Regisztráció Blogot indítok
Adatok
raw

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tojásoslecsó haverja nem semmi gépet lőtt. Gyanítom, hogy ebből a gépből az eddigi legrosszabb magyar fog épülni.Igen, és ennek magyar forgalmi engedélye van. Kérdés, meddig..Nem tudom, hogy mit akarnak belőle formálni, de egy biztos, szép nem lesz..Nagyon zorall. A Charade-ok…..
raw 2011.04.20 13:34:47
1989 március 22-én megalakult az Ellenzéki Kerekasztal, az akkor legnagyobb támogatottságúnak tekintett ellenzéki szervezetek közös hepaja, hogy aztán nem egészen egy évvel később már egymás torkának essenek tagjai. A Trónok harca című friss HBO-sorozat története valahol pont…..
raw 2011.04.18 10:16:25
@Juraviel.Ihuan.Bedvin: "Tolkien fantasy író-e vagy sem" ... vicces dolgokon vitatkoztok ám, csak azt nem értem, hogy akkor a fantasy írók miért az ő nevéhez közik a fanstasy műfaj megteremtését... na mindegy, az hogy tetszik van sem az más dolog.
raw 2011.04.18 13:54:56
<off>
@Chomy: meg a többiek:

Össze van itt ám keveredve a szezon a fazonnal, fantasy-ből van ám sok féle fajta: high fantasy (pl. Tolkien), S&S (R. E. Howard ugye), horror fantasy (H.P. Lovecraft pl.), stbstb.

Sajnos a magyar nem különbözteti meg ezeket, így számomra a fantasy az marad, ahogy megismertem először, azaz high fantasy, amit - és ebben igazad is van - valóban nem is Tolkien teremtett, mint ahogy könyvet sem ő írt először, neki "csak" azt köszönhetjük, hogy az emberek egyátalán megismerték ezt és hogy elterjedt a világban. Ezt még pl. a fent említett Kornya úr, Tolkien nagy kritikusa sem gondolta másképp, egy 88-ban írt cikke alapján legalábbis.)
Vannak olyan elemek, amiket Tolkien emelt be a fantasy-ba, "reimplementált" különböző mitológiákból, pl.: ork, elf, goblin, hobbit, dwarf és nagyrészük mai napig úgy él a köztudatban, ahogy ő kitalálta. Ezért is szokták ráaggatni a modern fantasy atyja titulust. Persze, aki valamiért rühelli, annak ezt nehéz elfogadnia, de attől ez még így van.
Részemről lezárt a téma.

</off>
Egy férfi megszólít egy nőt az utcán : - Mondja hölgyem lefeküdne velem egymillió dollárért ? - Egymillió dollárért? Le. - És húsz dollárért ? - Na de uram mit gondol mi vagyok én? - Hogy ön micsoda azt már megbeszéltük.Most már csak az áron vitatkozunk! Magyarok!…..
25.94 másodperc. Ennyi idő alatt gépelte be a 27 éves brit Melissa Thompson a következő mondatot (amit egyébként a Guinness rekordügyi bizottsága határozott meg, és mindenkinek ezt kell begépelnie) : “The razor-toothed piranhas of the genera Serrasalmus and Pygocentrus are the…..
Elszomorított, amit az MTV Multiplayer derített ki minap 2009 egyik legjobb játékáról, a Plants vs. Zombiesról: a Michael Jacksonra emlékeztető zombi hamarosan eltűnik a játékból. A fejlesztő PopCap Games nyilatkozata szerint azért, mert Jacko örököseinek nem tetszett, hogy a pop…..
Valami bunkó sportot űz itt abból, hogy különféle indokokkal megbüntesse az autósokat. A barátnőmmel időnként felbukkanunk a környéken, itt van ugyanis a város egyik legmegbízhatóbb, legjobb fogorvosa, aki az agyamat is képes lenne fájdalommentesen kifúrni a fejemből.…..
raw 2010.07.23 17:25:41
@Pályaelhagyó autóversenyző:

"ha 20 km alatt nem talalsz egy olyan foldutat, ami oldja a korlatozast, akkor igen peches vagy vak vagy...

...vagy csak fogalmad sem volt rola, hogy a legaprobb foldut is keresztezodesnek szamit. ez esetben ajanlom a kresz (es nem a kreszkonyv!) olvasgatasat, mindenki talalhat benne olyan pontot, amire maskepp emlekezett."

Jó-jó, nincs 20km, kb. 8-10km-re van az első födút. Egyébként ha jól tudom az is csak akkor számít út-nak, ha térképen is fel van tüntetve. És (nyilván) én sem mentem 8km-en keresztül 20-al, de a lényed, hogy a KRESZ szerint kellett volna, igaz nem idokolta semmi.
raw 2010.07.23 17:26:57
@privateer:

oké-oké, csak hirtelen felindult állapotban voltam, jó? :)

(egyébként chrome-ot használok.)
Különös csoportosulást látni mostanában naponta a Suvarnabhumi reptéren Bangkokban. Több tucatnyi thai, egyforma egyendzsekiben – hátul nagy hímzett cégnév -, nyakukban megy egy nagyobbacska nejlontasakban papírok. Mint egy óvodás csoport az uzsonnás csomagokkal. Nem azok,…..
Bár számos hasonló témájú ügyet dolgozott már fel ez a blog, még mindig  búvópatakként előtörnek újszerű  trükkök  A szakértői vizsgálat eredménye, hogy minden sérülésmentes, de erős külső mágneses hatás érte a villanyórát, mindenképpen ilyennek…..
Hosszú ideje állást keresek. Sajnos több munka helyen érdeklődtem már és elutasító válaszokat kaptam.  Én intézetben nőttem fel közel 24-éves koromig. Megtanultam írni olvasni, befejeztem az iskolát, sőt még egy szakmunkát is sikerült kitanulnom. Angol tanfolyamra járok…..
Ami a Soproni-sörreklámból kimaradt...  Vannak dolgok, melyek magyar specialitások: ezeket mi találtuk ki, vagy mégsem, de azt hazudjuk, hogy igen; vagy nem hazudjuk, csak nem emlékszünk már rá, kiktől nyúltuk le; esetleg lehet, hogy nem is mi találtuk ki, máshol is ismerik, de…..
A Knight Rider remake megkapta a maga kocsiját is, mert valljuk be őszintén, az a kutyát sem érdekli, hogy ki fogja vezetni a szuperjárgányt, inkább az a fontos, hogy milyen kocsi lesz a drága. A legújabb beszélő szuperkocsi egy Ford Shelby GTR500KR Mustang, ami a kép alapján a…..
raw 2007.12.05 11:16:53
Belsőség Lepusztult, imádjuk 2007.11.22 05:39:00
Már régóta kerülgetem a kását, most már előveszem ezt a témát is. 1992 óta mindig, de egy-két hónap kihagyással tényleg mindig volt állólámpás Mercink a családban, néha több is egyszerre. A mélypontot tavaly értük el, amikor a feleségem bugyikék autóját eladtuk, és csak…..
Mielőtt önjelölt rendezőzsenivé avanzsált volna (mielőtt anyázni tetszenének, imádjuk a filmjeit, a Kutyaszorítóbant és a Ponyvaregényt havonta megnézzük), Quentin Tarantino egy videótékában senyvedett eladóként és színészként is kipróbálta magát. A Golden Girls című…..