Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Deansdale

623 bejegyzést írt és 6589 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gyengébb idegzetűek kifejezetten maradjanak távol ettől a témától - akinek a covid meg a potenciális gáz- és áramkrízis ad elég stresszt az ne tegye tönkre magát ilyesmivel. Komolyan mondom. Aki viszont úgy érzi nincs elég borzongás az életében, annak meleg szívvel javaslom olvasásra biggreekgeek…..
Deansdale 2022.01.23 12:41:37
@vodkasprite: "Azt mondjátok meg mit vegyek 5 millió Ft-ból, ami nem inflálódik el egy összeomlás esetén."

Én nehezen tudok már pénzügyi befektetőként gondolkodni, valahogy elidegenedett tőlem a gondolat. Mondjuk ha mégis muszáj lenne, és valamiféle globális összeomlásra számítanék, akkor a diverz portfólióm egy részét kriptovaluták képeznék, arra számítva, hogy ha esetleg a forint (vagy az euro, dollár) hiperinflálódik, akkor a kriptók talán felértékelődnek. Ezzel persze bukni is lehet, mint minden ilyen spekulációval. Az arany, ezüst örök klasszikus, bár megenni sajnos nem lehet, kereskedni meg macerás vele, úgyhogy a fene tudja - az leginkább hosszú távra jó, ha arra hajtasz hogy majd a válság után visszanyerd a pénzed. Emlegették már a cigi+pia kombót is, amivel sokkal könnyebb kereskedni.

Én a magam részéről inkább olyasmiben gondolkodnék, ami a válság közben menti meg az irhámat, bár ez nyilván több macerával jár, mint venni 30 dkg aranyat :) Szóval nyugodtan legyinthetsz, hogy csak a szokásos vesszőparipáimon lovaglok, de szerintem 5M az pont ideális egy "kézműves" élelmiszertermelő fiszfasz beindítására. Ennek az egyetlen igazi hátulütője az, hogy ha nem tudsz vele foglalkozni akkor (részmunkaidős/minimálbéres) alkalmazottat kell tartani...

Ha ez az opció kiesik, akkor több kisebb beruházással próbálnám robosztusabbá tenni a túlélési esélyeimet. Kertes háznál viszonylag egyszerű a dolog: napelem, fúrt kút, kerti helyiségek, stb. Lakótelepen legföljebb valami járművet vehet az ember, esetleg lakóautót, ami amúgy nem hülyeség. Sokan beszélnek arról is, hogy kb. egy évre való kajatartalékot nem árt felhalmozni, egy misit arra is simán el lehet költeni.

Ha ez sem megy, akkor magamra és a családra költeném az egészet "enjoy the decline" jelszóval :)
Deansdale 2022.01.23 14:45:59
@GABOR2: "Ezek miatt az emberek menekülnek most a kriptokból."

Igen, és amikor eléggé leesik az ára, akkor a legjobb bevásárolni :) Odaírtam, hogy van kockázata a kriptóknak, de ha a hagyományos valuták hiperinflálódnak, a kriptó meg nem, akkor marhajó befektetés lehet. Akár olyan formában is, hogy ha pl. a dollárnál nagy leértékelések lesznek, akkor a kriptó megugorhat, és akkor eladhatod nagy haszonnal függetlenül attól, hogy hazánkban mi a helyzet, vagy hogy tartasz-e egy közelgő válságtól.

Az aranyat csak azért írtam, mert a befektetések témájában mindig felbukkan az ötlet - én biztos nem vennék egy grammot se. Ha muszáj lenne ilyesmibe fektetni, kisértékű ezüst érméket és/vagy ékszereket vásárolnék, de azt is csak fogscikorgatva :)

Napelemekre vannak pályázatok amikkel kvázi ingyen beszerezheted őket, "csak" a pályázatírókat kell kifizetni. Pont mostanában mennek ezek, aki belefogna az gyorsan lépjen, nehogy lemaradjon.

A fegyverek grízes téma, legálisan nehéz és drága ilyesmit beszerezni, illetve gyakorolni is kell vele hogy értelme legyen, nameg ha oda fajul a helyzet, hogy szükség lenne rá, akkor szerintem már úgyis baszhatod. Többre mész, ha jól elrejted a készleteidet, így amellett, hogy mások nem tudnak róla, tehát meg sem támadnak érte, nem találják meg még egy házkutatással sem. Ehhez persze kertes ház kell - egy lakótelepen bármit elrejteni istentelen mennyiségű kreativitást igényelne :)

Sok okosat amúgy nem lehet mondani a témában. A tőzsde abszolút lutri, illetve még annál is rosszabb mert egyre nyilvánvalóbban arra megy ki az egész, hogy a néhány cápa a naív tömegeket lefölözze. Valutába, értékpapírba fektetni egy közelgő világválság előtt nem tűnik túl okos dolognak, bár esetleg a covidhülyeségnek ellenálló országok valutái talán lehetnek jobbak másoknál. Ingatlan... Eh. Azt is a fene tudja. Ha a great resetre számítunk akkor hülyeség ingatlanba fektetni, és nagy válságok idején az sem kevésbé rizikós mint bármi más.

Nem vagyok nagy szakértője a témának, biztos nem tudok pár lehetőségről, így az én szememben annyi maradt, hogy valami cégbe fektetsz, vagy a jövődbe (napelem, készletek, stb.). Ha cégbe fektetsz, akkor adja magát az élelmiszeripari vonal, amiből válság esetén akár meg is gazdagodhatsz, de legalábbis a túlélési esélyeid nőnek.

Ez utóbbi jegyében lehetne mondjuk csinálni valami csak kiszállításra dolgozó (paleo/keto/lowcarb) éttermet, ahová ráadásul a legtöbb dolgot magadnak termesztenéd meg. 5 milla ehhez talán kevés lenne, de a fene tudja, ügyes ember a jég hátán is kákán találja a szöget.
Deansdale 2022.01.23 20:11:34
@Wildhunt: Akkora összeomlás reméljük nem lesz, net nélkül nem is érdemes élni :D
..egy meglepő kisszínes: az új Bond-film a közepétől nem is szar, csak addig. Akár még egész jó film is lehetett volna, ha egy kicsit jobban odafigyelnek és a féltucat írói penna némelyikét nem felkapott bolsewoke aktivistáknak adják. A világtörténelem legtúlértékeltebb mozijához, a Fekete Párduchoz…..
Deansdale 2022.01.06 22:46:25
@KalmanBlog: "Végül mégis átment, csak lassabban."

Az olyan kommenteket amikben több link van a rendszer elküldi emilben jóváhagyásra. Nem az én ötletem, ha jól emlékszem nem lehet kikapcsolni.
Deansdale 2022.01.06 22:48:55
@KalmanBlog: Az meg teljesen nyilvánvaló, hogy a zene hat az emberre, ezért (is) olyan gyomorforgató hogy rengeteg gyerek zeneileg igénytelen mocskosszájú trógerkodást hallgat, mert az a "kemény".
Deansdale 2022.01.12 08:04:23
@-JzK-: "Csak az egyházi vezetők erre vakok."

Szerintem ott is hatalmas a háttérhatalmi/zsidó nyomás, biztos vannak sokan akik látják a problémát, csak nem akarnak céltáblát akasztani a nyakukba, ezért csendben maradnak.
Deansdale Humor 2022.01.06 13:08:54
...vagy amit akartok. Gondoltam kellene egy cikk ami alá kommentelgethetem az ilyesmiket, szóval így jártatok.          ..
Deansdale 2022.01.09 12:59:12
@valis47: Az a gáz, hogy minden olyan jelzőt kisajátítottak amivel tömeges zsigeri reakció jár. Pl. mikor azt mondod, hogy "Torckijtól jobbra", az az emberek 99%-ánál legföljebb(!) beindít egy gondolati szálat, hogy ki is volt az, mi is volt vele a baj, és hogy mit is akartál mondani azzal, hogy tőle jobbra. Nagyjából ugyanez igaz minden balos jelzőre: marxista, bolsevik, maoista, stb. Aki egyáltalán érti, hogy mire gondolsz, az is legföljebb csak hümmög egyet, hogy na igen.

Ezzel szemben ha azt mondod fasiszta, az emberek nagy részének zsigerből görcsbe rándul a talpa.
Deansdale 2022.01.09 14:16:28
@Gazella1116: A képen csak jót röhögtem, gondoltam mások is fognak, azért van itt. Én általában nem fasisztázok, illetve néha mégis, mert olykor még a normie-khoz is szeretnék szólni :D

A videódtól kiver a jeges veríték - én alapból maximálisan békepárti vagyok, és a hátam közepére sem kívánom a katonáskodás fetisizálását. Akkor harcoljunk, ha nincs más választás, és kizárólag azért mert nincs más választás. Oké, a fiatal katonákat motiválni kell valamivel, de akkor is beteg dolog amikor egy társadalom összegyűlik azért hogy a mészárlást népszerűsítse vagy ünnepelje. Hatott rám annyira a krisztusi eszme, vagy akár a new age ha úgy tetszik, hogy 10-ből 10-szer inkább a békés egymás mellett élést választom. A háttérhatalom és kultúrmarxista csicskáik ellen is csak azért lázadozok, mert nyilvánvaló hogy nem fognak más választást hagyni a harcon kívül. Lásd az oltást például, amivel máris elkezdték a tömegek mészárlását, csak a média ezt még ügyesen lekezeli, hogy a tömegek ne lássák.
www.facebook.com/toktusok/posts/1532572080469050
www.facebook.com/toktusok/posts/1533788990347359
Deansdale A vészkorszak gyermekei 2021.11.29 21:50:56
Mondhatnám viccesen, hogy egy patreon támogatóm kérésére íródik ez a cikk, de pontosabb úgy, hogy kérdezték páran a napokban a véleményem a gyermekvállalásról. Előszöris azt szögezném le, hogy ez nyilván mindenkinek a magánügye, úgyhogy amit itt leírok csak az én véleményem, senkire nézve nem…..
Deansdale 2021.12.13 10:13:55
@KalmanBlog: "Uramatyám, ez komoly, hogy ezen aggódik valaki? Semmi érték nem veszett el. Teljesen felesleges, sőt ártalmas az egész tesztelgetés."

Ja, de az 5 milliárd forint amit az adófizetők zsebéből kivettek elég kellemetlen.
Deansdale 2021.12.13 11:44:33
@KalmanBlog: A világbékét és az ingyensört kifelejtetted :) Még azok sem lesznek felelősségre vonva akik a hivatalos narratíva szerint is elb*szták a dolgokat, hát még a többi...
Susánszky Iván jobb sorsra érdemes twitterén találtam a linket az 1bit, illetve qubit cikkére, ami olyannyira extratudományos, hogy már a felvezető szövegben ilyen poénokat puffogtat: Miért van az, hogy a férfiak inkább szavaznak a radikális jobboldali pártokra, míg a nők a balközép és baloldali…..
Deansdale 2021.12.31 18:42:29
@Mia and Me: "nem kell misztifikálni, az emberek nem "visszaadták a szüleiknek nagyszüleiknek a gondoskodást" hanem mindaddig amíg nem kerültek plusz energiába, ott voltak és jutott nekik is étel"

Anti-misztifikálni sem érdemes. A te elmondásod alapján úgy hangzik, mintha régen mindenki pszichopata lett volna. Igazi modern vívmány, hogy az emberek a saját rokonaikra úgy tekintenek mint vérszívókra, ez már a modern propaganda eredménye.
Deansdale 2021.12.31 19:01:55
@Mia and Me: "én pl. szeretek és akarok is házon kívül is dolgozni. És sok más nő is szeretne."

Na igen, és panaszkodni is szerettek, hogy a munka mellett még házimunka is van :)

BÚÉK :D
Deansdale 2022.01.01 09:45:44
@Gazella1116: "Sajnos ma a legtöbb nő elhiszi, hogy egyszerre lehet remek feleség, anya, háziasszony és emellett még lehet teljes állása is, sőt karriere. Az eredmény: 60%-os válási arány, rengeteg meg nem születő gyermek, de aki megszületik, az is repül a bölcsibe 1,5-2 évesen, a napjai nagy részét intézményben tölti, a maradékot meg képernyő előtt. Mindezt főként a dolgozó anyáknak köszönhetjük, akik szeretnének egyszerre mindent."

Tökéletesen leírtad, bár sokan azzal mentegetőznének - néhányan még jogosan is -, hogy rákényszerülnek a pénzkeresésre egy alacsony keresetű pasi mellett. A többiekre: ha egyszer kiengedik a palackból az énközpontúság szellemét, szinte lehetetlen visszagyömöszölni. Aki úgy megy neki az életnek, hogy nekem ez is kell meg az is jár, az általában csak akkor veszi észre, hogy nem ez lett volna a helyes hozzáállás, amikor már késő. A társadalmaink tragédiája, hogy nem ennek a szellemében neveljük a gyerekeinket, mert a háttérhatalmi nyomás abszolút ez ellen hat, minden fronton támadják a normális életelvek követését és továbbadását. És még beszélni sem szabad arról, hogy voltaképp mi ez a támadás ellenünk és miért van.
Sok tökkelütött azt hiszi antiszemita vagyok, a mai különkiadás nekik szól :) Fel vagyok iratkozva a kedvenc rabbim youtube csatornájára, és a legfrissebb videójából érdekes befektetési tanácsokat kaptam, megosztom hát veletek is. Oké, na, az elején mellékesen megjegyzi, hogy az Új Testamentum egy…..
Mindig feláll a szőr a hátamon, amikor a kultúra szót abban az értelemben kell használnom, amelyben a művészetet és bizonyos mértékben a tudományt, mint értéket kell leírnom, tekintve, hogy Magyarországon mindkét terület kommunista cselédivadékok rémuralma alatt áll, kisebb megszakítással immár egy…..
Deansdale 2021.11.16 08:02:23
@Wildhunt: Oké, de akkor hogyan szabadulunk meg a háttérből irányítóktól? Önként soha nem fognak lemondani semmiről. Hogyan fogod legálisan és demokratikusan kigolyózni a hatalomból és a dollármilliárdjaikból Sorost, Gatest, Schwabot, meg méginkább a nagyhalakat, a rócsildokat és rokkefellereket, stb.? Amíg minden ütőkárta náluk van addig politikai megoldás lehetetlen ellenük, nincs olyan verzió, hogy ha elég erősen szavazunk a választásokon akkor egyszercsak nyerünk...
És amúgyis, bár ezt sokan még nem látják és nem értik, de az van, hogy kvázi győztek, és mi mindannyian menekültek vagyunk a saját hazáink hűlt helyén. Már most rabok vagyunk, páriák, senkik, akik ki vannak szolgáltatva a háttérhatalomnak. Az övék minden: a média, a bankrendszer, a multicégek, a politika, a politikán keresztül az oktatás, EÜ, stb.

MÁR MOST LÁZADÁSBAN ÉLSZ, legalábbis a hatalom szemszögéből biztosan, és te talán még nem tudsz róla. Már nem létezik szabad polgár, csak engedelmes szolga vagy lázadó. Nézz Kínára és megérted, aztán nézz Ausztráliára is.
www.theguardian.com/australia-news/2021/nov/13/melbourne-protests-prop-gallows-seen-as-thousands-march-against-victorias-covid-powers
Ez nem csak a covidról szól, már készítik a háttérben a többi hasonló baromságot a klímalezárásoktól kezdve a mesterséges hiperinflációig, ennek úgy tűnik már nem lesz vége soha, illetve legföljebb akkor, ha mi győzünk ellenük.

Ja, és kéretik nem félreérteni, a dollármilliárdokból kigolyózás ezúttal nem arról szól, hogy a proletárok vegyék el a burzsoáktól amit "elloptak tőlük", hanem arról, hogy egyesek a milliárdjaikat arra használják, hogy rád kényszerítsék a beteg great reset akaratukat, ezért vagy hagyod magad, vagy teszel valamit ellene, más út nincs.
www.weforum.org/agenda/2018/07/good-grub-why-we-might-be-eating-insects-soon/
Deansdale 2021.12.14 08:59:02
@Frederick2: A kapitalizmussal az a baj, hogy csak kicsiben működik normálisan. Amint valaki hipergazdag lesz elkezdhet belebarmolni a világ működésébe - ezt látjuk most, és ennek a következménye a világ aktuális megbaszódása. Az, amit a te gyomrod nem akar bevenni, hogy a jelenlegi hipergazdag világmegbaszóknak kb. a 95%-a zsidó, egyszerű tény, ahogyan az is, hogy ŐK (tehát nem én) rasszista alapon használják a pénzüket a fehér faj kiirtására. Nálad ott elakadt a lemez, hogy "de nem az összes zsidó", amit mindenki alapból tud, csak neked okoz problémát fejben tartani.
Ezzel remélem egyszerre tudtam 2 kérdésedre válaszolni.

(A kapitalizmus gyíkjára az elméleti megoldás az általános vagyonadó és az egyéb vagyon-maximalizáló intézkedések, elsősorban közvetettek, pl. olyanok amik a cégeket nem engedik végtelenre nőni. Hogy a jelenlegi, gyakorlati világhelyzetben mit lehet tenni, az más kérdés. Itt már semmilyen legális intézkedéssel nem megyünk semmire.)
A cikk körül a legnagyobb vita ott csúcsosodott ki, hogy érdemes-e gyereket vállalni, és aki máshogy gondolja az miért hülye. Örülnék, ha a kommentelők nem csépelnék egymást tök fölöslegesen, de ennek ellenére - vagy épp ezért - kiegészítenék egy korábbi gondolatot. Érdemes nem összekeverni a…..
Deansdale Sztrájk 2021.11.22 18:32:57
Eljutott hozzám a hír, hogy pár pedagógus megunta a szakszervezetek töketlenségét, ezért szeretnének saját erőből sztrájkot szervezni a kényszeroltás ellen. Abszolút egyetértek ezzel a kezdeményezéssel, és teljes mértékben támogatom is - ez a cikk ezért íródik. Szerintem teljesen nyilvánvaló, hogy…..
Megszületett a magyar cikk, amikből kiderül, hogy Trumppal kapcsolatos oroszos vádak hamisak. "Trump helyett végül a sajtó kapta a golden showert", Végül kiderült, hogy a sajót hazudik... de úgy látom, hogy ez se a külföldi, se a magyar sajtót nem akadályozza meg, hogy úgyanúgy hazudozzon…..
Deansdale Világvége után 2021.10.11 17:28:58
Figyelem: ez csak laza ötletelés, fantáziálás egy olyan kritikus vészhelyzetről, amikor hetekig szünetel egy vagy több közműszolgáltatás. Ennek az életmódváltós témához semmilyen közvetlen köze nincs, kéretik nem keverni. Garantáltan becsúszik majd pár elvadult gondolat, ezt mindenki kezelje a…..
Deansdale 2021.12.03 12:38:01
@Sipi81: Amúgy szerinted miért van az, hogy bár mindenhol az EÜ túlterhelésére hivatkoznak, igazából egyetlen nyugati ország sem bővítette drasztikusan az EÜ kapacitását, sőt, a legtöbb helyen (mint nálunk is) inkább leépítés volt tapasztalható? (Épült egy mobil járványkórház és mellette elbocsátottak többezer embert, pfff.) Ezzel szemben több nyugati országban is milliárdokat sikerült költeni haláltáborok, pardon, karanténtáborok építésére, ahol amúgy tökegészséges embereket tartanak majd fogva akaratuk ellenére...

Teljsen logikus minden, semmivel semmi probléma.

Hol van pl. a gyorsított ápolói OKJ tanfolyam, ami kifejezetten a covidos szitura gyártja az ápolókat futószalagon? Hol a béremelés, hogy legyen is rá elég jelentkező? Miért nem racionalizálják az EÜ felsőoktatást? Ha korábban nem is tették meg, most épp időszerű lenne. Mi lenne, ha a nehézkes és idióta 6+ éves orvosképzés helyett évente bővülő hatáskörű végzettségeket osztogatnának az egyetemen, pl. az első év végi vizsgákkal ápolói vagy asszisztensi végzettség járna, és így tovább? Mi lenne ha a specifikus szakorvosi képzéseket függetlenítenék az általános orvosi képzéstől, mivel mondjuk egy covidügyben praktizáló szakorvosnak igazából fölösleges tudni a lábfej összes csontjának a latin neveit... Bevezethetnének egy gyorsított szakorvosképzést, hogy a rengeteg betöltetlen álláshelyre kerüljön ember, akkor is ha történetesen azok a szó hagyományos értelmében nem teljes értékű orvosok - de mondjuk arra jók lennének, hogy a 12-egy-tucat ügyeket megoldják és csak azokat küldik "valódi" orvosokhoz akikkel nem boldogulnak. Még ez is jobb lenne mint ami most van, az elutasított betegek, a többhónapos várólisták, meg a más városokból rendelni átjáró orvosok.

Az EÜ-vel kapcsolatos problémák felét ilyen lépésekkel meg lehetne, illetve lehetett volna oldani, és ezek a dolgok még csak nem is kerülnének milliárdokba. Sőt, némelyikkel egyenesen spórolni lehetne.

Ehelyett a nagy lófasz van, látszatintézkedések között csak rombolás, pusztítás.

És rettegjünk a covidtól, mert túlterheli az EÜ-t! lol
A kanadai tisztifőorvos élő műsorban feltett kérdésre válaszul elmondta, az összejövetelek tilalmának egyik oka az, hogy ha emberek összegyűlnek akkor könnyen terjed mindenféle covid-tévhír és konteó. Nem tudom értjük-e: a kanadai kormány aggódik, hogy az emberek olyanról fognak beszélgetni amiről…..
Deansdale 2021.11.19 19:40:00
@vodkasprite: "Hogyha tilos felmondani, akkor fizetetlen szabadságra azért még elmehetnek a dolgozok?"

Lázadni kell, itt már nincs más opció.
Deansdale 2021.11.22 20:55:17
Ausztráliában a hadsereg segítségével szállítják a covidos pácienseket ÉS A KONTAKTJAIKAT karanténtáborokba.
twitter.com/disclosetv/status/1462767223853010948

Emlékeztetném a nagyérdeműt, hogy Ausztráliának még nincs 2000 halottja a covid lassan kétéves pályafutása során.
Deansdale 2021.11.20 12:25:23
Az a nyugati civilizáció halála, hogy a "csendes tömeg", azok a normális emberek akik nem mennek az utcára zavarogni a népük vagy a kultúrájuk védelmében, de állítólag ott vannak és nem nézik jó szemmel a libsizmust, a migrációt, az iszlámot, stb. még arra sem képesek, hogy lemondják a kurva…..
Deansdale 2021.05.10 07:20:09
@Frederick2: Teljesen jogos gondolat. Az is a félreneveltetésünk része, hogy tűrnünk kell ha valaki a vesztünkre tör, mert tolerancia meg liberalizmus. Egy egészséges társadalomnak immunrendszere is van, ami kiveti magából pl. azokat akik külföldi hatalmakhoz járnak rendszeresen feljelentgetni a saját hazájukat, mérhetetlen károkat okozva ezzel nem csak a belső politikai ellenfeleiknek, de az egész nemzetnek.
Deansdale 2021.11.12 07:54:09
@Frederick2: "Valahol azt olvastam, hogy ez felnőtteknek készült fantasy. Ilyenkor érzem öregnek magam."

Manapság szinte semmi nem szól a felnőtteknek, mert azokat nehezebb agymosni. A szórakoztatóipar 90%-a a "young adult" kategóriát célozza, vagyis a 20 év körülieket, amit persze a tinik és a gyerekek is fogyasztanak. Mi már tényleg öregek vagyunk, túl vének ahhoz hogy ránk célozzák a propagandát :)
Deansdale Röpke gondolat 2021.07.30 21:59:29
Kommentbe írtam, de így kiemelve jobban megmarad és talán többekhez eljut: Egyre feltűnőbb, hogy a háttérhatalom alaposan kitanulta a szektásodás mechanizmusát és lélektanát, és a saját céljai érdekében folyamatosan ezzel bombázza a világot. A szó legszorosabb és leghagyományosabb értelmében szekta…..
Deansdale 2021.10.02 18:24:09
@Frederick2: Semmi gond.
Deansdale 2021.11.02 08:15:38
twitter.com/Not_the_Bee/status/1454833505209360391

Ibram X. Kendi deleted this tweet about college admission when people noted it undermines his entire life’s work of claiming America is rife with white supremacy
Deansdale Marvel vs. Marvel 2018.02.10 13:07:06
Rögtön egy kitérővel kezdem, hiszen nem is erről akartam beszélni, de sebaj: a progresszív néphülyítés elérte a kívánt hatást, a kisebbségek nyugaton már nemcsak péppé vannak hülyítve, de folyamatos fehér/férfi/hetero/keresztényellenes gyűlöletben izzanak. Ennek legfrissebb megjelenési formájaként a…..
Deansdale 2019.07.14 18:12:26
@Deansdale: ja, persze a migránoskat meg a fityiszt meg Trumpot idekeverni orbitális hülyeség, de ez magától értetődik. Az előbbi kommentem szigorúan csak a témára vonatkozott, a politikai kiszólások más tészta.
Deansdale 2019.07.15 14:40:36
@Madarász Henrik: Ja, és a balosok szokás szerint egymás ellen hazudnak: az egyik felük erőlködik, hogy nincs is semmiféle politikai befolyás a kultúrán, ez csak jobbos konteó, míg a másik felük azt ismételgeti hülyén hogy a kultúra mindigis át volt politizálva, nem lehet azzal semmi kifogás ha most is át van. Miközben mi normális emberek emlékszünk arra, hogy 15-20 éve roskadásig voltak a polcok jó sci-fivel és fantasyval amiben egy büdös szó nem esett olyan posztmodern politikai témákról, mint a rasszizmus vagy az LGBT kisebbségek szabadságharca. Hülyének néznek minket, de ezzel csak magukat hülyítik el.
Deansdale 2021.10.29 22:51:34
@Frederick2: Én láttam, de (talán mert nem vagyok rajongó) nem estem hasra tőle. Kompetensen megcsinált film, ami az alapanyag bonyolultságát tekintve nevezhető dícséretnek is. A régebbi filmváltozatra már csak homályosan emlékszem, de fiatalon baromi szarnak tűnt, ahhoz képest ez maga a megváltás.
Ez a cikksorozat arról szól, hogy hogyan érdemes a modern városi életmódról kockázatmentesen, fokozatosan, lehetőleg olcsón, és szükség esetén akár visszafordíthatóan átállni egy olyan új, hibrid elképzelésre, ami egyesíti magában a modern életmód komfortját és kütyüit a hagyományos falusi lét…..
Deansdale 2021.10.11 19:02:53
@Mia and Me: "Egyebkent en is a fosztogatást, káoszt, agressziót tartom a leginkább veszelyesnek es sajnos eselyesnek egy nagy leallas eseten. :("

Ennek idehaza jóval kevesebb az esélye, mint mondjuk Fro-ban. Bár igazából szerintem a great resethez nem terveznek össznépi battle royale-t - két hét áramkimaradástól még nem változik egy nagyváros mészárszékké. Legföljebb ha túl sok a környéken a jogger vagy az iszlamista... :P
Deansdale 2021.10.13 17:15:52
@Merész Vlagyimir: Köszönöm, hogy helyettem is leírtad :)
Az elvi háttér kivesézése után (...aki nem olvasta tegye meg...) csapjunk a gyakorlati lovak közé: Az ember lakó- ill. munkahelyétől elérhető távolságban, lehetőleg kis faluban, csöndes, nyugodt és biztonságos helyen szerezni kell egy kis házat nagy kerttel, nem a jelenlegi lakás/ház helyett, hanem…..
Deansdale 2021.10.10 13:42:24
@békaapu: Pontosan ilyen tapasztalatokra voltam kíváncsi :) Jöhet még.
Deansdale 2021.10.14 20:19:38
@Wildhunt: Számomra pedig teljesen logikus amit mond - ha maga a fűtőtest szigetelőbb anyagból van, akkor több hő távozik a kéményen. Amíg a tűz ég addig a kéményt nem zárhatod el, és addig folyamatosan hőt vesztesz. Emellett ha a füst részecskéi lehűlnek, persze hogy lefelé szállnak, csak ez az esetek 99,9%-ában már nem ott következik be ahol a tűz ég, úgyhogy aki tüzel az nem látja. Mikor leszáll a pernye az ugyanez a jelenség, érdekesebb gyártelepek közelében ezt frankón meg lehet tapasztalni, mondjuk autógumigyáraknál, de tarlóégetés környékén sem ismeretlen jelenség.
Deansdale 2021.10.15 21:15:13
@Sipi81: A füst és a levegő ami körülveszi a tűztérben majd a kéményben általában egyforma hőfokú :) Szerintem fölöslegesen hasogatunk szőrszálakat, a lényeg úgysem ez, hanem a kályhaépítés.
Sziget üzem Víz 2021.10.02 16:10:49
Tegyük fel, hogy a növényeket fogunk nevelni a kertünkben, továbbá a nyári szárazságok idején a gyümölcsfákat is szeretnénk megöntözni alkalmanként. Gyorsan elfogy egy köbméter víz öntözésre (200-500Ft/m3), ezért fontos, hogy az olcsó utánpótlás biztosított legyen. Locsolásra nagyjából 1…..
Deansdale 2021.10.13 17:18:11
"A kormány halálos ítéletet mondott a vályogházakra", olvasom a hírt, és nem tudom hogy sírjak vagy nevessek. Az intézkedés eleget kíván tenni az EU-s klímatervnek, amelyben 55 százalékos üvegházgázkibocsátás-csökkentés a cél 2030-ra Aha. És melyik az az építőanyag aminek garantáltan messze a…..
Deansdale 2021.09.29 07:51:18
@vodkasprite: Régóta érik már bennem, hogy megírom a cikket a saját hibrid elképzeléseimről (amiket már elkezdtem megvalósítani, bár az elején tartok), és úgy érzem ez mostanában napról napra égetőbb lesz.
Deansdale 2021.09.29 16:22:24
@vodkasprite: :)

A könnyebbik fele már elkészült a cikknek, bár igazán forradalmi dolgot talán nem érdemes várni tőlem ezügyben, végülis csak abból az infóból építkezek ami mindenkinek elérhető, legföljebb más összefüggések mentén rakom össze, mint mások. Arra keresem a választ (amivel mintha nem nagyon foglalkozna senki), hogy hogyan lehet kevés munkával és kevés pénzből összkomfortosabb, emberibb, és mégis "zöldebb" életet teremteni, amivel nem mellesleg a jövőbeli problémákra is felkészülhet az ember. Ebben a témában a jelentkezők 99%-a vagy a múltba réved, vagy valami elvarázsolt ökohülyeségre esküszik, ami az emberek zömének nem való, ráadásul azonnali, gyökeres és (szinte) visszavonhatatlan életmódváltást sürgetnek, ami szintén nem pálya. Én inkább egy olajozott, biztonsági opciókkal megpakolt lassú átmenetet tartok egészségesnek. Erről kellene még befejeznem a cikket, aztán meglátjuk kinek miért nem tetszik :D
Deansdale 2021.10.12 16:22:01
@Frederick2: Ki kellene rúgni mindenkit, akinek ehhez a szarhoz köze volt.
Bár Szendi Gábor már válaszolt a Zindex által is leközölt legújabb nemzetközi paleo-cikiző baromságokra, muszáj nekem is. Muszáj, mert emberek nem lehetnek ennyire hülyék. Vesszőparipám, hogy a média, a közbeszéd, a felsőoktatás exponenciális tempóban hülyül, dehát hogyan…..
Deansdale 2019.02.08 07:47:06
@-JzK-: Tök jó gondolat a rost, olyasmi mint a kígyóolaj. A rost nem tápanyag, csak egy többnyire emészthetetlen valami, ami nagyjából úgy távozik a szervezetből ahogy bement - egyes esetekben még fel is szívja a belekben azt a tápanyagot ami az embernek hasznos lenne. Az emészthető rostok meg többnyire szénhidrátok, amikre semmi szükség. Időről időre megjegyzi valaki, hogy dehát a szénhidrátban van az energia, vagy hogy azt könnyű a testnek feldolgozni, ami óriási hülyeség, mivel a zsírban több és könnyebben feldolgozható energia van amit ráadásul a szervezetünk egészségesebben is hasznosít. Plusz esszenciális zsírsavak.

Tök jó a több rost jó hatását egy szénhidrátgazdag de rostban szegény diétával összevetve pozitívumokat kimutatni, és aztán azokat a low-carb ellen mutogatni. Pfff.

Mellesleg a low-carb szerintem nem zárja ki a gyökérzöldségeket és a hüvelyeseket sem feltétlenül, szóval rostot nyugodtan fogyaszthat eleget bárki low-carb mellett is. Viszont aki szerint a zab vagy a teljes kiőrlésű bármi egészséges, na az meg is érdemli.

És akkor már csak annyit mondanék zárszóként, hogy a mainstream sajtóban pár éve még teljesen hülyének neveztek mindenkit aki nem zabált egyfolytában szénhidrátot, de azóta feltűnően elmozdultak a low-carb irányába, csak még nem értek egészen oda. Most már pedzegetik, hogy a cukor nagyon rossz, a fehér liszt se jó, meg úgy általában a sok szénhidrát se jó... de azért mégis egyél lovaknak meg madaraknak való dolgokat, az majd jót tesz neked :)
Deansdale 2019.07.05 08:50:26
@don Fefinho: Ez kemény.
Deansdale 2021.10.10 13:44:11
@-JzK-: A mainstream 10-20 év késéssel talán utoléri a laikusokat...
Örökség Konteó 2021.10.06 22:39:52
Nem, nem konteó. Egy német újságíró világos, logikus okfejtése az elmúlt ötven év pénzügyi-gazdasági valóságáról, a koronavírus járvánnyal való összefüggésről, és a pénzügyi-gazdasági elit bőrünkre menő, Great Reset néven meghirdetett terveiről. A videó magyar feliratú változatát a Világ Helyzete…..
Deansdale 2021.10.07 16:47:28
Biztos vagyok abban, hogy sokan túlzónak tartanak, vagy egyenesen hülyének néznek amikor a nyugati országokban zajló fehérellenes gyűlöletkeltésről beszélek. Ugyan már... Az oktatási rendszerből, politikából, szórakoztatóiparból, a médiából és közösségi médiából ömlő rengeteg fehérellenes elmélet,…..
Deansdale 2021.07.13 12:35:53
@Murometz köztársasági elnök: "nyers erőszak a társadalmi csoportok ellen - amit a kormány művel"

Mint például...? Mo-n utoljára állami erőszak 2006-ban volt. Remélem nem azt akarod mondani, hogy az óvodai buzipropaganda betiltása a melegekkel szembeni "nyers erőszak".
Deansdale 2021.08.03 13:31:40