolja és kéri, vigye el a közeli városig. Józsi rááll, társaságban jobban telik az idő. A…..
Showtime! Évzáró 2021.12.31 03:33:00
Kedves mindenki, pont karácsony első napján lett fél éves a blogom, meg is ünnepeltem szűk körben, egy adag  somlói galuskába beszúrt fél gyertyával. A somlói elfogyott, a gyertya leégett (a lakás nem), a blog pedig bátran néz a következő fél év elébe. Az év utolsó napján az ember buliba készül,…..
Kedvenc gyerekkori kajám, apai nagymamám minden nyaraláson ezzel tömött. Az egész családból senki nem tudta úgy elkészíteni, mint ő, pedig sokan próbálkoztak. De nekik vagy leégett, vagy félig nyers maradt, vagy csak simán ki kellett dobni. A nagyi halála után ezért kénytelen voltam magam…..
AaannnaaA 2021.07.01 20:15:35
@higeona: Már nem emlékszem sajnos. De én bármilyen témába képes vagyok így belemerülni :)
AaannnaaA 2021.08.05 16:12:59
@Gabba: Jah, bocs, már rég olvastam, ez így hirtelen nem volt meg. Csak kidobta ma a Telex főoldal nekem, és úgy megörültem neki, hogy azonnal rohantam ide :)
Mint emlékszünk, a múltkori vihar Bütyökben nem tett túl nagy kárt, de Tutajost alaposan hazavágta, napokon át lázasan fekszik. Érzékelése is eléggé bizonytalan, egyik este például csiripeléshez hasonló sípoló hangot vél hallani. Hallod, milyen szépen dalol a bíbic?, kérdezi Bütyöktől, barátja…..
Nagytotállal indítunk, a kamera svenkel körbe a nádon-berken, itt pocséta, ott zsombék, igazi idill, végtelen nyugalom terpeszkedik el a tájon. Fekete István ezt persze sokkal szebben írja le, jobban is jár mindenki, ha nem botcsinálta hogyvoltírók leírásából akar megismerkedni a berekkel, hanem az…..
Showtime! Rock'n'Sex (1) 2021.07.19 05:04:00
Az ugyebár közhely, hogy a rockzenék jelentős része csajokról, szerelemről, szakításról, a nő utáni vágyról szól. Van viszont egy másik vonulat, ami az egészen explicit szexuális aktus témáját helyezi a középpontba, de nem trágár szavakkal, hanem szimbolikusan, úgy, hogy felületes hallgató akár át…..
Tutajos ablakzörgésre ébred, Matula érkezik ígéretéhez híven hajnali 4 órakor. Készüljön, két óra kell, amíg kiérünk a berekbe, akkor harapnak a legjobban a halak!, sürgeti az álmosan pislogó városi gyereket. Hoztam gumicsizmát is, mert sok ott a víz, sás, nád, pióca, vázolja fel a rájuk váró…..
AaannnaaA 2021.07.04 14:49:48
@Gabba: Jah, úgy gondoltam, hogy a régieknél még azért nincs teljesen 444, mert csak idővel finomítottad a technikát (előbb kevés négyes, aztán egyre több) :) De lehet csak túlgondoltam.

A hogyvoltnál viszont már az előző résznél is szemet szúrt az időzítés, csak akkor elfelejtettem szóvá tenni, de ma már kilógott a lóláb, annyira nyilvánvaló volt :)
Másodközléssel jelentkezem: majdnem pontosan 9 évvel ezelőtt, 2012.06.22-én posztoltam a Tüskevár c. sorozat első részét a hogyvolt.blog.hu-n, amihez akkor sajnos eléggé gyatra minőségű képanyagot sikerült összegereblyéznem. Ez azóta is bánt, de most itt a remek alkalom, hogy eszembe idézve a régi…..
Showtime! Smoke on the Water 2021.06.29 04:04:00
Ez az a szám, amit tuti hallott mindenki legalább egyszer az életében, még ha nem szereti a rockot, akkor is. Olyan, mint a Satisfaction a Stonestól, valamelyik mainstraim rádión úgyis szembejön. Ian Paice, a Deep Purple alapító dobosa pont máma lett 73 éves (a Jóisten éltesse a csapat többi…..
Showtime! Beköszönő 2021.06.25 04:00:00
Volt egyszer egy hogyvolt blog, ami meglehetősen méltatlan módon kiszenvedett az Index NER-esítését követően. Annak a szellemi játszótérnek a 2007-es indulása óta tagja voltam, és nem sokkal később rendszeres szerzője is lettem. 400-nál is több posztban adtam ki magamból aktuális és főleg retro…..
AaannnaaA 2021.06.25 19:05:15
@Pácsó Ármándó: Köszönöm a fiatalítást, de nyugodtan jöhet a felnőtt tartalom, mert elmúltam 18 éves (bár ippeg hogy...)

@higeona: Ha tényleg az vagy, Te leszel az új Bear :)
Ezer éve nem beszéltünk, jó hogy itt vagy!

És így együtt pláne ezer éve nem beszéltünk, szóval tök jó, hogy mindenki itt van!
AaannnaaA 2021.06.25 21:38:57
@Pácsó Ármándó: Ezzel jobb helyen keresgélsz, mint a csirkeraguval :)
AaannnaaA 2021.06.28 21:09:09
@Kapitánylány: Várunk szeretettel :)
1891. A svájci Münchenstein-híd összeomlásakor történt vasúti szerencsétlenség a maga 73 halottjával a mai napig az ország legtöbb áldozattal járó vonatbalesete. Az Eiffel-torony építője, Gustave Eiffel által épített híd szerkezete 16 év után adta meg magát az egyébként túlterhelt szerelvény alatt..
AaannnaaA 2020.06.07 12:34:31
@JTom: Én szinte sosem szólok hozzá, viszont amikor lehet mindig itt vagyok "nyitásra" :)

A képekhez:
A macskának nem biztos, hogy jobb helye lett az utcán, ahova elszökött, mintha a menhelyről esetleg örökbe fogadták volna. (Btw. életem első 'majdnem' macskája - Apu mesélte a sztorit, én lehettem vagy 3 éves - a hozzánk érkezéskor lépett meg kb. hasonló módon. Végül a szomszédnál, ahova menekült, ugyanolyan jó dolga lett, mint nálunk lett volna, szóval nem sok értelme volt tipliznie...)
A Beatles lemezek égetését nem feltétlenül értem, de jó büdös lehetett, az biztos :)
Hát, ide is eljutottunk – sorozatzárójához érkezett a Person of Interest, plusz még egy személyes jubileum is belefért: ez a 100. írásom (itt) a sorozatról. Nézzük hogyan végződik kedvenceink története. Kezdésként a gép beszél hozzánk Forrás hangján, azt a szöveget…..
AaannnaaA 2016.08.08 12:23:20
@Pácsó Ármándó: Legalább könnyebb lesz megírni :P
AaannnaaA 2019.09.04 22:28:13
@BéLóg: Nagyon köszönöm, igazán jól esett, amit írtál!! Örülök, hogy egy kicsit én is hozzátehettem a szórakozásodhoz!
Írótársakkal ültünk össze beszélgetni ma délután, amikor megláttam a kommentedet. Megmutattam a többieknek, mindenki elérzékenyült egy kicsit. Igazán jól esik, ha ilyen figyelmes szavakkal dicsérik az ember munkáját. Szóval köszönöm!
Egyben sajnálom, hogy mostanában úgy alakulnak a dolgaim, hogy nincs időm írni, de azért végleg nem adtam fel.
AaannnaaA 2019.09.04 22:48:06
@Pácsó Ármándó: Köszönöm, kedves Empátia az empátiát :)
(Igen, a kutya már jobban van, köszönöm, a kapcsokat kiszedték, szépen gyógyul a sebe, és az adóvevő is lekerült a fejéről.)
Ott hagytuk el, hogy Carrie lemegy a metróalagútba. Fegyvert szegezve oson, hirtelen az egyik beugróból Qasim megtámadja, de nem akar ártani neki, csak azt kéri, maradjon csendben. Meglepődik azon, hogy Carrie tudja a nevét, dr. Husszein mondta meg, világosítja fel az ügynöknő. A…..
AaannnaaA 2019.01.28 21:42:19
@Gabba: Na igen, ez itt a kérdés: Quinn vagy nem Quinn. Nekem mondjuk totál egyértelmű a véglegesség - fény, búcsúlevél, krokodilkönnyek stb. De hát ugye van az a rajongómennyiség, ami minden épeszű forgatókönyvírói szándékkal szembe megy. Az meg, hogy ennek engednek-e a készítők, avagy sem a hatodikban kiderül. Azért reméljük nem jár úgy, mint Bóbi a Dállászban :)
A kórházban kezdünk, Saul és Carrie a doki tájékoztatását hallgatja: Petert mesterséges kómában kell tartani, mert az állapota kritikus. Saul ragaszkodik hozzá, hogy ébresszék fel, mert valószínűleg tud pár konkrétumot a közelgő támadásról. A doki figyelmeztet a veszélyre:…..
Erőteljesen csapunk a lovak közé a mai részben, annyira, hogy alig győzzük a fejünket kapkodni. De nézzük sorban. Késő este egy taxisofőr mögé utas száll be, ám a tag nem fuvart rendel, hanem kést (mit kést, pengét) ránt, és az ülésen keresztül felnyársalja a taxist. Nem…..
AaannnaaA 2015.01.29 20:06:34
@tinipuma: Szerintem Jo jön rá, de véletlenül (pl. Henry meghal). Talán évad végén. De ez csak tipp.
@nughop: Köszi, igazán aranyos vagy. Nézed is, vagy csak a hogyvótokat olvasod?
AaannnaaA 2015.01.29 20:22:38
@nughop: Örülök, hogy bejön! Engem az első perctől berántott, és azonnal írni akartam a hogyvótját, pedig épp lógott a nyelvem a többi miatt, így lett végül kalákában írás. De szerintem ez még hozzátesz az élvezeti értékéhez, már aki olvassa őket. A kövi rész jövő csütörtökre van időzítve, de a 13-at majd korábbra tetetem, hogy ne csússzunk meg nagyon a vetítéshez képest (nem mi időzítünk, de azért időnként javaslunk :P)
Amúgy szerintem Ioan Gruffudd zseniális színész, gyakorlatilag elviszi a hátán a sorozatot, de szerencsére a többiek is kapnak időt, nem csak egy-egy mondatot. Szóval jó ez így. Nagyon reménykedem, hogy nem csak ez az évad lesz.
Épp most jött ki róla egy írás a junkie-n:
www.sorozatjunkie.hu/2015/01/29/forever-1-evad-feltavnal/
AaannnaaA 2019.01.07 22:14:10
@macskavati: Szerintem ott a helyzet, hogy csak a filmekben van az, hogy ha ugyanarról a szereplőről van szó, aki élőben beszél, és aki telefonál, akkor azonosnak halljuk a két hangot - a színész elmondja a szövegét, illetve elsuttogja a telefonos monológot. Az a tv néző, aki gyakorlott a hangok felismerésében, összehasonlítja a kettőt, és megismeri, hogy ugyanattól a személytől származik.

A való életben senki hangja nem olyan a telefonban, mint élő beszédben, így nehezebb összevetni, főleg, ha egy ismeretlenről van szó (család, meg barátok, az más, azok hangját azért felismerjük telefonon át is).
Nekem pl. pont olyan a hangom telefonban, mint Anyukámnak élőben (ismerősök mondják), Anyué meg olyan a telefonban, mint az enyém élőben. Amikor még otthon laktam, és én vettem fel a telefont, mókás félreértések voltak belőle :)
hogyvolt Homeland 5x10 - New Normal 2019.01.07 13:00:00
Bizonyos megtelt hócipők miatt AaannnaaA kollegina dobta kedvenc szőke ügynöknőnk kalandjait itt a blogon, pont az egyik legizgalmasabb résznél, így történt, hogy kénytelen lettem olvasóból visszavedleni íróvá és folytatni az 5. évad történéseit. Ott hagytuk el, hogy Allisont…..
Drogos, családi titkos, alvilágos, nyomozós. Harry Bosch a Los Angeles-i gyilkossági osztály egyik legeredményesebb, de nem a legkönnyebb nyomozója. Neki az igazság számít, se politika, se a törvény, se a felettesei nem tudnak hatni rá. Így amikor egy rendőrtársa öngyilkos lesz, Bosch az egyetlen,…..
Valljuk be őszintén, a Ray Donovan 5. évada nem aratott osztatlan sikert: az alkotók úgy túltolták a vekengést Abby halála miatt, hogy néha nézni is nyűglődés volt. Hát még hogyvoltot írni belőle, ezért egyelőre nem vagyok olyan bátor, hogy az S06 hogyvoltjainak nekivágjak,…..
AaannnaaA 2018.10.25 13:04:41
@Szunya: Én pont ugyanezt éreztem nézés közben :)
AlexaSándor hozza vigyorogva a wellnesz részleteit tartalmazó löevelet, mint akit dugni visznek, mindenkit biztosít bársonyos hangján, hogy ha lenne olyan lehetőség, hogy mindenki más menjen, csak ő marad, akkor azt választaná - plafon híján ebben a pillanatban az összes fán maradt kókusz megadta…..
Nem is olyan régen ajánlottunk figyelmetekbe egy új sorozatot, mely Bodyguard címmel érkezik a BBC-re. Nos, véleményem szerint igazán kiváló lett. A brit sorozatoktól már megszokott rövidségű (mindössze 6 epizód egy évad), amit én abszolút pozitívumnak értékelek - nincs elnyújtott akciózás, sem…..
AaannnaaA 2018.09.04 21:05:00
@Flankerr: Ajánlom is, már a junkie-n is ígérted, szóval számon leszel kérve :)
Part One: JulietteŐszintén szólva először kissé meglepett, hogy az évadzáróban Juliette saját szegmenst kap, de a sztori ismeretében a csodálkozásom végül elmúlt. Szóval. Hosszabb idő eltelt az előző rész óta (ami rögtön látszik, hiszen hősünk sebe egészen begyógyult),…..
AaannnaaA 2018.07.23 09:33:21
@szociál: Annál többet, amit oda leírtam ide nem írnék. Ugyanilyen tematikájú blogot nincs értelme csinálni, ennek is alacsony az olvasottsága, néhány kattintásért nem érdemes annyi energiát belefektetni, mint amit a hv kíván.
Most ez itt nem folytatódik, aztán majd lesz ami lesz :)
AaannnaaA 2018.07.28 09:58:10
@szociál: Az enyém kivan, hidd el, de ettől függetlenül tartom magam ahhoz, amit a twitteren írtam. Még ha nem is túl részletes az indoklásom, azért az oldal állapotának ismeretében érthető, amiért letettem a billentyűzetet. Sorry!!
AaannnaaA 2018.08.19 08:05:07
@szociál: Csak szólok, mielőtt ide nem illő dolgokat írnál (amit aztán nem tudok törölni), hogy ez a harmadik évad kibeszélője. Lsz. ne rontsuk el azok örömét, akik még csak itt tartanak a nézésben/olvasásban (pl. én is, egyelőre). Köszi!
„Összetöröd őket vasvesszővel” - Zsoltárok könyve 2. fejezet 9. vers A Zerstörer a Grimm botjánál is nagyobb botjával fenyegeti Nick-et és Alice-t, a férfi ötletelni akar, most mi a fenét csináljanak? Alice átváltozik, nagy porfelleget kavar erejével, így támadnak rá…..
hogyvolt Grimm 6x11 - Vadvirág 2018.07.27 17:00:00
 "A pokol üres, mert minden ördög a felszínen van." - William Shakespeare  "Ugyanitt nagy, fűtött raktár kiadó!" - Ármi Nick este ér haza, Adalind már a hálószobában várja felcsigázva! Innen több irányba is folytatódhatna a történet, de a grimm csak simán elmeséli, hogy…..
AaannnaaA 2018.07.28 14:00:57
@Pácsó Ármándó: Hát igen, voltak logikai bakik, de tegye fel a kezét, aki látott már hibátlan sorozatot... Na ugye.
Addig jó, amíg a történet leköt, és közben nem ezeken az apró faszságokon agyalsz, legfeljebb utólag jössz rá, hogy voltak baklövések is. Én mindig is így voltam a Grimmel, elvitt a sztori magával, ezeken a dolgokon nem filóztam. Ha valahol már nézés közben kilóg a lóláb, az amúgy is instant kasza (mármint nálam. Túl kevés időm van sorozatot nézni ahhoz, hogy minőségileg kifogásolható darabokat nézzek.)