Regisztráció Blogot indítok
Adatok
salitis

0 bejegyzést írt és 57 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az első futball-világbajnokságot, a fennállása 100. évfordulóját ünneplő Uruguayban rendezték, 1930. július 13. és 30. között. Összesen 13 nemzet mérte össze erejét, a bajnokság előtt nem voltak selejtezők, meghívásos alapon történt a részvétel. Mivel túl költségesnek vélték az odautazást, Európából…..
Ha vétóról van szó, akkor érdemes visszamenni a történelemben, mert a jelen politikai reflexeit öntudatlanul is befolyásolja a kelet-közép-európai múlt. Kezdjük ott, hogy a nemzeti/vallási tradíciók hívei számára a populizmust törvényesíti a „kisnemesi nacionalizmus” évszázados hagyománya. Az ő…..
salitis 2020.11.17 18:01:20
@Honóriusz: Milyen vizsgálat???
Szó nincs vizsgálatról, csak ítéletről.

És mik lennének a "vizsgálat" szempontjai? Mi a jogállam definíciója?
Egyelőre annyi: benyalsz Sorosnak, vagy sem?
Ha benyalsz, jogállam vagy, ha nem, akkor nem vagy az.
  A tűzszerészek serényen dolgoznak, ám ha bármelyik politikai vagy gazdasági bomba működésbe lép, a kormányzópárt darabokra hullhat. Most derül ki, hogy a Fidesz képes-e túlélni akkora krízist, melyhez foghatót az 1994-es választási bukás óta nem élt át. Fotó:…..
Alig, hogy felocsúdtak a szerb olvasók, az online lapok újabb brutális baleset videójával sokkolnak. A vasárnap hajnalban történt újvidéki karambol után (melyről az Index időközben megírta, hogy egy nótórius gyorshajtó hibájából történt) egy szombat délutáni horror baleset…..
Egy 19 éves srác legyen szíves hivatalos dokumentumokkal bizonyítani, hogy valószínűleg sosem látott dédnagyapja mit csinált 70 évvel ezelőtt. Ha nem tudja, akkor nyilván náci volt. "Egyetlen kérésem van mindenkihez. Tegye fel a kérdést magának, hogy hol voltak, mit csináltak,…..
Vasárnap reggel óriási dolog a Lánchídrádiót hallgatni, legalább olyan felemelő élmény nyújt, mint péntek reggel a Kossuth Rádió szokásos miniszterelnöki mantráját a zene füleinknek életérzés kíséretében érzékszerveink közelébe engedni. Vasárnap reggel Kövér…..
salitis 2014.01.27 18:58:28
@nu pagagyí:

Nem kell megszemélyesített vezér ürü nektek ballib birkáknak, elég egy mantra: "bűnös nemzet" oszt nyomjátok napestig. És ha néha véletlenül egy ilyen elvakult jobbos is mint Nagybajusz gondolkodni próbál, azonnal leugatjátok, mert ti jobban tudjátok: 70 éve megmondták a véleményeteket az egykori győztesek, azóta azt nyomjátok.
Románul beszélt, megverték: Gheorge Predut az új Malina Hedvig. Hiába no, kezd beérni a Fidesz-Jobbik tandem nemzetpolitikája, a sok székely zászlón kívül, végre vannak felmutatható eredmények is, lassan, de biztosan megtaláljuk a helyünk a kelet-európai nacionalisták…..
Az országgyűlési választás közeledtével megint téma az új adórendszer. Az egykulcsos adót támadják az ellenzéki politikusok, és védelmezik a kormánypártiak. Talán nem is baj, hogy purparlé van körülötte. Minél többet hallunk, olvasunk róla mi, választópolgárok és…..
salitis 2013.11.26 23:01:01
2011-től két változtatást vezetett be a kormány az szja rendszerben:
1 , egykulcsos adót vezetett be: 16% a korábbi alsó 19% helyett (ezzel vajon kijárt rosszul?!)
2, megszüntette a minimálbér után járó adójóváírást.
(ja, és a 3. változtatás: elkezdte kivezetni a szuperbruttó nevű unortodox valamit)
Ez a két változtatás teljesen független egymástól, egyikből nem következik a másik, bármelyik el lett volna magában is, csak annyi a közös bennük, hogy egy időben vezették be. Az egykulcsossal mindenki jól járt, aki keveset keresett az kicsit járt jól, aki sokat, az nagyon jól járt. Az adójóváírással pedig a csak a minimálbéresek veszítettek, hiszen csak nekik járt. Akinek addig sem járt, az azután sem hiányolta. A kettő eredője lett az, hogy az alsó jövedelmi csoportban rosszul jártak: többet buktak az adójóváírás eltűnésén, mint amit nyertek a minimálbér adócsökkenésén.
Kik ezek az alsó jövedelmi csoportba tartozók? A minimálbérre bejelentettek. Közülük sokan vannak, akik valóban ebből kénytelenek élni, de azért ha mindenki jobban szétnéz a környezetében (netalán a saját kis életében), könnyű belátni, hogy jóval többen vannak az adóelkerülők, a minimálbérre bejelentettek, akik a többit zsebbe kapják, adó és járulék fizetés nélkül.
Aztán jött a ballib politikus nevű állatfajta, és rájátszott a magyar ember egyik legnegatívabb tulajdonságára: az irigységre.
Mi az hogy mások jobban járnak, miközben ők rosszul???!!!
Amúgy is hallatlan skandallum, az szja történetének 23 évében ilyen még nem fordult elő: a teljes bérrel bejelentettek jobban jártak, mint akik megoldották ügyesben: minimálbéren ügyeskedve. Döbbenet! Felháborító! Nehogy már a jogkövető magatartás Mo.-on elnyerje jutalmát!!
Milliók építettek az elmúlt évtizedekben a minimálbérre_bejelentve_a_többit_zsebbe_dugva üzleti modellre, és most ez bukik???!!!
Na nehogy már tisztuljon itt valami! Az már majdnem Európa!!! Kinek jó az???!!! A magyar baloldalnak dagonya kell, amiben jól el lehet röfögni a többi ügyeskedő "vállalkozóval".
salitis 2013.11.26 23:47:34
@gigacherry:

"Én ebben a "baloldalnak dagonya kell" dologban abszolút nem értek egyet veled, a mostani kormánynak is volt bőven olyan húzása, ami a sok adót és járulékot fizető dolgozókat sújtja (pl. manyup-ügy),.."

Én a 90-es évek közepén teljesen jó döntésnek gondoltam az energetikai cégeink privatizációját (és még nagyon sok más privatizációt), de ma már egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy hosszútávon azok jó döntések voltak.
De ahhoz el kellett telni több mint 15 évnek, hogy bebizonyosodjon, marhaság volt: visszaéltek a naivitásunkkal.
Tartok tőle, erről a manyup-döntésről is csak évtized elteltével tudjuk biztosan megmondani: a szükséges rossz volt, a vezéráldozat, vagy kótya-vetye, egyszerű lenyúlás. (Mondom ezt úgy, hogy én abszolút vesztese vagyok az ügynek, bár soha semmit nem írtam nekik alá, soha semmiről nem mondtam le.)
salitis 2013.11.27 00:01:01
@ember100:

"NEM jó az egykulcsos adó , a gazdagoknak ad a szegényektől elvesz !"

Nem szívesen hivatkozok magamra, mert nem tűnik szerénynek, de kénytelen vagyok azt kérni Tőled, olvasd el korábbi hozzászólásomat, ahol pont Nektek, akik ezt a szamárságot szajkózzák, magyaráztam el - szerintem elégé érthetően - mi a különbség az egykulcsos adó és az adójóváírás között.
Az meg egy érdekes látásmód, hogy valakitől nem lenyúlni valamit, amiért az megdolgozott, az már "adás", és a keveset bevallóktól is elkérni minimum azt - %-osan, nem nominálisan! - amit a közteherviselőktől úgy általában, az "elvétel". Magad minősíted vele. Gondolkodni sem ártana néha, nem csak a pártszlogeneket szajkózni!
„Azt hiszem, hogy én csak tettem mindig a dolgomat, s igyekeztem felismerni azokat a történelmi fordulópontokat, amelyeken lépni érdemes.” (Pozsgay Imre, Magyar Nemzet) 1933: Pozsgay Imre megszületik Kónyon. 1950: Pozsgay Imre belép a Magyar Dolgozók Pártjába. 1956: Pozsgay Imre…..
Nagy baj van, emberek. Olvasom, hogy a 2010 és 2013 között végrehajtott szja-reform összességében évi 444 milliárd forinttal csökkentette a magyar állam bevételeit, az adócsökkentés 74 százaléka a két legmagasabb jövedelmi tizedhez tartozó gyermektelen állampolgárok nettó…..
salitis 2013.11.20 21:30:10
@desw:

"Utálom a Fideszt, mint a szart! Bíztam Bajnaiban, de ezzel a "vissza a kétkulcsos adóval" ötletével nálam leírta magát. Ha azzal jönne, hogy az alacsonyabb jövedelműek adómentességének a fedezetét a pazarló állami kiadások csökkentésével teremtené elő, akkor egy szót sem szólnék. De b+, a vissza a kétkulcsost és köcsög "gazdag" fizess többet akkor, amikor a 16%-os szja mellett is agyon vannak adóztatva az emberek??? Noooormális!! "

Ott a pont!

Megy a sírás-rívás, hogy a "gazdagok" 444 milliárddal gazdagabbak lettek. Bezzeg a mészároslőrinc-félék milliárdjai(igen, miiliárdjai, nem milliói!)nem szúrják a szemüket. 444 milliárd = 222 mészároslőrinc!
Ezért nem jut a kiskeresetűeknek (és szerencsére a minimálbéres adócsalóknak sem, akik azért lássuk be, jóval többen vannak, mint az előbbiek) adójóváírás, nem az egykulcsos adó miatt.
A Századvég, tehát nem valami baloldali kormány ellenes csoport, hanem a kormány támogatásokkal jól megtömött intézetének kutatója szerint az egykulcsos adó évi 444 milliárd forint kiesést jelent az államnak aminek 75%-a a legjobban kereső 20% zsebében marad. Tehát a legjobb…..
salitis 2013.11.20 20:11:04
@drzsivago:

Nem a haza lesz ellenzékben, hanem a maszop és csatolt részei, és szatelitjei. :-)

"A költségvetés bukott pár száz milliárdot."
Ehhez képest most a hiány 2% körül lesz, amikor nem buktunk, akkor meg 6-8% volt. Hogy van ez?
salitis 2013.11.20 20:22:19
@BadSimpson:

"A középréteg mennyivel pörgette fel a gyermek vállalást az elmúlt 3 évben? "

Lehet nem tudod, de ma már egy gyerek 20-25 éves "projekt". Amíg az emberek reális veszélyként tekintenek ennek a családi támogatási rendszernek az ádáz ellenségeinek a visszatérésére, ne várj csodákat. Ha csak 3 ciklus múlva is, de akkor is még csak fele időnél tart a "gyerek projekt" és ha akkor csinálják vissza a minimálbéres adócsalók mekkáját, akkor sem lehet a gyereket visszavinni a tecsóba, vagy feltenni a vaterára: jön a koldusbot.
salitis 2013.11.20 20:25:01
@drzsivago:

Isten " A tanú" -m, ezt már hallottam valahol! :-)
A gyermeknevelést nagyon komoly adókedvezményekkel kell támogatni, ez ugyanis egy olyan befektetés, ami a teljes társadalom számára busás hasznot hoz.Találós kérdés: hogyan változtassuk meg úgy az adórendszert, hogy a költségvetés ne boruljon fel, a szociális rendszerek és a…..
salitis 2013.11.15 23:50:15
@bankvezér:
"Ezt a családi adókedvezmény törvény Orbán, a magához hasonló tolvajok érdekében hozta! "

Anyád!!!
salitis 2013.11.16 21:00:48
@bankvezér:

Orbán lehet, hogy tolvaj, de leszarom.
De azokat a nagycsaládosokat letolvajozni, akik teljes fizetéssel be vannak jelentve???
Talán nem tűnt még fel, de adót jóváírni csak adóbefizetésből lehetett eddig. Miért is tolvaj az, aki adót fizet?
Ezt a marhaságot a Bajnai-Mesterházi-Gyurcsány vonal nyomja. Szerintem te vagy a troll.

Az egykulcsosról nem akarod elmantrázni, hogy ennek bevezetése miatt keresnek a kiskeresetűek még kevesebbet? Ezt a hülyeséget is balról fújják, mantrázd te is jó trollhoz illően.
A hazai devizahitelekkel kapcsolatban az a legnagyobb baj, hogy olyanok kaptak svájci frankban hitelt, akik forintban hitelképtelennek minősültek.Nem lehet eleget beszélni a magyar gazdaságot megbéklyózó devizahitelekről, fontos, hogy megértsük a probléma kialakulásának okait ahhoz,…..
Idén februárban még azt hihettük egy röpke pillanatig, fellélegezhetünk - legalábbis Cséfalvay Zoltán kijelentése alapján, miszerint "az adórendszer elnyerte végleges formáját, egy olyan adórendszer alakult ki a foglalkoztatást és a jövedelmeket terhelő…..
salitis 2013.10.10 00:11:45
@Zka:
"Az alacsony jövedelmeket kéne felhúzni, ..."

Csak kár, hogy akkor a termelő beruházások jelentős része már csomagolna is. Kínával csak kínai bérekkel lehet versenyezni, és akkor is még csak a földrajzi előny szól mellettünk.
Kínában az Apple beszállítói 1,5$/óra bérrel dolgoztatnak. Heti 60 órában.
A legjobb esélyünk, ha ott gyorsabban megy ez a "bérfelhúzás".
Csak akkor ott van India....
Jól kivan ez a globálkapitalizmus találva. Ezen mi már nem gazdagszunk meg. Azt előtte kellett volna, ebbe már gazdagon kellett volna beszállni.
Attól, hogy ön szép, még nem következik, hogy ön okos.Egyesével kell visszautasítanom azt a sok butaságot és baromságot, amit ön itt elmondott az elmúlt öt percben.Én ott voltam másokkal egyetemben, (…), amikor lépések tömkelegét tette meg Orbán Viktor a nagybányai…..
salitis 2013.09.10 22:32:21
@monddazigazatmar:

Sötét barom vagy!

De nem értem, miért lenne ez sértés rád?! Mert amúgy seggsötét barom vagy (a 3nevű koreaival együtt). Tehát az első állítás dicséret számodra, nem kell megsértődni.
salitis 2013.09.10 23:35:40
@monddazigazatmar:

Míg eldöntöd, hogy Hegel-re vagy Sándor Györgyre akarsz utalni, megjegyzem, hogyha én,aki a 183. lófasz jóska vagyok az országban (ne örülj, te a 184. vagy!) így beszélnék négyszemközt egy randa buta nővel, elhatárolódnék magamtól, akkor Magyarország államtitkára, akit az én adómból tartanak el, ne röfögjön már a Parlamentben ilyesmiket egy képviselőnő képébe!!! Nem ezért fizetem!!! Mert ha a környezetvédelemhez lószart se ért, legalább próbáljon már meg civilizáltan viselkedni, Jóisten az anyját!!!! Ennyit már csak elvárhatnánk tőle!!!
SarcHarc Majd elszámolom a cégben 2013.09.04 07:00:00
Nemzeti sportunk a számlagyűjtés. Ha nélküle olcsóbban megússzuk, inkább nem kérjük, de ha muszáj számlát kapni, akkor viszont gyorsan keresünk egy céget a családban, mondván, majd ott „elköltségeljük”. És a cégekben gyűlnek a tevékenységhez sehogyan nem kapcsolódó…..
salitis 2013.09.04 22:35:24
Orbán Viktor egy zseni, ez eddig se volt vita tárgya. Ilyen gyorsan, ennyire agyhalottá silányítani egy nemzetet, ebben biztos nincsen párja. Igen furmányos dolog úgy okádni Brüsszelt, hogy a főnök - nem kis részben a haveroknak munkát adva - felhasználja a pénzét. Fű nem nőne…..
Az akk.hu legfrissebb adatai szerint ismét történelmi csúcsra ért a központi költségvetés bruttó adóssága. Mintegy 22 238 milliárd forintra. Mivel ez a szám adja az oroszlánrészét az ún. „maastrichti adósságunknak”, ezért ennek változása pontosan jelzi előre a…..
salitis 2013.07.24 23:58:46
@Kerek négyszög:
"A kutya nem itt van elásva. Orbánék azért uszítanak az IMF ellen, mert amikor legutóbb idehívták őket, világossá tették, hogy megegyezést várnak el az EU demokratikus követeléseivel szemben."

Ne legyen bankadó és ne piszkálják Simor fizetését? Ezt követelte az IMF. Ezek az EU demokratikus követelései?
Támogasd bátran a többi hülyével.
A múlt héten Magyarország államcsődjével kapcsolatban két jóslat is befutott. Ez már a vég, kezdjünk csomagolni? Először Peter Attard Montalto, a Nomura elemzője csatlakozott a Szász Károlyhoz, és a kormány legújabb, a devizahitelesek megmentését kilátásba helyező homályos…..
salitis 2013.07.24 05:43:28
@Void Bunkoid:

"azt mondanám, hogy a 94-98 közötti Horn-kormány hellyel-közzel jó úton járt"

Arra gondolsz, amikor a korábbi években kiépített (állami pénzen + lakossági önrész) telefon, gáz rendszereket, meg az erőműveket pár üveggyöngyért odaadták nyugati "befektetőknek" garantált profittal? (akik azóta is csak talicskáznák ki a profitot, ha nem volnának a különadók)
Mert ez nagy ötlet volt. Nyilván értünk volt.
salitis 2013.07.24 05:51:09
@komplikato:
"Valószínűleg hosszú távon az lenne jó az országnak és lakóinak, ha nyernének EZEK 2014-ben és 2016 körül akkorát buknának, hogy a köv. 3 ciklusban aki csak rágondol, hogy szavazzon rájuk, annak is gyomoridege támad."

És akkor majd kire szavazunk, okoska? Akik 2010-re oda juttatták az országot, ahol akkor volt?
Most legalább annyival előrébb vagyunk, tudjuk ki lopja el az adónkat.
1968-ban Daniel Cohn-Bendit-et, a párizsi diáklázadás vezérét (aki ma a Zöld frakció társelnöke az Európai Parlamentben) a szélsőjobb és a kommunisták is támadták. Volt ő minden: zsidó, német (csak 23 évvel járunk a háború után!), német zsidó... Az "idegenek" és a…..
Az évi 80 milliárd forintból gazdálkodó MTVA ma ismét kitett az esti Híradóval. Az egész Híradó megnézése semmilyen körülmények között semmilyen korosztálynak sem ajánlott, mivel minek néznék az "alternatív univerzum" híreit?Röviden összefoglalva: azzal kezdték, hogy…..
Míg be voltunk havazva, Ciprus bankjainak megmentésére rendhagyó, és sokakat megosztó megoldás született Brüsszelben. A helyzet kialakulását leíró elemzések azonban sokszor megfeledkeznek egy nagyon fontos tényezőről: brutál magas a rezsi Cipruson! De miért? A lakossági…..