Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bonca Lobonca

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kanadáról sok ok miatt idealizált kép él bennünk itt, Európában. A nyugalom, a társadalmi béke országának tűnik, de a leegyszerűsített kép ebben az esetben sem igaz. Hogy mi igaz és mi nem, az azonnal kiderül. „Kanadában tényleg olyan érzés, mintha kicsit otthon lennél. A…..
Bonca Lobonca 2013.01.31 16:16:57
@zopilote: Köszönöm! :) És nem vagyok ám ijedős :)))
Bonca Lobonca 2013.02.06 14:50:37
@El periodista: A kanadai cégeknek Angliában praktikus toborozni (mármint Európában, mert amúgy világszerte), én a brit szakmai hirdetőoldalt követtem figyelemmel (nem tudom, hogy minden szakmában van-e külön ilyen, az enyémben van, ahol összefutnak a releváns hirdetések mindenhonnan, egyfajta gyűjtőoldal), de persze érdemes nézni folyamatosan a gumtree-t is.
Remélem, segített :) Sajna, egyfős mintán tudom csak bemutatni az eljárást, és nem biztos, hogy ami nálam bevált, az mindenhol működik...
Bonca Lobonca 2013.02.06 15:18:48
@El periodista: Itt elég jól össze van szedve, mihez van joguk a munkáltatóknak, és mit nem kérhetnek:
humanservices.alberta.ca/documents/WIA-IM-tfw-employer.pdf
Nagyon munkavállaló-barát a rendszer, bár az egyhetes felmondási idő és az évi kéthetes szabadság kicsit meglepő a magyar viszonyokhoz szokott dolgozónak...
Annyit tudok még hozzáfűzni, hogy vendéglátás-turizmus és építőipar (ami gyakran vezetéképítést jelent), esetleg bányászat területén jellemzőbb, hogy TFW-ket alkalmaznak, de persze más szakmák sem esélytelenek, legfeljebb többet kell keresgélni. Drukkolok, sok sikert! :)
Nem is olyan régen, a múlt héten volt egy poszt, melyben egy apa búcsúzott külföldre költöző lányától. Akkor az otthon maradó szülő szempontjából láttuk a történetet. Az a levél elég nagy visszhangot keltett, többek között Lászlót is írásra késztette. Ő a másik…..
A mai poszt érdekes körülmények között született. Nemrégiben kaptam ugyanis egy levelet a szerzőjétől, melyben viszonylag markánsan kifejezte nemtetszését a blog tematikájával, illetve üzenetével kapcsolatban. Válaszul én megkértem (miként ezt minden esetben teszem), hogy írja…..
Bonca Lobonca 2012.11.02 10:34:24
@portugéza: Áááá, már megint az a nagy magyar önérzet ;)) Egyáltalán nem akartam az indexre költözésre fogni a blog metamorfózisát (ha már fogni akarnám valamire, az a nézettség növelése, urambocsá, hajhászása lenne, amivel szintén nincs semmi baj, mert nem csak az internet lényegét értem a XXI. században, hanem a marketing hasznát is, lévén ez a szakmám).
Egyébiránt már akartam javasolni, hogy a fb-ra lehetne vinni téma szerint a tartalmakat, nem ország szerint, és ott meg lehetne tárgyalni egy-egy ország bevándorláspolitikáját, a vállalkozás indításának feltételeit, az albérletkeresés vagy a számlanyitás nehézségeit stb. De mivel nem az én blogom, és épp annyira egy vagyok a sok olvasó közül, mint bárki, ezért igyekszem nem belekotkodácsolni a más dolgába... De a fent leírt tendencia attól még valós :)
Bonca Lobonca 2012.11.02 10:42:43
@fhdgy: Mert már vészhelyzetben vagyunk? Egyébként valóban van ilyen is: először lőj, aztán célozz - tartja egy marketinges bonmot ;)))
Bonca Lobonca 2012.11.02 10:47:27
@nigara: A fb-on jelen van a blog ugyanilyen formában. 15 ezer fölötti like-kal, ami másfélszeres a költözés előttinek :)) Annyit próbáltam volna mondani, hogy lehetne nem duplikálni a tartalmakat, hanem egy másik struktúrában tárgyalni a témákat facebookon, mint a blogon. Sokan csak a fb-on kommentelik a posztokat, sokan csak itt. De azért van egy jó nagy átfedés, és nekik jelenthetne újat a fb-os eltérő tartalom.
Nem tudom, így érthetőbb volt-e, kicsit zagyva, ha belegondolok, bocs :)
Az X-Faktorban feltűnt, azóta viszont teljesen önállósodott Baricz Gergő Némán állni című dalának premierjét annak idején itt tartottuk a Lángoló Gitárokon, most viszont nem csak ezt a dalt, hanem a teljes, magyar nyelvű EP-t bemutatjuk az olvasóinknak. A hatszámos anyag a…..
Bonca Lobonca 2012.11.01 10:27:29
@a hét kérdése: Gergő a No Sugar zenekarral dolgozik. Basszusgitár: Bagossy László, dob: Bartis Szilárd, gitár: Bereczky Botond. És Szarvas Árpád, zenei producer, ahogy az fent olvasható. Aki járatos a fb-oldalán mindegyikőjüket ismeri név szerint (majdnem azt írtam, hogy személyesen)... :)
Az sem jelent mindig garanciát, ha az ember hosszú, alapos tervezés és tájékozódás után indul neki a világnak. Erre példa a mai poszt is, melynek szerzője, ana Kanadában próbált meg boldogulni, Érte pár kellemetlen meglepetés... „Elsősorban azért írom meg történetemet,…..
Bonca Lobonca 2012.10.29 09:15:41
Ezek a hatásvadász posztcímek...
Senki nem verte át a posztírót. Azzal a vízummal jogosult lett a munkavállalásra, és ennyi. A kanadai bevándorlási hivatal munkatársa nincs kiképezve a magyarok csavaros észjárására (bár azért lassan tanulnak...), ha nem nézett utána a poszt írója, hogy azon a szakterületen milyen feltételekkel tud munkát vállalni, akkor erős túlzás "tökéletesen megtervezett" kiutazásról írni.
A jogosítvány meg... Akik igazán felkészülten mennek ki Kanadába, és tudják, hogy szükségük lesz autóra, azok előbb a magyar jogosítványukat becserélik britre, és - bár szintén nem hivatalos, de - kifoghatnak olyan rutintalan kanadai ügyintézőt, aki a britet simán kicseréli kanadaira. Vagy - ami egy kanadainak még szimpatikusabb - elolvassák a kanadai kreszt a neten, ahol vannak ingyenes feladatsorok is, és úgy mennek ki, hogy elméletben megtanulják a különbségeket, és simán levizsgáznak. Nem tudom, itthon húztak-e meg már valakit azért, mert lejtőn nem szabályos kerékállással parkolta le az autót, de Kanadában meg fogják... Bár csak Albertáról vannak tapasztalataim, ahol elég nagy "lejtők" is előfordulnak, de szerintem a prérin is ugyanez a szabály, és igen, be kell tartani.
Szóval szerintem a tökéletesen megszervezett kiutazás azt jelentené, hogy először átvesszük a célország etikettes megoldásait... És ez Kanadában annyit jelent, hogy - személyes tapasztalat Ontarióból - felhívják a megfelelő szervet, ha egy szembejövő autóban gyerekülés nélkül szállítanak gyereket, vagy mondjuk mert valaki forgalommal szemben parkol. És senki nem sértődik meg, mert civilizált országban így járja: figyelnek a gyerekekre, figyelnek egymás biztonságára, és betartják a szabályokat.
Azt viszont nem értem, hogy miért nem vállalt a posztoló akár felszolgálói munkát is, mikor már látta, hogy reménytelen a saját szakterületén fizetős munkához jutnia. És ha ennyire meg volt szorulva anyagilag...