Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lakner Dávid

196 bejegyzést írt és 104 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
         A Mandiner és a Közszolgálati Népblog "konzervatív" publicistáit kissé felajzotta az Amerikai Egyesült Államok Legfelső Bíróságának döntése. Megadja Gábor harmincezer forintért elkövetett írásában kifejezetten a déli államok lázadásában bízik, a Szilvay…..
Lakner Dávid 2015.07.06 23:23:52
@jotunder: Kedves Jótündér, apró kiigazítás, de a sokadik posztban látom, hogy Szilvay Gergő a Mandiner főszerkhelyetteseként van megjelölve, miközben nem az, egyedül Rajcsányi Gellért a főszerkesztő-helyettes. Ex-mandineresként pedig még annyit, hogy én sem értek egyet a névvel-képpel való szemlézéssel, szomorúan látom mindig.
Lemondott elnöki posztjáról Szarvas Koppány Bendegúz, a Demokratikus Koalícióval szövetséges Ifjú Demokraták vezetője. Távozásáról, Pásztor Albertről és az ellenzék esélyeiről beszélgettünk vele, illetve arról: el tud-e képzelni egy Gyurcsány Ferenc nélküli DK-t. Azt…..
„Most már pénz nélkül porért is szopnátok,Oda süllyedt az agyabaszott pinátok,Hogy a szart megeszitek amit kirántok,Mert a vendégek, igények változnak,Most már fejen állva, hugyosan is megtosznak,Hogyha beszarsz a bugyidban az is menő,Spriccel a segged mint a tűzoltó…..
„Szelfibottal koncolja fel magát az emberi civilizáció” – leplezte le nemhogy a nyugat, de az egész emberiség alkonyát Ács Dani a 444-en, a szelfibot hasztalanságától eljutva odáig, hogy „a fényképezőgép használata burkoltan mindig magában hordozza az agressziót.” A 444…..
Alternatíva Druncker 2015.05.23 09:46:49
„The dictator is coming” – jegyzi meg az EU „Keleti Partnerség” rigai találkozóján Jean-Claude Juncker bizottsági elnök, mire a mellette álló lett miniszterelnök, Laimdota Straujuma karjait széttárva elneveti magát. Megérkezik Orbán Viktor, Juncker egy „Dictator”…..
Az egykori fideszes, SZDSZ-es politikust annyira felbosszantották Orbán melegekre vonatkozó szavai, hogy nyilvános Facebook-posztjában ezt írta: “Viktorka rekedt hangon hablatyol, megdicséri a nem provokáló meleg társadalmat, és mint az áldozat- hibáztatók, elmagyarázza, h ez miért…..
A Charlie Hebdo-merénylet után kialakult egy elég otromba szokás: valamennyi mészárlásnál, főként nem-európai támadásoknál tömegek kezdtek a közösségi médiában zsöszvízni, mintegy érzékeltetvén, hogy a Szemforgató Liberálisokkal és az Álságos Nyugattal szemben ők akkor…..
Lakner Dávid 2015.05.19 23:53:32
@Holger Hartland: Nyilván a klasszikusra gondoltam, baloldali szerencsére én sem vagyok, és nyilván nem valamiféle baloldali liberalizmus az, amire Európa épül. Az egyéni szabadságjogok ugyanúgy fontosak jobboldaliak, konzervatívok számára is, hisz ők is szeretnek/szoktak szabadon véleményt nyilvánítani, tüntetni stb. Mint a 2006-os magyar példa is mutatta, van, hogy épp a jobboldaliak állnak a liberális értékek oldalán, szemben a hatalomban lévő baloldali liberálisokkal, akik nem feltétlenül sajnos.
Lakner Dávid 2015.05.19 23:58:39
Orbán Viktor szerint „viccelődésre csábító” az a kérdés: kíván-e tenni valamit a kormány annak érdekében, hogy a nem heteroszexuális párok is félelem nélkül foghassák meg egymás kezét az utcán. Hát... elég furcsa humorérzéke van a miniszterelnöknek. Az Index a…..
Lakner Dávid 2015.05.19 10:32:11
@$$$=$$$: Mai kvízkérdésünk inkább az: tudnak-e az önhöz hasonló (ld. fentebb és lentebb) kommentelők buzizással egybekötött picsogáson túl valami színvonalasabb reakciót kiszenvedni magukból?

De tényleg, miért fáj a kedves kommentelőknek az, ha esetleg melegek is házasodhatnak, ha megfoghatják az utcán egymás kezét stb? Mire ez a nagy indulat? Milyen elfojtott sérelmek vezettek idáig? Amúgy mi az, hogy "ösztönösen fura tekinteteket váltanak ki"? Olyan aranyos, amikor a frusztrált, Indexről idefújt kommentelők próbálják az agresszív, zavarodott kinyilatkoztatásaikat kiterjeszteni az egész társadalomra.
Lakner Dávid 2015.05.19 11:19:33
@$$$=$$$:

- "művelt, olvasott emberekkel szemben (mint pl. én)"
- "Az a szörnyű, hogy az ilyen tudálékos félművelteknek olyan szinten nincs önkritikájuk"

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
  Balog Zoltán miniszter sajnos súlyos önellentmondásba keveredett. Nem is oly rég a Mandinernek úgy nyilatkozott: részéről nincs semmiféle bojkott a Magyar Nemzettel és a HírTV-vel szemben, „ahol tisztességes tájékoztatásra számíthatok, ott állok rendelkezésre.” Arra a…..
Lakner Dávid 2015.05.12 12:04:36
@J.R. Ewing: :DDDDDD A Dávid elég gyakori férfinév, nem tudtál róla?
Lakner Dávid 2015.05.12 12:21:04
@s: Neked sem lehet könnyű az életed. Igyál meg inkább egy finom teát, hallgass meg hozzá valami ambient cuccot aztán máris megnyugszol kicsit.
Egy hónap késéssel a 444-hez is eljutott az a videó, amin a SzupiMester nevű Youtube-felhasználó bejelentette: fiús külseje ellenére valójában nő, Gulyás Katalinnak hívják. Ezt bizonyítandó be is mutatta személyijét, és elmondta: folyton fiúnak nézik, és nem tudja, hogy…..
Lakner Dávid 2015.05.11 00:34:04
@zobod: "Objektív megfigyelések" = cigányok nem emberek, külön faj? Meg hogy azért kellene halálbüntetés, hogy köztük lehessen tisztogatni?

A cigány-nemcigány együttélés esetenkénti nehézségeiről épp azért is nehéz ám értelmesen beszélni, mert nálatok bármilyen cigányellenes megnyilvánulás belefér, és ha ez esetleg valakinek nem tetszik, elkezdtek gúnyolódni arról, hogy "ezek már megint minden bokorba nácirasszistákat látnak."

Egyébként ez a lesajnálás is aranyos a "blogos picsogás"-sal szemben. A "videóblogos picsogás" és a "kommentben való picsogás" viszont rögtön más eset lesz, ha valamiféle nemliberális álláspont kerül kifejtésre, nem igaz?
Lakner Dávid 2015.05.11 00:37:40
@Baloldali érték: :DDDDD Azért a "kötelező szeretni" és a "nem emberek, külön faj" között van némi árnyalat. Az pedig már egy másik kérdés, amikor valaki ostobaságokat beszél, mint SzupiMester a zsidók kapcsán.

Egyébként meg nem én döntök arról, mi kerül ki Index-címlapra.
Lakner Dávid 2015.05.11 01:04:21
@zobod: Nem mondtam, hogy aki együttélési nehézségekről beszél, a szélsőjobb szekerét tolná. Vannak ilyenek, akik pl. Forgács István egyes írásai kapcsán is hasonlókat szoktak mondani, én nem tartozom közéjük.

Senkinek a sérelmét nem söpörtem le, de, mint mondtam, tudni kéne értelmesen beszélni a dolgokról, fenti vlogger pedig láthatóan nem tud. Ami miatt nyilván nem kell kiközösíteni, meghurcolni stb., de ha már nyilvánosan beszél baromságokat, lehet rá nyilvánosan reagálni. Itt persze nem is csak ez volt a lényeg, hanem ugyanúgy a 444 témakezelése.
Török Gábornak kellene a legjobban tudnia, hogy ezt így nem lehet. Felelős közszereplő nemvetheti oda, csak úgy mellékesen, hogy “magam inkább a halálbüntetés pártján lennék”, ezután semmiféle magyarázattal nem szolgálva arról, miért is tesz így. Fideszes vezetők stílusa…..
Először állapított meg 2008 óta szexuális közösség tagja elleni erőszakot egy bíróság, az elkövetőt pedig három év börtönre ítélte. A vádlott, Gy. Zs. két évvel ezelőtt ütött meg a Budapest Pride után egy férfit, illetve letépte róla a szivárványos kokárdát. Egy…..
Miközben egyesek már-már megnyugodtak és az ügy szerencsés zárlataként tekintették, hogy a TV2 is beismerte hibáját erőszak-ügyben, a csatorna kedden adásba engedte a korábban megalázott lány, Nóri újabb, végső megalázását. A vele összezárt Gábor molesztálása után a…..
Miután a Jobbik először szerzett egyéniben mandátumot, a kormánynál ismét előkerült a zseniális ötlet: fel kell karolni Vonáék témáit, hátha így vissza lehet még csábítani a megtévedt szavazókat. Láthatóan a Fidesz-KDNP továbbra is a szellemi restség állapotában…..
„Az Éden Hotel lakói előtt tisztázta Nóri, hogy mi is történt Gáborral” – ezzel a kommentárral tette ki a TV2 a Facebook-oldalára azt a videót, amelyben egy finom vacsora mellett az édenhotelezők kedélyesen számon kérték Nórát, ugyan magyarázza már el, miféle…..
Lakner Dávid 2015.04.26 18:24:56
@sixx: Nem tudom, mit gondoltak a Tv2-sök, ez mit magyarázna meg. Ezen is ugyanolyan nyilvánvaló az erőszak. Botrányos, ahogy az ügyet kezelik.
Alternatíva Huszonöt év érték 2015.04.22 05:37:32
Sajnos lassan haladok a nyomtatott sajtó olvasásával, a mellékelt képen látható, két hónappal ezelőtti Heti Válasz is csak most került ismét a kezembe. Ha már a keményen dolgozó emberek kapcsán felmerült, miért is nem fontolták meg jó alaposan, hogy ide adják a pénzüket,…..
Lázár János után újabb kormánypárti politikus, ezúttal Rogán Antal fejtegette a Nemzet-csoport kapcsán: “csak a vak nem látja, hogy egyébként ez a három orgánum egyre közelebb kerül a szélsőjobbhoz, illetve a szélsőjobb nézeteihez.” Korábban Kövér László nyilatkozott…..
Miután a tapolcai választáson a baloldali jelölt, az MSZP és DK által közösen indított Pad Ferenc elbukott, a kisebb pártok nekiestek a szocialistáknak, őket hibáztatva a harmadik helyért. „Ami Veszprémben remekül működött, hogy az MSZP nem diktált, hanem beállt a civilek és…..
Miután Vágó István ismét bebizonyította, hogy egy igazán keményvonalas DK-s semmiképp sem enged az alacsony szellemi színvonalú politikai megfejtésekből (ezúttal: ha az LMP nem indul, minden választás jobb véget ér), kevés szó esett a zöldpárt mostani teljesítményéről,…..
A tapolcai időközi után, a Baloldal Nagy Napján (B.N.N.) néhány javaslatom a nem-jobbradikális ellenzék számára a következő évekre, a biztos választási győzelemhez: Az irány jó, de a választók ezúttal nem annyira érezték a tétet, így még egy kicsit fokozni kell a…..
Száznegyvenhét kenyai fiatalt mészárolt le egy iszlamista terrorszervezet húsvét előtt néhány nappal. A tizenéves diákoknak vallásuk miatt kellett meghalniuk – azért, mert keresztények voltak, egy egyébként 83 százalékos keresztény többségű országban. Az emberi…..
    "Ha például bombák hullanak a fejedre, éhezel, el akarnak pusztítani, börtönbe zárnak, megerőszakolnak és leverik a vesédet, na, az nem bagatell. Az sem bagatell, ha a hazádat idegen csapatok szállják meg, ha egyéni és közösségi jogaidat lábbal tiporják."…..
Alternatíva Jövőtlenül 2015.04.04 05:34:29
Jelen körülmények mellett az lenne a meglepő, ha nem erősödne a Jobbik. A radikális párt nemrég szinte beérte a Fideszt, és többen is realitásként vették számba: mi lenne, ha mégis csak választást tudna nyerni Magyarországon Vona Gábor pártja. Gazda Albert arról írt: bár…..
"Egy maroknyi lelkes magyar állampolgár 2015 tavaszán úgy döntött, hogy RapidPress néven új hírszolgálatot indít. Azért fogtunk össze, mert riasztónak találjuk azt az egyoldalúságot, amellyel a fősodratú magyarországi média az Ukrajnában zajló eseményekről beszámol" –…..
Többször is kiabálva ébredt egy-egy rémálmából, összetépte az orvosi papírokat és rettegett attól, hogy megvakul. Mindezidáig ezeket sikerült megtudnunk a Germanwings-gép másodpilótájáról, aki százötven ember haláláért felelős, miután feltehetően szándékosan…..