Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Krisztian04

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Határátkelő Wales két év után 2018.09.10 06:30:00
Miért vág neki egy kormánytisztviselő apuka a külföldi fizikai munkának? Ez is kiderül József írásából, ami egy nem akármilyen történet, rengeteg tanulsággal és torokszorító pillanattal. Mutasd be te is a városod - hova érdemes menni, mit nem szabad kihagyni, mennyire könnyű…..
Mária pokolban töltött két évéről és a kilábalásról már olvashattatok itt a blogon, most következzen az akkor beígért folyatás, nem kevés tanulsággal. Például arról, hogy miközben például Nagy-Britanniában kifejezetten támogatják az 50 fölöttiek tanulását, addig…..
Orbán Gáspár – az elsőszülött férfiember a Viktor fémjelezte családban – miután élete beteljesülését a focizásban látta, de egy Isteni sugallat – vagy egy kitett láb – hatására alkalmatlanná vált e nemes célja beteljesülésében rájött, hogy új „élet-beteljesedés” után kell nézzen. Ez lett a…..
Krisztian04 2017.09.25 19:13:16
@Roadster68: Nehéz helyzet ez mint szülőnek megértem. Szobát berelni olcsóbban is lehet. En is ugy kezdtem. Az ember ott tanulja meg igazán mit jelent a saját lakas amit senkivel nem kell megosztani. Ha meg nem akar menni semmiképp akkor nyaggasd folyamatosan vagy nem tudom. Egy szülő sem tud mindent megtenni.
Krisztian04 2017.09.25 22:30:38
@Online Távmunkás: Egyáltalán nem irigylem nem is tudom miért feltételezed. Inkabb azt akarom kiemelni hogy nagyon jo dolog, nem mindenhol van ilyen. En ha otthon élnek tuti lenne egy. En itt gyűjtöttem penzt amit később befektettem részvényekbe majd azokat eladtam és abból vettem lakást Magyarországon. Forintot fontal hasonlítani pedig semmi értelme, óriási arkulombsegek vannak, ingatlanoknal min 6x-os.
A nyelv, a kommunikáció alapvetően határozza meg nem csak a mindennapjainkat, hanem az önbecsülésünket is. Márpedig ha ez a „szuperfegyver” nem, vagy csak korlátozott hatékonysággal működik, akkor nagyon gyorsan ijesztő változásokon mehet át a személyiségünk is, miként ezt…..
Határátkelő Húz a szívem haza 2012.10.19 06:57:00
Rendre visszatérő kritika a bloggal szemben, hogy a külföldi élet és munkavállalás pozitív oldalára koncentrál. Hát akik ezt róják fel, azok ma jól figyeljenek, mert Beáta posztja mindennek tekinthető, csak elfogultan pozitívnak nem. Lassan közeledünk az 500. poszthoz, de…..
Határátkelő Az utópia csapdája 2012.10.17 07:01:00
Nagyon izgalmas írás következik, hiszen Balázs segítségével megjárjuk benne Ausztráliát és Norvégiát (az út során lesz majd másfél méteres gyík és kedves biztonsági őr is), de engem nem ez fogott meg benne a legjobban, hanem az, ahonnan az egész kiindult. „Egyik délután…..
Krisztian04 2012.10.17 14:38:08
Sokakra nezve nem tartom igazsagosnak ahogy leirtad hogyan kerultel Ausztraliaba, kesobb pedig Norvegiaba.

Sokmindent leirtal de a legfontosabbat nem; hogyan talaltal munkat. Ennek tobbsegeben harom utja van:
1. Magyar ceg kuld ki. Ebben az esetben panaszra nem lehet okod az otthoni korulmenyek miatt.
2. Kulfoldi cegnek dolgoztal otthon es azon keresztul mentel masik orszagba. Igy pedig sajat reszrol nem igazan hasonlithatod ossze a magyar korulmenyeket a nyugatiakkal mert ha neked ilyen lehetosegek nyilnak akkor te nem magyar munkakorulmenyek kozott dolgoztal mar Magyarorszagon sem.
Ugyanis a magyar korulmenyeket egy szoval lehetne legjobban jellemezni;kilatastalansag, ami a te esetedben szoba sem johet.

Rendkivul nagy segitseg lenne minden olvasonak ha lerirnad mert nem mindegy mit mivel hasonlitanak ossze.

A 3.: En 21 evesen hagytam el Magyarorszagot. Evekig tanultam de hasznalhato szakmai tudas nelkul vegeztem es nyelvtudasom sem volt. Egyetlen elonyom volt; a korom. Tehat kulfoldi karrierem, es eletem, kontenerpakolassal kezdodott. Kezzel. Tobb munkahely es egy egyetem elvegzese ota ma egy banknak dolgozok. Nyaralasra penzem nem volt, max Magyarorszag johetett szoba ott is a szuleimet latogattam. Az itteni eletszinvonalat most tobb mint nyolc ev utan fogom elerni (hosszu tavra terveztem es sokat koltottem tanulasra). Szoval nehezsegekrol en is tudnek irni de nem irok mert arrol az irhat igazan akir otthon kuzd.

Tobbre ertekelnem a cikket ha leirnad hogy kerultel ki mert nem lehet altalanossagban beszelni. Ha egy magyarorszagi kozalkalmazott olvassa el ezt a cikket akkor valoszinuleg keseruseggel telik meg mert o honapra honapra kuzd. Ezt azert tarom fontosnak mert sose szerettem ahogy otthon a magyarokat az osztrakokhoz vagy a svedekhez hasonlitottak amikor otthon eltem. Ez keseruseggel tolt el sok embert es valoszinu azert olyan boldogtalanok.

Ezt leszamitva jo cikk, remelem igaz. Norvegiaban en is voltam haromszor is es igazabol az ottani eletet latva akartam nyugatra koltozni. Gyonyoru orszag, de en sose mentem vissza.