Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hiller Haver

10 bejegyzést írt és 172 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
György Péter (feat. Bolgár György)  - ugye mindenki emlékszik - leszélsőjobboldalizta az index (szélsőjobboldalon: zsindex) egyik írását. Index = szélsőjobboldali médiahack. Közben pedig kimondta: "Mondjuk ki, és fontos, hogy itt a Klub Rádióban mondjuk ki: a Fidesznek…..
Hiller Haver 2008.02.10 11:09:53
adaniel:

Én nem utálom György Pétert, hogy ezt miből veszed, nem igazán értem, de hát mindegy. Hogy mi a politikai/világnézeti meggyőződése, az meg az ő dolga, annyira nem érdekel.

Ami viszont igen, az az, hogy nyilvánvaló tényeket (fidesz - magyargárda kapcsolata) hagy figyelmen kívül, miközben nyilvánvalóan nem helytálló dolgokat állít (index szélsőjobboldali). És miközben a fidesz "rendszerkritikus", globkrit vonalát méltatja, valahogy azt sem veszi figyelembe, hogy ennek a vonalnak, mondjuk úgy, szintén vannak nem szalonképes indítékai és hátterei, ahogy erre utaltam. A MaNemben a hasonló írások, talán ez belátható, nem mindig és csak a szegények iránti odaadás és aggódás miatt ekézik a globalizációt, meg a karvalytőkét, az amcsikat és Izraelt.

Ez ugyan az a sztori, mint amikor TGM úgy vélte egy gyengébb pillanatában, hogy a fasisztoid Sarkozy által elnyomott francia zavargó bevándorlók és a fasisztoid zavargó széljobb között valamiféle párhuzam van. Egyébként jobban belegondolva van, de TGM nem erre gondolt, és ha ebbe belegondolt volna, nem állított volna fel ilyen párhuzamot.

SZVSZ a szélsőjobboldali kapcsolatok elhallgatása ott, ahol azok megvannak, és elővétele ott, ahol nincsenek, még csak nem is aktuális érdekek, hanem elméleti építmények hibás (lehetetlen) alkalmazása során, egy tipikus baloldali értelmiségi gesztus. Mondjuk annyiban nem tipikus, hogy az elhallgatás rész eddig nem volt jellemző.

GYP, ahogy Gabrilo írja, "éles elméjű ám gyakran tévedő". Amit a gárdáról és a médiáról ír, az oké, én sem gondolom másként. Az a kár, hogy a másik fel a dolognak nagyon nem stimmel.
PSZ kolléga volt olyan szíves, és elküldte nekem a mai Szabad Népben megjelent Csapody-cikket. Amúgy ez a "ki a konzervatív" és "mi a konzervativizmus" téma úgy tűnik, népszerű napjaink politikai diskurzusában - ami nem feltétlenül baj. A baj az, hogy ilyenkor…..
"A  Népköztársaság útján mennyi különös alakot elrejt a konfekció-kabát. És sohasem tudható, hogy mikor nem látja senki őket, mivé változnak át." /KFT/ Kezdjük szabad asszociációval. Kínos. Nevetséges. Gagyi. Szánalmas. Vérciki. Folytathatnám még, de…..
"...aki nem hisz Istenben, az bálványokban fog hinni; s ha szabad ezt kiegészítenem, aki sem Istenben, sem bálványokban nem hisz, az minden bálványok legsötétebbikében fog hinni: ez nem más, mint az Emberi Akarat deifikált absztrakciója, amelyet oszthatatlan egységként…..
Hiller Haver 2008.02.03 13:59:58
 Az egész úgy kezdődött, mint Szombathy Pál A la Carte című műsora. Összejöttünk páran, az élet legkülönbözőbb területeiről, aztán elkezdtünk beszélgetni. Mondjuk eközben nem a homár lógott ki a szánk szegletéből, hanem a véres tampon az orrunkból (orr-fül-gége…..
Hiller Haver 2008.01.25 11:25:45
:D
 Németh Miklós tegnap volt 60 éves. Pályafutása kicsit olyan lett, mint a magyar rendszerváltozás. Valami hiányzik belőle. Mindkettőben kihagyott ziccereket, néha szükségtelen hezitálást látunk. Ha belegondolunk, inkább jó emlékeink vannak róla. Furcsa: egy volt…..
(Fülszöveg:)"A Sokszínű kapitalizmus sokszínű életútjait olvasni olyan, mint amikor egy régi szekrényben kutatva egyszercsak a családi örökség különlegesen szép darabjaira bukkanunk. Olyan kiemelkedő emberek és családok alkotó pályáját találjuk a könyvben, akik…..
Seres László - Merjünk neokonok lenni+Tallián Miklós - Iowa+(Turbulencia, köszi) Robin Masters - Gondoljuk újra II.: Amerikai elnökválasztás+napivalasztas.hu..
Már régóta szándékozom a témáról valamit szólni, és az elmúlt napok megadták a végső lökést. Az írást annyiban szeretném "többrészessé" tenni, hogy a közeljövőben tervezek egy bejegyzést David Irving téveszméinek cáfolatáról - hogy ez mikor készül el, az…..
Intro "Szándékomban áll megpályázni az elnöki posztot" - jelentette be 2007 októberében Stephen Colbert amerikai komikus, aki annak idején (népes magyar rajongótáborának köszönhetően) nagy fölénnyel nyerte a Gazdasági és Közlekedési Minisztériumnak az M0-s északi…..
Nagyjából két hónappal ezelőtt olvastam egy cikket az Index.hu-n Giuliani-val kapcsolatosan, ami most, egy könyv olvasása közben eszembe jutott. Rudy Giulianit, New York volt polgármesterét, a jelenlegi amerikai elnökválasztás egyik esélyes republikánus résztvevőjét szinte…..
Konzervatórium Intő 2007.12.29 17:13:00
Köztársasági elnöki, az egész parlamentnek. inforadio.hu - Sólyom nemet mondott a kormánypártoknak A KE levele Reform, reform, EÜ reform. Van rá gyógyír, hirdetik lelkesen a haladárok. A kockázatok és mellékhatások tekintetében kérdezze meg... Na kit is? Az elnöknek nem a…..
Hogy pontosan mikor is kezdődik el a karácsonyi szezon, hogy az ajándékozási-és ünnepi hangulat mikor indul be, objektív módon meghatározható: akkor, amikor megjelennek az aluljárókban és metrómegállókban a különböző karácsonyi dalokat éneklő "családok". Különös…..
Hiller Haver 2007.12.26 19:19:16
TFL: hát, bizonyára vannak konkrét, kipróbált, működőképes javaslatok és intézkedések is, csak hát olyan szakpolitikusok és szakértők kellenének, akik (itthoni vagy nyugati egyetemeken tanulva) nem valamilyen trendi ideológiától vezérelve, social engineering-gel akarják megoldani a problémákat. Én se szakértő, se szakpolitikus vagyok, valóban némileg indulatból írtam, amit írtam, de ha már beszélünk róla, artikuláljuk a problémát, már az valami. Mert én sajnos úgy látom, itt még mindig tabuizált dolgokról van szó.

A javaslatok, amiket felvetettem, nagyrészt kipróbáltak, de a magyar viszonyok között az Avatar által felvetett további bonyodalmak miatt ez nem jelent semmit. Viszont ha nem akarok "szolidáris" lenni, és elismerve, hogy önző vagyok és gonosz, azt mondom, hogy ha se ez a megoldás nem működik teljesen, se az, akkor, má elnézést, de hagyjuk ki a dologból, amennyire csak lehet, az adófizetők pénzét. Amit Vendée ír: "Apu ne igyon, ne szúrjon, a gyerkőc tanuljon, anyu meg ossza be a pénzet..."
Ha meg anyu, apu nem tudja beosztani a pénzt, nem tud gondoskodni a gyerekről, akkor meg szépen lépjen közbe az állam meg a gyámügy... Nagyon gonosz lenne, biztos, de előbb engem, mint gonosz, kizsákmányoló fehér középosztálybeli férfit (vagy "kispolgárt", akiket, és ebben is egyet kell értenem Vendée-vel, valóban ellenségnek illik tekinteni), aki - "osztálytársaimhoz" hasonlóan - a segélyre valót szolgáltatom (ezzel is kizsálmányolok, persze), meg kéne győzni, hogy van értelme ennek az egész segélyezésnek, így, ebben a formában.

Különben tiltakozni fogok - ahogy ezt manapság is teszik a legtöbben, és én ezért a abszoúte nem tudom őket elítélni -, azaz: jön az adóelkerülés, számlával való üzletelés, minimálbérre való bejelentés, stb.

A gyerektartás, amit említesz, szintén ilyen "tabukérdés", rengeteg postot megérne az a téma is... Sok feminista jelenne meg a kommentelők között, tuti, akiket saját terepükön (pl. miért mindig az anya javára ítél a bíróság, hogy van az, hogy anyuka által fizetett gyerektartásról alig hallani, stb.), vagyis emancipanci meg "nemi szerepek" ügyben szépen be lehetne húzni a csőbe...:)
Hiller Haver 2007.12.26 19:47:11
simonmondja: nem tudom, nekem (is) szól-e a komment, de ha igen, akkor én abszolúte nem abból indultam ki, amit te írsz. Azért nem tudom, hogy nekem címzed-e (de mivel nem említed, hogy másnak tennéd, ezért nagyon úgy vélem, hogy nekem), mert az általad nekem? tulajdonított álláspont nagyon nem az enyém.

Az OrbánTorgyánpolgárkormányt pedig snassz előhozni, én nem pártpolitikai tengelyen szeretném ezt a kérdést boncolgatni, úgy látom,hogy nálad viszont igen erős a kényszer erre. Attól még, hogy nagyon nem szimpatizálok a jelenlegi kormány munkásságával, nem fogom megvédeni az előző előttit meg intézkedéseit. Viszont mivel hat éve mszp-szdsz kormány van hatalmon, és ebben a hat évben eurótól kezdve a négyes metróig, jelen esetben pedig különösen hangsúlyosan a szociális biztonságig és működőképes szociális rendszerig mindentől távolodtunk 2002-höz képest, miközben az idő meg 6 évet ugrott előre. És miközben esélyegyenlőségről (szdsz) és szegénységpártiságról (mszp) van szó, a szlogeneket zászlójukra tűzők bizony nem állnak túl fényesen szlogen->valóság összevetés esetében. Ennyi. És ez szerintem gáz. Ha mezőgazdaságról lenne szó, lásd kisgizda szlogen, akkor azzal (annak csődjével) meg torgyánékat lehetne revolverezni. Esélyegyenlőségi meg szociális téren meg a szociszadeszt. De ezen túl, nem orbántorgyán kormányoz. A nackó-konzi családozás felé meg, ha jól emlékszem, döfködtem egyet-kettőt. És semmi kedvem még Hornig meg Antallig meg Szent Istvánig visszamenni, hogy "bezzeg ők sem". A jelen érdekel, és a jelenvaló probléma. Meg az, hogy ideológiai szemellenzők miatt miért nem lehet ezeket a problémákat megoldani.

"
Én a gyerekszegénység okait nem az eleve szegények túlvállalásában látom, hanem ott, hogy a gyerekek fele házasságon kívül születik, a többi pár éven belül válik a papától, a mamák pedig
páriák a munkaerőpiacon.

Ha már nincs férfi, aki családot venne a nyakába, legalább az anyákat nem kellene ilyen előitéletekkel ellehetetleníteni."

Hogy pl. a válásért, stb. mindig - automatikusan - a férfiak a hibásak, a nők meg az áldozatok, akiket "nem kellene ilyen előítéletekkel ellehetetleníteni" micsoda, ha nem előítélet? Micsoda, ha nem ideológiai szemellenző? Arról meg nem én tehetek, ha pl. a gyerekkel koldulók mindig nők... És tudod mit? Lehet, hogy nem is saját gyerekekkel mennek ki koldulni, de ez teljesen mindegy, hiszen ők is éppen arra az előítéletre alapoznak, hogy a "nők áldozatok", és ezért szánjuk majd meg őket.

Én elhiszem, hogy rengeteg csonka család van, ahol a nő marad magára a gyerekekkel, azt is, hogy többségben ez a jellemző, de én nem erről beszélek. Nem erről írtam. Hanem arról, hogy segélyezés szempontjából mi a gyerek-szülő viszonya, és hogy milyen előítéletek élnek a problémával kapcsolatban.

Hogy hogyan jönnek létre az olyan helyzetek, ahol segélyezésre szorul a gyerek, az is érdekes persze önmagában, a te teóriád is érdekes, de a posztban én nem ezzel foglalkoztam. Hanem azzal, hogy maga ez a segélyezés hogyan működik, mi van mögötte, stb. És hogy kit segélyezünk, ha a gyereket akarjuk, de a szülőnek adjuk a pénzt.

Mindegy, lényeg a lényeg, nem tudom, így érezted-e, de engem nem a szegényekkel, anyákkal meg nőkkel kapcsolatos előítéletek vezettek. Becsszó.
Nemrég radio és sasika értekezett a Magyar Nemzetről illetve a Népszabiról, én a politikai média színvonaltalanságát és pártosságát most egy kicsit tágabb kontextusban vizsgálom, egy konkrét eset kapcsán. Csintalan Sándort csúnyán megverte négy csuklyás. Közben faszszopó…..
Konzervatórium Szocik szopóágon 2007.12.13 23:11:00
Gallup: A rendszerváltás utáni időszak legmélyebb kormányzati válsága.Teljes lakosság: 38-13Pártot választók: 66-23Biztos szavazók: 71-20Durva. Részemről no comment...
Antall József halálának 14. évfordulóján az Index érdekes összeállítást közöl arról, hogy a néhai miniszterelnök megítélése hogyan változott az elmúlt években a magyar politikában. A cikk elég egyoldalú, mert gyakorlatilag csak olyan nyilatkozatokat idéz, amelyek Antallt…..