Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Deansdale

650 bejegyzést írt és 7617 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Deansdale Gonosz emberek 2023.03.26 09:23:04
Ismeretlen tettesek felgyújtották a Nantes környékén található Saint-Brevin-Les-Pins polgármesterének házát és két gépkocsiját, miután azt nyilatkozta, hogy támogatja egy migránstelep létesítését a településen...
Deansdale 2023.03.28 07:10:13
@GABOR2: A videó nem elérhető, gonoldom túl érdekes volt és cenzúrázták.
Deansdale 2023.03.30 08:13:44
Egyeseknek biztos nem újdonság, de hátha valaki még nem tudta, hogy már a "15 perces városok" koncepciót is elkezdték kiépíteni mindenféle demokratikus kitárgyalás nélkül.
www.youtube.com/watch?v=yAjo57cQJUs
Egyszerűen lezárnak utakat, aztán vagy kerítenek hozzá pár értelmi fogyatékos méregzöld aktivistát aki élvezi, hogy véletlenszerű arrajárókat szivathat, vagy az önormányzat ill. valami NGO fizet pár embernek hogy ott ácsorogjanak egész nap.
Az EU parlament márc. 14-én kedden megszavazta, hogy az EU tagállamokban minden lakóépületnek el kell érni az E energetikai besorolást 2030-ig, 2033-ig pedig a D-t. Ez még hónapok kérdése, hogy a magyar törvényekben is megjelenjen, de szerintem fölösleges abban reménykedni, hogy talán mi kimaradunk…..
Deansdale 2023.03.25 13:33:35
@bombahoppa: "Nincs aludoboz, amióta a sört magamnak főzöm."

Vannak zöld ötletek amiket lehet támogatni :)
Deansdale 2023.03.27 16:04:37
@Zombimókus: Csak az egyszerűség kedvéért írtam egy betűvel a besorolást, amúgy mindegyik dupla (DD, EE, stb), aminek semmi értelme.
faga.hu/energetikai-besorolasok
Ezt a cikket Bedő Imre videójának hatására kezdem el írni, de azt máris leszögezném, hogy ez nem a személye ellen szóló kritika, még ha nem is értek vele egyet mindenben. Dícséretes, hogy van bátorsága kiállni a témával a tömegek elé, és a jó irányba is halad, úgyhogy a véleményeink csak…..
Deansdale 2022.11.16 08:34:24
@valis47: Vannak benne jó meglátások, de pár dologgal vitáznék - pl. szerintem hülyeség a kereszténységet megpróbálni a háttérhatalomba mosni, hiszen abszolút egyértelmű hogy a kereszténység le lett húzva a slozin, az utóbbi fél évszázadban legyengült, a komcsik éppúgy üldözték őket mint a libsik, a hívek elpárologtak, a tanokat kiforgatták, a zsidók gúnyának nyilvános céltáblái lettek, és ma már a pápa is csak egy B kategóriás celeb a sok közül. Az, hogy valamiféle amcsi érsekek a világ sorsát matatnák szerintem irracionális elképzelés, már csak azért is, mert nagyjából látni hogy kik babrálják tényleg a világot, és azok kifejezetten nem keresztények. Épp ezért nekem az az érzésem, hogy ez a keresztényezést pont a háttérhatalom propagálja, hogy elterelje a figyelmet önmagáról. Mármint érted, nem a gigabankházak tulajdonosaival van baj, akik évszázadok óta manipulálják a világot, hanem a kereszténységgel, az akar létrehozni egy ateista-materialista világkormányt...

A cikk nagyobb része arról szól, hogy a felsőoktatásban átvette a hatalmat a kultúrmarxizmus, és ebben tökigaza van, ez már sokkal közelebb van a valódi megoldáshoz mint a keresztényezés, csak még egy lépéssel tovább kellett volna menni és feltenni a kérdést, hogy ki tervezte és pénzelte ezt a folyamatot.
Deansdale 2023.01.24 15:54:52
@bomberhopper: Igen, ez a jó példa, és nem azért mert ki tudja mit hoz a jövő, hanem mert százszor egészségesebb mint a modern életmód testi, lelki és szellemi szempontból egyaránt.
Deansdale 2023.03.26 13:53:10
@Frederick2: Nem volt türelmem kivárni, míg eljutnak a mondanivalóig, rosszul vagyok már a kisugárzásuktól és a kinézetüktől. Tipikus szójafejű, agymosott, dagadt és kasztrált, sunyi béta banda az ennek megfelelő mentalitással.
Deansdale Napi konteó deja vu 2023.01.31 16:30:09
Anno ugye cikket írtam arról, hogy a Rockefeller alapítvány előre látta a covid19-et már 2009-ben, olyan részletességgel hogy melyik kormány mit lép rá, ésatöbbi. Mit ad Isten, az élelmiszerválságot is előre látták, igaz nem olyan messziről, de ez nem von le sokat a kristálygömbjük érdemeiből. A sok…..
Deansdale 2023.03.11 13:05:30
@Frederick2: Évek óta nem használom a guglit, csak ha muszáj. (Más keresők a magyar tartalmakban kicsit gyengébbek.) Ezért is hülyének néztek/néznek páran, de számomra egyértelmű hogy szándékosan barmítják el a népet, amiből én nem kérek. Aki szerint én vagyok az alusapkás, az meg nézegesse csak a transzvesztitákat és egyebeket amiket a gugli az orcájába tol...
Deansdale 2023.03.16 16:57:29
@Mme.Brioche: Az UFO-témát szerintem nyugodtan ignorálhatjuk, VH pedig vagy lesz vagy nem lesz, igazából nem tudunk mit kezdeni vele, úgyhogy egyedül a banki téma releváns. Szerintem a dolog nem fog Mo-ra begyűrűzni, de mérget nem vennék rá, úgyhogy rám ne hivatkozzon aki mindenét a bankban tartja és ráfarag :) Én úgy látom ez a digitális világpénz előkészítésének egy korai fázisa, ennek kell még pár év hogy beérjen, úgyhogy egyelőre kár pánikolni miatta. Viszont lassan el lehet kezdeni készülni az eljövendő kalamajkára - nagy vagyonokat egy bank egy számláján tartani egyre kockázatosabb. Igazából a kp sem tökéletes megoldás, most talán az a legjobb ha az ember olyan dolgokba teszi a pénzt amik megőrzik az értéküket (hiper)infláció vagy háborús helyzet esetén is. Hogy ez kinek mit jelent, azt döntse el maga.
Deansdale 2023.03.16 17:06:21
@Mme.Brioche: ...ha ez igaz:
i.redd.it/hwe01k53w3oa1.jpg
akkor ez csak a 2008-as parasztvakító "bankmentéses" pénzmosás második felvonása, nincs nagy ok a betéteink miatt aggódnunk. (Annál inkább nyugtalankodhatunk az infláció és a gyermekeink eladósított jövője miatt.)
Nick Nolte az egyik kedvenc színészem. Életemben először Tom Jordache szerepében láttam a Gazdag ember, szegény ember című sorozatban, amely Irwin Shaw azonos című regénye alapján készült. A történet egy nehéz sorsú vidéki családról szól, amelyben a testvérek különböző módokon igyekeznek kitörni a…..
Deansdale 2023.03.02 12:06:52
@Mr Falafel: Én is a cikkben említett verziót ismerem.

Van azért ennek az érmének egy másik oldala is, pont a Dobrev-féle milliárdosok. Életükben egy percet nem dolgoztak semmiféle tisztességes, értékteremtő munkában, csak ügyeskedtek és jókor voltak jó helyen jó kapcsolatokkal. Persze ezek a prolik lázadását is megúsznák, sőt, ők állnának az élen a középosztály kibelezésében. Szar ügy. Minden hatalommániás féreg a középosztályt akarja lenyúzni, a jelenlegi lecsóban is ezért vagyunk nagy reszetestül.
Deansdale A történész visszavág 2017.09.30 19:16:19
A szegedi kutatók ősmagyarságra vonatkozó állításait természetesen azok sem hagyhatták szó nélkül, akik 10 éve még a finnugorizmus terjesztéséből éltek, annak bukása óta pedig a tagadásból. Minek a tagadásából? Hát mindenéből. Az eredeti után most a válaszcikket sem hagyhatom szó…..
Deansdale 2019.02.07 19:59:11
@Mia and me: Az a történész szakmában köztudott, hogy a földművelés fejlődésekor volt egy pont mikor a Kárpát-medencében robbanásszerűen megnőtt a népesség, és a szélrózsa minden irányába kivándoroltak. Ez a kerámia-leleteken éppúgy nyomon követhető mint az építkezési szokásokon, stb. Csak ott van csikorgás, hogy a történész szakma itt még ősi kultúrákról beszél, a K-m népességét semmilyen formában nem tekinti magyarnak, hiszen a magyar történészet állítása szerint akkoriban mi még az Uralnál éltünk. Nem tudom érzed-e az iróniát. A lényeg az, hogy ha nem az Uralnál éltünk, hanem a K-m-ben, ahogy a genetikánk is mutatja(!), akkor ez a kivándorlási hullám simán lehetett az alapja a visszatérő honfoglalóknak éppúgy mint a finnugor nyelvi rokonságnak. Sőt, magyarázza a halvány baszk, kelta és egyéb rokonsági elemeket is, amiket finnugor alapról meglehetősen macerás értelmezni. Sőt, voltaképp mindent megmagyaráz amit meg kell, semmilyen kérdést nem hagy nyitva, és semmiféle történelmi lelet nem cáfolja. Csak az MTA nem hajlandó komolyan venni, mert hiszen nekünk muszáj északkeletről érkező finnugoroknak lenni, minden más elmélet sarlatánság, szellemi banditizmus.

Már Czeizel Endre megírta évtizedekkel ezelőtt, hogy a mai magyarság zöme néhány kifejezetten európai ősapára vezethető vissza, és erre jutott a Semino-féle vizsgálat is, meg több más nemzetközi kutatás, csak ezekkel valahogy nem divat foglalkozni.
Deansdale 2021.01.11 16:29:06
@FUCKSZFE: Dehát a szerbek turbómagyarok, ezt nem tudtad? :)

Na igen, sokan hunoknak mondanak minket, például a franciák is, de ezek a hivatalos történészeink szerint mind szembemennek az autópályán.
Deansdale 2023.02.27 20:03:09
@Esküdt: Köszi!
Menekülttábor ELVTÁRSI MURI 2023.02.19 08:29:12
Amúgy hülye cím, nem tetszik. Hogy akkor miért ezt adtam posztomnak? Nos, Móricz Zsigmond regénye, az Úri muri miatt. „Az meg mi?” - kérdezné egy mai diák, aki szivárványos rongyokba öltözött, többnyire az azonos neműekhez vonzódó, túlnyomórészt pedofil vagy pedofíliát terjesztő tanáraival együtt…..
Deansdale 2023.02.19 12:51:30
Szabad asszociációként a jó cikk mellé: érdekesnek tartom ahogy a nyugat teljesen palira veszi a lakosságot, és ez bejön nekik!, mert azok már tényleg szénné vannak hülyítve. A mezőgazdaságot a környezetvédelemre hivatkozva elkezdték felszámolni, közben meg szénerőműveket nyitnak vissza és akkumulátorgyárakat építenek ők is. Ezt szobahőmérsékletnél magasabb IQ-val nem lehet normális dolognak tekinteni.

Ennél rosszabb már csak az USA, ahol az utóbbi 2 évben teljes spektrumú gerillaháborút folytat a háttérhatalom a lakosság ellen, élelmiszeripari telepek százait felgyújtva, haszonállatok millióit értelmetlenül lemészárolva, "kisiklott" vonatok szándékos felrobbantásával egész tagállamokat megmérgezve, tojástermelést gátló baromfitápokat árusítva, ésatöbbi, ésatöbbi. Sok kicsi sokra megy... És a csórók hiába háborognak, hogy ott is rekordokat döntöget az infláció meg olyan hiányok vannak amiket 5 éve még totálisan elképzelhetetlennek tartottak volna - aminek a közepében állnak ők és állunk mi is az szó szerint egy világháború az emberi civilizáció ellen, és az egyik oldal értetlenkedő méltatlankodása a másik felet egyáltalán nem hatja meg, sőt.

Persze mondhatja bárki, hogy csak én vagyok alusapkás, és színtiszta véletlen, hogy az egész nyugati világ nyakig áll a szószban amit a politikusai(n)k kreáltak az inkompetenciájukkal, és amit amúgy pár vízfejű óvodás is meg tudott volna akadályozni, mondjuk a covidlezárások kihagyásával (mint a svédek), a saját földművelésük fel nem számolásával, az atomerőművek tovább üzemeltetésével, és még sorolhatnám - sajnos - napestig... Van az inkompetenciának az a szintje, ami már teljes nyilvánvalósággal szándékos rombolás, csak sajnos a kultúránk gerincét adó dolgozó, középosztálybeli tömeg túl jóhiszemű ahhoz, hogy ezt fel- vagy beismerje.
Deansdale 2023.02.19 18:21:01
@Mr Falafel: Ennél kicsit kevésbé vagyok alusapkás - a többszáz éve a háttérben matató nemzetközi banki elit szerintem ugyanolyan emberekből áll, mint mi, csak kissé gátlástalanabbak és a lehetőségek szélesebb választékát örökölték meg. Igazából nem is kell túl sokat fantáziálgatni azon, hogy mit akarnak, Davosban nyilvánosan elmondják legalább a felét. És ők maguk természetesen nem balosok, az ideológiát csak mint fegyvert használják ellenünk, szemmel láthatóan nagy sikerrel, hogy a ragya vinné el őket.
Deansdale Az inflációról 2023.01.25 14:23:33
Sírnak a magyar búzatermelők, hogy a kutya sem veszi a búzájukat, mivel tele a piac olcsó ukrán sz*rral. Namost kéremszépen akkor tessék elmagyarázni, hogy mitől kerül háromszor annyiba a kenyér, mint tavaly ilyenkor... Szokás szerint az egész téma egy vödör gennyes hányadékká folyik szét ha…..
Deansdale 2023.01.28 19:06:42
@GABOR2: Pedig mostanában nem olyan nehéz jósolni, a Schwabok és Gatesek maguktól elmondják hogy miről fog szólni a következő időszak. Annyi a varia az egészben, hogy bizonyos dolgaikkal a várt tempóban haladnak, más dolgokkal kicsit lassabban, de ez mondjuk a mi szemszögünkből nem oszt, nem szoroz.

Gates a következő járványt promózza, illetve a legutóbbi Project Veritas kiszivárogtatás fényében lehet hogy "csak" új c19 mutációk jönnek, amik lehetnek kamuk vagy valódiak... Schwab hackerekkel riogat és persze nyomja a szöcskeevős, kaptárban lakós jövőképet, azzal fűszerezve hogy a gonosz ellenállókat le kell verni. Közben a NATO ölre megy a ruszkikkal, ami megintcsak nyilvánvaló bábszínház, de a következményei sajnos rajtunk csattannak, nem a bábjátékosokon. Fokozódó infláció, hiányok és cenzúra... Szerintem a világtörténelemben nem volt még olyan korszak amikor könnyebb lett volna jósolni.
Deansdale 2023.01.28 21:20:04
@Mia and Me: Kenyérsütő gépek nem voltak drágák mikor legutóbb néztem, és nincs velük sok meló. Igaz nem a klasszikus kenyérformát sütik, hanem a toast-félét, de ha ennyit el tud viselni az ember akkor megérheti kipróbálni.
Deansdale 2023.02.02 13:31:03
@GABOR2: Én továbbra sem értem, illetve igen csak nem tetszik, hogy ha a búza kilóját 130-ért adják a termelők akkor a kenyér kilója miért egy ezres. Persze, dízel meg gázár meg istenkasza, de ne próbálja már nekem senki beadni, hogy 900Ft-ba kerül megsütni a 130 forintos búzát... Itt a láncban valakik még mindig tetűnagy profitokat tesznek zsebre miközben a termelők és a vásárlók szénné vannak szivatva.

Amúgy erre az egészre az a megoldás, ami a great resetre is egyelőre az egyetlen megoldásnak tűnik, hogy meg kell keresni a kapcsolatokat egymás között, és kitúrni a láncból a háttérhatalmat. Aki kenyeret akar az vegyen búzát meg egy kis kézimalmot, aztán cirka 200Ft-ért olyan veknije lesz amilyen a bolti sose volt. Ráadásul biztos lehet abban, hogy nincs benne tücsök, lisztjavítószer meg ki tudja miféle egyéb fűrészpor amivel manapság a pékárukat okosítják.
Deansdale Az Andrew Tate szitu 2023.01.29 10:42:52
Nem szívügyem a fickó, de mindenki foglalkozik vele és mindenki hülyeséget beszél róla, úgyhogy muszáj nekem is megtennem ugyanezt. Tate egy tenyérbemászó figura, ezen nincs mit szépíteni, az meg már a világegyetem működésének tragédiája, hogy a nők szeretik férfiban ezt a fazont, főleg ha…..
Deansdale 2023.01.29 12:16:58
@vodkasprite: Az "Epstein kliensei" a Jeffrey Epstein-féle politikusos-gyermekprostis nemzetközi kémhálózatos zsarolós témára utalt. Epstein ugye nem lett öngyilkos, a jobbkezét, Ghislaine Maxwellt pedig bűnösnek találta a bíróság mivel gyermekprostikat bocsátott az ügyfelek rendelkezésére. Az ügyfelek listáját titkosították és konkrétan egyetlen emberrel sem történt semmi arról a listáról. Ilyen értelemben mondom, hogy Tate megérdemli az ő büntetésük felét.
twitter.com/ksorbs/status/1558176284383088642

Vicces adalék - bár a netes pletykát nem ellenőriztem vissza -, hogy Bill Gates többtucatszor járt Epstein szigetén és amikor feltették neki a kérdést, hogy minek, aszonta "nem tudja".
Deansdale 2023.01.30 17:03:43
Grafománia TGM 2023.01.29 07:12:42
„Hol látok fasizmust? Mindenhol!” (Tamás Gáspár Miklós) Elhunyt TGM. Létezik egy mondás: Halottról igazat vagy semmit. Ennek a kiforgatása: Halottról jót vagy semmit. Én nem kívánok sem jót, sem semmit szólni TGM-ről. Igazat kívánok szólni róla. Persze erősen szubjektív vélemény lesz. Én azon…..
Képzeljétek ma egy érdekes dolog fogadott a kenyérboltban... Háború előtt a kenyerem ára tán 495Ft volt. Ez felment a csúcsra 845Ft-ra... ennyit arról, hogy 15,6% csak az infláció. Élelmiszernél 30.9%... inkább közel 100 százalék a valóságban. Ez kezdetben még jól is jött nekem mert korábban…..
Középen Roman Abramovics orosz oligarcha, a Chelsea klub volt tulajdonosa  Érdeklődve nézzük a nyugatot, hogy mikor a magyar agy más eredményre jut, mint a nyugati  propaganda, akkor a nyugat teljes természetességgel tudja, hogy neki van igaza velünk szemben. Ez nem is hungarofóbia, mint amit a…..
Deansdale 2023.01.28 18:12:42
@megamovieboy: A cikk lényegével nem is volt bajom, tényleg csak a "fehér" szóra vagyok allergiás mióta a nyugati világban szitokszót faragtak belőle. Az elit a világ összes bűnét a fehérekre keni, ezt nyomják folyamatosan az oktatásban, a szórakoztatóiparban és a médiában is, így kicsit fárasztó már ez a dömping. Persze világos, a cikked nem erről szólt, csak úgy tűnt mintha egy pillanatra erre a területre tévedtél volna :)
    Tényleg? És milyen régen? – Mert egy húsz- vagy harmincévesnek is van „régen”, nem csak az „öregeknek”. Pár napja töltöttem az ötvenötöt, úgyhogy nekem a 90-es évek is régen volt. S ha valamikor tényleg minden jobb volt, hát az a 90-es évek. Felszabadultunk, egyetemre jártam, erős voltam és…..
Deansdale 2023.01.16 18:41:50
@Frederick2: Hallottam a hírt, meg is fordult a fejemben hogy talán írok róla pár sort, de aztán elvetettem az ötletet mert nem szeretek ízléstelenkedni. A világ jobb hely lett a hiányában, ennek örülök, nálam ez a téma ennyivel le van zárva. Mondjuk ez nem zárja ki azt, hogy mások reakcióira reagáljak, amikből van pár hajmeresztő...
Deansdale 2023.01.18 11:04:13
@békaapu: Köszönöm, bár ez nyilván arról szól, hogy tegyük ami helyes, és nem az én személyemről, de azért jólesik az embernek az elismerés. Úgy érzem az elkövetkező pár évben egyre nagyobb szerepe lesz annak, hogy helyes döntéseket hozzunk, mert bár biztosan mindegyiknek meglesz az ára, a rossz döntésé hosszabb távon még nagyobb. Bármiféle vezetők jóindulatában bízni dőreség, kényszernek meg csak akkor engedjünk ha TÉNYLEG nincs más út. Valamennyi kényelmet vagy életszínvonalat meg kell tanulnunk beáldozni a magasabb értékek oltárán, még akkor is ha ez most színpadiasan hangzik tőlem :)
Deansdale 2023.01.18 12:53:13
@Frederick2: "Azt lehet tudni, milyen cikkeket és posztokat tervezel erre az évre?"

Na, azt lehet: semmilyet :) Sohase voltak terveim, mindig azt írtam amire jött az ihlet. Mostanában más irányba vagyok lekötve, itt most kicsit nyugi van, gondolom ez mindenkinek feltűnt, de nekem ez nem olyan nagy baj.

"Számomra nem kicsit fura, hogy jobber(?) értelmiségiek is kifejezik tiszteletüket iránta."

A baloldal (egyebek mellett) a pszichopaták gyűjtőhelye, a TGM-félék mosolyogva nyomnák meg a gombot ami kiirtja az emberiség azon 90%-át akik nem úgy gondolkodnak mint ők, de a jobboldal sosem volt ilyen. Illetve persze a jobboldalon is vannak agresszív emberek, csak míg ez nálunk a kocsmatöltelékek szintje, amitől a jobboldali értelmiség elhatárolódik, addig baloldalon ****ez az értelmiség****. Ez egyben a fő problémánk is ami miatt a baloldal folyamatosan nyer, hogy ők az abszolútumig lélektelenek és embertelenek és kegyetlenek, újszülöttől a nagymamákig bebörtönöznek vagy kiirtanak bárkit, leszarják, mi viszont erre szervileg képtelenek vagyunk. Tökéletes példa erre a gyurcsányos szemkilövetés vagy akár az amcsi jan6, a kanadai kamionostüntetés leverése, stb. Ugye Budaházy, meg a független magyar bíróság... Miközben a jobboldal próbálja követni az olyan eszméket mint a civilizáltság vagy kulturáltság, és ezért még a konkrétan bűnelkövető ellenfeleivel is úriemberként bánik, addig a pufajkások simán levarrnak 30 év börtönre és befagyasztják a bankszámlád akár csak annyiért, hogy más a véleményed.

Szóval ja, a művelt és kulturált jobbos értelmiség próbálja tisztelni TGM-ben a filozófust, illetve tartani a kegyelet íratlan szabályait, akkor is ha ilyesmit a másik oldalról nem várhatunk el.

TGM egy féreg volt, nincs ezen mit szépíteni, a teljes világlátása és munkássága a gyűlöletre épült: elsősorban a magyarság, a fehér faj, a nemzeteszme, illetve a konzervatív politika gyűlöletére. Kifejthetném bővebben, de igazából tökéletesen leírja a helyzetet, hogy szívből gyűlölte azokat a demográfiai csoportokat amiket a haladár eszme előír gyűlöletre, és mindent megtett hogy ezeknek ártson, a gyűlöletkeltő hazudozástól a hiszékenyek agymosásán át a bármiért való lobbizásig, ami árthatott nekünk. Tökéletes avatárja volt a progressziv-globalista szellemiségnek: teljes hittel, tűpontosan gyűlölt mindent és mindenkit amire az eszme rámutatott.

Az írásban megjelent munkássága - filozófiája és újságírása egyaránt - szarszagú katyvasza a Sokal professzor által leleplezett posztmodern parasztvakításnak, az önfelszopó idegenszó-puffogtatásnak amitől a követők tömegesen elaléltak, a semmilyen értéket nem teremtő, csak mindent lebontó de(kon)strukciónak, az összes létező meta-vitatechnikának ami a partnert akkor is lenyomja ha amúgy annak van igaza, és persze az emberiségellenes marxista mocsoknak, amit jobb érzésű ember nem nevez filozófiának.

Aki most a jobboldalról mentegi őt, neadj'isten fényezi, csak mert meghalt, az nézzen szét a spájzban és a sublótban, hátha megtalálja valahol a golyóit, aztán nőjön fel a feladathoz és vagy legyen őszinte TGM-ről, vagy maradjon csöndben.

(A Sokal-témáról annak aki esetleg nem ismeri: hps.elte.hu/~gk/Sokal/Sokal/Magyarul/kiszera.htm )
 Tordy Géza, mint vándordiák A Tenkes kapitánya sorozatban   Az EB kizárja az alapítványi fenntartású egyetemeket az Erasmus+ és a Horizont programból, mivel aggályosnak tartják a kormány és kormányközeli emberekkel töltik fel a felügyelőbizottságokat. Nyilván félelmetes dolog minden alapítvány,…..
Deansdale 2023.01.12 08:33:21
Szerintem az nekünk nettó nyereség ha magyar diákok nem tanulnak nyugaton, tekintve hogy hol tart és merre halad a nyugati felsőokatás.
www.dailymail.co.uk/news/article-11620829/Harvard-Medical-School-offers-course-healthcare-LGBTQIA-infants.html
Oké, tudom, a Harvard amerikai, de ma reggel ez a példa ugrott elém és lusta voltam másikat keresni, de gerinces ember szerintem nem vitatja, hogy a ny-eu-i egyetemek legföljebb csak egy kicsit vannak lemaradva ehhez képest.
Örökség Bírói függetlenség 2023.01.04 06:06:27
Az EU gondoskodott róla, hogy a bírói függetlenség kérdése téma legyen ma Magyarországon. Ez a kényszerű aktualitás, és egy amerikai cikk győzött meg arról, hogy indokolt ennek a dokumentumaim közt szunnyadó írásnak a felélesztése  Apropóját eredetileg nem is annyira hazánk, mint általában a Nyugat…..
Deansdale 2023.01.05 20:22:46
@F. Szabó: Világos, a cikk jó volt, csak én asszociálok mindig ugyanarra a kaptafára :)
Deansdale 2023.01.08 09:30:01
@F. Szabó: "Az EU jogállamiság harca a progresszívok eltérő demokráciaértelmezéséből ered."

Elfogadhatatlanul jóhiszemű vagy a progresszívekkel ha azt hiszed, hogy ők is jót akarnak, csak mások az elveik, és azokhoz ragaszkodva akarják átformálni a világot. Egyszerűen csak hatalmat akarnak és nincsenek elveik, ezt folyamatosan bizonyítják mindig és mindenhol ahol a hatalom közelébe kerülnek. Az EU progresszív vezetése azért akar "független" magyar bíráskodást, mert tudja hogy az progresszív bíráskodást eredményez, és egyszerűen csak a saját kezükben akarnak tudni minden létező hatalmi ágat, a demokráciára meg nagy ívben szarnak. A "demokrácia" a progresszív zsargonban a progresszívek uralmát jelent, akár a nép ellenében is. Ezért nyomják folyamatosan a süket dumát szerte a világon, hogy ahol nem ők vannak uralmon ott veszélyben a demokrácia, holott ahol meg ők vannak uralmon ott nyíltan és drasztikusan pusztítják a demokrácia olyan alappiléreit mint a véleménypluralizmus vagy a valóban szabad választások, a médián és az oktatáson keresztül nyomott agymosásról és overton-rángatásról meg már ne is beszéljünk.
Deansdale 2023.01.08 09:31:36
@F. Szabó: Bár az előző kommentem úgy tűnhet, nem cáfolni próbáltam amit mondtál, hiszen majdnem ugyanazt mondjuk, csak kiegészíteni :)
Deansdale VB-döntő 2022.12.18 18:57:50
80 perc unalom után lett izgalmas a meccs, s bár egyik brigád sem volt igazán szimpatikus, a végén legalább az európai csapat nyert, hál'istennek...
Deansdale 2023.01.03 13:24:56
@Frederick2: A Nolan3 erős visszaesés az előzőhöz képest. Az új Batman fáradt, érdektelen és jellegtelen, még úgy is hogy a belinkelt jelenten kívül ordító propaganda nincs benne több.
Deansdale 2023.01.05 20:05:35
@Frederick2: Szerintem ne kínozd magad ilyenekkel, nem kell bevállalnod a csapatért :)
Deansdale 2023.01.06 14:22:55
@Frederick2: Szerencsére van elég film, sorozat és játék amiben nincs túl sok propaganda. Én elsősorban az animékre kattantam rá egy ideje, minden szezonban van 2-3 ami érdekes és nézhető. Nyugatról kevés a jó újdonság, de néha azért megerőltetik magukat, a Top Gun 2 pl. kifejezetten jó volt. Ezek mellett marad a nosztalgia, régi cuccokat nézek újra. Amiről előre lehet tudni, hogy gyökér propaganda, azt eleve le se töltöm, nem bosszantom magam szarokkal és nem pocsékolom rájuk az időmet.
Russia has not carried out any strikes against targets near the Polish-Ukrainian border, the defense ministry in Moscow said on Tuesday, following reports of a missile, thought to be Russian, striking the village of Przewodow and killing two civilians. Missile fragments, whose photos were published…..
Deansdale 2022.12.13 07:28:41
@Wildhunt: Ez érdekelne...
Deansdale 2022.12.13 14:30:19
@Wildhunt: Jöhet emilben is, ha olyan.
Deansdale 2022.12.14 18:50:34
@Mia and Me: "miközben amivel orvoshoz mentünk arra nagyívben sz.rnak"

Válts háziorvost.

Eddig sem volt nagy hitem a modern orvoslásban, de még azt is eljátszották. Segítségért már csak akkor mennék hozzájuk, ha minden más lehetőség kifújt, mert szerintem 10-ből 9-szer többet ártanak mint használnak. Jobban bízok akár még egy falusi javasasszonyban is.
Rengeteg az értetlenkedés manapság a szórakoztatóipar körül, amit ezúton szeretnék eloszlatni, hiszen a valóság faék egyszerűségű, bár nehezen emészthető. A posztmodern filmek, TV-sorozatok, netes videók és számítógépes játékok a gyerekeket célozzák, számukra normalizálják mindazt amit mutogatnak,…..
Deansdale 2022.12.07 20:12:34
@Frederick2: Ja, elképesztő hogy ha lassan adagolják a dolgokat akkor mi mindent meg lehet etetni a tömeggel. 20 éve garantáltan elsöpri a közfelháborodás azt aki gyerekek nemi csonkítását népszerűsíti, most meg lenácizzák aki ellenzi. Ez a "haladás", no.
Deansdale 2022.12.09 08:12:29
@Mia and Me: Tökre egyetértek veled szinte mindenben, kivéve hogy századrangú téma lenne a gyermekeink szándékos eldegenerálása. Nem akarom nagyon erőltetni ezt a témát, dobtam itt pár linket az idők során amikre nem reagáltál, de az ég szerelmére, gyerekek százezrei vannak kitéve nyugaton ennek a mocsoknak, és attól hogy itt MÉG nincs ugyanolyan mértékű támadás ez nem századrangú téma.

Itt egy Project Veritas videó arról, hogy általános iskolákba LMBTP szervezeteket hívnak meg szexuális oktatást tartani, ahol dildókat meg seggdugókat osztanak szét "játszani", stb:
gab.com/ProjectVeritas/posts/109475360330658677
És most azért ezt linkeltem mert ez a tegnapi adag, amúgy NAPONTA van legalább egy új ilyen. Ne mondd már, hogy szerinted ez a téma mellékes, hogy ezt nyugodtan hagyhatjuk Mo-n is elharapózni, mert menten vitustáncot kapok.

Zárójelben, és mindenféle rosszindulat vagy rosszhiszeműség nélkül, ha te ezt a témát azért kerülgeted mert valamilyen szempontból érintett vagy benne, akár közvetetten, az nem gond, de attól még láthatnád hogy a társadalomra nézve ez igenis veszélyes. Ha van nálatok nem ciszheteró rokon vagy ismerős, az senkit nem izgat, de ez nem jelenti azt hogy elfogadható ha pl. politikailag motivált csoportok tömegesen nyomatják az aberrációt az iskolarendszerben. Eljutottunk odáig, hogy kiskorúak tömeges nemi csonkításán kell huzakodnunk, hogy az normális-e vagy sem, az Isten szerelmére, ne nevezzük már ezt mellékesnek.
Deansdale 2022.12.09 12:19:09
@Mia and Me: Van némi ráció abban amit mondasz, de szerintem
1. ugyanazok veszik el az életünket akik a degenerációt ránk erőszakolják, ugyanazzal a céllal, tehát a témák összefüggenek;
2. ez a probléma nem ignorálható attól függetlenül hogy vannak közvetlenebb gondok is.

Én személyesen ismerek "transznemű" magyar tinédzsert, úgyhogy számomra ez nem csak valami elvont amcsi hülyeség. Amíg a középkorú és idősebb korosztályok a fűtésen aggódnak addig a gyermekeik szép csöndben főnek a fazékban.

De oké, egyetérthetünk abban hogy nem értünk egyet - ahogy az angolok mondanák.
Deansdale Konteózzunk 2. 2022.09.25 10:04:50
A következő pár bekezdés saját gondolat, nem máshonnan ollóztam, és mint ilyen nyilván nem gondolom, hogy garantáltan igaz, csak szerintem frankón magyarázza a világhelyzetet, szemben a hivatalos narratívával, ami agysorvasztóan valószerűtlen. A háttérhatalom már hosszú évtizedek óta sugározza a…..
Deansdale 2022.10.29 09:04:46
@valis47: Ezért ismételgetem az élelemtermeléses témákat, de úgy érzem még a saját olvasóim nagy része is bolondnak néz :) Szerintem jelen helyzetben a "ha nem tudod megvalósítani a 100% önellátást akkor ne is csinálj semmit" a lehető legrosszabb tanács. Ha a boltokban tizedannyi cucc lesz tízszeres áron, akkor az egyszeri ember éhenhalni nem fog, de a világ legnagyobb kincse lesz otthon 3 tyúk.
Deansdale 2022.11.06 11:18:49
@Frederick2: Érdekes, hogy a fontos dolgokért alig-alig megy valaki utcára, de a hülyeségekre mindig van vevő. Ha ez egy valódi háború, akkor a tüntetéssel mit érnek el? Lóf*szt. Ha ez egy kamu háború amit a háttérhatalom két csicskája vív egymással azért hogy energia- és élelmiszerválságot generáljanak, akkor mi értelme bármelyik oldal mellett vagy ellen tüntetni? Semmi.

És persze a filmes csoport is szándékosan hergeli a tömeget, hogy lehessen mutogatni ahogy a tömeg erőszakoskodik. Broáf.
Elég sok vitám volt a kommunista pedagógusok és az általuk szinte semmire meg nem tanított kölykök hetekig tartó óbégatásával kapcsolatban. Érdemi vita, persze, nem volt, csak zsigeri elutasítás, epehányás valami olyasmi okán, amiről az ellenkezőknek fogalma sincs. Gondoltam, idecitálom már azt a…..
Deansdale 2022.11.10 09:00:21
@Mr Falafel: Úgy érzem a vita heve a kelletténél jobban radikalizált téged, már túltolod a tanárellenességet. Még ha neked anno rosszak voltak is a tapasztalataid, azért tudhatod, hogy a tanárok többsége nem olyan gyökér mint akikre te ilyen gyűlölettel emlékezel.
Deansdale 2022.11.14 08:14:03
@Alfőmérnök: A tanárhiány számomra nem volt túl feltűnő, amíg az előző tanév előtt nem távozott 3 pedagógus akiket aztán egyszerűen nem tudtunk pótolni, nem volt egyetlen megfelelő jelentkező sem, és hirtelen 3 külsős óraadónak kellett más iskolákból hozzánk átjárni, hogy menni tudjon a tanítás.
Ha egy ilyen szituban az alkalmazottaknak csak 10%-át kirúgják az egész rendszer megy a lecsóba. Ami egy tragédia, mert amúgy tényleg ki lehetne, vagy kellene rúgni egy rakás embert aki nem való a pályára. Aki balos ideológiát nyomat azt én szívem szerint még be is börtönözném amiért visszaél a társadalom bizalmával és a mások rá bízott gyerekeire továbbítja a saját lelki-szellemi nyomorát. A gyerek szent, b+, ilyesmivel visszaélni a legszigorúbb erkölcsi tiltás alá esik.
Egy francia cég megkérte alkalmazottait, hogy ha lehet ne a puszta kezükkel töröljék ki a hátsójukat a mellékhelységben, használják nyugodtan az erre a célra odakészített WC-papírt, mire jött a tömeges felháborodás, hogy ez tűrhetetlen iszlamofóbia...
Deansdale 2022.10.17 19:36:12
@Frederick2: Itt tartunk:
www.youtube.com/watch?v=_GBMKVrLbUg

A disney megteheti, hogy egy vödör szart mutat a nézőknek egy óráig, és kifizeti a "kritikusokat" és a bérkommentelőket a jó publicitásért.

Kedvenc kommentem a gamestar videó alól:
"jó kritika (...) nincs tele a manapság divatos "szakmaiságokkal"

Hja, a "szakmaiság", mint például azt nézni, hogy milyen a sztori, a karakterek, a párbeszédek, stb. Ilyennel csak a hülyék foglalkoznak, a gamestar kritika azért jó mert abban nincs ilyesmi :)
Deansdale 2022.10.20 08:27:50
@Frederick2: "Miért nem csapnak az asztalra a gamerek"

A legalapvetőbb válasz az, hogy minden jelentős kommunikációs csatorna a woke oldalon van, nekünk legföljebb néhány youtube csatorna jut, amíg be nem tiltják. Nekik dolgozik a sajtó, a szocmédia, a játékgyártás jelentős része, ésatöbbi. Egy gamer otthon ül egyedül és ha véletlenül egy ízesebb kommentet ír valahová máris megy a kitiltás. Egyszerűen nincs hangunk amivel a woke arcokba ordíthatnánk.

A második válasz az, hogy a woke ideológia ellen felszólalók ilyenistázása meg olyanfóbozása elég hatékony módszer a kussban tartásukra. Ez elsősorban a (relatíve) idősebb korosztályra vonatkozik, ami inkább csendben marad és a pénztárcájával szavaz.

A fiatalabbak viszont már olyan kultúrába nőnek bele, ami telítve van a woke szarsággal, ezért a legtöbbjük nem is érti miről beszélsz, ha megpróbálsz rámutatni hogy ez nem normális. Ők sem feltétlenül fogyasztják a kifejezetten woke játékokat, mivel azok annyira gagyik hogy nem kellenek még az elkötelezett aktivistáknak sem, de a normálisnak kinéző tartalmakba csomagolt woke üzenetek náluk simán célba találnak.

És nem csak ez a szubkultúra ilyen védtelen, hanem mindegyik. Sőt, a gamerek még ki is emelkednek a többi közül azzal, hogy volt a gamergate, de aztán sajnos az is elhalt. Az pont az az asztalra csapás volt, hogy a gerinctelen woke szararcok szálljanak le a gamer kultúráról, de végülis a mainstream addig rasszistázta meg szexistázta őket amíg a lázadók belefáradtak a hülyeségbe és hazamentek. Megnézheted a wikipédiát például, az tökéletesen mutatja hogy milyen a woke mainstream hatalma az alulról szerveződő felkelő mozgalmak ellen.
Deansdale 2022.11.10 21:58:00
@Frederick2: Na, ez teljesen jó volt, csak a végkövetkeztetésig nem jut el a srác. Úgy érzi ez a sorozat a nőknek sem szól meg a férifaknak sem - hát ja, mert a gyerekeknek szól, nekik mutat a disney szándékosan ilyen aberrált szerepmintákat, hogy a felnövekvő lányok arrogáns ribancok legyenek, a fiúk meg a létezésüket is szégyellő lelki roncsok. A disney nem arra költ ezermilliárdokat, hogy a már megszilárdult értékrenddel rendelkező felnőtteknek gyártson olyan tartalmat ami azokat nem érdekli, hanem a formálható elméjű gyerekek agymosására.
Volt ezzel a címmel egy nóta, még Huszti Péter énekelte. Akkoriban ez nekem, a szerelmes kamasznak nagyon tetszett. S a dalban van némi igazság, mert valóban megszépül minden régi emlék, ha az érzelem felülkerekedik az értelmen. Ami elég együgyű megfogalmazása ennek az intellektuális jelenségnek,…..
Deansdale 2022.10.30 08:31:25
@Mr Falafel: Ha őszinték akarunk lenni globálisan el van cseszve minden, itt már kirúgásokkal nem megyünk semmire. A "nagy menetelés az intézményeken át" lezajlott és elérte célját, a kultúráink irányítása kikerült a kezünkből, és amíg nincs egy igazi erő ami képes azt visszavenni addig a globálelit csicskái fogják menedzselni a lassú lecsúszásunkat a lecsóba. Valami erőszakos vallásra lenne most szükség, ami egy épelméjű értékrendet kényszerítene minden magyarra. Akkor kezdődhetne az amiről beszéltél, a 30% megregulázása. A fideszizmus erre sajnos több okból sem alkalmas, például mivel messze nem elég erőszakos.
Deansdale 2022.11.01 09:25:32
@Alfőmérnök: Ez tényleg jó komment, bár azt nem hiszem hogy a fidesz ezért megbukna. Az a fő gond, hogy a súlyos problémák kvázi megoldhatatlanok, mert összefonódnak pl. demográfiai változásokkal, vagy EU-s direktívákkal amik alól elvileg nem vonhatjuk ki magunkat. Ha a fityisz rendbe akarná tenni az oktatást akkor olyan radikális lépésekre kényszerülne amiknek úgy tűnik még a tizedére sem hajlandóak. Ezt a rendszert egy fizetésemelés nem fogja megjavítani :\
És szerintem látja ezt a sok tisztességes tanár is, ezért dolgoznak csendben az erejük határáig.
Deansdale 2022.11.10 08:54:40
@Alfőmérnök: Alapvetően egyetértenék, csak az a gond, hogy amit a tanárok "érdemelnek" azt az adófizetőknek ki kell perkálni. Abba szívesen beleegyeznék, hogy sok más fölösleges ill. káros dolog állami finanszírozását megszüntetik, és cserébe duplájára emelik a tanárok fizuját. Persze ez csak álmodozás, úgyis mindenféle emelés a költségvetési hiány terhére fog történni, ahogy azt megszoktuk.
És persze itt már előkerül az is amit Falafel emleget, hogy ha magasabb a jutalom akkor emelni kell az elvárásokat is. Igaz, hogy a pedagógusok kb. fele többé-kevésbé lelkiismeretes és elkötelezett, de a másik fele sajnos nem, és nem hiszem hogy ez a fizuemeléstől megváltozna.