Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kanveréb

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kis Morgó Óvoda Óvoda-körkép 2012.10.16 23:23:59
Kitekintő olvasmány arról, hogyan csinálják ezt másholA hazai óvodai, bölcsödei, iskolai viszonyokat, szabályokat, menetrendet nagyjából ismerjük. Sok szempontból talán kedvezőtlen a szülőknek, és mindig van min dolgozni, alakítani - de alapvetően egy jó rendszer ez. Az…..
kanveréb 2012.10.17 10:21:52
@KZsuzsa: teljesen egyetértek. viszont nálunk (budapest) gyors körképpel az volt a helyzet, hogy állami bölcsi (kerületben 2 megszűnt tehát a várólista 3(!!) év, vagy rendkívül nagy korrupció)gyakorlatilag nincs, magánt fizetve bármikor rosszabbul jártunk volna (még ha nejem teljes munkaidőben visszament volna is). innentől kezdve kivártuk az ovit. teszem hozzá, ha nem lett volna GYES/GYED, a nejem fizetésének 85%a ment volna bölcsire, a maradékból a számláink töredékét sem tudtuk volna fizetni. mindketten közalkalmazottak vagyunk. ha nem lenne GYES/GYED a mi (alsó középosztály)rétegünknek megfizethetetlen luxus lenne egy (vagy netán két) gyerek.
Nyelvvizsga−csalás a Corvinuson, a kéttannyelvű iskolákat érintő módosítások, nyelvvizsga nélkül tengődő „majdnem-diplomások”, nyelvvizsga amnesztia: csak néhány kifejezés, amelyről az utóbbi félévben folyton folyvást hallunk, ha az oktatásra kerül a szó. A közös…..
kanveréb 2012.10.17 09:54:31
@Gondolkodni Próbáló Birca: ja, azt hívják beszédhibának. és részben arról szól a cikk, hogy a beszédhibás gyerekeknek (múlt évben egy kerületi óvoda nagycsoportosainak 37 %a) kifejezetten rosszat tesz az idegennyelv tanulás. ezt a logopédusok is alátámasztják.

én is öcsém is anyanyelvi környezetben tanultunk. én 10 évesen, öcsém 5 évesen. én már a magyar nyelv biztos tudásának birtokában (értsd: írtam, olvastam, nyelvtant tudtam), öcsém értelemszerűen olvasni, írni kint tanult. évekig tartott visszatérés után, amíg magyarul helyesen megtanult írni és olvasni, majd eltelt 5év, amikor nem tudta gyakorolni az angolt (még átkos végén) ma már hibásan írt és beszél angolul. én sem tartom másnak a korai fejlesztést, mint luxust és ezt is annak ajánlom, akinek a gyereke nem beszédhibás és nincs gondja a magyar nyelvvel.
kanveréb 2012.10.17 09:55:54