Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KrisztinaKrisztina

0 bejegyzést írt és 209 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Néha egészen furcsa dolgokba fut bele az ember, szembe jönnek vele olyan mondatok, amelyekkel nehéz mit kezdeni. Legutóbb például a foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár mondott egy érdekeset, kíváncsi vagyok, mit gondoltok róla, hogyan látjátok ti (akár otthon, akár…..
KrisztinaKrisztina 2013.07.24 21:33:36
@urijimi: Jujj, de jó meglátás!!!

Amúgy, ahogy Churchill mondotta volt: "...akkor hiszek majd a statisztikának, amikor magam hamisítottam..."
Mióta a külföldi munkavállalás és letelepedés ilyen fontos és gyakori beszédtéma lett, állandó találgatás tárgya, vajon hány magyar is választotta a határátkelést. Nos, az elmúlt napokban két, egymástól független felmérés is nagyon hasonló eredményre jutott, úgyhogy…..
KrisztinaKrisztina 2013.07.12 14:46:00
@Tökfőzelék1: egyébként nem feltétlenül van az úgy, hogy aki otthon van, az nem csinál semmit.
Most például, amíg a nyelvet fogom tanulni, fejembe vettem, hogy kialakítok egy egészséges táplálkozási rendszert magunknak.
Most lesz időm új ételeket kitalálni, recepteket böngészni, beszerezni a hozzávalókat.... és, természetesen mindent lerendezek, megoldok, hogy a férjemnek csak pihennie kelljen a munkán kívül, mert egyelőre még nagyon el tud fáradni....azért a szakma is új neki és a szakmai nyelvet és meg kell szokni....
KrisztinaKrisztina 2013.07.12 14:51:10
@charlieharper: úgy tűnik...minél bőszebb az ellen, annál jobbak vagyunk...:)
KrisztinaKrisztina 2013.07.12 14:51:41
@Igényes: aha. Te érted, amit írtál?
Miután Ágnesnek elege lett abból, hogy egy helyben topog, gondolt egyet, kiadta házát és nekiindult. Angliai munkahelyén meg kellett küzdenie a diszkriminációval, a sokkoló közös szállással, de sikerült túljutni a nehézségeken. „Gondolkodtam, hogy írjak-e egy posztot…..
Ma egy poszt erejéig félreteszem a személyes történeteket, mert kíváncsi vagyok, mit gondoltok arról a brit kampányról, amely megpróbálja lebeszélni az uniós polgárokat arról, hogy a szigetországban vállaljanak munkát és persze arról is, vajon tényleg megtelt-e (ha nem is szó…..
KrisztinaKrisztina 2013.07.05 09:37:50
@tildy:):
Nem tapsikol itt senki. Viszont sírnom se kelljen már...és igen, most mutassák meg, hogy milyen fejlettek, ugyanis ennek a kérdésnek a kezelése nagy körültekintést, intelligenciát, szervezési készséget stb. igényel. Kíváncsian várom a megoldást már csak azért is, mert a fiam által személyesen érintve vagyok, tehát érdekem, hogy ott meg tudja vetni a lábát.

Nem kívánok én rosszat nekik, de azért nagyjából maguk vonzották be ezt a helyzetet.
Ennyi.
KrisztinaKrisztina 2013.07.05 09:38:48
@Flamy:
Működő gazdaságban mindenkire szükség van. Nincs az a mennyiségű takarító vagy bejárónő például, aki ne találhatna magának munkát akár Angliában, akár Németországban.
Határátkelő Nem adtam fel 2013.06.10 06:50:00
Itt egy újabb történet, ahol a kitartás eredményt hozott. Kati Angliában próbált szerencsét, nem kevés nehézséggel kellett szembenéznie, de ha már ott volt, úgy döntött nem szalad el a kihívások elől.  "Olvasom a blogot már jó ideje, én magam is Angliában (Londonban)…..
KrisztinaKrisztina 2013.06.10 12:38:26
@Jess G:
Mi a fenéért ne tudhatna valaki két év alatt érthetően angolul, akár beszélni, akár írni, akár érteni a nyelvet?? Eredj már...!
KrisztinaKrisztina 2013.06.10 12:39:29
@andaluzkutya:
...hát ezt mondom én is!
KrisztinaKrisztina 2013.06.10 12:42:07
@én már a fény gyermeke vagyok:
Pontosan! a kitartás a lényeg benne, és, hogy előre lehet jutni, csak akarni kell!
Sokan sokszor hajlamosak csak a sikertörténeteket meghallani a külföldi munkavállalás kapcsán, pedig jócskán akadnak árnyoldalak is. A mai posztból kiderül, a londoni munkavállalás is jócskán szolgálhat nehéz pillanatokkal, legyen szó a munkáról, a magánéletről (bérelt…..
KrisztinaKrisztina 2013.04.19 11:39:40
@orange85:
Na, hát ez az én bajom is.
Értem én, és el tudom képzelni, hogy nehéz, dehát akkor is előre kell haladni!
Más: nyelvtudás nélkül?? mi a legutolsó filléreinket költjük nyelvtanfolyamra és jól fizető szakmára, mielőtt nekiindulnánk....
Talán emlékeztek még Kata kalandjaira, melyek legutóbb Csehországban, meglehetősen kalandos körülmények között szakadtak félbe (aki nem emlékezne, itt pótolhatja). Ma folytatódik a sztori, eljutunk Hollandiába és kiderül, hogy ott sem minden fenékig tejfel,…..
Határátkelő Az arany középút 2013.03.22 06:48:00
Ki gondolná, hogy nem is kell olyan messzire költözni érte, hiszen (legalábbis VeRog szerint) nehezen lehetne Szlovéniánál ideálisabb helyet találni a letelepedésre. Én ugyan még csak nyaralni voltam ott (igaz, többször is), de az első benyomásaim nekem is nagyon pozitívak voltak.…..
Határátkelő Egy évig bujdostam 2013.03.21 06:51:00
Mai utunk Csehországba vezet, ahová Kata kétszer is visszatért, nem adta fel az első kudarc után. Belefutott egy szerencsétlen párkapcsolatba, ám a szakítás után még három évet élt a cseheknél. Hogy milyennek látta őket, az rögtön kiderül. "Azzal kezdeném, hogy már 7-8…..
Sok történetben szerepelt már itt, a blogon is az, hogy mennyire kell vigyázni külföldi munkavállalásnál (is...), hogy mit ír alá az ember, és milyen közvetítőkön keresztül vállal munkát. Ferenc története Németországon és Anglián át Svédországig tart, nem kevés…..
KrisztinaKrisztina 2013.03.20 12:37:21
@tilmir:
Igen, így van, elnézést kérek, így pontos!
KrisztinaKrisztina 2013.03.20 12:49:52
@Azbej Tristan:
Na, jól van, megérkezett a fityesz propagandista...már hiányzott nagyon!!:(((
Talán inkább úgy kellene vezetnie a führereteknek ezt az országot, hogy itthon is lehessen boldogulni, nem gondolod??
És akkor nem kéne hazahívni, mert a többség el sem menne!!

Csináltok egy hatalmas nagy problémát, utána megoldást kínáltok rá....felháborító cinizmussal!:(((
KrisztinaKrisztina 2013.03.20 14:54:07
@diggerdriver:

Nekem teljesen mindegy, hogy az elmúlt 25 év politikai "elit"-jének melyik sz@rházija mondott ilyet, mert utálom mindet, szívemből.

Amúgy mintha gyurcsótány a multiknak mondta volna, de tulajdon- képpen édes mindegy!
Sokan keresik, kutatják, hogyan fog megbukni az Orbán-rezsim. A közvéleménykutatások szerint vezet a Fidesz, bár én óvatosan fogadnám el e felmérések eredményeit. Egy olyan országban, ahol a megkérdezettek több, mint fele nem mond semmit, vagy bizonytalannak vallja magát, esetleg…..
KrisztinaKrisztina 2013.03.06 15:18:15
Sokan jutnak ki külföldre munkaerő-közvetítő cégeken keresztül, a személyes benyomásom az, hogy a tapasztalatok erősen megoszlanak – van, akinek pozitívak az élményei és lehet hallani horror történeteket is. Mai posztunk szerzője, Attila is így jutott ki Angliába, ő és párja…..
KrisztinaKrisztina 2013.02.20 09:08:15
@Herr Géza:
Mannheim, 9-es, épülő blokk, Neurath, Erőmű, Ausztria: Pitten, cukorgyár, Zwentendorf, erőmű...

Igen, köszönöm, igyexünk nagyon odafigyelni...:) ha van egy e-mail címed, akár közvetlenben is értekezhetnénk...
KrisztinaKrisztina 2013.02.20 11:11:54
@tucano:
Köszönöm szépen, ez az info még nagyon jól jöhet. Egyelőre küldtem önéletrajzot a Petrobras-nak...:) meglátjuk, hogyha Ausztria vagy Németország nem sikerül, akkor jó tudni, hogy ilyen is van...
akik Téged kérdeztek, nem elérhetőek esetleg ezügyben?

Köszönettel:
Krisztina
A mai poszt valójában egy kísérlet, hiszen igencsak elüt a blogban megszokottaktól. Mégis kiteszem, vállalva a bukás kockázatát is, mert nagyon érdekesnek tartom és nagyon kíváncsi vagyok a kommentekre. A történet röviden annyi, hogy a levél írója, Rebecca több mint három…..
KrisztinaKrisztina 2013.02.25 11:34:18
Én a magam részéről pont azért szeretnék innét elmenni, hogy ne itt kelljen magányos, nyomorult, csóró öregként vegetálnom...de persze, a külföldi nyugdíjjal nyilván más a helyzet...

1. Hol érdemes Magyarországon lakni? Budapesten (ha igen, mely részein), vagy vidéki városokban, akkor melyikben?

Inkább Budapest agglomerációját ajánlanám a magam részéről, azt ismerem. Nagyon nyerő: VÁC, Dunakeszi, Göd, Szentendre

2. Mennyibe kerül a lakhatás? Bérelni vagy vásárolni érdemes?
Csakis vásárolni, de csak akkor, ha nem kell hozzá hitelt felvenni.

3. Hol a legjobb az orvosi ellátás? (Abban az esetben, ha ez szükségessé válik.)
Budapesten, vonzáskörzetében, Debrecenben

4. Mennyire elfogadott az akupunktúra? A homeopátia? Kórházakban alkalmazzák?
Magán intézményekben szinte természetes, államiban szinte sehol nincsen.

5. Mennyibe kerül betegbiztosítást venni?
HUF 6970/hó - magyar állampolgárnak, de utána kell járni, hogy a kérdező esetében milyen specialitások vannak. Amúgy léteznek már magánbiztosítók is.

6. Érdemes autót tartani?
Feltétlenül. Pocsék a tömegközlekedés majdnem mindenhol.

7. Szeretünk színházba, koncertre menni, barátokkal összejönni. Az első kettőre hol vannak a legjobb lehetőségek?
Budapesten

8. Odafigyelünk az étkezésünkre, ezért a bioélelmiszerek beszerzésének lehetősége fontos számunkra.
Budapesten

9. Minimum hány forintos havi bevétel szükséges a fentiekhez két ember részére? (Azzal tisztában vagyok, hogy a „csillagos ég" a határ, erre nem kell figyelmeztetni.)
fejenként 200 eft, ha lakást kell bérelni, az elég kényelmes

10. Végezetül még egy fontos kérdés: ha a társad nem beszél magyarul, vállalnád-e a Magyarországra költözést?"
A költözést igen. Kérdés, hogy akar-e magyarul tanulni? Mert, ha Önnel történik valami, akkor hogyan fogja szegény megértetni magát?!
Közhely persze, de egy külföldi újrakezdéssel az ember nem csak a világról, de önmagáról is rengeteget tanul. Ennek példája mai szerzőnk, Ági is, aki az Egyesült Államokban levetkőzte önsajnáltató énjét és megtanult pozitívan gondolkodni. „2011 januárjában, másodéves…..
Határátkelő A főnix hamvaiban 2013.02.01 06:58:00
Mielőtt nekivágtam, bőgtem egy évig, túl váláson... be kellett látnom, hogy nem vagyok képes biztonságos anyagi hátteret nyújtva ellátni a szülői feladataimat. A lelki súly alatt mentálisan sem vagyok megfelelő közeg a gyerekeimnek. Saman mai írása kommentnek indult egy minapi…..
A mai történet arra példa, hogy néha egy telefon is elég, hogy napok alatt megforduljon az ember élete. Gyulával ez történt – a hívás csütörtökön jött, vasárnap már landolt a gépe Németországban. „Informatikusként dolgoztam Magyarországon egy multinacionális cégnél,…..
KrisztinaKrisztina 2012.11.10 11:10:10
@01234567:
Én is ugyanennyi idős vagyok.

Alapvetően igazad van, ugyanakkor van egy nagyon érdekes dolog nagyszüleink korosztályából sokkal kevesebben haltak meg a 40-es 50-es éveikben (a háborút most ne számoljuk ide), eü problémák miatt, mint a szüleink korosztályából.
Sokat gondolkodtam, miért van az, hogy egy viszonylag stabil világban hamarabb haltak...beszélgettem is erről sokakkal: valószínűleg az lehet a magyarázat, hogy nagyszüleink korosztálya még nem stresszként fogta fel, hogy magának kell magáról gondoskodnia, hanem az élet természetes velejárójaként...ennél fogva nem érte őket az a sokk, hogy egyik napról a másikra kihúzták lábuk alól a talajt...

Kérdés, hogy a mai, 30-as juppi - korosztály, vagy az én gyerekeim, akik már megint a létbizonytalanságba nőttek bele, mennyivel lesznek ellenállóbbak?
KrisztinaKrisztina 2012.11.10 11:14:25
@wásztákhurwáh:
Én tényként írtam, hogy 150 év alatt kihalt a magyarság 5/6-a.

Nem viszonyítottam más elnyomókhoz, semmihez. Nem írtam adókról, semmilyen egyéb körülményről, ezeket te hoztad fel.

A te okoskodásod a mai politológus (értsd: semmirekellő idióta, ingyen élő) utólagos okoskodása mai képletek alapján.
Ennyit tudsz, nem baj, én nem haragszom rád, nem tehetsz róla!
KrisztinaKrisztina 2012.11.10 11:16:53
@Rich.mond:
Nem mondtam, hogy nem így volt, én arról az időről beszéltem, amikor már itt voltak.

Amúgy nem nyafogok, ugyanis mi is külföldi munkából élünk, és nem vezetett hozzá rövid, vagy könnyű út. Nyafogjon az, aki nem tud és nem próbál semmit sem tenni sorsa jobbá tétele érdekében.

Egyébként pedig, hogy ki miért él úgy ahogy, miért értékeli a helyzetét rossznak, - hát mindenkit megillet a szubjektív megítélés joga!
Régen voltam ilyen nehéz helyzetben egy poszt felvezetésekor, hiszen mit is mondhatnék egy olyan levél elé, melyet Zoltántól kaptam, és melyben elbúcsúzik a külföldre költöző lányától? Talán csak a számomra legfontosabb gondolatot idézném: „ne feledd a lényeget: a haza…..
KrisztinaKrisztina 2012.11.08 10:54:06
@Viktus:
Tényleg? képzeld, vele együtt kerestem, minden követ megmozgattunk...ha pedig mozdulni nem akart volna, akkor nyilván nem megy el németországba sem!
KrisztinaKrisztina 2012.11.08 10:54:42
@wásztákhurwáh:

OTT a PONT!!! Mert ott VAN MŰKÖDŐ GAZDASÁG, TERMELÉS, és VANNAK MUNKAHELYEK!!!
KrisztinaKrisztina 2012.11.08 12:31:08
@Lorinc:
Nem baj, nem kell elhinni. Heti 6 napban napi 10 óra, mindenféle pótlékok a túlórán felül: veszélyes hely, koszos hely, mert Erőmű...
Bornai Tibor Muszáj ezt? 2012.11.06 22:13:25
Nézem, ahogy a közszolgálati televízió már egy jó ideje a Trianon előtti Magyarországra kiterjedően jósolja meg a másnapi időjárást. Arra gondolok, vajon hogy esne, ha a szlovákok, a horvátok, vagy a románok úgy beszélnének állami televíziójukban a mai Magyarország egyes…..
Az előző posztban LeiterJakab elkezdte mesélni németországi kalandjait, ma folytatjuk – és az igazán kemény részek csak most következnek: elzárt bőröndök, már-már munkatábor jellegű szabályok egy teljesen kattant munkaadótól... és a szabadulás, valamint a…..
Ma LeiterJakab németországi kalandjairól olvashattok (egészen pontosan az első részt). Ha azt mondom, nem kevés tanulsággal járt a kint töltött idő, akkor visszafogottan fogalmaztam. Íme: „Egy bank létszám-leépítése során lettem munkanélküli, 35 év munkaviszonnyal a hátam…..
Határátkelő Is real 2012.10.31 06:59:00
Mindenkinek van véleménye róla, de kevesen ismerik. Bár ezt elég sok mindenről elmondhatjuk, ebben az esetben Izraelről van szó. Éva posztjából (eddigi két írása itt és itt olvasható) kiderül, hogy egy átlaglakás megvásárlásához 130 havi átlagjövedelem szükséges, a 3…..
KrisztinaKrisztina 2012.10.31 08:27:46
Nem hétköznapi történet következik ma, hiszen egészen Panamáig megyünk. Mert hát természetesen Panamában is élnek magyarok, ráadásul szerencsére olvassák a Határátkelőt is (na, megvolt az önreklám is), mi több, írnak is a blognak. Hát ezt, Rebeka írását olvashatjátok…..
Az sem jelent mindig garanciát, ha az ember hosszú, alapos tervezés és tájékozódás után indul neki a világnak. Erre példa a mai poszt is, melynek szerzője, ana Kanadában próbált meg boldogulni, Érte pár kellemetlen meglepetés... „Elsősorban azért írom meg történetemet,…..
Ma Írországba látogatunk, ahonnan Ravis azért írt (és vállalta az országfelelősi posztot), mert egyre több olyan magyarral találkozik, akik végső elkeseredésükben utolsó fillérjükből, vagy egyenesen kölcsönből érkeztek ki és ennek sokszor nem sikertörténet a…..