Regisztráció Blogot indítok
Adatok
misa_80

93 bejegyzést írt és 80 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Major Tamás és Sinkovits Imre Darvas Iván Major Tamás Sötét erői felett győzedelmeskedünk. Ravasz lépést keresünk! Világos lép! A megoldást a hozzászólásokhoz várom!..
Tessék elképzelni, hogy 1995-öt írunk, Peter Jackson csak egy közepesen ismert, tehetségesnek tartott hippi Új-Zélandról, akinek eszébe sem jutott, hogy meg kéne filmesíteni Tolkien regényfolyamát. Bezzeg a Horváth Ádám vezette köztévének! És érdeklődtek is a jogtulajdonosnál, hogy mégis, lehet-e…..
Európa Pont A nagy @-térkép 2014.04.02 08:44:25
Hiánypótló térképet szeretnénk megosztani veletek: utánanéztünk, melyik európai uniós országban hogyan mondják az e-mail címeknél használatos @-jelet. A legtöbb országban ezt az angolban „at”-nek nevezett karaktert állatról, vagy egy-egy állat jellegzetesen kunkorodó…..
Amikor már azt hitte volna az ember, hogy mindent, te tényleg mindent elmondott, leírt, megélt az X-Faktorral kapcsolatban, akkor a műsor húzott egy olyat, hogy egy félsüket bohóc adta a másikat harminc centis faszkorbáccsal. És gigára mentek, keményen, hiszen azt, hogy az ember egy…..
A Moszkva tér átnevezése tegnap este bekerült az orosz híradóba is. Magyarország orosz megítélésének nem tett túl jót ez a történet. Erre persze lehet legyinteni, hogy kit érdekel, meg lehet a sztoriból szabadságharcot is faragni. Csakhogy a keletről fújó szelek politikáját…..
1971 dalai Dalok 31-40 2011.01.23 02:28:00
31. Jethro Tull: Aqualung 32. Leonard Cohen: Famous blue raincoat 33. Joni Mitchell: River 34. Funkadelic: Super stupid 35. Labi Siffre: It must be love 36. Shirley Bassey: Diamonds are forever 37. Pink Floyd: One of these days 38. Pink Floyd:  Fearless 39. Blood, Sweat…..
1971 dalai Dalok 21-30 2011.01.23 01:54:00
21. Tom Jones: She’s a Lady 22. Beginning Of The End: Funky Nassau 23. James Brown: Soul Power 24. Isaac Hayes: Theme from Shaft 25. Rod Stewart: Maggie May 26. The Rolling Stones: Wild horses 27. The Rolling Stones: Brown sugar 28. Don McLean: American pie 29. Ike&Tina…..
1971 dalai Dalok 11-20 2011.01.23 01:24:00
11. Jackson 5:  Never Can Say Goodbye 12. Carole King: I feel the Earth move    13. Janis Joplin: Mercedes Benz 14. Janis Joplin: Move over 15. Bill Withers: Ain't no sunshine 16. John Lennon: Jealous guy 17. John Lennon: Imagine 18. Ten Years After:  I'd love to…..
1971 dalai Dalok 1-10 2011.01.23 00:58:00
1. Led Zeppelin: Stairway to heaven  2. Led Zeppelin: Black dog  3. Led Zeppelin: Rock and roll  4. Deep Purple: Strange kind of woman  5. The Doors: Riders on the storm  6. The Doors: L. A. woman  7. The Who: Behind blue eyes  8. The Who: Baba O'riley  9.…..
Te jó ég, hogy lehet az, hogy én ezt a számot eddig nem ismertem? Serge Gainsbourg írta neki 1967-ben, és lehet, hogy csak a kétezres évek jártak a fejében, de ez már a 4320-as évek zenéje, amely mellesleg bőven elférhetne a Stereolab vagy a Broadcast dalai között is. Elképesztő!…..
Az orosz híradók, mint a világban másutt is, folyamatosan számoltak be az ajkai vörösiszap okozta katasztrófáról. Ám október 16-án egészen furcsa hírt közölt az állami egyes csatorna: "Oroszország felajánlotta segítségét, de Magyarország visszautasította, úgy tűnik,…..
A két legutóbbi világbajnokságon Oroszország–Kanada döntőt játszottak, mindkétszer európai siker lett a vége. Ezúttal már a legjobb nyolcban találkozik a két csapat, ugyanúgy, ahogy Vancouverben. Akkor is a tengerentúliak vacakoltak a torna első szakaszában, majd brutális…..
misa_80 2010.05.19 03:28:30
2005 óta próbálkoznak vele, idén már valóban megkerülhetetlenül identitásjelzővé emelkedett az április 24-től május 12-ig hordott György-szalag, a győzelem napi megemlékezések lassan hivatalossá váló szimbolúma. Kezdetben messziről civilnek tűnő szervezetek álltak a…..
Három nappal 99. születésnapját követően, hosszas beetgség után május 8-án elhunyt Lilienthal Andor, a világ legidősebb sakknagymestere.1911-ben született Moszkvában magyar szülők gyerekeként, anyja operaénekes, apja autóversenyző, az élete pedig több mint kalandos volt. Az…..
 A májusi szentpétervári filmes fórumon Andrew Vajna, több magyar és még több világhírű film producere bejelentette, hogy közvetlenül a Liszt Ferenc életéről szóló mozija után belevág Eizenstein korszakos jelentőségű művének, a magyar keresztségben Jégmezők…..
A How I Met Your Mother kétségkívül legérdekesebb és legviccesebb karakterét, a pinabubus Barneyt alakító színészt nem elégíti ki, hogy egy sitcomban szerepel, és már rendez is, vagy az, hogy levezetett már két rangos díjkiosztót (Emmy- és Tony-gála), és ő volt Dr. Horrible,…..
Az elmúlt két napban a leggyümölcsözőbbnek az utcai kitelepülések bizonyultak. Egy-egy helyszínen 20-50 cédulákat hoztak az LMP-szimpatizánsok. Budapest szerte már számos helyen kint vagyunk a tereken a késő délutáni órákban, általában 16:00-tól 20:00-ig.Moszkva tér…..
Na jó, ezt mindenki tudja: szépen.A győzelem egyrészt annak lesz köszönhető, hogy amióta az oroszok az NHL-ben bűvölik a korongot, még nem sikerült ilyen erős csapatot összeszedni, mint most. 2008-ban is megmutatták, hogyan kell Kanadában megverni Kanadát, nem lesz ez másként most…..
Viktor Janukovicsra jó lesz figyelni. Fogunk mi még tőle cifrákat hallani. Mindenesetre az ukrán elnökválasztási kampány végén jól belehúzott, és olyan idétlenségek potyognak ki a száján, hogy az még a fénykorát élő ifj. Bushnak is a becsületére vált volna. Az elmúlt…..
                 Semmi nem tudja az öncélú, populista viták sorozatából kizökkenteni a magyar politikusokat. Amikor a Fidesz programot ad, az MSZP ócsárol. A sajtó meg asszisztál. Lásd a nyugdíj vita mostani…..
Az orosz karácsony nem családi, hanem szigorúan vallási ünnep. Szilveszterkor elintézik ezt az ajándékozós, családok-barátok egymással evős őrületet, aztán január 7-én, karácsonykor irány a templom - már akinek. Az utóbbi években az orosz politikusoknak kötelező módon.Az…..
misa_80 2010.01.09 14:42:43
@Zoltan895: nem írtam semmit arról, hogy a reprivatizáció igazságos-e, csak azt jeleztem, hogy szerintem milyen következményei lesznek.
misa_80 2010.01.09 14:44:42
@Zoltan895: Ja, Irán is milyen jó hely, ott olyan klasszul működik az egyház és az állami vezetés egysége.
Nyilván találkoztak, hiszen Orbán (sőt: Szijjártó Péter!) azt mondta, és Orbán (sőt: Szijjártó Péter!) sosem hazudik. És mint a jobb közösségi portálokon, ha valaki megjelöl, hogy ismer, csak akkor lesztek közös ismerősök, ha ő is visszajelöl, az orosz fél is…..
misa_80 2009.11.24 11:32:01
@Neménvótam: ja, hivatkoztam is rá a posztban. és szerintem azért nem közölt részleteket, mert nem voltak.
misa_80 2009.11.24 12:09:01
@Paranoid Android2: cuki vagy, de ez a blog oroszokkal foglalkozik, magyarok csak akkor jönnek a képbe, ha oroszokkal találkoznak. gyurcsányékról is akkor írtunk, le is cseszett minket a kormányszóvivő :)
ja, és az orosz demokráciának sem szoktunk benyalni. általában az ilyen feltételezéseket nem lehet ellenőrizni, de most csak vissza kell lapozni a blogban.
misa_80 2009.11.24 12:40:43
@Paranoid Android2: nem hiszem, hogy aránytévesztő elcsípni egy politikust, amikor éppen túloz. orbán (és szijjártó) azt állította, hogy putyinnal megbeszéléseket folytatott, pedig csak elkapták a folyosón. még fénykép sem készült, még mínuszos hírt sem adtak le róla az oroszok - magyarországon meg az a hír ment körbe erről a találkozóról, hogy orbán beszólt putyinnak (meg persze a szociknak), hogy majd új alapokra helyezik a magyar-orosz kapcsolatokat. megnéztük az orosz sajtót: semmi. de tényleg semmi. előző nap ott járt draskovics, arról írtak röviden, orbánról semmit.
az az aránytévesztő, ha valaki erről "megbeszéléséket folytattak" címszó alatt ír.
diplomáciai építkezés? na, az tényleg hiányzott ebből a történetből.
   A népszerűségben a South Parkkal vetekedő rajzfilm legújabb részében a szereplők Moszkvába látogatnak. Itt letartóztatják őket, mert gyanúsak a kizárólag egykerekű biciklin közlekedő medvékkel benépesített utcákon. A katonák a kormányfő elé viszik a…..
Ide gyűjtjük azokat a magyar filmeket, amiket szívesen megnéznétek. Kommentben írjátok be a címét vagy az IMDB-linkjét, és a legnépszerűbbekre ráindulunk, mint egy drótszőrű tacskó...