Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Névtelen Betelefonáló (törölt)

0 bejegyzést írt és 94 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olvasd a kormányhoz hű forrásokat, rögtön megtudhatod, hogy Orbán beszéde mennyire energikus és jó volt, a Kossuth téren lévő tömeg pedig simán hússzor (megjegyzés: az ötvenszer, százszor vagy milliószor is mehetett volna, ne romboljuk vezérünk tekintélyét, ha kérhetem!…..
Névtelen Betelefonáló (törölt) 2012.10.24 22:06:05
@jozso929: Csak szólok, hogy hiba van a mátrixban. Valamit nagyon benéztél.

"A Kossuth tér felméréséhez elég egy Google Earth és ott a vonalzó. Ebből kiszámolható hogy ha vesszük a Kossuth téren a Parlament falától (tehát nem is színpadtól hanem az mögött) a szemben levő épületekig levő terület, plusz az Alkotmány utcát végig a Bajcsy-ig, akkor kb 50.000 nm-nyi területről beszélünk. Ezen zsúfoltság esetén négyzetméterenként 4 ember fér el, ami 200.000 embert jelent."

[...]

"De megnéztem a Szabadsajtó utat is, az kb 15.000 négyzetméter, ott 60.000 ember jön ki, persze itt sem láttam hogy mennyire nyúlt bele a tömeg a Kossuth Lajos utcába, és beleszámoltam az oldalsó kisebb területeket is ahol kényelmesen lehetett hallgatni a beszédeket."

A szavaidból azt veszem ki, hogy 4 fő/nm-el számolsz.

A terület és a fő/nm alapján:
15 000/4 = 3750fő a Millán.
és
50 000/4 = 125000fő a Kossuthon.

Ehhez képest te számoltál a Kossuthra 200 ezret, a millára 60 ezret.

Ember! Valamit nagyon elszámoltál!

Az egy dolog, hogy nyilván a bemeneti adatok se stimmelnek, de a saját adataiddal sem számolsz helyesen. Ha azokkal az adatokkal számolsz, amiket alapul veszel, akkor a fenti (nyilván mindkét esetben irreális) adatok jönnek ki.
Névtelen Betelefonáló (törölt) 2012.10.24 22:08:48
@Névtelen Betelefonáló:
Bocs, egy nullával elírtam.

Szóval:
50 000/4 = 12500fő a Kossuthon
Most, hogy véget ért ez a sokak által várt, szép tüntetési ünnepnap, tartsunk egy gyors leltárt, mennyivel lettünk okosabbak, ha egyáltalán. Pesti srácok Ha demonstrációs regisztertonnában mérnénk a kormányerő és az ellenzék október 23-ai összecsapását, akár azt is…..
Névtelen Betelefonáló (törölt) 2012.10.24 20:27:09
@vakapad: "A nagyságrend az eccerű matematika szabályai szerint tízszeres szorzót jelent. Két nagyságrend tehát százszoros, s.í.t., s.í.t. "

Valóban. Az általános iskolában tényleg csak eddig a léptékig jutnak el. Ha ezen a szinten nézzük a dolgokat, akkor el kell ismernem, hogy igazad van.
Névtelen Betelefonáló (törölt) 2012.10.24 20:30:05
@padlas: "még mindig nem válaszoltál a kérdésre, ha Orbán mögött valóban ennyivel több ember áll, akkor miért is kell átalakítani a választási rendszert úgy, hogy a Fidesz felé lejtsen a pálya? "

Nem tudom, hogy mi egy fórumot olvasunk-e. Valószínűleg nem.

Én a pezsma.blog.hu kommentjeit olvasom, nem tudom, hogy te melyiket. Itt nekem eddig nem tette fel senki ezt a kérdést, így nyilván nem is válaszoltam rá. Az rendben van, hogy a legjobb védekezés a támadás (főleg szorult helyzetben), de legközelebb ha kérhetlek egy kicsit körültekintőbben.
Névtelen Betelefonáló (törölt) 2012.10.24 20:48:50
@padlas: Valóban. Amikor végigfutottam a kommenteket még nem volt ott. Bocsánat.

Igen, ennek is olyan látszata van, hogy megpróbálkozunk valamivel, a másik bebizonyítja, hogy nem az nem igaz. Akkor előveszünk valami mást, azzal is felsülünk, akkor megint mást...

Nah, de akkor válaszolnák.
Ad1: Azt, hogy a törvényt a fidesz a saját képére írta, azt egyelőre a ballibek mondják

Ad2: Ezt semmilyen hivatalos ítélet/határozat nem támasztja alá. Az, hogy vizsgálják, az más kérdés. Ha van egy feljelentés, akkor azt nyilván kivizsgálják. De a döntő dolog, hogy a végén mit állapítanak meg.

Ad3: A választási törvény azt juttatja hatalomra, aki a legtöbb szavazatot kapja. Tudom, ez így nem demokratikus, mert az lenne az überfasza, ha a szavazatoktól függetlenül garantálná, hogy a baloldal nyerjen. De erre sajnos még várni kell egy kicsit, a magyarok még nem nőttek fel a demokráciához.

Ad4: A fidesz az ezt megelőző törvénnyel is tudott 2/3-ot szerezni. Ha kizárólag pártérdekek dominálnának, akkor nekik miért ne lenne jó a régi,
Ma sem lennék Habonyárpi. Vagy ötös számú Bayer Zsolt nem lennék inkább? Nehéz eldönteni ezt ekkora öngól, egy mondattal hazavágható kormánykommunikáció és ideológia után. Talán egyenesen a Nagy Bencsik Andráshoz kéne fordulnotok valami tanácsért, mert egyrészt a…..
Ma van október 23-a, ami sajnos már nem annyira az '56-os megemlékezésről szól, hanem hogy ki, hol, miért tüntet. Lesz Milla-demonstráció Bajnaival, ééééés lesz újra Békemenet is. Ez utóbbiról csütörtökön sajtótájékoztatót tartottak, ahol bemutatták a januári…..
Névtelen Betelefonáló (törölt) 2012.10.23 18:59:50
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: A hivatalos verzió (BM) szerint a millán 20 ezer, a békemeneten meg 150 ezer. Szerintem mindkét tömeget alábecsülték, de az arányok stimmelnek.
Névtelen Betelefonáló (törölt) 2012.10.23 19:02:42
@Névtelen Betelefonáló: De számok nélkül is jól látható az eltérés. A Millán álltak kb. a híd közepétől a Ferenciekig. A Békemeneten pedig a tömeg eleje a Nyugatinál volt, a vége meg még valahol a Bem utca magasságában. És voltak még "páran" a téren is.
Varánusz Létszámforradalom 2012.10.23 04:06:35
"1956 október 23-án este 11-kor indultunk a Rádió elfoglalására. Odáig csak tüntettünk, énekeltünk, néhány éljent és vesszent kiáltottunk: eszünkbe sem jutott, hogy elfoglaljunk valamit. Csak amikor az ávósok orvul rálőttek arra a küldöttségre, mely az ifjúság…..
Névtelen Betelefonáló (törölt) 2012.10.23 12:58:41
@fizetekmegegysort: "szerinted az, aki egyszerűen csak nem ért egyet Orbánia rendszerével, és ezt szeretné valahogy demonstrálni, az mit tegyen?"
Aki nem ért egyet, az általában azért nem ért egyet, mert más elképzelései vannak a dolgokról. Megnézi, hogy az ő elképzeléseinek melyik párt felel meg, és kimegy ahhoz.

Te tényleg elhiszed, hogy vannak olyan emberek, akiknek semmilyen terveik nincsenek a jövőre nézve, csak egyszerűen ki akarják fejezni, hogy ez így nem jó, megköszönik a szót, hazamennek, és nem is foglalkoznak soha többet a politikával? Én nem, mert nem életszerű.

Ez egyszerűen a ballib oldal nagygyűlése. Nincs ezzel semmi probléma, de miért nem lehet ezt felvállalni?

"Mi a garancia arra, hogy amit Te ma leírsz, azt holnap ugyanígy gondolod?"
Nem nagy dolog, de én 2010 előtt, és most is úgy gondoltam, hogy mindenkinek joga van tüntetni (így a Millának is). Nem írtam egyszer azt, hogy az természetes, hogy valaki utcára vonul, máskor meg azt, hogy micsoda dolog az utcára vinni a politikát.
Névtelen Betelefonáló (törölt) 2012.10.23 13:00:55
@GeoCracker: "Jelenleg azonban Bajnainál senki nem tojt jobb tojást."

Most éppen azt akarjátok elmagyarázni, hogy ez nem egy párt, csak azok gyülekezete, akik nem értenek egyet azzal, ami most van. De azért már van egy kvázi jelölt, aki mögé majd alkalom lehet felsorakozni... :)
Névtelen Betelefonáló (törölt) 2012.10.23 13:08:56
@GeoCracker: Na, akkor most öntsünk tiszta vizet a pohárba

Egyfelől van az, hogy:
A Milla nem egy politikai párt, és soha nem is lesz az. Csak annyi a lényeg, hogy kifejezze, hogy nem tetszik az Orbán kormány. Ha te is így gondolod, akkor köztünk a helyed.

Másfelől meg az, hogy:
A Milla azért mégis csak egy párt, vagy annak egy kezdeményezése, aki épp' most talál rá a szerintük ideális jelöltre, aki 2014-től elképzeléseik szerint jó irányba tudná vinni a dolgokat.
1....a Dódi bácsitól kapta azt az órát a nagypapa. Persze az oroszok elzabrálták. Kisgazda volt, meggyőződéses kisgazda. Mindig azt mondta, hogy lehet szőlő nélkül élni, de nem érdemes. Aztán 1950-ben a kommunisták elvették a szőlőt, meg a présházat a pincével. Belehalt. Ezt…..
Varánusz Bayermenet: no kecmec! 2012.10.22 05:35:57
Kedves naplóm! A büdös picsába. Abba.  Itt majdnem be is fejeztem, mert olyan nehezen találom a szavakat most, mint egyszeri Meggyes Tamás a perköltségeim árát. Hogy dűlt volna rá a turul szobor ennek a hülyének a fejére. Detélleg. Lassan inkább mennék az orgoványi…..
Névtelen Betelefonáló (törölt) 2012.10.22 13:15:03
@Félázsiai fahéjas Boli – Ch.T. is, meg’há...:
"Ilyen "komoly, alkotmányos tételek" mióta tartották vissza a mai bolsevik pártot attól, hogy délután 2-re ezen egy beadvánnyal változtassanak? :)) "

Többnyire azóta, amióta van vagy 20%-uk a parlamentben. Ezzel viszonylag nehéz alkotmányt módosítani.

Bocs, magas labda volt :D

De a cikkben valami miatt nem a fideszes képviselők tiltakozását lehet hallani, hanem egész más oldalról...
Névtelen Betelefonáló (törölt) 2012.10.22 13:39:17
@saravad: "Miről is akarsz meggyőzni? "
Én semmiről.

De Te viszont arról, hogy a fidesz ezt mennyire nem támogatja (eddig egyedül ők nyújtottak be javaslatot), de a balliberális oldal aztán hűdenagyon igen.
Újabb igen hatásos performanszt adott elő tegnap a Vezér, le a kalappal a kommunikációs hazugsággyár működése előtt. A mindig erős, dinamikus, tévedhetetlenséget sugárzó ember bilin ücsörgő bölcsisként tűnt fel a brüsszeli sajtótájékoztatón és szinte összetörten…..
Névtelen Betelefonáló (törölt) 2012.10.21 15:58:21
@nyomasek: "A f@szért nem lehet már kivágni az összes nemfizető potyautast a tb-ből? A f@szért nem lehet már végre kib@szni a fele közszférát? A f@szért nem lehet már végre megfelezni a nyugdíjakat? Sok hülye addig feszíti a húrt, amíg tényleg csődbe megy az ország, sok kommunista f@sz egyrakáson. "

Gondolom az emberek az ostobák, hogy nem látják be, hogy nekik ez jó. Nem azért, de amíg a másik oldal ilyen alternatívákat kínál, addig bizony lesz igény unortodoxiára. És ez meglep bárkit is? Csodálkozunk, hogy az emberek azt mondják, hogyha ez az ortodox gazdaság, akkor jó lesz nekem az unortodox is? Vagy most pont az a cél, hogy megmutassuk, hogy lehet még 2010-nél is nagyobbat zakózni?
Névtelen Betelefonáló (törölt) 2012.10.21 16:00:01
@Névtelen Betelefonáló: Vagy a másik verzió, hogy a Békemenetre toborzol ezzel újabb tömegeket :)
Kilátogattunk a Nemzeti Lóversenyre és megrökönyödve láttuk a vicces lónevek között Nemzeti Összefogást. Annyira megdöbbentő volt hallani, hogy valaki Nemzeti Összefogásnak nevezi el a lovát, hogy eldönthetetlen volt számomra, hogy valaki ennyire elvakult Orbán-fan, vagy ennyire…..
Névtelen Betelefonáló (törölt) 2012.10.21 15:49:53
@Link Elek: "Semmi gunyolodas nem volt benne, ez a valosag, a leheto legszarabb valasztas a nemzeti osszefogas, akarmennyire jo is a neve "

Egyetértek! 23-án megyek is ki tüntetni a millára. Követelem, hogy felezzék le a jövendőbeli nyugdíjamat, és hogy rúgjanak ki az állásomból!
Moszkva Brüsszel nem késlekedett sokáig: Orbán Viktor miniszterelnök a kétnapos brüsszeli csúcs utáni sajtótájékoztatóján elárulta, hogy már meg is kapta az Európai Bizottság válaszát a szerdán bejelentett egyenlegjavító intézkedésekről és ezért péntek reggel…..
Névtelen Betelefonáló (törölt) 2012.10.21 10:09:01
@hondamonda: "Azert lenne jo, mert vegre lelegzetvetelhez jutna a gazdasag. Ha a gazdasagi szereploknek jol megy, akkor abbol hosszu tavon mindeki profital."
Nem értek egyet veled. Sajnos az eddigi tapasztalatok azt mutatták, hogy ha a gazdasági szereplők pénzhez jutnak, azt elteszik maguknak.

De persze lazán lehet, hogy én gondolom rosszul,és neked van igazad. Úgy gondolom, hogy az lenne a demokratikus, ha megállapodást a megállapodást szorgalmazó pártok nyíltan kijelentenék, hogy az a programunk,hogy most tőletek elveszünk a gazdasági szereplők rovására, de ettől majd hosszabb távon nektek is jó lesz. Ha kellően sokan támogatják, legyen. De ha esetleg mégse, akkor tudomásul kell venni, hogy az emberek másképp gondolják.
Névtelen Betelefonáló (törölt) 2012.10.21 10:18:41
@unionista: "ki akadályozza meg a magyarokat abban, hogy felhúzzanak egy új konzerv, vagy cukorgyárat"
Hát, amikor egy kivételével bezárták a cukorgyárainkat (olyat is, ami majdnem a legkorszerűbb technológiával üzemelt), azt nem az UFÓK irányelveire való hivatkozással tették.

És bizony nem is az UFÓK-k hoznak olyan jogszabályokat, hogy az állam még véletlenül se támogathassa a saját mezőgazdaságát/iparát.

Az se az UFÓK-nak köszönhető, hogy egy magyar paraszt 25%át kapja annak a támogatásnak, amit például egy osztrák...

Vagy melyik bank is adott úgy hitelt, hogy kikötötte, hogy ne hazai buszt vegyenek a pénzen? Hol is volt akkor a szabad verseny megsértése és az EU?
Névtelen Betelefonáló (törölt) 2012.10.21 12:04:40
@unionista: "és ki akadályozza meg a magyarokat, hogy kilépjenek a nemzetközösségből?"
Tőled is megkérdezem: ezt a kirakást hogy képzelnék el? A piac, az olcsó munkaerő, meg a földvásárlási lehetőség az marad nekik, csak minden más tűnik el?

Azt gondolom tudod, hogy ahogy kiléptünk, már semmi sem kötelez minket arra, hogy a nyugati tulajoktól ne vehessük el a földet, amit eddig birtokoltak.
Elolvastam a hisztit, amit lerendeztetek a szerdai poszt alatt, igazán szórakoztatóak voltatok. Belátom, a kommentelők nagy részének nem sikerült a feladatot megugrani, a sok rinya mellett nem értettétek meg, miért hoztuk simán a kötelezőt. Szájbarágó, sovinisztáknak.  Az…..
Proszektúra A béke segge alatt 2012.10.19 09:37:08
Bayer Zsolt, velejéig civil magyar állampolgár a főszervezője a nemzeti ünnepünk napjára időzített újabb békemenetnek, aki erről nyilatkozott a köztelevízióban a Ma Reggel-ben. Igen, jól hallották, az a Bayer Zsolt, aki újságjában alig néhány nappal ezelőtt még bőszen…..
Névtelen Betelefonáló (törölt) 2012.10.19 12:23:04
@J.László: És borítékolható a végeredmény, hogy hol lesz nagyobb tömeg. El is kezdték már a propagandát nyomatni, hogy inkább mindenki menjen hosszú hétvégére... :)

Ha már most így összefossák magukat Bayertől, mi lesz itt 23-án?
Kurvára mindegy, miről folyik egy tévéinterjú, amikor valaki tahóságba fojtja saját szánalmasságát, annál nem sok minden van lejjebb. Tarlós főpolgi Kálmán Olgánál ment helybe a lófaszért, amikor pedig már minden érv kifogyott, a műsorvezető ócsárolásában nyert…..
Névtelen Betelefonáló (törölt) 2012.10.19 10:17:57
@Névtelen Betelefonáló:
"En elhiszem hogy a Demszki fopolgarmestersegre Anyad gyereknevelesre volt alkalmatlan, es ez mind IGY IS IGAZ, de semmi koze ahhoz hogy Tarlos is. Mire jo ez a lamentalas? "

Ez nagyon édes egy olyan poszt alatt, ahol azon háborodunk fel, hogy hogy lehet valaki ilyen kulturálatlan bunkó :D
Névtelen Betelefonáló (törölt) 2012.10.19 10:18:38
@Névtelen Betelefonáló: A blogmotor monnyon le :)
A magyar kormány ismét szorít a présen. Már nem keres új alanyokat, az eddig "bevált", ideológiailag is megalapozott módon a bankokra és a multikra hárít nagyobb terheket, s úgy tesz, mintha a változások az emberek széles tömegeit "szinte nem is érintenék".Matolcsy György szerdai…..
Névtelen Betelefonáló (törölt) 2012.10.18 09:08:12
@nemsirunk:
"Ugyanis az a népszavazás egy VALÓDI felhatalmazás volt a belépésre."
30,56%. Ha ezt leszűkítjük a választóképes emberekre, akkor 38%. Egyik se túl sok, ugye érezzük?

"Mindenkinek jogában állt elmenni szavazni"
2010-ben is mindenkinek jogában állt elmennie, mégis megkérdőjelezik a választáson szerzett felhatalmazást.

"lehetősége is volt rá és nem külföldiekkel szavaztatták meg a kérdést"
2010-ben még nem szavazhattak a határon túliak (az egy másik, nem ide tartozó dolog, hogy aki őket lekülföldizi az is szép szegénységi bizonyítványt állít ki magáról...), és így lett meg a 2/3, amit ennek ellenére vitatnak.

"a szavazata valóban számított"
2010-ben is mindenkinek számított a szavazata, és mégis megkérdőjelezik a 2/3-ot? Vagy tudsz valami konkrét esetet?

Lehet azt mondani, hogy a népszavazás megfelelt minden jogi követelmények, és az akkor (és szerintem most is) érvényes szabályok szerint ez megfelelő felhatalmazás. Még az is lehet, hogy így van. De akkor mi is ez a magyarázkodás a 2010-es választásokról? Jogi értelemben az is megfelelt minden szabálynak, és mégis 2 éve azt hallgatjuk, hogy az egész lakósságnak csak ennyi meg annyi százaléka, és nem is ment el mindenki. Aki nem ment el, az biztosan... Hogy is van ez?

Egyenlő mércével mérjünk, ha kérhetném. Nekem mindegy melyikkel mérünk, de legyen már ugyanaz mind a két esetben...
Névtelen Betelefonáló (törölt) 2012.10.18 09:53:35
@Kutchek:
"Csak éppen nem ártana, ha tudnánk mi újság a nagyvilágban.
A Békemenetes buszokat ki kellne irányítani Ausztriába, Belgiumba, de akár Spanyolországba.
Tessék, innen akarunk kilépni!"

Ja, ha EU tagok lesztek, akkor nektek is olyan jó lesz, mint Ausztriában. Ha jól számolom, 8 éve tagok vagyunk. Úgy élünk? Nem.
Újabb lufi pukkadt ki, lapozhatunk...
Névtelen Betelefonáló (törölt) 2012.10.18 10:11:40
@Kutchek: "Ha megnézed, hogy hányadikok voltunk a térségben 10 éve és megnézed hányan húztak el azóta mellettünk, akkor rá kell jönnöd, hogy nem az EU-ban van a hiba, hanem bennünk."

Amikor beléptünk, akkor az akkori belépők között elsők. Most utolsók. A többieknek biztos nem volt pannon pumájuk...
"Magyar állampolgárként felháborodásunknak adunk hangot, hogy az 1956-os forradalmunk és szabadságharcunk emléknapján a balliberális oldal tüntetni akar!!! A nemzeti ünnep, szabadságharcunk emléknapja nem alkalmas tüntetés lebonyolítására! Ezért kérjük kormányunkat, mely,…..
Viszonylag nagy sikert ért el tegnap labdarúgó válogatottunk Törökország legyőzésével. Jól is játszottak a srácok, a törökök meg csak kapkodták a fejüket, ahogyan az élő adást nézve én is. Mi a retkes fenéért közvetített úgy az MTVA, hogy egy utolsó…..
Névtelen Betelefonáló (törölt) 2012.10.17 19:08:00
@nu pagagyí: Azért húsz nem volt az. Nem volt többet a képernyőn a VIP szektor, mint egy átlagos nemzetközi eseményen (EB, VB - igen oda is kimentek az adott ország vezetői sőt még a média is mutatta őket, hogy mik vannak...)

De nektek gondolom már az első néhány másodperc is erős tünetekkel járó orbánfóbiás rohamokat váltott ki. Vagy tévednék? :)
A 10 nappal ezelőtt bejelentett 397 milliárdos megszorító kiigazító csomag szavatossági ideje hamar lejárt, mert ma délelőtt Matolcsy egy újabb, 370 milliárdos megszorító kiigazító csomagot jelentett be. A nyáron megtárgyalt, kiszámított, átnyomott hiperszuperstabil 2013-as…..
Névtelen Betelefonáló (törölt) 2012.10.17 13:18:52
@sárkányfő:
Hogy ki handabandázik arról lehetne vitatkozni...

"és szegény hülye Széchenyi és tévedett amikor "Hitel" címmel írta az okosságait"
Igen, ami akkor jó megoldásnak tűnt, az biztos most is az. Nem is értem miért nem indult még meg újra a dunai gőzhajózás... Ugye köztudott, hogy Széchenyi idejében is olyan nagy volt az eladósodottság, mint most...

"Az már leesett, hogy a magyar bankrendeszer, az a magyar gazdaság része? Hogy egy csónakban evezünk velük?"
Ja, egy csónakban. Amikor segíteni kell nekik, akkor igen... amúgy meg...

Ugyanígy meg tudnám azt is ideologizálni, hogy miért nem szabad az átlag emberre adót kivetni. Mert akkor kevesebbet fog fogyasztani, ami már a nagy cégeknek is...

"És ismét felteszem a legnagyobb kérdést, mert látom annyira beakadt a fejedbe az "EU = ellenség" baromság, hogy képtelen vagy felfogni, hogy amit az EU kér, az MAGYAR NEMZETI ÉRDEK"
Még mindig azt akarod megmagyarázni, hogy ha egyre rosszabbul élek, az nekem jó? :O

De nem is folytatnám a sort, csak feltennék egy kérdést inkább: 20 évig olyasmi gazdaságpolitika volt, amilyet felvázoltál, mint optimális megoldást. 20 év elég sok idő, szóval hol vannak az eredmények? Miért nem jó nekünk? Miért van szó még mindig csak arról, hogy majd ez lesz meg az lesz, ilyen jó lesz, meg olyan jó lesz?
Névtelen Betelefonáló (törölt) 2012.10.17 13:20:43
@nick rivers: Egy párbeszédből sikerült megérteni egy elírás kijavítását? :)
Hasonló további sikereket kívánok az életben...
Névtelen Betelefonáló (törölt) 2012.10.17 13:31:58
@sárkányfő: Ha nálad a vita kimerül az alátámasztatlan mantráid újbóli ismételgetésén, meg az egyet nem értő (netalán logikus érvekkel cáfoló) vitapartner minősítésén, akkor tudlak sajnálni...
Őszintén remélem, hogy a Milla október 23-i tüntetése egy hatalmas siker lesz, és tényleg megkezdődik az Orbán-rezsim lebontása. Az előjelek azonban – finoman szólva – lehetnének jobbak. Látszik ugyanis, hogy mindenki súlyosan elidőzítette magát. A Milla és a Szolidaritás…..
Névtelen Betelefonáló (törölt) 2012.10.17 09:41:48
@Pop40: "Talán úgy jobb megfogalmazni, hogy az szavazzon, akit életvitelében mindennapi szinten érintenek a kormány intézkedései, akire szavaz. "
Na, ezzel viszont maximálisan egyet tudok érteni. Sajnos az utóbbi években nem minden kormány képviselte kellően a határon túliak érdekeit, és ez bizony nagyon is érinti az ő mindennapjaikat. Nekik nagyon nem mindegy, hogy kap állampolgárságot, vagy a kormány éppen ellene kampányol.
Névtelen Betelefonáló (törölt) 2012.10.17 09:56:15
@dunaparti: "Akár tetszik, akár nem Romániában román állampolgárok élnek!"
Ezen a szinten egy ideje már túlléptünk. Komoly ember, aki ismeri a viszonyokat nem mond ilyet... :)

@Pop40: "Az a kifejezés, hogy ÉLETVITELSZERŰEN, mond neked valamit?"
Az olvtárs ezt írta: "Mindenki fizet adót aki itt él barátom...a vízért, az energiáért, a kenyérért, stb... mert ám az is adó (halmozott, amit te áfaként ismersz). Életvitel."

Kérdés, hogy milyen összegű adó minősül életvitelnek. Illetve a segélyből élőknek kell-e majd választás előtt bemutatni a nyugtákat, igazolva megadott összegű áfabefizetést.

Elég zavaros elképzelések, nem kicsit látszanak gumiszabálynak. A mostani rendszer ezzel ellentétben elég egyértelműen deklarálja, hogy ki szavazhat, és ki nem. Arról nem is beszélve, hogy az EU-n belül számos olyan példa van, ahol a határon túliak rendelkeznek szavazati joggal az anyaországban. Ezek között van olyan is, ahol a határon túliak már az EU területén kívül élnek, de mégis EU-s állampolgárok (is), és van szavazati joguk egy EU-s országba. Nem is kell olyan messze menni ha példát akarunk, ott van például Románia. Érdekes, ez nem probléma az EU-nak...
Névtelen Betelefonáló (törölt) 2012.10.17 10:06:31
@dunaparti: "A te Orbánod nem lépett túl rajta,"
Ahhoz képest még mindig te románozol itt össze-vissza, ezzel persze nem kevés vidám percet szerezve nem kevés embernek... :)
2010.február 18-án írtunk arról, hogy 2009. december 25-ig sem sikerült megoldani az arzénos ivóvíz problémáját Magyarországon, és több százezer ember ilyen vizet iszik, ezzel főz. Akkor még MSZP-kormány volt, azóta jött a Fidesz. A probléma azonban szinte változatlan…..
Névtelen Betelefonáló (törölt) 2012.10.16 16:56:42
@B. Bíró: "Most jött egy szabály, ami ezt a határértéket így határozta meg, embertelen beruházás kéne a másik oldalon ezzel szemben nem lenne semmi. Nem akkora baj, hogy szarunk erre... "
Magyarázhatod. Itt már rég nem az észérveké a terep...

Viszont ha mégse szarunk bele, és lesznek ilyen beruházások, akkor jó eséllyel fogsz majd olvasni itt az Index blogketrecben az Orbán által egy személyben kitalált, a szakértők egyöntetű véleménye szerint teljesen felesleges víztisztítókról :)
Névtelen Betelefonáló (törölt) 2012.10.16 18:41:35
@dr. mesterseges szinezek: Ehhez még számold hozzá a különböző implicit gúnyolódásokat is (lásd például az előző kommentet), úgy sajnos már nem ilyen jó a statisztika.

"Kár volna bármilyen rezsim helyett lelkiismeretedetfurdalást érezned. "
Ezt sajnos rosszul látod. Nem lelkifurdalást érzek, hanem hányingert.
Vendégszerzőnk, Sortilegus írása. Pol Pot mindenkit ellenségnek tekintett, aki kicsit is képzett volt, aki a legalapvetőbb ismereteknél többet tudott. Rémuralma alatt Kambodzsában felszámolták az iskolákat, a tanárok, az orvosok és más értelmiségiek, szakemberek nagy többségét…..
Névtelen Betelefonáló (törölt) 2012.10.16 13:45:43
Névtelen Betelefonáló (törölt) 2012.10.16 13:49:51
@műproli: "Azt halottam hogy a fidesz a zemberek kiirtására készül.Egy tényleges rendőr unokaöcse mondta aszt nekem úgyhogy tuti biztos.Ara van a választási magisztráció kitalálva hogy aki oda feliratkozik mind viszik ki végezni.Úgyhogy úgy mennyen el valaki feliratkozni hogy az a halállista.Én ezt natyon jól tudom "

Én meg hallottam a liftben, hogy két ember beszélget, hogy az egyik bátyja már látott olyan embert, aki tudni véli, hogy a Zorbánék kivnoják a Zoxigént. Ez nem tréfadolog!!! :D
Névtelen Betelefonáló (törölt) 2012.10.16 13:51:47
@kifordított nagyanyó: "Mondjuk lopás,hazaárulás és arrogancia tekintetében senki nem tud annyit,mint ők! "
Hozzál jogerős bírósági ítéleteket! Ugyanúgy, hogy magatokkal szemben követelitek ugyanezt (pl. Bajnai Hajdúbétes ügyei esetén).