Regisztráció Blogot indítok
Adatok
X.Y.Z

3 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
       Tókfalvi kolléga rendesen lelőtte a posztom,  ez most nem lesz hosszú.        1944. július huszonhetedikén Magyarország a hazaárulás állapotában volt. Ez az ország eladta Hitlernek a zsidó származású, esetenként a saját zsidóságukat el sem fogadó, azt szinte nem…..
X.Y.Z 2015.02.25 13:04:01
@Evezős: Az lenne felszabadulás, hogy lefejezték a polgárságot, és a parasztságot, és egy keleti birodalom részévé váltunk?
X.Y.Z 2015.02.25 12:53:36
@jotekony koc:
A törvényes magyar hatóságok nem tudtak a németek ellen harcolni, mert sokszoros túlerőben voltak, és a seggünkben voltak a szovjetek. Utóbbitól a magyar társadalom túlnyomó többsége jobban félt. Joggal.
Ságvári bűnöző volt, mert a magyar törvényekkel ellentétes módon fejtett ki politikai aktivitást. Nem akarta volna senki megölni, ha megadja magát. A rendőrök végezték a dolgukat, ő meg ellenállt, tehát lelőtték. Terrorista volt. Tiszta sor. Breiviket is meggyászolod, ha leszedik?
Ha a magyar kormány akkor kollaboráns volt, akkor az a lengyel király is az volt, aki belépett a targowicai konföederációba, amikor az oroszok megszállták őket, mondván: "A kapitány nem robbantja fel a hajót!". Horthy belépett a nyilas pártba? Adott lengyel "igen", mégsem nyáladzanak rá gyűlölettel...
Orbán csak annyiban miniszterelnököm, mint neked. És neked annyira, mint nekem. Ez közjogi kérdés.
A tegnapi nap híre nem az önmagát mentegető Medgyessy, és nem is az új programmal előrukkoló Gyurcsány. Hanem a püspökladányi alpolgármester. Aki még nem hallott volna szegény püspökladányi alpolgi borrrrzasztóan elítélendő tettéről, annak következzen egy rövid kvíz: Az…..
Ha a magánvéleményemre kíváncsiak a fiatalok, akkor azt tudom mondani, hogy azért, mert nem szabad elfelejtenünk, hogy a szakszervezet az a szervezet, amelynek olyan fontos dolgokat köszönhetnek a munkavállalók, mint a tisztes bérek, a fizetett túlórák, a bérpótlékok, a munkahelyi…..
Az Iszlám Állam (IS) nevezetű terrorszervezet meglepő sikereket ért el Irakban. Olyannyira, hogy az USA elnöke 11 év után újra légicsapások megkezdését rendelte el. Úgy néz ki, hogy megint be kell vonulniuk, és „rendet tenniük”, már amennyire az sikerült nekik múltkor is. A…..
X.Y.Z 2014.08.21 20:03:32
Nagyon fontos lenne a keresztényeket megsegíteni. Az nagyon aggasztó, hogy a kormány csak ennyire tartja őket, és egyáltalán nemigen látom, mi segíthetné őket kik a bajból. Egy dologban viszont biztos vagyok: nem egy invázió. Én az eső öbölháború óta nem emlékszem olyan intervencióra, aminek jó vége lett volna. Amikor az USA bombáz, ott általában elszabadul a káosz. Lehetett Szaddám eltávolítása ellen is érvelni, de ez lett a vége. Kit tudja, hogy nem szabadítana-e egy beavatkozás valami az ISIS-nél is szörnyűbbet a világra? Másrészt eléggé képmutatás lenne megmenteni egy csomó iraki keresztényt, úgy, hogy egy csomó európai keresztény életét áldoznánk fel érte.
Az sem lenne jó, ha most ebből a célból kiépülne egy közös hadügy és közös hadsereg. Egyrészt az ilyen struktúra nagyobb kísértés az EU vezetőinek egy intervencionista politika hajszolására. Holnap majd kitalálják, hogy nekik kell rendet tenni másutt is. Mondjuk a franciák kilobbizzák az EU-hadsereg bevetését az állandóan forrongó, volt Francia Afrikában. És így tovább! Ez "iraki háborúk", újabb vietnamok egész sorát indíthatná el! Olyan háborúban hullanának magyar katonák, ami a magyar érdekkel ellentétes, de nagy eséllyel az erkölccsel is. Arról még nem is beszélve, hogy egy közös hadsereg Európára is veszélyes lehet. A dualizmus korában a Balközép Párt fő érve a közös hadsereg ellen az volt, hogy egy ilyen sereget az uralkodó bármikor bevethet a magyarok ellen. KI garantálja, hogy ez az EU-ban nem történhet meg? Nem csak a magyarokra értem, de adott a példa: mi van, ha az EU vezetése úgy döntene, hogy a "különutas" Magyarországot megszállja és jól megdemokratizálja?
Egy szó, mint száz: egy ilyen közös hadsereg lehet, hogy megmentene valamennyi életet, de talán mégtöbb életbe kerülne. Lehet, hogy nőne tőle az EU presztízse, de veszélybe kerülne a tagállamok függetlensége.
Üdv.: Sasvári Péter.
Tusnádfürdőn közös miniszterelnökünk nagyot mondott, megint valami olyasmit, ami miatt az ország nagy része megint egy kicsit rosszabbul érzi magát. Nem akarok minden egyes alkalommal hozzátok, fidesz-szavazókhoz szaladgálni, amikor vezető beosztásba emelt talpnyaló exkomcsi…..
Dinamó Műhely A semmi szigetei 2014.07.18 09:55:30
Valami úgy tűnik végleg elromlott az MSZP-ben, meg a DK-ban. Nem elég a csúfos választási eredmény április 6-án, nem elég a sok kiábrándult szavazó, úgy tűnik semmiféle alternatívát nem képesek felmutatni már. Ehelyett inkább beszállnak a cigányozásba, hátha attól majd…..
X.Y.Z 2014.07.18 23:10:40
@ÖtletElek: Akkor visszakérdezek: miért csak addig jut el a legtöbb cigány?
Szerintem nem a vérükben van, de kialakult egy olyan mentalitás a cigányok közt az évszázados nomád életmód alatt, ami miatt a többségük jelen formában alkalmatlan a társadalmi együttélésre.
Ismerek nagyon szegény, iskolázatlan embereket, mégsem bűnöznek, szóval ez sem igaz. A bűnözésre a rossz körülmények csak alkalmat adnak, a rossz mentalitás, az egyéni önuralom és törvénytisztelet hiánya az, ami valójában az oka.
És akkor idén ismét spanyol PRÁJD! Erről fog szólni e bejegyzés, így az alábbi csak annak lehet igazán érdekes, aki nem tesz magasról a melegek helyzetére, aki bármennyire is (de inkább azon túl) szociális érzékeny, vagy akit érdekel, hogy milyen egy komfortos országban…..
X.Y.Z 2014.07.12 21:34:10
@Zöld_Dani: Te semmi perverzet nem látsz abban, hogy gyerekeknek mutogatják ezt a beteg vonaglást?
Kocsis Máté nem Józsefvárosban gondolkodik, hanem egy nyitott, fincsiskedő, laza, fogyasztásbarát milliőben, ahol élni nem egy élet, hanem egy élmény. Pár év és ennek a kerületnek le kell cserélni a nevét is, mert egy bárhol fellelhető, előállítható, megtervezhető…..
Dinamó Műhely Okafogyatkozás 2014.07.03 11:14:26
Konok Péter az omladozó vályogházakba hitelből vásárolt plazmatévékről, a stadionépítésekről, a szolidaritásról és az államról. Velősen.  Fotó: Flickr/ Hartwig HKD Vannak ilyen pillérszavak és szófordulatok, amik észrevétlenül támasztják alá a mindennapi poklot,…..
X.Y.Z 2014.07.04 13:11:23
Még egy kis hozzáfűzés a munkaadós dologhoz:
Először is a munkaadó adja a termelőeszközt és a tőkét, a munkavállalós pedig a munkaerejét. Itt egy szerződést kötnek, tehát mindkét fél beleegyezik, tehát nem kellene kívülről megmondani mi jó és mi nem ebben. A munkaadó adja az eszközöket, joga van meghatározni, hogy akik azzal dolgoznak, mennyit kaphatnak a profitból. Ha nekem van egy ekém és a szomszéd kölcsönkéri hogy dolgozna vele, én meghatározhatom, hogy mennyit tarthat meg a termésből, milyen feltétellel adom oda. Nem kötelező kölcsönkérni, ha nem jó neki. Másodszor a munkavállaló a munkáját adja bele, a munkaadó pedig a tőkét IS, és dolgozik IS, amikor szervezi a munkát. Tehát ha csak tőkét adna akkor is minimum a profit fele megilletné, de így akár több is. A kompetitív munkapiacon a munkájuk határtermékét kapják meg a dolgozók, ha viszont egy piacon pl. csak egy munkaadó van, a piaci bér alatt tudja tartani a béreket. A legtöbb munkapiac közelebb áll a kompetitív modellhez, még ha messze nem is tökéletes. Ez azt jelenti, hogy általában a piac mindenkinek olyan munkabért határoz meg, amennyivel hozzájárul e profit termeléséhez.
Egy "kétkezi" munkás azért kap relatíve keveset, mert a sok többi melós között nem tesz hozzá annyit a termeléshez, mint amennyit mondjuk egy vezető beosztású vagy magasan képzett munkavállaló. Kicsit hasonló a helyzet a víz-gyémánt paradoxonhoz. A víz elvileg értékesebb, mint a gyémánt, de egy pótlólagos egység víz sokkal kevésbé értékes mint egy pótlólagos egység gyémánt, mert sokkal több van belőle.
A részvényes valóban nem tesz bele semmi munkát, de ő a tőkét adja, ami ha elfogadjuk, amit fentebb mondtam, már feljogosítja, hogy kapjon a profitból. A piac nemcsak azt jutalmazza, aki dolgozik, hanem azt s, aki az ezt lehetővé tevő tőkét adja. Egy részvényes, vagy egy csak tőkét adó, irányításban sem részt vevő tulajdonos is sokat hozzátesz a termeléshez azzal, hogy biztosítja a termelés feltételeit. Amennyiben ezt igazságtalannak látjuk, akkor azt úgy lehet orvosolni, hogy az állam újra eloszt, nem pedig úgy, hogy egy jól működő rendszerbe beleszólunk.
Nem az egyetem van az államért, hanem az állam az egyetemért. Az egyetemi autonómia érték, amelynek a kormány most fejszével esik neki. A kancellária rendszer bevezetése olyan mértékű állami kontrollt jelent, mintha Balog Zoltánnak, aki feltehetően egy autonóm személy a…..
Kitört a szobordöntési láz a jobboldalon is, a frusztráltságnak ott is terepe lett, és ha nem is olyan dopemanes, hanem inkább kissé konzi módon, de szobrot döntene Rétvári Bence is. Nem fejbe rugdosós módon, hanem olyan polgári alapon, azaz csak simán eltávolíttatna egy szobrot,…..
Én mondom Unom a politikát! 2013.08.30 17:08:28
Unom a politikát!   Írta: XYZ   Nemrégen mutatták be Szegeden az István, a király legújabb változatát, ezúttal Alföldi Róbert rendezésében. Augusztus 30. lesz a darab budapesti bemutatójának dátuma. Ebből az alkalomból nagyon sok vélemény született pro és kontra…..
Én mondom Szekértábor 2013.07.15 12:46:52
Először is elnézést szeretnék kérni mindenkitől, de még nemigen ismerem ki magamat ennek a blognak a felületén, így az egyik hetes posztomat csak most "élesítettem", akit érdekel olvassa el azt is (a trafikügyről szól). Most viszont egy más témáról szeretnék írni. Tóta W.…..
Én mondom Kié a dohány? 2013.07.15 12:37:12
Amikor ezt írom még nem tudom pontosan, hogy hová fogom felrakni: új blogot kezdek, vagy folytatom a régit. Legyen akárhogy is, ez az írás nagyon is megfelelő lesz akár beköszöntőnek, akár visszatérésnek is. Ugyanis amiről írni fogok az tükre a fennálló közállapotoknak. Ez a…..