Regisztráció Blogot indítok
Adatok
_zsolt

21 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves leendő Önkéntes! Ha már tudod milyen jó.. Ha a barátaid már meséltek róla.. Ha mindig is ilyen kalandra vágytál.. A nemzetközi önkéntesség rengeteg fiatal életét változtatta már meg, hatalmas élményekkel tértek haza, nem is beszélve a sok ország…..
Önkéntesen... Búcsú Benintől 2014.11.11 13:47:56
Annyi minden van, amit meg szeretnék veletek osztani, így még egy utolsó beszámolót küldök Nektek. Minden 2. héten hétfőn délután van egy gyűlés, ahol minden vezető, alkalmazott és gyakornok részt vesz. A mostani megbeszélésen, amikor mindenki beszámolt a munkájáról,…..
Sziasztok! A nevem Zsolti, önkéntes vagyok Franciaországban,s bár ez még csak a második –lassan a harmadik- hónapom itt Niederbronnban,már rengeteg új élménnyel gazdagodtam. Kezdetek-kezdetén (júl.25-26) buszra szálltam egy önkéntes társammal, Annával , hogy bő 14 óra alatt…..
Az eddigi legszebb hétvégén vagyunk túl. Szombat délután Fabrice-al, Rachidi-val és Stefi-vel Cotonou-ba indultunk. Először strandra szerettünk volna menni, de végül a Route des Peches-nél kötöttünk ki. Mikor először kerestük ezt a helyet, Porte des Peches-t értett a sofőr, így…..
Önkéntesen... Benin jelentkezik! 2014.10.10 09:31:28
A múlt hét eleje elég nyugodtan telt, voltunk szerdán a piacon, mivel csak 4 naponta van. A hét többi napján is lehet vásárolni, de elég csekély a kínálat. Ez mindenhol így van Benin-en belül. Most kivételesen nagy volt a forgatag, de szerencsére már amire szükségünk van, azt…..
Szerencsésen túl vagyok az első kisebb rosszulléten. Valószínűleg a piacon vett halas szendvics túl olajos volt, amit nem bírt a gyomrom, de egy nap alatt túllettem rajta, igaz egy elég rémes éjszaka árán. Antibiotikumot azért elkezdtem szedni, de a kórházba szerencsére nem…..
Önkéntesen... Benin - 2. rész 2014.09.11 09:14:19
Sziasztok! Úgy néz ki, minden héten fogok tudni küldeni beszámolót, mert a lányoknak van nete, ami persze az én gépemen nem működik. Ha elmennek majd október elején, lehetséges, hogy elég ritkán fogok tudni jelentkezni, de addig legalább hetente igyekszem írni. Elkezdtünk egy…..
  Csak megnyugtatásul, az egészségemmel minden teljesen rendben van. Sokat beszélnek az eboláról és volt is most 4 francia önkéntes, akik nem jöttek el, mert félnek... Beszéltünk a vezetőkkel és ők is azon a véleményen vannak, mint mi, hogy nem kell aggódni, mert tényleg csak 1…..
EGY SZÁZALÉK A NEMZETKÖZI FEJLŐDÉSÉRT  Családtagjaid, barátaid odaadták már adójuk 1%-át?           Ha fontosnak tartod a rászoruló társadalmak segítését, problémáik kezelését          Ha hiszel a nemzetközi együttműködésben          Ha…..
Jó hírrel indul az idei év a nemzetközi önkéntesek és a Magyar Önkéntesküldő Alapítvány számára: az Alapítvány is bekerült a Budapest Airport által támogatott szervezetek közé, így 2014-ben Velünk is találkozhattok a 2-es Terminálon, ahol adományokat gyűjtünk a…..
Szemes Tünde vagyok, 23 éves. Jelenleg az ELTE-n tanulok, biológia és francia szakos tanárnak készülök. Bár a két tárgy elég messze áll egymástól, nekem mégis ez a kettő a kedvencem. Gimnáziumban a Vetési Albert Gimnázium francia két tannyelvű osztályába jártam, itt…..
Elindult a jelentkezés a 2014-es GLEN ciklusra. A GLEN programról részletek itt találhatóak. A projektleírások és a jelentkezési lap az alábbi linken érhetőek el: http://www.hvsf.hu/glen-2014.html ..
Kedves Érdeklődők,   Az ENSZ Közgyűlésének 1985-ös döntése alapján december 5. az önkéntesség nemzetközi napja. Az idei évben a Magyar Önkéntesküldő Alapítvány számára ez különösen fontos dátum, mivel idén ünnepeljük működésünk…..
A Magyar Önkéntesküldő Alapítvány (HVSF) elnöke, reicher Péter is részt vett a világ nemzetközi önkéntesküldő szervezeteit tömörítő szervezet (Forum) éves konferenciáján Párizsban. A HVSF az egyedüli tagszervezet Közép-Kelet-Európából, így különösen nagy…..
"Madagaszkáron környezetvédelemre tanítani gyerekeket, Franciaországban értelmi fogyatékosok életét segíteni – többek között erről is szól az önkéntesség. Önismeretet tanulni, tapasztalatot szerezni, olyan munkakörben dolgozni, amiben azelőtt soha. A kihívásokról, a…..
Orsi 2013. szeptemberben kezdte meg önkéntes projektjét Franciaországban. Az első hetekről szóló beszámolóját olvashatjátok most. A Magyar Önkéntesküldő Alapítványon keresztül értesültem egy nemzetközi önkéntesprogramról: franciaországi Arche–okba (nálunk Bárka)…..
A Magyar Önkéntesküldő Alapítvány évek óta dolgozik együtt a FACE (Fellowship Association for Culture & Education) non-profit indiai szervezettel. Az együttműködés keretében korábban két magyar nemzetközi önkéntes tanított az Új-Delhi nyomornegyedében lévő egyik…..
A Magyar Önkéntesküldő Alapítvány munkatársa, Molnár Zsolt gyakorlott kommunikációs szakemberként ment ki Afrikába másfél évre önkénteskedni. Az ott töltött hónapok tapasztalatairól könyvet írt, mely a közelmúltban jelent meg „Önkénteskaland Afrikában, egy év a…..
„Az önkéntesség egy nem fizetség ellenében nyújtott tevékenység, amelynek során valaki időt fordít egy olyan, másik szervezet vagy egyén megsegítésére, amellyel vagy akivel egyébként nincs kapcsolata.” Az Egyesült Királyságban alkalmazott nem hivatalos definíció  Ha…..
Ha valaki kíváncsi arra, hogyan lehet nehéz időkben is mosolyogni, Madagaszkár az egyik legjobb úticél. A szigetlakók őszinte kedvességének és nyíltságának, illetve vallásosságának köszönhetően a madagaszkáriak tudják hogyan éljenek mosolyogva, még ha a nagy szegénység és…..
A legtöbb fiatal (vagy kevésbé fiatal) fejében megfordul legalább egyszer, hogy összepakol, és elutazik egy távoli, egzotikus országba, ahol várják a kalandok, az idegen kultúra és az érdekes emberek. Egy olyan helyre, ahol nemcsak az élet, hanem a munka is izgalmas. Ezt az álmot…..