Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kereskedelmi kanális (törölt)

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kell némi bátorság ahhoz is, hogy az ember Európán (vagy tágítva a kört: a nyugati kultúrkörön) belül találjon magának munkát és változtasson lakhelyet, ám szerintem ez mind semmi ahhoz képest, amit mai szerzőnk, Liping meglépett: ő ugyanis egészen Kínáig ment. Ráadásul…..
kereskedelmi kanális (törölt) 2012.10.16 16:20:46
@Liping: Azt hiszem nincs mit a kínaiak szemére vetni, hiszen a magyarok többségének is már furcsán áll a kezében a toll, ceruza, a betűket nehezen formálják, géppel ír, aki csak teheti, illetve erre van kényszerítve.
A funkcionális analfabetizmus meg a magyarok közt is gyakori, pedig hát a magyar nyelv egy elég jól megjegyezhető írásrendszert használ.

Arról tudnál írni valamit, hogy a sok amerikai, angol, ausztrál, kanadai mellett mennyi az esélye egy magyarnak kint angoltanárként elhelyezkedni, aki nagyon jól vágja az angolt? És mondjuk master diplomája van, de nem tanári...
És számít-e, ha valaki kínai nőt vesz feleségül, kínai férfihoz megy férjhez, akkor könnyebben kap tartózkodásit, illetve munkavállalási engedélyt? Mert nyugatra ez a módszer működik (thai, kínai, ukrán lányok előszeretettel alkalmazzák), vajon Kínában is jogosít ez az úgynevezett családegyesítés ott tartózkodásra, munkavállalásra?
Ha ezekre tudnál válaszolni, akkor megköszönném.

Angoltanári álláshoz is kell kínaiul tudni? Mert gondolom az oda özönlő amerikai-angol szerencsevadászok, akik angoltanárként élnek meg sem mind perfekt kínai nyelvszakosok.

A poszt jó, részletes, személyes hangú és releváns. Sok sikert a továbbiakban.
kereskedelmi kanális (törölt) 2012.10.16 17:01:46
@Liping: azt elképzelni sem lehet egy európainak, hogy milyen egy olyan nyelvi közegben, kultúrában élni, boldogulni, ahol kb minden totál más, mint otthon
ehhez képest egy laza amerikai, spanyol, norvég, ausztrál kivándorlás kevesebb kultúrsokkot jelenthez

megértem azokat, akik menekülnek onnan rövid időn belül, tényleg totál magányos élet lehet, ha nincs kihez szólni, még angolul sem

te szerencsés vagy a kínai tudás miatt, de akinek ez sincs, az tényleg partra vetett hal lehet
kereskedelmi kanális (törölt) 2012.10.16 17:40:18
@altimus: igen, ez egy nagyon jó megoldás, már én is gondoltam erre
hiába, a közép-európai bürokrácián edződött szellemek ilyen kreatívak az akadályok leküzdésében :)