Regisztráció Blogot indítok
Adatok
OKdoki

0 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
MAX kártya ÜZLETEK 2020.07.01 20:15:02
Központi kérdés, hogy melyek azok az üzletek, ahol használhatjuk a MAX kártyánkat. Gyakorlatilag nincs kivétel: bárhol, ahol lehet kártyával fizetni. Igen, ugyanott tudunk vele vásárolni, ahol azt eddig is tettük, csak most nem a szokásos kártyánkat vesszük elő fizetéskor, hanem ezt az újat, a…..
Ha valaki 40 éve él egy országban, akkor alighanem alaposan ki- és megismerte. Így aztán lát olyan folyamatokat is, melyek másoknak talán kevéssé szúrnak szemet. Dánia esetében például azt, hogy rengeteg (és túlsúlyban lévő) pozitív vonása mellett erősödik például a rasszizmus...
Magyarországról nézve menőnek tűnnek a skandinávok, akik szép ruhában, sportosan, pirospozsgás arccal menő bringákon járják a tiszta, jó levegőjű nagyvárosaikat. Kicsit közelebbről nézve például Stockholmban azért jóval árnyaltabb a kép...
OKdoki 2020.02.03 11:29:45
Herr Géza: strava.app.link/s6vt2FS5L3

Tudom. Most azt fogod kérdezni, miért más a felhasználónevem. Mert ezt most a telefonomról küldöm. A Stravat csak oda töltöttem le. Ahogy mondtam, csak egy koca biciklis vagyok. Pont azt reklámozom, hogy Budapest sem nagy. Jó, nem 35-50 kilométerre gondolok az átlagembereknél, de 10 km nem megerőltető és azzal már sokan elérnék a munkahelyüket. Persze, egyre többen jönnek erre rá.
Az egyetemes történelem baszomnagy tévedések nélkül szürke és kiszámítható lenne, mint Svájc bankpolitikája. Most, hogy a citatum.hu Csunderlik-Pető fejezetének majdani kitöltésére alkalmas felütéssel túlestünk az első mondat nehézségein, rögzítjük: a Page Not Found Matolcsy-alapítványi támogatás…..
OKdoki 2019.06.23 22:18:51
Volt itt azért egy-két magas labda. Alaszka eladása, így bő 150 év után valóban hibának tűnik, de az akkori fejjel nem volt ez olyan marhaság. Nézzük, előszőr az árat. 7,2 millió dollár, az inflációkalkulátorok szerint, ma kb. 125 millió dollárt ér. Azonban ezen kalkulátorok elsősorban a két időpont közötti GDP különbséget veszik alapul néhány korrekciós tényezővel megtámogatva. Sokkal egyszerűbb, szemléletesen módja is van az akkori összegnek a mába helyezésére. Találni olyan adatot, hogy az U.S. Navy 1890 környékén vízre bicsájtott két büszkesége a Texas és Maine csatahajó 4-4 000 000 dollárba került. Ezek a hajók harminc évvel korábban nem is létezhettek. Csak az angol Royal Navy-től van egy kézzel fogható adat ebből a korból. Az 1861-es HMS Warrior 377 000 fontot kóstált. A dollár rosszabb pénz volt, de három-négy hajó kijött volna belőle. Gondolom a cárnak kellett az a pénz, ami még értékesebbé teszi a szemében. Ellenajánlat meg nem volt. Stb. Van azonban más is. 1821-Ben a spanyolok 5 millió dollárért és egy ígéretét adták el Floridát az amerikaiaknak. A pénzt meg sem kapták közvetlenül, az kártérítés volt az amerikai telepeseknek, egy ígérettel egyetemben, hogy a spanyol Texast nem piszkálják az amerikaiak. No, ez sokkal rosszabb üzlet volt. És mit szóljunk Louisianahoz? 1803-ban adták el a franciák 15 millió dollárért. Ránézve a térképre mondhatnánk, a mai Louisiana majdnem megér 1 milliárd mai dollárt. Ja! Csakhogy, az akkori Louisiana a mai USA majd 1/4-t foglalta magában a Mexikói-öböltől a kanadai határig. Most ez mennyit érne? Lenne aki ezt meg tudná fizetni? Valószínűleg ez az USA kétnyelvű lenne. Már ha van olyan, hogy “Mi lett volna?” Üdv.
Véget ért a híres neves, csilliárdokból megrendezett vizes vb. Azt gondolnánk elülnek a hullámok, elnyugszik mindenki szépen magának, de nem: Akkora a zajongás és csörömpölés, mintha az úszás körül mindenki egyszerre rugdosná a szaros bádogbilijét a medence szélére, hogy aztán a tartalmát…..
OKdoki 2017.09.04 19:06:44
@kekex: "Egy Jobbikot is tartalmazó formális pártszövetségnek akkora az esélye, mint nekem az 5-ös lottó főnyereményére.
Akárhogy cukiskodott Vona, még nem igazán felvállalható a pártja. Majd ha tényleg levállik róla a szélsőjobbos közönség - talán. De ha nem lép a mérsékelt fidesz-szavazók szemében előre, akkor a szavazótömeg elvesztésével a jelentékteledést kockáztatja.
Ráadásul SENKI sem tudja garantálni, hogy a Jobbik nem a kisebbségben maradó fidesszel fog koalázni.
Személy szerint nem igazán adnék nekik egy szdsz-hez mérhető zsarolásai potenciált - egyik oldalra sem!
Az pedig, hogy a "Gyurcsány többet visz, mint amennyit hoz" Botka kudarcán lemérhető. Hja: "Elvtársak ne dőljünk be saját propagandánknak!"
A MOMA összeállt a DK-val, tehát elég közösen hozni 10 %-ot a Parlamentbe bejutáshoz. Csak ne a Közös Ország Mozgalomnak neveznék magukat - még én is mandinerből lecsapom őket egy KOMcsizással!

Te TÉNYLEG nem érted?! Vagy csak nem akarod érteni, hogy egy NET-es szavazás a kispártok túlreprezentálását mutatná (lásd: 16%) ami köszönő viszonyban sincs a VALÓDI szavazási preferenciákkal? Mert amikor azt mérik 1-2%-ot ha elérnek."

Valójában nekem van az az érzésem, hogy Te nem érted a lényeget. Lehet, hogy én nem voltam egyértelmű.

Nézzük a második felvetést, mert először azt érdemes tisztázni.
Ez nem internetes közvéleménykutatás! Azt bárki meghekkelhetné, és ezt éreznék az emberek. Egyszerűen csak egy párt ráállítana néhány embert és az jönne ki, hogy azt a pártot hányan szeretik. Itt egy előre eldöntött leosztáshoz (a százalékok szerint) lehet csatlakozni és egy számlálóval ezt jelezni, amivel azt tudná elérni, hogy látszódna mennyi ember hajlandó egy bizonyos elképzelés szerint eljárni. Itt a tömeg ereje a döntő. Persze ehhez kell is a tömeg. Nem lehet garantálni a területi eloszlást. Lehetséges, hogy akár 1 millió ember csatlakozik, de az mind Budapesti. Viszont mimnél nagyobb a szám, annál valószínűbb, hogy területileg is egyre jobban eloszlik. Nemérdemes hekkelni, mert ha valaki hozzáír százezret, azzal csak a tömeg erejét növeli, egy neki nem is biztos, hogy kedvező szituációban (főleg a pártok szemszögéből) A Fidesznek már ötvenezer ember is fájhat, ha ezért veszítene el mondjuk három egyéni körzetet. Persze ezt Ők sem tudják, de reszkírozni sem érdemes. A dolog csak sok csatlakozó esetén működik, de nekik el kell hinni, hogy hiteles a számláló. Remélem érthetőbb?!
A második. Mi történne, ha a Jobbik olyan helyzetbe kerül ezen a szavazási forma által, hogy a kormányt alakítani egyedül nem képes Fidesszel léphet koalícióra? Egyszerűen is elüthetném a választ! Juj, mi lenne! Rosszabb? De nem teszem. A helyzet az, hogy ez már rögtön azt jelentené, hogy Orbán Viktor csapatának meg kell alkudnia valamilyen szinten. Ez komoly vereség. Jelzés, hogy szarok vagytok! Ez azonban nagy lehetőség Vóna Gábornak, hogy megerősödjön. Leszalámizzák, mint a Kisgazdákat, vagy jól jön ki belőle 4 év múlva? Természetesen, nem ismerjük Vóna G. politikai képességeit, de van már egy erősebb külső háttere. Továbbá, információi is, hogy mi történt 1998-2112 között. Belső információi! Folytatom még, de most abba kell hagynom.
OKdoki 2017.09.04 19:38:26
Szóval, a két pártvezérnek nem lehet teljesen egyforma ambíciója, vagy egyforma megoldási csomagja. Már csak azért sem mert akkor a kisebb foldódik a nagyobban. A Jobbik 2022-ben már nyerni akarna. OK, vannak a Keresztény Demokraták. Tételezzük fel, ilyen a jobbik is. Akkor is jön 2022. Ekkor viszont ez már egy tömeg. Egy jól körülhatárolható jobboldali tömeg. Nem mondhatja, azt aki csalódik ebben vagy abban, hogy majd a másikra szavaz. Minek? Marad az ultra szélsőjobb vagy bejön középre. Ki lesz középen? Hát a négy "kicsi" már teker rá, de várjuk ki a végét. Van azonban másik út. Vóna számításból belemegy a koalícióba, de aztán megérzi a szorítást és egyszer egy kedvező ügyben szakítja a koalíciót, mert lehet, hogy így erősebb lesz. Előrehozott választás. Mi nekünk ebbe a jó, ha nem vagyunk Jobbikosak. Első. Van egy ingyenes, friss közvélemény kutatás. Maga az egyfordulós választás. Ott lesz feketén-fehéren mennyit kaptak pártlistára a pártok. Mindennél jobb szcenárió az, ha 2018-ban senki nem szerez annyi helyet, hogy egyedül kormányt alakítson, de koalícióra sem hajlandóak lépni. Meg kell ismételni a választást. Nálunk ilyen még nem volt, de lehetséges. És igen! Ott van a friss közvélemény kutatás. Lényegében az lesz a második forduló. Jó tudom, ennek nagyon kicsi az esélye, de más módon meg szinte nulla.Az is elképzelhető, hogy az egyéni helyek 80%-nak elvesztésével, a Fidesz és a jobbik együtt sem kormányzóképes. ekkor vagy nagykoalíció a másik oldalon, vagy megismételt szavazás. Sajnos, ehhez minimum egy jól működő weboldal kéne, a fent vázolt elképzelés alapján.
OKdoki 2017.09.04 19:49:23
@graphics: Egyrészt, az okostelfon is számítógép. Annak az egyszeri regisztrációja is megoldható. Nem tudom a technikai részleteket, de mert egy valamilyen oldalra bejelentkezel telefonon, attól még általában be kell jelentkezned az otthon gépen is. Az nem számít, hogy milyen nyilvános hálózaton keresztül lépsz be. az csak a hozzáférési pont. A Te készülékedre a szerver kioszt egy virtuális" IP címet. De ebbe ne menjünk bele, mert nem értek hozzá, csak tudom, hogy működik, mert egyszerűen van rá példa az éleben. Rögtön visszautalok a bankok online felületeire. Továbbá, nem kell 4-5-6 millió magyar. Úgy tesztek, mintha azért nyert volna a Fidesz, mert 4 millió szavazója lenne és a másik oldalnak meg 1 millió. De jelenleg még az sem biztos, hogy van a Fidesznek 2 millió szavazója. Tán másfél. 1 millió együtt szavazó és még másfél összevissza szavazó jó eséllyel áthúzhatja a Fidesz számításait. És ha nem? Akkor mi van? Csak kerülne jelképes összegbe! Meg egy kis ingyen reklámba. Innen is vinni kéne a hírt. Ehelyett csak a kifogásokat mondjátok....Ejj, ráérünk arra még!
A magyar gyorsforgalmi útfejlesztés az elmúlt években elérte azt a kiépítettségi szintet, ahol a további fejlesztések egy részét szakmai indokok alapján már meg lehet kérdőjelezni. Ennek remek táptalajt ad az ismert, és unalomig ismételt miniszterelnöki mondat az egri…..
OKdoki 2017.07.21 16:30:18
@Bobby Newmark: Igen, ott szükséges is, Vácig minimum. De ahol nem, ott mehetne a régi formájához hasonlóan.
OKdoki 2017.07.21 19:10:59
@XXXXXL: Ááá, nem. A 2x2 sávos autóút nem fele építési költség az autópályához képest. Talán, ha 20 %-kal olcsóbb. Persze ez is pénz. Viszont az tény, a főútjaink nagy része is vacak. Ha csak ezek Ha csak ezek nyomvonal korrekciója, pici kiszélesítése és a települések elkerülés megtörténne az nagy előny lenne. Az az egyszerű poén, hogy a szintbeli kereszteződéseket úgy oldanák meg, hogy legyen nagyívű lekanyarodósáv, kissé hosszabb besoroló sáv, mondjuk azoknak is akik balra kanyarodva, akarnak rákanyarodni a főútra középen egy elfogyó besoroló sáv, amiből van néhány de közel sem elég. Szóval ha legalább az egy és két számjegyű utak ilyenek lennének mindenhol, az már sokat javítana a közlekedés minőségén. Ez sem lenne olcsó, de előbb összejönne rá a pénz, mint még 500 km autóútra.
Varánusz Te leváltanád Orbánt? 2017.07.08 11:53:02
16% - ennyien szavaznának egy LMP-Együtt-Momentum-Párbeszéd listára, állítja a Medián legfrissebb felmérése után. Na helló, jó reggelt, jobb későn felébredni, mint soha - mondhatnánk - ha ez ilyen egyszerű lenne. De nem az.  Abban semmi újság nincs, hogy a szavazóképes kedveslakosság jelentős…..
OKdoki 2017.07.10 19:00:52
Jó, rendben van. Van egy ötletem. Nem kell ezt ilyen komolyan venni. Minden értelmes ember elfogadja, hogy már csak a poén kedvéért is megérné megnézni, hogyan teljesít egy másik csapat, és ehhez milyen arcot vág a mostani. Engedjünk el mindent! Jelöljünk ki egy pártot. Engem nem zavar, bármelyik lehet. Ha megvan (sorsolással? Már majdnem azt írtam sorosással..:)), Én arra fogok szavazni. Megígérem. Aztán ezt lehet terjeszteni a világhálón, sőt bárhol, bárhogy. Nem azért, mert olyan jó lesz a kiválasztott, csak mert az életben is kell csattanó. Tényleg kell! Ha nincs, végül elhülyül mindenki. Csak azt kell látnia az embereknek, hogy tömegek értenek velem egyet. Mindenféle egyéb indok nélkül. Nem számít mit vág a (kormány)propaganda a fejéhez. Nem a magyarázatér szavazok rájuk, csak mert ezt követeli a csattanó. Ha egy picit elgondolkodunk, szerintem észrevehetjük, hogy mindegy. Az élet rákényszeríti a megválasztottat, hogy reagáljon. Mondhatnánk, sokféleképpen reagálhat, de ez aligha van így. Már rég nem lennénk az EU tagjai, vagy olcsón kapnánk a gázt és olajat, vagy nem lenne probléma az elvándorlás, vagy nyakra-főre születnének a gyerekek, vagy...., vagy....., stb. Igen, a törvényjavaslataik nem biztos, hogy jók lennének, de az élet megoldja. Ebben biztos lehetünk. Jelezzük valamilyen weboldalon, hogy mi erre fogunk szavazni, ha törik, ha szakad. Már most!
A kérdés a BKV-nál uralkodó állapotokat ismerve már eleve tragikomikus. A pro és a kontra érveket sorba véve tekintsük át mi történt. ProPro 1, A Fővárosi Közgyűlés korábban engedélyt adott a buszágazat 66 százalékának kiszervezésére. Ehhez képest most politikai vihart…..