Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Deansdale

575 bejegyzést írt és 4601 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Halloween közeledtével megjelent egy rakás libsi újságcikk arról, hogy a birodalmi rohamosztagosnak öltözést be kellene tiltani a gyerekeknek. Nem értettem miért, eddig ez nem volt műsoron, más baromságokkal voltak elfoglalva (pl. ne öltözz indiánnak mert az mikroagresszió). Sőt, a Star Wars-t…..
Deansdale 2019.11.14 06:21:50
@don Fefinho: Klasszikus :)
Deansdale 2019.11.14 17:20:01
@GABOR2: Ja, és csodálkoznak hogy az emberek miért nem bíznak a médiában.
Deansdale 2019.11.14 22:06:09
@zriff: Én köszönöm, hogy voltak akik olvasták és meg is értették, ezért érte meg az egész.

Egyébként szar helyzet az, hogy minél inkább igazam van annál szomorúbb vagyok :) Bárcsak tévedtem volna anno...
...mert erőszakkal hallgattatják el azokat akik lerántják a leplet a hazudozásukról. A mezei klímafaszok az interneten osztják az észt, a középbarmok mások életét próbálják megkeseríteni (aztán ők sírnak hogy a gonosz áldozatok ellenállnak), a krém pedig az oktatásban, a médiában, a politikában…..
Deansdale 2019.10.30 22:17:18
@Borathan: Csak azt mondom hogy nem látom ebben a kollektív felelősségünket, vagyis amiért szarul kéne éreznem magam. Az iparunk egy részének elvesztése, amivel a szennyezés egy része is kiment, igencsak szarul érintett minket. Fentebb úgy adtad elő a dolgot, mintha aljas módon előre megfontolt szándékkal másokra lőcsöltük volna a környezetszennyezésünket, most meg tetszelegnénk hogy milyen jófejek vagyunk, ez a narratíva szerintem téves.
Deansdale 2019.11.04 08:43:12
@TrollEdomer: Ezekkel egyetértesz vagy gúnyolni akarod őket? :)
Deansdale 2019, yo 2019.10.21 07:59:17
Angol fazon pornókép-sorozatot fotózott volna Britannia legfiatalabban "váltott" transzneműjével, de mikor megtudta hogy az illető csak fejben váltott, a fütyköse még ugyanúgy megvan, inkább visszamondta a dolgot. Heteró szexet férfi és nő között elég nehéz úgy fotózni, hogy mindkét résztvevőnek…..
Deansdale 2019.11.02 10:54:50
@Frederick2: "A 444! egy megbízható portál egy olyan ember számára, aki szimpatizál a Balliberális Networkkal. A 888! egy megbízható portál egy olyan ember számára, aki szimpatizál a NER-rel."

Szerintem ez nem egészen így működik, bár ezúttal lehet hogy tényleg elfogult vagyok egy kicsit. Szerintem ha egy marslakó leesik erre a bolygóra és megnézi a magyar médiát, a jobbos orgánumokból sokkal valóságközelibb képet kap, mint a balosokból. A jobbosok általában csak fényezik magukat, és ehhez elegendő egy minimális torzítás (a dolgok fontossági sorrendjével variálnak illetve 1-2 dolgot elhallgatnak), míg a baloldalnak van egy nagyon erős, nagyon destruktív ideológiai elkötelezettsége, ami kényszeríti őket hogy akár szembetagadják a valóságot is, ha úgy hozza a helyzet. A 888-nak mondhatni egészen emberi módon maga felé hajlik a keze, a 444 viszont egy olyan hazugságba akar belekényszeríteni téged ami neked is árt.

A szó hagyományos értelmében egyik sem megbízható forrás, ilyet szerintem ebben a formában nem is állított senki, mert az azt jelentené, hogy bármit amit írnak nyugodtan szó szerint lehet venni, az a teljes igazság, stb. Ilyesmi manapság szerintem nem létezik a sajtóban. Viszont óriási különbség, hogy a 888 egyszerűen csak azt harsogja, hogy a magyar jobboldal csupa faszagyerek, míg a 444 egy öngyilkos narratívát akar a fejedbe erőszakolni (ne csinálj gyereket, engedd be a migriket és ők majd szépen elfoglalják a helyed, mert ők érdemesebbek rá mint az olyan transzfóbok és neonácik mint te). Ha ezek között kell választani, ha az a kérdés hogy melyik kevésbé megbízhatatlan mint a másik, vita nélkül a jobbosok nyernek.
Deansdale 2019.11.02 10:58:06
@yotta: "Azt persze hozzá teszem, hogy a jelenleg éppen rothadó és eltiport magyarországi sajtószabadság"

A sajtószabadságnak semmi baja, mindössze annyi a gond, hogy manapság az emberek ingyen akarnak a hírekhez jutni, így a médiafelületeknek muszáj valami más forrásból pénzhez jutni, ezért csak azok maradnak a felszínen akiknek van valamiféle, khm, szponzora. Ettől a sajtó még tökéletesen szabad, csak nincs elég FIZETŐ igény olyan médiafelületre ami valóban független és objektív.
Deansdale 2019.11.02 17:27:28
@yotta: Szerintem bármelyikünk képes lenne egy függetlenobjektív médiafelületet üzemeltetni ha ki lenne építve hozzá az infrastruktúra. Nem nagy dolog, egyszerűen csak a tényeket kell leközölni, abból is a hírértékűeket, azt viszont politikai oldaltól függetlenül. Szerintem túl van misztifikálva az az elképzelés, hogy mindenki a saját szélsőséges nézetei rabja, olyan szinten hogy képtelen lenne *nem* hazudni másoknak ha az ő felelőssége lenne a hírszolgáltatás.

"sokkal tisztességesebb felvállalni egy álláspontot"

Na igen, ha van hovatartozás, azt gerincesebb nyíltan vállalni. Ez is megkülönbözteti a balos sajtót a jobbostól, hogy míg a 888-nak vagy a PS-nek esze ágában sincs letagadni a világnézetét, addig a balosok szinte kivétel nélkül tudatosan hazudnak ezzel kapcsolatban, jönnek az alpári dumával hogy ők a független és pártatlan sajtó. Hányadék banda.
A magyar gazdaság határai már a rendszerváltással megnyíltak, aztán az EU-csatlakozás rátett még egy lapáttal. A modern magyar gazdaság első találkozása volt ez a globalizmussal, amitől azonnal egy lefelé vezető spirálba csapott. Így utólag visszanézve nem nehéz átlátni a helyzetet, szerintem a…..
Deansdale 2019.10.18 17:20:00
@csi szi: "Naivság azt gondolni, hogy akár a jobbosok, akár a balliberálisok emberileg jobb minőséget képviselnének, általánosságban"

Jó egy évtizedig így gondoltam, azóta kezdek arrafelé hajlani, hogy a balosság jellemhiba. A nyugatot nézve egyre nyilvánvalóbbnak tűnik, hogy a baloldal különféle pszichológiai gyíkok gyűjtőhelye, a hazájukat/honfitársaikat/önmagukat gyűlölők, a kisebbrendűségi komplexusosok, a magukat szentnek láttatni akarók, a mások nevében önfeláldozók, a kizárólag osztályharcban gondolkodni képesek, autoritáriusok és totalitáriánusok, stb. nagy közös tábora a baloldal, amivel szemben a jobb az egyszerű, hétköznapi, élni és élni hagyni típusú embereké, akik persze lehetnek buták vagy kisszerűek, de legalább nem ez a fő jellemzőjük ami alapján táborba tömörülnek mindenki mást gyűlölni.

Emellett ott van még a Mo-n viszonylag kevéssé ismert SJW jelenség, vagyis a kemény kultúrmarxizmussal agymosott lánglelkű fiatalok, akiknél emberileg alacsonyabb minőség még sosem létezett a földön. Inkább a nácik, mint a progresszívek, és nem azért mintha a nácizmussal szimpatizálnék, de még ők is kevésbé rosszak. Aki nem érti miért mondom ezt, kérdezzen.
Deansdale 2019.10.19 13:14:04
@csi szi: "ők is így gondolják a jobbosokról"

De ez nem jelenti azt, hogy mindketten egyformán tévedünk, vagy egyformán igazunk van. Nyilván vágom, hogy a hülyéi gyűlölnek minket és minden szart ránkfognak, de a szándékaink és tetteink objektíve különböznek, vagyis objektíve megkülönböztetnek minket.

"és ezért rasszisták, nacionalisták, szexisták, bevándorlásellenesek, vallásosak.."

Látod ez tök jó példa, a balosok egyszerűen csak mindenkire ráhazudják a -fób meg -ista jelzőiket és ezzel számukra el van intézve a dolog. [Bár azt nem értem a nacionalista vagy a bevándorlásellenes jelző hogy jön ide, ezek semmilyen értelemben nem negatív dolgok, ezekkel vádaskodni olyan mint ha azt mondanád hogy azok a csúnya emberek szeretik a vadvirágokat.]

"Az "elit" többsége a nyugati országokban balliberális, a tudósok nagy többsége ateista és balliberális (bár vannak ellenpéldák), erre hivatkoznak."

Nyilván, mivel a felsőoktatás balos, és agymosnak mindenkit aki a kezeik közé kerül, de ennek az IQ-hoz semmi köze, és ha a balosoknak lenne gerince ezt be is ismernék és nem mocskolnák tudatos hazugságokkal a nem-balosokat. Amit én mondok a balosokra az nem tudatos hazugság, az esetek túlnyomó többségében egyszerűen csak rámutatok arra amit ők maguk csinálnak, és hogy az mennyire beteg dolog.

"ma sem túl menő "buzisnak" meg "vérző szívű liberálisnak" lenni, talán még Nyugaton sem"

Úgy érzem nem olvasol annyi hírt nyugatról mint én :)

"ez a "kizárólag osztályharcban gondolkodni képesek" kategória - ma már szinte eltűnt"

Nem tűnt el, csak átalakult, a marxi gazdag/szegény osztálybontást felváltotta a férfi/nő, fehér/színes, helyi/bevándorló, stb., de ne legyenek illúzióid, ez TÖKÉLETESEN ugyanaz a destruktív marxi hülyeség, csak modern köntösben.

"Az, hogy csak a baloldal fogadja el vakon az oldala narratíváját, az szerintem így nem jelenthető ki."

Nyilván mindkét oldalnak vannak fanatikusai, de ez nem egészen ugyanaz a téma, mint hogy az egyik oldal lelki/szellemi/világnézeti értelemben objektíve vállalhatatlanabb.

"Az USA-ban is a Trump-rajongók szemében Trump nem csinálhat hülyeséget"

Ezzel mondjuk részben vitáznék, a réteg amiről beszélsz nagyon keskeny, Trump támogatói tábora rengeteget változott ez alatt a pár év alatt. Sok kezdeti támogatója elpártolt tőle mert nem váltotta be az ígéreteit, míg sokan pont azért csatlakoztak hozzá mert rájöttek hogy nem az a szélsőséges protonáci aminek a másik oldal beállította. Csak hogy egy vicces példát mondjak Richard Spencer anno buzdított a rá szavazásra, azóta teljesen ellene fordult.

"a Trump-ellenesek szemében meg Trump abszolút alkalmatlan és gonosz, sőt Putyin bábja stb"

Na látod ez megintcsak ellenpélda arra amit jelezni próbálsz, ugyanis arra mutatsz rá, hogy az ellentábor a végletekig irracionális és vakon érzelemvezérelt, abszurd baromságokat terjesztenek és hisznek bennük annak ellenére is, hogy tételesen cáfolták az összeset. Trump hívei közt elenyésző számban találhatsz ilyeneket, a másik oldalon ez voltaképp a tömegbázis magja. Itthon is hasonló a helyzet, szerintem a fideszesek többsége nem terjeszt és nem hisz olyan hülyeségeket, hogy pl. Karácsony a moszad embere, vagy a tököm tudja, bezzeg a balosok egyfolytában fröcsögik, hogy Orbán Putyin ölebe. Ez teljesen irracionális baromság, de szerintem még a mainstream balos sajtó is rájátszik olykor, biztos találnék a HVG-n vagy az indexen olyan cikket, amiben wink-wink utalnak erre a Putyinos hülyeségre.

"Más formákban ezek a dolgok régen is felütötték a fejüket, vallási ébredések, flagellánsok, eretnekmozgalmak..."

Na igen, csak ebből a jobboldal cirka 40-50 éve kigyógyult, a baloldal meg pont most kezdett bele, ráadásul olyan hévvel és fanatizmussal ami szó szerint rémisztő. Amikor szülők a saját gyerekeiket teszik depresszióssá beteg balos dumával, aztán felhasználják őket propagandacélokra, ott valami istentelenül kurvanagy gáz van. Ráadásul egyértelműen totalitárius a világlátásuk, ha egy kicsit is odafigyelsz szemmel láthatóan készülnek a végleges hatalomátvételre a demokrácia eltörlésével, és ehhez hozzá lehet érteni azt is, hogy az ellenfeleik sorsa igencsak keserű lesz az ő uralmuk alatt. A jobboldalon ilyesmiről szó sincs, bár a baloldal projektálja ránk ezt a vágyát is, erősködnek hogy Trump, Orbán meg Salvini titokban készülnek a permanens hatalomátvételre, holott ennek soha semmi jele nem volt.

Íme egy cikk ami azt feszegeti, hogy a klímakatasztrófa elkerülése érdekében mellőzni kellene a demokráciát:
theconversation.com/both-conservatives-and-liberals-can-agree-on-action-on-climate-change-124878
Találd ki melyik oldalról jön az ötlet :)
Deansdale 2019.10.19 13:41:30
@csi szi: Na ebbe jól beleszaladtál, egyből két szövegfal :)
Oké, huh... megint sikerült beletrafálniuk. Kiválasztani a "jövő technológiáját" amivel vannak "apró problémák". Volt már ilyen, írtam róla, most csak röviden. Például: Orbánék fogadnak arra, hogy az önvezető autóké a jövő és ezek majd netre lesznek kötve, meg felhőbe. Zalaegerszegen is van…..
Történt pedig egyszer, hogy Jehova egy felfegyverzett angyalt küldött Bálám akadályozására, ki szamarán Moáb királya, Bálák kérésére ment volna megátkozni a zsidókat, hogy azok ne tudják birtokba venni Kánaán földjét. Bálám okos ember volt, ám az Úr angyalát ő sem láthatta. Nem úgy a szamár, amelyen…..
Aki nem ismerné Kornya Zsolt "Miért van elegem Tolkienből?" c. írását, az nem tudja mit veszített :) Szerencsére a csorba kiköszörülhető [pdf]. Mindenesetre nekem óhatatlanul ez az írás jutott eszembe a Trónok harca olvastán. Egyrészt azért, mert a könyvsorozat borítóin Tolkienhez hasonlítják…..
Deansdale 2019.05.21 16:45:08
@Madarász Henrik: A sorozatból egyetlen epizódot sem néztem végig, de most a nagy hype miatt megnéztem ezt a 2 videót, és jobban szórakoztam rajtuk mint a sorozaton lehetett volna :)
www.youtube.com/watch?v=_KoScPK00P0
www.youtube.com/watch?v=wuiNRpeqg3A
Deansdale 2019.05.21 18:44:42
@don Fefinho: Azor Bánviktorral

na ez fájt :)
Deansdale 2019.10.14 12:24:55
@Frederick2: Gondolom jelenleg ezrek hajtanak arra hogy befussanak a következő Trónok harcával... Gratulálok GRRM-nek, lökött egy hatalmasat lefelé az irodalmon, normalizált egy rakás olyan dolgot amit sosem szabadott volna.
Az Athenaeum Kiadó szerint egyre kevesebb férfi olvas, ezért mozgalmat indítottak a visszacsábításukra. Az ötlet nem rossz, de van egy olyan érzésem, hogy nincsenek teljesen tisztában a helyzettel, vagy ha igen, akkor a szándékaik nem őszinték. A férfiak irodalom iránti rajongása részben azért van…..
Deansdale 2016.07.26 10:05:17
@Belvedere_blog: Hát, nekem ez nem tűnt ennyire közvetlen reklámnak, de az tény hogy Hitleryt nagyon nyomják minden lehetséges platformon.
Deansdale 2016.07.26 12:07:59
@KalmanBlog: Én helyesen tippeltem, de nem volt nehéz, az egyik kedvenc íróm :)
Deansdale 2019.10.14 10:45:36
@Frederick2: Azt elhiszem, hogy a "kritikusok" követelik az ilyesmit, elvégre az egy balos szakma, de az olvasók körében ez szerintem elenyésző. Biztos van pár feminista csaj, aki ilyen szemmel olvas és molyol, de a többség a háta közepére sem kívánja a szénné unt libsi kliséket. Azt, hogy az olvasóközönség mit akar valójában az eladási statisztikák mutatják, amik szerint ezerszer több szürke50árnyalata fogy, mint bármilyen "erős női karakter" köré írt sületlenség.
Nehéz manapság jó sci-fit találni, mert a felhozatal többségében a dögunalmas progresszív vonalat nyomja. Én valahogy képtelen vagyok isteníteni az olyan polkorrekt témájú és kivitelezésű szarokat, mint az új Battlestar Galactica volt - nem érdekel, hogy a túlélők hogyan szerveznek új társadalmat a…..
Deansdale 2019.08.31 09:58:44
@Madarász Henrik: @Frederick2:

A cikkből: "visszakapják-e azt a pénzt, amit a pro-tagságért fizettek az oldalnak"

Sajnálom azokat, akik a maradi 20. századi paradigma szerint azt képzelik, ha megvásárolnak valami szolgáltatást azt használhatják is amíg le nem jár. Ahol a libsik hatalomra kerülnek ott az emberek tömegesen vesztik el az ilyen befektetéseiket, és mehetnek a sóhivatalba panaszkodni, pénzt sosem kapnak vissza. Én egy ideje már egy fillért sem adok olyan cégeknek ahol felüti a fejét a hülyeség, mert számítok rá, hogy úgyis bevezetik a píszí cenzúrát, ami önmagában is bosszant, már azelőtt is hogy kitiltanának miatta. Mocskos dolog valahol úgy kommunikálni, hogy tudod, egy rossz szó és tetves gennyládák politikai okokból kitiltanak, visszaélve azzal hogy valami szakmai felületen átvették a hatalmat. A blizzard-nál a Diablo 3-at még megvettem, amit így utólag már bánok, de akkoriban még nem volt látható, hogy később mennyire elhülyünek.
Deansdale 2019.08.31 14:49:34
@don Fefinho: A szokásos. LGBT vonal erőltetése, "toxic" userek bannolása, és persze nem csak az adott játékból, hanem a teljes battle.net acc, stb. Volt szó arról is, hogy a youtube/twitch kommenteket is nézik és az alapján bannolnak a battle.net-en, ezzel nem tudom azóta mi van. Most legutóbb a WoW Classicból kivették a csontvázakat, hogy "megakadályozzák a gyűlöletbeszédet", bármit is jelentsen ez.
Deansdale 2019.10.13 18:44:09
@don Fefinho: A ZS1 meg a Solo egész tűrhető volt az Ep. 7-8-hoz képest, bár igazából nem többek mint tisztes iparos módjára lenyúzott bőrök a nosztalgiáról. Szégyen, hogy a Disneynek a szó valódi értelmében semmit nem sikerült hozzáadni a SW világához, az előzményfilmekkel az elvárt mimimumot hozták, a folytatásokkal meg egyenesen lerombolják amit az Ep. 1-3 még meghagyott a mítoszból. Pedig papíron annyira kurvára egyszerű ez az egész, a leggagyibb kaland-klisé kivetítése az űrbe, ahol a szimpatikus parasztgyerek egy krízis után elindul szerencsét próbálni, segíti pár jól bevált karikatúra az öreg varázslótól a hercegnőn át a jóképű de érző szívű zsiványig, együtt nekimennek a gonosznak, van kis tragédia meg románc, aztán győznek és lehet pezsgőt bontani. Ezt az egészet egy csöpp ésszel sokkal könnyebb lett volna hathatósan továbbvinni, mint elrontani, de előbb Lukács György baszta el azzal hogy politikai ömlengést cisnált belőle elb*szott tinirománccal meg JarJarral, aztán a Disney bízott meg tehetségtelen baromállatokat az egész projekttel Kathleen Kennedy összmenedzsertől a rendezőkön át a forgatókönyvírókig. Mindenki bele akarta tuszkolni a dologba a saját hülyeségeit, és sajnos sikerült is nekik, a végeredmény meg természetesen egy rakás szar lett. Talán pont az volt a ZS1 meg a Solo szerencséje, hogy azokat kevésbé lényegesnek tartották, így azokra kevesebb energiája jutott a mindentelbaszóknak.
Deansdale A vegán szekta 2016.05.08 19:27:52
Egy normális ember azt hinné, mindenkinek magánügye hogy mit eszik és mit nem. Egyes vegák persze mindigis sugározták az örömhírt, miszerint ők sokkal szebbek és jobbak mindenki másnál, de a többség nemigen vette őket komolyan. Amíg a nyugati kultúra ép volt, elbírta a hátán ezeket a hülyéket…..
Deansdale 2016.05.09 08:53:41
@Bambano: Kár hogy az indexen nem lehet kommentelni, mert biztosan odaírtam volna, hogy ez az egész pont olyan mint Sarkeesian munkássága, ráadásul még arcra is hasonlítanak. Csak mondjuk míg "Food Babe"-nek legalább a célja pozitív, addid Sarkeesian egy szimpla csaló aki egy gyűlölködő ideológiát terjeszt. Milyen érdekes, hogy a progresszív sajtó az egyik esetben támogatja a dilettánst, a másikban lefüleli...
Deansdale 2016.05.09 15:50:18
@don Fefinho: Nyilvánvalóan nem hiteles az az erkölcsi felemelkedés, ami mások mocskolásával párosul. Hiába hiteti el magával, hogy ő jobb ember mert nem eszik húst, amíg ezt ebben a formában teszi csak egy szánalmas pozőr marad.

Valaki találjon jó magyar kifejezést az angol "virtue signaling"-ra... Erényvetítés? Eh.
Deansdale 2019.10.13 18:30:45
@don Fefinho: "Avagy milyen új progresszív sérelmet találjunk ki az idén, amire hivatkozva embereket lehet elvitetni."

6oodfella legújabb videója is érdekes esetet tárgyal, egy srác megfogta egy csaj karját, az meg elment a rendőrségre azzal hogy szerinte a csöcsét akarta megfogni, bár ahhoz hozzá sem ért, ezért a srácot elmeszelték szexuális zaklatásért. Még várnak az ítéletre, akár 10 évet is kaphat. Azokat a bírókat akik ilyen esetekben elmarasztaló ítéletet hoznak azonnal kirúgnám, sőt, bevállalhatnák a büntiket amiket ilyen esetekben másokra szabtak. Hogy a faszomba lehet valakit az alapján bűnösnek kimondani, hogy valaki szerint valamit akartak csinálni, amit nem tettek meg? Ahová a progresszívek beteszik a lábukat az szarrá válik, ami elég nagy tragédia akkor is ha a szórakoztatóiparról van szó, de ha az igazságszolgáltatásról, akkor ott kőkemény szopások jönnek. Ez a helyzet tűrhetetlen, de mivel felülről nem várhatunk megoldást, előbb-utóbb eljön a vigilantizmus ideje.
Deansdale "Konszenzus" 2019.09.26 08:14:21
500 nemzetközileg elismert szakértő egy közös állásfoglalást juttatott el az ENSZ-hez, amiben az áll, hogy nincs semmiféle klímakrízis, a változások sokkal lassabbak mint az előrejelzések feltételezték, a témát túlpolitizálták, a döntéshozók szenzációhajhász ostobaságokra alapozzák a tervezeteiket,…..
Deansdale 2019.10.12 08:58:21
@Frederick2: Attól tartok arrafelé halad a világ, hogy tulajdonképp csak idő kérdése hogy melyik férfi vezetőt mikor vádolja meg valami nő valamiféle anyagi/politikai haszonért. Senki nincs biztonságban. Törvényeket kellene hozni a médián keresztüli vádaskodások és karaktergyilkosságok ellen. Akinek gyíkja van a rendőrségre menjen, az a dolgok normális menete.
Még nem olvastam a Mérce legutóbb ide linkelt cikkét, menet közben fűzöm hozzá a gondolataimat, szenvedjetek ti is jeligével. [Szerk: a végén vissza kellett jönnöm ide beszúrni, hogy sajnos sok újszerű mondanivaló nem keletkezett ezzel az irománnyal, de ez annak köszönhető, hogy a libsik…..
Deansdale 2019.08.31 09:41:18
@Frederick2: "Ő még hisz abban, hogy megteremthető az a fajta nemzetpolitika, ami mentes a korrupciótól, tiszteletben tartja az emberi jogokat, demokratikus, figyel a nép és a társadalom igényeire. Ez valahol szép és szomorú."

Tök jó lenne ez a felvilágosult klasszikus liberális szemlélet, HA TÁRSULNA a jelen politikai helyzet megértésével, és a kettőből kihozna valami működőképes elegyet, de a "mindkét oldal egyformán szar és a középutasság majd mindent megold" mentalitás nem vezet sehova. Végső soron a jobb, bal vagy közép teljesen lényegtelen, az számít hogy a vezetők látják-e az országot érintő problémákat, és készek-e azokra érdemben, pozitívan reagálni. Úgy tűnik manapság ilyen politikus alig akad, és Puzsér sem tartozik közéjük, mert ő a saját nyárspolgári utópiáját akarja az országra erőszakolni miközben háborúban állunk a globalista nemzetközi elittel, amit ő szerintem messze nem kezel a helyén.
Deansdale 2019.10.11 18:51:56
@aldum: "Latod, szerintem/szerintunk meg az a borzaszto rovidlatas, hogy a pillanatnyi gyozelemnek latszo valami erdekeben meg tobb jogot adsz at az allamnak, ami inkabb elobb, mint utobb, seggbe fog harapni."

Ez papíron teljesen érthető, de a szélsőbalos gondolatrendőrség már harapja az emberiség kollektív seggét, így ez a dilemma kissé meg van csúszva. Vágom, hogy az állam semminek nem jó gazdája, így az állampolgári vagy emberi jogoknak sem igazán, ugyanakkor ha az állam nem lép semmit akkor letolt gatyával állunk a progresszív hatalomátvétel előtt. Szerintem az a leglibertáriusabb gondolkodó előtt is nyilvánvaló, hogy a jelen világpolitikai helyzetben az k*rvára nagy gáz ha hagyjuk a progresszíveket tovább hódítani, hiszen ők gyakorlatilag nem is takargatják hogy abszolút totalitárius megfigyelési- és rendőrállamot akarnak építeni az állampolgárokra erőszakolt kötelező ideológiával, ami ugye minden libertárius rémálma. Megértem, hogy jobbos kormányokat sem akarsz támogatni, mert az is az állam, oké, de ezzel kvázi trónra segíted a legrosszabb ellenségeid - itt nem érzel némi érdekellentétet?

"Ki lesz csavarva a kezedbol az a hatalom, es nagyon fogod banni, hogy hasznos idiotaja voltal."

Itt csak ismételni tudom magam, hogy a két veszély közül az egyik már aktív, a másik pedig csak potenciális és jövőbeli, ráadásul nem hiszem, hogy ez utóbbi bármilyen értelemben túl tudna mutatni a balosok győzelme jelentette veszélyen. ÚGYIS MEG FOGNAK LÉPNI MINDENT AMITŐL TARTASZ, akkor is ha ennek a jobbos kormányok nem készítik elő a terepet, tehát végső soron mindegy az egész. Ha most nem szavazol hatalmat a politika kezébe, hogy megvédjen a baloldaltól, attól függetlenül a baloldal úgyis meg fog lépni mindent amit nem akarsz hogy meglépjen.

"nem az a megoldas, hogy meg jobban bebetonozod a poziciojukat meg tobb szabalyozassal"

Nagyjából annyi szabályozásra lenne szükség, hogy kommunikációs csatornák szolgáltatói ne szűrhessék a rajtuk átfolyó felhasználói kommunikációt politikai alapon. Ha ezt nemzetközi szabályozás szintjére emelnék az a facebook (egyelőre nem létező, jövőbeli) konkurrenciájának semmiféle szinten nem okozna problémát.

"namost ezzel az a baj, hogy most sem akadalyozza oket senki ebben, egyszeruen nem versenykepes"

Azt a részt nem én gondolom, a marxista elképzelésekről beszéltem, és igen, a dolgok közös birtoklása egyértelműen működésképtelen modell.

"Miert? De tenyleg, szeretnek erre egy ervelest hallani, ami nem valami Level1 joleti sovinizmus vagy prolihoborges."

Azért, mert a nemzetközi kereskedelem egyenes út a fizetések nemzetközi kiegyenlítődéséhez, amihez semmi kedvem, tekintve hogy globális átlagban mi azért mégiscsak elég jól állunk, úgyhogy az egésszel többet vesztenénk mint nyernénk. Ha a magyarnál 5 ft-al olcsóbb szlovák tejet veszik a tömegek, akkor egy rakás magyar ember elveszti a munkáját, akik nem fogják átképezni magukat programozónak, hanem fizetheted az adódból a közfoglalkoztatásukat. HA ÉS AMENNYIBEN már eleve élne egy libertárius rendszer, ahol nincs munkanélküli segély meg közfogi meg semmi ilyesmi, és számítani lehetne arra hogy akik elvesztik a munkájukat azok sitty-sutty átképzik magukat valami másra és újra produktívvá válnak, AKKOR lehetne engedni hogy magyar üzemek vagy iparágak bedőljenek, de mivel ez a helyzet nem áll fenn, így minden magyar üzem vagy iparág bedőlése az egész országnak (minden adófizetőnek) adott pofon. Nekem az nem érdekem, hogy vehessek 5 Ft-al olcsóbb szlovák tejet de ugyanakkor a szomszédom elveszítse a munkáját, az összképet nézve ez nekem hosszú távon inkább bukta mint haszon. Kipengetem inkább a literenként +5Ft-ot és cserébe a szomszéd megveszi az én termékem, tehát az én munkahelyem is megmarad.

"Ertem, viszont ettol nem keletkezik jogod masok donteset felulbiralni, ha ok az "olcso vackokat" valasztanak."

Ez nyilvánvaló, ugyankkor ezzel rámutattál a libertárius gondolkodás egy másik achilles-sarkára, hogy ha a hülyék bedöntik az országot akkor mindenki így járt, ennyi, kapufa. Azért ennél valahol mégiscsak messzebbre kellene látni, olyan formában adjunk szabadságot az embereknek ami nem kaszálja el térdben az országot. Ha mondjuk az állam 10Ft védővámot tesz a szlovák tejre, attól nem sérülnek alapjaiban senkinek a szabadságjogai, csak merőben elvi síkon, azt meg vagyok annyira pragmatikus hogy leszarom. Nincs kedvem a gyermekeim jövőjét arra beáldozni, hogy a sok 70-es IQ-jú kreténnek legyen "joga" ócsó szlovák tejhez, amivel egy lefelé mozgó spirálra állítják az országot, mindenkit elszegényítve.

"Remelem erzed, hogy ez egy alapvetoen baloldali gondolat, hogy "en annyival jobban tudom masok helyett, mi a jo nekik, hogy jogom van rajuk kenyszeriteni"."

Szerintem inkább pragmatizmus, ha nem hagyjuk szétverni a magyar gazdaságot pl. olyan termékekkel versernyeztetve, amik külföldön állami támogatással készülnek, tehát libertárius szemmel csalásnak minősülnek, ha érted hogy értem.
Deansdale 2019.10.11 20:34:16
@aldum: Amúgy nem igazán arról van szó, hogy én jobban tudom mindenkinél és ezért majd én jól rákényszerítem őket valamire, hanem vannak alapvető gazdaságtani tények, amikkel lehet, sőt, KELL számolni mikor az ember a jövőt tervezi. Ha a szlovák állam literenként 10Ft-ot ad a tejtermelőinek támogatásban, akkor az a magyar helyzetet is direktbe befolyásolja, ha hagyjuk. Ezt nem tudod azzal kivédeni, hogy cizellálatlan elemzés, mert eleve egy faék egyszerűségű dolog. Ha a határok nyitottak akkor az egész világgal kell versenyeznünk, és azt már jól láthatja mindenki, hogy mit jelent kínával meg afrikával versenyezni: munkanélküliséget és bércsökkenést, amiért cserébe árad befelé a határon a gagyi szarok tömkelege olcsón. Megint csak azt kell mondanom, hogy nekem nem üzlet kínával versenyeznem ha cserébe az van hogy vehetek kínai bóvlit, én ezt az egészet alapjaiban elutasítom, és pont nem önzésből, mert az én állásom amúgy nem lenne veszélyben, meg a fizum se nagyon, mert az államtól jön, hanem mert van egy elképzelésem hogy mit tenne a gazdaságunkkal hosszú távon.

No, a további közgazdasági eszmefuttatásokból inkább írtam egy cikket, az alatt várom a vonatkozó kritikákat :)
"Islam is right about women", vagyis az iszlámnak igaza van a nőkről. Ezt plakátolta ki valaki valamelyik amcsi nagyvárosban, és a libsik agya szemmel látható sorvadásnak indult. Természetesen rögvest felháborodtak, mert érzik hogy ez bizonyos értelemben a progresszív dogma elleni támadás, de…..
Deansdale 2019.09.26 07:33:45
@gazellla: "Mit értesz japán elfojtásosság alatt és honnan vannak róla az infoid?"

Don Fefinho jobban leírta mint én tudtam volna.
Deansdale 2019.09.26 16:52:11
@gazellla: "ha ők alapvetően ilyen természetűek, akkor nekik ez a természetes"

Szerintem a hentai-on látszik, hogy ebben nincs semmi természetes :) Nem mondom, hogy nézz meg egyet tájékozódásképp, mert, khm, egészséges lelkületű embernek nem való az ilyesmi, de kérlek hidd el, hogy igencsak természetellenes, és minden valószínűség szerint az elfojtások eredménye.
Deansdale 2019.09.30 19:55:16
@DennisVT1: Megcsúsztam a válasszal, bocsi, amúgy meg köszi :) "Sajnos" már ismertem a témát, 6oodfella meg Vee is feldolgozták, de annyi ilyen van hogy már nem is lehet cikket írni belőle... Az egyetemes cucc meg ugye a nyár elején volt sláger.
Aristo erre vonatkozó cikke szerintem mindenkinek megér egy olvasást. Aki tud angolul, annak ajánlom még mellé Iconoclast kolléga videóját arról, hogy kik a #szülési_sztrájk mozgalom vezetői. Tanulságos...
Deansdale 2019.09.20 16:47:14
@Frederick2: "Az úgynevezett brownface"

Blackface, barmok, ha már úgynevezetteztek akkor legalább figyeljetek a pontosságra.

Mellesleg mikor Trüdóról az a kép készült még senki nem mondta hogy az rasszizmus, így utólag ráfogni meg tetűség, de mondjuk amikor ez a balosokkal történik akkor nem olyan nagy baj, hadd hulljanak a saját fegyvereik által. Ha ők nem terjesztik el ezt a nyugat- és fehérellenes aljasságot akkor utóbb nem harap a saját seggükbe...
Deansdale 2019.09.21 09:29:45
@kiknekX: "S viszont ebben a 800000 évben eddig soha nem volt a co2 koncentráció mgasabb mint 280 ppm (parts per million) s most pedig ez már 400 feletti."

Tehát ha tényleg a CO2 okozná a melegedést akkor most jóval melegebbnek kellene lennie mint az elmúlt 800.000 évben bármikor...
Deansdale 2019.09.22 08:59:10
@kiknekX: "Ebben az előadásban egyébként arra a végkövetkeztetésre jut az előadó, hogy végülis anniyt tudtak meg, hogy nem igazán tudnak biztosan semmit."

Ez teljesen korrekt, és pont ezért vérlázító egyfelől az az (ál)tudományos közösség ami fennen hirdeti hogy "a kérdés eldőlt", másfelől a hülye tömeg ami ezt csont nélkül benyeli nekik és aztán azokat támadja akik nem ennyire hiszékenyek.
Deansdale Twitterről, angolul 2019.09.10 19:57:10
Itt a link, de türelmetleneknek ill. angolul nem tudóknak a lényeg röviden: Párizsból üzen egy kedves fekete úriember dél-afrikai testvéreinek, amiben arra kéri őket, hogy ne harcoljanak egymással fölöslegesen, az olyan csúnya dolog - irtsák inkább a fehéreket és a kínaiakat. Öljétek a fehéreket! -…..
Deansdale 2019.09.11 18:37:25
@Frederick2: "Látom, Deansdale és Kálmán nem reagálja le a hírt."

Szeritem említettem már párszor, hogy nem vagyok fideszes, és talán még mindig furcsán hangozhat, de igazából abszolút nem érdekel a fidesz. Nincs mit reagálnom ilyen hírekre, nem nekem szólnak, ez afféle lokál- és aktuálpolitikai bulvár ami nem az én asztalom. Amikor arról van szó, hogy X illető mit mondott Y illetőről, azt el sem olvasom, nem hogy még hozzá is szóljak, de ezzel nem Gábort akarom piszkálni, mert elfogadom hogy van ezeknek a híreknek is létjogosultsága, csak számomra érdektelenek.
Deansdale 2019.09.11 21:41:19
@Frederick2: Velem az a gond, hogy túl öreg vagyok már a napiszar politikához, kizárólag a fontos dolgok érdekelnek, a gazdaság meg a GDP pl. már nem nagyon, az meg még kevésbé, hogy kirakati bábuk mint Matolcsi ilyen másodrendű dolgokról mit hordanak össze. Egyszerűen nincs ehhez türelmem. A gondolatmenetem, ami alapján pl. választásokon voksolok, faék egyszerűségű, akkor is ha mások talán valami cizelláltabbat várnának tőlem: látom, hogy a nyugati civilizációra néző legnagyobb veszélyek jelenleg a libsizmus meg az iszlám, ezért arra szavazok aki ezeknek ellenáll. Ez mostanában a fityisz. Az, hogy a orbáncék a gazdasággal vagy az oktatásegészségüggyel mit csinálnak számomra másodlagos, ami voltaképp annak a szinonímája hogy teljesen lényegtelen. Persze jó lenne, ha jobban csinálnák, de befolyásom nincs rájuk, tehát ha a seggem a földhöz verem sem történik semmi különös, úgyhogy inkább nem verem, így legalább megspórolok egy kis fölösleges fájdalmat.
Deansdale 2019.09.19 16:51:02
@Sipi81: Kösz a linket, jó cikk.
Örökség Tabutéma 2019.09.18 01:18:34
Móricka kérdi a rabbitól: – Igaz, hogy 2030-ban nagy háború lesz és világvége? – Dehogy lesz világvége! Békés kor jön. Csak egy ország lesz, Oroszország, a fővárosa Washington, és az elnöki tisztséget két kínai látja majd el, Kohn és Grün. * Zsidóság és a világ. Tabutéma, pedig megkerülhetetlen,…..
Deansdale 2019.09.19 16:50:47
bircahang Szalai 2019.08.25 06:06:00
A ténylegesen baloldali, azaz nem ballib Szalai Erzsébet mond pár érdekes dolgot. Persze nem értik a cikket az olvasók, se a ballibek, se a fideszesek. Szalai érdekes szerző, bátor ember, azon kevesek egyike, aki még a liberális szellemi egyeduralom idején is, a 90-es években, képes volt nem…..
Deansdale 2019.08.25 13:24:42
Szerintem meglehetősen elnéző vagy Szalaival, én kissé drasztikusabban boncoltam szét a cikket, igaz fogalmam sem volt hogy kicsoda írta, mivel az ilyesmit sosem nézem. A gondolatok vagy megállnak a saját lábukon, vagy nem érnek semmit, az teljesen mindegy hogy kinek a szájából hangzanak el.
deansdale.blog.hu/2019/08/24/ha_mar_elolvasom_ezt_a_borzalmat_legalabb_valami_ertelme_legyen
Számomra különösen keserves dolog, hogy a modern baloldalon klasszikus marxisták és kultúrmarxisták birkóznak egymással, és azt az egyféle balos felfogást, ami valóban jó lehetne, még csak szóba sem hozza senki. Szerintem a baloldalnak úgy lenne létjogosultsága, ha teljesen elvetné az osztályharc gondolatát, ill. annak a kultúrára transzponált változatait is, és a megoldást sem valakik lenyomásában próbálná megtalálni, hanem a békés, közös munkában és a közös emelkedésben. Ez utóbbit gyakorlatilag senki nem tűzi a zászlajára a baloldalon, mindenki valamiféle konfliktust erőltet, hogy győzzük le az "elnyomókat" és a zsákmányt osszuk szét az "elnyomottak" között, csak máshogyan definiálják hogy kinek a nevében kiket akarnak félreállítani. Hab a tortán, hogy a magyar nemzet érdekeit egyetlen hazai balos mozgalom sem képviseli a Munkáspárton kívül, ők meg nem rúgnak labdába. Szalaiék egy fiktív internacionalista munkásmozgalom nevében törnek a magyarság ellen, a baloldal másik fele meg az ún. kisebbségek nevében. És mocskolják a magyarságot mert nem kapnak elég szavazatot... Mikor lesz vajon újra normális baloldal a demokrata világban, ha létezett olyan valaha is egyáltalán?
Örvendetes hírt olvastam az imént: tudósoknak sikerült laboratóriumi körülmények között olcsón kivonni széndioxidot a légkörből, ráadásul a módszer az óceán savasságát is csökkenti és még hidrogént is lehet nyerni vele, ami üzemanyagként felhasználható. Halleluja. De…..
Deansdale 2014.08.11 08:58:40
@bölcsbagoly: @N. Nikolett:

Tisztelt kommentelők, a vita nagyon offtopik lett (hová jutottunk a klímaváltozástól???) és kellemetlenül személyeskedő, nem lehetne berekeszteni?
Deansdale 2019.08.24 10:25:24
@csi szi: "Ami persze NEM jelenti azt, hogy nincs ember által előidézett klímaváltozás"

...és amit bizonyítani ugyan senki nem tud, az esetleges mértékéről pedig még hozzávetőleges segédfogalma sincs senkinek, de azért erősen hisz benne mindenki akit meggyőztek a white climate guilt dumával :) A klíma változik, az tény, hogy ebben az emberiségnek milyen szerepe van, és mennyi, az abszolút talány. Sokkal jobban járnánk, ha az ilyen megfoghatatlan gumipánikokról visszatérnénk a kézzelfogható problémákhoz, mint pl. a szemét, ill. a valóban környezetszennyező anyagok kibocsátának csökkentése (szemben a CO2-vel).
Deansdale 2019.08.24 12:32:55
@csi szi: Ja, olvastam a többszáz oldalas IPCC jelentést, amiben leírják, hogy szerintük ez van, bár bizonyítani nem tudják. Mások meg mást mondanak, és szerintem azok sem kevésbé hiteles arcok, főleg hogy a mainstream már ezer lebukáson és tévedésen túl van. Amit eddig állítottak az mind tévesnek bizonyult, tehát ha azt szeretnék hogy a következő állításukat bizonyíték nélkül, bemondásra higgyem el, akkor hülyének néznek, amit nem szeretek.

De az, hogy nem tartom jelentős faktornak az ember hatását a klímaváltozásra (a tizedszázalékos CO2 szintet százezred-százalékokkal növelve TALÁN változtatunk a globális hőmérsékleten pár ezredfokot évtizedenként) nem jelenti, hogy ne akarnám védeni a környezetet, csak a politikát és a hazugságokat hámozzuk már le a dologról. A baloldal politikát csinált a témából és arra használja ezt is, hogy a nyugati civilizációt támadja vele, úgyhogy ebbe a jobboldalnak óriási hülyeség lenne beszállni. Nekünk meg kell maradni a tények és a józan ész képviseleténél, kézzelfogható, bizonyítható és mérhető dolgokra kell koncentrálnunk, amiben az emberek tudnak változtatni és látják is a változást a környezetükön. A széndioxid-pánik a többséget hidegen hagyja, hiszen közlekedni muszáj, amúgy meg nem tud tenni semmit az ügyben, tehát ha felhergeli magát azzal kizárólag saját magának okoz frusztrációt (ami meg is látszik a méregzöldeken, nem véletlen a gúnynév). Fantasztikus húzás volt a progresszívektől - a transztémán kívül még egy - fantomproblémát létrehozni amiben az átlagember semmit nem tehet, és a fiatalok agyát átmosni ezzel az oktatásban, ezzel egy kiolthatatlan tömeges frusztrációt hoztak létre amit politikai erőforrásként használnak. Gáz, ha ennek jobbosok is bedőlnek, csak azért mert a baloldal elég fehérköpenyes figurát pénzel akik bizonyíthatatlan pánikot adnak elő "konszenzusként". 30 éve folyamatosan mondják, hogy csak pár évünk van hátra, most viszont annyira ráerősítettek erre a propagandára, hogy a tömegek egyre kevésbé tudnak józan ellenállást tanúsítani ellene. Al Gore szerint 2020-ra megszűnnek a sarki jégsapkák, elfogynak a jegesmedvék, stb., ebből semmi nem vált valóra, sőt, ellenkező irányú folyamatok zajlanak, de egy huszárvágással ezt visszacsatolták ugyanabba a pánikkeltő dumába. Nem mondom, zseniális ötlet volt a globális felmelegedést átnevezni klímaváltozásra, mivel a klíma sosem volt állandó és soha nem is lesz az, így bármi történik a világban arra simán rámondják, hogy "látjátok, mi szóltunk hogy a klíma változik, de nem hittetek nekünk". Azzal meg ügyesen kötéltáncolnak, hogy bár nem mondják ki nyíltan (hiszen nem is tudnák elmagyarázni vagy bizonyítani az összefüggéseket), burkoltan mindent az emberiségre fognak, így azokra helyezik a felelősség terhét akik elhiszik a kamu dumájukat. Ez is olyan mint a white guilt, érezd magad szarul mert a fajtád rosszat csinált, és persze az egyik legfontosabb kicsengése az egésznek (ami egyben lebuktatja a valódi céljait) az az hogy a fehér emberek számát csökkenteni kell. Amíg ezek az összefüggések a napnál is világosabbak (MESSZE egyértelműbbek mint a CO2 meg a klíma összefüggései) addig józan ember egy szót sem hisz el a "konszenzusos" papolásból.

Az szinte már csak hab a tortán, hogy a globalizmust erőltetik a zöld máz alatt, ami a nyugatnak egyértelmű bukta, plusz a környezetnek is árt. Ezek az emberek, talán még maguk sem értik igazán, de marhára gyűlölik a nyugati civilizációt, minden igyekezetük arra irányul, hogy szarabb legyen a saját gyermekeink sorsa. A jóemberséget a progresszív manipuláció összekötötte a fejükben az önfeláldozással, illetve annak egy olyan fokával ami már drasztikus önpusztítás. Sokuknál egyértelműen érezhető a lendület, hogy annál jobb embernek tartják magukat minél jobban ártanak a "bűnös" nyugati/fehér világnak. Persze ostoba közép/felsőközép barom mindahány, nem ismernek más életformát mint a sajátjukat és azt képzelik az úgyis megmarad, csak mindenki más fog szopni, ők sosem. Hiszen ők jó emberek, helyesen cselekednek, ezért a haladás szelleme megvédi őket attól az ítélettől ami a kevésbé felvilágosult imperialistákra, kolonialistákra és macsóerőszakpéniszekre biztos lesújt majd.
 ..
Deansdale 2019.08.24 11:26:15
1. Rasszista ember az, aki faji konfliktust szeretne, mert utálja a más rasszokat. 2. Normális ember az, aki a faji konfliktust szeretné elkerülni, és az erre eddig ismert egyetlen működő módszerként elfogadja a fajok békés különélését. 3. Félrevezetett, ignoráns vagy ostoba ember az, aki nem érti…..
Deansdale 2019.08.23 12:40:38
@F. Szabó: "Hirtelen felfedezték, hogy cégek a dolgozóikért, beszállítóikért, ügyfeleikért, országukért(!) és az egész világért (értelemszerűen az élővilágáért) felelősséget viselnek."

Orbitális kamu, egy szót sem gondolnak belőle komolyan, csak magukat fényezik. Egyébként az alapok újragondolására semmi szükség, csak egy minimális VALÓDI felelősségérzet kellene, hogy némi extra profitért ne csináljanak tisztességtelen dolgokat, illetve mivel ezt nem lehet feltételezni a cégvilágról, ezért ezt kell az állami szerepvállalással kicsikarni belőlük. Amire nincs törvény azt mindig le fogják szarni (sőt, sokszor azt is amire van), szerintem kizárt hogy most hirtelen "megjavultak" és meg akarják változtatni a világot. Az még kevésbé valószínű, hogy ezt a részvényesek engednék nekik, ha bármelyik komolyan gondolná már másnap leváltanák.
Deansdale 2019.08.23 20:59:28
@F. Szabó: Amit leírtál alapvetően igaz, de nem hiszem hogy az a 200 CEO komolyan is gondolja, hogy ők majd pénzt áldoznak a jófejségre. Szerintem csak megjátsszák az egészet, ez jó PR nekik és valójában nem kerül semmibe, mert konkrétan nem fognak csinálni semmit azon kívül hogy újságoknak nyilatkozgatnak. Sőt, van egy olyan sejtésem hogy előbb-utóbb elkezdik majd mondani, hogy a jó ügy érdekében mindenki szavazzon a progresszívekre...

A helyzet tényleg elég baljós, de ezt szerintem a politikának kellene megoldani, a cégvilág legföljebb a technológiai fejlődésben segít, amúgy nem jó arra hagyatkozni. A választott vezetőinknek kellene sokkal drasztikusabban, de ÉSSZEL felkészíteni az országainkat a jövőre, dehát ezt várhatjuk egy olyan világban ahol a nyugati politikusok zöme tudatosan az elpusztításunkra játszik. A gond az, hogy a politika a nemzetközi elitet szolgálja ki, nem a választókat, így demokráciáról beszélni fölösleges ostobaság. Szerencsés az az 1-2 ország ahol épp véletlenül nem az elit bábjai uralkodnak, de a jövővel sajnos ott sem igazán foglalkozik senki, csak a legégetőbb problémákra reagálnak.

A két terület ahol a legtöbbet lehetne - és kellene - tenni már most az az energia- és az élelemtermelés. Ha jól tudom India foglalkozik a tóriumos reaktorok fejlesztésével, társulni kéne velük, a "hagyományos" elsivatagosítós mezőgazdaságot meg annyiféleképp le lehetne váltani, hogy lassan már a bőség zavara lehetne gond, épp csak az érdekes, előremutató ötletek megmaradnak kísérleti fázisban, mert senki nincs aki elegendő pénzt ölne beléjük. Pont ezért kellene az államnak lépni, kipróbálni kockázatos vagy a nagyüzeminél kisebb hatékonyságú dolgokat is, amiket a haszonban utazó befektetők egyelőre elkerülnek. Függőleges kertekkel, akvapóniákkal, közfogisokkal gondoztatott önkormányzati vagy akár közösségi kertekkel kellene próbálkozni, alternatív vízgazdálkodási elképzelésekkel
www.eautarcie.org/hu/index.html
, meg ezer új dologgal, erőltetni ezeket hogy megtaláljuk a megoldást a várható problémákra még mielőtt hirtelen kurvára sürgőssé válna a dolog. Szerintem 5 év alatt kidolgozhatnánk a módszereket amikkel betonbiztosan önellátóvá és klímaváltozás- meg katasztrófabiztossá válhatna az ország élelmiszer tekintetében (energiaügyben kellhet mondjuk 15 év is), csak rá kellene költeni pártízmilliárd forintot az adófizetők pénzéből, és ezt a kormány nem hajlandó meglépni, illetve nem is érdekli a téma, mivel nincs ilyen irányú társadalmi nyomás, tehát nem lehet belőle politikai tőkét kovácsolni. Majd akkor kapnak fűhöz-fához mikor az éhező emberek a parlamentet ostromolják, és még akkor is inkább csak látszatmegoldásokra fogják az időt pocsékolni, a hagyományos módszerekkel megtermelt szűkös készletek újraosztására, meg ilyesmi. És ez szerintem minden országra igaz, nem csak a miénkre.

Mivel senki nem lép, ezért papíron marad az alulról szerveződés, de az sajnos tehetetlen bőkezű mecénások nélkül. Ha Soros tényleg az a filantróp lenne akinek a hülyék hiszik akkor erre költené a milliárdokat, nem a politikai választások befolyásolására meg európa elárasztására migránsokkal :| Kellene mondjuk valaki aki épp rá tudna szánni 1-200 millió forintot egy moduláris akvapóniás rendszer kifejlesztésére és a sorozatgyártás beindítására, hogy a tömegek viszonylag olcsón elkezdhessenek szórakozni a dologgal, ez nagy lépés lenne egyrészt a konkrét élelmiszer-önellátás, másrészt a paradigmaváltás felé.

A környezetszennyezés zöme egyébként már rég ázsiából jön, meg afrika "fejlődik" nagyon ezen a téren, őket kellene nekifutásból picsán rúgni, mi itt nyugaton fényévekkel előttük járunk, és épp ezért nem nekünk kellene egymást baszogatni ezekkel a témákkal. Főleg nem azzal a fajirtó propagandával, hogy fehér ember ne vállaljon gyereket, mert klímaváltozás. Aki ilyeneket mond azt ki kellene végezni, vagy minimum eladni afrikába rabszolgának. Ez jó módszer lenne a karbon lábnyomuk csökkentésére...
Deansdale 2019.08.24 10:30:18
@Borathan: Nem hiszem, hogy ez a mi szemetünk lenne:
www.youtube.com/watch?v=wVnMBGXVVUI
A mentalitás teljesen más, a harmadik világban még ott tartanak fejben mint a nyugati civilizáció 50 (ha nem 150) évvel ezelőtt.
Deansdale Három a magyar igazság 2019.08.04 12:51:20
Na, ha már írtam két testesebb cikket a napokban, jöjjön a harmadik. Az USA-ban tegnap 2 tömeggyilkosság történt, Dayton és El Paso városában, összesen 20-nál is több halottal. Természetesen mindenki észvesztve vitázik, hogy az elkövetőknek mi a pártállása, bőrszíne, vallása, stb., ugyanis mindenki…..
Deansdale Válasz a Válasznak 2019.07.31 22:53:03
Nem mondhatnám, hogy teljes mélységéig ismerem a Válasz-on indított és azóta is folyó vitát arról, hogy most akkor mi is az az "új jobboldal", mennyire nácik ezek, és mennyire kell elhatároldóni tőlük minden rendes balosnak. Ennek az a fő oka, hogy vénségemre a gyomrom már nem veszi be azt a…..
Deansdale 2019.08.06 21:42:35
@Frederick2: "Nem tudom, mennyire helyesen dekódolom ezt a mondatodat."

A marxizmusnak van egy olyan modern értelmezése, amit a kritizált Válasz-cikkben is pedzegetnek, hogy szerintük az csak kapitalista ármány hogy az emberek "munkára kényszerülnek", és az lenne a (marxista) szabadság, hogy nem kényszerülnek munkára. Ez persze elképesztő baromság, ez azt feltételezi hogy mindenkinek minden szükséglete mágikusan előpattan a semmiből, vagy mondjuk hogy lesznek emberek akik önként és örömmel megtermelik mindenki más szükségleteit is mindenféle kompenzáció nélkül. (Bár végülis már most is megtermeljük a cigányság szükségleteit mindenféle kompenzáció nélkül, szóval ki tudja...) Ezt a fajta marxizmust, ahol senkinek nem kell dolgoznia és mégis mindenkinek mindene megvan kizárólag a totális robotizációval lehetne elérni, ami nagyon messze van még a jövőben, ha egyáltalán megvalósul valaha is.

Amit én erre reagáltam, az egy olyan gondolatmenet, hogy ha nem létezne emberi társadalom vagy civilizáció, esetleg jönne egy hatalmas reset, és a nulláról indulna minden, elnyomottak és elnyomók, tőke, termelőeszközök és minden fityfasz nélkül, akkor ugye alapból minden ember arra kényszerülne, hogy kaját szerezzen/termeljen magának, különben éhen hal. Hogy úgy mondjam az emberi lét "alapállapota", hogy a földet túrjuk, esetleg vadászunk-halászunk, de ez a jelenkor környezeti adottságai mellett már nem lenne lehetséges, 7,5 milliárd ember nem vadászhat, 95%-unk három héten belül éhen halna. Szóval egy képzelt nagy reset után aki nem túrja a földet az nemes egyszerűséggel éhenhal - ehhez képest a jelenleg fennálló kapitalista rendben nem muszáj neked a földet túrni hogy legyen mit enned, csinálhatsz más dolgokat és a munkád ellenértékét elcsereberélheted másokkal élelemre. Ez gyakorlatilag a kapitalizmus lényege, hogy amiért megdolgoztál az a tiéd, amúgy azt csinálsz amit akarsz, és ha éhenhalsz az a saját felelősséged, tehát a munkára a saját szükségleteid kényszerítenek téged, semmi más. Egy tőkés nem fog bekényszeríteni a gyárába hogy dolgozz neki, a rendőr nem visz el közveszélyes munkakerülésért, stb. Tehát az egészben a meglátásomra vonatkozó kulcsszó az, hogy neked a gyárban dolgozni egy plusz LEHETŐSÉG, amivel ha akarsz élhetsz, ha nem nem. Marxista cikkíróink szerint viszont ugyanez a dolog "gonosz kapitalista kényszer", amitől meg akarják szabadítani szegény elnyomott proletárokat. Ezért írtam, hogy Marx szemszögéből az "kizsákmányolás", ha neked van lehetőséged földtúrás helyett pl. gyárban dolgozni, a csúnya tőkés kizsákmányol azzal hogy megfizeti a munkádat, amit valószínűleg ezerszer szívesebben csinálsz mint hogy a földet túrd, ráadásul annyi pénzt kapsz érte amivel naponta degeszre tömheted magad a lehető legjobb és legváltozatosabb kajákkal, ami földműveléssel nem menne, se mennyiségileg, se minőségileg, se változatosságilag.

Persze marxnak a hagyományosabb értelmezése az, hogy dolgozni mégiscsak muszáj mindenkinek, és ez nem gonosz kapitalista elnyomás eredménye. A tutifrankó marxizmusban ugyanúgy egy gyárban rohadsz, csak annak nincs tulajdonosa, hanem a munkások a részvényesek, és minden hasznot elosztanak egymás közt igazságosan. Na ebből látszik hogy Marx mekkora hülye volt, egy normális ember sosem venne komolyan olyan elképzelést, hogy emberek tartósan képesek önként együttműködni kisebb-nagyobb csoportokban konfliktusok és problémák nélkül. 100 ilyen marxista szövetkezetből 50 bedőlne az indulás után két héten belül, mikor nem tudnának megegyezni hogy kinek a munkája mennyit ér és ezért mekkora részt kapjon a haszonból, vagy elvadultabb esetben hogy kinek mekkora szükségletei vannak és ezért ki mennyit vehet ki a közösből az elvégzett munkájától függetlenül; a másik 50 pedig kicsit később döglene meg mikor a produktív emberek rájönnek hogy hiába dolgoznak többet, azért nekik nem jár nagyobb kompenzáció, ezért visszafognák a produktivitásukat. Marx egy nevetséges kókler volt akinek nem volt két épkézláb gondolata, de mivel az egész baromságot az "egyenlőség" varázsszóra építette a világ minden második hülyéjét el tudja csábítani még most is, mikor már százszor bebizonyosodott hogy a fantazmagóriája működésképtelen, sőt, kifejezett antiutópiát eredményez minden megvalósítási kísérlet. Igen, az emberek sajnos ekkora birkák, hogy ha az érzelmeiket megragadja egy-egy szó, akkor az agyuk teljesen lekapcsol és csak valami csoda vagy tragédia tudja kijózanítani őket a kábulatból. (Mondjuk a marxizmus megvalósítására tett kísérletek általában elég gyorsan elhozzák azt a tragédiát amitől a többség felébred, de ezt előre nem lehet nekik elmagyarázni.)
Deansdale 2019.08.07 08:19:06
@Frederick2: Nem azért írom le Marxot, mert "gyilkos", hanem mert amit felvázol mint pozitív jövőképet a valósággal összeegyeztethetetlen baromság. Amikor jehováék bekopognak hozzád téríteni és adnak egy őrtornyot amin az van, hogy az oroszlán és a bárány majd békében fekszik egymás mellet, akkor tudod hogy ez ostoba utópizmus ami a földi világban sosem valósulhat meg. Ugyanez vonatkozik Marx elképzeléseire is, csak ő ugye nem egy képet tart eléd oroszlánnal és báránnyal meg pár sor hülye dumával, hogy nesze egy szebb világ, hanem ezer oldalakat írt tele szofista hülyeségekkel, így az átlagember nem tudja egy pillanat alatt levágni, hogy az pontosan ugyanaz a hülyeség mint a jehováéké. Pedig elhiheted nekem, hogy az.

Vicces módon Marx pont olyan mint Hitler: helyesen felismert bizonyos problémákat, de az arra adott válaszai hihetetlenül szarok, olyannyira hogy tízmilliók halálát okozták anélkül hogy a megoldáshoz egy miliméterrel is közelebb vitték volna az emberiséget. Sőt, a Marx által meglátott problémákat pont a kapitalizmus oldja meg, a világon rohamosan csökken a szegénység és az éhezés, de ezt nem proletárdiktatúráknak köszönhetjük, hanem a fejlődésnek amit a kapitalista gazdasági rend hozott el. Marx így egyértelmű totál csőd, minden tekintetben pont az ellenkezője igaz annak amit ő gondolt, és a hagyatéka csak agymosott és irigy emberek görcsös lelkében él tovább, akik leszarják a szegények sorsát, csak az zavarja őket hogy van aki tőlük gazdagabb vagy hatalmasabb, és ettől akarják elmarni amije van saját maguknak. Ezt nagyon könnyű belátni ha megnézed, hogy a jelen marxista tömegbázisa (a kulturális verzióval együtt vagy anélkül egyaránt) egy túlművelt közép/felső-közép réteg ami az átlag fölötti színvonalon él, de van benne valami zsigeri gyűlölet a legfelső kasztok ellen. Elég ránézni a mo-i ellenzék hataloméhségére és az alpári dühre amivel Orbánék torkát is elharapnák ha lehetne, ezek leszarják az egyszeri melóst vagy munkanélkülit, kizárólag az érdekli őket hogy ők üljenek a trónon.
Deansdale 2019.08.07 17:47:23
@Frederick2: Tipikus libsi baromság, és olyanok tapsikolnak a nyáltól csöpögő üzenethez akik 2 perccel később okádva fröcsögnek valakire mert konzervatív vagy keresztény. Szeressük egymást, hát olyan egyszerű ez, de te dögölj meg mert a fideszre szavaztál.
Mivel az előző cikkben egy adott anyagra válaszoltam, kevés tér maradt azzal a kérdéssel foglalkozni, ami elvileg a vita sarokpontja. Azt alaposan kiveséztük, hogy mi a helyzet a baloldalon, érdemes lenne ugyanezt megtenni a jobboldallal is. Ehhez felhasználhatnám a Válasz vitaindítóját, amiben ők…..
Deansdale 2019.08.05 08:11:29
@patakware: "Számomra tehát nem az a probléma, hogy arabok, feketék..., hanem az, amit hoznak magukkal a fejükben. (És természetesen a tömegesség.)"

Ezt javarészt mindenki ugyanígy gondolja, még a balosok által neonáciknak csúfoltak többsége is. Te egy képzelt rasszista tömeg ellen hadakozol ami a valóságban nem létezik.

Ugyanakkor tagadhatatlan tény, hogy a lassan valóban terjedő rasszizmus egyetlen jelentős forrása a rasszok összekeverése, ami nélkül a jelenség nem létezne. Ha szerinted a rasszizmus probléma, akkor nem azok ellene kellene felszólalnod akik megakadályozni szeretnék a terjedését, hanem akik olyasmiket propagálnak aminek az eredménye növekvő rasszizmus lesz. Csak hogy egyértelmű legyek: ha az "új jobboldal" kezébe kerülne a gyeplő az a rasszizmus csökkenéséhez vezetne, ahol a baloldal jut irányításra ott viszont erősödik a fajgyűlölet. Nem igazán látod át a helyzetet mikor azoktól félsz akik szeretnék békésen megoldani a problémát. A hagyományos konzervatívok pedig sajnos tehetetlenek, gúzsba köti őket az a tehetetlenség ami téged is, hogy jót akarsz, de elhitették veled hogy a jobboldal többi része rosszindulatú, ezért velü(n)k együttműködni nem tudsz, a baloldallal meg eleve lehetetlen. Meg kellene érteni, hogy a rasszkeveredés megakadályozásának szándéka a rasszizmus KIKÜSZÖBÖLÉSE, nem pedig maga a rasszizmus.

"Na, ez a rasszizmus. Amely nem mérlegeli az egyes ember értékét, érdemeit, hanem a puszta színe, származása alapján ítél róla."

Milliós tömegben nem létezik egyéni érték, csak statisztika. Ha arról lenne szó, hogy olyan a migráció mint 40 éve hazánkban, vagyis hogy érkezik hozzánk évente 15 cserediák afrikából és a közel-keletről, akkor lehetne egyéni értékek alapján viszonyulni hozzájuk, de ennek az ideje lejárt. A nyugat, pl. Franciaország, több mint fél évszázada működik a te elképzelésed szerint, vagyis hogy jogtalanság megtagadni idegenektől a letelepedés jogát amíg meg nem ítéljük őket egyénileg - és most nézd meg Párizst, hogy hova vezetett ez a filozófia. Hogy a francba lehetne szerinted ezek között egyéni érdem szerint válogatni?
www.youtube.com/watch?v=YmZlKxnvTSM

"Egy szín-faji fehérben érdemes gondolkodnunk, vagy egy "színesben", amely jó emberekből áll?"

Barátom, miért vagy képtelen megérteni, hogy "jó emberekből álló" világ nem létezik, mert nincs semmiféle szűrési módszer amivel tömegek jóságát vizsgálni lehetne, és ami felé jelenleg a nyugat tart, az sajnos abszolút nem egy "színes világ" ami "jó emberekből áll", hanem egy olyan világ amiben a fehér embert agyon fogják verni A BŐRSZÍNE MIATT, mint az már jelenleg is zajlik több helyen a világban. A te elképzelésed egy megvalósíthatatlan utópia, aminek a megvalósítására tett kísérlet a nyugat halálához vezet. Kb. ugyanolyan, mint a marxizmus, csak ez nem gazdasági alapú destruktív utópia, hanem faji alapú.

Nekünk itt és most két választásunk van: vagy elkezdjük kőkeményen megvédeni magunkat és vissza kiszorítani a kultúránk testéből az idegeneket, vagy pedig az idegenek fel fognak emészteni minket, megszűnünk, és a helyünkön nem egy színes paradicsom lesz, hanem Szomália. Ahol a harmadik világbeli népség számbeli fölénybe jut ott kivétel nélkül mindig a harmadik világot hozzák létre, ez van a vérükben, és ezen a te klasszikus liberális nézeteid nem segítenek.

És úgy tűnik azt sem érted, még mindig nem, hogy itt nem valami "faji tisztaságról" van szó, itt senki nem mondja azt hogy a fehér afféle árja faj lenne ami semmi mással nem keveredhet, ez csak egy beteg fantazmagória ami a te fejedben él, a miénkben nem. Létezik normális mértékű migráció, amit kezelhetnénk és fenntarthatnánk, csak ezt a nyugaton már RÉG túlhaladtuk, többezerszeresen, és ez már most a létünket veszélyzeteti. Ez egy probléma ami válaszadásra kényszerít minket, és válasza egyelőre senki másnak nincs, csak az új jobboldalnak. Mindenki más - a tradkonokat is beleértve - a halálba vacillálja a nyugatot, szép eszmékre hivatkozva tehetetlenkednek miközben a helyzet napról napra romlik. És minden egyes plusz bevándorlóval csak annyival nehezebb lesz majd később rendet tenni, tehát a halogatás itt nem elodázza a bajt, hanem sokszorosítja. A terrorizmus azok tehetetlenségének következménye, akik képtelenek elszánni magukat a probléma létének bevallására, ill. akadályozzák a probléma megoldását.

"pl. faji harcokkal, konfliktusokkal is"

Ilyeneket kizárólag az okoz, ha beengedünk olyan idegeneket akik gyűlölnek minket. Ha nem engedjük be őket, az a faji harcokat KIKÜSZÖBÖLI.

"És akiktől sokáig úgy sem lehet elzárkózni, mert a világ nem erre halad."

Na ez az a tipikus vérprogresszív duma amit egy konzervatív sosem mond. A nyugati civilizáció porig rombolása az a "haladás" aminek úgysem lehet ellenállni, szóval meg se próbáljuk. Világos.
Deansdale 2019.08.06 14:04:45
@Frederick2: Amíg vannak rasszisták és vannak más rasszú idegenek az országban addig a harc örök. Kérdezd meg a libsi ismerősöket, hogy mi a tervük a rasszizmus megszüntetésére, tekintve hogy minden egyes bűnnel amit jövevények követnek el egy tucat új rasszista keletkezik, szóval a létező rasszistákat hiába csukják mind egy szálig börtönbe vagy küldik átnevelőtáborba, úgyis minden nap születnek újak. Olyan világ amiben nincs rasszizmus sosem lesz. Esetleg ha egy faj kiirtja az összes többit, akkor igen. A rasszimus problémájára az egyetlen működő békés válasz a külön élés, minden más erőszakhoz vezet.
Deansdale 2019.08.06 14:18:35
@Frederick2: "Meg hogy „egy gyilkosságot nem kellene ráhúzni a menekültek többségére”."

Ebben teljesen igazuk van, 1 gyilkosságot nem lehet ráhúzni semmilyen csoportra, csak hát az idő előrehaladtával ezek a dolgok statisztikákká állnak össze, és amikor arra ébredsz, hogy az elmúlt X évben migránsok 1500 honfitársadat ölték meg, 23.000-et raboltak ki, 34.000 ellen követtek el testi sértést, 2200-at megerőszakoltak, ésatöbbi, akkor elkezdhet derengeni, hogy mindezt egy kerítéssel meg lehetett volna akadályozni, és talán meg is kellett volna. És persze egy ilyen felsorolás a bűncselekményekről csak egy szelete a tortának, van ezen kívül millió egyéb probléma amit számbavenni sem lehet, a strandon randalírozó migrik által tönkretett szociális bizalomtól kezdve a muzulmán imámok napi ötszöri szirénás virnyákolásáig egymillióféle hülyeség van amiről a libsik nem beszélnek.
Deansdale A végső érv 2011.10.03 09:55:32
Figyelmeztetés: gyenge idegzetűek, illetve viktoriánus erkölcsiségű lelkek ezt a cikket ne olvassák el. Fiatalkoromban magam is hittem az általános nézeteknek, miszerint a nők "erkölcsösebbek", hiszen a fiúknak mindig csak a dugás jár az eszében, és a lányok tartják kordában…..
Deansdale 2017.01.13 10:10:35
@Ahasverus: Hál'istennek a progresszív hülyeség mostanában nagyon sokat vesztett a hiteléből, sokan ráébredtek hogy miféle önpusztító átverés az egész (ennek köszönhető a brexit és Trump). Úgyhogy érdekes figyelni, hogy a média ugyanazt próbálja előadni amit 2-4-6 éve, de már impotens, már ő maga is félig kiábrándult, csak a pénzért nyomatja tovább a hülyeséget lelketlenül. Persze lehet hoyg csak én vagyok túl optimista :)

A robotokról annyit, hogy TERMÉSZETESEN ez a téma is a klasszikus "nő jó, férfi rossz" megosztásba esik bele, szóval ha egy nő szerelmes lesz a robotjába és feleségül akar menni hozzá az romantikus, de ha a férfiak közelítenek robotokhoz az undorító és civilizációellenes.
www.dailymail.co.uk/femail/article-4060440/Woman-reveals-love-ROBOT-wants-marry-it.html

Amit korábban a szexrobotokról írtam annak a kiegészítéseképpen: aki kipróbálná, annak hajrá, ne hagyja hogy a kretén sajtó vagy a retardált feministák véleménye befolyásolja. Ez is csak egy újabb fejezet az örök férfiellenes propagandaháborúban, szarni kell a prüdériát okádó gyűlölködőkre, vagy még inkább kiröhögni őket. (Viszont ha lehet akkor ne csináljunk ebből mi se ügyet, nem kell "szabadságharcot" vagy mozgalmat indítani a robotbaszásra, intézze ezt mindenki magánügyként ami nem arra való hogy a sajtóban kitárgyaljuk. Nem szégyen de nem is köztéma.)
Deansdale 2017.01.13 14:19:36
@don Fefinho: Na igen, ha a helyi végrehajtókat leverik de a háttérhatalom megmarad akkor minden esély megvan arra hogy kicsit később újra próbálkozzanak. A világ nagyobb részének össze kellene fogni ellenük, a hatalmuk minden bázisát és erőforrását felszámolni, különben ez sziszifuszi küzdelem lesz az idők végezetéig.
Deansdale 2019.08.01 13:53:03
@Frederick2: Az elmondások alapján úgy tálalják az egészet hogy értelmes tanulságot véletlenül se lehessen levonni belőle. Két dolog fontos: a néző borzongjon, mert azért ül be a moziba, plusz mindenkinek világos legyen, hogy nacionalizmus=népirtás.
Ugye nem kell sokat bizonygatni, hogy a "görbe" és a "görbít" szavak egy tőről fakadnak, csak a ragozásban térnek el - így ha valaki azt állítaná, hogy a görbe szót a magyar nyelv a szláv grkeb (=aszott) szóból vette (ezt most csak hasraütésből fantáziálom a példa kedvéért, ne keressétek semmilyen…..
Deansdale 2017.10.22 22:45:43
@Párhuzamos: "Ez mind szép, amit írsz, de hová teszed a semmilyen indourópai nyelvre nem jellemző, de az uráli (és részben a finn) nyelvekhez meg hasonlító nyelvtant?!"

A cikk vége pontosan erről szól, látom oda már nem jutottál el. A hülyéknek mondjam fel MP3 fájlba, amit automatikusan lejátszik az oldal, hogy nem tagadom a magyar-finnugor kapcsolat létét? Ott van a cikkben leírva, de azért örülök hogy minden harmadik nagyokos ezt olvassa rám, mintha olyasmire hívná fel a figyelmemet amit én nem vettem észre. Legalább öttucat módon kialakulhatott kapcsolat a magyar és a uráli nyelvek között anélkül, hogy a magyar nyelv uráli származású lenne, vagy szerves tagja a finnugor családnak - pl. a legutolsó jégkorszak idején (cirka 10.000 éve) északról, a jég elől délre vándorolt uráli törzsek átvehettek szavakat azoktól a törzsektől amiket délen találtak. De az is lehet, hogy az egyébként közismert robbanásszerű K-medencei földművelési fejlődés idején innen kivándorolt csoportok jutottak el északra, és ők adtak át dolgokat a finnugoroknak. Az az egy biztos, hogy a honfoglalók között mutatóba se nagyon volt olyan ember aki az Urál környékéről származott volna, ezt a genetikai kutatások már megállapították, tehát az az egy elmélet garantáltan kizárt, hogy finnugorok lennénk és onnan hoztuk a nyelvünket.
Deansdale 2019.07.31 13:04:34
@Frederick2: Amit a balosokról ír még viszonylag megállja a helyét, de arról szemmel láthatóan fogalma sincs hogy kik a jobbosok és mit akarnak. Még sosem találkoztam (a neten sem) olyan "igazi magyarral" aki vérségi tisztaságról beszélt volna, magát nemes származásúnak tekintené, az országot sztyeppei birodalommá akarná formálni vagy szittyaországgá, vagy aki előjogokat követelne mások fölött illetve szolgaként kezelné őket.

Amit mi szeretnénk:

1. az ország és a nemzet védelme - ez mindenek fölött áll,

2. függetlenség a beteg nemzetközi eszméktől, bürokráciáktól, filantrópoktól és diktátoroktól, azaz nemzeti önrendelkezés, ami nem jelent szeparatizmust, csak annyit, hogy ne külföldről mondják meg Junckerek és Sargentinik, hogy mi legyen a hazánk sorsa,

3. a nemzet felvirágoztatásának szándéka a politikában, vagyis némi józan ész (azt már nem merem odaírni, hogy paraszti) a törvényalkotásban és -alkalmazásban,

4. a társadalmat megosztó gyűlölködés visszaszorítása, függetlenül attól hogy milyen forrásból származik.

Ettől vagyunk mi szittyák, meg persze fasiszták és nácik.
Deansdale 2019.07.31 23:43:24
@Frederick2: Őszintén válaszolva a vicces felvetésre...

Én mindig mindenkivel szóba álltam és állok, és eddig minden amit csináltam kifejezetten ingyenes volt. Még amikor felajánlja a blogmotor, hogy részesülök a reklámbevételekből, akkor is azt választom hogy inkább ne legyen reklám.

Egyszer meglegyintett a gondolat, hogy talán lennének páran akik megdobnának pár forinttal, ha nyitnék egy paypal-t vagy valami ilyesmi, de aztán letettem róla, számomra ez az egész belülről jön, ihlet kérdése, nem akarnám anyagiakkal eltorzítani. A Férfihangnak volt már bevétele, abból sem kértem egy vasat sem.