Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hegymenetben

5 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Én és a sport nagymonológ következik, amelyben főként arról fogok írni, miért nem szerettem sportolni annak ellenére, hogy a körülmények mindig is megfelelőek voltak. Nem akarok bonyolult családfát rajzolni, de mégis vissza kell nyúlnom a gyökerekhez, mert a családomban rengeteg…..
Az elmúlt egy hónap összegzése következik - teljesen logikátlanul - hónap közepén. Viszont ehhez először kicsit el kell mesélnem eddigi "futókarrieremet". 2005-ben fejeztem be az egyetemet, s úgy alakult az életem, hogy egy évig irodai munkát végeztem, majd majdnem  egy évre…..
Hegymenetben... Túra vs futás 2012.10.27 21:14:00
A jövő hetemet már nagyon várom, mert szabadságon leszek, s a 11 napos pihenés mellett több időm lesz a keresztedzésekre is. Egyébként nem szeretem ezt a keresztedzés kifejezést, ezért inkább úgy írom, hogy több időm lesz mozogni. Amit már biztosan tudok, az az, hogy jövő…..
Sokatokban felmerül a kérdés, hogy a statisztika fülön található adatokból melyik mit jelent. Erre próbálok meg válaszolni egy egyszerű példával: Ez a sor azt jelenti, hogy 2015. 04. 06-án 60 különböző számítógépről (Látogató), összesen 63-szor léptek be (Látogatás)…..
hegymenetben 2012.10.27 07:16:27
@pcdevil: Köszönöm szépen a válaszodat.
Futok. Veszteség 2012.10.20 09:06:20
Nagy visszhangja volt annak a bizonyos posztomnak. Azt gondolom, összességében jót tett a poszt, azonban van benne személyes veszteség. Nem, nem a DK Team. Hanem a csapattársam, Gergő. Mikor elkezdtem futni, egy évig egyedül futottam, aztán jött a 2011-es UB, amivel bekerültem egy…..
hegymenetben 2012.10.23 23:30:00
@csiripiszli12: Bocs, hogy így ismeretlenül beleszólok a témába, de nekem erről a bejegyzésedről Moldova "Egy illemtani javaslata" jutott eszembe. :)

"[...]Most, hogy a tények lassan már elmosódnak, vagy legalábbis kerekre csiszolódtak bennem, egyre több olyan történet idéződik fel gondolataimban, mely elmondásra érdemesnek látszik, ebbe a sorba tartozik az alábbiakban következő is.
Hosszan tűnődtem, hogy milyen címet adjak neki, legszívesebben a „kimutatkozás”-t választottam volna, de mielőtt leírtam volna, megnéztem a Magyar Értelmező Kéziszótárt és ez a főnév nem szerepelt benne, csak a „kimutat” igét tünteti fel, így a nyelvtani szabályok tiszteletének jegyében lemondtam róla.
Mégis, azt hiszem, léteznie kellene egy ilyen szónak, illetve fogalomnak. Mint ahogy szokás bemutatkozni valakinek egy ismeretség kezdetén, úgy illendő volna kimutatkozni is, ha a kapcsolat véget ér, tennénk ezt, mondjunk ilyenformán:
– Engedje meg, hogy kimutatkozzam! Örülök, hogy többé nem ismerjük egymást! X. Y. voltam.
– Részemről a szerencse, már sok rosszat hallottam Önről! Z. W. voltam!
Egyúttal kölcsönösen vissza lehetne kérni a névjegyeket is. Aki ezt túlságosan előkelősködőnek találja, választhat egyszerűbb formát is, például mondhatja éppen jelen elbeszélésünk hősének egyik kétsoros bökversét:

„Kedves jó barátom, Salak,
Soha többé ne lássalak!”

Aztán többé nem kell köszönni egymásnak, a találkozásnál nyugodtan át lehet nézni az egykori ismerős feje fölött. Ebben a „kimutatkozásban” fellelhető volna a megbecsülésnek egy halvány árnyalata is, mivel alkalmat adna még egy utolsó, tiszteletet kifejező gesztusra.
Persze nem reménykedem benne, hogy elfogadják a javaslatomat, ez a becsontosodott világ nehezen hajlik az újra. A magam részéről mégis szeretnék jó példával elöljárni – ezért az alábbiakban lefolytatok egy ilyen képzelt ceremóniát – egy húsz évig tartó barátságféle lezárásaképpen."
hegymenetben 2012.10.24 10:44:55
@csiripiszli12: (Most látom, hogy a forrás megadása kimaradt, bár lehet, hogy nem is szabad ilyen hosszan idézni forrás megjelölésével sem... Moldova György: A gyávák bátorsága. :))
Hegymenetben... Indulás 2012.10.16 12:48:56
Ma regisztráltam itt, a blog.hu-n, mert szerettem volna hozzászólni egy bejegyzéshez. S ha már regisztráltam, akkor el is indítok egy blogot nem is olyan régi hobbimról: a futásról. Számtalan internetes napló van a témában, ezért akaratlanul is felteszem magamnak a kérdést: miért…..
hegymenetben 2012.10.24 10:36:47
Ma azon gondolkodtam, hogy a futás mennyire megváltoztatja a mindennapi szokásaimat, s most nem az edzések beiktatására, meg az egészséges életmódra gondolok, hanem a teljesen hétköznapi tevékenységeimre. Pl. a következőkre: 1. "Régen" a netes kalandozásaimnak megvolt a maga…..