Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kispangit

0 bejegyzést írt és 393 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A 2022-es választási osztogatás után, a brutális infláció mellett a korábban elindított beruházások egy részét - benne a kampányban beígért beruházásokat is - elkaszálta a kormány. Lázár János építési miniszterhez került a feladat, hogy áttekintse, mik azok a beruházások, amelyeket nagyobb politikai…..
"Na szia, figyelj csak, azért hívlak, mert helyzet van, és kéne nekem az az anyag amiről beszéltünk, de asap. Tudod, legyen ütős, fasza grafikonnal meg céges sablonban, megy az Elnökvzrigzgatóúrhoz...
Az első magyar televíziós vetélkedőt 1958. június 17-én közvetítette a Magyar Televízió, a Fővárosi Operettszínházból. A Csak könyvsorsjeggyel! című műsor az Állami Könyvterjesztő Vállalattal közösen készült. A három óráig tartó vetélkedőt Horváth Tivadar vezette, a rendező Bednai Nándor volt. Annak…..
Van egy bevett filippinó csalás egyedülálló férfiak ellen. Elsősorban azért férfiak a célpontok, mert nők aligha utaznak a Fülöp-szigetekre párt keresni. A Met által elmesélt tragikus történet nem kevés tanulsággal szolgál...
Kispangit 2021.03.24 19:57:20
Nemrég estünk át az óraátállításon, és ilyenkor menetrendszerűen előkerül a kérdés, hogy ha eltörlik, melyik sávban maradjunk. Az ország nagy része a nyári időszámítást szeretné, a nagyokosok meg a télit erőltetik. Mindegyik mellett vannak érvek, és ellenérvek szép számmal, ráadásul a környező…..
Amikor széles közönséget szeretnénk megszólítani, a legkönnyebben úgy tudjuk megérinteni a hallgatóságot, ha megtaláljuk azt a közös pontot, amivel vagy aminek ellenében sokan vagy ideális esetben mindenki meg tudja határozni magát. Ha találunk egy ilyen közös nevezőt, akkor számíthatunk rá, hogy…..
Kispangit 2020.09.28 13:38:09
Ami a Színház- és Filmművészeti Egyetem körül zajlik, a civil kurázsi és a hatalmi arrogancia csatája. Az esélyek természetesen nem egyenlők, hiszen a hatalmas médiagépezettel rendelkező Orbán-kormány nincs kényszerhelyzetben akkor sem, ha a hallgatók ellenállása és a tanárok jelentős részének…..
Mint minden nagy ország, így Spanyolország esetében is nehéz egységes szokásrendszerről beszélni, hiszen másképp élnek az emberek mondjuk Baszkföldön és másként az ország déli csücskében (a baszkoktól ezúton is elnézést a „lespanyolozásért”). Ezzel együtt is vannak olyan szokások, melyeket nem árt…..
Mint a legtöbb ország esetében, így Törökország kapcsán is rengeteg a tévhit, illetve a magyar szemmel különös szokás, legyen szó a furcsa tisztaságmániáról, a szőnyegek és a nyár bizarr kapcsolatáról és a különös árképzésről. Mindezeket Mercedes gyűjtötte csokorba...
Kispangit 2020.07.22 09:25:41
@Hari Seldon 2: Hát, fene tudja, inkább mecset legyen, mint múzeum a seggüket mutogató, szelfizgető túristákkal. A hajnali meg a déli ima között lesz elég idő meglátogatni, nem kell kerülgetni a sok túristát, és olyan jó mezítláb mászkálni a szőnyegen! Kiprób! Sokkal jobban átjön majd a hely szelleme. Ha már majd' 600 évig amúgy is mecset volt előtte is...
Hívők gyakori benyögése, akár egy vitában felületes beszólásként, akár akkor, amikor már nincs érvük, hogy "zuhanó repülőgépen nincsenek ateisták". Na most, mielőtt még egyáltalán azzal foglalkoznánk, hogy vajon igaz-e ez az állítás valamilyen statisztikai értelemben, vagy nem, illetve, hogy érv-e…..
Rák sztorim 39. Éljen az élet! 2017.09.26 20:44:12
Kedves Rák sztorim! Ez az idő is eljött, a búcsú. Mondanám, hogy könnyes, de hazudnék. Nagyon nagy segítség voltál Nekem a nehéz időkben, hiszen amikor írhattalak, az erőt adott. Kiírhattam magamból a betegséget, megoszthattam a jókedvemet, megértetted, ha magam alatt voltam. Általad szereztem…..
Az ingatlanbérlés és -vásárlás hosszú évek óta neuralgikus pont Európában. A londoni, berlini helyzetről már sok szó esett, most azonban egy olyan helyre látogatunk el Tucano segítségével, ahol ritkábban járunk. Pedig Lisszabon is rengeteget változott az elmúlt években, ami az ingatlanpiacot illeti…..
Kispangit 2019.11.07 09:46:23
@_z_: A 2. kerület se olyan nagy szám már, mint hajdan volt: Kapy, Pusztaszeri, Törökvész, Bimbó: belehülyülsz a forgalom zajába. Nem véletlanül a Dorottya a király a maga 1,6 milliós m2 áraival: csendes! Nyugis! Ilyen hely már szinte alig van, vagy jó messze kint, ahonnan 1 óra bezötyögni a dugóban.
At Airbnb-t be kéne tiltani, ahogy van. Pokollá tette az életet, ahol megjelent. Gyanítom, hogy a helyzet egyre csak szarabb lesz, a disztópiás jövő nem is olyan lehetetlen elképzelés. Régen (50-60 éve) kiszámítható volt a világ, ennek vége. Szerintem Isten ráfordította az emberiséget a Világvégére, csak még nem fogtuk fel.
A poklot sokan sokféleképpen képzelik, a zsidóság szerint azonban az jelentős mértékben eltér attól a típusú pokoltól amire a legtöbben asszociálnak. Miről is van szó? Ahhoz, hogy a pokol koncepcióját megértsük néhány alapvető dolgot szükséges tisztázni. Korábbi írásaimban kifejtettem (ITT és ITT),…..
Kispangit 2019.09.19 09:47:58
@olcsójános: Nem rossz, de az Atyához magán az Atyán keresztül vezet az út. Imádkozik az ember mindenkihez, Máriához, a szentekhez, Jézushoz is, csak épp az Atyához nem, akinek hatalma végtelen. Illetve de, ott a Miatyánk, ezt ugye Jézus tanította, na az hiteles ima!
Amikor mindenféle szentekhez fohászkodik az ember, akik maguk is csak teremtmények, hatalmuk semmi, azt mondja kb. az Isten: "Hát én? A te teremtőd? Én hol maradok? Miért nem énhozzám fohászkodsz? Segíteni csak én tudok!"
Ebben következeres az iszlám, ahol Isten immár gondoskodott is arról, hogy az emberiség hozzá imádkozzon, azáltal, hogy kötelezővé tette a napi 5x imát, ez alól nincs kibúvó, ez az iszlám 5 pillérének egyike, elhagyása büntetést von maga után, megtartása pedig jutalmat. Ez a tuti, itt nincs kompromisszum, hogy na jó, majd vasárnap elmegyek a misére, végigülöm, oszt jólvan.
Hat év London után sok mindent másként lát az ember, hazaárulózástól kezdve egészen addig, hogy mitől lesz magyar valaki. Travis legfontosabb üzenete talán mégsem ez, hanem az, hogy merj élni!..
Kispangit 2019.09.12 15:20:52
Békesi László a napokban:
-A társadalom hihetetlenül fogékony az érzelmi politizálásra, és az Orbán-rezsim ennek minden eszközét minden attribútumát ügyesen, nagyon gátlástalanul kihasználja. Bár velejéig hazug, a történelemhamisítás már ipari méreteket ölt, de nincs meg az alternatívája. Ellenzéki oldalról nincsenek olyan modernizációs válaszok, amelyeket az érzelmi politizálással szembe lehetne állítani. Ez a hajó elment...
(és most a lényeg):
-A társadalom nagyon jelentős része ma már érdekelt abban, hogy a rendszer hosszabb távon fennmaradjon. Egyre több a haszonélvező, és nem csupán az oligarchák, a maffiacsalád..

Így igaz! Sajnos a 3. Fidesz-győzelem után egyre többen sietnek behódolni, mivel erősen olybá tűnik, hogy Orbán Viktor immár haláláig/végső megrokkanásáig Magyarország teljhatalmú ura lesz, és senki sem a maga ellensége. Egy félfeudális függőségi rendszer van erősen kiépülőben, a hajbókoló értelmiségtől, a csaholó kormánypárti sajtópribékeken és a sunyító egyházakon át a közmunkásoknak eufemizált szavazógép-jobbágyrétegig.

von der Leyen behódolt, Merkelt nem érdekli, amíg adókedvezmények tengerében fürdenek itt a multijai, ez Sopronban vált világossá. A vidéki tömegek a végletekig le vannak hülyítve, minden médiából Orbán árad, az ellenzéki adókat-újságokat formálisan be ugyan nem tiltották, de gazdaságilag (hirdetések, Pecina) vagy adminisztratíve (frekvencia-hókuszpókuszok) ellehetetlenítették, a rendszer 1xűen leválthatatlan.

ISTEN, SEGÍTS! Mert az EU nem segít. Szakítsd el ennek a tolvaj bandának a kezétől az országot! Adj nekünk tisztességes vezetőket! Ámen!

A poszternek gratulálok, he tudom 1999-ben, hogy ez lesz, dehogy jövök én haza.
No, nem azért kell Rimaszécsbe visszatérni, mert ez valami nagyszerű hely lenne. Rimaszécs, mai nevén Rimavská Seč a ma Szlovákiához tartozó gömöri tájegység egyik szégyenfoltja, egy nyomorteleppé vált pár utcás falu, amelynek a szélén még állnak normális házak, de a belseje (az egykori hosszú…..
A kérdésre nyilván majd csak az idő adja meg a választ, az az egy biztos, hogy szerdától a brit Konzervatív Párt új vezetője Theresa May utódja, azaz rá hárul az a feladat, hogy kivezesse az Egyesült Királyságot az Európai Unióból. De kicsoda is Boris Johnson?..
Kispangit 2019.07.25 14:06:05
@morph on deer: Hiba alábecsülni az UK ellenálló képességét. Nem fogja szétqrni. Inkább az EU lehet itt majd szétqrva, ha jön a NEXIT-BEXIT-DENXIT-SWEXIT, és angol vezetéssel újra létrejön az EFTA. Marad még egy német-francia-olasz-spanyol blokk, a többi meg mehet, amerre lát.
Kispangit 2019.07.25 14:30:42
@chrisred: Az angolok 1xűen nem valók a kontinentális EU-ba. Papíron benn voltak (vannak még) ugyan, de opt-out-oltak mindenből, ami kontinentális értékrendet jelenít meg: Euró? No thanks. Szociális charta? No thanx. Schengen? No thanx. Metrikus rendszer? No thanx. Jobbra tarts? No thanx.
Ne erőltessük, ami nem tartozik össze. Lesz majd valami díl az eu-val, de mindenkinek jobb lesz ez így.
Kispangit 2019.07.25 15:03:02
@chrisred: Le, de most jön a Brexit és a Johnson-Trump, szerintem egy új korszak hajnalának vagyunk tanúi! Kicsit pátoszos lett ez így, de erősen sanszos, hogy így van.
Lekvár és JAM Aludni zsidósan 2019.07.16 23:19:15
Akik egy kicsit is ismerik a zsidó vallásjogot bizonyára megtapasztalták, hogy a háláchá az élet minden területére kiterjed. Márpedig életünk jelentős részét alvó állapotban töltjük, nem meglepő tehát, hogy a Tóra-irodalomnak jónéhány alvásra vonatkozó iránymutatása van. Mose ben Maimon rabbi, akit…..
Kispangit 2019.07.18 13:57:30
@acycloren: Az iszlám szerint a segged is kitörölheted, lényeg, hogy bal kézzel, páratlanszor tedd. Egyenrangú az alvázmosással.
Ma már nem lehet tudni, hányadik a magyar városok sorában London (pár éve ugye az volt a mondás, hogy az ott élő magyarok számát tekintve a harmadik lenne), az viszont biztos, hogy az elmúlt egy-két évben rengetegen költöztek el a brit fővárosból. A jelenség okai meglehetősen összetettek, ám mivel…..
A finn soros elnökség nem kegyelmez...
Kispangit 2019.06.13 10:10:46
@morph on deer: Dwa bratanki ide vagy oda, Polskában azért nem jön le túl jól, hogy Lánglelkületű Apostoli Vezérünk egy KGB-alezredes seggét nyalja már mióta.
Kispangit 2019.06.13 10:15:18
@antiinternáci: Persze, hogy tönkre, mintha nem lett volna közben egy világválság...
Kispangit 2019.06.13 10:21:57
@6.Lenin: Naja, úgy könnyű, hogy bedarálom a vidéki médiát, és a végletekig elhülyített-lebutított-rettegésban tartott tömegekkel (migrancsok, ugye) szarrá nyerem magam, Budapest meg dögöljön meg...Mao tapsikol a mauzóleumában.
Ha valaki hosszabb-rövidebb időre Máltára költözne, jó ha felkészül pár dologra: például az iszonyatos ingatlanárakra, a szúnyogokra, a meglehetősen felemás időjárásra és hát a higiénia terén is lesznek kihívások. A negyedik résszel búcsúzik Karesz máltai sorozata...
Úgy tűnik, az arab országok minden évtizedben megdöntik a világ legmagasabb felhőkarcolójának rekordját. A dubaji torony már berobbant a köztudatba, kevesen tudják azonban, hogy a szaúdi királyi család pár éven belül trónfosztásra készül. ..
Kispangit 2019.05.28 12:00:29
@ComLo: ez ugye a Haddzs, és akkor az Umrának nevezett "kis zarándoklatról" még szó sem esett, ahol a szaudiaknak már korlátozni kellett az umra-vízumok számát, mert az többször is elvégezhető, és egyre több volt, aki évente mindig újra ment.