Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cardnet

20 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mi idejében megmondtuk. Több bejegyzésben is foglalkoztunk a rettenetes, vagy felesleges ajándékokkal. Részletesen ecseteltük, hogyan is kerülhetők el a sértődések, veszekedések, hogyan okozható biztos öröm ajándékkártyák segítségével. Természetesen voltak, akik nem olvastak…..
A rettenetes ajándékok és a cuki kutyusok mellett most egy komolyabb témával szeretnék foglalkozni.  Az elektronikus vásárlás és fizetés  egyik legismertebb nemzetközi szakértője a First Data a napokban megjelentetett tanulmánya az ajándékkártyák helyzetéről számol…..
Nagyon szeretem a kutyámat, de bevallom, eddig soha nem gondoltam rá, hogy karácsonyi ajándékot kellene adnom neki (megjegyzem, hogy Ő sem szokott engem megajándékozni.) Egy egészen más téma után kutatva akadtam egy, a kutyák karácsonyi ajándékával foglalkozó weboldalra.…..
Nálunk még némi keresgélés, kell ahhoz, hogy valaki ajándékkártyát vásárolhasson. Az Egyesült Államokban, az "ajándékkártyák őshazájában" minden bevásárlóközpontban állványokon sorakoznak a különböző kártyák. Öt perc alatt akár az egész család és az összes…..
Korábban már bemutattunk néhány valóban borzasztó ajándékot (némelyik olyan rettenetes, hogy már szép is), de úgy látszik, olvasóinknak semmi sem elég. Most tehát újabb darabokkal rukkolunk elő. Valahol a modern formatervezés és egy woodoo szertartás határán található ez…..
Kisgyerekeknek ajándékot választani öröm. Tizen- és huszonéveseknek gyakran inkább csak frusztráció. Mit vegyek? Tetszeni fog? Neki való? Aki már próbált tinédzsernek vásárolni, az értékelni fogja azokat az ötleteket, amiket éppen most találtam a BaristaKids blogon. (Az…..
Nem tudom ki találhatta ki, de évről évre divatosabb a munkahelyi karácsony. Különösen az irodákban dolgozóknak "illik" megajándékozni egymást. A tapasztalatok azt mutatják, hogy ez egyáltalán nem is olyan egyszerű; a munkahelyi ajándékozás gyakran a frusztráció és a…..
Ismered a Howcast.com webhelyet? Óriási gyűjtemény, ahova bárki feltölthet praktikus videókat. Találsz itt 40 részes sorozatot, aminek alapos tanulmányozása után profi break-táncos leszel, de akad olyan, amiből a nyakkendőkötés rejtelmeit ismerheted meg. Itt találtam egy olyan…..
Szállodát, kastélyt, vagy gyógyfürdőt ajándékozni kétségkívül elegáns, nagyvonalú gesztus, de érthető okokból csak kevesen élnek vele. A nyaralásra, telelésre, vagy egyéb rövidebb-hosszabb kikapcsolódásra szóló utalvány már jóval szélesebb kör számára is elérhető.…..
Kaptál már rettenetes ajándékot? Nem egy újabb papucsra, egy olvashatatlan könyvre, vagy egy ízléstelen kendőre gondoltam, hanem valami IGAZÁN BORZASZTÓRA. Nem kell az egész webet felásni, hogy az ember elképesztő dolgokat találjon. Ezeknek a holmiknak egy részét eleve provokatív…..
Sokféle ajándékozó létezik. Egyik kedvencem, aki agyonreklámozza saját ajándékát. Nem engedi, hogy kifejezd tetszésedet, megteszi ő helyetted. (Talán saját bizonytalanságát leplezi ezzel a magatartással? ) Egy másik ismerős típus  a "túlajándékozó". Ő az, aki nem…..
Sokan azért idegenkednek az ajándékkártyáktól, mert nem tudják, hogy lehet egy ilyen ajándékot átadni? Tegyék egyszerűen egy borítékba? Hm, ez olyan "hivatalos".Csomagolják be és kössék át szalaggal? Ez meg olyan uncsi!  Szerencsére az ajándékkártya-kultúrában…..
Ma már a múlt ködébe vész, de az ajándékutalványokkal kezdődött minden. A nyomtatott utalványok után a műanyagból készült, a bankkártyákra emlékeztető, színes kártyák nagyon újszerűek és feltűnők voltak. Ma viszont már olyan sokféle kártyát használunk, hogy csak a…..
Azt mondják, “a könyv a legjobb barát”. Jó barátból soha nem elég, vagyis könyvet kapni jó dolog. Kivéve, ha olyan könyvet kapsz, ami már ott van a polcodon. Vagy olyat, ami azért nincs ott, mert nem szeretnéd, hogy ott legyen. (Ilyenkor nem elég, hogy csalódás éri az embert,…..
Ugyan vannak boltok, ahol már az október eleji nyárban megjelentek a csokimikulások, de az igazi karácsonyi roham csak most következik. Az amerikai Money Talks News oldalon olvastam, hogy az amerikaiak többsége ilyenkorra már szépen összegyűjtögeti a karácsonyi bevásárlásra szánt…..
Vannak, akik nem szívesen ajándékoznak egy hagyományos ajándékkártyát. Szerintük a műanyag lapka túlságosan hasonlít a hitelkártyához, vagyis már majdnem olyan, mintha készpénzt ajándékoznának szeretteiknek. Szerencsére nekik sem kell lemondaniuk az ajándékkártya nyújtotta…..
Kisgyermekként az ember nem igazán tudott azonosulni azzal a felnőtt mondattal, hogy "ajándékot nem csak kapni, de adni is jó". Kizárólag a vágyott ajándék járt az embergyerek fejében, hogy vajon mit rejthet a szép, masnis doboz: benne van-e vajon a piros tűzoltóautó, ami nagyobb…..
Kevés frusztrálóbb dolog van, mint amikor barátok, ismerősök egy komolyabb dózis édességgel ajándékozzák meg az embert. Ott a rengeteg  friss finomság - többségüket eltenni sem lehet -  a nagy mennyiség miatt azonban szóba sem jöhet azonnali, teljes felfalásuk. (Ilyen…..
A beavatatlanok könnyen azt gondolhatják, hogy valamennyi ajándékkártya ugyanolyan: négyszögletes műanyag lapka, ami valahol, valamilyen értékben beváltható. Valójában azonban óriásiak lehetnek a különbségek ajándékkártya és ajándékkártya között (nem csak a rájuk…..
A szakemberek már évtizedekkel ezelőtt rájöttek, hogy egészen másképpen költünk ha bankkártyával (főleg hitelkártyával) és ha készpénzzel fizetünk. Hiába, hogy a kártya és készpénz egyaránt csak helyettesítenek valamit, egyre vékonyodó pénztárcánk jobban figyelmeztet…..