Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kanyó Zsuzsa

0 bejegyzést írt és 54 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Élet és halál. Rák és kórház. Orvos és beteg. A köztük zajló kommunikáció mint az életmentés vagy a pusztítás fegyvere.   Sajátélmények és pszichológiai összefüggések.   Amit még soha nem mondtunk el. Amit már ezerszer elmondtunk. Most 59 percen keresztül csak velünk.   Balázs és Tomi  ..
Sorskönyv nélkül Kasszazárás 2016.02.17 16:14:09
S ha jól számoltál mind te, mind az Excel (Oh, persze, mért számoltad volna el? Rémes álszerénység, megint dicsekszel – Szól az Úr, szemöldökét vonva fel), Kivontad-összeadtad mindazt, mi kell, Összesítésként könyveld le végre: Nyereség az, mire végül szert teszel – Volt-ok, van-ok, lesz-ek…..
Kanyó Zsuzsa 2016.02.17 19:36:28
Arról, hogy meghalok, önmagában nem kéne írnom, hiszen egyrészt mindenki meghal, másrészt annak sincs hírértéke, hogy a „mindenki”-be én is beletartozom – ezzel kb. óvodás korom óta tisztában vagyok. Keresztény koromban mindennap imádkoztam „a jó halál kegyelméért”; ez komplex fogalom, amelybe…..
„Egyszer mindennek vége szakad” – ez ordas nagy közhely. Márpedig egy a stílusára valamit is adó ember ódzkodik a közhelyektől. Vannak azonban olyan élethelyzetek, amikor a közhelyek által kifejezett tartalmak megkerülhetetlen közelségbe kerülnek. Ez most egy ilyen…..
Birtalan Ferenc versei LEGENDA 2014.01.01 23:21:54
(Az újra szárnyra-kapó hír...) megint aktuális?   A legendát nem lehet eltemetni. A legenda megszületik, él halhatatlanul, fényesedik, hiába az idő próbálkozásai. Miért jutnak eszembe ezek a gondolatok „Szeptember végén”? Az újra szárnyra-kapó hír, valahol…..
Kanyó Zsuzsa 2015.03.14 13:35:58
Na jó, ez így túlzás, mert se orvosi, se konzílium: maradjunk talán annyibban, hogy „több szem többet lát” – kíváncsi vagyok az olvasók véleményére. Tehát, Kedves Olvasó, orvosi és pszichológiai ismereteid teljességét latba vetve, mit gondolsz a következő esetről? Az…..
Sorskönyv nélkül Visszajelzés 2014.12.18 19:22:09
Mint mindenki, én is szeretem a pozitív visszajelzéseket. (A mindenki alól kivétel az a pár százmilló ember, akinek a pozitív sztrókok elfogadása sorskönyvileg le van tiltva.) Azt is szeretem, ha a szemem szépségét dicsérik, meg azt is, ha a munkámat. A szép szememnek (amiről nem…..
Sorskönyv nélkül Mit rontok el? 2014.10.04 18:06:20
Valamit nyilván, hiszen ha nem rontanám el a dolgokat, akkor egész biztos... ...hogy most makkegészséges lennék. Hogy ideális lenne a testsúlyom. Hogy sokkal jobban állnék anyagilag. Hogy frenetikus lenne a szexuális életem. Hogy a férjemmel / feleségemmel / gyerekeimmel / szüleimmel…..
Tedd le szépen azt a borotvapengét. Noha az alábbi gondolatmenet nagyon baljóslatúan indul, sőt úgy is folytatódik, ígérem, a végén nem lesz szükséged rá. Kezdjük hát. Legjobb tudásunk szerint a világegyetem a semmiből jött létre ok nélkül, és cél nélkül ugyan, de…..
(A mellékelt képen piros X-szel jelölt galamb bármelyik pillanatban szívinfarktust kaphat, és ez nagyon komoly következményekkel járhat. De erről majd később.) Kezdjük egy idézettel: „Élet: nemi érintkezés útján terjedő fertőző betegség, melynél a halálozási arány…..
A márciusi magyarországi hójelentést böngészve jutott eszembe, hogy mostanában mennyi embertől hallom ezt a mondatot: legyen már tavasz, vagy valami. Túl azon, hogy mély egyetértésemet fejezem ki ilyenkor, elgondolkodtat, hogy pszichés állapotunk és az időjárás vajon mennyiben…..
A mellékelt képet és életbölcsességet szokás szerint a Facebookon lőttem, és azonmód ideges is lettem tőle. Először csak kommentelni akartam hozzá, de aztán rájöttem, hogy ez a szöveg több egyszerű blődségnél: olyan jelenségre példa, amely általánosabb figyelemre méltó.…..
Minden ember szeret magáról időnként olyan kijelentéseket tenni, hogy ő márpedig ilyen vagy olyan. Csúnya vagyok; kövér vagyok; túl okos; nagyon buta; engem aztán nem szeret senki; képtelen vagyok elviselni, ha...; rólam márpedig tudni kell azt, hogy...; én semmi esetre sem tenném,…..
Az alább közrebocsátott poszt két fiatal aktivista-pedagógus sztorija. Azt reméljük, hogy a hamis humanizmustól és illúzióktól mentes történetet nem értitek félre. Talán még azt is remélhetjük, hogy a happy end-mentes történet nem a cselekvés lehetetlenségéről szól, hanem…..
Kedves Sigmund! De merre tovább? 2012.12.05 08:46:12
Oké, elvégeztem az iskolát, és akkor mi van? Jó, megházasodtam, és most? Igen, már gyereket nevelek, de akkor? Rendben, elértem, amit lehetett, hát most? Kirepültek, de akkor mostantól? Van úgy, hogy célokat tűzünk ki magunk elé, és elérjük őket. Leérettségizünk, esetleg…..
Kanyó Zsuzsa 2012.12.05 21:06:36
@Danny007: A krízishelyzetben lévő ember érzi, hogy amiben él, az előbb-utóbb elmúlik. A depressziós azt hiszi, hogy a szenvedése örökké tart. A depressziós reggelenként úgy érzi, hogy nincs miért fölkelnie. Amikor a posztot olvastam, eszembe jutott egy régi történet. Az egyik kolléganőm sokáig pedálozott azért, hogy a kapcsolatából házasság legyen. Összejött neki,és rájött, hogy így sem boldog.Mindnyájan a boldogságot várjuk, de valami mindig hiányzik hozzá.
A cikk első részében végigkövettük azt a folyamatot, amelynek során Lajosból – egy teljesen átlagos, hétköznapi, jóravaló emberből – antiszemita lett. Itt az ideje, hogy választ adjunk, mi is ment végbe Lajosban e folyamat során. Az egyszavas válasz egy pszichológiai…..
(alkalmanként, kis csoportokban, rövid ideig, kis csevegéssel, természetesen) ..